- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcintosh
tag
válasz Totheground #46399 üzenetére
Home+power segített, nem tudtam hogy ez a megmentő kombináció Köszönöm a gyors válaszokat, már rögtön alaplapcserére meg hasonlókra gondoltam...
-
csacsi67
addikt
válasz Mr. Erikszon #46393 üzenetére
Lehet.
-
mcintosh
tag
Üdv!
Ma elkezdett csörögni az iPhone4-em, de a kijelző nem kapcsolt be. Közben próbáltam töltőre dugni, hátha attól bekapcsol, de az sem segített. Azóta viszont semmire nem reagál, ha gépre dugom az sem ismeri fel. Valakinek ötlete/megoldása?
-
CsuRi101
tag
válasz Mr. Erikszon #46384 üzenetére
semi-tethered jb van 6.1.3-ra,legalabbis i4-re tuti...en azt hasznalom...
-
VoidXs
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #46393 üzenetére
Nincs. Vannak hasonló próbálkozások, de nagyon gyengék.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz _adaml21_ #46388 üzenetére
Doodle Jump (online), Minecraft (közös WiFi kell hozzá, hotspot nem elég), Fruit Ninja (iPhone-on csak online multi, iPad-en osztott képernyő), Air Hockey (mindegyikben van osztott képernyő), Gravity Guy (akár 4 játékos egy képernyőn), Star Warfare (online, de ez co-op, nem egymás ellen). Fejből ennyi.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
_adaml21_
őstag
Tudtok olyan játékokat mondani iPhone-ra (és akár iPadre is), ahol BT-n, wifin, vagy akárhogy lehet egymás elleni "harcokat" folytatni? Stílusban nincs megkötésem, bármi jöhet, nagy a versenyszellem
-
VoidXs
nagyúr
Nem, és a jövőben sem. Amit ezzel kapcsolatban látsz, az fake. Lehetne JB-t készíteni rá, de akkor a hibák a 7-ben javítva lennének, és újakat kellene keresni. 6.1.2 a maximum.
-
TheMarci
addikt
Szerintem csak a 3gs/4-est.Akkor valószínűleg én emlékszem rosszul, és nem jött ki rájuk a 6.1.3, csak a 6.1.2-t lehet törni.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
matyi19
őstag
Nem..
-
Mr. Erikszon
senior tag
Lehet jb-elni az ios 6.1.3-at?
-
joey04
titán
beszart a fülesem. kéne valami max 8k környékén, ami a fontos, hogy menjen vele a vezérlés, számléptetés, hangerőállítás, play/pause. előny, ha nem agybadugós. van ilyen? jó lenne nekem a régi i4/4s féle, de az új az nem, az kiesik, el is adtam. de az alma már nem árulja a régit, használt meg nem kell.
-
pr0bi
senior tag
iOS 6.1.3 felhasználók.
Hogy lehet törölni mail fiókból csoportosan (értsd nem egyesével) leveleket? Nem hiszem el, hogy nincs benne ez a funkció.. -
Ragnar95
félisten
válasz Stirbi #46371 üzenetére
Igen, ha regisztrálsz egy US ID-t és azzal letöltöd, utána gond nélkül használhatod, sőt telón is be tudsz jelentkezni US ID-val is és ott letölteni az appot
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Stirbi
addikt
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Vásároltam Németországban egy iPhone 5 készüléket, a preis24.de -n keresztül a Simfinity szolgáltatótól. Levelezésemből a német szolgáltatóval kiderült, hogy elvileg ez kártyafüggetlen készülék, ergo ha Magyarországon beleteszem a hazai T-mobileos SIM-em, akkor működőképes a dolog. Viszont nekem sajnos nincs nanosimem, amit használhatnék, fölöslegesen pedig nem szeretném szétbarmolni a mostani magyar simkártyám nanosimmé alakítását. Mit gondoltok, hol tudnék belepróbálni egy haza nanosimet, hogy kiderítsem, hogy működik-e vele? Független GSM shopban, vagy esetleg a T-mobile boltokban erre lehetőséget biztosítanak? Sajnos nincs ismerősöm se, aki szintén iPhone 5öt használna nanosimmel.
Köszönöm a válaszokat!
-
joey04
titán
dehogy mesterséges. marha jó üzlet lenne valóban, hogy visszafogják az eladásokat, közben meg bezuhan az aapl mert az elemzők jobb számokat vártak...
nem kell minden mögé valami hülyeséget látni. -
Totheground
addikt
Ez a mesterségesen generált hiány hülyeség. Főleg mert voltak már nagy pofáraesések abból, hogy ha a cég nem hozta azokat a számokat, amiket a piac elvárt. A piac pedig nem egy ilyen taktikával számol.
Az Applenek n+1 eszköze van a hype szítására. A mesterségesen generált hiány ezek közül a legrosszabb, mert az több fronton is nagyobb kárt okozna, mint hasznot.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
manchester85
veterán
válasz Blaise #46362 üzenetére
Szerintem meg tök logikus. Két verzió van: vagy megvárják, míg legyártanak eleget, vagy piacra dobják, amint elkészült az "első adag". Hamarabb van bejelentés, jobban pörög a cég körüli minden, beindul a gazdaság. Miert várnának addig, amig elérik a kellő darabszámot? Nincs ebben semmi mesterséges. A létező leghamarabbra időzítik a bemutatót, hogy minél hamarabb pénz álljon a céghez. Ettől még persze lehet, hogy jo marketing ez a "készlethiány" dolog, de biztos, hogy nem mesterséges. Vegyünk egy példát: Mariska néni süti a palacsintakat, amire óriási igény van. Két dolgot tehet: elkészíti az összeset, amit várhatóan aznap elad, vagy mar az első 10 darab utan szól, hogy lehet megvenni, igy hamarabb pénz all a házhoz es mindenki vele foglalkozik, vagy süthet néma csöndben délutánig, es akkor addig nincs pénze, nem tudja, kb hányat kell sütnie és az emberek is máshova mennek el egesz nap enni. Mi érdeke lenne az Applenek nagyobb készlettel megkezdeni a forgalmazást? Akárhogy is vesszük, a telefonok legyártásához idő kell. Minél több készülék, annál több idő.
Az Apple-nek pedig az a célja, hogy minél elobb piacra dobhasson valamit, nem az, hogy mindenki kényelmesen megvehesse, igy adjuk ki 1 hónappal kesobb.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
bigdady
nagyúr
Eleve t mint eu fő forgalmazó többet kell hogy kapjon mint voda így t nel nem is volt gond csak s legelején.
-
Blaise
veterán
válasz manchester85 #46359 üzenetére
Olyan kis naívak vagytok, hogy elhiszitek, hogy nem bírnának eleget gyártani...a marketing része ez az egész mesterségesen gerjesztett várakozás.
-
privacy99
senior tag
válasz manchester85 #46359 üzenetére
Értem amit mondasz, de itt készlethiány volt, ebből adódott a heti 4-5 darab. Tehát alapesetben ez nem gyártói készlethiány hanem szimplán a bolt alacsony készlete lenne, de az i5 esetében(mivel még a saját piacukat is alig tudták ellátni), valós készlethiány volt a gyártónál is.
Ott vannak a 10 milliós gépek, amik mondjuk az edigitalnál nincsenek (mert annyira nem állnak jól, hogy készleten tartsák). A boltban van csak készlethiány, míg a gyártó rendelkezik velük tehát ott van. De itt se a boltnak se az Apple-nek nem volt elég.
Blaise - Lehet hogy nem tudnak, lehet hogy tudnak. Ezt mi (valószínűleg) sosem tudjuk meg Ha valaki itt az Apple egyik gyártási igazgatója, szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz vadászcsiga #46357 üzenetére
iPad 4-en teljesen használható.
-
manchester85
veterán
válasz TheMarci #46355 üzenetére
Csak éppenséggel a készlethiány, sorbanállás, stb alatt az ember arra asszociál, hogy annyira nagy az igény, hogy nem tudjak kiszolgálni a keresletet. Ellenben itthon erről szó nincs: annyira kicsi a készlet, hogy bemegy egy 4 tagú család, es ha mindenki vesz egyet, akkor arra a hétre el is fogyott. Ne mondd mar nekem, hogy nem érzed a különbséget a hatalmas kereslet és a kritikán aluli készlet által hatalmas keresletnek titulált szemfényvesztés kozott.
Privacy99
"Valószínűleg azért kapott 5-6ot mert nem volt elég. Ha lett volna Apple-éknél egy pár millió darab akkor küldött volna a vodának is nem? Azért nem küldött, mert vették mint a cukrot, és még a saját piacát sem tudta ellátni..
Persze vannak összeesküvés elméletek, hogy szándékosan tartották vissza a készletet, ezzel is generálva a "húúha" érzést, de azért ezt nem hiszem."Azert kapott ennyit, mert elobb a fontosabb (hazai piacon) akarták kielégíteni az igényeket. De komolyan nem érzed a lényeget? Beállitják ugy, hogy a világon mindenből óriási az érdeklődés, mert mindenhol várólista van. Csak az a nem mindegy, hogy 5 telefon utan van várólista vagy 5 millió. Mert a várólista önmagában nem jelent hatalmas érdeklődést, ha a teljes napi készletet egy 4 fős család fel tudja vásárolni... Az Apple meg minél elobb piacra akarja dobni, hisz az üzleti életnek porögnie kell, igy mar tudatosan olyan készlet mellett kezdik meg a forgalmazást, amiről biztosan tudjak, hogy pár nap alatt el fog fogyni. Várhatnának pár hetet, es akkor bőven jutna mindenkinek, de ez az Apple-nek se érdeke. Szal ha ugy tetszik, igen, mesterséges a hiány es az őrületkeltés
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
privacy99
senior tag
válasz manchester85 #46354 üzenetére
Az a vicces, hogy beszéltem a Vodánál több emberrel (többek közt személyes barátunk a biztonsági igazgató), a T-nél is beszéltem több emberrel, pontosan tudom a számokat(vodánál fel is voltam iratkozva hetekig a telóra, aztán váltottam T-re mert meguntam a várakozást, itt pedig csak 64GB verzió volt készleten egy jó ideje, így ezt vettem). 5-6ot kapott a voda igen így van, de ha ez nem készlethiány, akkor mi?
Valószínűleg azért kapott 5-6ot mert nem volt elég. Ha lett volna Apple-éknél egy pár millió darab akkor küldött volna a vodának is nem? Azért nem küldött, mert vették mint a cukrot, és még a saját piacát sem tudta ellátni..
Persze vannak összeesküvés elméletek, hogy szándékosan tartották vissza a készletet, ezzel is generálva a "húúha" érzést, de azért ezt nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Ja, ezt elfelejtettem
Ittakary
Ja ja közben Kommy röviden összefoglalta hogy szar: [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Vadaszcsigusz: iPaden konkretan el van b.va az egyik animacio megrajzolasa. Amikor ot ujal huzod ossze a kepernyot es ugy mesz vissza a menube. A vege nincs befejezve ezert akadva ter vissza... az akadas pedig elegge szurja a szemet egy ilyen eszkozon.
-
TheMarci
addikt
Szerintem pont ez a készlethiány, hogy nincs annyi telefon, mint amennyien vennének, és itthon az volt.
Do You Dream?
-
manchester85
veterán
válasz privacy99 #46351 üzenetére
"Az első hetekben/hónapokban heteket/hónapokat kellett várni az i5-re, nem tudtak eleget gyártani, vodánál 2 hónap volt a várakozási idő, T-nél 1-2 hét.'
Aranyos a naivitásod. Persze hogy nem tudnak eleget gyártani, ha minél gyorsabban piacra akarják dobni. Inkabb azonnal bejelentik, amint pár milliót le tudnak gyártani, De mindez csak a komolyabb piacokra volt érvényes. Magyarországon pedig egyes üzletek napi 5-6 készüléket kaptak, ezért volt a vodánál olyan hosszú várakozási idő. Ezt konkrétan nekem mondták a Westend egyik voda üzletében, mikor érdeklődtem, hogy mikor lesz mar kapható. Úgyhogy amig nem tudsz számadatokat, addig kár is a készekhiány szavakkal dobálózni. Jóska bácsi vegyesboltjában is lehet készlethiányt csinálni a disznósajtból, ha minden nap 3-at szállít le, de napi 10 vendégmunkás akarna venni. Ennyit ad az Apple, mert inkabb máshol adja el a készülékeket.
Vadászcsiga!
Mar réges rég megismerkedtünk. Először iPad 3-mal, most Minivel. A zsebembe még nem tudtam becsalogatni. Jaja, szexi hát.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #46350 üzenetére
Látom megismerkedtél Sirivel. Szexi hangja van mi?
-
privacy99
senior tag
válasz manchester85 #46299 üzenetére
Az első hetekben/hónapokban heteket/hónapokat kellett várni az i5-re, nem tudtak eleget gyártani, vodánál 2 hónap volt a várakozási idő, T-nél 1-2 hét.
Ha kiadnak egy 5-öt 5S név alatt, ki fog sorban állni? Több millióan. Ugyan már, tudjuk jól hogy hatalmas tábora van az Apple-nek. Most úgy beszélünk, mintha egy Huawei lenne, aminek tényleg újdonságot kell kihoznia, hogy legalább egy pár ember sorba álljon
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Megint egy apró finomságra lettem figyelmes: Sirivel létrehoztam egy emlékeztetőt, hogy hívjam fel XY-t, majd bemondtam a számot. Megjelent az emlékeztetők között ugyebár a Call XY, es ha rabökök, akkor mar hívja is a számot, igy lényegében az emlékeztető egy hyperlink is lett egyben. iOS en igy szeretlek.
i6 Silver
-
Zsolaf
addikt
válasz szekfizsolt #46345 üzenetére
Kipróbáltad wifin és 3G-n is? Nekem is a 6.1.3 van fent, nem is teszem fel a bétát.
[ Szerkesztve ]
-
M@te
senior tag
én visszatettem a 6ot mert a béta meghülyült és most minden annnnnyira gyors mint még soha! never!
amúgy nekem nincs gond a fb-al. béta alatt sem volt. i4[ Szerkesztve ]
így van berendezve a Világ..Minden energia a Nagy Mágnes szeszélyei szerint működik. | Regisztrált 2004-06-23 13:35 :)
-
Zsolaf
addikt
Nálam semmi gond, pikk pakk bejön minden..
-
szekfizsolt
senior tag
Srácok, ha esetleg használja valaki... ...ez a Facebook app nálatok is tetű lassú lett, vagy nálam van gáz? A képek teljes képernyős betöltése 6.1.3 alatt és 7 beta 5 alatt is irtó lassú lett... (I4S)
Amuba: Lehet, hogy valami leterheli a telefont akkor?[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
matyi19
őstag
De akkor mennyi nem lenne sok a 4S-em mellé...
-
Zsolaf
addikt
Sziasztok!
Nem rég lettem i4S tulaj, egy GS3 után, néha jövök majd ide is segítségért, ha valamin elakadok. Boldogítalak benneteket...
Üdv mindenkinek!!
(#46340): ismerem a gombot, meg téged is a 4S topikból asszem.
[ Szerkesztve ]
-
matyi19
őstag
válasz manchester85 #46334 üzenetére
Az mondjuk nem túl jó, mert törni csak akkor törik ha leejtem, kopni pedig az általános napi használattól is kophat az i5...
-
matyi19
őstag
válasz TheMarci #46329 üzenetére
Az enyém egy fekete, alig fel evés, abszolút tökéletes állapotú 16Gb-s független, doboz+minden gyári tartozék! Egy fekete független, tökéletes állapotú 5-re cserélnek, de ez meg nem biztos, túl sokat nem szeretnek pótolni a 4S-em mellé.
Zolom89, miben jobb? Amúgy az i5 tényleg sérülékenyebb mint a 4S
-
törölt tag
válasz Mr. Erikszon #46331 üzenetére
na, kiraly.
-
-
matyi19
őstag
Sziasztok, szerintetek mennyivel ér többet az iPhone5 a 4S-hez kepést! Arra gondolok, hogy csere esetén max. mennyit pótoljak...vagy nem éri meg cserélni....
-
VoidXs
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #46326 üzenetére
Ez akkor fordul elő, ha a repóid elemei összesen meghaladják a 65536-ot.
-
törölt tag
válasz Mr. Erikszon #46324 üzenetére
Itt a tweak nevere kerdezett ra.
Mondd meg a nevet, ha nem talalom majd leirom hogy hogy kell..
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
-
vadászcsiga
félisten
válasz Mr. Erikszon #46322 üzenetére
Milyen tweak az aminek már nem létezik a repója?
-
M@te
senior tag
-
Kashim
őstag
-
törölt tag
Srácok!
Lenne egy biztonsági mentésem, iTunes-sal csináltam. Nincs valami progi, amivel bele tudok nyúlni és kivenni 1-2 szükséges filet? Vagy képet.. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Mr. Erikszon #46312 üzenetére
Letöltöd a másikon is.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Hogyan tudok cydia tweakeket átrakni egyik iphonról a másikra?
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #46308 üzenetére
Nem, ez most más.
Barátnőm nyomkodta, aztán volt egy jelkód csere az éjszaka amikor hót' részegek voltunk és nem emlékszünk rá. Az első szám megvan, a többi offos. De nem viccből volt, okkal, mielőtt valaki írná hogy minek csak úgy jelkódot cserélni.
Az ő gépén próbálom rádugni iTunes-ra, és mivel új gép, megbízhatóságos cuccot kell állítani a telefonon, ahhoz pedig fel kell oldani..
Pedig kellenének azok az éjszakai képek. Segáz, majd otthon..[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #46300 üzenetére
Jaja!
Totheground!
Na, nem is néztem, még feljebb kúszott? Indult 60-ról a 3G, utána 80 a 3GS, 117 az i4 (megjegyzem, ugyanennyi volt akkor a dollar) aztan talán 130 a 4S, utána 160 talán az 5, es most 190... Engem mondjuk mar rég nem izgat, nálam 100 korul volt a lélektani határ. A gondolattal se játszom el, hogy ennyiért vegyek egy szaros telefont. Lassan 1000 dollar egy iPhone itthon kártyásan. Menjenek a p.csába.
Blaise!
De egyszer megálljt kell parancsolni a folyamatnak. Ez nem kőolaj, aminek emelkedik a világpiaci értéke.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Blaise
veterán
válasz Totheground #46306 üzenetére
Az új meg valószínűleg ennél is drágább lesz, ha a tendenciát nézzük.
-
csacsi67
addikt
-
csacsi67
addikt
Én lista áron vettem egyet a megjelenés után másnap hozta is a futár.( Igaz cserés is lett) Épp most néztem ,hogy most drágább lista áron mint amikor én vettem. Ennyit ér a forint.
-
törölt tag
Izé, ha nem tudom a jelkódzárat a telefonon, feloldás nélkül tudok biztonsági mentést csinálni?
Kipróbálni nem tudom, jelenleg tiltva van.. -
joey04
titán
Hát pedig az i5-nél voltak a leghosszabb várakozási idők. December környékén normalizálódott a helyzet. Az viszont igaz, hogy mindig volt 1-2 bolt ahova ha jókor sétáltál be, akkor el tudtál hozni egyet. Igaz nem nagyon válogathattál hogy fekete vagy fehér, meg mekkora tárhely kell.
-
Totheground
addikt
Hopp, kis glitch
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
bigdady
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest