- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Az Iphonenak ezt a szépítő vagy hogy is nevezzem fotózási képességét ki lehet kapcsolni valahogy?
-
Wajk
addikt
a Lockscreen sem rossz, de azért szerintem a legjobb az iOS16-ban az a FaceID upgrade lesz, hogy menni fog fektetett módban.
Lehet már a publikus bétát is bevállalom majd érte
-
joey04
titán
válasz
kakuk.tamas #266089 üzenetére
nekem 100% a 13 pm, megjelenés napján vettem, töltésnél nem figyelek semmire.
20 alá nem engedem, de nem megóvás miatt, hanem mert birizgálja az agyam, hogy merülés közelében van. De ritkán van 20% közelében.
egy töltőm van mindenre, ezzel töltöm.
-
válasz
kakuk.tamas #266089 üzenetére
Az Xs telóm kb 2 évesen adtam el 92%-os volt
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Pyttawrx #266088 üzenetére
Csak ha eszembe jut, akkor nézek rá a százalékra, amúgy hidegen hagy a dolog. Az i12-m is hasonlóképp romlott amúgy, 15 hónaposan 88%-os akkuval adtam el.
Számomra a telefon is csak egy sima használati tárgy, ő van értem és nem fordítva.Majd másfél év múlva leszek kiváncsi rá, hogy milyen lesz az akksija.
-
válasz
kakuk.tamas #266083 üzenetére
Nem tudom...
Októberben vettem az i13-at, és rohadtul nem figyelek a töltésre, értem ez alatt, hogy bár próbálom nem lemeríteni teljesen, van a kocsiba is töltőm, de többször merült már le 3%-ig. Van hogy 20%-nál rátöltök kábelen vagy vezetéknélkül (anker 10w) 30-50%-ig, ha tudom, hogy még lesz használatban jobban. kb 2-2,5 napot bír ki max, ha épp kivárom ezt az időt. És most is 100%-os a kapacitása.
Véleményem szerint nem kell már ezeket tutujgatni. Persze ne merítsük 0-ra ez oké, de ezen kívül semmi. Mire esetleg tönkre menne az akksi (4-5 év szerintem), addig telót cserélek úgyis bőven. Addig meg használni kell nem figyelgetni -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Többedszer szivat meg a kontaktok IOS-en. Szombaton volt egy hívásom egy távoli ismerőstől, akinek még nem volt elmentve a száma. Ezért az előzményekben létrehoztam belőle egy kontaktot. Az előzményekben szépen látszik is már névvel az adott hívás, azonban a kontaktok között nem található és a böngészős iCloud felületen sem találom.
Szerk.: A telefonon a kontaktoknál a Gmail csoport ki volt kapcsolva. Most gondoltam egyet és bekapcsoltam. Akkor rögtön látható lett az új névjegy. Miért oda vette fel? Illetve, ha ki volt kapcsolva a Gmail csoport, akkor honnan tudta az előzményekben a számhoz párosítani a google-ba elmentett nevet? Egyáltalán hol lehet azt megmondani, hogy az iCloud névjegyek, vagy a google névjegyek közé vegye fel az újat?
-
joey04
titán
válasz
NemMo #266081 üzenetére
+1
ezért nem érdekelnek a gyorstöltések sem. sőt kimondottan káros. és nem csak azért, mert valamivel mindenképpen gyorsabban gyilkolja a telepet, hanem mert osztott telep kerül bele, ezért picit kisebbek lettek a telepek droidon, az átlag 5000-ről visszamentünk 4500-4600 köré amióta ezek a hipertöltések vannak, ami miatt kevesebb ideig bírják a telefonok, és emiatt egyre gyakrabban kell tölteni, ami megint csak nem jó, sebességtől függetlenül.
plusz igen, az sem érdekel, ha 1 perc alatt feltölti 100-ra, az sokkal fontosabb, hogy bírja ki a napot vagy kettőt, és napközben egyáltalán ne kelljen tölteni.
-
modd3r
őstag
válasz
Értem, köszi a választ.
-
válasz
Nekem van elég ellenpéldám....
Ott volt az i11-em, csak 5W-al töltöttem vezetékesen (minden gyári of course) baromira vigyázva, sosem éjjel, stb. pár hónaposan már 96% volt az akku.
Aztán itt a 13 Pro Max-om: sosem látott vezetékes töltést, csak gyári magsafe-t, éjjel töltöm, megtanulta az optimalizált töltést, stb. 7 hónaposan 100% akku. Persze vagy "kopaszon" vagy egy Pitaka air tokban van, nem egy vastag magsafe-es tokban, mikor töltöm, így a hő nem szorul be annyira.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
modd3r #266076 üzenetére
Igen, ennyit számít.
Nem a teljes lemerülés és maxra töltés nyírja az akkut, hanem a töltés közbeni melegedés.Az én i13 Pro-m egy hónaposan 99%-os. Vezetékkel maxszon töltöm, nem melegszik, vezeték nélkül maxon töltöm, melegszik a telefon. Ezért van, hogy sokan szerelnek a vezeték nélküli töltőre ventit (és lehet is kapni aktív hűtős töltőt is).
Az iPhoneok ilyen szempontból szarok. Iszonyat gyengék az akksijaik.
-
IOX
tag
Ez akkor fasza, ha nem kell nap közben töltögetni mert nem merül le. O.K. hogy használati tárgy, minek copassa magát a M ber ha egy kis odafigyeléssel meg tudja úszni. Gondolok itt arra, h megmakkan az akksi és lóbálhatod rajta a power bank-ot mert így bírja ki mire hazaérsz.
-
NemMo
őstag
válasz
Noukoum #266073 üzenetére
De miért tennék ilyet? Este lefekvés előtt felteszem a töltőre, reggel leveszem és használom egész nap (néha 2 napig is) és kutya baja az akksinak lassan 1 éves a telefonom és még 100% az akksi, akkor minek bohóckodni meg napközben rátölteni? Ez egy használati tárgy nem mi vagyunk érte.
-
válasz
modd3r #266074 üzenetére
Én se értem. A megjelenéskor vett Xr-em elég sok időt töltött mind az autó vezeték nélküli töltőjén mind az asztali töltőpadon, és semmi baja nem lett, 3 év 8 hónap után 90%-os az akksija és nagyon jól bírja a napot. Plusz a töltésére sosem figyeltem, és éjszakára rajta volt hagyva a vezetékes töltőn.
-
modd3r
őstag
válasz
kakuk.tamas #266072 üzenetére
Mi az összefüggés?
Ugyanúgy és ugyanannyira töltöm vez. nélkülivel, mint vezetékessel. (Nem kapkodom le a töltőről) Sőt, a vez. nélküli lassabban is tölti, ami elvileg jót tesz az akkunak. -
Wajk
addikt
válasz
PTomi92 #266067 üzenetére
majd megírom az én 6 éves telóm hány százalékos, már amennyire a 3Utools kíírja, de én úgy használtam, hogy kb 15-20%-nál raktam töltőre 2 naponta éjszakára. Reggelig rajta volt. Semmi anomáliám nem volt vele, nem kapcsolt ki 25-30% alatt és az éjszakai fogyasztás amikor nem volt töltőn az is tökéletes volt... kb. 4ó+ volt a SoT átlagban
de laptoppnál is hasonlót tapasztaltam. Volt a cégnél aki a töltőn lógatta a Laptoppját és kb. 3 évvel később kuka volt az akksi. Ami nálam volt az Excellent volt 3-4 évesen is. Én mindig akkumulátorról használtam és ha kellett feltöltöttem. Tippre pedig ezt mondtam volna, hogy ez pont kihasználja az akksit, de mégsem ezt mondanám.
Szóval az én nem technikai, de megtapasztalt tippem erre az, hogy használom amíg lemerül és feltöltöm 100%-ra. De ezt csak félve mondom, mert a mostani sláger az, hogy kerülni a 100%-ot mint a tüzet
-
NemMo
őstag
Nekem az a véleményem, hogy az akksi 20-80% között használás az nettó önszivatás, mert eleve úgy használja az ember, mintha 80%-ig degradálva lenne az akksi. Persze mindenki saját ízlése szerint, de én nem vagyok magam ellensége. A 13 pro-m elsőnapos vétel és még 100% az akkumlátorom állapota.
-
PTomi92
aktív tag
Fél éves 2020SE nekem azt kezdte csinálni hogy 15%nál gyakran kikapcsolt. Észrevehetően hamarabb is merült. Előtte én is próbáltam arra figyelni hogy 20-80% között tartsam, de szerintem ettől egyszerűen elkalibrálodott az akkuszázalék kijelzés. Több hónapja úgy használom hogy egész estére töltőre rakom, nem figyelek rá azóta helyrejött.
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik iStyle-ba vigyem be akkumulátor cserére a telefonom?
Tabletra hol érdemes kijelzővédő fóliát feltetetni?
-
Wajk
addikt
válasz
DGery #266059 üzenetére
az lesz
marad iOS10-en. Az akksiban tuti többet harapna az 5-el magasabb iOS márcsak a fícsörök miatt. Amire nem is lesz szükség.
Nézegettem mp3 lejátszókat de annyira nincsenek, hogy ebből lesz egy multifunkciós iPod
#266058 oszy: szép-szép a Pro, de a matt keret nekem sokkal jobban bejön. Legfőképpen ezüstben. Persze ebben nálam a nosztalgia faktor is benne lehet
-
IOX
tag
Ez így O.K. csak amikor hozzám került akkor happy voltam a 2.5 napos készenléttől. Most leugrott napi töltésre. Sanszos, h power bank-kal kell mozognom vele ha így igényli a töltést.
-
Azért azt ne felejtsd el,hogy a tiédnek kisebb az akkuja,többször töltöd,tehát gyorsabban pörögnek bele a ciklusok,gyorsabban romlik.Egy PM-ot ritkábban töltenek,lassabb az avulás is.
Amúgy nálam az i12 akkuja 8hónap alatt lett 92%-os.
100-on tartotta magát vagy 5hónapig aztán ez a -8% 3 hónap alatt jött össze.
Szerintem ne pörögd túl.
Belekerült ez a BECSÜLT kijelzés,aztán ez inkább elkezdte frusztrálni a usereket.
1000x leírtuk már itt,hogy használd a telót,ne nézegesd az akkukapacitást,aztán ha úgyérzed kevés az eredeti állapothoz képest,akkor cseréltesd az akkut.
Semmivel se leszel beljebb azzal ha bosszankodsz a telefon által kijelzett értékeken.
Amúgy nálad is bebizonyosodott,hogy ez “fuuu csak 20-80%,mert az kíméli az akkut és örökélet+1 nap lesz,főleg ha 5W-tal töltöm” mennyire túlfújt dolog,nem lesz érezhetően hosszabb az élettartama,cserébe szivatja vele magát az ember.
8hónapos a 13Pro-m,ahogy esik úgy puffan módon töltöm,egész éjjel töltőn hagyom,mindig 100%-ra töltöm,mégis fullos a teló szerint.
Ha nem lenne az (százalék szerint),de érzésre elég lenne sem érdekelne a dolog. -
Wajk
addikt
válasz
Kbali #266048 üzenetére
szerintem tök felesleges az a menüpont, csak idegesebbé teszi az egyszeri usereket. Én spec az első napokban ránéztem, hogy gyárilag rendben legyen és azóta nem tettem be az ujjam abba a menüpontban, pedig viszketett rá a tenyerem. De rájöttem semmi értelme.
De úgyis érzi az ember ha már szar van a palacsintában. Csökken majd az üzemidő. Most hozza az én ütememben a két napot. Ha majd nagy gáz lesz majd megteszem a megfelelő lépéseket, de én nem fogom vadászni az amúgy is kétes eredetű százalékokat.
A korábbi telefonom (SE) 6 évet kihúzott az eredeti akksijával úgy hogy iOS10-et hagytam rajta így nem tudom hány százalékos most, de kíváncsiságból lehet megnézem majd. Úgyis nyugdíjjaztam, Zenelejátszó lesz belőle
-
IOX
tag
Aha, ez 8 hét alatt 3%-ot csökkent
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest