- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #90220 üzenetére
Igazi japán? Mondj egy példát
Az "igazi francia" sem romlik el... Az enyémben pl. még francia alaktrész nem romlott el... Német, spanyol, olasz gyártmányú már igen, de még francia nem.
Ezt csak azért írom, mert ugye manapság a japán sem teljesen japán, de ugyanúgy a francia is nem francia alkatrészekből van összerakva...
Pl. nekem a kocsi legfőbb részei Bosch márkájúak, ECU, injektor, a különféle érzékelők meg GM, Bosch, ilyesmi... Elvétve látok Valeo francia alkatrészt, ami Valeo, az inkább a műanyag burkolatok, féktárcsa, ilyesmi...
Na mindegy, a lényeg annyi, hogy mindenki azt vesz és annak örül amit akar, mindenből ki lehet fogni jót is és rosszat is. Ha meg az ember szereti a kocsiját, akkor leszarja mennyit költ rá.
(#90226) [rvilike]: Már vártam ezt a stílusú hozzászólásod!
(#90243) Qru: Értem, ez egy példa. Az a lerobbant tréleres Yaris is egy példa amit a minap láttam. Mindenre van példa. Neked a Subaru vagy Honda az amiben megbízom, én meg a 16 éves Renault-omban bízom, és mernék is vele menni egész Európában, mert tudom, hogy nem hagy cserben. (Miután gyakorlatilag minden új benne
)
-
Melack
veterán
válasz
Kornel #90220 üzenetére
Már otthon
A Nubira német kasztni, német motor, japán fék, koreai gyártó amerikai fennhatosaggal (III. Nubira már részben Chevy).
Mindenki:
Nem akartam én háborút, hazafelé láttam német, olasz és amcsi kocsit is lerobbanva. Kurvara idegesít, hogy egy cca 2.500 Ftos alkatrész miatt "fő meg" a 4 hónapos pici lány meg a feleségem. Ez jobban zavart. Apósomnak ugyan ilyen kocsija van - üti vágja, de gondozza. És megy rendesen, de ő meg tudja szerelni, én nem, mert nem értek hozzá. Jah, és neki meg a csomagtartóban van a tartalék termosztátVIBO: Daewoo Nubira III 1.6 SX 16V
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kornel #89992 üzenetére
pl mert sokkal-sokkal olcsobb rárakni egy 1.2/1.4es blokkra egy turbot meg egy start stoppot.
Technikailag ~bárki megcsinálná. Egyrészt Toyota baromira körbebástyázta szabadalmakkal, másrészt Priusnál 1.5misi az aksi, egy plug in priusnál összevetve a két kocsi árát ~4.5-5 misi körül járhat.
khm itt vannak adatok. [link]
Szó nincs arról, hogy USben annyira hude menne a hybrid. Ahol megy ott jórészt mert a 7000$os adóvisszatérítés miatt ~uannyiba kerül mint a nem hibrid. Az évi 30.000 Camry hybrid meg főleg nem nagy szám egy 15milliós piacon, nem lehet rá aszondani, hogy mindenki avval jár. -
-
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #89566 üzenetére
Tehát a lényege annyi, és én is erre akartam célozni, ha nem is áramdíj emeléssel, de ilyen-olyan adóval meg fogják oldani, hogy ne kerüljön kevesebbe elektromos autóval autózni. Persze ez még nagyon sok év múlva lehet, nem nagyon érdemes még erről beszélni, de említés szintjén azért meg lehet jegyezni, hogy szépen hangzik ez a majd de jó lesz nekünk az elektromos autó, mert harmadáron fogunk autózni, de a vége úgyis az lesz, hogy "semmi nem lesz belőle", vagy még csak rosszabb lesz...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel #89524 üzenetére
Hiába nem barátom a csigás technika be kell vallanom, hogy rugalmasságban sehol nincs a szívó benyós a feltöltött motorokhoz képest amit a papír forma nem ad vissza mindig.
Az 1,8 TSI után átülve a 2,5i-be hiába erősebb a 2,5i 10 lóval és jobb a 0-100-as sprintje rugalmasságban sehol sincs a feltöltötthöz képest. Persze nyilván a szervízszámla végösszege is más lesz 10 évesen...
-
-
8th
addikt
válasz
Kornel #89485 üzenetére
Cikket elraktam a kedvencek közé délután ránézek. Viszont most eszembe jutott, hogy amikor le mertem írni, hogy a Volkswagen kétliteres hengerenként kétszelepes szívóbenzines őskövülete milyen jó kis motor körbe lettem röhögve hatszor, hogy csicska az a nyomaték meg, hogy az 1.6 ugyanazt tudja. Pff...
Kérdem én mit tud a konkurencia felmutatni a hangyafasz turbós csodabogár motorjaikkal a Mazda szívóbenzinesével szemben? A magasabb szervíz számlát leszámítva szerintem semmit.(#89490) footy: DSG témában két komment név nélkül:
"Ezeknél a váltóknál, az elektronikát a forró olajban helyezték el. Valószínűleg külön mérnököket alkalmaznak arra, hogy kitalálják, hogyan és miként romoljon el az autó a garancia lejárta után..."
"6-os DSG váltókkal el lehet menni 4-500e km-t. Szerintem az nem olyan rossz. A fiatalabb váltókkal van néha probléma, főleg a kis DQ200 váltóval az 1.6tdi-ben (kb 1.5 liter olaj az olajcsere mennyiség). Egyébkánt az újabbakban (7 seb) zörgő csapágyakat lehet cserélni, bár gyári jav technológia nincs rá..."
Nálam a DSG "ingyen se" kategória.
-
-
footy
addikt
válasz
Kornel #89485 üzenetére
szvsz egy modern szívó nem fogyaszt többet, mint egy downsized turbo, közlekedésre is teljesen alkalmas, akkor mi értelme ennek a nagy downsizeingnak?
Semmi ertelme nincsen, de az egyszeri user azt fogja hinni hogy "sokkal tobb loeros a TSI" csak mert 2000-nel mar megjon a nyomatek. Mondjuk egy par evvel kesobb lesz majd anyazas mikor a varosi hasznalat miatt turbot meg lendkereket kell cserelni. (Meg lehet valtot is, mert a DSG-nel az elektronika allitolag forro olajban van)
Masik reszrol pedig megint ott vagyunk hogy aki 3 evente csereli az autot annak tokmindegy mert garancia is van meg a annyit meg extrem hasznalattal is kibirnak. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kornel #89306 üzenetére
Ne is mondd, Nagyapámtól örökölt Wartburgunkat hétvégi státusz mellett befogjuk sokszor munkásautónak is. Tegnap felszedtem a taposóról a rétegeket, az alsó filccel együtt jött a fedőréteg nagy része is. Alatta szerencsére so-so egyben van, de rozsdafoltokat gyűjtött jópárat az évek során (a jobb első ajtó beázik, erre nem találtunk még megoldást). Fémig tisztítás, fehér alapozó, aztán csak bírja még 1-2 évet, utána remélhetőleg OT. Nameg körben a legtöbb szerelhető lemez csere, ott teszi a dolgát a rozsda
-
m3tr0
őstag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #89240 üzenetére
tudom, ismerős, Édesanyám corsáján is megpróbálták megemelni a gariidő alatt a 2 éves szervízperiódust 3-ra, mert hogy most már "szuperolajat" kezdtek el használni, persze ezt a tervet lelőttük hamar.
Éves szinten 4k-t fut az autó, de le van benne cserélve az olaj bő évente.
@Taat: az, hogy 200k-t keresel vagy 150-et havonta, az oszt-szoroz? Szerintem igen.
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #89233 üzenetére
1.6 Focus-unk 20k km-enként kapott új olajat, mert hamarabb fölösleges volt. 8 év és 150k km után nem akarták elhinni a szalonban, hogy milyen állapotban van az autó, és hogy jár a motor. Mondta az eladó, hogy az új Focus motorja nem fog ennél a 8 évesnél szebben járni
Viszont mi úgy használtuk, hogy hosszútávon, országúton, hidegen nem nyomtuk, sőt melegen sem volt tiporva. Így a 18-20k nekünk bevált, a motor pedig új állapotú, és aki megveszi, mintha újat venne meg. Nem tudom mennyi a gyári periódusa a Fókának, de nekünk ez így bevált. A sajátomon viszont a 10W40-et 10k km-enként cserélem, mert akkor válik szükségessé a csere. A Fóka 5W30-nál meg 20k-nál vált szükségessé.
-
Kornel
veterán
válasz
Kornel #89071 üzenetére
és még egy dolgot nem értek.
itt van egy ilyen blog, egyértelműen uszít, és a kresz szándékos megszegésére hív fel, szerintem ez kimeríti a büntetőjogi felelősséget.
emellett ott volt az elütött biciklis youtube csatornája, ami egyértelműen bizonyította, hogy saját maga provokálta ki, hogy ez legyen a vége, hiszen addig jár a korsó...
hol van ilyenkor a rendőrség?
vagy egyenként fel kell jelenteni az ilyet?(#89072) DeFranco : nekem se a kerékpárosokkal és a motorosokkal van a bajom, hanem ahogy sokan előadják magukat. ld. az általam is írt példát, az elütött gyerek kiprovokálta, hogy előbb utóbb palacsinta legyen, még így is szerencséje volt.
egyébként én régen rengeteget bicikliztem, bp-en is megpróbáltam, fel is hoztam, de hanyagolom a témát, a városba lehetetlen biciklizni, a saját testi épséged hosszú távú megőrzése mellett
annyit lehetne, hogy veszek valami kombit, és kiviszem a biciklit olyan helyre, ahol már lehet tekerni, de annyit meg nekem nem ér, inkább majd elköltözök idővel -
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #89071 üzenetére
nem kell ennyire radikálisnak lenni, odafigyeléssel és toleranciával kell együtt közlekedni, de nekem is feláll a szőr a hátamon az ilyen arrogáns majomszabásúaktól.
a kreszt persze nem sikerül ilyen nagy pofával betartani.
semmi bajom sem a kerékpárosokkal sem a robogósokkal, az ilyen lent megénekelt barmokkal van bajom, meg a kerékpáros társaikkal (meg az autós megfelelőikkel is ofc.)
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #89044 üzenetére
Egy haverom évek óta Mannol olajat rak az 1.6 benzin Golf IV-be, semmi baj nincs vele, szépen finoman jár a motor, az olaj sem fogy, fogyasztás is ugyanolyan mintha drágább olaj lenne benne. A Mannol olajok ára viszont még a béka segge alatt van, én is csak jókat hallok róla, van egy tippem, hogy hamarosan feljebb is fog menni az ára, ha többen megismerik majd itt Mo.-on is
-
válasz
Kornel #88994 üzenetére
Ismerősi körben sok 1.0 - 1.3 8v van és nincs bajuk, bár az igaz, hogy mindenki cseréli az olajat rendeltetésszerűen. Én váltóproblémákról többet hallottam (régi swiftnél is, újnál meg aztán főleg), bár valószínűleg az is azért hullik szét, mert nem cserélnek benne olajat.
-
Damage401
senior tag
válasz
Kornel #88979 üzenetére
Értem én mit írsz, csak arra akartam reagálni bármilyen "igénytelen" is egy autó, benzin/gázolajon kívül igényel még törődést. Szuzit meg azért írtam, mert az ismeretségi körömben mind így gondolják, hogy csak tankolni kell, többi nem számít. Kérdező írta, hogy mi a helyzet, de mikor leírta hogy csereperiódusokat meghaladva vizet forralva megyünk az autóval, az kicsit sok volt reggelre a gyomromnak
Mert ha valaki autót vesz és felelősséggel tegye. Persze ezt csak én gondolom így, meg akik szeretik ha az autója rendben van. Sok olyan van, hogy csak mennyen kitérdelek hogy a futómű életveszélyes megy ez még. Próbálok rávilágítani egy olyan részre, hogyha valamit használok nem csak a saját biztonságom legyen meg hanem a másoké is.
Szerk.: Tudom kioktatásnak hat. De mindenért felelősek vagyunk mi magunk. Látom itt a fórumon mert csak Read-only van, hogy többek között itt igen gondos gazdák lehetnek az autóknak. Még a Megane is
-
válasz
Kornel #88979 üzenetére
Inkább a 1.3 16V-vel vannak gondok, mindenkitől ezt hallom. Az 1.0, 1.3 8v-vel nem sok gond van még most sem.
karbantartásról jut eszembe, tegnap FNC fészbuk csoportban kiírja a gyerek, hogy gyűjtést szervez magának fékbetétre
több se kellett a népnek szétszedték rendesen
-
8th
addikt
válasz
Kornel #88778 üzenetére
Népítéletre kizárólag fröcsögni mennek a pórul járt lámák vagy azért, hogy elfogultságukban az égbe magasztalják a saját szarjaikat. Én szervízszámla fénymásolat nélkül nem is engednék népítéletet írni. Picit reálisabb lenne az összkép mint most. Jelenleg 100ból max. 5-6 ember az aki reálisan látja a dolgokat és nagyjából hihető amit leír. Amúgy ha már népítélet mutass már egy márkát vagy típust ahol nincs legalább egy tucat ilyen habzó szájú barom aki szerint az övé a világ legszarabb autója.
Vezérlés szakadás 99,99%-ban egy eleve anyag vagy gyári hibás alkatrész miatt következik be az meg bármelyik autóba kerülhet. Nem tudod kivédeni. "Minden ami lehet elromlott rajta,pedig normálisan volt bejáratva,nem hülyegyerekaútó volt." Igen, nyilván azért lett 15k kilométer alatt kétszer is hengerfejes. Hülyék a túloldalon.Először is jusson el a tulaj mazsolányi agyáig, hogy dízel autót vezet másodszor tanuljon meg vezetni harmadszor pedig ha bármi baj van vigye rendes szervízbe ahol nem basszák át a fejét és nem kopasztják meg egymás után többször is. Ez egyébként általánosságban igaz az összes linkeden szereplő kis történetre. Panaszkodnak, hogy eszi az olajat pff... tragédia. Ki nem szarja le ha közben más baja meg nincs? Opel ecotec-nél is megy a hörgés emiatt a mai napig holott ez teljesen normális itt is ott is. Egyedül a selejtes siemens befecskendezőkre mondanám, hogy komoly probléma azt viszont ezeknél régen kicserélték sokaknál garanciában. Akkor meg miről is beszélünk? Miért kéne annyira félni tőle? tipikusan igazi ősmagyar proli csodavárás. Vesz a tűrhő parasztja egy passatot de mivel fillérbaszó fajta legyen dízel. Emellett menjen mint az állat húzzon mint a barom fogyasszon 5litert de ami a legfontosabb, karbantartani se kelljen, soha. Ez nem így működik. az ilyen vegyen valami primitív fűnyírómotoros szart amit rugdoshat kedvére. Ja, hogy az hasonló súlyú/méretű kaszniban 2x annyit fogyaszt? Hát fillérb@xókáim valamit valamiért. Olyan nincs, hogy a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Sajnos semmivel nem rosszabb a passat 2.0tdi mint a korabeli konkurensei. Turbó nem potyog lefelé róluk, a lendkerék sem (az 1.9nél sűrűbben előfordult). Ha úgy hajtja az ember ahogy kell elmegy a holdra meg vissza 2x mint bármelyik dízel autó legyen az japán francia digó koreai akármilyen.
"eszi az olajat, hengerfejes lesz, szakad a vezérlés, elektronikai hibák"
Igen eszi az olajat ez teljesen normális ez ilyen, nem lesz hengerfejes csak ha széttiporják, vezérlés szakadást már írtam feljebb, elektronikai hiba pedig bármilyen tele extrázott kocsinál előjöhet mindegy hol gyártották és milyen motorral szerelték. Egyéb kérdés, óhaj sóhaj? -
dellfanboy
őstag
válasz
Kornel #88786 üzenetére
én adnám el autómat és most ezt találta ki a vevő, mert a kezelési ktg(hogy felvegyen a bankba 1millió forintot igen sok. viszont tesóm meg venne motort és szintén ezzel az ötlettel állt elő a vevőnél, hogy inkább átutalja a lovét minthogy ennyi pénzzel mászkáljon.
ha jogi oldalról meg lehet fogni akkor nekem mind1 h kp vagy átutalja.. -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest