- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MIUI / HyperOS topik
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elindult a One UI 7 béta program
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
_adaml21_
őstag
válasz greenbelt21 #256224 üzenetére
iPhone-on bőven elég a 4Gb is.
Pont leírtam pár hete, hogy milyen szempontok mentén váltottam 12-ről 13-ra.
Az ok az volt, hogy elfogyott a 64 Gb, ezért kellett egy telefon min. 128 Gb tárhellyel.
Az alternatívák 12 Pro, 13, 13 Pro voltak. Én ott kiemeltem, hogy az alu keret nekem kifejezetten előny volt a rozsdamentessel szemben, mert jobban tűri az ujjlenyomatot, illetve könnyebb a készülék. -
_adaml21_
őstag
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata i13 szérián dual eSIM-el? Vagy van olyan széria, ahol megbízhatóan működik a fizikai-eSIM duál mód?
Barátnőm SE-jén van fizikai SIM és eSIM kombó, mindkettő Telekomos, és a fizikai SIM van beállítva elsődlegesnek, valamint arról megy a mobilet is. Viszont sajna nagyon gyakran borzasztó szarul működik, hívják, és nem csörög ki - pedig nem telefonált közben egyik SIM kártyán se. Sajnos az a tendencia, hogy 5-ből 1-2-szer fixen hangpostára kapcsol, teljesen mindegy, hogy a fizikait vagy az eSIM-et használjuk.Lehetséges, hogy ez valami telefon hiba? Vagy az SE-n ilyen rosszul működik, és későbbieken ezt már javították?
Köszi
-
_adaml21_
őstag
válasz OCTAMD #255556 üzenetére
Ehhez az akkuparához mindig elfelejtik hozzátenni, hogy relatíve fos az üzemidő. Tehát manapság, amikor egy 6 collos készüléket neveznek átlag méretűnek (pár éve még Phabletnek csúfolták ezeket), mindenki fossa ki magából a tepsiket 3-4-5 ezer mAh-s akksikkal, ahhoz képest persze gyengébb akksiban az SE.
De ha nem változtak lényegesen a szokásaid az elmúlt 5 évben, akkor bőven kiszolgál az SE is. iPhone 6S, 7, 8-nak sem volt jobb üzemideje, sőt.
-
_adaml21_
őstag
válasz xhege #255255 üzenetére
Rengeteget tépődtem rajta én is, de aztán meggyőztem magam, hogy inkább spórolok egy százast.
ProMotion kijelző - ez papíron baromi jól hangzik, meg ha először kezedbe veszed, elfog a hűha érzés, de én 2017 óta használok egy ProMotionös iPadet többféle iPhone mellett, az első 1-2 hetet leszámítva sosem éreztem egetrengetőnek a különbséget, ami miatt szívesebben nézném az iPad kijelzőjét
Kamerák - a makrófotózást kicsit irigylem, meg a portré kicsit jobb a LIDAR szenzor meg a telefotó miatt, de őszintén magamba néztem, évente hány ilyen képet csinálnék? A 20-al lehet, hogy nagyon fölé lövök.
Minden más feature felesleges számomra (Prores RAW, egyebek), illetve van, ami kifejezetten hátrány is (200+ g súly, meg a rosszabb üzemidő).
-
_adaml21_
őstag
válasz xhege #255253 üzenetére
Persze pro-kontra, kinek mi fontos
Én leírtam a saját érveimet, lévén pont most váltottam iPhone 12-ről. Bőven megfelelt persze a sima 12 is a felhasználási szokásaimnak, de mivel elérkeztem oda, hogy a 64Gb most már a mindennapokban is kezdett kevés lenni, kellett egy új telefon.
A lehetséges utódok között pedig ott volt a 12 Pro is, a 13 ill. a 13 Pro mellett. Én a 13 mellett döntöttem, a már említett indokok miatt.Talán a 4Gb RAM volt az egyik, ami leginkább elgondolkoztatott, de arra jutottam, hogy mire az mindennapi gondokat okozna (3-4 évvel később, 3-4 főverziófrissítést követően), addigra valszeg amúgyis cserélném már.
Cserébe, mint mondtam: legjobb üzemidő, kezelhetőbb súly, legtovább támogatott, és mindezek figyelembevételével az ár/érték arány.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz xhege #255240 üzenetére
Egyértelműen 13. A főbb különbségeket már elmondták a többiek, maximálisan egyetértek velük. Üzemidőben a 12 Pro még a sima 12-nél is sz*rabb (kicsit visszaköszön a jó öreg iPhone érzés, amikor már minden Droidos 3000+ mAh-s akksikkal futkorászott, az iPhone-osnak meg kötelező tartozéka volt a töltő a táskában).
Jobb üzemidő, jobb kamera (ok, nincs telefotó, de annak a minősége olyan is...), egy évvel tovább lesz támogatott.Emellett szerintem a sima szériának előnyösebb az alukerete, mert persze szép a rozsdamentes acél, de úgyis belevágod tokba, cserébe viszont sárnehéz tőle a telefon.
Sose gondoltam volna, hogy ez probléma lehet, de én anno ezért utáltam a 11 Prot, mert irtó nehéz volt. -
_adaml21_
őstag
A 3 év jótállásos garanciális javítással mik a tapasztalatok? Ha használtan vennék egy Telekomnál, Telenornál, vagy esetleg iStyle-nál vagy iCentre-nél vásárolt készüléket, nem jelentene problémát az 1 év után, hogy a számlán / jótállási jegyen nem az én nevem szerepel?
Jelenleg egy olyan telefonom van, ami Media Marktos, aminél a számlára nem írnak nevet - nyilván itt nem lenne probléma ebből.
Illetve jelenleg mik a trendek javítás terén, fődarab csere van még most is a legtöbb esetben, vagy inkább alkatrészt javítanak?
Még az iPhone 4-4S-5-5S szériáknál voltam olyan szerencsés, hogy állandóan volt valami baja a telefonoknak 3-4 havonta, azonnal fődarab cserélték, még a régi Budafoki úti Telekomnál.... Aztán azóta 7, X, 11Pro, és 12-nél nem voltak ilyen problémáim, illetve azóta asszonyt is megtérítettem, és nála se jött elő 8 és SE 2020 esetében semmi gond.
Mindenesetre akkoriban ezekkel a szerencsés garanciális cserékkel mindig nagyon jól jártam, újként eladtam és kis ráfizetéssel mentem az újabb szériára. -
_adaml21_
őstag
Üveg kijelzővédőkkel kapcsolatban - létezik valami olyan megoldás, ami nem hólyagosodik fel a peremeknél 1-2-3 hónap használat után?
A helyzet az, hogy iPhone 7 óta üvegfóliákat használok, mert komolyabb védelmet nyújt a sima fóliához képest, esztétikusabb, és jobb a tapintása.
Viszont egy komoly problémám van velük.... Hiába rakom fel szépen, 1-2-3 hónap használat után, mindenféle előjel nélkül elkezdenek felhólyagosodni a peremeknél. A filléres Aliexpresses fóliáknál ez még annyira nem is zavart, de az iPhone X óta ráálltam az itt is nagyon ajánlott Nillkin 3D, 9D, 35123D, stb. "fóliákra", amik az alisokhoz képest talán egy hónappal is tovább bírják, de ugyanúgy felhólyagosodnak...
Legutóbb 11 Pron jártam így, hogy a 2 hónapja felrakott fóliának semmi baja nem volt, letettem a dohányzóasztalra, majd amikor 10 perccel később újra kezembevettem a telefont, ott éktelenkedett a kameránál egy rohadt nagy folt... Pedig abban a 10 percben tuti semmi nem érte, nem esett le, nem érte folyadék, semmi...
Nagyon fel tudom húzni magamat, ha egy 3-4-5 ezer forintos üveg egyik pillanatról a másikra, minden előzetes ok nélkül felhólyagosodik... Ha kiszámolom, hogy így mennyit költök fóliára, elképzelhető, hogy jobban járnék fólia nélkül, biztosítással...Viszont volt még egy teóriám, ami most újra megdőlni látszik, miszerint a a lekerekített sarkú kijelzők miatt nem tud felfeküdni az üveg a kijelzőre, és ezért levegősödik fel.
Viszont, 2 hete váltottam iPhone 12-re, ami sík kijelzős. Vettem is rá egy pár ezer forintos Spigen full glasst. Ma reggelre ez is fellevegősödött... És ezt se érte semmi behatás az éjszaka során, ez ziher...
Van erre valakinek valami megoldása? Vagy hol lehet a hiba? Zsebben hordom a telefont (általában közepesen szűk farmerekben), nem ejtem le, nem dobálom, nem áztatom vízben... Mégis így járok.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz BogyóBP #201882 üzenetére
Rengetegszer futottam ebbe a problémába, még volt, hogy telefont is cseréltem emiatt
Pedig a megoldás rémegyszerű. Fogj egy ecsetet (amivel általános iskolában barkács órán festesz), vágd le jó rövidre a végét, és izomból kotord meg a hangszórót, ne sajnáld. Valszeg 1 kiló retek fog belőle kijönni, de olyan lesz, mint új korában Opcionálisan egy nagyon erős sörtéjű fogkefével is működhet a módszer. -
_adaml21_
őstag
válasz mAtThEw0319 #201243 üzenetére
Teljes mértékben.
-
-
_adaml21_
őstag
válasz -secret- #199285 üzenetére
Én kereken 1 éve használok X-et, és a mai napig zavar a telefon vastagsága, valamint súlya.
A mai napig kezesebb készüléknek találom barátnőm iPhone 8-asát - viszont a kijelző, valamint a jobb akku miatt hajlandó vagyok elviselni a plusz súlyt és vastagságot. De ettől függetlenül nem szeretem maradéktalanul. -
_adaml21_
őstag
válasz TheBikerider #199251 üzenetére
Hasonló okokból teszek én is rá tokot, illetve egy üvegfóliát, mert már nem egyszer mentette meg egy ejtés során a kijelző életét azzal, hogy eltört helyette.
Viszont vannak tényleg olyanok, akik irtó túlzásba viszik a témát, full matrica a telefonra, üvegfólia, tok rá, ha tehetnék, még a tokot is lefóliáznák, biztos ami tuti alapon
-
_adaml21_
őstag
válasz buherton #198846 üzenetére
Szia, ne haragudj, de szerintem ennyi időre semmi sem fogja garantálni a zavartalan működés. Ekkora időtartam alatt minimum 2, de lehet, hogy 3 akksicsere kelleni fog; a kijelző simán lehet, hogy gallyra mehet, valamint a szofterfrissítésekkel biztosan lassabb lesz, és a támogatottsága is már régesrég meg fog szűnni.
Ebben az iparágban ekkora ciklusidővel képtelenség számolni, maximum a felével (3-4 év) érdemes. Lehet, hogy meg tudod tartani ennyi évig, de különféle szervizekre/alkatrészcserére annyit fogsz költeni, hogy a végén kijön, hogy jobban jártál volna, ha 3-4 év múlva lecserélted volna egy másikra
Ez olyan igény részedről, mintha azt szeretnéd, hogy veszel egy új autót, és garantáltan legyen jó 30-35 évig. Biztos lesz olyan darab, amire ha megfelelően vigyáznak, és elegendően sokat költenek rá, akár el is tud menni annyi ideig, de a másik 99% már rég a bontóban lesz addigra.
-
_adaml21_
őstag
válasz TheBikerider #197973 üzenetére
Aha, szuper, ez jó hír. Viszont az apple oldalán mikor rákeresek a hivatalos viszonteladókra, nem ad ki egy Auchant se. Vagy csak béna vagyok, es nem találom? Mert eddig erről sehol sem találtam visszajelzést.
Illetve egy olyan kérdésem van, hogy ha egy ilyen telefont meghibásodás miatt cserélnek még az 1 év jótállás alatt, akkor mi történik a garival, megy tovább az 1 év letelte után a szavatosság (az utód telefonra is érvényes?), vagy újraindul az 1 év?
Köszi a választ -
_adaml21_
őstag
Sziasztok,
Auchanban vásárolt kártyafüggetlen telefonra milyen garancia van?
Azontúl, hogy nyilván az Apple worldwide gari, illetve, hogy az Auchan nem hivatalos viszonteladó hely, mégiscsak valami szavatosságot kell vállalniuk második évre, mivel magyarországon forgalomba hozott műszaki eszköz, nem?
Kérlek homályosítsatok fel ezzel kapcsolatban. -
_adaml21_
őstag
válasz hakydakillah #197026 üzenetére
Fizetőssel sem működik, nem lehetséges iPhone-on (csak jailbreakelt telefonnal).
-
-
_adaml21_
őstag
válasz Julot #194358 üzenetére
Nem abban jobb az i7, hogy státuszszimbólumként jobban funkcionál... egyszerűen az i7 egy jelentős előrelépés a 6s hez képest minden téren, illetve 1 évvel tovább lesz támogatott, és minimális felárral tudsz vásárolni -> egyértelműen, gondolkodás nélkül én is inkább a 7et ajánlanám, de te tudod.
A véleményünkre voltál kíváncsi, hogy megéri-e - többünknek az a véleménye, hogy nem, ha egyszer minimális felárral lehet egy újabb generációt választani. Ha önvisszaigazolásért jöttél egy már eldöntött kérdésben, akkor meg felesleges folytatni, objektíve nézve a 6s sem egy rossz telefon.
-
_adaml21_
őstag
válasz kutga #194317 üzenetére
Nem érted... Az XS tokoknak a kivágása nagyobb, mivel a kamera ovál kiemelkedése az XS-en ~2mm-el lejjebb lóg, mint az X-en.
Ezért egy X tokot egy XS-re csak rágyömöszölni lehet (alul azon a 2mm-en rálóg, bár elvileg a kamera képébe nem lóg bele), míg ha egy XS tokot teszel egy X-re, akkor a kamera dudor alatt lesz egy kis rés, ami nem okoz semmi problémát (és esztétikailag sem "zavaró", mert nagyon kicsi résről van szó, tulajdonképpen nem is látni).Tehát: X-re rá lehet tenni X és XS tokot is, XS-re viszont kizárólag az XS-hez készültet, vagy pedig gyömöszölsz.
Én pedig azért vennék szívem szerint XS tokot, mert csak abban van a 'forest green' szín, ami nekem a legjobban tetszene.
Ezzel együtt a kérdésemre nem válaszoltál....
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok,
iPhone X (XS) gyári bőrtokot valaki nem látott jó áron Black Friday keretein belül?
-
_adaml21_
őstag
válasz atees #193924 üzenetére
Én bátorítanálak az XR-re, a vastagabb keret a kijelző körül abszolút nem zavaró, és amúgy is csak akkor veszed észre, ha közvetlen mellette van egy X/XS. A kijelző maga nagyon szép, egyáltalán nem okoz gondot az alacsonyabb felbontás.
A készülék némileg vastagabb, szerintem simán tűrhető, ami viszont nagyon feltűnő lesz az i7-hez képest az a tömeg, jelentősen nehezebb (eleve nagyobb méret, üveg hátlap, stb.) -
_adaml21_
őstag
válasz Stylerr #185115 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem éri meg. 20, esetleg 30 ezret megérne, hogy újabb generáció, de szinte semmiben sem nyújt új élményt.
Vezetéknélküli töltés - ha erre szükséged van, akkor egyértelműen 8, de az emberek kis százaléka használja csak.
Kijelző - van true tone, nem rossz dolog, de azért bőven túl lehet nélküle élni...
Tárhely - itt van tényleges előny, nem 32 Gb az alapverzió, ami már néha szűkös, 64 bőven elég az emberek többségének.Én nagyjából ennyiben látom az előrelépést... persze jobb kamera, meg hardver, de ezek az esetek 99,9%-ban észrevehetetlen különbségek.
Szerintem jelenleg a 7 éri meg, mint jó árú telefon, ha meg többet akarsz költeni, költs még egy picit többet, és vegyél egy X-et.
-
_adaml21_
őstag
válasz Imilenni #184554 üzenetére
Na igen, a Sony Z2 üdítő kivétel, fateromnak is nagyon jól szolgált 3,5 évig, amikor 1 hónapja eladtam, magam is meglepődtem, hogy a mai napig milyen pörgős, és friss.
De mondjuk ha veszel egy Samsungot 2013-ból, arról már közel sem ilyen könnyű dícsérő szavak kiséretében beszélni.vasi89: Az SE nagyon megéri, pöpec kis telefon jó áron, az X most már korrekt áron van használtan, a 7 pedig szerintem ár/értékben a legjobb. 130, gyors hardver, emészthető méret, jó kamera, és még 2 évig biztosan jó lesz.
-
_adaml21_
őstag
válasz #98880768 #184548 üzenetére
Én is pont ezt akartam írni. Pontosan így születnek azok a vélemények, hogy "kipróbáltam az iPhone-t, és túlértékelt szar". Mondjuk, ha egy 5S-el egyidős (=2013-as) Androidos mobiltelefonhoz méred az élményt, akkor még ott is mellbevágó, mert naprakész szoftver van, viszonylag tűrhetően is fut. Átlagos 2013-as Androidos telóhoz 2014-ben érkezett utoljára sw update.
-
_adaml21_
őstag
válasz norberto_th #184297 üzenetére
Van, nekem olyan 3-5 munkanap szokott lenni.
-
_adaml21_
őstag
válasz norberto_th #184292 üzenetére
A TMX nem Apple szervizpartner.
Telekomon keresztül kell ez esetben intézned, ők majd elküldik iStyle-hoz. -
_adaml21_
őstag
válasz norberto_th #184290 üzenetére
iPhone-okat nem a TMX-ben szervízelnek, hivatalos szervizpartnerek iStyle, iCentre, Almárium, meg még van egy, ami nem jut eszembe.
Öröm az ürömben, hogy ezzel a hibával kicserélik majd a teljes telefont, kapsz egy vadiúj (refurb) készüléket új akksival, ha van bármi kisebb sérülés a telón, nem kell tovább nézegetned. Cserébe kb. ~1 hétig szerezned kell egy cserekészüléket. -
_adaml21_
őstag
válasz tboldi #184285 üzenetére
Én is egy Airpodssal oldottam fel ezt a hatalmas 21. századi problémát. Én alapból nagy megelégedéssel használtam az Earpodsot ~2012 óta (mióta i5-höz kiadták), annál egy picivel jobb is az Airpods.
Habár a 60ezres árat messze nem éri meg... én 40-ért vettem egy ~2 heteset, iStyle garival, szerintem max. ennyit ér.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
-
_adaml21_
őstag
válasz Eliott #184203 üzenetére
Én viszont azt mondom, annyival nem ér meg többet az i8... Gyorsaságban nekem az X ugyanazt hozza, mint előtte a 7, kamerában szinte semmi előrelépés nincs 7 és 8 között. Amit pluszban tud: true tone, szerintem enélkül azért lehet élni, illetve qi töltés, amit én szmély szerint nem használok.
Szerintem két évig a 7 is rendben lesz. Én azt gondolom, ha 7 hez képest előre akar lépni az ember, akkor össze kell szorítani a fogakat, és ki kell perkálni az X árát, az nagyon nagy fejlődés, a 8 csak egy 7s tulajdonképpen, vagy ha pikírtebb akarok lenni, akkor egy 6SSS... -
_adaml21_
őstag
válasz smallmer #183844 üzenetére
Na akkor én viszont jövök egy +1 Spotify-al, úgy, hogy AM-ot is használtam 7-8 hónapig.
Egész egyszerűen azért, mert a Spotify-nak van egy kiváló böngészős kliense is (b*szhatom a windowsra telepíthető AM klienst, ha céges gépre nyilván nem rakhatok fel semmi ilyesmit, és munkahelyen mondjuk arról hallgatnám...). Plusz, van kliens Xbox One-ra, illetve LG okostévére is. Ezek miatt elképzelhetetlen, hogy visszaváltsak AM-ra.
Amit hiányolok az AM-hoz képest a Spotify-ból: A UI nekem spec tetszik, de az AM mégis csak jobban beolvad az iOS-be, illetve a lyrics-ek.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz Lallerboy85 #183704 üzenetére
Szvsz nem éri meg. Sebességben jelenleg a 7 is ugyanazt hozza, mint egy X (én ezt a cserét léptem meg).
Talán akkor érdemes elgonsolkozni rajta, ha hosszabb időre tervezel a telefonnal, tehát 2-3+ év, ekkor értelemszerűen a 8 tovább lesz jó. -
_adaml21_
őstag
válasz kchris78 #176186 üzenetére
Gusztustalan. És miattuk van teljesen beállva a Hardverapró, nem lehet se eladni, se venni normális áron.
Ha eladnál reális áron, 90%-ban nepperek írnak rád, hogy a 120-ért hirdetett i7-et vinné még ma Kp-vel 75-ért. Ha meg vennél, és valaki tényleg áron alul adná el, esélyed sincs lecsapni rá, mert 3 percenként frissítgeti 120 hiéna a hardveraprót, akiknek jószerivel nincs munkahelye, és 20 percen belül el tudják vinni Pesten, így maradnak az új telefonnál szinte csak pár ezerrel olcsóbb, "véletlenül" gariban kicserélt darabok, kevesebb garanciával nyilván. -
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Egy hosszabb óta tartó problémára szeretnék tanácsot kérni...
A dolog hátteréről annyit, hogy végigjártam az "iPhone-ranglétrát" 7 év alatt 4-4S-5-5S-6 és most 7, rengeteg (20+) garanciális cserével (sajnos mindig volt valami gixer a telókkal...)Elsőként a 6-os iPhone-nál jött elő a dolog, a korábbi telefonoknál nem, hogy egy idő után (3-4 hónap használat) a beszédhangszóró marhára lehalkult, előtte simán fél hangerőn használtam, de végén a full hangerőn egy kicsivel zajosabb környezetben esélyem sem volt a másik felet megértenem. A 6-os iPhone-omat 4 alkalommal cserélték ezen hiba miatt, de mindig előjött, így gondoltam, nem szenvedek vele, cserélek 7-re, hátha ez egy szériahiba....
Májusban megvettem a 7-et, és augusztusra ennél is ugyanúgy előjött a hiba, baromi halk a hangszóró.
Alapvetően zsírosabb fajta a bőröm, és zsebben hordom, tehát mehet (és megy is) bele kosz, de az érdekes, hogy ez az elmúlt években is így volt, tehát zsíros bőr, zsebben hordás, szóval nem értem mi lehet...
Próbálkoztam sok mindennel, fogkefés tisztítás, minden, de sajnos csak ideig-óráig jó, és pár tisztítás után már nem segít.Találkozott már más is ezzel a problémával, és van-e erre esetleg valami megoldás? Most nyilván viszem szervizbe a 7-et, addig egy 5S lesz a cserekészülékem, ami pedig szerencsére nem produkálja ezt a jelenséget, de hosszú távon baromira utálom már 3 havonta szervizbe vinni a telefonom emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
iCentre szervizről tud valaki érdemi információkkal ellátni? Ugyanolyanok a feltételek, mint az iStyle-nál?
Az iStyle-t szeretem, mert mindig készségesen cserélték a készüléket, ha probléma adódott vele, azonban az új időpont foglalós rendszerükben már csak 1 hétre lehet időpontot foglalni, ami túl késő nekem.
Az Almáriumról hallottam, hogy sokszor csak 3 hónapot adnak egy olyan cserélt készülékre, holott iStyle-nál járna az 1 év. -
_adaml21_
őstag
válasz szombatitomi #148778 üzenetére
Mi a helyzet azzal, hogy céges/magánszemély? Egy ismerősömnek dobták a gariját amiatt, hogy céges, és így nem indul újra a gari. Erről tudna valaki valami hivatalosat mondani?
Illetve mi számít "magyar hivatalos" helynek, erről is lehet valamit tudni? Bejelentett magyar cég, magyar adószámmal? Vagy ez mit jelent pontosan?
-
_adaml21_
őstag
válasz Gyurma_13 #146578 üzenetére
Az én iPhone 6-om még mindig garis, sőt, már most találtam olyan hibát rajta, ami miatt biztosan +1 év gari lesz rá, de még szándékosan nem viszem vissza.
Aláírom, hogy a gari az egy fontos érv, de ez nálam kipipálva.
Másfelől: Az oké, hogy 40-50-ért kevesebbért tudod eladni, de ha összeadod a 6->6S illetve a 6s->7 váltás során elköltött pénzt, és összehasonlítjuk, mennyit kellett (volna) költeni a 6->7 váltásnál, nagyjából ugyanannyi jönne ki.
Én is sokat cserélgettem iPhone-okat (4, 4S, 5, 5S, és most a 6), bennem is sokszor inkább a birtoklási vágy dolgozott a valódi igényekkel szemben, mikor lecseréltem a telefonomat, de ahogy egyre újabb generációk jönnek ki, egyre kevesebb az olyan újdonság, amik ezt a birtoklási vágyat felkeltenék bennem.Most úgy érzem, simán "kibírok" még ezzel egy évet, bízva abban, hogy az Apple jövőre valami nagyot durrant!
-
_adaml21_
őstag
válasz Parson #146564 üzenetére
Én most még 6-ról sem érzem azt, hogy váltani kéne. Főleg, hogy jelenleg az alapverzió többe kerül, mint amennyiért anno a 64 Gb-os i6-ot vettem, illetve sebességbeli problémáim sincsenek a mostani telóval
A kamera fejlődése nem olyan nagy durranás, én 6-al is tudok olyan képeket készíteni, hogy lefosom a bokám... A selfie-kamera fejlődése persze jó, de kibírom még egy évig ezzel simán, mivel évente nagyjából 1x érzem azt, hogy bárcsak lenne jobb. A Live-photoval ugyanez a helyzet, jó lenne, ha lenne, de kb. 100 alkalomból 1x. A 3D touch már kicsit hasznosabb dolog, ez az egy dolog, ami igazán hiányzik, de azért ez sem élet-halál kérdése. Az új home-gomb: megtapiztam, ez inkább olyan, mint az androidos telefonoknál az alsó gombok visszajelzésekor kapott mini-rezgés, egy kicsit sincs az az illúzióm, mintha egy gombot nyomkodnék. De nem azt mondom, hogy rossz, vagy megszokhatatlan, ez ilyen, és kész. Több a RAM: ez az iPadnél nagyobb érvágás (ott igencsak gondolkodom egy Air->Air2 cserén emiatt), telefonon egyáltalán nem érzem szükségesnek a több RAM-ot.
Aztán ennyi az újdonság.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz Stalkerx #145669 üzenetére
Független készülékről van szó? Akkor igen, érvényes. Az egyetlen hátránya, hogy garanciális csere esetén a készülék 1 év garanciája nem indul újra, hanem az eredeti készülék garanciaideje lesz érvényes. Illetve, ha garancia lejárta előtti 3 hónapon belül cserélik, akkor 3 hónap garanciát kap.
-
_adaml21_
őstag
Lehet, hogy nem egészen ideillő téma, de iPhone 6-hoz keresek egy jó ár/érték arányú power bank-et, tudtok valamit ajánlani?
Köszi
-
_adaml21_
őstag
Szerintem az akkuidőket azért linkelik be, hogy legyen jó sok viszonyítási pont annak, aki vásárláson gondolkozik, vagy kevésnek érzi az akkuidejét (és emiatt visz szervizbe). Szóval nem kell indulatoskodni, szerintem ez nem f*szméregetés Azzal is egyedül lehetsz, hogy lesz*rod mennyi ideig bírja egy telefon, elég sok mindenkinek nincs lehetősége nap közben töltőre dugni, szerintem ez döntő érv lehet vásárláskor.
Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy ezek a 60 órás készenlétek nagyon-nagyon torz eredmények, az a telefon tényleg semmire nincs használva, és erre jó lenne felhívnia a figyelmet a kollegának, mikor ilyen képet tesz ki Az látszik, hogy folyton energiatakarékos módban van, de gondolom fényerő is kopp minimumon, valamint a használat is extrém kevés, magyarán még azt is meggondolja, hogy az órát megnézze rajta.
-
_adaml21_
őstag
válasz B-L-A-C-K #134321 üzenetére
Azt alátámasztom, hogy az akkuidő nagy aduász tud lenni a vásárláskor, én még másfél évnyi 6 használat után is elgondolkoztam a váltáson. A másik ok, hogy ennyi idő alatt nem sikerült megbarátkoznom a 6 kialakításával, bár nekem nem a nagyobb kijelző okoz gondot, hanem a telefon kialakítása miatt nem tudom rendesen egy kézben fogni - ebben az 5S tökéletes volt. Azt tok nélkül hasnzáltam, mert nem féltem tőle, hogy kiesik a kezemből. Tok nélkül a 6 az első bal felső sarokba való kattintáskor már csúszik is ki a kezemből...
Annyit azért hozzátennék, hogy az ilyen képek posztolásakor jegyezd meg, hogy te nem nagyon használod kb. semmire a telefonodat, ez az üzemidő nem mérvadó, egy átlagember sokkal többet veszi a kezébe, mint te
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
2014. decemberében vettem egy iPhone 6-ot, az iCenterben. 2015. szeptemberében garanciális csere történt, majd múlt héten, 2016.03.31-én ismét. Mindkét alkalommal az iStyle Andrássy szervizébe vittem a készüléket.
Míg első alkalommal a kicserélt készüléknél a garancia ideje szépen megváltozott 2015. decemberről 2016. szeptemberre, most nem történt semmi, ugyanúgy 2016. szeptemberre jelzi a garancia végét.
Most ilyenkor mi van? Én úgy tudtam, az itthoni APR-nél vásárolt készülékeknek minden cserénél újra kell indulnia a garanciának.
-
_adaml21_
őstag
-
_adaml21_
őstag
Igen, végigolvastam. Csak kommentekben, meg erre-arra lehetett olvasni, hogy az általam írt dolgok esetleg megoldhatják a problémát. Leírtam, hogy nekem nem segített, hátha másnak ez támaszt nyújt a további kísérletezgetéshez.
Indokolt volt a kioktató hangnem? Szerintem nem.[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz szekfizsolt #133058 üzenetére
Aham, "cseretelefonom", egy 4S, 9.2.1, és ugyanez a hiba.
BRAVÓ! -
_adaml21_
őstag
A link meg(nem)nyitós hiba nekem is fennáll, iPhone 6 és iPad Air.
Szombat óta érzékelem a gondot (pedig 9.3 már fenn van hétfő óta mindkettőn), és használhatatlanok így a készülékek, iszonyatosan bosszantó... -
_adaml21_
őstag
válasz kertsa #126673 üzenetére
A készletnek semmi összefüggése nincs a szervizzel, teljesen más a szervizkészlet, mint amit eladnak. A cserekészülékek ugyanis refurbök, ráadásul az nem is a Telekomnál van, hanem központi Apple szervizben (iStyle pl.).
Ha arra gondolsz, hogy kapsz-e 5S-t, mert már elfogyott az 5C, ki kell ábrándítsalak, elképzelhetetlen.
Van egy ismerősöm, akinek szerencse (vagy szerencsétlenség?) folytán annyit cserélték a 4S-ét, hogy még mindig garanciális. És van 4S cserekészülék, még mindig, pedig már milyen öreg készülék... -
_adaml21_
őstag
Annyit szólnék hozzá a témához, hogy az iPhone 6-om, ami céges, és az iCentre-nél lett vásárolva, 2014.12.23-án lett beaktiválva.
Majd ezután az iStyle-hoz vittem gariztatni 2015. szeptemberében, kicserélték, és a garancia immáron 2016. szeptemberéig tart. -
_adaml21_
őstag
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Adott az én Apple ID-m, ami körülbelül 6 éves, számos iPhone, és iPad lett már hozzácsatlakoztatva, valamint jelentős mennyiségű alkalmazás is lett már rá vásárolva.
Egy ma este újonnan bekativált iPad mini 2-höz ma este hoztunk létre egy teljesen új Apple ID-t, majd létrehoztam a családi megosztást, felvettem az új Apple ID-t.
A probléma ott van, hogy sehol nem látom az új ID-n bejelentkezett iPad minin az én vásárlásaimat (appokat).
Próbáltam már iPaden az iTunes-ból és az iCloudból is ki-be jelentkezést, restore-oltam az iPadet, de semmi....
Nagyon aggaszt, mert abban a hiszemben voltam, hogy ez zökkenőmentesen fog működni :/
Az új Apple ID-n nincs megadva bankkártya, ha ez számít valamit. Valamint app storeban rákeresve egy olyan alkalmazásra, ami nálam meg van vásárolva, nem tudtam letölteni azt sajna.
-
-
_adaml21_
őstag
Így kinéző lightning kábelt cserélnek garanciában, független iPhone 6 telefonnál vajon?
Illetve ennél kicsit rosszabb állapotban van, a fehér burkolat egy 2-3 centi hosszon el is tűnt.Botrányos, hogy egy 7000 forintos kábelnek ilyen szar a minősége, úgy, hogy vigyázok rá, ez még kábé akkor is sok lenne, ha direkt rágcsálnám...
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy valaki Telekomnál garanciás 5S-re csere után 3 hónap garit kapott (az eddig megszokott 1 évvel szemben)?
-
_adaml21_
őstag
válasz catroot #101267 üzenetére
Nem.
1 hónapja megvan az i6-om, meg előtte is volt egy másik kb. 1 hónapig, tudom, hogy hangosan kattan.Amikor hozzáérek a home gombhoz már akkor is kattan egyet, magyarul nem áll fixen, mint eddig, hanem mozog.
Eddig jó volt, hirtelen, egyik napról a másikra lett ilyen. Mint ahogy az összes többi eddigi iphone-omnál is.
Egyszerűen nem értem, hogy mitől lehet, mert pont az elmúlt 1-2 hétben nem járkáltam szűk farmerekben, hogy ott benyomódjon egy lehajolásnál a home gomb, vagy ilyesmi.Ha pedig rögtön megnyomom a gombot, akkor kettőt kattan (egy, hogy kattan az érintéstől, meg eleve a home gomb).
Remélem érthető[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest