- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
utobbi par eveben lett par VTI, ami igen jol meg lett csinalva, de lassan mar ritka lesz az, amiben csak B16-s motor van, egyre tobb mar B18-s vagy B20-s is, 7gen CTR-ben is K24-s motor 230-250lovakkal
azok meg nem csoda ha odab@sznak, mert a B18-B20-sok is 200-220 lovasok, es egy 5gen bodeban 1100kg tokkal-vonoval hozzamondjuk egy 800k-1M-t azert belejuk kell ehhez tolni, de ugylatszik van ra keret
-
-v-
addikt
Tessék, mondtam hogy a civic jobb
Nem üt oda az a 2.5 legacy semmit
A 2.5GT csak amerikában volt, sima 2.5i volt európában is [link] lehet akkor nálunk nem árulták ... mindegy, teljesen impotens típus ez, hiába tetszik nekem is nagyon. Nem értem, ha a foresterekbe jutott rendes 2 literes feltöltött motor, ebbe miért nem. A 3.0 meg nagyon ritka, biztos finom a 6-os sti váltóval, de az a típus kb. nem is létezik a használt piacon, egy vagyon fenntartani, és még a kormány se állítható hossziránybanAnnyi pénzből amiből olyat veszel meg fenntartasz, már kb. bármit, szebbet jobbat erősebbet..
-
-v-
addikt
A 2.0 eleg siralmasan megy. Amugy nem csak outbackbe raktak a 2.5-t, van ugyanugy legacyban. Ott egy kicsit tobb a nyomatek de loerore nem tobb, az siman csak szarul megy ... szerintem a 2.5 se megy ugy lenduletbol se, mint egy 1.8 kuvik... dog nehez, es allando osszkerek. Nem hallottam meg dicserni egyik motort se, milyen jol menne vele... dizel szoporoller, 3.0 meg ritka mint a feher hollo, sajnos az az egyetlen ertelmes motor pedig bele. A gt nem is volt europaban.
-
w333
félisten
Azért ez tényleg nem olcsó
A kettős tömegű árából már kapsz 6 Gen Civic -t
Szerk.
Tényleg városi használatra milyen vétel egy 6 Gen Civic 1.4 iS (3 ajtós) ritkán autópálya, gondoskodni szeretnék róla, gondolom télen nyáron könnyen indul, megbízható és olcsó fenntartású autó ? komolyan kezd elegem lenni a Vectra -ból ilyen hálatlan egy autót én még nem láttam (pedig minden megadok neki) és néha csak úgy magától előjönnek apró de annál idegesítő dolgok (elfogyott már a türelmem)
-
-
-
hobizoli
nagyúr
Tesztlabor mellett volt egy 1 kobmeteres, levagott teteju muanyag tartaly az konkretan csurig volt fotengely, dugattyu, hajtokar, motorblokk... romokkal. Aszondta a vezetonk, hogy napi 8500+ db motort gyartanak es 1% koruli a selejtarany, amit tudnak helyben javitanak.
Nem volt pofam megkerdezni, hogy egy nap mennyi ilyen tartaly telik meg...? -
bmwsan
senior tag
Ez az autógyártás nagyon érdekes egy világ az biztos.
Személy szerint én is a kecskemétiben dolgozom . Nekem a festés, lakkozás részre van nagyobb rálátásom, de ilyen téren, sem a gyori, sem pedig a csillagos márkát nem érheti szó. ( Nekem a Mercedesek-nél alkalmazott technológia jobban tetszik).
Az motorok összeszerelése gyártása nem itt történik, így nem sok hibás van.Nem feltétlenül pénz spórolás miatt van 8 liter üzemanyag egy autóban, hanem tuzveszélyességi szempontból is. gyakran többszáz kész autó vár arra, hogy trailre, vonatra pakolják oket, és egy esetleg tuz esetén nem mindegy hogy 8 Liter üzemanyag van egy kocsiban vagy pedig 70.
-
hobizoli
nagyúr
Voltam tavaly nyaron az Audi gyarban a motorszereldeben 3.0 V6 TDI soron gyarlatogatason mellettunk ment a 2.0-s sor minden 2-3 szerelo allomas utan volt egy-egy kihuzo, ahova a gep altal vmilyen hibasnak itelt darabokat huztak ki a sorbol.... tele voltak akkor eppen, amikor ott voltunk.
Amugy tok erdekes volt ajanlom, aki teheti nezze meg -
bajnokpityu
félisten
ahogy irtam kb 5 sráccal beszéltem erről, mind azt mondta, h nem volt gondja. cserélt láncot, és megy azóta is.
győrben, ahol ezeket gyártják, velük is beszéltem statisztikáról. 1.8 2.0val alig van gond konszern szinten, 1.2re volt sok panasz 1.4es meg soso. nekik meg többezer garis autóra van statisztikájuk. jó barátom, megkérdeztem, h adjam-e el, v mi legyen. válasz: cseréljem ki láncot, és semmi gondom lesz lesz több.
ez egy alapvető szervizigény, nem meghibásodás. meghibásodás akkor lenne, ha előjel nélkül reggel elszakadna. nah, ez az ami kizárt a nagyoknál.
de tudod, mit szar a tsi, isten a tc. topic zárható majd válaszolgatsz.
-
bajnokpityu
félisten
elszakadós... ó he
megint 1 esetből lesz általánosítás, majd csoda, amikor beindul egy tsi, és nem robban fel.valóságban meg jó előre szól a kocsi, először hangos indításnál, aztán hibakód, majd sokára szakad. és csak az 1.2 és 1.4essel volt ilyen, a nagyobbakban még nem szakadt el lánc.
gond ott
vanvolt, h a szervizeket nem értesítették, h valós a probléma, és ismerőst konkrétan elküldték hibatörléssel szakszervizben, h jó lesz az. majd motorcsere VW költségére. -
Dare2Live
félisten
"Akkor át is nevezhetem a topikot Milyen Honda Jazz-t vegyek topikká, ugye?!"
hát hszed kb pont így hangzott... toyota szar, dizel szar, Honda isten... téma letudva, topik zárható izé átnevezhhető "Milyen Honda Jazz-t vegyek" topikká.
Jazz tud +100l csomagteret feltéve ha nem tologatod a Yaris üléseit. Persze az csak gyerekkel megoldás. És de jóval problémásabb. Topik zárható.
-
Johnny198612
tag
Rajta vagyok
A linkelt cikkek nagyreszet is olvastam mar mielott meg beneztem ide.
Inkabb olyan infokra gondolok most, hogy a "2007-es Fiesta-nal gyakori problema, h az utra szakad vezetes kozben a motor, szal amikor eloszor ulsz be ebbe a tipusba, nezd meg, h nem deszkaval van-e visszaszogelve"
Vagy "hogyha lehet akkor piros kormanyosat vegyel, mert azok mindig 10 km/h-val tobbet tudnak mint a sargak, ezert nezd meg a kormany szinet is"
Amit latok eddig, hogy a Puntot lehuzom valoszinuleg a listarol, es nem olok idot a nyomozasaba
Szal mar megerte ide irnom
-
-
-
-
-
-
-v-
addikt
Én azt nem értem, ha egy márkánál egyszer sikerült kényelmes ülést csinálni, onnantól miért variálják el?
Ez nem olyan dolog miben mindig változtatni kell, ha egyszer kényelmes volt onnantól miért nem lehet azt a kényelmeset rakni a következő modellekbe is, ha sikerült rájönni 1x hogyan kell olyat csinálni? -
lenko
aktív tag
Skodát én sosem vennék, teljesen igaz a silány anyaghasználat/minőség. Talán csak az Rs-ben van elfogadható ülés.
Fater B7-jébe ilyen van csak sötétbarna, ez elég korrekt ülés, ott elég sok bőr is van ajtókon is, alu berakások, a km óra nál a fed computer kijelző is színes nem az a pixels förmedvény stb. Havernak van egy alap B7.(alap szövet ülés, sehol semmi alu, szövet borítások) a 2 auto ég is föld belül. Mintha nem is ugyanaz az auto lenne szó szerint
-
lenko
aktív tag
Biztos van ellenpélda, de az nagyban befojásolja, ki volt az előző tulaj.
Ha én vennék egy új autót (ami nem fog bekövetkezni, mert azt a pár milliot inkább elköltöm másra) 20évig biztos szolgálna, de én elég egyedi eset vagyok.
Nekem Passat B5 volt, kormánymű adta meg magát. 100k ból orvosolva lett a hiba, nem hiszem, hogy egy 17éves autónál olyan nagy kiadás ez az összeg. Eddig minden autómat drágábban adtam el mint ahogy vettem. Úgy tartom őket. Bár a mostani 4-es golf drága volt a ritkasága miatt, ezért már most tudom kb 3/4-ét fogom kapni x év múlva, de az is csak pár 100k bukás. -
-
runner 125
nagyúr
Annak alaposan utána kell járni, h valóban hazai-e. Itthon piszok ritka ebből a kézi váltós. Eddig kizárólag importot találtam kézivel. De ha rendben van ennyiért elég korrekt vétel.
Valamikor a jövőben egy ilyen nekem is ott van a listámon, csak kicsit fiatalabb, kevesebbet futott és lehetőleg F-Sport kivitel. -
-
-
-
-
-
stickermajom
addikt
Az a baj leginkább, hogy maga a rendszer is arra kényszerít, hogy ismerősöket és kerülőutakat keressél. Túl nagy a bürokrácia.
(#122890) TheProb Szerintem olyan autó nincs a magyar használt piacon amire ne lett volna nagyon komoly "érdeklődő"
Amikor én néztem nyáron autót, akkor is rögtön mondta a faszi, hogy hú nagyon komoly érdeklődő jön most délután, szerinte el is viszik, ha kell akkor foglaljam le. Na azóta ott áll a telepen az autó..
-
stickermajom
addikt
Szintén zenész. Mondtam a neppernek, hogy elhozom árban, ha elintéz mindent és meg se kell mozdulnom. Szerdán lefoglalóztam, péntekre már megvolt a forgalmi meg a rendszám az autón. Ez nekem egy hét szabi lett volna minimum, ide rohanni, oda rohanni, ez nem felel meg, az nem jó stb. Kell ez a francnak..
-
Vajh mi oka lehet, hogy én(a fórum hülyéje) is -sokakkal egyetemben- leléptem? Amikor szakmaivá szerettük volna tenni, olyan anyázást-nácizást-besúgózást kaptam PMben, hogy ihaj!
(#122834) aero. : Te meg butaságot csináltál amiért elkerülted a topikot. Azért vannak itt jó páran, akik ha rídonliban is nyomják a publikus részt, de PMben tudtak volna segíteni
Én pl nem beszéltelek volna le, mi több van 95 cabrio-val tapasztalata (olyan 5 évnyi) az egyik ügyvédemnek így tudtam volna kérdezni.
-
TheProb
veterán
Vagy a másik topicban beszélt Golf, az lenne az igazi szerintem ha tényleg jó állapotú. Igazából az a focus kurvára tetszik, a színe is, képek alapján a belese kb olyan, mint ha új lenne. Csak félek, hogy az az 1,3 motor nagyon vérszegény. Muter volt mazda 121-ese is kb ennyi lovat tudott, az se volt egy seggrakéta, sőt...
Persze meg akarom nézni ennek ellenére, meg a golfot is.
(#122579) kornelka: Azért ez a vélemény így sokat jelentett, ha tényleg annyi baja lehet esetlegesen akkor lehet skippelem a focus-t. köszi.
-
adatfalo
senior tag
Köszi srácok, most legalább lesz még 1-2 autó ami miatt kiolvasom az internet rájuk eső részét.
A tippeket és tanácsokat megfogadom, ha arra kerül a sor, körültekintően, szerelővel megyek megnézni a kocsikat, de majd itt is közzé teszem, ha mást nem akkor a végső választásomat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest