- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Boldog, Békés Karácsonyt Mindenkinek!
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Hát még feldíszített karifát, talppal együtt nem nagyon láttam tetőcsomagtartón
de jó egyébként -
Throme
veterán
Boldog Karácsonyt!
-
Neurotoxin
őstag
Áldott, Békés Karácsonyt Kívánok minden topiklakónak!

-
Throme
veterán
válasz
mancer7151
üzenetére
thx!
elég jól lehozták a formát. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Még anno a Ninjago Bounty hajót raktam össze, az nagy élmény volt, de azon kívül és azóta semmi, illetve a Titanic is megvan, de azt a párom rakta össze így azzal kapcsolatosan sincs építési élményem.
-
RapaNui1
aktív tag
Sziasztok. Valaki rakott már össze mould king Fekete gyöngyöt, illetve a Lego verziót? Esetleg mi a különbség építési élményben, méretben minőségben stb?
Láttam hogy 2 verzió is létezik a Mould Kingből egy 3xxx és ezy 5xxx darabszámú is. -
Throme
veterán
Egy temu-s verdával elkészültem.
Most nem nézetm utána melyik amcsi izomautó.Alkatrész hiányom nem volt. Illeszkedésük rendben volt.
A kerekek szokás szerint nehezebben forognak, mint a Lego SC autók kerekei.
Nem ér hozzá semmihez, ennek ellnére nem olyan jók.A tető kialakítása nem lett valmi jó.
Itt rámentek arra, hogy nincs B oszlop.
Ilyen szempontból nem bánom. Van belól merevítésnek szán szürke tengely/rúd.
A motortértető enyhén lejt, ez is jó pont.
Régi autóknál könnyebb megoldani átlátszó alkatrésszel a lámpákat, így is örülök neki, hogy így odották meg, igaz ilyen kínai SC - szerű - szetteknél nagyon nem adnak matricát, persze printelt alkatrészt sem.Bejön a színösszeállítás.
Beltér nem egy nagy durranás, viszont a hűtőmaszk ötletes.
-
sb
veterán
Azért nem ugyanaz amit írtam.

Mert a két termék nem ugyanaz. Lásd még az "összelegózni" szó eredetét. Az egyik terméket tök másra tervezik mint a másikat. A TV cserélhető, senki nem akarja javítgatni. De írhatnám a mobiltelót is. A másikat meg azzal adják el 50 éve... hogy pótolható, átépíthető, kiegészíthető, kompatibilis. Stb.
Írtam példaként, hogy ilyen alapon a kompatibilitást is elhagyhatnák, mert már hogy lenne reális elvárás, hogy passzoljon a 40 éves kockához az új.? Tényleg irreális lenne minden más terméknél egy ilyen elvárás. A Lego meg saját maga mondja ezt és meg is csinálja, hogy működjön.(És akkor még egy köztes példát is bedobhatnék... ha már mobiltelefon. Ott is arra ment a piac, hogy ne legyen javítható. Veszel újat, régit kidobod... és 90%-nak ez meg is fele mert elavul mire odáig ér, hogy felmerül a dilemma a csere és javítás között. Mégis van aki tök más miatt, pl. környezettudatosságból javítható és cserélhető alkatrészekkel gyárt ilyet. Ott is megoldják mert ott ez lesz a cél a másik 90% gyártóval szemben. Szóval itt terméken belül is látszik, hogy nem áll a termék=termék megállapítás. Ugyanaz a termék és mégis teljesem más a cél és így a support kezelése is.)
Micron se rossz példa: Benne volt a közleményükben, hogy a supportot tartani fogják a consumer eladások beszüntetése után is. Szóval visszamehetsz a gariddal vagy mással, nincs beszántva ez a részleg.
szerk.: És még egyszer: Én nem azért írok Lego elégedtlenségekről mert ezt tartom csak elfogadhatónak. Nem lóg bilibe a kezem, nem várok teljesen ingyenes és élethosszig tartó supportot se náluk se másnál. Pont ezt próbáltam megfogalmazni, hogy más gyártónál (is) jóval kisebbek az elvárásaim. Csak ez nem egy abszolút skála, más az elvárás is más terméknél, szegmensben. Itt ők többet ígérnek mint amit nyújtanak sok esetben. Pont azzal is kapcsolatban van a dolog amire mások is panaszkodtak: az átalakult és nagyon dinamikus termékportfóliójuk. Dögivel jönnek az új készletek, flood van, arra mennek, hogy szériából is elég ha megvesz vki egy-egy készletet, nem gyűjt. Egyedi és nem afol/gyűjtő vásárlásokra kanyarodtak rá, sok új készlet, gyors kifutás: jóval gyorsabban fognak elemek is kifutni mint 10-20 éve. Egyre inkább egyedi/cserés/egyszerépítős termék lesz(van), évtizedes pótolható/csereszabatos/újraépítős felfogás helyett.
-
Throme
veterán
Termék - termék. Alkatrészekből épül mindegyik.
A samunak miért ne lenne elvárás 40 évig alkatrészt biztosítani, a Legonak miért az?
Az öntőformák is x lövésre vannak tervezve. Azt a rengeteg öntőformát (szerszámot) logisztikázni, karbantartani nem egyszerű feladat és nem olcsó.Szóval ha samu megteheti, hogy 10 év után vegyél újat, akkor a Lego is mondhatja, hogy oké a régi műanyag eltört, van helyette új

"Vajon hogy nézne ki ez a közösség ha egyszer csak az 1db gyártó beszünteti a gyártást. Nem sokan mennének neki még egyszer."
Nézd meg mi van most PC RAM gyártásban. 3ból 1 - a legnagyobb - kiszált a végfelhasználói piacról.
Nagyobbat akasztanak, érdekli őket az egyszeri júzer? Hát nem.
Ez mindig benne van apakliban. Mi lesz, ha a kínai legó kinyírja a dánok bizniszét?
Bármelyik ilyen hosszútávú hobbi bármikor befuccsolhat. -
sb
veterán
Értem amit írsz, de sztem a Lego ennél több kéne legye - és úgy érzem ezt nem csak én vetítem rájuk hanem ők is többek szeretnének lenni.
Amit leírtál a pl. a Samsung. gyárt TV-t. Megveszed, használod, garis: javítják. 5 év múlva elromlik: van alkatrész, javítják pénzért. 10 év múlva elromlik: elhajtanak, hogy vegyél újat, nincs már alkatrész. Pénzért sem.
De ez egy ilyen terméknél sztem normális. Senki nem is ragaszkodik sztem a 10 éves TV-jéhez. Magától is azt gondolja ha nem javítható, hogy sokkal jobban jár egy újjal. Jobb, modernebb, stb...De a Lego szerintem több ennél: újrahasználhatók a készletek - ez volt valaha a Lego lényege. Maga az elem kompatibilitás is olyan amit ők maguk hangoztatnak. Ez a no1 feature, hogy ma veszel egy szettek és hozzáépítheted a nagypapád készletéhez, menni fog. De ehhez kell a folytonosság, a csatlakozásokban/szabványban is, de ilyen szempontból nem árt az sem, ha nem tűnnek el sűrűn elemek 20-30 évre. Lehet, hogy tudod helyettesíteni de lehet, hogy már tök más létezik csak rá 20 év múlva.
Amit írsz eltérésről, ki-hogy legózik abban van igazság, hogy aki egyszer épít szettet annál ez kevésbé releváns. ha nem esik szét és nem porszívózol fel belőle valamit. De a valóság meg ilyesmi... ettől Lego. Meg attól, hogy mégiscsak sokan - a gyerekek 99%-a és sztem az eladások bőven nagyobb részét még ők teszik ki tippre - nem így legózik, hanem a fenti módon: szétszed-összerak.
A másik amit írtál az sztem nem releváns, mármint kifutott készletek vétele. Én alig vettem kifutottat, szinte mint bolti volt... de ahogy telik az idő mind kifutott lesz, így bukta lehet a pótlás, ill. nem csak az, hanem a bővítés is. A pneumatika, motorok pedig még ebben is külön dimenziót jelentenek... ez ökoszisztéma. Abból senkinek nem kell "rendszer" ami nem stabil. Egyszer csak eltűnik, vagy random, vagy rövid időn belül.
Erre meg pl. egy modellvasút hasonlít. Felépítenek masszív pénzből emberek terepasztalokat. Vajon hogy nézne ki ez a közösség ha egyszer csak az 1db gyártó beszünteti a gyártást. Nem sokan mennének neki még egyszer.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Sajnos a Lego - szvsz - a dobozt, mint csomagolást elb@szta.
Ez nem csomagolás.
Egy vékony karton nem doboz.
A legtöbb termék vastagabb kartonba jön. Erre is lehet ma már fotoprint-et tenni.
A Lego a múltban él, mikor az emberek bemennek a shopba és megvesznek valamit. Nem, ma már kiszállítás van és online vásárlás.
Na erre fos a mai legó doboz.Vannak túlkapások a futár cégeknél, mikor ráb@szn@k valami nehezet, vagy rálép a köcsög a dobozokra.
Ezt leszámítva a dobozokkal nem bánnak hímestojásként. Sok oka van, ezt most hagyjuk.
A Lego doboz nagyon sérülékeny. Ha más cég termékét sem teszik külön dobozba, akkor miért tennék a Lego-t??
Gondoskodjon a Lego egy biztonságosabb csomagoláson.szvsz
-
Throme
veterán
Máshogy legózunk.
Ahogy én legózok, azoknak szól valszeg elsősorban a support.
Veszek egy szettet és hiányom van/volt számíthatok a supportra. Nem jön meg a cucc, vagy bénázik a kiszállítócég, számíthatok a supportra.Ha valaki neppertől vásárol kifutott, régi szettet és gondja van, arra a support, ha tud segítséget adni, akkor szerencséje van, de nem erre van a support. A Lego szerintem sosem készült a másodpiacra, a nepperekre.
Élvezi az áldásos előnyeit, az tény, de nem kért senkit erre.
Ha valakinek egy régi szetthez van hiánya és a Lego már nem gyártja, akkor így járt. Ezért a Legot nem hiszem, hogy lehet hibáztatni.
De van még megoldás: BL (iegn , megvette a a Lego...biznisz)
Én nem veszek régi, kifutott (meg semmilyen) szettet neppertől. Egyrészt nem tudom, hogy tárolta, milyen állapotban vannak az alkatrészek, a felár sem hiányzik.
Azt vallom, hogy nagyjából minden szettet kiadnak újból, csak kicsit más formában.
Jeep kell, lesz/van, téli szett kisvasút kell? Hát idén lett x év után... stb stb...Nem tudom hány olyan cég van a piacon, akik a 8-10-20 évvel ezelőtti termékeihez alkatrészt kínál.
Amire - szerintem - kitalálták a support-ot, arra nekem pont jó.
Eddig engem nem hagytak a pácban
Várom a fejleményeket vistaboy esetében.
Lehet megkapja az alkatrészt, csak nem egyszerű ez a karácsonyi szezonban.. -
prolad
addikt
Elkészült az első 2 fázis (váltó+motor és ezek kapcsolódása a váltáskapcsolóhoz illetve fokozatkijelzőhöz), a többi majd csak karácsony után.
A MOC 01 Lamborghinihez képest érezhetően jobb ez a szett, pedig az se volt gyenge. Jobb lett az alkatrészek minősége, sokkal jobb toleranciákkal, simán, könnyen kapcsolódik minden. Átgondoltabb az építési folyamat, 15 zacskó és fázis helyett most 27 zacskó van, egyszerre kevesebb elemet kell kezelni és könnyebb megtalálni ami épp kell. Ügyesebb a váltó, van előre/hátra/üres, finomabban jár és könnyebb kezelni.
Emiatt az építési élmény is más, a MOC 01 sok kihívással teli, odafigyelést igénylő és pont abból fakadóan élvezetes, itt minsen egy kicsit könnyebb, kényelmesebb, tényleg az élvezetről szól. Persze maga az építés itt is komolex marad, de a leírás továbbra is elsőosztályú. Nem csak a jól illusztrált lépések és segédvideók miatt, hanem mert rengeteg plusz infó van, ami pl a váltó működését és a főbb alkatrészek funkcióját magyarázza el, a mostani váltó dizájnját a korábbi modellekhez képest, hogyan viszonyul a valódi autóhoz és Lego szettekhez, milyen váltó áttéttelek vannak, mekkora a modellben használt motor tényleges térfogata, stb. Sok kis infó, ami a építéshez ténylegesen nem tartozik, de érdekes.

-
Neurotoxin
őstag
Amit az 'off'-ban írtál, azzal is egyetértek. Én is témafüggetlenül hozzá szoktam szólni az anyagokhoz, mert azt látom, hogy az emberek egyszerűen nem gondolkoznak vagy félinformációk/féligazságok alapján állítanak blődségeket és ez nagyon tud bosszantani. Ha leírom, talán elindul valami a fejekben, de javarészt úgy érzem, hogy csak saját magamat "szórakoztatom" vele.
A 'jóvanazúgy' társadalalom akkor fog észhez kapni, amikor már késő....és több szempontból úgy gondolom, hogy itthon ez a pillanat most van
@Vistaboy: Kiváncsi leszek végül a fejleményekre a Barweer (Youmko) kapcsán, nekem eddig pozitív tapasztalatom van velük, igaz alkatrész hiányom még eddig nem volt.
-
Vistaboy
veterán
Én sem hittem volna. Eddig minden rendben volt velük, rendesen megküldtek mindent, az árak is elfogadhatóak, bár amióta megszüntették a kuponokat, drágultak a cuccok. De még mindig nem válaszoltak azóta sem, pedig már kétszer is írtam nekik.
#1294 flashpointer: Ja, azt kellene.
#1295 Neurotoxin: Engem is furdal a lelkiismeret, de hirtelen nem jutott más eszembe, mert Karácsonyra mindenképp kellett az alkatrész. Tudom, ez nem szolgál a mentégemre, és biztosíthatlak, ez volt az első, hogy ilyesmit csináltam, most is csak azért, mert a Barweer azóta sem írt, és az email, amit kaptam, még mindig azt írja, úton van a küldemény. A legutóbbi frissítés szerint már itt van Pesten, és azóta már eltelt 7 nap. Oké, az ünnepek miatt lehet, hogy késik a feldolgozás, de azért furcsa, hogy ha valóban ők küldtek nekem a tartalék alkatrészt, akkor miért nem válaszolnak legalább annyit az üzenetemre, hogy ők már feladták, a többi nem rajtuk múlik...
Szóval nem tudom, mi történt. December 8-án adták fel, vagyis 5 nappal azután, hogy megtettem a bejelentést (December 3-án jeleztem feléjük, hogy hiányzik az alkatrész). Ha nyolcadikától számoljuk, akkor még valóban nem telt el 15 nap a feladás óta (22-én, hétfőn jár le ez a határidő). Viszont ők azt vállalták, hogy a bejelentéstől számítva 15 napon belül megérkezik. Emiatt nem értem ezt az egészet.
#1293 Throme: Érdekes, én úgy tudtam, csak Pesten van LEGO Store. Akkor kérlek, írdd már meg nekem, hol és melyik üzlet az, ahol Nógrádban, Bátony közelében LEGO alkatrészt lehet venni? Komolyan érdekel, mert akkor ott valószínűleg készleteket is árulnak. Jó lenne, ha lenne ilyesmi a környéken. Köszi.
-
Warton
őstag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Lényegében igen, a Ford speciel nekem jobban tetszik, szofisztikáltabbnak tűnik. A képen egy kicsit poros, bocsi, akit ez zavar:
A motorizáláshoz:
1. A Cada leírásában benne van, ergo nem kell megvárni, míg valami lelkes ember elkészíti, és nem kell kifizetni érte az 5-10 eurot.
2. Nem kell hozzá semmilyen pótalkatrész a motorokat és a HUB-ot leszámítva, azért itt elnézve mekkora vergődés van egy darab teljesen átlagos fogaskerék hiányon is azért ez sem hátrány.
3. A modell úgy van elkészítve, hogy a motort utólagosan is bele tudod illeszteni, nem kell atomjaira szétszedned és újrafelépítened. Mondjuk ha van több CADA modelled és nem bánod akkor egy szett motort tudsz pakolgatni igény szerint az egyes szettek között. Na csináld ezt meg egy legos szettel! -
sb
veterán
Igen. De onnan indultunk, hogy a Legót dicsérted, hogy ott mennyire jó a support és minden van. Épp nincs, ott inkább számolhatsz azzal, hogy nem lesz csere/pót cucc amikor majd kéne pár év múlva. Nem ingyenes, nem azt várom, hogy 10 év múlva is küldjék ingyen a vackokat, hanem venni sem tudsz. Míg az alternatívok valahogy fixebben tartják a portfóliót és az elemgyártást.
Igazából ennyit akartam csak hozzátenni, hogy én fordítva látom. Amíg van, addig talán küld a Lego ezt-azt (kivéve amikor így is tök hülyék, mint oly' sok szervezési dologban és azt sem tudják mijük van), de ez a drágább, tehát minőség+support, megbízhatóság és hosszú távú bizalom van... ezt valahogy nem látom beléjük.
Fura, mert a maga suta módján a Lego ezzel foglalkozik, az alternatívoknál meg szerintem ez csak egy adottság, de valahogy mégis ott működik.
PU és spec dolgokon túl ez normál elemekre is pont ennyire igaz. Most 3-4 év szünet után megint rendeltem pár elemet ali-ról, plexik, régi cuccok. Nem kerestem őket, de szembe jöttek és nem tudtam kikerülni, nekem értékesnek tűntek használati szempontból, vélhetően pont azért mert Legóból nem találkozom velük, 10-20 éve nem gyártják őket.
@Neurotoxin
Mindenkinek megvan a saját drive-ja mitől, mire, miért ugrik. Van akit azért lehet hülyének nézni amit írtál
... téged lehet, hogy a dobozok miatt néz más annak.
Sztem mindenkinek van egyéni preferenciája ami a skálán a becsípődéstől a racionális okig tarthat (tök igaz amit a dobozra írsz, ha szét van b*szva mást is feltételez - nem kell agyatlan dobozmágusnak lenni ahhoz, hogy érdekelje az embert)
A kulcs talán az, hogy ezt tudja-e a helyén kezelni az ember. Ha úgy van fixációja, hogy tud róla és az ok/okozat is ismert akkor nem gáz szerintem. Illetve ha ez megvan akkor könnyebb is racionálisan kezelni a skálát. Pl. engem van, hogy érdekel a doboz, van, hogy nem. Cél, termék, stb...-függő. És ha a sajátot ismeri és érti az ember akkor másokét is fogja. Így gyorsan érthető és elfogadható tök más nézet is ha van magyarázata.
(A ki mit mikor ír, foglalkozik vele téma elég off: én pl. kb. mindenre reflektálok ha van időm rá... a fentiek alapján egyrészt azért mert sztem témafüggetlenül mindennek lehet értelme. Doboz, akció, bármi... vagy tök f*szság is lehet. Tehát beszélni róla van értelme mindig.
A b. okom pedig, hogy általában vmi problémáról van szó... az meg az én saját egyéni fixációm, hogy itthon rohadtul utálom a komplett jóvanazúgy társadalmunkat. Úgyhogy inkább beleszólok bármibe ha van értelme róla beszélni - és a fentiek alapján van szvsz
, minthogy maradjanak a megszokott árkok. -
Neurotoxin
őstag
-
Warton
őstag
Igazából az egyik projekthez kellettek volna olcsó piros elemek és megláttam a Cada Red Devil fantázianevű 1136 elemet tartalmazó autóját. Aztán gondoltam egyet és összeraktam, legfeljebb szétszedem ha nem tetszik. 13 káért vettem az emagról, méreteit tekintve, kb. akkora mint a lego FordGT, ami olyan 40 körül van mostanság.
Alapvetően tetszik, de nem az én világom, úgyhogy lehet, hogy szét lesz kapva majd a téli szünetben és visszatérek az eredeti tervhez és másik modellbe lesznek beépítve az alkatrészek. Viszont ár-érték arányban szerintem a szett verhetetlen. Maga az összerakási élmény rendben volt, bár én ezt a CADA-s összerakásit annyira nem szeretem, hogy minden ki van szürkítve.
Egyedül az első kerékjárati ív nem tetszik, illetve az ajtó és a modell eleje között tátongó nagy fekete semmi.Amúgy csak halkan jegyzem meg, hogy az összerakási végén van egy külön rész, ami azt taglalja, hogyan kell motorizálni. Ezt is eltanulhatná a LEGO, hogy egy modellt, már ezzel a gondolattal készítik. Egy L motornak kéne meghajtania, beleszereltem LEGO motorokat, de nagy gyorsaságot azért nem produkált. Túl nehéz a jármű és túl gyenge a motor.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
Ha már ilyen őszinteségi posztok jönnek, leírom az én véleményemet is:
Ha nagyon szigorúan nézzük ez és a Lego főtopic is arról szól, hogy (munkaidőben), felnőtt férfiak (hiper)ventilálnak. Egyfolytában megy az "1.500 Ft-os" Allegrós/Madaras tescós/Tescós kuponos, S@H insider-pontbeváltós (szintén kb 1.500 Ft-ról van szó
), a gwp-t hogyan adjam el és ezáltal miként lelem meg benne az önigazolásomat, hogy a lehető legmegfelelőbben költöttem egy kisebb vagyont az áhított szettemre 'nyomorúság'. Továbbá futáros-csomagautomatás, eMAG-os dráma, ami felfogható "csemegeként" is. Mondjuk nekem érthetetlen ez a hatalmas mennyiségű energia/idő, amit egyesek képesek beletenni ebbe az akció hajkurászásba. Én már ebből kinőttem, ott az Árukereső, előbb utóbb úgyis szembe fog jönni velem a "kihagyhatatlan ajánlat", akkor és most kell megvenni a keresett terméket..És most ezen a ponton ne értsétek félre, nagyon hasznos, hogy megosztjuk az éppen aktuális akciókat, de azok tényleg legyenek valódi akciók, nem ilyen mondvacsinált, fillérb...ó vergődések. Amire gondolok: Aktuális, x %-os akció a Barweer/Cada/szabadon behelyettesíthető kereskedő oldalán, ez eddig is volt, maradhat.
Doboz dráma: Ha én veszek valami nagy értékű árút, elvárom, hogy intakt legyen a csomagolása, már csak azért is, mert megnyugtató, talán nem lett a falhoz csapva, nagyobb a bizodalmam benne. A baj azzal van, hogy a kereskedő nem hajlandó beletenni egy plusz, 1 dollár értékű kemény kartondobozba, mert az ő cm3 x nm2 szállítási-számítási metodikájába nem fér bele, nem éri meg neki. Nekem, mint gyűjtőnek fontos, hogy eltehessem a dobozt és az se árt, ha valakinek ajándékba vettem, ne úgy nézzen ki, amit az eb szájából vettek ki. Már kezdem lassan elengedni ezt a dolgot, ha tényleg fontos a csomagolás, inkább elmegyek érte személyesen, kevesebb felesleges a stressz...
A Lego és egyéb gyártók minőségéről csak annyit, hogy nagy megfejtések nincsenek, a mai világ a költséghatékony gyártásról szól, maximális profittal..A minőség/ár tengelyen pedig a gyártó odafogja húzni a csúszkát, ahol abban a pénzügyi helyzetben optimális lesz neki.
@Vistaboy: "ha a LEGO-tól ingyen is lehet kérni?" Nekem itt azért vannak erkölcsi és egyéb problémáimmal ezzel a trükközéssel, mert gyakorlatilag miután kiszedted a P1-ből a hiányzó alkatrészt, behazudtad, hogy "nem volt a csomagban" és kértél másikat
Egyébként no offense, de ezt leakartam írni. Pedig tényleg azt gondoltam, hogy miután írtad, hogy jön a Lego Systems-en keresztül csomagod, a Barweer jófej volt és így akarja megoldani a dolgot. Nah, ezért kerül a Lego annyiba, amennyibe, legalább működik a customer support. Pedig, ha kinyitom a PenészKirály (aka MouldKing
) útmutatókat, ott is az első oldalon az egész folyamat le van írva&illusztrálva van képekkel is, hogy mi a teendőd, ha hiányzó alkatrész problémád van. Hát, úgy látszik, van még hova fejlődniük az alter gyártóknak. Tényleg azt gondolnám, hogy a Cada nyújtja a legmagasabb minőségi szintet a Lego után... -
Throme
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Na ez a sztori nem tette szimpatikussá a Barweer-t.
Egy bolt (mindegy, hogy fizikai, vagy web) akkor mutatja ki a foga fehérjét, mikor problémát kell megoldani...#1286sb
Értem én, hogy a pneumatikus, elektromotoros és PF, PU...stb szekcióval hadilábon áll a Lego. Ez nem jó és gáz egy ilyen cégtől, de az egyéb alkatrész pótlás azért működik. Persze nem kifutott szetteknél, ahol már rég nem gyártott alkatrészek is előfordulnak. -
válasz
mancer7151
üzenetére
Nógrádban, ahol Vistaboy lakik - ez idő szerint - csak három BrickLink bolt van...
-
Vistaboy
veterán
válasz
mancer7151
üzenetére
Nem tudom, hány Technic szettet raktál már össze, de le merem fogadni, hogy nálam sokkal többet, mert nekem közel sincs "...rohadásig tele a polc mindennel...", ahogy azt megfogalmaztad. Igen, vannak tartalék elemeim a szettekből, amiket összeraktam korábban, de ilyen fogaskerék egyikből sem maradt még meg. Nagyobb elemekből nem szoktak pótalkatrészt adni a készletekhez, általában csak kisebb dolgokat,, pl. pinek, 1x1-es kockák, apró alkatrészek, stb.
"Plusz rendelés, szétszedett vacak?"
Mégis, miről beszélsz, ha szabad kérdeznem? Én nem szoktam alkatrészeket rendelni, nem foglalkozok MOC-kal, nem építek több 10 négyzetméternyi LEGO várost, és a készleteimet sem szoktam szétszedni, hogy mást építsek össze belőle. Én pusztán megveszem az adott szettet, összeépítem, utána a polcon vannak kitéve. Oké, néha szétszedek egyet-kettőt, mert sajnos nem tudok annyi készletet venni, amennyit szeretnék. Nekem a LEGO nem küld havonta ingyen több mázsányi LEGO-t, mint annak a rengeteg embernek, aki a bemutatókat készítik. Pedig jó lenne, akkor tutira nekem is rohadásig tele lenne a polc mindenféle alkatrésszel...
Tessék, a kedvedért kiraktam magam elé az asztalra az összes tartalék LEGO elemet, amik eddig a készletekből nekem megmaradtak. Láthatod te is, nincs közöttük egyetlen nagyobb elem sem, mindegyik csak ilyek apró kis vacak alkatrész. Már nem tudom pontosan megmondani, hány készletet vettem 2022. óta, mióta újra elkezdtem LEGO-kat építeni, azóta adtam is el párat, de úgy 25 körül lehet. Ezek közül Technic csak az 1:8-as szuperautók (a Porsche kivételével), és még a Ford GT voltak, a többi mind másféle készlet.A következő bejegyzésed mondanivalóját nem igazán értem. Mi bajod van azzal, ha nekem hiányzik egy elem a megvásárolt készletből, és kérek hozzá pótalkatrészt? Én igenis megvettem a LEGO McLaren P1-et, 150K-t fizettem érte, ahogy a Titanic-ért is kifizettem 220K-t, és abból is hiányzott egy elem (A kötél a képen, hosszú helyett a rövidet adták hozzá).
Ők ezen nem problémáztak, akkor téged miért zavar ennyire a dolog? Szerinted megloptam őket? Úristen, 126 Forint ennek a fogaskeréknek az ára, megnéztem. Ugyanis - akár hiszed, akár nem - előbb még venni akartam egyet. Viszont én nem vagyok hajlandó 2.000 forintot kifizetni azért postára, hogy egy fogaskereket rendeljek, ezért éltem ezzel a lehetőséggel.
"Egy perc keresés kideríteni mi micsoda vagy kérni valakitől ha a közelben lakik."
HA lakna a közelben valaki, akinél van ilyen, eleve nem lett volna ez a mizéria. Egyik Facebook-os LEGO csoportban felajánlották, hogy küldenek egyet nekem, de most őszintén, minek fizessen ő, vagy én 2000 forintos postaköltséget emiatt, ha a LEGO-tól ingyen is lehet kérni?"Főbb városok tele sz*rásig boltokkal ahol darabra kapsz mindent."
Ha Pesten laknék, vagy olyan helyen, ahol a közelben van LEGO Store, nyilván fogom magam, átgyalogolok, megveszem, és kész. De vidéken lakom, itt a TESCO kivételével egy olyan bolt sincs, ahol LEGO készleteket lehetne venni, viszont ott nem kapsz alkatrészeket. Szerinted fizessek megint több ezer forintot buszra, vagy benzinre, csak hogy felutazzak valahová, ahol kapok?
"Egy fogaskerék? Ezen kell kínlódni? Tényleg?"
Ha raktál már össze Technic készletet, tudhatnád, hogy ha hiányzik egy elem, akkor NEM TUDOD FOLYTATNI annak a szettnek az összeépítését. Erre inkább hadd ne mondjak semmit.
Te nyilván nem is értheted, mivel nálad "...rohadásig tele a polc mindennel...", meg gondolom, az összes haveri köröd MOC-olással foglalkozik, több szekrénnyi extra LEGO-alkatrész van, színekre és típusokra válogatva, ha valami nálad nincs, akkor majd átmész a szomszédba, és hozol egyet."...de most komolyan meg kell halni és regényt írni? Nincs otthon pót?"
Ha lett volna pót, nem lenne ez az egész. De láthatod, hogy nincs.
"Nem késhet a posta futár 1-2 napot?"
Tőlem egy hónapot is késhet a futár, nem emiatt vagyok ideges. Ha megrendelek egy készletet Kínából, megértem, hogy nem ér ide pár nap alatt. Viszont ha hiányos a szett, és ők vállalják, hogy két héten belül küldenek pótalkatrészt az európai raktárukból, akkor az igenis, legyen itt két héten belül. Idézem:
- Found missing or damaged parts
- Make a mark on the instructions
- Contact customer service
- Warehouse registration-related information and purchase
- Pack and ship We will complete the preparation and delivery of the package within 15 days after registering the information.Szóval vállalják, hogy 15 napon belül meg kell kapnom a csomagot, miután bejelentettem a hiányt. Mégis, azóta még csak nem is válaszoltak az üzenetemre, emiatt írtam a LEGO-nak hétfőn, mivel nekem Karácsonyra okvetlenül kellett az alkatrész, itthon leszek 5 napot, akkor össze akarom építeni a P1-et. Mivel két ünnep között is meló lesz, plusz megyünk 2-án és még 3-án (szombaton) is, így máskor nem lesz rá időm. Maximum februárban.
Részemről ennyi, gondoljon mindenki, amit akar. Most rohannom kell melóba, szóval ha esetleg maradt hiba a szövegben, bocsi, nincs időm kijavítani.
-
draco31
veterán
Úgy tűnik lesz SP méretben is Hot Wheels.
Viszont valahogy nagyon nem jön be, ez nekem még szögletesebb lett, mint egy LEGO. A lámpa alatt is fura, az ajtó mögött is a kiállás. -
mancer7151
aktív tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Na most ne haragudjon meg itt bárki de most már leírom.Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen öltözködjön már föl... (Igen, ez Hofi)
Technic (és más) szetteket épitetek jó ideje, sokadikat gondolom én mert soknál rothadásig tele a polc mindennel, hogy a túróba nincs tartalékotok, maradékotok, plusz rendelésetek, szétszedett vackotok? Ahogy FB-n, itt és más helyeken itt is azt látni hogy emberek 1-2 elemen tökölnek napokat és kötik le az online supportot, logisztikát, futárt és postát. 50-100Ft-os sz*rokért fizetnek/fizettek 1500+ Ft postát. Szó szerint megáll az életük. Egy perc keresés kideríteni mi micsoda vagy kérni valakitől ha a közelben lakik. Tudom sokan azt se tudják hogy lehet, tudom. Főbb városok tele sz*rásig boltokkal ahol darabra kapsz mindent. Más meg nem kap meg komplett szetet vagy ajándékot napokig vagy hetekig. Komolyan mondom, olyan erőforrást köttök le ilyen piszlicsáré nyekergésekkel hogy embertelen. Egy fogaskerék? Ezen kell kínlódni? Tényleg?
Tudjátok hányan csináljátok ezt és ez milyen pazarlás úgy összességében? Értem én hogy kihagyják a tönegtermelésben és az neked jár mert kifizetted a készlet árát de most komolyan meg kell halni és regényt írni? Nincs otthon pót? Tudom mennyire esett és esik a szinvonal a LEGO-nál, szinek, printek, matricák, vagy eleve nincs meg a szint más gyártóknál. Vagy nyomott szakadt a doboz és nem hűde patika minden 7 kartonban 8x befóliázva mert az emberi nárcisszizmust kiakasztja ha nem tökéletes amit vesz? Csak az új a jó? A marhára tökéletes?
Nem késhet a posta futár 1-2 napot? Alulfizetett dolgozókkal sz*r infós rendszerrel, összedől a világ ha várni kell? És ha Kovács Atilláné született Szorgos Micike aznap a 7ezredik dobozt kicsit nyomatékosabban rakta odébb ami pont a tied? Mert nem aludt jól vagy épp beteg? Vagy a nemtomkije kórházban van? Belehalás van?
Gondolkodjatok már el kicsit és álljatok vissza a talajra könyörgöm. Sértődni lehet de attól még igazam lesz, szentül hiszem. Haragudjatok, csak előbb gondolkodjatok.
Ne arról szóljon a topik hogy ki milyen kuponnal hol szerez be 700Ft-al kevesebbért valamit vagy miből vesz 8at éppen. Hűségpontok, biszbaszkupon meg törzsizémizé. Szóljon az építésről, a végeredményről. Nem? Én inkább olvasnám és néznék fotókat.
Ez is kijött pár pálinka után. Majd csak elolvassa valaki. Ne is reagáljatok.
-
Vistaboy
veterán
Na. Lezárult végre a fogaskerék-ügy.

A Barweer oldalán továbbra sem kaptam semmi választ, valamint az email, amit a Deutsche Post-tól kaptam, azóta sem frissült. Továbbra is azt írja, hogy úton van az a levél, amit Németországból fogok kapni, de ennek már több, mint egy hete, szóval elegem lett a várakozásból...

Most hétfőn írtam egy emailt a LEGO-nak, hogy nemrég megvettem a LEGO Technic McLaren P1-et, és hiányzik belőle egy 6133119-es fogaskerék. Még aznap visszaírtak, hogy hamarosan küldenek pótlást. Három nap sem telt el azóta, ma máris meghozta a Magyar Posta. Ráadásul nem egy, hanem két darabot is küldtek, teljesen ingyen, szóval most lesz egy tartalék darabom is belőle. Nagy respect a LEGO-nak.

A Barweer oldalára megírtam, hogy mivel nem méltóztattak válaszolni az üzenetemre, így muszáj voltam a LEGO-tól alkatrészt kérni. Amennyiben ők adták fel a levelet, akkor nézzenek utána, mert elakadt valahol. Ha nem ők voltak, akkor nem tudom, mi történt. Annyit még megjegyzésben odaírtam, hogy ha már vállalják a hiányzó alkatrészek pótlását a forgalmazott készleteknél, akkor legalább tartsák is magukat ehhez.
Kíváncsi vagyok, mit fognak válaszolni...
És hogy vajon megjön-e majd később a levél... akkor már lesz 3 fogaskerék is?

-
Neurotoxin
őstag
Tudod, hogy nekem is van KO szettem, de továbbra is úgy gondolom, hogy nem fér bele a topik szellemiségébe, hogy itt "reklámozzuk". (Engem is bosszant a Lego árképzése, de erre nem az a válasz, hogy illegál/félillegál termékeket osszunk meg itt.) Nincs leírása a topiknak és nekem sem tisztem, hogy eljátsszam a moderátort, de úgy gondolom, hogy a 'CADA, Polymobil, és más építőkockák' megnevezésben foglaltakhoz tartsuk leginkább magunkat, minden egyéb alternatív gyártó terméke megfér itt (az most szintén lényegtelen, hogy a termék MOC-e vagy sem). Célzottan azért jöttünk itt össze, hogy a Lego melletti alternatívaként, megosszuk véleményeinket és tapasztalatainkat a tárgyalt szettekkel kapcsolatban, ezzel segítve egymást
Mindazonáltal úgy gondolom, hogy nem egy sub-Reddit topik vagyunk....sosem lehet tudni, hogy ki áll(na) belénk a KO szettek kapcsán, nem kell a baj. Nem mellesleg, így lesz egy 'clean' arculata a topiknak. -
sb
veterán
Akcióban szinte mind behúzható 6.5-7.5 között. Persze nem 500Ft-on múlik a boldogság, csak azt akartam jelezni, hogy még mindig vannak olcsóbban.
Plusz, hát végül is százalékosan az is számít. A régi 5k körüli árakról már a 7.5k is 1.5x szorzó. Ne végezzük el a számítást az itthon megtalálható 20-25-30db (100-150e) SC-re.
Más:
Fentebb szó volt a Lego ügyfélszolgálatról meg úgy az egész infrastruktúráról...
Ha jól értettem akkor Vistaboynak a Barweer rendelt szó nélkül a PaB-ról eredeti Lego elemet pótlásként. Szóval itt is van "szolgáltatás".Legonál meg nekem nincs pozitív érzetem: Most rendeltem újra L motort a vásárlás után kb. 2 hónappal tönkrement Technic Audi-hoz. Tudod mikor vettük... 2 éve! Persze nem hajtottam a témát, írtam nekik 5-6x, vagy jött válasz, vagy az se, csak auto stornó, hogy nem elérhető a cucc. Egy időben a pótlási felületről is lekerült, a pénzért dobozban vásárolható is eltűnt/kivezetettnek írták. MÁSFÉL éven keresztül.
Most válaszolt egy élő ember, hogy küldjek számlát és megnézi van-e... Írni akartam neki, hogy mi lenne ha előbb megnézné van-e... mert 1.5-2 éve soha nem volt és már N-szer kértem. Aztán rákerestem és elérhető a vásárolható motor is! Így 2 év után. (Meg a most megjelent karácsonyi kisvonathoz a motorizálási szettek is elérhetőek újra. Azok kb. fél évig nem voltak...)
És ott a többi, minden készletnél összevissza mi elérhető. Hogy fizetsz a BDP-ért, miért 1 hónap múlva írják jóvá a dupla pontot, miért nem megy most a BF kódjuk. PaB-ról rendeltem, utólag töröltek elemet (kifutó HP vonathoz a spec 3 kerekes szettet) mert mégsincs, hiába tettem kosárba. Árakról ne beszéljünk, elemeknél folyamatosan változtatják az elem ID-kat, máshol találod meg, más áron, vagy két áron.
Szóval az élő ügyfélszolgálat akivel lehet beszélni biztos kedves, de eleve egy káosz miatt van rájuk szükségük sok esetben. És akkor is csak annyit tudnak tenni amit meg tudnak oldani. A többi a "sajnos" megy a levesbe...
Azért is rendeltem cuccokat, mert most megint kifutottak alkatrészek. Pl. pneumatika sem lesz gyártásban újra. Egy tartalék pumpát még tudtam rendelni, a munkahenger már elfogyott... és akkor itt kanyarodok vissza az alternatívokhoz. Ha innentől a méregdrágán megvett korábbi készleteiddel lesz gond, semmit nem fog tudni pótolni a Lego. Kedvesen azt mondja az ügyfélszolgálat, hogy nincs ilyen elem. Ha most 5-6-8 évig nincs pneumatika akkor a Lego oldaláról nincs megoldásod, marad az ali-s pneumatika rendelés.
Szóval a Lego szolgáltatást/supportot ez beárnyékolja szerintem, és elrugaszkodva a készletektől, elem szinten nézve ezeknél nálam már megfordul lassan a nézőpont, hogy ki a megbízhatóbb oldal akihez fordulhatok.
(Pedig minőségben még ilyeneknél jobban bízom a Legoban, nem véletlen, hogy ott kezdtem a rendelést. De itt ha akarok is a konkurenciához kényszerülök.) -
Throme
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Azért be-becsúsznak 8k alá a SC szettek, de olyan 8,5k, vagy alatta is szoktak lenni webshopokban.
Ritkán vásárolok a S@H-ról. Ott tényleg sokat kérnek értük.
Azt kell, hogy mondjam az ali, temu oldalakon is sokszor látok 7-8k huf körül SC autókat és azokhoz ugye nincs minifig, nem licenszeltek.
Az SC a Legonak még egy olyan vonala, ami egyelőre elviselhető árazással megy. Persze, ha azt nézem, hogy kapok kb 350 db kis műanyag kockát 8-10k huf összegért, akkor nem kevés
A komolyabb kínai szettek árai is kezdenek felmenni. Persze pl a merci gt3 elég komoly lett, de itthon pl 140k huf
[link] -
draco31
veterán
Igen, ott árban nagyon kezdenek elmenni.
pl. nekem már az új, és az idei árazásos SP szettek is drágák, vagyis nekem már nem ér annyit a dolog, hogy ennyit adjak értük.
Igen, nem nagy összeg, de amikor még 7000-ért vettem a 8 széles szetteket, most meg majdnem dupla ár, azért na.
-
Throme
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Talán ez a legjobb, hogy kinek mi fér bele.
Nekem van CADA szettem, 2 is, amik gyakorlatilag Firas MOC-ok.
Nem néztem utána és nem is tudom, hogy fizettek-e a MOC-okért a dizájnernek, de simán behúztam
.
Úgy vagyok vele, hogy CADA. Ha valakinek gondja van, esőként az ő ajtajukon kopogtassanak.
Igaz, direkt koppintásom nincs.Ha valamilyen legó szettért élnék-halnék és már csak rekord áron lehet megvenni neppertől, de van kínai, akkor lehet elcsábulnék az utóbbi irányába.
Szóval nem álszentkedek és nem #1279Neurotoxin ellen szóltam az előző hsz-ben, inkább a Lego-ra vagyok mérges az árazása és - látszólag - kapzsisága miatt.#1281Gubu0101
Én se emlékszek ilyen szabályra....ezért is szeretek ide be-benézni.
Mostanában eredeti Lego-t építgetek, de szabizok majd és van olyan is, ami kínai és építésre vár. -
Gubu0101
veterán
Multhonapban vettem meg kozel 200 ert a Lego Liebherr darut
Neha belefer egy kis felrekacsintas
Kb semmi kulombseg nem lesz a kinai es az eredeti kozt,nekem vegyesen vannak itthon.Tehat amire tenyleg sokallom abol biztos nem az eredetit fogom megvenni,.Szerintem az eltoltott ora es a vegeredmeny szamit es az a kis elvezet.Aki meg tul akar addni rajta aztuti eredetit fog venni.
Osszefoglaloban meg nincs semmi,tehat kb barmi tema mehetne barmilyen epitokockarol
-
Throme
veterán
Az igen!
Tényleg odatették magukat a készítők.#1279Neurotoxin
Miért ne mehetne?
Ki száll ránk?
A piacon megvehető szett.
Bosszantó a Lego árképzése és én nem törnék pálcát azok felett, akik egy szettért sokalnak mondjuk 100k huf pénzt és 30 rugóért megvesznek valami kínait. Oké, hogy nem szép, de a Lego 420ft-os €-ja is gyalázat. -
atus72
őstag
Sziasztok,
Alaplapot, 32x32, 48x48, 50x50-t honnan lehet legolcsóbban most venni?
Relatíve sok kellene majd
Köszi -
Gubu0101
veterán
Én most a Titanic-ot és az Eiffel tornyot vettem meg 367 euro volt a 2 cakk pakk.Igaz nincs doboz,kb ömlesztve érkezik,de legalább külön zacskózva és számozva eu raktárból.Ha minden igaz Lepin.
A tornyot kezdtem el 2 napja,szerencsére lassan halad, eddig 17 zacskóból minden megvolt,hiánytalanul,sőt még marad is ki pár apróság
-
Throme
veterán
Lila lambo ez igen!
Azon belül melyik, ez is sián?
A szín jó, de nekem a csillám, vagy micsoda már picit sok.
Felni is jó, bár ebben a méretben a Lego is normális felnit ad.
Alsóbb szinteken viszont elég gyenge a repertoár.
A cada fekete porsche felnie is jobb a legó megoldásaihoz képest.Siánnál elhiszem, hogy az eredetinél sem nyílik a motortértető, hanem egyszerűen le kell emelni, de azért ott lehetett volna a legó verzió nyitható. Nézegettem már és nem tűnik nagyon banyásnak, hogy nyithatóvá tegyem...
Itt viszont ez megoldott.
Az irányát viszont nem egészen értem, mert menetszél iránnyal szemben nyílik.
Vagy ezek már annyira modern autók, hogy a valóságben motor csukja le teljesen a motortér és csomagtér ajtókat?Jó hír, hogy nem volt hiányod!
-
rocket
nagyúr
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Jó minőségűk az elemek, néhány nehezebben ment a helyére, vagy lazább volt és voltak karcosak is, de nem volt vészes, sorjával nem találkoztam.
Kerekek felrakásával vacakoltam a legtöbbet, kerék felnin lévő pineket fogóval picit összébb nyomtam végül, mert sehogy se akartak a helyükre menni.
Masszív a szerkezet, épités/mozgatás közben a féktárcsa elemeken kivül semmi se esett le 1x se, de ezek vagy 5x, persze levehettem volna és a kerék felrakása előtt elég lett volna a helyükre rakni
-
válasz
draco31
üzenetére
Láb
Szárny/láng
Szárny
Torzó
Páncél
Tárolódoboz
Spinjitzu tornádó-tölcsér 1; 2
Bionicle maszk
-
rocket
nagyúr
Elkészült a lila Lambo, minden alkatrésze megvolt, manuálisan tekergetve müködik minden funkció (állitható magasságú hatsó szárny és felfüggesztés, nyitható ajtók, motorháztető és tető), masszív az egész szerkezet

-
prolad
addikt
Nem terveztem idén többet vásárolni, de sikerült egy jó kupont szerezni és a dollár is elég lent van még, sikerült 40-ért szerezni egy Laoliang MOC 03 1:8-as szettet (McLaren W1, nem liszenszelt). A MOC 01 Lamborghini egy remek szett volt pár kisebb hibája ellenére, itt pedig sok szépet és jót ígérnek Több funkcionalitás (állítható magasságú felfüggesztés, kerekek nem csak forognak, hanem dőlnek, állítható első és hátsó aero), kevesebb matrica (csak 6 jut az egész szettre, többféle választható dizájnnal), jobb minőségű alkatrészek és egy tényleg LEGO 18+ licensed szettjeihez mérhető építési élmény és prezentáció.
A dobozt és kézikönyvet nézve ez meg is van, szép és dizájnos a csomagolás, egyértelmű mivel kell kezdeni és melyik csomag alkatrészekkel haladni. A kézikönyv elején az első 49 oldal vegyesen a valódi W1 képességeit és történetét mutatja be, illetve a konkrett szett új alkatrészeit és dizájnmegoldásait. Plusz pont, hogy bár Kína ennek a fő piaca (és emiatt az építés közbeni figyelmeztetések kínaiak, Illetve a videós segédlinkek is Bilibili vdeiókra mutatnak), ahol angol szöveg van, az tényleg szépen le lett fordítva, nem csak áttolva egy Google fordítón.
Az 01-es szettel is elvoltam legalább 2 hétig, ez is januárra lesz csak kész, szeretem kiélvezni az építési folyamatot.
-
Sordoran
addikt
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Köszönöm, igyekszem a lehetőségekhez képest dokumentálni és megosztani tapasztalataimat majd az építés(ek) folyamatáról.
AMG ONE-ról anno nem sok képet készítettem a folyamatról, de ugye akkor nem is tudtam volna megosztani élményeket (lego csoportban főleg nem).
A most érkezett AMG GT3-nál már sajnos kibontás előtt egy problémával szembesültem, a doboz elején van egy beszakadás. Sajnos az eredeti barna kartondoboz nem tudta megvédeni, így bizony ezzel együtt kell élnem. Nem vagyok doboz fétises, de mivel ez szekrény tetején fog figyelni, így azért kár érte. (Amúgy allegro-ról rendeltem, szállítással együtt 115k volt, és packeta hozta. Csomagautomatába rendeltem, de végül 1 nap késéssel csomagpontra tudták csak leadni.)Vistaboy: Neked is köszönöm! Én kihasználom, hogy jelenleg a magam ura vagyok, és a család tagjaim belenyugodtak a hobbimba.
Sőt, tesóm és sógorom osztozik is velem benne, bár ők kisebb készletekkel foglalkoznak, de azokból gyakrabban, többet vásárolnak. Én nem annyira vagyok az elnyújtott építés híve elvi szinten se, nincs helyem nagyon tárolni, így mindig pörgősen építek én is. Most e mellett van egy lego Fekete Gyöngy még építésre várva, és több kisebb készlet is, van ami évek óta. Na de a világ összes helye kevés ezeknek... (tavaly sógortól kaptam egy nem lego, technic szerű 1:8 vagy 1:10-es autót, valami porsche klón, annak se fogtam még neki, haragszik is rám miatta
) -
Vistaboy
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Próbáltam rákeresni, néztem jó pár összerakási videót, de sehol nem említenek hasonló problémát. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy nekem sikerült valamit elrontanom az összeépítés során.
Amúgy annyira nem gond, már sok LEGO-t szedtem szét és raktam újra össze, pusztán azért, mert nagyon építhetnékem volt már, de nem volt pénzem új szettre, vagy nem volt semmi, ami érdekelt volna annyira, hogy megvegyem.
CaDA szettet viszont még nem bontottam vissza. Picit izgulok, bár az kétségtelenül könnyítés, hogy a Yangwang moduláris felépítésű, a felnyitható hátsó rész, a kocsi segge, eleje, ezek mind egyetlen hatalmas építmények, amiket utólag kellett csatlakoztatni.
Csak pár pin fogja őket össze, amikkel utólag kell a helyükre rögzíteni, ezeket a részeket könnyű lesz szétbontás nélkül eltávolítani. Viszont sajnos az első felfüggesztés pont a "szélvédő" alatt van, a belső rész borítását el kell távolítani, ehhez viszont le kell szedni a tetőt és a kocsi első részének a borítását.
És ez nem egyszerű mutatvány, ugyanis pár helyen olyan szűk helyre kellett betenni a rögzítő pineket, hogy csak fogóval tudnám kiszedni, és félek, nehogy véletlenül megsérüljön valami, ha hirtelen kiugranak a helyükről.
Ennek ellenére biztos megpróbálok vele kezdeni valamit.

#1259 Sordoran: Üdv közöttünk, én is hasonló cipőben járok. Pár éve kezdtem el komolyabban LEGO-kat építeni, és azóta szerintem a pénzből, amit erre költöttem, simán vehettem volna akkoriban egy autót...
Asszony ki is fejtette nemtetszését az ügy kapcsán, de azóta már belátta, hogy nem sokra megy, ha ellenkezik, most már ott tartunk, hogy rendesen szomorú volt, mikor pár készletet hely-, és pénz hiányában kénytelen voltam eladni, hogy újat vehessek.Én főleg a bonyolultabb Technic szetteket szeretem, mivel ezeket több napig tudom építeni, és ez fontos, hiszen ha már kiadsz érte ennyi pénzt, minél tovább tartson az élmény. Viszont sajnos van egy rossz szokásom, nevezetesen nem szeretek félbehagyni készletet. Ha elkezdek valamit építeni, addig nem nyugszom, míg kész nem lesz. Mint Pistiék a TheVR csatornán.
Emlékszem, mikor megvettem a Titanic-ot, na, mondom, ezzel majd elleszek legalább egy hétig... a fenéket. Úgy kellett visszafogni magam, hogy négy napig kitartson. A normál System szettek nálam nem szoktak sokáig tartani, így főleg Technic-et veszek. Viszont a LEGO csak két évente ad ki új 1:8-as Technic autót, azoknak meg nagyon elszállt az ára, ezért álltam át én is a CaDA-ra.
Ám sajnos ma megint abban a helyzetben vagyok, hogy én is nagyon szeretném már megvenni az új Mercedes-AMG GT3-at, amit nemrég adott ki a CaDA, de jelenleg 120K körül mozog az ára, így sajnos még várnom kell vele.
-
Neurotoxin
őstag
-
válasz
mancer7151
üzenetére
Az igazi motorkerékpárokat is standoltatják télire, többnyire a tengelynél felfüggesztve, hogy a több hónapos állás ne nyomja meg a gumit.
Én especiel a gyerek Duplo elemeiből építettem egy bakot a Land Rover alá, hogy tárolás közben ne nyomja össze a rugókat...

-
mancer7151
aktív tag
Erre hadd írjak annyit, hogy hosszú tárolásnál alá kell stuccolni az alvázat / futóművet hogy ne a gumi illetve rugóstag kapja a terhelést hanem a szerkezet. Ez alap dolog. Ha csak fenyőléc darabokkal több helyen alápakolsz semmi baja nem lesz.
Másik ha egy rugó hosszú ideig nyomva van, ki kell venni, akár szétszedni a rugóstagot magát és vissza fog nyúlni idővel. -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Sok év lego-zás után én is ide tévedtem. Főleg csak ajándékba kaptam pár kisebb készletet más gyártóktól, majd 2 éve vágtam bele a Cada AMG ONE modelljével a nagyobb készletek irányába. LEGO vonalon bár van több nagyobbacska technic és icons autóm, de 1:8-as még nem volt addig, így saját tapasztalatom összehasonlításban nem volt. Idén jött a LEGO F1 Mercedes autó, de az ugye kissé butított a klasszikus 1:8-asokhoz képest. Az AMG ONE nagyon impozáns lett, és jó is volt összerakni, de azért a kábelek elvezetésével nagyon szenvedtem (nem akartam hanyagul össze-vissza hagyni). Motorizáltságát én is feleslegesnek érzem, már lehet akksija is meghalt, mivel tavasz óta nem volt bekapcsolva.
Tovább menve idén nyáron nagyon örültem mikor a Mattel is elindult az építőkockás úton, és rögtön egy Mercedes 300 SL-el nyitott, szóval ősszel az is meglett, és azóta gyönyörködöm benne.
Ebből már lehet lejött, hogy elsősorban a Mercedes autóit gyűjtögetem.
Jelenleg is vár összerakásra egy múlt héten érkezett, termetes 1:8-as darab
, reményeim szerint a héten neki is tudok látni az összerakásának, bár eddig csak annyi a biztos, hogy még idén összerakom, remélem.
-
Throme
veterán
" felnire ült Bugattival"
Ez nettó szégyen.
Rohadt drága szettről beszélünk. Licenszelt. Ez akkor azt jelenti, hogy az eredeti bugatti is lecsücsül 1 év után ?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet, hogy a bugatti tulajok ha kérnek Lego-tól rugót, akkor kapnak újat, vagy kérhetnek valami keményebbet, maradandóbbat?#1256Vistaboy
Ha megkapod a hiányzó alkatrészt, akkor ez már Lego szint. Még a kommunikáción kell javítaniuk.
Kíváncsi vagyok... -
Vistaboy
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Azt nem tudom, én ezt az emailt a Deutsche Post-tól kaptam, a Barweer oldalán továbbra sem válaszoltak még az üzenetemre. De más nem lehet, én nem rendeltem semmit a LEGO-tól, szóval valószínűleg a Barweer intézte a dolgot.
Annyit tudok biztosan, hogy az európai raktáruk Németországban van, mert mikor rendeltem a Maserati-t, akkor is a DHL-el küldték. Viszont a nyomkövetési linkben most nem írják a kiindulópontot, szóval egyelőre nem tudom biztosan, ki a feladó.
De más nem lehet, szóval szerintem a Barweer így intézi a hiányzó darabok pótlását. Kiderül, ha ideér a csomag. Meglátjuk, hogy az alkatrészen LEGO, vagy CaDA felirat lesz-e...
-
Vistaboy
veterán
És most utólag jöjjön a beígért beszámoló az utolsó fázisról. Ezeket tegnap írtam, szóval lehet benne olyasmi is, amit utólag azóta már elmondtam.
Nehezen bár, de sikerült elkészülnöm a CaDA Yangwang U9 készlet megépítésével. Vegyesek az érzéseim, nem igazán sikerült minden úgy, ahogy terveztem, plusz még előre nem látható problémák is közbejöttek... Úgyhogy, mindent összevetve, nem ez volt a legkellemesebb 5 nap, amit eltöltöttem ezzel az építéssel.
Mint azt az előző posztomban írtam, sajnos elszállt az egyik 4 TB-os HDD-m, amin főleg anime torrentek voltak. Persze szó sincs arról, hogy pótolhatatlan adatokkal lett volna tele - bár volt közöttük egy remux torrent is, ami már csak nekem volt meg -, de így is sok adatot kellett emiatt újra leszednem, plusz a többi HDD-ről töröltem pár nagyobb torrentet, hogy elférjenek... Tudom, ez itt OFF, de muszáj vagyok megemlíteni, mert nagyban befolyásolta a hangulatom negatív irányba tolódását. Az időkiesésről nem is beszélve.
A másik okról, ami negatív tapasztalat volt, hogy ugyebár hiányzott egy alkatrész a készletből, emiatt szét kellett szednem egy másik Technic szettet, hogy abból pótoljam. A McLaren P1-et volt legkönnyebb összeépíteni a meglévő szettjeim közül, így arra esett a választásom. Elment vele fél nap, de végül szétszedtem, ha sikerül szerezni egy ilyen fogaskereket, majd újra össze lesz építve.
Fontos megemlíteni, hogy a Barweer oldalán, ahonnan vettem a Yangwang U9-et, még azóta sem jeleztek vissza, pedig már aznap megírtam nekik, hogy hiányzik egy fontos alkatrész a készletből, ami nélkül nem tudom folytatni az építést, és hogy küldjenek pótlást. De eddig még nem kaptam választ.

Na, de akkor térjünk vissza a tegnapi naphoz. Ugyebár, ott hagytam abba, hogy elkészült a kocsi eleje, és következett az ötödik fázis, ahol elsőnek a tetőt kellett felépíteni. Ez a szakasz viszonylag simán zajlott, bár nagyon aprólékos kidolgozása volt ennek a résznek is, így több idő ment el vele, mint azt a változás alapján sejteni lehet.
A tető felhelyezése után következett a két akkumulátor-hub beépítése, ami az utastér mögött kapott helyet. Na, ez visszahozta a második fázis hangulatát, újra a kábelek bekötésével és megfelelő helyen történő elvezetésével kellett foglalkozni. Ennél a résznél kerül be az utastér hátsó része is, ami egy L-alakú építmény, a kézikönyv szerint azt egyben kellett volna a helyére tenni, de nekem nem ment.
Ez a rész úgy van felépítve, hogy a kábeleket mögötte kelljen elvezetni, egy kis rés szabadon van hagyva, viszont harmadik kéz hiányában ezt nem tudtam megoldani. Szerencsére csak két pin fogta őket össze, így két részletben végül nehezen sikerült betennem, kicsit meg kellett feszítenem őket, de nem volt vészes.

A két akkumulátornál nagyon kell figyelni, melyik vezetéket hová kötjük be. Ha itt valamit felcserélünk, nem fog működni az egész. Ha minden sikerült, eljött az idő, hogy kipróbáljuk a működést. Le kell tölteni a CaDA BOT alkalmazást a mobiltelefonra, majd azzal előbb - hátulról nézve - a bal, majd jobb oldali akksit párosítani az alkalmazással. Ha sikerül, le tudjuk ellenőrizni, hogy minden simán működik-e. Nekem szerencsére minden szuperált, kezemben tartva az autót, kipróbáltam mindent, működött is rendesen, ahogy kell, szóval a legnehezebb részén túl voltam.
Jöhetett a hatodik fázis, amiben felépült a kocsi segge, a hátsó lámpák, és a lökhárító. Ennél a résznél is figyelni kellett, mivel nagyon részletesen, nyakatekert módon vannak felépítve a borítások. Ez különösen igaz a hátsó diffúzor, a lökhárító, és úgy általában az egész hátsó rész felépítésére. Baromi sok alkatrész van benne, ennek jó részét a borító elemeket tartó szerkezet teszi ki. Ezt az egészet egyben kell megépíteni, majd végül csatlakoztatni a váz hátsó részéhez.
Végül következett az utolsó, hetedik fázis. Ebben a részben egyszerre kellett megépíteni a kocsi hátsó részét, és mindössze két 3-as csappal rögzíteni a tető hátsó részéhez. Ez azért van így, mivel ezt az egész hátsó borítást fel lehet nyitni, ugyanis így tudunk hozzáférni a két vezérlőegységhez. Így tudjuk bekapcsolni az autót a távvezérléshez, illetve az akkumulátorokat is így tudjuk tölteni. Bizton állíthatom, hogy számomra ennek a résznek a felépítése volt a legfrusztrálóbb. Nyilván ehhez köze van annak a ténynek is, hogy ekkor már nagyon fáradt voltam (Vasárnap hajnali fél egykor keltem, 3 körül fogtam neki a 6. fázisnak, és megfogadtam, ha törik, ha szakad, estig megleszek mindkettővel).

Itt előfordult párszor, hogy emlegettem a tervezők felmenőit, mert hiába, hogy ennél a résznél nem kellett kábelezni, a kocsi hátsó részének a kialakítása roppant összetett módon van kivitelezve. Ezután a két hátsó lámpa LED-et kellett a helyére tenni, a támasztókat, amik nyitva tartják a fedelet töltés közben, illetve utolsó lépésként a kerekek következtek. Ötletes megoldás, hogy a kerekeket egy külön lefogató elemmel kell rögzíteni a helyükre, de erre szükség van, mert így nem esnek ki helyben forgatás
közben. Sajnos itt az egyik apró elem, amivel a kocsi logójával díszített díszt kellett középre rögzíteni, hiányzott. Így egyik kerékre ezt nem tudtam rátenni. Vagy kimaradt, vagy elkeveredett valahová, nem tudom. De ez annyira nem is érdekelt már.Mikor végre elkészült az autó, és felkerültek a kerekek, még egy hiba bukkant elő.
Valamiért a kocsi első felfüggesztése nagyon laza lett, szó szerint ráül a kocsinak az eleje. Nem ér hozzá, forognak a kerekek, minden működik, megy előre-hátra , lehet kormányozni (bár így kissé nehézkes, hogy lejjebb van a kocsi eleje), sőt, még a helyben megfordulás is szuperál. Viszont így, hogy az első felfüggesztés ilyen alacsony, a tánc már nem működik, mert nem tudja lejjebb engedni az elejét.
A hátsó felfüggesztéssel minden rendben, az úgy áll, és úgy is működik, ahogyan azt kell. De az első nagyon lóg, és képtelen vagyok rájönni, hogy most én rontottam-e el végül valamit, vagy hibás volt az útmutató. Nincs kizárva egyik sem, és bár azóta többen is írták az egyik csoportban, ahol ezt megosztottam, hogy valószínűleg a rugókkal lesz baj. Nem eléggé kemények, így leengedik a kocsi elejét. Valóban nehéz az orra, simán előfordulhat, de furcsa lenne, olyan rugók vannak a készletben, ahol lehet a rugók keménységét állítani tekeréssel, és pont úgy állítottam be, ahogy a könyv mutatta.
Még annyit megpróbálok, hogy keményebbre veszem, talán valahogy sikerül a kerekek kivételével elérnem oldalról a rugót, és tekerek rajta még párat. De ha ez sem segít, akkor szinte biztos, hogy rosszul sikerült valamit összeépíteni, és vagy kimaradt onnan valami, vagy máshová került. Akkor nincs mese, szét kell szednem, és kijavítani. Erre pedig már csak Karácsonykor lesz időm. Addig marad így, ahogy van, annyira nem feltűnő ez a hiba.

Összegzésnek annyit elárulok, hogy egyáltalán nem így terveztem ezt az öt napot. Teljesen más élmény lett volna úgy megépíteni ezt az autót, ha nem hiányzott volna az a fogaskerék a készletből. Ez volt szerintem az a rész, ahol ez az egész hétvégém félrement. Ha meglett volna az a fogaskerék, ha nem kellett volna idegeskednem egy jó óra hosszáig azon, hogy most mi a fenét csináljak, és végül, ha nem kellett volna szétszednem a LEGO McLaren P1-et, hogy kivegyek belőle egy fogaskereket, és ezzel nem megy el fél napom, akkor...
Akkor szerintem minden tökéletesen sikerült volna. Minden úgy lenne, mint a Mercedes AMG ONE esetén, egy nagyon jó élmény lenne, és simán végeztem volna vasárnap dél környékén, nem pedig csak este fél hét után. Emiatt kellett a végén sietnem, és ez teljesen tönkretette az élményt már az utolsó órákban... De ez természetesen nem a készlet hibája, előfordul, hogy hiányzik valami, én tehetek róla, amiért mindenáron végezni akartam vele. Ha lett volna még egy napom, teljesen más lett volna az egész.

Szóval ez történt. Persze ettől függetlenül nagyon tetszik a készlet, szóval mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a kihívást, hogy szerezze be, nem fog csalódni... hacsak nem hiányzik neki is egy fogaskerék...

Amúgy tegnap végre megkaptam az emailt, feladták a hiányzó fogaskereket, így hamarosan megérkezik az alkatrész. Kérdés, mikorra ér ide. Remélem, karácsonyig megjön, és ha kijavítom a felfüggesztést, akkor már kicserélem a fogaskereket is benne.
-
Vistaboy
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Ebben egyet kell értsek, viszont én szeretem a kihívást. A Mercedes AMG ONE építésébe is emiatt vágtam bele. Első ilyen motorizált készletem volt, így picit felcsesztem magam a kábeleken. A Yangwang esetén jóval több kábel van, és valóban egy rémálom őket begyömöszölni az előírt helyekre, de azt általában végül megoldom, szerencsére ezen a téren eléggé találékony tudok lenni.
Itt viszont az zavar, hogy mindent úgy csináltam, ahogy kellett, mégis maradt benne hiba. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy teljességgel kizárt a saját hibázásom, simán előfordulhat, hogy a nagy odafigyelés dacára végül sikerült benéznem valamit. Ezért is fúrja nagyon a csőrömet, és magamat ismerve - bármennyire kiráz a hideg még ennek a gondolatától is -, a vége az lesz, hogy szét fogom szedni, és újra összerakni.
De egyelőre sajnos ez nem megoldható. Karácsonykor itthon leszek 10 napig, akkor megcsinálom, mert ehhez több idő fog kelleni, mint simán öszerakni.
-
RapaNui1
aktív tag
-
Vistaboy
veterán
Igen, pont ezért kellene alapállapotban úgy állnia, mint hátul. Felemelni fel lehet, de akkor a szervómotornak folyamatosan terhelés alatt kellene lennie. Amúgy, ha a kezembe fogom, és szabadon lógnak a kerekek, akkor rendesen mozognak le-fel, ahogy kell. Magyarul, a funkciók tökéletesen működnek benne, csak valamitől alapállapotban az első felfüggesztés lejjebb van, mint kellene lennie.
Szerintem vagy a rugók nem jók - nem elég kemények -, vagy én rontottam el valamit az összerakás során. Pedig tényleg mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, direkt visszanéztem az összerakás során készült képeket, és valóban úgy van, ahogy kell lennie...
Szóval nem értem. De bármi legyen is az oka, egyelőre nem fogom kijavítani, mert ahhoz szét kellene szedni, nekem meg egyrészt most karácsonyig erre nem lesz időm. Másrészt egyáltalán nincs kedvem szétcincálni és újra kínlódni a kábelekkel...
Más téma:

Ma kaptam egy emailt a német postától, hogy a DHL hozni fog nekem egy csomagot a LEGO Systems A/S feladótól. Gondolom, ez a pótalkatrész lesz, amit a Barweer küldött. Ideje volt már, viszont érdekes, hogy az oldalukon még azóta sem válaszoltak az üzenetemre. Mármint, oké, csak az lehet, Németországban van az európai raktáruk, a Maserati is onnan érkezett, előbb a DHL, majd a Magyar Posta által.
Szóval, úgy tűnik, végre megkapom a cseredarabot. Ha esetleg valami oknál fogva mégis szétszedem a Yangwangot, akkor legalább visszarakom a McLaren P1-be a LEGO alkatrészt. De nagyon nincs kedvem szétszedni...
-
sb
veterán
Nekem bejöttek ezek a funkciók.
Az eredeti autóban is ütősen néz ki de ott nyilván úgy tekintek rájuk mint marketing hülyeségre*... még ha nagyon jól is néz ki.
Itt építve viszont nekem csak pozitív érzésem van ezekkel kapcsolatban. Azt látom, hogy k* menő, hogy ezt szettben is sikerült így megcsinálni. Aki kiállítja - és néha megmutatja másoknak - sztem az is sokkal többet kap mint egy felnire ült Bugattival.

Aki építi és a műszaki része érdekli az is jóval többet kap.
Annyi motoros sz*r van itthon, hogy nem igazán villanyoz már fel semmi, de ezek az építési képek nálam pont így sültek el. Csak ámulok a modellen.*Persze van érdemi oldala is, az állítható felfüggesztést pl. nem csak táncikálással demózták a valós autón, hanem azzal is, hogy hogy nem száll el a francba egy nagysebességű durrdefektnél és egyensúlyozza ki magát 3 keréken egy pillanat alatt.
Meg asszem van aktív rész, tehát az úthibákat figyelve tud előfeszíteni, stb...
Szóval önmagában brutál technika ez az egész. -
rocket
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Feljebb nem lehet emelni az elejét? Hivatalos video alapján lehet külön 'táncoltatni' az első és hátsó felfüggesztést, olyan a kép alapján, mintha nem szinkronba lenne.
-
Vistaboy
veterán
Jó reggelt.
Elkészültem az építéssel, de sajnos már nincs időm megírni a beszámolót, menni kell melóba. Elkezdtem, de még a felénél sem tartok, és mindjárt indulnom kell. Majd holnap pótolom. Viszont lenne egy gondom, amire jó lenne, ha választ tudnátok adni, vagy tippeket, hogyan tudnám helyrehozni. Kicsit spoilerezve beteszek egy képet a kész autóról, hogy lássátok ti is, mi a gond:

Szóval, mindent úgy csináltam, ahogy az összeépítési útmutatóban áll. Direkt kiszámolgattam az elemeket, figyeltem, mit hová, hogyan, tényleg, mindent figyeltem, TUTIRA úgy építettem össze, ahogy írták.
Mégis, az első felfüggesztés valamiért nagyon laza lett, mikor feltettem a kerekeket, szó szerint ráül a kocsi eleje. Nem ér hozzá, forognak a kerekek, minden működik, megy előre-hátra , lehet kormányozni (bár így kissé nehézkes, hogy lejjebb van a kocsi eleje), sőt, még a helyben megfordulást is kipróbáltam.
Viszont így, hogy az első felfüggesztés ilyen alacsonyan áll alaphelyzetben, a tánc már nem működik, mert nem tudja lejjebb engedni az elejét. A hátsó felfüggesztéssel minden rendben, az úgy áll, és úgy is működik, ahogyan azt kell. De az első nagyon lóg, és képtelen vagyok rájönni, hogy most én rontottam-e el végül valamit, vagy hibás volt az útmutató.
Valakinek lenne ötlete, vagy javaslata, hogyan tudnám ezt helyrehozni, anélkül, hogy jobban szét kellene szednem? Nem mintha játszani akarnék vele, a polcon így is jól mutat, de engem zavar, ha valamit nem sikerül normálisan megcsinálni. Ha esetleg én rontottam el valamit, ki lehet még javítani, vagy nincs mese, szét kell szedni...?
-
Vistaboy
veterán
Jó reggelt.
Most csak egy kis állapotjelentésre futja, sietnem kell, mert ma be akarom fejezni az építést, és még három fázis hátravan belőle. Tegnap sajnos közbejött valami, elszállt az egyik 4 TB-os HDD-m, és az elveszett anime torrentek pótlásával elment az idő. Szóval, most csak beteszek egy képet arról, hogy a negyedik fázis végén hogy állok.

A kocsi eleje teljesen kész, most jön a hátsó rész. Arra leszek kíváncsi, hogy hová fognak kerülni az akkumulátor-hubok, ahogy nézem, az ülések mögött talán lenne nekik hely, de elég szűkös, így ott még valószínűleg szenvedni fogok kicsit a kábelekkel.
Ui.: Aki esetleg kiszúrja, a jobb oldali (szemből bal) fényszóró alsó eleme kintebb van, mint a másik oldalon. A kép készítésekor ez nem tűnt fel, azóta javítottam, elakadt az egyik elem szélében, emiatt feltartotta egy kicsit. Most már jó.
Na essükn neki. -
Throme
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Egész komoly funkciókkal bír ez a szett.
Mondjuk nekem ilyen helyben körbefordulás annyira nem szükséges, de igen, ezt is tudja.
Többet tud, mint egy sztenderd legó 1:8.
Egyedül az ajtók nyitása, de inkább a csukása, ami nem annyira tetszik.
Sőt utóbbi nem becsukás, hanem az ajtó berakása a helyére.Legósok még jöhetnek az eladhatósággal, értékálllósággal, amiben én személy szerint nem hiszek. Az egy dolgog, hogy mennyiért árulják itt-ott a használt szetteket, azt el is kell tudni adni.
Úgy látszik dizájnban, funkciókban, ötletben már Lego előtt járnak.
Még az alkatrész minőség és a hiánytalanság a kérdés.A rengeteg kábel az durva, de ugye több funkció, több kábel.
Szép kihívás!
-
Vistaboy
veterán
Nos, akkor következzék hát a CaDA Yangwang U9 1:8 Technic szett harmadik fázisa, illetve tegnap még sikerült a negyedik fázisnak a felét is megcsinálnom. Előrebocsátom, hogy sajnos nem tudok sok képet feltölteni, mert már megint vészesen telítődik a havi tárhelyem, és még hátravan ezen kívül három fázis... Hát, nem biztos, hogy végzek vasárnap estig... szerintem jövő hét végén fogom csak befejezni, de majd elválik.
Szóval, a harmadik fázis első felében a két ülést kellett megépíteni, és beilleszteni a helyére. Szerencsére a székek mellett egész sok hely maradt, így a kábelek elvezetését idáig még egész tűthetően, idegeskedés nélkül sikerült megoldanom. Két hosszabb pint kellett bepattintani, azok szolgálnak kábelrögzítőként, alatta dupla sorban pont elférnek lapjával a vezetékek. Egyik oldalon 4, a másik oldalon pedig 5 kábelt kellett ilyen módon átfűzni az ülések mögött. Nagyjából így:

Ennél jobban egyelőre nem sikerült, még mindig eléggé nagy a katyvasz, de már kezd alakulni. Ami viszont számomra meglepő volt, hogy a harmadik fázis második felében a két ajtót kellett megépíteni és felrögzíneni a helyére. Megmondom őszintén, én még ilyen sorrenddel nem találkoztam, pedig már építettem össze pár 1:8-as Technic készletet. Az ajtókat általában az építés végső szakaszában kellett berakni, mikor már a váz többi része felépült. Itt pont ellenkezőleg kell csinálni. Érdekes.
Maguk az ajtók igen komplex módon épülnek fel, ennél a résznél nagyon oda kell figyelni, nehogy elrontsuk, különben a nyitó mechanizmus nem fog megfelelően működni. Érdekes megoldás, hogy egy gumigyűrűvel kellett összefogatni két elemet, mivel, ha nyitjuk az ajtót, pont útba esnek egymásnak. Így azonban engednek annyit, hogy kinyitáskor és becsukáskor ne akadjon meg bennük az ajtó.

Ennek ellenére óvatosan kell nyitogatnunk az ajtókat, ugyanis nem elég pusztán kifelé húzni, ahhoz, hogy kinyíljanak, előbb picit fel kell emelni, majd oldalra tolni, ekkor kiakad a rögzítés, utána óvatosan fel tudjuk nyitni. Visszacsukáskor hasonlóan, mikor lehajtottuk, óvatosan befelé kell tolnunk, hogy visszaugorjon a helyére. Hát, az biztos, hogy én nem fogom sokat nyitogatni.
Itt nem motor mozgatja az ajtókat, mint a Mercedes AMG ONE esetén, gondolom, pont emiatt, mert nem elég pusztán egy irányba elmozdítani, hogy kinyíljanak.Az ajtók beépítésével véget ért a harmadik fázis, így elkezdhettem a negyediket. Annyit meg kell jegyezzek, nem tudom, korábban említettem-e már, de egy-egy fázist iszonyúan hosszú ideig tart megépíteni. A legelső fázis valóban csak a bemelegítés volt, szimpla építés, semmi kábel és motor, egy-két óra és kész is. Viszont a második már agyrém a sok kábel miatt, valamint a felfüggesztések helyére illesztésénél. Nem megy minden ukk-mukk-fukk, ahogy kívülről látszik.
A harmadik fázis szintén komplikált, maguk ülések nem túl bonyolultak, de az ajtóknál nagyon oda kell figyelni, pontosan, lépésről-lépésre kell követni az útmutatót, különben nem fognak működni. Sok alkatrész van bennük, nyakatekert módon illesztve, szóval sok idő, míg megépülnek. A behelyezésük nem túl bonyolult, viszont innentől fogva, ha valamit alul kell matatni, már egyre nehezebben lehet megoldani a forgatást.

A negyedik fázis a belső műszerfal és a kormány megépítésével indul. A kormány beépítésénél figyeljünk oda, hogy mikor behelyezzük, megfelelő szögben legyen. Alapértelmezésben középállásnál pont vízszintesen kell állnia, szerencsére ezt utólag is lehet módosítani, mert a kormánykerék könnyen levehető. A középső konzolt, illetve a "szélvédő" alatti motorházborítást egyben kellett összeépíteni, végül egy ötletes megoldással rögzíteni a helyére.
Kétoldalt láthattok hajlékony rúd elemeket, amik összefogják a felső borítást a középső konzollal, ezáltal az egész konzol kicsit haljítható felfelé. Ez azért fontos, mert a vezető ülése melletti kábeleket alatta kell elrejteni, és könnyebb így, mintha egyben lenne az egész. Ez nekem nagyon tetszett, ötletes megoldás. A kijelzők mind nyomtatott elemek, érdekesség, hogy a kormány feletti kijelzőt rá kell fűzni a hajlékony rúdra, így állítható, milyen szögben álljon.

A negyedik fázis következő lépése a motorháztető összeépítése és felrögzítése. Maga a felnyitható fedél nem túl bonyolult, viszont a két oldali karosszéria-elemek, illetve a rögzítő megoldások már picit komplexebbek. Az elemek igencsak egyedi módszerekkel vannak rögzítve, annak érdekében, hogy a kívánt külső formát eredményezzék. Szerencsére végül egy egész stabil szerkezetet kapunk, amit felrögzíteni sem túl bonyolult.
Viszont, ennél a lépésnél nagyon figyeljetek oda, mert egyszerre hat pint kell bepattintani, és annak a hosszú elemnek, amihez csatlakoznak, két oldalt nincs alátámasztása. Magyarán nem lehet erővel benyomni őket, egyik kezetekkel ellent kell tartanotok, másképp le fog hajolni az elem, és nem mennek bele a pinek a helyükre. A két kerékjárati ívet már csak fel kell pattintani, két pin fogja elöl és hátul, gyerekjáték.
Nos, nekem idáig sikerült tegnap eljutnom. Ahogy néztem, most a kocsi elejének felépítése következik, a negyedik fázis végére ez teljesen el fog készülni. Remélem, ez már nem fog sokáig tartani, hiszen jó lenne az ötödik fázissal is elkészülni. Ha sikerülne, akkor talán holnap két fázist meg tudnék csinálni egyszerre, de bevallom, én erre nem sok esélyt látok...
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Hozzá akartam fűzni, de lejárt az időkorlát...
#1226 mancer7151: Összesen kilenc motor van benne:
- 4 db. L Pro motor: Minden kereket külön motor hajt meg, így tudja reprodukálni a modell az eredeti kocsi 360°-os helyben megfordulását. Ezért is vannak egybe fröccsöntött kerekek, illetve a kerékrögzítők is.
- 5 db. Servo Pro motor: Egyik motor a kormányzott kerekeket forgatja, míg a másik néggyel a felfüggesztések magasságának állítását lehet módosítani. Három fokozata van: normál, felemelt, leültetett. Plusz ezek segítségével tud "táncolni", azaz a felfüggesztések magasságának váltogatásával érdekes mozdulatokra képes. Ugrani sajnos nem tud, mint az eredeti autó, de például ahogy mozgatod a mobiltelefonodat, annak függvényében változtatja a felfüggesztések állását. Leírva nehéz átadni, nézd meg inkább ezt a videót:
#1229 Throme: A kínaiak egyelőre még nem válaszoltak az üzenetemre, de közben történt egy érdekes fejlemény, amiről egyelőre még nem akarok beszámolni, mivel én is kíváncsi vagyok, mit reagálnak a Barweer oldalán, ahonnan vettem.

#1240 rocket: Igen, ha van valami, ami el tudja venni az emberek kedvét a CaDA szettek vásárlásától, azok a motorok és kábelek. Én - sajnos, vagy szerencsére - szeretem a kihívást, így most is meg fogom oldani, de mikor először szembesül az ember a kábeldzsungellel, hajlamos kételkedni...

-
Vistaboy
veterán
Jó reggelt mindenkinek.
Mielőtt belefogok a CaDA Yangwang 1:8 Technic szett harmadik fázisa építési élményeinek elbeszélésébe, gyorsan berakom nektek a CaDA 2026-os katalógusának következő három oldalát:
-
atus72
őstag
Ezúton szeretném hálámat kifejezni sb-nek, aki "véletlenül" posztolt egy kompatibilis szettet, a Revell Das Boot-ot ... engem ez nagyon megfogott és megvettem, mostanra sikerült összeraknom

Elképesztő modell

Amúgy a cégnek ez az első és egyetlen LEGO jellegű terméke!
Az IKEA-s polc 110cm széles (!)
-
rocket
nagyúr
-
rocket
nagyúr
Elkészült a Reobrix33015 szett, kipróbálni nem tudtam még, 6db AA elemmel müködik

-
flashpointer
őstag
-
Throme
veterán
válasz
mancer7151
üzenetére
Az oké, hogy ha valami hiányzik és nem tudok zöldágra vergődni a kínaival, akkor nincs veszve minden, mert a PaB-ről megoldható.
Azt viszont nem szeretném, hogy a kínai a Lego szolgáltatásra hagyatkozzon, mondván, ha nincs benne a csomagban valami, akkor menj és vedd meg a Lego-tól, nekik van.#1233flashpointer
Lehet nem éri meg a 3x árat, viszont ha nem lenne PaB, vagy BL és hiányod van, de a kínait nem érdekli, akkor nem fogod jól érezni magad.
Ezeket a szolgáltatásokat is a Lego a 3x árból finanszírozza.Akkor tudjuk teljesen összehasonlítani a két oldalt, ha mindent figyelembe veszünk.
Minőségen látjuk, hogy javított a sötét oldal. Árakon látjuk, hogy Lego alatt vannak.
Én még a hiányos, sérült kocka pótlást nem látom Lego szintűnek.
Lehet már így van és ezen a fronton is beérték a Legot. Ezért vagyok kíváncsi, hogy alakul a #1218Vistaboy szitu. -
sb
veterán
Kivéve ha nem küldenek 1.5 év alatt se semmit. Lásd PU L motor ami azóta kb. nincs EU régióban Legóéknál.
@mancer7151
Vannak YT-on összehasonlító videók. Nem rosszak, pl. a buggy motor hasonlóan erős mint a régi Lego... és ugye az sok éve nem gyártott. Sztem ilyesmiből érdemes klónt venni. Tiltás nem mindegyikben van, ezért érdemes megnézni melyik mit tud. Ill. volt gyengébb modell is. Hub-ból passz... nem tudom ilyen minőségűek. Az biztos, hogy a PF infránál a 2.4GHz-esek pl. távolságra sokkal jobbak. Sztem kraftra sincs gond 1-2 megoldással.Ami miatt én nem néztem hub-okat, hogy nálunk programozás van, szóval a szoftver része lenne a döntő, meg az integráció Legóval, de az bukta. Sima távként viszont szerintem jók lehetnek.
Ill. még egy tipp, bár ehhez is kell némi elektronikai/programozós véna: Vannak Lego házba zárt motorok/szervók, de full független vezérléssel: azt neked kell hozzátenni egy esp32, arduino, stb... formájában.
Viszont a motorok erősek és így motorvezérlőben is szabad a pálya mit teszel alá.
Geekservo motorokra keress rá. -
mancer7151
aktív tag
Hadd kérdezzek. Még nem vettem nemlegót, milyen minőségű az elektronika, értem a motorokat szervókat, bírják a strapát? Merthát sok modell tele van pakolva velük, mennyiség pedig sokszor nem minőség.
-
-
Throme
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Olvastam a legósban is.
Nem is olyan rég kérdeztem, hogy mi van ha hiányzik alkatrész, hogyan reagálják le a kínaiak.
Légyszi majd írd le a fejleményeket, ha lesz eredménye.#1220draco31
Ez még mindig nagy előnye a Lego-nak, hogy hiány esetén jön az alkatrész és régi szettekhez is lehet alkatzrészt beszerezni.
Ezért leszek kíváncsi a fejleményekre kínaiakat tekintve. -
draco31
veterán
válasz
mancer7151
üzenetére
Mindent tud, amit az eredeti kocsi. Vagyis úgy nagyrészt.
-
Vistaboy
veterán
Kikerült egy eléggé életlen kép a CaDA egyik készülőfélben lévő ,1:8 arányú Technic készletéről, ami nem más lesz, mint az Audi AG. Egyelőre egy kép van róla, ide beteszem:

A kép minősége nem a legjobb, de mást nem találok róla. Közben felkerültek az újabb 2026-os katalógus képek is:

Egyelőre ennyi.

-
Vistaboy
veterán
Elkészült a második fázis... Hát, nem is tudom, mit mondjak. Kezdem azt hinni, hogy sosem fogok elkészülni vele. Nem hiába mondják, hogy jelenleg ez a legbonyolultabb Technic szett. Ennyi kábelt még az öreganyám sem látott. Ráadásul, ahogy a kézikönyv szerint el kell vezetni a kábeleket, az kész röhej... De kezdjük az elején.

Ebben a fázisban meg kell építeni az első és hátsó felfüggesztést, illetve bekerülnek a motorok, mind a kilenc darab, plusz a végén az elosztók és a világítás is... Maga az építés nem bonyolult, minden simán követhető az összerakási útmutatóban.
Viszont, nem sokkal a második fázis vége előtt belefutottam egy eléggé súlyos problémába, nevezetesen hiányzott egy elem a készletből. Egy 24-fogas szürke fogaskerék, elvileg hat darabnak kellett volna benne lennie, de én csak ötöt találtam. Végignéztem mindent, még a bontatlan zacsikat is, nem-e került bele véletlenül egy másik zacskóba, még az üreseket is átnéztem, de semmi.

Írtam a Barweer oldalára, közöltem, hogy hiányos a készlet, lefényképeztem az elemet és az elem számát, majd a rendelésszámot is. Eddig még nem válaszoltak, de elvileg ingyen kell nekik küldeni cseredarabot. Persze, ez nem fog gyorsan menni, így törtem a fejem, honnan szerezzek addig másikat, hogy be tudjam fejezni az építést...
Végül úgy döntöttem, szétszedem az egyik LEGO Technic készletet, és átmenetileg abból kipótolom. Úgyis helyhiánnyal küzdök, így addig a Yangwang U9 el fog férni a polcon. Ez meg is történt, viszont ezzel elment pár óra, így ma késéssel tudtam folytatni a második fázist.

Van egy hiba az összerakási útmutatóban is, de szerencsére nem vészes hibáról van szó. A B140-es lépésnél azt mutatja, hogy a két oldalsó fogaskeréknek kell egyformán állnia, ami igaz is, viszont az kimaradt, hogy a középső két tengelynek is síkban kell lennie, máskülönben a felfüggesztés nem fog szinkronban működni. Bejelöltem az egyik képen, mire kell itt figyelni.
Ezen kívül más gond nincs, hacsak azt nem említjük, hogy nagyon óvatosan, odafigyelve kell összerakni az elkészült első futóművet az alvázzal. A vezetékek lógnak mindenfelé, plusz alig van hely, és a kormányrúd is lazán mozog. Erre nagyon oda kell figyelni, mert ha úgy pattan össze, hogy a kerék alapállapotban nem középen - egyenesen - áll, akkor szedhetitek szét újra...

Ha minden sikerül, jön a rémálom... a rengeteg kábel. Hát, erről inkább nem mondok semmit, beszéljenek helyettem a képek... A gordiuszi csomó ehhez képest bakfitty. Az elosztókat egyben kell berakni, de lefogatva mindössze egy pinen vannak, ami nem épp a legstabilabb. A vezetékekkel kapcsolatban jelenleg káosz a köbön, alig lehet kivenni, mit hová kell csatlakoztatni, ráadásul az első tengelyről érkező vezeték egyikét el sem lehet vezetni arra, amerre a kézikönyv mutatja. Túl tövid. A másik oldalon elfér, de ki tudja, nem-e lesz itt útban majd valaminek... ez kiderül később.

Úgyhogy összegezve, jelenleg kezdem belátni, hogy túl nagy fába vágtam a fejszémet. Remélem, sikerül befejeznem, hogy több elem már nem fog hiányozni, és azt is, hogy lesz hely a kábeleknek. De egyvalamit már most biztosan tudok: Ha ezt a Yangwang U9-et egyszer összeépítem, utána már tutira nem fogom szétszedni, akárcsak az AMG ONE-t... Holnap folytatom, most pihentetnem kell egy kicsit az idegeimet...
-
Vistaboy
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Köszi szépen.
Akkor elvileg minden 1:8-as Technic LEGO kocsiban van ilyen fogaskerék. Hála istennek! Holnap gyorsan szétkapom a P1-et, azt volt a legkönnyebb összeépíteni, bedobozolom, majd kipótolom belőle a Yangwang U9-et. Remélem, más már nem fog hiányozni... Majd ha megjön a pótlás a Barweer oldaláról, akkor pedig azt berakom a McLaren-be, engem nem fog zavarni, hogy az az egy nem LEGO alkatrész. Úgysem fogom eladni.
Köszi még egyszer.
-
Vistaboy
veterán
Srácok,nagy baj van. Hiányzik egy fontos alkatrész a CaDA Yangwang U9 szettből, így megakadtam az építéssel. Jelenleg a második fázis vége felé járok, az első felfüggesztést kellene összeépítenem, de hiányzik az egyik nagy, szürke fogaskerék. Pontosabban, csak egy van belőle kettő helyett. Erről van szó:

Már írtam a Barweer oldalára, hogy küldjenek pótlást, nem tudom, mit fognak válaszolni, de azért megkérdezlek titeket is, hátha tudtok segíteni. Néztem mindenhol, másik zacskóban sincs, ki sem dobtam véletlenül, szóval szimplán hiányzik. A zacskók nem voltak felbontva, így gyárilag volt hibás a szett...
Egyetlen megoldás még az lenne, hogy kiveszem máshonnan, de az AMG ONE-t isten őrizz, hogy szétszedjem, a Maserati-ban meg nincs ilyen alkatrész. Esetleg valamelyik LEGO 1:8-as autóban van ilyen fogaskerék valahol? Úgyis szét akarom szedni az egyiket, mert kevés a helyem, és akkor addig beépíteném helyette, míg megjön a csere alkatrész... Valaki tudja, melyikbe lehet ilyen fogaskerék? A Porsche kivételével mind megvan.
-
zzola
titán
.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Felkerült már a Barweer oldalára a Mercedes-AMG GT3 is. Nos, hogy is mondjam... azért a viccnek is van határa...

Ami a 95K-s árat illeti, igen, annál a bizonyos illetőnél lehetne ennyiért beszerezni, ha lenne rá elég jelentkező. De még ha lenne is, idén semmiképp nem jönne össze. Szerintem is érdemesebb lesz megvárnunk, míg európai raktárból lehet rendelni, akciósan.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Ha szigorúan a postaköltségre megyünk rá, szerintem bemegyünk az erdőbe, megmondom miért: Mivel a szett értéke 150 EUR felett van, vámot és ÁFÁ-t is kell rá fizetni, mivel Kínából jön (kivéve, ha a vámot magára vállalja a Cada). Egyelőre Ebayen csak egy UK eladónál találkoztam az AMG GT3-al, ugyanez a probléma. Akkor már érdemes megvárni szerintem, hogy EU raktárkészleten is legyen belőle dobozos (ott meg persze minden költség bele lesz számolva, hogy ők is jól járjanak..), úgy talán jobban megéri, de ez csak az én meglátásom. A Barweer oldalát nekem megfogja a vírusirtóm, majd iPad-ről próbálkozok, nem tudom, hogy ott írnak-e már róla valamit. A Cada Sore árát tudjuk. Találkoztam egy német "közvetítő" oldallal tegnap, 270 EUR-t írt, na mondom ez csoda, nézzük. Igen, annyi volt "valamikor", mert ugyanúgy a Cada Store-ra vitt a link
A 95e Ft-ot hogy érted? A fenti eladóval, aki bevár 3-4 embert egyszerre? Vagy nem értem..A bordó AMG ONE színe nagyon ütős, végre static modell, észbe kaptak, de gondolom annyival nem lesz olcsóbb az új szín és a váltó miatt, mint a motoros verzió, egyébként nagyon tetszik! (Nem is tudom, hogy melyik kellene hirtelenjében jobban, a bordó ONE vagy a GT3
)A BWT Alpine is tetszetős, sok fog múlni azon, hogy milyen lesz az építési élménye, mert a Sauber-t, ahogy olvastam/néztem a teszteket, nem volt egy nagy élmény, sokan arról beszéltek, hogy inkább olyan érzés volt, mintha egy szobrot építenének, inkább egy MOC, akárcsak az Alfa F1 volt. Ez az Alpine ránézésre sokkal inkább összeáll, a Lego itt is nagyon lemaradt..(Nem vettem meg már az F1 RedBull-t sem, hiába szeretem Milan Reindl alkotásait.)
@sb: Hirtelen annyi F1 1:8 lett, hogy már tényleg elég érzelmi alapon dönteni, hogy melyiket vegye az ember, mert az összesre a világ pénze nem elég.
-
sb
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Ne becsüld le a kábelezés "értékét". Lehet, hogy komolyabb volt mint egy váltót összerakni.
Komolya a Cada felhozatal. Ráfeküdtek a témára. Kíváncsi vagyok Legoból mi jön idén, ill. folytatják-e az 1:8 F1 vonalat. Gondolom... de ott mintha kicsit sok lenne egy témából. Persze a vevő válogathat, de gyanúsan 1:8 F1-es autókból nem húznak be többet is.
Ez az Alpine brutál jól néz ki. Pedig így rózsaszínben élőben sztem kb. soha nem akadt meg rajta a szemem, itt a képen baromi jól mutat. Az is erős nekem, hogy első ránézésre mennyire nem Technicnek tűnik a simasága miatt. Sok a system elem, de részletesen végignézve Technic panel is van bőven. Mégis teljesen sima, folytonos, lyukmentes. Kis képen makettnek nézném elsőre, nem "Legonak".
-
Vistaboy
veterán
Ma délután, ha hazaértem melóból, kibontom a CaDA Yangwang készlet elektronikai elemeit. Feltöltöm a két akkumulátort, és letesztelem a kilenc motort, valamint a LED lámpákat. Azért akarom még ma megcsinálni ezt, mert kb. 3 óra alatt töltődik fel teljesen egy ilyen akksi, és abban kettő is van. Holnap pedig nekilátok az építésnek, egy nappal előbb kezdem, mert úgy látom, kelleni fog hozzá az öt nap minimum.

Tegnap a Mercedes AMG ONE akkumulátorát is feltöltöttem, majd megjárattam kicsit a motorokat, mivel amióta összeépítettem, még nem volt bekapcsolva. Kézben tartva forgattam a kerekeket, mivel nem akarom, hogy a gumik összeszedjenek mindenféle koszt a padlóról. Nyitogattam az ajtókat, forgattam a kormányt, és a KERS-motort is felhúztam párszor. Sok értelme nincs, de szeretek néha kicsit bohóckodni vele.

Egy kis kiegészítés a korábbi hozzászólásomhoz:
A CaDA Mercedes AMG ONE statikus verziójában a képek alapján az lesz a legnagyobb eltérés, hogy az elektromos motorok helyett belekerült egy működő váltó. Gondolom, ennek megtervezéséhez kellett a másik kolléga, aki besegített az eredeti tervezőnek. Habár én nem fogom emiatt újra megvenni, de ez előbb kimaradt, és szerintem jobban megdobja a szett értékét, főleg építési szempontból.

-
Vistaboy
veterán
Nem csűrni-csavarni akartam, pusztán rávilágítottam, hogy nem maga a doboz, ami sokba kerül, pusztán a nagyobb méret miatt sokkal több lesz a postaköltség. De amúgy igazad van, ha megveszed, úgyis ki kell fizetned a felárat, mindegy, mi miatt...

#1205 Neurotoxin: Nézegetem én is bőszen, direkt figyelem az olyan oldalakat, ahol ezeknek az alternatív készleteknek a beszerzését taglalják. Jelenleg a CaDA Mercedes-AMG GT3 nálunk legolcsóbban 95.000 forint környékén szerezhető be, de ehhez szerencsésnek kell lenni. Nagy valószínűséggel Karácsony előtt már csak a jóval drágább légi szállítással lehetne rendelni, ami nagyon megdobná az árát...
Szerintem idénre engedjük el ezt a GT3-as Mercit, jobban járunk, ha várunk kicsit.
Más téma: Egyik hazai bemutató csatornának sikerült hozzájutnia a CaDA 2026-os katalógusához. Laponként pakolja fel a képeket róla, én most beteszek ide párat, ami szerintem megmozgatja majd a fantáziátokat:

Kezdjük a legérdekesebbel. Ugyebár, a CaDA Mercedes AMG ONE kapcsán nagyon sokan csalódottak voltak, hogy kizárólag motorizált változatban éthető el. Nos, jövőre a CaDA ki fogja adni a Mercedes AMG ONE statikus változatát is!!!
Ezúttal egy érdekes, vörös-fekete színű megjelenést kapott, és egy másik tervező is részt vett ennek a megalkotásában. Egyelőre a készlet még "Pending Approval", szóval jóváhagyásra vár, de több, mint valószínű, hogy ezzel sok Technic-rajongó kívánságát váltják valóra, ha kiadják. Már csak az a kérdés, mennyivel lesz olcsóbb motor nélkül az eredetinél. 

A másik újdonság a Forma-1 autók szerelmeseinek kedvez, ugyanis a Kick Sauber után érkezik a BWT Alpine versenyautója, szintén 1:8 arányban. Ez a készlet is jóváhagyásra vár, de valószínűleg hasonló felépítéssel fog érkezni, mint a Sauber. Nyilván más lesz a kialakítása, de az építési élmény hasonló lesz ahhoz. És nem is lesz olyan drága, mint az AMG ONE. Mondjuk, részemről a Forma-1 kapcsán jövőre a LEGO Icons sorozat új tagját várom, ami állítólag Michael Schumacher és a Ferrari lesz.

Az 1:8-as méretarányú Technic készleteknél a fentebb említett kettőn kívül más újdonság nincs, a régebbi szettjeik ugyanúgy gyártásban maradnak 2026. folyamán is. Részemről ezek közül kettő, ami érdekel. Ugyebár, legjobban a Mercedes-AMG GT3-ra fáj a fogam, viszont mellette gondolkodom még a Lotus Exige Cup 430 készlet beszerzésén is, amennyiben olcsón hozzá tudok jutni.

Jelenleg 50K körül tudnám elhozni, ami még elfogadható lenne, de idén már nem akarok új készletet rendelni. Megígértem asszonynak, hogy kirándulni megyünk Karácsonykor, és szeretném betartani ezt az ígéretemet.
Jövőre majd ezt is behúzzuk a Mercivel együtt, kell akkorra is hagyni valami építeni valót. 
-
Neurotoxin
őstag
+1.Igen, én is így gondolom, nem kell sietni a vásárlással
Az AMG ONE esetében is így volt, amint leült a hype, mérséklődött az ára. Idén Karácsonyra nem leptem meg magamat semmivel, de nincs ezzel semmi baj. Ahogy a Lego topikban mondtam volt, "Nem kell mindent megvenni". Ez a Mercedes nagyon vagány lett, el lett kapva a forma, a Lego elbújhat mögötte a P1-el. -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Szerintem sem vagyunk elkésve.
Sőt, érdemes várni, amíg elül az újdonság varázsa.
Valamint ebben a karácsonyi időszakban nincs is rá keret. -
sb
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Ja, mielőtt szólna valaki, akinek feltűnik, néztem, európai raktárból ugyanannyiért küldik dobozzal és anélkül is, legalábbis ennél a konkrét példánál így volt.
Úgyhogy inkább egyelőre megelégszem a CaDA Yangwang U9 szettel, ez lesz a karácsonyi ajándékom, ünnepekkor pedig elmegyünk valahová kirándulni az asszonnyal, és majd jövőre valamikor megveszem a Mercedes-AMG GT3-at is... Így legalább az asszonyt sem fogja annyira zavarni, hogy ennyit költök a hobbimra...

-
Vistaboy
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Sajnos, úgy néz ki a helyzet, hogy idén nekem már nem fog sikerülni Karácsonyig beszerezni a CaDA Mercedes-AMG GT3 készletet.
Eddig úgy volt, hogy valaki megszerzi nekem, ő szokott kintről rendelni, van kedvezménye több oldalon is, és azt mondta, nagyjából 85-90K körül tud hozatni, ha többen is rendelnek belőle.De sajnos nem volt rá elég érdeklődő, így az ár felkúszott, most már 100K alatt nem tudna hozni, de még akkor is, mire ideérne hajóval - nagyobb rendelés (súly) esetén úgy ingyenes a szállítás, emiatt tudná olcsóbban adni - az több hónap... Ráadásul előre meg kell rendelnie (nekem pedig kifizetni), jelenleg pedig a hobbira szánt pénzemből erre már nem futja. Ha ezt előre tudom, akkor nem rendelem meg a Yangwang U9-et, de egyrészt ennyiért azt nem akartam otthagyni, másrészt, még ha meg is lenne most rá a pénzem, akkor sem tudná elhozni, csak pár hónap múlva, mire ideér hajóval...

Egyetlen esélyem maradt még, ha esetleg felkerülne a Barweer oldalára legkésőbb December 5-ig, elvileg akkor kapjuk meg a fizetést, és akkor még érvényesíteni tudom rá a 20%-os kupont. Bár így sem lesz olcsóbb, ahogy számolom. Jelenleg mindenhol, ahol lehet kapni, 350-380 USD áron adják az AMG GT3-at, amire persze még a szállítási költség is rájön. Ezt alapul véve, végeztem egy kis előzetes számítást. Annyit elárulhatok, hogy nem biztató a helyzet.

Tegyük fel, felkerül a Barweer oldalára December 5. előtt, és én is megkapom addig a fizetést. Vegyünk átlag árat, számoljunk 365 USD-vel. Valószínűleg lehet majd doboz nélkül is rendelni tőlük (bízok benne), szóval akkor - kerekítsünk - 10 dollár lejön az árból, maradna 355 USD. Ha érvényesíteni tudnám rá a 20% kupont, az -71 USD lenne, így maradna az árból 284 dollár.

Erre rájönne a postaköltség, ami még abban az esetben is, ha doboz nélkül vesszük - épp most nézem a Barweer oldalát -, már nem 74.41 USD, mint amennyiért nekem elküldték a Yangwang U9-et, hanem az ünnepek miatt ez felkúszott 94.39 USD-re, így a végösszeg 378.39 dollár lenne, ami alapból majdnem 120K...
Egyedül akkor tudnám megvenni, ha óriási szerencsém lenne, és elérhető lenne az európai raktárukban December 5-én, és én is megkapnám akkorra a fizetést. Abban az esetben a 20% kuponnal - egyéb kedvezmény nélkül - 325.35 dollárra jönne ki (Ez 102K körül van, PayPal váltással szerintem lenne minimum 110K). Szóval erről ennyit.

Egyelőre lemondtam a Mercedes-AMG GT3 készletről. Persze mindenképp megveszem majd valamikor, de előbb elkezdek rá gyűjteni, és majd jövőre talán lesz rá a Barweer oldalán akció. Ha a 20% kupon addigra nem is marad meg, de van egy 15% kuponom is, ami 2099-ig érvényes...
Meglátjuk. Szóval, ne várj rám, szerintem rendeld meg nyugodtan, tutira nem fogsz csalódni a készletben. 
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Interactive Brokers társalgó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... téged lehet, hogy a dobozok miatt néz más annak.
. OK, az elején/hátulján néhány elem más
Egyébként no offense, de ezt leakartam írni. Pedig tényleg azt gondoltam, hogy miután írtad, hogy jön a Lego Systems-en keresztül csomagod, a Barweer jófej volt és így akarja megoldani a dolgot. Nah, ezért kerül a Lego annyiba, amennyibe, legalább működik a customer support. Pedig, ha kinyitom a PenészKirály (aka MouldKing
) útmutatókat, ott is az első oldalon az egész folyamat le van írva&illusztrálva van képekkel is, hogy mi a teendőd, ha hiányzó alkatrész problémád van. Hát, úgy látszik, van még hova fejlődniük az alter gyártóknak. Tényleg azt gondolnám, hogy a Cada nyújtja a legmagasabb minőségi szintet a Lego után...
Te nyilván nem is értheted, mivel nálad "...rohadásig tele a polc mindennel...", meg gondolom, az összes haveri köröd MOC-olással foglalkozik, több szekrénnyi extra LEGO-alkatrész van, színekre és típusokra válogatva, ha valami nálad nincs, akkor majd átmész a szomszédba, és hozol egyet.

Egyelőre ennyit rakott fel.