- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
BIOS-ba "beégetett" licenszkulcs esetén tudtommal általában véve így működik a történet, legyen szó Thinkpad-ről vagy más termékvonalról, gyártó gépeiről.
Nekem Lenovo Miix 300-nál (ami amolyan Bay Trail Atom-alapú tablet-netbook hibrid-féle cucc) amúgy simán ment a vázolt forgatókönyv szerint, persze ott használtam is a BIOS-ba "beégetett" licensszel aktivált Win 8.1-et a Win 10-re frissítés előtt, de nem hiszem, hogy ez bármit is számítana.
newmoonlight: teljesítményben jó esetben elméletileg 10-15% teljesítménynövekedés van generációváltáskor Intel-vonalon, a valóságban meg gyakran annyi sem, egy nem ULV Sandy Bridge mobil i5 CPU-s gép szerintem tökéletesen elég hétköznapi használatra. Én is egy kimaxolt i5-ös X220-at használok fő gépnek (16 GB RAM, IPS panel, 256 GB-os SSD, USB 3.0/eSATA bővítőkártya, mini PCI-e LTE modem és wireless AC modul, 9 cellás akku) és nem érzem semmilyen szempontból sem szűknek.
Anyagminőségben, billentyűzetben, meg a bővítési lehetőségek fokozatos visszavágása miatt számomra nem opciók az utána jövő Thinkpad-generációk - a *30-as széria még talán, az utána jövőket valószínűleg passzolom, mint idővel szóba jövő fejlesztési lehetőségek.
-
Tim82
félisten
Ha az a "preinstalled os licence" Win 7 vagy 8.1, akkor igen, a Win 10 elvileg felismeri és elvégzi magától az aktiválást telepítéskor/telepítés után (függően attól, hogy van-e élő netkapcsolat telepítés közben).
Egészen pontosan használd az MS-féle Media Creation Tool-t, az megoldja a Win 10 telepítő letöltését és boot-olható pendrive-ra kiírását (szerk.: vírusirtó bezavarhat a telepítő készítésébe, azt érdemes addig kikapcsolni - nekem az Avira simán leblokkolta a pendrive kiírás folyamatát). Aztán mehet a clean install.
Windows 10 topik amúgy itt, ha van további kérdés a Win 10-frissítéssel kapcsolatban (nem elzavarás, de licenszdolgokban ott fognak tudni inkább segíteni
).
t52042405ug: ha jól tudom, Conexant hangchip van a T520-ban, nem engedi esetleg a hangbeállításoknál átállítani a dokkoló kimenetére a hangot a Windows?
-
Chaser
legenda
a gép valós árának a többszörösét fizettetik ki pontosabban
2-3x-os lehet üzleti gépeknél, ha nem több
nagyban egy notesz alaplap nem 50k, legyártatnak belőle amennyi kell, kijelző stb is olcsó, egyedül a mérnöki fejlesztés és tesztelés lehet húzós, de ezeknél rákölteni is kár ilyenre
hp okos lett, sandy-ivy szériánál ua. a gépház, utána levő két gennél változott de egyformák azok is, skylekaet nem tudom új házikót kapott-e, de így megspórolnak egy kis nyűgöt -
totron
addikt
Akkor mondanék egy poént: az Apple ProBook kijelzője is vibrál.
Amit láttam, az biztos. Ma lehet, hogy másképp van, a mintám csak 1 revízióról/mintáról szól. Fürgébben vibrult, mint a megboldogult T500-am (szintén 1 minta, nem tudom mennyire egyedi vagy nem), ami itt jobb tolerálhatóságot jelentett, mégis jelen volt és tény - és nem jó. Azért milyen már, hogy emiatt utolsó mohikánt kell itt játszani. E6500 felé tendálok mostantól (árban ez már a plafon nekem). Amit mondtok/elszórtok infómorzsákat, az lesz... (persze a hűtésnek is jónak kell lennie mellé)
Az R31 volt a király, azt, ha egy könyvlap mellé tettem, alig észrevehető volt a különbség! Végletekig nyugodt és jógammás diszpléje volt. Szeretném ugyanezt mégegyszer. Bocs aféloffért.
(#86382) Casoli Mégegy érv a klasszikus LILO mellett. -
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
ez marketing bullshit és a vezetőség hibája, ez a panel olyan amilyen, nyilván a specben megadottakat hozza, fényerő, kontraszt, stb, de finoman szólva is "emberi fogyasztásra alkalmatlan"
cserélhettem volna ips-re, min 50k és garinak annyi...nem ér annyit
az tetszik amikor azzal jönnek, de lehet rá kijelzőt kötni...jah lehet, meg billzetet is, csak az a gond az nem fér a notebook táskába úgy és az ágyban/fotelben sem tudom használnileglényegesebb dolgok közt vannak ezek egy mobil gépnél, főleg bc. szinten
500-as még nekem is van egy, kijelző már nincs rajta, de komplett vékony kliensként ok
majd ha összedobok egy desktopot az lesz a letöltő kliens, ráhackelem valahogy az egyik monitor hátuljára
-
Chaser
legenda
-
Dhampir
félisten
-
Chaser
legenda
régi szériák a tuti...nem véletlen használok 8540-et
akinek kevés 8570
persze ezek is elromolhatnak, de jóval kisebb eséllyel mint az újak és számottevően olcsóbbak is, pár raklappal szervizeltem belőlük is, nagy gondok nem voltak
8540-nél vga, mert nem pasztázták őket újra, azok hullósabbak voltak, de mxm-es, cserélhető
de ez a kijelző meg billzet, masszivitás áááááááááálom6-7-et lehet venni egy mai utód árán
-
Chaser
legenda
marad a live linux, ha ott sincs változás win reinstall
mindig úgy szokott elromlani előző este még jó volt, következő reggel már nem...szerk: Dhampir lehet hibás bármi, nekem is másodszor garizták a 850g1-et 1 év alatt, de
ha nem az a hitvány 10k-s fhd kijelző lenne benne ub. katban az egyik legjobb, sőt
viszont ezek az új tp-k már pfffffff
dell, hp, fuji, nem feltétlen ebben a sorrendben, de leghátul lenovo, már kb minden téren, régen qa support is kiváló volt, ma meg pfffffpfffffffffpffffffffffffffffff -
Dhampir
félisten
-
azbest
félisten
Milyen oprendszer?
Csak azért kérdem, mert régebben volt az inteleknek olyan vicce, hogy linux után win alatt nem volt hálózat, ha ott lekapcsolta és újra linuxra kellett menni és ott visszakapcsolni.
Egy live linuxról is érdemes lehet megnézni. Hátha win tett fel velemi hülye updatet.
-
-
-
HSM
félisten
No igen, én a sok agyonprogramozott weblaptól mászok a falra, a tengernyi reklám, meg mindenfelé mozgó "okos" tartalom... Néha már egyszerűenk tűnő weblapok is megfekszik a gyomrát a telómnak, a notin is érezni pár "nehézsúlyú" oldalt, ami teljesen feleslegesen eszi az akksit és tekeri a procit. Lehet, ideje lenne pár reklámos URL-t blokkolnom...
-
és teljes PC teljesítményt nyújtanak
Ezt sokan gondolják, de attól, hogy manapság elterjedt a smartphone, tablet vonal a jövőben is ugyan úgy fog viszonyulni a teljesítmény a nagyobb gépekhez mint most. Van itthon ipaq pda-m a maga idejében ugyan úgy viszonyult a pc-khez teljesítményben mint egy mai smartphone, csak kevesebb app volt rá. Van HP TC1100 is, szintén olyan a viszonya a megfelelő kor laptopjaihoz mint a mostani windowsos taboknak. Az 1 eszköz mindenre pont az ellenkezője a jelenlegi trendnek.
Az utolsó rész egyértelműen értelmetlen, szemvezérlés nagyon fárasztó lenne, és kb. semmi plusszt nem nyújtana. Legyintgetni akar a franc, ha vágyom egy kis test mozgásra felülök a bringára, vagy elhívok valakit teniszezni.
-
HSM
félisten
Ami az ugrásokat illeti, igen, először jöttek a T500 után az elsőgenerációs i procik, ott volt egy nagy lépés sebességben, de nem javult a fogyasztás, volt mégegy nagy lépés a második generrációs i procikkal, ami a Tx20-akba került, ahol végre beépítették a memóriavezérlőt és a GPU-t is a processzorba. Ezzel hatalmas energiamegtakarítást értek el, és jelentős gyorsulást. Ami azóta megy, az ennek a pofozgatása, finomítása. A sebesség alig javul, inkább csak a fogyasztás és a grafikus teljesítmény. Ugyanakkor ahogy írtam, egy jó akksival már ezek a másodikgenerációs gépek is kimennek a világból.
Majd egyszer megmérem, mennyit eszik a T420 szövegszerkesztés közben, de a 8 óra feletti üresjárati értékből (9 cellás akkuval, ~87Wh, de nem volt már teljesen tele) ítélve nem lehetett valami sok.
Ennyit tud turbó nélkül, akkuról, 30W-ból, ami szerintem elég korrekt (nyilván nem 4-magos):
.
Bár ha van T530-ad is, akkor nagyjából képben vagy, mennyit esznek ezek a masinák, az is elég hasonló erejeű/fogyasztású.
Ami pedig a legszebb, némi sebességet beáldova, 2700Mhz helyett 2400MHz-en már elketyeg ~20W-ból Cinebench alatt, és úgy is kreál 200 pontot.Ami a sci-fi részt illeti, én ennél borúlátóbb vagyok.
Persze, egyre inkább az olcsó, egybeépített, szerelhetetlen, eldobható, rövid élettartamú gépek felé haladunk, aminek a legkevésbé sem örülök (csak gyártjuk a sok-sok, és egyre több szemetet) de nehezen tudom elképzelni, hogy bármi 10-12"-os eszközön jól érezzem magam mobil felhasználásban.
Tehát szép és jó, hogy beleférne, de nem lenne rá szükségem, sőt. A nagy felbontással se megyek sokra, ha kifolyik a szemem a kis mérettől. Ugyanakkor sokkal fontosabb lenne nekem a könnyű, természetes használhatóság, jó szerelhetőség és tartósság.
-
Tim82
félisten
a thinkpad célközönség dolog nem fikázás akart lenni egyébként, sajnos a nagyvállalati dolog sem áll meg, mert pont abban a szegmensben nem elégedettek annyira a felhasználók. persze akinek hp-t tolnak az orra alá és helyette kap thinkpadet, inkább elégedett, de összességében azért ebben a szegmensben sem igazán tarol a lenovo.
Multinál dolgozom én is, bár én desktop HP workstation-ön; nálunk a TP-ket szorítják ki a HP Elitebook-ok. Kevés T420-at szoktam látni, helyettük fokozatosan 8570p-ket szórtak ki a közép- és felsővezetőknek az utóbbi másfél évben (persze, a 8570p-nél is vannak újabb modellek, de egyelőre ezeket kapják). Ha könyvvizsgálók jönnek hozzánk (audit, tehát külső cég), ők még T420-szal/T430-cal jönnek.
Egyébként elvileg az egyik fő ok az volt a laptop/PC részleg eladására az IBM-nek, hogy 2003-2004 körül masszívan veszteséges volt az üzletág, hasonló okokból, mint amit most taglalunk. Gondolj bele, akkor még elvileg minden oké volt a minőséggel... legalábbis utólag szépítve.
egyszerűen olcsóbb időnként erősebbre cserélnem a gépet, mint perceket várni amíg bebootol meg a lassúsága miatt. tehát nekem ez az alternatíva kilőve.
HDD-vel? Merthogy nekem a T500 - 256 GB-os Crucial M500 SSD-vel - kb. 40 másodperc alatt beboot-ol. Windows 7, van jó pár elinduló dolog (Power Manager, Access Connections, Dropbox- és SkyDrive-kliens, RMClock, Avira). De hozzáteszem, nekem itthoni használatra nem kellenek erőgépek, bőven jó egy kései Core 2 Duo is.
*
Nekem egyébként leginkább az a bajom a fejlődési iránnyal, hogy ha a Thinkpad-ektől minden olyan feature-t elvesznek, amit szeretek, akkor lehetnek ugyan jó gépek, de semmi sem fog kötni a brand-hez, hiszen minőségi, de pl. végfelhasználó által szerelhetetlen gépet hasonló tudással más gyártótól valószínűleg olcsóbban fogok tudni venni.7 éve használok Thinkpad-eket (volt mellette pár Toshiba Portege, egy-két Apple PowerBook, egy HP nc2400 is, szóval azért saját használatban sem csak TP-k mentek), sajnos egyre kevesebb előny szól mellettük. Eddig tudtam építkezni, szervesen fejleszteni, az alkatrészek/kiegészítők egy részét simán újra felhasználni, ez úgy tűnik, megszűnik pl. az "ultrabookosodási iránnyal". Ennek nem örülök, de ha váltani kell, akkor szívbaj nélkül fogok átpártolni más gyártóhoz.
-
Tim82
félisten
a régi thinkpad tulajoknak azt nehéz feldolgozni, hogy már nem ők a thinkpad célközönsége, és ezzel kb mindent el is mondtam.
A Thinkpad-ek "célközönsége" évtizedek óta a vállalati szféra, nagy volumenes megrendelésekkel, sosem voltak a szó szoros értelmében vett magánfelhasználók, mint pl. én. Én ezt el is tudom fogadni, ilyen - ritka - alkalmakat leszámítva, mint amikor en bloc "legázozzák" a hozzám hasonló felhasználókat, nem is szoktam sírni a TP-k nekem nem tetsző fejlődési iránya miatt. Mivel nincsenek egetverő hardveres igényeim, amik miatt hamar "elavulna" egy bőven használható gép nálam, ellenben nem félek a csavarhúzó használatától, nekem nem volt probléma összerakni egy Z61p-t, csinálni egy IPS paneles R61-et (amilyen amúgy sosem létezett gyárilag
), egy AFFS paneles X200-at/X201-et, és jelenleg egy X220-at fúj nálam össze a szél. Ha az X220 elavul majd számomra, nem Lenovo/TP-vonalon nézelődök tovább, hanem - kerettől és kompromisszumkészségtől függően - Fujitsu, Dell vagy Apple/MS Surface Pro irányba.
Ebben a topikban 90%-ban "régi", "elavult" Thinkpad-eket használó felhasználók vannak. Persze lehet azt mondani, hogy nincsen igazuk és valóban, szerintem tök jó érveket mondtál (nem értek velük egyet, de attól még valid érvek). Majd ha több lelkes új TP-felhasználó lesz (elég kevés ilyet láttam, látok egyelőre, pedig ezen kívül követek egy-két TP-specifikus fórumot), akkor biztos javul az ínyed szerint az arány.
ez majd később fog visszaütni a lenovo-ra, ha elpártolnak azok, akik 10 év múlva is laptopot használnának, amikor már senki más.
Már most vannak jelei, és ez egyben megkérdőjelezi a "nem érdemes szembemenni a változással"-hozzáállás jó mivoltát: miért is hozzák vissza a x50-szériánál a trackpoint gombokat? Valószínűleg épp elég széles körű rinya volt az elvételük miatt.
Mondjuk nyilván annak nincs sok esélye, hogy visszatérjenek a 4:3/16:10 képarányhoz, vagy visszahozzák a klasszikus, nem-szigetes billentyűzetet, de azért ez is biztató dolog. Kérdés, hogy mennyire őrzik meg ezt a hirtelen támadt "valóban elkezdünk figyelni az userek visszajelzéseire"-hozzáállást...
ideapadot meg csak azért mondtam, mert 5 éve a lenovo = thinkpad volt, ma meg már minden szart gyártanak.
2006 óta biztosan van IdeaPad-vonal (bár akkor még sokkal jobban emlékeztettek a Thinkpad-ekre), itthon is kb. azóta kapható. IdePad 3000 N100, C100, V100, ilyenek rémlenek, mint a T43-T60 (!) kor- és generációtársai azon a vonalon. Azokkal is tévedtek be anno az IdeaPad-tulajok a topik elődjébe.
-
Azért nincs retesz az újabb gépeken mert úgy van kialakítva a zsanér, hogy ha közel van az aljához akkor behúzza a fedelet, legalábbis faterom céges edge-n így működik, nem hinném, hogy máshogy lenne a Tx40-n. Teljesen felesleges a retesz ide, sőt jobban is tart így retesszel tud lötyögni.
A billentyűzet átdolgozása is szükséges volt, a T420-n jó nagy a kijelző keret és mégis kicsi a touchpad. Különösebb baj ezzel a részével nem is lenne, ha home-end-insert-del helyett del-insert-home-end lenne a sorrend és szintén a del lenne széles. Maga a mechanika jó, a vékonyítás nem ártott neki, ugyan az kb. mint a régieken. Normális billentyűzet (teljes desktop billentyűzet, plate mounted swithcek) az úgyis olyan 3kg, maga a laptop nincs annyi.
A tapipad részével különösebb baj nincs sokkal jobb, hogy nagy kényelmesen lehet rajta görgetni, az én T420-m trackpadja sokkal inkább gáz, kicsi és recés. A clickpad kialakítás nem hülyeség sokkal jobb feedback van mint a régi gomboknál, pillanatok alatt rá lehet érezni. Viszont aki egyesítette a trackpoint gombjait ezzel az ritka nagy marha volt, használhatatlan. A trackpoint lényege, hogy nem kell levenned a kezed a billentyűzetről egerezéshez. Olyan mint amikor netezésnél desktopon bal kézzel gépelek és jobbal a numpad enterét használom.
-
Tim82
félisten
Alapvetően a T500, X200, T400 - amiket sokat nagyon jó, ha nem is tökéletes gépeknek tekintenek - bőven a Lenovo érában születtek.
A"kis kínai" topmenedzsmentnek mindig ott volt valaki, hogy elmagyarázza, miért is kell oda az a Thinkvantage/Access IBM gomb stb. Nem hülyék ülnek a Lenovo vezetésében sem, legfeljebb ex-Acer csúcsmenedzserek.
Épp ezért mondom, hogy tudatos döntésekről van szó: piaci trendkövetés és költséghatékonyság. Ha én lennék Lenovo CEO, én is így csinálnám, de mivel fogyasztó vagyok, abból meg igyekszem tudatos lenni, nem tetszik a folyamat.
Ez a nem-tetszés meg nem az én egyedi vonásom, meg nem csak ezé a topiké. Semmi bajom a fejlődéssel, még tetszenek is a Surface Pro-féle megoldások. Csak nem hiszem, hogy Lenovo-vonalon akarok majd ilyen gépet venni. Nyilván a hozzám hasonló igényű fogyasztók elpártolásával a Lenovo nem sokat veszít, hiszen a fenti döntések megérik nekik.
A betévedő IdeaPad-tulajoknak szvsz nincs sok közük a TP-vonal olcsósodásához, legfeljebb ahhoz, hogy IdeaPad-ből többet adnak el most Magyarországon, mint öt éve (és öt éve sokkal egyértelműbb volt a topik elődjének neve, hogy ne tévedjenek be
).
-
Tim82
félisten
ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz...
Erről csak annyi jut eszembe, hogy az angol nyelvű thinkpads.com-os fórumon meghúzták a határt, hogy x20 szériáig "classic Thinkpad hardware", utána már nem. A Reddit-en rendszeresen felmerülő téma, hogy szar a x30/x40 széria a korábbiakhoz képest, a kedvenc sztorim onnan az out-of-box nem működő kijelzőjű T540. A kínaiak saját TP-fórumán indított kezdeményezésből nőtt ki az előbb említett projekt (T43 házba Core i alapú hardvert).
Természetesen ez a topik az, amelyik "valahol gáz".
-
Tim82
félisten
és szerintem a barmai nem is értik, hogy anno az ibm-nél mit miért hova tettek
Tekintve, hogy anno a Lenovo az üzletággal együtt megvette konkrétan a szürkeállományt is (konkrétan a tervezőrészleget), ezt nyugodtan tekinthetjük mítosznak.
Nem, itt piachoz igazodásról, illetve költséghatékonysági döntések sorozatáról van szó.
Francia91:
Főleg ha hozzávesszük, hogy valaki már otthon csinált T42/T410 hibridet (itt volt is kb 2-3 hónapja belinkelve a topikban)
Ez is mítosz, nem a sufniban bütykölte azt össze valaki, már ha a "T50"-projektre gondolsz. T410-hez annyi köze van, hogy ugyanilyen generációs alaplapokat gyártattak le kis volumenben, olyan formával, hogy azt T43-házba be lehetett tenni. Ezen kívül kb. semmi köze a Thinkpad-ekhez a történetnek.
-
Francia91
veterán
Ne röhögtess már, hogy olyan rohadt nehéz lenne egy Haswell generációs hardvert összerittyenteni egy T500/510/400/410 kuckóba
. Kis kreativitás, meg kézügyesség. Főleg ha hozzávesszük, hogy valaki már otthon csinált T42/T410 hibridet (itt volt is kb 2-3 hónapja belinkelve a topikban)... Ha házilag megoldotta valaki, akkor egy teljes gyár, mérnöki csapattal miért ne tudná? Nem akarja, és kész. De egyáltalán nem lehetetlen!
Csak a világ minden téren korcsul elfelé, TP vonalon is.... -
btudos
nagyúr
Azért T530-hoz képest nincs dedikált hangvezérlő gombsor, amit én 6 év TP-zés után ösztönösen keresek, aki használ trackpointot az sírva kucorodik a sarokba minél messzebb az új szériától, miközben a T530 teljesen jó, és a touchpad önmagában is egy kalap szar, ha a trackpoint gombjait kivesszük. Nincs reteszzár a kijelzőn, ráadásul a letörés is hiányzik a palmrestből, engem baromira zavart a T440 használata közben (T430-am van). Frankó, lett numpad, ami meg ergonómiailag zsákutca, mert így nem középről nézem a kijelzőt. Szóval nagyon sok szempontból visszalépés, amit nem feltétlen kárpótol az újragondolt akkukezelés és az opciós IPS kijelző.
Az anyaghasználatba és a design-ba (főleg szín téren) szándékosan nem mentem bele, az valamennyire szubjektív, de az általam felsoroltak olyan dolgok, amik igazából indokolatlanul lettek szarabbak, max. nem mindenkit zavar. Business classról lévén szó ennek nem kéne beleférnie, de sajnos belefér.
-
HSM
félisten
Nagyon szépen összefoglaltad, maximálisan egyetértek.
Amúgy az Elitebookos oldalsó megoldás se rossz, nekem csak az új lenovóknál lévő felső sor "folytatása" megoldás nem adja. Mondjuk az Elitebooknál meg a nyíl-gomboktól mászok falra, aki kitalálta azt az elrendezést, annak adnék a betörőbiztos klaviatúráddal egy "leckét".
A Dell jó, van egy E6510 ismerősi körben, driver téren kell kicsit hegeszteni, mire életre kel, de amúgy az még jó gép volt. Az újak viszont ott is néha érdekes mutációkat mutatnak.
Ami engem illet a szakmában, én szívesen megszokok új dolgokat, ha azok jók, hasznosak. De megszokni valamit, ami se nem hasznos, se nem jó? Az ilyen nekem nem pálya.
Természetesen jók a billentyűi az új TP-knek is, de a jó layout legalább olyan fontos lenne. A használhatatlan tapipad is elég nagy gond. A notinak az lenne a lényege, hogy használható az is, ami benne van gyárilag, hiszen csak azt viszed magaddal, nem a komplett íróasztalt...
Ahogy írtam, én abban láttam megoldást, hogy vettem egy igen erős kiépítésű, szép T420-at, ami remélem sokáig kiszolgál majd intenzív használat mellett is. Az 1-2 évente kidobálós megoldás nekem nem adná, mire kitapasztalom a gépet, már dobhatnám is ki. Szerencsére nem riaszt vissza, ha szét kell kapni a vasat.
Erő az akad benne dögivel, jó masszív is, minden periféria korrekt, szóval jelenleg elégedett vagyok vele nagyon.
-
HSM
félisten
Bőven vannak itt friss gépek is, de tény, a "keménymag" inkább a kicsit régebbi gépekkel foglalkozik, az ember azért szívesebben bütyköl/moddol garancián túli gépeket, mint egy vatta újat, szóval nincs is itt gond.
A Lenovo tudna T500 házba röhögve Haswell procit rakni, és ez itt a lényeg, még csak fel sem kéne találnia semmit, csak picit módosítani az alaplapon, és szépnapot.
Ez itt a ciki.
Abban teljesen egyetértünk, hogy a T500 elavult hardveresen, vitán felül áll, lassúcska már manapság komolyabb feladatokra. A Tx10-es sorozat már egy jó nagy fokkal jobb, egy Tx20-as pedig szerintem már teljesen korrekt a mai Haswell-ekhez képest is, nincs lényeges difi a sebességükben, és egy T420 is elmegy egy délutánt egy jó akksival egy töltésről. Van egy sanda gyanúm, ha lenne egy erős T520-ad, eszed ágában se lenne a T540p-den szívni a kompromisszumokkal.
Egyetlen kivétel talán, ha non-stop a számbillentyűket használod, abban jobb a T540p.
Az a vicces, nekem a "minőségükkel" még nem is lenne lényeges bajom az újakkal. De az ergonómia nagyon fontos lenne....
(#72277) dying_star: Pontosan. A régi Lenovo jó volt akik dolgoztak a gépen, a Macbook meg azoknak, akiknek csak a nagy touchpad kell, me menő megjelenés. A Lenovo meg összegyúrta a kettő hátrányait egy gépbe. Zseniális.
(#72278) Sensei: Így látom én is. A Lenovo öngólt rúgott az új iránnyal.
Én mindenesetre vettem nemrég egy full-fullos T420-at, szerintem addig fogom nyúzni, amíg csak találok hozzá bontott alkatrészt életben tartani.
-
Sensei
aktív tag
"ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz..."
A 40-es széria egy rakás k@k@. Mondom ezt úgy, hogy volt T420s-em, most pedig egy T430s-t nyúzok. A T420s sokkal szerethetőbb gép volt, önmagával a billentyűzettel kinyírják az újabb szériákat. Megtehettem volna, hogy T440s-t veszek a 430s helyett, de ez már végképp nem ThinkPad, csak egy silány utánzat. Köszönöm, nem. Hogy mi lesz a következő gépem, az egy jó kérdés.
-
Én ugyan nem engedhetek meg magamnak egy új business gépet, de csak megkérdezem.. biztosan meg lehet szokni, de miért kéne?
A produktivitás szenvedett bazi nagy ütést a generációk során közel tökéletesre csiszolt ergonómia elszarásával.
Ezért nem értem, miért vesz valaki új TP-t.
Ha a céged adja, hogy dolgozz azon, még félig megértem, de én inkább vennék saját költségen egy használható gépet, minthogy ezzel szenvedjek:Esetleg rádugnék egy USB-s Ultranavos motyót a régi szériából.
Nemrég linkelt valaki egy összehasonlítós videót, szerepel benne egy gondolat, amivel tökre egyet lehet érteni: a Lenovonak sikerült összegyűjteni a TP és a Macbook hátrányait, és tálalni azokat, mint business gépet. -
HSM
félisten
Persze, minden hulladék sz@rt meg lehet szokni, vagy lehet csinálni workaround-ot, meg beállítani a bug-ot feature-nek.
A kérdés, kell-e ez a usernek, amikor van jó megoldás is, ami egyszerűen csak működik. Hát én köszönöm, de nem kérnék belőle. Lehet ezt szépíteni, de a Tx40 széria akár billentyűzetét, akár a touchpadet nézve egy teljes tévedés. Ergonómiailag egy 0.(#72271) Kbali: a billentyűzetet ja, remekül, de ha pl. a bankkártyaszámod kéne bepötyögni a kártyáról fújhatod. Normális esetben úgyis tudod, melyik billentyű melyik, a Thinklight is inkább csak arra van, ha valami extrább karaktert ha nem találsz, vagy valamit meg kell világítani a noti előtt. Arra pedig a legjobb.
-
metal01
őstag
-
Tikakukac
titán
És ez kell ahhoz, hogy tudj egyáltalán kattintani rendesen.
és egész használható lesz a tapipad. a trackpointnál meg célszerű letiltani az egész touchpad funkcionalitást, hogy csak gombként funkcionáljon.
Remélem meg van veregetve a válla mindenkinek, 300-400k-ért akár még egész használható is lehet egy input device, remek hír. Dedikált hang gombok sem kellenek, a Mac-en sincsen, az buzis. Legyen ez is fehér, meg beintegrált meghajtós-ramos-kijelzős. És csók. Csak akkor legyen megcsinálva az a ház-touchpad-billzet-szoftver is olyanra, mert jelenleg egy sok-sok éves Macbook is úgy fújja ki az orrát ezeknek a "nagy presztízsű notiknak", hogy öröm nézni.
-
-
A numpad jó, az összes többi számomra vállalhatatlan.
Kellenek a ledek.. nem csak a vinyó miatt, én szeretem ha látom a wifi, blútyúk aktivitást..
Egy business gépcsaládnál ez eszement dolog, ezek céleszközök (amikben sokunk a hétköznapokban is örömét leli).
Az ergonómia agyon lett vágva, engem nem érdekel, mit kell letiltani, meg engedélyezni, meg akármire használni, hogy ne akard falhoz vágni az egészet, nekem ezidáig a TP az egyetlen brand, aminél az Ultranav készségszinten használható, és annyira a kezem alá dolgozik, hogy van, hogy játszani is a pöcökkel játszom, és majdnem olyan pontos vagyok, mint egérrel..
Amihez eddig hozzányúlt a Lenovo, abból tömegterméket csinált. Nem véletlen megy ennyire jól nekik, csak ennek ugye ára van, és pont azok szívták meg, akik használnák a gépet valamire.
Én *20-as szériáig fogok TP vonalon maradni. Annyi biztos, hogy vagy ez a W500, vagy egy W510 meg lesz tartva amíg él, részemről, akkor is, ha újabb vas jön mellé. Ilyen gépekkel nem fog előállni már a piac.
Az újak meg.. előbb-utóbb mindenki elhiszi, hogy azok ám a jó vasak. Csak hát nem.
Meg hát.. ez business gép? Egyik szemem sír, másik hányEz egy fekete Macbook, szarabb anyagokból...
-
Tikakukac
titán
Mert valaki saturészegen lefűrészelte az ultranav gombjait és belerakta az edge touchpadját, aztán kiskalapáccsal kiütögette a visszajelző ledeket és bevakolta a helyüket. Végül lopott egy pár X-es Asus műanyagot és addig formázta, míg fel nem ment az alaplap köré. És kész is a 40-es TP.
Mikor egy felső konzumer ánusz N széria odaver összerakottságban és anyagban egy üzletit, akkor el kéne gondolkodni szerintem, hogy le kell húzni-e a rolót vagy talán még maradhat.
-
Dhampir
félisten
A T540P tetszik, habár néhol könnyedén benyomható a "műnyanyag". A numerikus billentyűzet jó dolog, nekem lényegében csak ez hiányzik a korábbi szériájú ThinkPadekből.
A klaviatúra két oldaláról a béna elhelyezésű hangszórókat átrakva akár alulra és az így visszanyert területet felhasználva, belevarázsolhattak volna egy numpades billentyűzetet. :-(
-
-
MrSealRD
veterán
A szoftveres résszel jelen pillanatban is küzdök...google pörög mint a szotyi...
A kamerás részre úgy tűnik meglesz a megoldás csak ez is eléggé elcseszett...
Szóval amikor a kamerát bekapcsolom akkor a zöld led elkezd világítani. Eddig okés. Azért nem ad képet mert defaultból PRIVACY módban van. Azért, hogy a csúnya hekkerbácsi ne nézze a pucér seggem...f@sza.
De a legszebb, hogy a Lenovo Settings amivel az a PRIVACY mód váltható normálra, az csak és kizárólag Microsoft Account-al tehető meg, mert ez egy METRO APP. A jó édes anyukáját a Lenovo-nak de tényleg... le tudnék menni tajparéj szintre de inkább levegőt veszek és valahogy felteszem.
-
scarbantia
aktív tag
Szerintem olyan sok variáció nincs. T540-est még nem ismerjük, de max. 1-2 beszállító lehet, és sima gagyi TN FHD. Gondolom arra volt kíváncsi, hogy van-e olyan jó a FHD panel, mint a W510/20/30 sorozatban. Azokban egy jobbfajta panel van(FHD csak egyféle volt). Viszont itt eDP port van, így nagyobb a lehetőség a moddolásra.
-
-
Chaser
legenda
Vannak igényesek akik nem egy szétfényesedett billzetet és plamrestet szeretnének nézegetni, szóval 70 körül esélyes. Egy normális állapotú billzet 7-8k vagy fölötte, egy leharcolt 2-3000...FPR is értéknővelő, nem túl gyakori és kinnről se 1-2 beszerezni. Feszes zsanér megint jó pont ahogy az akku is.
-
-
-
Chaser
legenda
5 év múlva is eltolja a netet, FHD filmeket vagy nem?
A 6-7 éves T60-akat idén kezdtem végképp szűknek érezni hw-ben. T500-ba azért mehet 8GB ram, sata2-es, SSD-vel pörög az szépen. A c2d procikat se kell azért temetni még. És extraként ezek még alulfeszelhetőek, nem úgy mint a core i család. Dolgozgatni is lehet ezeken, erősebb c2d procik is egyre olcsóbbak. Nyilván egy quad haswell alázza őket, de nem is olyan árkategória
-
Shatterstar
aktív tag
Így általad leírva a T530 sem tűnik annyira vészesnek,de gari nélkül tuti nem merném bevállalni mert folyton azon paráznék nehogy pont a legrosszabb pillanatban adja meg magát
Remélem ha szerzek egy T500-at az kitartó társam lesz minimum 4-5 évig! De ha tovább bírja nekem az sem probléma
-
brekiisti
tag
Nem állítalak be hülyének azért azt szögezzük le (Peace)
Nem mondom hogy egy pontban sem értek veled egyet csak felesleges széllel szembe pisilni.
Sajnos mint írtad levelek stb nem segített tovább kell lépni mert csak magadnak okozol kárt asok idegeskedéssel. Én más kép nézem a dolgot mert szakmához közeli vagyok ezért bocs ha néha lekezelően hatok sokszor az énnekem normális elhasználódás nem biztos hogy a usernek is az -
ielektros
senior tag
Tjah. Hat ez szivas. Ezek szerint nem megy ki hazhoz a szervizes otthon.. Igy azert nyilvan mas a helyzet. Azert ezek utan lehet az is fontos, hogy ki a szervizelest bonyolito alvallalkozo. En azt sem hinnem el amit kerdez. Sot azt sem, hogy azt kuldte a lenovo. De nyilvan szivas volt elhiszem.
Nem mukodik otthon ez a hazhoz megy es ott javit dolog? Mert akkor azonnal tudod mondani, hogy ehh ehh ez sz@r. Mert olyan nincs, hogy gyengebb minoseget kapsz cseredarabnak. Persze csak elvileg...
-
ielektros
senior tag
Jo, ennyibol elmondhattad volna, hogy mas is okuljon belole. De ha nem hat nem. Nem ertem milyen hataskorok kerulnek itt szoba. Thinkpad, Business class. Display akarsz csereltetni azt cserelnek. Alaplapot akkor azt. Mi az isten van meg egy laptopban ami tulmutat egy szerviz hataskoren? A szervizelest a lenovotol kell kerni es nem szemelyesen bevinni valahova. Bar ezt nem tudom otthon mikent megy.
-
ielektros
senior tag
Szerviz teren csak is azert szerepelt le mert magyarorszagon kellett igenybe venned a szolgaltatasukat. Itt nemetben verhetetlen a DELL-el egyetemben. Persze a business class-ra gondolok. Thinkpad, Vostro. Nekem a Dell-el is tokeletes volt a a szervizeles es az IBM-el is. (IBM javit nemetben a lenovonak)
Lenovo-nal es Dell-nel is igy volt. Telefon, masnap jon a szervizes hazhoz, javit, elmegy. Aztan Lenovot felhivtam, hogy kopik a billentyuzet a W520-on es zavar mert megcsillan a Thinklight rajta. UPS-el jott masnap az uj es a csomagban benne volt a visszapostazashoz minden. Csak kihivtam az UPS-t es elvitte a regi billt. Aztan kopottnak iteltem a palmrest-et. (napi 8 orakat pufolom szegenyt) Felhivtam oket, ezt nem kikuldtek hanem jott a szervizes, palmrest lekap, uj ratesz ennyi volt. Meg csak papirmunka sincs a lenovonal vagy barmi alairas. Email-ben egy pdf munkalap azt kesz. -
ielektros
senior tag
En azert bizakodoan probalom ezt kezelni annak ellenere, hogy nehez.
Abbol indulok ki, hogy itt Nemetorszagban azert joval erosebb az a tarsadalmi reteg aki bar megtehetne, hogy ujat vasaroljon ennek ellenere idot es sokszor penzt nem kimelve megjavittatja a termeket ami meghibasodik, mondvan neki az tokeletesen megfelel es eleg, igy nem akar szemetet termelni feleslegesen.
Azert meg nem olyan ez a reteg sem, hogy ez barmit is valtoztatna sajnos de ezzel a hozzaallassal napi szinten talalkozom.Az mar csak egy urban legend, hogy a nemetek 2 evente kidobjak a TV-ket az ut szelere mert telik nekik ujra. Ez regen sem konretan igy volt. TV-t most is talalok ha vegig setelok az utcankban. De ezek ugyan ugy mint annak idejen is 10-15 eves keszulekek. Ha mukodo kepes meg azt is feltuntetik rajta szepen hatha kell valakinek. Aposom most vett uj autot pl.. De csak is azert mert a regi V70-es volvohoz mar nem lehetett szerezni gyari katalizatort es bizonyos kibocsajtasi ertekhatar felett a varosba TILOS dizel jarmuvekkel behajtani. Ha ez nem lepett volna eletbe szerintem meg siman beletett volna 5 evet a Volvoba.
Nagyon sokan gondolkodnak igy, viszont ezek az emberek vasarlaskor csak es kizarolag azt nezik mint mi. Stabil, strapabiro, megbizhato jo nevu berendezesre szeretnek a penzuket aldozni.
Shatterstar: En is ezt nezegettem a kepen a lenovo oldalan. De van egy olyan erzesem, hogy a rollcage mar a mult. Bar ha ennek ellenre stabil a megoldas akkor ok, bar nehezen hiszem, hogy lehet annyira stabil rollcage nelkul.
-
Shatterstar
aktív tag
Jól látom hogy a W540-nek a kijelző normál módon van beszerelve és nem a gép hátuljába? Ha igen akkor ez még adhat egy kevéske reményt,hogy legalább a W szériát meghagyják munkagépnek. Bár elnézve a retesz nélküli fedelet, meg a tapipad-ot ennek se kell már sok hogy végleg kihaljon
Kíváncsi volnék hogy a W540-ben van-e még rollcage, vagy abból is szép sumákban kispórolták?
-
ielektros
senior tag
Mondjuk, hogy oszinte legyek, ha mar full a billentyuzet azt meg elviselem, de az 520 utan meg chiclet is es az egesz gep olyan semmilyen. Meg a touchpad modositas. Na az nalam sok mar. De majd kiderul. Egyszer ugy is valtani kell. Bar a W520-at nem masfel evre terveztem, szoval erosen sanszos, hogy meg atugrom vele az 540-es szeriat. Bar jobbra mar az 540 utan sem szemithatunk. En nem vagyok a tipikusan karogo veszmadar ha ujitasrol van szo, de annyira semmilyenek mar az uj gepek, hogy tenyleg sajnalom, hogy ebbe az iranyba megy a piac.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest