- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jss
aktív tag
Cserere szorul a T420s-emben a CMOS Battery. Meg is jott mar az uj, csinalnam is. A kerdes csak annyi, hogy ha kicserelem, akkor elfelejti -e a BIOS illetve a Win a bevitt ujjlenyomatom es a gep inditasi jelszavam vagy nem? Kinos lenne, ha esetleg utana nem tudnam tobbet bekapcsolni a gepet vagy valami. Kell -e esetleg a Boot PWD-ot elotte torolni, vagy sem?
-
jss
aktív tag
válasz
donjohnson #121791 üzenetére
Oke, csak nem talalom ha leveszem a fedlapot. Esetleg az akkut is ki kell venni ehhez?
-
jss
aktív tag
A T 470 S-em elfelejti az ido es datum beallitasokat amikor a BIOS-ban levalasztom az akkukat. Korabban ezt nem csinalta.
Van esetleg valami gombelem benne amit cserelni kene, vagy mit kene ezzel csinalni? -
jss
aktív tag
Ha beallitom a Thinkad -en a hdd supervisor jelszot, akkor az vedi az SSD-t a attol hogy mas gepbe teve azt megnezzek a tartalmat illetve rosszindulatu programot telepitsenek ra?
-
jss
aktív tag
válasz
ughhh #120140 üzenetére
A t470s-nel hol van a TPM? A Biosban lehet allitgatni. A prociban van, vagy az alaplapon?
Ha lezarom a meghajtot W10 Bitlockerrel, akkor az azt jelenti, hogy hiaba teszik az SSD-t masik gepbe, nem latjak majd a tartalmat es nem is tudnak semmit feltelepiteni (mondjuk egy keyloggert) ra? -
jss
aktív tag
Elkezdtem hasznalni a ThinkPad - emen W10-el a Bitlocker meghajto titkositast, de nincs vele sok tapasztalatom. Jo valasztas volt, vagy mast ajanlanatok helyette? Biztonsagos, vagy konnyen feltorheto?
Amugy megoldodott a hardver problemam, az SSD volt a ludas. -
jss
aktív tag
válasz
Tim82 #120064 üzenetére
Tim82, megtenned, hogy mondasz valamit a #120085 problemamra?
Alaplap, vagy akku, esetleg mas? -
jss
aktív tag
Vettem hasznaltan egy T470S laptopot es fura dolgokat csinal. Azt csinalja, hogy idonkent nem indul el a Win10, kiirja, hogy nem talalja az M2 SSD meghajtot. Ilyenkor azt szoktam csinalni, hogy a BIOS-ban levalasztom a belso akkut es tapegysegrol inditom a gepet. Akkor tobbnyire mar latja a meghajtot. Multkor ugy sem latta, de hagytam a tolton es magatol rendbe jott. Meg olyat is csinalt mar parszor, hogy a Win10 rendben betoltodott, de csak a Trackpoint ment, a TouchPad a gombjaival meg nem. Ilyenkor vagy segit egy ujrainditas, vagy mar az M2 SSD-t sem talalja. Ugy tunik ezek akkor jonnek elo, ha nem taprol megy a gep, hanem akkurol es ha lemerult mar egy darabig az akku (messze nem a vegeig, meg lenne akku ido). Azt gyanitom, hogy az akkukkal lehet a gond, remenykedek benne, hogy nem alaplap. Tud valaki okosat mondani? A gep ontesztjet lefuttattam, ott nem talat hibat sem az alaplap tesztnel sem a tobbinel es az SSD is rendben levonek tunik.
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119908 üzenetére
Nem kell Kanadaba repulnie. Alapbol lapatkezu vagyok, de ennek mar akkor is sikerulnie kellett volna. Probaltam sokfelekeppen. Lehet, hogy tetu volt az elado es egy hibas darabot sozott ram. Szoval lenyeg a lenyeg, nem tudom racsatlakoztatni az antenna vezetekeket, egyszeruen nem megy.
Arra gondoltam, hogy raforrasztanam. Nekem ugy is jo, ha ez megvalosithato. Kinek mi a velemenye errol? -
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119824 üzenetére
Miert ne lehetne kuldeni. Persze fizetem amit kell.
-
jss
aktív tag
Ha nincs benne de en upgrade-elni akarom, akkor csak a kartyat kell megvenni, vagy kell bele tenni antennat meg egyebet is?
-
jss
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy T470s-t. Van az oldalaban kihuzhato SIM kartya foglalat es a BIOS-ban lehet engedelyezni / tiltani a WWAN-t.
Igy garantalt hogy Lehet SIM kartyaval hasznalni, vagy ezek a dolgok esetleg az olyan valtozatokban is benne vannak, amikbe hiaba tennek SIM kartyat, nem fog mukodni? -
jss
aktív tag
Thinkpad x eseten melyik a kellemesebb: a full hd-t nezegetni vagy az 1366 x 768?
Mert ugye a kisebb felbontassal kevesebb info fer el a kepernyon a nagyobbal meg esetleg tul apro lesz minden...
Kinek melyik jon be? -
jss
aktív tag
Azt gondoltam hogy fogok, viszont vannak olyan gepek amiknel egyszeruen megall a telepites egy szimpla Win7 telepito hasznalatakor.
Tehat a kerdes az, hogy fel tudom -e majd telepiteni a Win7-et az X250-re csak bizonyos dolgok nem mukodnek majd, vagy eleve megall majd a telepito es mar ott kinlodas lesz?
Tervezek venni ilyen notit de en Win7-el is hasznalnam, nekem ez fontos. -
jss
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretnem megtudni, hogy az X250 laptopra fel lehet -e telepiteni gond nelkul konnyen a Win7-et?
Siman felmegy USB-rol, vagy acsolni kell valamit, hianyzo driverek vagy valami? -
jss
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretnem megtudni, hogy az X250 laptopra fel lehet -e telepiteni gond nelkul konnyen a Win7-et?
Siman felmegy USB-rol, vagy acsolni kell valamit, hianyzo driverek vagy valami? -
jss
aktív tag
Sziasztok. Thinkpad-et vennek ujra, korabban volt mar. A problema az, hogy Win7-el szeretnem hasznalni a gepet, merthogy a kedvenc jatekom azon fut, fontos dolog nem lenne a gepen. Viszont jo lenne egy modernebb darab, koltseghatekonyan. Melyik az a legutolso sorozat amire meg gond nelkul felmegy a Win7 es driverek is vannak?
-
jss
aktív tag
Nem akar menni a T420s. Ha radugom a tapot, akkor az elem jelzes haromszor felvillan. Probaltam akkuval meg anelkul, ugyanaz. Eleinte egy par percre meg bekapcsolt, aztán kikapcsolt magatol. Most mar be sem kapcsol. Ha a Power gombot megnyomom, akkor zolden felvillan, de ennyi es nem tobb.
Tud valaki segiteni, pliiiz? -
jss
aktív tag
Van egy T420s gepem. Van benne egy Intel Centrino WIFI. Tokeletesen megy, a sebessege megfelelo.
Most viszont szeretnek egy asztali gepet ossze rakni, ara gondoltam, hogy egy USB Stick WIFI modult csatlakoztatnek az asztali gepre es ugy lenne net.Azt szeretnem megtudni, hogy ez az olcsosag biztosit -e legalabb akkora sebesseget es minoseget, mind a laptop WIFI-je?
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100406 üzenetére
Es az a jobbfajta amit korabban linkeltel, az frankon atviszi a kepet nagyfelbontasban es a hangot is ?
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100403 üzenetére
Oke, de amit belinkeltel, az is par dollaros. Ez egy jo fajta?
-
jss
aktív tag
Szeretnek venni egy 32"-os monitort a full HD-nal nagyobb felbontassal( 2560 x 1440 ). Alapvetoen ket gepet akarok rakotni, egy T420s-t es egy T61-et. Pillanatnyilag mindket gep egy egyszerubb, kisebb monitorra van rakotve, mindket gepen a vga portot hasznalom erre. A T420s-en van egy Display Port is, a T61-en csak vga port van.
A T420s-ben egy HD3000 videovezerlo van, a T61-ben asszem agy Quadro140.Kepesek lesznek -e ezek a notik nagy felbontason meghajtani a nagyobb monitort?
A modernebb monitorokon mar nincs vga csati, van helyette HDMI esetleg DP.
Van -e valami egyszeru, olcso modja annak, hogy a DP portot HDMI-re alakitsam, illetve, hogy a vga portot HDMI-re alakitsam? -
jss
aktív tag
Sikerult upgrade-elnem a T420s-t IPS-re sajatkezuleg. Tenyleg nem volt egyszeru, asszem ujra szet kell majd szednem es megint osszerakni a kasznit, mert az SSD fedele nem megy tokeletesen a helyere, talan valahol feszul valami. Ezzel egyutt is jo moka volt, sokat tanultam belole. Esetleg van valakinek otlete, hogy miert nem illesztkedik tokeletesen az a resz?
A nehezet azert megoldottam. Cserelve lett az LCD, a kabel es a vezerlo.
Most Full HD, a betekintesi szogek rendben vannak. Viszont a szinvilag nem tokeletes, kicsit sargasnak tunik.
Az a gond, hogy ehhez nem tudom honnan tolthetnek le szinprofilt, mert ez ugye nem gyari megoldas...
Otlet esetleg? -
jss
aktív tag
Lepesekre lebontva valaki fel tudna vazolni a dolgot? Leginkabb a gep "atomokra bontasa"erdekelne...
-
jss
aktív tag
Rendeltem egy IPS panelt a T420s-emhez es megerkezett. Viszont soha nem szereltem meg ilyet. Le tudna irni valaki nagy vonalakban, hogy hogyan tudok LCD panelt cserelni a gepben es hogy mire kell vigyazni?
-
jss
aktív tag
válasz
donjohnson #99466 üzenetére
Kozben utana olvastam es ugy latom, a T420s csak SATA2-ot tamogat. Ra lehet -e birni valahogy a gepet a SATA3 tamogatasra? Gondolok itt egy masik BIOS-ra, vagy valami...
-
jss
aktív tag
Akkor atfogalmazom a kerdest.
Van aT420s-ben egy 128 GB-os SSD gyarilag. Nagyobbra cserelnem 500 GB-ra , de akkor mar egy gyorsabb megoldas kene. Mi az elerheto leggyorsabb megoldas erre? -
jss
aktív tag
Tudok -e tenni ilyen vagy ehhez hasonlo SSD kartyat a T420s-embe es ha igen, fog -e az teljes sebessegen mukodni?
Intel SSD 760p
M.2-es kartya
PCI Express 3.0 x4 NVMe -
jss
aktív tag
A T420s-em Fingerprint Reader-e nem igazan mukodik jol, sokszor nem ismeri fel elsore de meg harmadikra sem az ujjlenyomatom. Lehet -e ezt esetleg upgrade-elni valami modernebb ujjlenyomat olvasora?
-
jss
aktív tag
Sikeresen installaltam a W7-et a most mar kifogastalanul mukodo T420s-re. Aztan frissitettem W10-re, majd telepitettem a System Update-et es elinditottam. Sikeresen vegzett, de sokkal kevesebb dolgot kinalt fel es telepitett, mint W7-nel. Peldaul a Power Managert sem telepitette.
Azert nem telepit fel mindent amit W7-re mert nincs ra szuksege es megold a W10 mindent magatol, vagy azert, mert meg nem eleg kiforrott a dolog?+ Szeretnek a T61 Wide gepemen billentyuzetet cserelni. Melyik egyeb modellek biullentyuzete jo bele?
(Gondolok itt esetleg T60 / T61 / X60 / X61 / T400 / T500 / T410 / T510 / X200 / X201). Melyik jo illetve melyik nem jo bele?+ Tobben javasoltak a T420s kitakaritasat es ujra pasztazasat. Elore lathatolag ezt meg tudom oldani magamtol gond nelkul mert egyszeru es adja magat, vagy komoly buktatoi vannak a dolognak?
-
jss
aktív tag
Volt korabban feltelepitve nalam egy Lenovo program, amivel le lehetett menteni a rendszert a Recovery Particiora es vissza is lehetett allitani a segitsegevel. Es mindemellett meg sokkal tobbet is tudott.
Sehol nem talalom a neten + a nevet is elfelejtettem. Talan valami mentoov volt a jele...
Beugrik esetleg valakinek, hogy melyik az es honnan tudom letolteni? -
jss
aktív tag
válasz
Mohhoj1986 #82913 üzenetére
Oke, eddig megvan, sikeresen lefutott a ket parancs. A ThinkVantage gombra vegre csinal is valamit Bootolaskor:
Start Interrupt Menu
ESC Normal Setup
F1 Bios
F12 Choose a temporary startup deviceA rendszer visszaallitast nem kinalja fel...
Most mar emlexem, a multkor is idaig jutottam, ez igy zsakutca...
-
jss
aktív tag
válasz
Mohhoj1986 #82913 üzenetére
Ezt mar probaltam igy korabban, assze
m arra hivatkozott a gep, hogy nem talal oprendszert, vagy valami hasonlo. Minden esetre megprobalom meg egyszer.
-
jss
aktív tag
válasz
Tikakukac #82912 üzenetére
Alapbol nem nagyon erdekelne a gyari Lenovo rendszer, de van egy problema, amit nem tudok megoldani.
A gephez tartozik egy jogtiszta W7. Szeretnem ezt hasznalni. Ami a Recovery Particion van, az regisztralt, frissiti magat, stb.
Ezt nem tudom elerni, legalabbis egyenlore. A gep aljan ott a W7 matrica, a Product Key-el. A logikus lepes az lenne, hogy letolok valahonnan egy Windows7-et es telepiteskor beirva a hivatalos Product Keyt, azt legalissa teszem, ami frissiti magat es Upgrade-elheto is, ha ugy akarom.
Viszont nem emlekszem pontosan, hogy melyik 64 bites angol nyelvu Home verzio volt telepitve gyarilag es nem is talalok ingyenesen letolthetot a Microsoft oldalan W7-bol.
Ami MSDN verziot meg a magyar torrent oldalakrol esetleg le tudok huzni, azok meg nem fogadjak el a Product Kely-t.Szoval a kerdesek:
-Megoldasi javaslat?
-A gepen gyarilag amerikai, angol nyelvu, 64 bites W7 Home valamelyik valtozata volt. Ha lehuzok egy par magyar nyelvu, 64 bites Home verziot (angolt nem talalok) es vegig probalgatom oket, akkor elobb-utobb osszepasszol majd valamelyik valtozattal a Product Key? -
jss
aktív tag
válasz
Mohhoj1986 #82907 üzenetére
Ertem. Es mielott beirom, arra a particiora kell valtanom a parancssorban, ahol a Recovery talalhato, vagy siman maradhatok a C meghajton?
-
jss
aktív tag
válasz
Mohhoj1986 #82902 üzenetére
Ezeket a parancsokat a cmd nem ismeri fel
-
jss
aktív tag
A ThinkPad T420s-emben az SSD gyanus volt. Attettem egy masik gepbe es felhuztam ra ott egy W7-et.
Az SSD jonak bizonyult (rossz beallitasok, illetve egy felre csuszott BIOS frissites okozta a problemat a gepen).
Ugyhogy visszatettem a T420s-be az SSD-t es most uj problema van. Nem tudok W7-et ujrahuzni a gyari Recovery Particio-rol, feltetelezem, hogy a szoszolessel megvaltozott a MBR.
Hogyan tudom a MBR-ot meggyogyitani, hogy ujra tudjam hasznalni a Recovery funkciot? -
jss
aktív tag
Ugye azt jol tudom, hogy a Win MSDN a hivatalos, eredeti, nem buheralt Windowst jelenti?
Meg tudna ezt erositeni valaki? -
jss
aktív tag
Szeretnek Whitelist BIOS-ra frissiteni a T61 Wide gepemen.
Letoltottem a csomagot.
A gepen 64 bites W7 van, tehat (a leiras szerint) nem tudok W7 alol frissiteni, csak BOOT-olhato eszkozrol, leginkabb CD-rol.
Lehet -e olyat csinalni, hogy nem CD-re irom ki az ISO file-t, hanem Pendrive-ra es onnan frissitek BIOST?
Amenniben lehet, mi lenne ennek a modja? -
jss
aktív tag
Amennyiben bele teszek egy uj SSD-t a T420s-be es feltolok ra egy W7-et, es meg semmilyen drivert nem telepitettem, akkor fogom tudni hasznalni a WiFi-t, hogy azon keresztul toltse le maganak a gep a szukseges drivereket?
-
jss
aktív tag
válasz
Tikakukac #82708 üzenetére
A drivereket nem a win7 tette fel. A gyari Recovery particiorol csinaltam rendszer vissza allitast, aztan a
Lenovo ThinkVantage Tools-on keresztul probaltam drivereket frissiteni, de az a valasz jott, hogy nem talal ujabbakat.
Nekem ugy tunik, hogy a driverek fent vannak. -
jss
aktív tag
válasz
kraftxld #82683 üzenetére
Az otlet nem rossz.
Viszont ez nem csak az idorol meg a penzrol szol.
Az teny, hogy a 100 MB/s az keves.
Meg ma este vagy holnap reggel atteszem ezt az SSD-t a T61-be, felkinlodok ra mindent es megnezem, hogy ott hogy muzsikal. Ha gyengen ott is, akkor az SSD a ludas es eleg komolyan levaltom majd.Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a T61 alapbol tudja a SATA2-t. Asszem ehhez valami mokolt BIOS kell.
Tudna errol valaki valamit mondani? -
jss
aktív tag
Sikerult megoldani a melegedes problemat a T420s-el.
BIOS-t frissitettem ujra, majd a javasolt beallitasokal probalkoztam es bevalt.
KOSZONOM A SGITSEGET!!Mintha az SSD is gyorsult volna.
11 GB vegyes file masolasa ugyanazon particion masik konyvtarba kb 1 perc 50 mp. Ugyanez torlese kb 12 mp.Ez igy most eletszeru?
-
jss
aktív tag
válasz
metal01 #82666 üzenetére
A gep nem uj es folias. A gepet 2013 elejen vettem egy maganszemalytol, hirdetes alapjan. Mikor erte mentem, en bontottam fel a dobozt ott helyben, en csomagoltam ki a gepet a foliakbol es en kapcsoltam be eloszor. Az akksi is erintetlen volt. Azota sokat ment, de 98%-ban uresjaratban mert ritkan ultem ele, a T61-et nyuzom mellette. Viszont soha nem volt gond vele korabban, soha nem melegedett korabban. Ha igy lett volna az feltunt volna, mert neha azert hasznaltam. Egy problema tunt fel mindossze, hogy az SSD lassan dolgozik benne. Most akartam elkezdeni hasznalni a gepet, gondoltam felderitem es megoldom az SSD problemat. Ezert frissitettem kezdetnek a BIOST, hatha az megold valamit. Es azota vannak gondok.
-
jss
aktív tag
Ugy nez ki reszben megoldodott a T420s melegedesi problemaja. A gond akkor kezdodott, amikor delutan BIOS-t frissitettem. Talan valami gubanc lehet ezzel az uj BIOS-sal, de az tortent, hogy elkezdte tulhajtani a gep a procit es az orajel 2,5 GHz helyett 3,2 GHz volt folyamatosan, uresjaratban is. Ettol forrosodott at.
Egyenlore ugy oldottam meg a dolgot, hogy letiltottam a SpeedStep-et es a Power Management-et a BIOS-ban. Igy most stabilan 2,5 GHz az orajel, se tobb, se kevesebb. Melegedes nincs, a teljesitmeny megfelelo, a rendszer stabil.
Csak a fejem vakarom megint...Mi lehet a gond? Valakinek van otlete? -
jss
aktív tag
A CPU homerseklet Sandra szerint 93 fok. Ez sok, vagy meg jo?
-
jss
aktív tag
Oke. Szoval tobb lehetoseg is van, hogy mi a problema, de egyik sem szivderito.
Eloszor is vissza kene tennem a regebbi BIOST. Szerintem a melegedes az uj BIOS-tol van, korabban nem tunt fel ilyesmi, most meg durvan melegszik.
Szoval: hogyan tudnam visszaallitani a korabbi BIOS frissites elotti allapotot? -
-
jss
aktív tag
válasz
donjohnson #82640 üzenetére
HD Sentinel kivallo irja, 95%-os. A teljesitmenyt pedig 100%-osnak.
Viszont van valami furcsa a T420s-el. Olyan forro a szellozonel, hogy nem tudom rajta tartani a kezem. Nagyjabol tuzforro. a proci egyaltalan nincs terhelve. Az SSD-t 36 fokosnak irja.
-
jss
aktív tag
válasz
Chaser #82633 üzenetére
Hat ur az csak szeretnek lenni
es most meg tanacstalan is vagyok...
A gepet nem uzletbol vettem itt kint, hanem egy magan szemelytol, aki hirdette. En bontottam ki a dobozbol, foliakbol. Viszont utolag igy is gyanus, mert amikor kivettem az SSD-t, hogy megnezzem, igy nezett ki:Mintha valami matricat berheltek volna le rola...Lehetseges, hogy egy ThinkPad-be gyarilag beepitett SSD-n ilyen serulesek legyenek? Esetleg lehetett -e ez egy garanciaban javitott gep? Az mondanam, esetleg kicsereltek benne az SSD-t de az SSD-n gyari Recovery particio van, En bontottam ki a dobozt, a lezart foliakat, az akksi 0 perces volt, a gep meg lathatolag nem volt hasznalva...
-
jss
aktív tag
Megszokott dolog az, hogy ha torlok az SSD-rol, akkor a procit 100%-osan terheli a torles alatt vegig?
Gyanusnak tunik... -
jss
aktív tag
válasz
Chaser #82628 üzenetére
Nehezen tudnal nekem barmit hozni, tekintve, hogy Amerikaban elek pillanatnyilag.
Az SSD egy SAMU MZ-7PA1280/OL1 REV2.
Ugy olvastam kulonbozo forumokban, hogy sokan panaszkodnak a sebessegere, de ez azert meg igy is tulzas akkor...Az akksi biztosan jo, alig hasznaltam a gepet...Most szeretnem komolyabban befogni...
-
jss
aktív tag
Ertem. Akkor a 3 perc is tul lassu...
Valami tipp eseleg? -
jss
aktív tag
Most lett egy jobb eredmeny, 8,5 GB MP3, nagyjabol 3 perc alatt torolve. A proci terheles 100 % volt.
Egy dolog valtozott csak, radugtam a tapegyseget. Ez igy eletszeru, vagy lassu? -
jss
aktív tag
válasz
Aethelstone #82613 üzenetére
Igen, Win7 van telepitve jelenleg. Az SSD szimpla altalanos otthoni felhasznalasra kell. De azert az peldaul bosszant, hogy ha filmet masolok egyik particiorol a masikra, azt nem neveznem eppen villamgyorsnak, es a Win7 sem toltodik valami szelvesz modon, nem kulonosebben gyors. Ehhez kepest masok odakat zengenek arrol, hogy ezek a dolgok SSD-vel mennyire gyorsak. Hat nalam nem azok...
-
jss
aktív tag
válasz
Aethelstone #82610 üzenetére
Nem HDD-m van, hanem gyarilag egy Samu SSD, ami 180 MB/s-nal nem tud tobbet. Masok is panaszkodnak erre a tipusra a forumokban, nam csak nalam teljesit ilyen gyengen. Azert annal a Samu EVO 550 MB/s-a latvanyosan tobb, szerintem. Ertem en, hogy nem csak ez az ertek szamit, de ez akkor is kevesnek tunik...
-
jss
aktív tag
-
jss
aktív tag
válasz
Francia91 #82602 üzenetére
Bocs. Valoban a T420s-t szeretnem boviteni, koszonom Tim82!
1. Az volna akkor a kovetkezo 2 kerdesem, hogy jo valasztas -e ez az SSD, vagy vannak hibai, gyengei ami miatt nem javasolt?
[link]2. A gepben levo mSATA interface savszelessege eleggendo lessz -e a teljes sebesseg biztositasahoz, vagy mivel a T420s egy regebbi modell, ezert szuk keresztmeteszet lesz a modern es (remelem) nagyon gyors SSD-hez kepest?
-
jss
aktív tag
-
jss
aktív tag
Van egy T420s-em, 120 GB-os SATA SSD-vel, jogtiszta Win7-el es Office-al a Recovery particion.
Szeretnem az SSD-t ketfele particionalni, ugy mint Rendszer es Tarolo particiok (a Recovery particion kivul).
A problema az, hogy ha ketfele particionalom az SSD-t, akkor vagy nem fog mukodni a Recovery, vagy esetleg folulirja az egesz ketfele particionalast es legyalul mindent az SSD-rol, ahogy eddig is mindig, amikor Recovery-t csinaltam.Ezt a problemat kene megoldani. Arra gondoltam, hogy csinalok egy Recovery-t (es ezzel ugye legyalulok mindent az SSD-rol), aztan az uj rendszerre feltennek valami particionalo progit es szetvalasztanam a partciokat, aztan valami Recovery particio keszito progival csinalnek egy uj Recovery particiot, ami hasznalatakor mar csak a Rendszer particiot gyalulja le es a Tarolo particiot beken hagyja.
Csak meg sohasem csinaltam ilyet, es jo lenne nem belefutni semmi orbitalis szivasba...
Szoval; jo gondolat, javaslat, velemeny?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest