- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
amargo #54707 üzenetére
Ahogy erzed
Nekem nincs tele szemettel es mar lassan az egy eves rendszerem is meg gyors mint a fene. Ertem mire gondolsz, ismerem az erzest. Ez mas volt
Hidd el eszem agaban nincs meggyozni am. Egyszeruen nekem az osszes gep hosszabb tavon sem lassult vissza annyira, mintha csak masoltam volna hdd->ssd iranyba a particiokat.
-
ielektros
senior tag
válasz
amargo #54647 üzenetére
Nezd, kar tulzasba vinni a magyarazatot. Biztos lelehetne szepen vezetni, de sok erttelme nincs. Egyszeruen mert gyorsabb lesz a rendszer. Nekem a tapasztalat mutatja es raadasul nem is rovidtavu. 7 honapig hasznaltam egy rednszert (Win7) majd SSD-re masoltam. Nem volt millio program telepitve mert tobbnyire soha sincs, de azert volt minden ami kellett. OpenOffice, Illustrator, Visual Studio, CAD cuccok. Mikrokontroller IDE kornyezetek, et cetera. Atpakoltam SSD-re. Termeszetesen gyors lett. Faja. Orom, bodottag. Aztan egyszer egy hirtelen otletbol kiindulva ujrahuztam a rendszert. Es igencsak meglepodtem. Ennyi a story.
Aztan ezt eljatszottam meg par gepen Win8 alatt is. A sajat ThinkPad-emen is tapasztalhato a jobb teljesitmeny.
-
ielektros
senior tag
me jobb
a lenyeg az volt, hogy huzza ujra inkabb. a GPT az mar majdnem csak elvi kerdes. mivel tobb sort ittam mint amennyit a boot sectoraim (mbr) letudnak kuzdeni igy nem fejtem ki az elmeletem. holnap meg majd ha beleolvasok a forumba akkor lehet majd inkabb nem mondok semmit
de akko is GPT.
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #54637 üzenetére
A GPT egy sokkal modernebb "particio management" rendszer mint az oreg MBR.
Na ezt az idohianyt megtudom erteni. Az viszont biztos, hogyha ujrahuzod akkor par honap alatt kemenyen ossze fogod sporolni a raszant idot.
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #54634 üzenetére
SSD-re erdemesebb uj rendszert huzni es GPT-re particionalni.
-
ielektros
senior tag
válasz
Aethelstone #54498 üzenetére
De csak azert felpucer mert eltakarja egy batar T520
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54328 üzenetére
De bizony volt. A BIOS-ban kellett kivennem valamelyik VM beallitast, de a Hyper-V es a vmware is megy nelkule szepen. Most nem fogom mar megnezni, de holnap megnezem. Ugyan ezzel a hibaval szoptam HONAPOKIG. Egyszer valamiert beleturtam a BIOS-ba mert mar el voltam veszve idegileg. Es lass csodat, mar barmikor reprodukalni is tudom a hibat. Biztos, hogy az volt a baj. Nem a disable bit blabla, hanem valamelyik masik opcio, de most nem tudok ujrainditani mert parom filmet nez rajta....
-
ielektros
senior tag
válasz
cildren #54326 üzenetére
neeem. Kell a fenenek. Server-re backup-olok. Azert kell ennyi mert csak 800GB a ceges adathalmaz ami kell egy egy kiszallasnal vagy tervezesnel. Plussz par VM. De azok nem foglalnak nagyon sokat. A masik HDD meg a privat cucc. Filmek, zene stb. Ez meg kell amikor az ember hetekig nem tud hazamenni.
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54320 üzenetére
Nekem a W520-ban crucial m4 ssd-van. Hibatlan es atom gyors. Nem kifejezetten zavar, hogy SATA2 mert igy is kb 10x gyorsabb mintha HDD-rol toltene a rendszer. Nekem csak egy 128GB-os SSD van benne es melle 2 x 1TB HDD. 30GB-os hyberfil.sys -el is meg van 60GB szabad helyem (win 8.1). Par fontos programom az SSD-re van telepitve. A maradek meg HDD-re termeszetesen. Ott ugy sem fontos mar annyira a tempo.
-
ielektros
senior tag
T540p csak 2 ram slot, W540 4. 540p az GT 730M a W szeria meg ugye K1100 K2100 GPU-val lesz szerelve. Azert az utobbi messze jobb CAD es hasonlo igenyek eseten. Mondjuk peldaul 3K IPS panel elerheto lesz mindegyikhez. Thunderbolt csatlakozo is elvileg a w540-en lesz ugy mint a szinkalibrator is amitol allitolag sokkal tobbet lehet varni majd. Bar kis ismerkedes utan en meg vagyok elegdve a w520-ban levovel is.
-
ielektros
senior tag
Sajnos a W540 is (nyilvan) ugyan ezen a vonalon megy tovabb. Semmi olyan erzest nem kelt mar mint az 520. Az 530 meg elmegy mert a billentyuzettel nekem semmi bajom azon kivul meg nem sok a kulonbseg. Annyi, hogy ivy cpu van benne. Na ez nem hat meg. Az, hogy nincs zarszerkezet egy ilyen tipusu munkagepen az szerintem nagyon gagyi. Kar erte!
-
ielektros
senior tag
válasz
Naigen #53983 üzenetére
Az a gaz, hogy ez mar nem sullyesztett mint a T61 pl. Es nem is sima feluletu. Erdesitett ami amugy baromi jo amig nem kopik le. Ez mar a masodik palmrest. Ezt meg le fogom rajta csereltetni gariban de mar csak egy ev gar van vissza. Ez meg meg nem veszesen kopott de mar alakul.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #53975 üzenetére
En a W520 valasztast szinten csak tamogatni tudom. Az enyem csodas mar evek ota. Es meg mindig lehet ujat talalni belole. Eszmeletlen jo masina, massziv, jo zsanerokkal. En minden nap 14 ora uzemet pakolok bele ~5-10 csukas nyitassal. A zsaner meg atom kemeny, nincs holtjateka. A CPU-rol a gyari paszta mar 8 honapos koraban letakaritasra kerult mert egyszeruen gyalazatos, de ez majdnem minden gyartora igaz.... Azota 6-8 havonta ujrapasztazom. De van, hogy mocskosabb hasznalat utan (por egesz nap) szetkapom es megtakaritom a ventit, kiporolom, pasztazom. A homersekletet hibatlanok, K2000M GPU atom jo. A nagy 9 cellas akkuval siman el vagyok kozel 5 orat es ott van meg melle egy kicsi 6 cellas is. Igy a ket akkuval komolyabb terhelest nelkulozve 8 orat kihuzok. Azert ahhoz kepest, hogy nem egy Ultrabook nem rossz. Egyetlen ami zavar ezeknel a szeriaknal az a touchpad felulet. Mar nagyon regota zavar. Fel ev utan mindegyik ThinkPad-en kifenyesedik ott ahol az ember sokat simogatja. Ez azert ilyen szinten eleg gaz. De ettol eltekintve semmi negativumot nem tudok elmondani rola.
-
ielektros
senior tag
válasz
brekiisti #51875 üzenetére
A t500-rol lecsusztam sorry. Ne is vitazz velem nem vagy az apam
Ha nincs kedved az a te dolgod.
En ezt nem fogadom el es kesz. Ez ilyen. Nem szukseges ugyan ugy gondolkodnunk. Csak megosztottam, hogy en ezt hogyan latom. Ha tonkremegy garancia idon belul a monitorom es hoz egy cseredarabot akkor az ne egy 2 eves fos legyen ami jovo heten tonkremegy. Azt meg letojom, hogy ez igy van e vagy nem. En igy akarom a penzemert ami azert nem keves ha ujonnan veszem a Thinkpad T, W kategoriat. De azert azt hozzateszem, hogy nekem eddig nem volt 3 ev utan meg komolyabban erezheto lampa gyengules egyik gepemnel sem. Most viszont mar ugyis targytalan a LED-es vilagitasok amortizacioja elhanyagolhato az en tapasztalataim szerint. Mellesleg akarmikor javitott nekem az IBM v. Lenovo, eddig hasznalt alkatreszt meg nem lattam vagy tapasztaltam hasonlot. -
ielektros
senior tag
válasz
brekiisti #51873 üzenetére
Persze nyilvan en sem altalanositok azert ennyibol. Azt sem tudom milyen gepe van szoval en nem abbol indultam, hogy 3-4 eves. Bar azert nezd, nekem ha 3 eves gepemnek nem olyan a fenyereje mint 3 eve akkor az mondjuk nalam HIBA. Ez nem extre feature hanem olyan mint barmi mas a gepben. Mondjuk azt sem vennem be, hogy a CPU 3 evesen mar csak 400Mhz-en megy mert oreg es ez igy van rendjen
-
ielektros
senior tag
Tjah. Hat ez szivas. Ezek szerint nem megy ki hazhoz a szervizes otthon.. Igy azert nyilvan mas a helyzet. Azert ezek utan lehet az is fontos, hogy ki a szervizelest bonyolito alvallalkozo. En azt sem hinnem el amit kerdez. Sot azt sem, hogy azt kuldte a lenovo. De nyilvan szivas volt elhiszem.
Nem mukodik otthon ez a hazhoz megy es ott javit dolog? Mert akkor azonnal tudod mondani, hogy ehh ehh ez sz@r. Mert olyan nincs, hogy gyengebb minoseget kapsz cseredarabnak. Persze csak elvileg...
-
ielektros
senior tag
Jo, ennyibol elmondhattad volna, hogy mas is okuljon belole. De ha nem hat nem. Nem ertem milyen hataskorok kerulnek itt szoba. Thinkpad, Business class. Display akarsz csereltetni azt cserelnek. Alaplapot akkor azt. Mi az isten van meg egy laptopban ami tulmutat egy szerviz hataskoren? A szervizelest a lenovotol kell kerni es nem szemelyesen bevinni valahova. Bar ezt nem tudom otthon mikent megy.
-
ielektros
senior tag
Szerviz teren csak is azert szerepelt le mert magyarorszagon kellett igenybe venned a szolgaltatasukat. Itt nemetben verhetetlen a DELL-el egyetemben. Persze a business class-ra gondolok. Thinkpad, Vostro. Nekem a Dell-el is tokeletes volt a a szervizeles es az IBM-el is. (IBM javit nemetben a lenovonak)
Lenovo-nal es Dell-nel is igy volt. Telefon, masnap jon a szervizes hazhoz, javit, elmegy. Aztan Lenovot felhivtam, hogy kopik a billentyuzet a W520-on es zavar mert megcsillan a Thinklight rajta. UPS-el jott masnap az uj es a csomagban benne volt a visszapostazashoz minden. Csak kihivtam az UPS-t es elvitte a regi billt. Aztan kopottnak iteltem a palmrest-et. (napi 8 orakat pufolom szegenyt) Felhivtam oket, ezt nem kikuldtek hanem jott a szervizes, palmrest lekap, uj ratesz ennyi volt. Meg csak papirmunka sincs a lenovonal vagy barmi alairas. Email-ben egy pdf munkalap azt kesz. -
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #51847 üzenetére
En a mai napig hasznalok egy T61-et es egy X61-et. Kedvenc gepeim. T61 a muhely gepem, X61 a kis mindenes. Tervezes, szerkesztesi munkak, szamolas meg a W520. Imadom mindegyiket es nem adnam el oket soha. A kis X61-et peldaul valamiert nagyon szeretem.
Kicsi, kicsit randa, szetvan kopva, de most kapott uj akkut es megint 5 orakat elketyeg vele. Van mindegyikhez dokkolom is, a kicsihez mondjuk a soros port miatt, kulonbozo programozasi munkakhoz.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #51844 üzenetére
Persze az a szeria hiresen rossz volt. ATi -nak is van meg AMD -nek is meghalos szeriaja. De messze az nVIDIA a legneccesebb notebookban. Bar nekem sajat gepemben meg soha nem halt meg. Azert pl a Quadro 2000M a w520-ban nekem messze nem egy veszelyes chip. Legalabb is eddig. Rendes paszta, tiszta hutes, nem is tul meleg es napi szinten megy 10 orat mert az hajtja a kulso monitorokat. Viszont brutalisan jo chip, ha rabizok valamit azzal nem sokat jatszik es ezt a teljesitmenyt a 2860QM-el megtamasztva szeretnem meg egy darabig elvezni. A szamitasi igenyem nem novekszik rohamosan igy bizom benne, hogy birni fogja a masina sokaig. Szemfulesen meg akkor vettem bele 32GB Corssair ramot amikor a beka segge alatt volt az ara. Jelenleg mar a duplaja. Igy ezzel konfiggal kihuzom egy darabig.
Utana meg csak lesz valami amit nem szegyenlek majd megvenni
De tenyleg ebben a pillanatban nincs olyan uj gep amiert szivesen adnek penzt vagy netan vagynek ra, hogy olyanom legyen. Ez azert eddig nem fordult elo mert ha tehettem mindig is jo es szamomra tetszetos gepeken dolgoztam.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #51841 üzenetére
Hat nekem az a legerosebb felelmem, hogy ultralapos nyavajat hasznaljak. En a gepeimet takaritom, szetszdem, pasztazom
Erre nekem szuksegem van
A W520-bol az elso heten vakartam ki azonnal a gyari vacak pasztat. Az nVIDIA K2000M meghalalja ha nincs agyon melegitve evekig.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #51838 üzenetére
Ezt mondom en is csak mashogy.
En kra sajnalom, hogy ennyire zuhan a minoseg. Mert igen is nagyon igenybe veszem a gepeimet, es eddig a Thinkpad-ek birtak a gyurodest. Messze kevesebb gondom volt mint barmelyik masik gyarto termekevel.
-
ielektros
senior tag
En azert bizakodoan probalom ezt kezelni annak ellenere, hogy nehez.
Abbol indulok ki, hogy itt Nemetorszagban azert joval erosebb az a tarsadalmi reteg aki bar megtehetne, hogy ujat vasaroljon ennek ellenere idot es sokszor penzt nem kimelve megjavittatja a termeket ami meghibasodik, mondvan neki az tokeletesen megfelel es eleg, igy nem akar szemetet termelni feleslegesen.
Azert meg nem olyan ez a reteg sem, hogy ez barmit is valtoztatna sajnos de ezzel a hozzaallassal napi szinten talalkozom.Az mar csak egy urban legend, hogy a nemetek 2 evente kidobjak a TV-ket az ut szelere mert telik nekik ujra. Ez regen sem konretan igy volt. TV-t most is talalok ha vegig setelok az utcankban. De ezek ugyan ugy mint annak idejen is 10-15 eves keszulekek. Ha mukodo kepes meg azt is feltuntetik rajta szepen hatha kell valakinek. Aposom most vett uj autot pl.. De csak is azert mert a regi V70-es volvohoz mar nem lehetett szerezni gyari katalizatort es bizonyos kibocsajtasi ertekhatar felett a varosba TILOS dizel jarmuvekkel behajtani. Ha ez nem lepett volna eletbe szerintem meg siman beletett volna 5 evet a Volvoba.
Nagyon sokan gondolkodnak igy, viszont ezek az emberek vasarlaskor csak es kizarolag azt nezik mint mi. Stabil, strapabiro, megbizhato jo nevu berendezesre szeretnek a penzuket aldozni.
Shatterstar: En is ezt nezegettem a kepen a lenovo oldalan. De van egy olyan erzesem, hogy a rollcage mar a mult. Bar ha ennek ellenre stabil a megoldas akkor ok, bar nehezen hiszem, hogy lehet annyira stabil rollcage nelkul.
-
ielektros
senior tag
Mondjuk, hogy oszinte legyek, ha mar full a billentyuzet azt meg elviselem, de az 520 utan meg chiclet is es az egesz gep olyan semmilyen. Meg a touchpad modositas. Na az nalam sok mar. De majd kiderul. Egyszer ugy is valtani kell. Bar a W520-at nem masfel evre terveztem, szoval erosen sanszos, hogy meg atugrom vele az 540-es szeriat. Bar jobbra mar az 540 utan sem szemithatunk. En nem vagyok a tipikusan karogo veszmadar ha ujitasrol van szo, de annyira semmilyenek mar az uj gepek, hogy tenyleg sajnalom, hogy ebbe az iranyba megy a piac.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop #51829 üzenetére
Hu hallod. Latnod kellene eloben. Nem tudom kommersz. Nagyon. A samsung notebookjait idezte nekem meg hasonlokat. Sajnos nem csinaltam tenyleg fotokat es minden gepet kutyafuttaban neztem meg a Lenovonal mert siettem egy talalkozora. Utana meg mar nem volt kedvem visszasetalni a vasar teruletenek az atellenes vegere.
De ugy isten igazabol minden laptop amit lattam annak olyan nagyon modern ize volt szamomra. Nem munkagep erzes. De ez igazabol nagyon egyedi feeling. Mindenki mashogy latja. Megmondom oszinten, hogy en szerettem azt az erzest amikor haverok meglatva a W520-at rakerdeznek, hogy miert ilyen oreg gepet hasznalok?
En meg rohogok a csillivilli samsung, asus, medion, toshiba akarmilyen ami pink szinben pompazik.
Most amit lattam minden gyartotol az mar nem az en vilagom. Touch kijelzo van meg a joisten fule mogott is.
Miniszoknyas szoke bukszak sikaltak megallas nelkul a notebook kijelzoket mert mindenhol rohadasig volt az ujjlenyomatItt van par foto, de sokat ne varjatok toluk.. Es raadasul marha lassan masznak fel a dropbox-ba, szoval meg ido kell mire mindegyik fent lesz. IFA2013 kepek.
De az egesz IFA errol szolt. Touch screen notebook, tablet hegyek, LCD, OLED TV. Na meg persze a digitalis bluetooth-os turmixgepek DC inverteres meghajtasu motorral meg ilyenek. Agyhalal
A szellozteto ventilatorral egybeepitett elemmel mukodo vallfa -
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop #51827 üzenetére
Jo ok. Meddig terdepeljek meg? Mar irtam, hogy beneztem, sorry. En elsosorban az 520-530-"540" vonalom mozgom, emiatt a 440 es tarsaik kiestek az erdekeltsegi korombol. Bar a T540-et sem mutattak meg be. Es a kerdezo elsosorban a T530 W530 utan erdeklodott es abbol nekem az kovetkezett, hogy tovabbra is ez a kategoria erdekli. Szoval igazabol szamara meg nem mutatott be a lenovo semmit az IFA-n.
-
ielektros
senior tag
válasz
Gondwana #51821 üzenetére
Mondjuk bar ne mutattak volna be oket... Sajnos a Lenovo standjan nem volt sok idom vergodni tegnap, de en igy futolag nem is lattam oket. Marmint T440 540. Vagy csak atsiklott a szemem a full kommersz kinezetuk felett. Meg par leanyzo igen lehengerlo tekintete is hatraltatott. Igazabol a Lenovo mobiljait akartam megnezni ez sikerult is. Ott voltak nem messze a notik is, de amiket nezegettem az mint a G szeria volt. Az meg annyira nem hatott meg.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop #51817 üzenetére
Melyiken? T530 mar lassan ket eves
-
ielektros
senior tag
válasz
macikos #51816 üzenetére
Nem. Nekem W520 van de az lenyegeben ugyan az mint a W530. Csak szerencsere ez meg nem ivy bridge hanem sandy.
Szoval. Van egy HDD beepitesi lehetoseg alapbol. 2,5" SATAIII HDD. Van egy "ODD" bay amit ugy hivank, hogy UltraBay. Ide lehet HDD-t ODD-t SSD-t pakolni vagy amit akarsz. Van egy mSATAII port ahova pedig tudsz mSATA SSD-t beepiteni.
Nekem peldaul igy epul fel ebben a pillanatban a cucc.1db HDD 500GB nem vagyok egy nagy GB zabalo alkat. Meg ez is sok
1db 128GB mSATA SSD
1db ODD az ultrabay-ben, de ehhez vettem egy HDD fiokot is, igy menet kozben ha kihuzom az ODD-t akkor betudok tenni a helyere azonnal egy masik HDD-t. Ez szervizelesnel backup keszites miatt igen szerencses dolog. De ebbol kiindulva osszesen 2db HDD/SDD parost vagy combot tudsz beepiteni es egy mSATA eszkozt. De az ODD-t barmikor HotPlug bedughatod az UltraBay-be ha levalasztottad a benne levo HDD-t. -
ielektros
senior tag
válasz
Kiss67 #51813 üzenetére
Szerintem mSATA II de nem hiszem, hogy aggodnod kellene emiatt. Nekem a W520-ban is mSATA II es tokeletes sebesseget produkal. En sajat tapasztalataim eddig azt mutatjak, hogy abban az esetben ha valakinek nem a tesztprogramokra valo nyaladzas okozza a katarzist hanem tenyleg a valos hasznalat a lenyeg, akkor nem fogja eszrevenni a ketto port kozti kulonbseget.
-
ielektros
senior tag
válasz
MrSealRD #45603 üzenetére
Ez sajnos nem segitett. Mar probaltam tobbszor. Hat egesz komolyan elkeseritett ez a nyavaja. Eddig buszke tulajdonosa voltam a masinanak, de ez olyan ciki mint az allat. Ha nincs nalam a kulso kameram, mar inkabb nem lepek be. Eddig masik gepet hurcoltam magammal nem is torodtem vele de mar csak ez van.
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #45600 üzenetére
Tele vannak vele a forumok. Valami hulye dolby driverrel lehet annyira eletre kelteni, hogy hasznalhato legyen. De a minosege ugy is kritikan aluli, de azert hasznalhato. sajnos tenyleg rossz.
A jelenseg olyan, mintha tulvezerelne valami valamit... Egy par mp-ig "jo". Neha 5-6mp -ig is. De tobbnyire csak minden szonak az elso hangjanak az elso tizedet lehet hallanai. Nagyjabol ugy hangzik, hogy baaa-haaa-baaa-kaaaa-baaaaa amit hallanak. Semmi tobb. Driverrel en probalkoztam mar, de mivel Win8-at hasznalok igy meg nem sikerult megoldani. Haverom Win7-et hasznal, varom tole a fejlemenyeket. De a lenovo community forumon is van ezer topik ezzel kapcsolatban. Megoldas (igazi) semmi sincs.
-
ielektros
senior tag
válasz
soldi3r #45598 üzenetére
Tok jogos. Alapbol ilyennek mar neki sem szoktam allni. Csak volt hogy annyira fontos volt a skype beszelgetes, hogy nem volt mas valasztas. Akkor meg mar csinaltam egy normalisat. Kamera nem volt nalam. De azert az durva, hogy a W520 beepitett mikrofonja a gyari conexxant szoftverrel hasznalhatatlan es eddig meg nem tudtam megoldani, hogy hasznalhato legyen. Lenovo is lerazott azzal, hogy ez ilyen. De igazabol nem az a baj, hogy rossz minosegu, hanem az, hogy nem hasznalhato semennyire sem. Sokszor nagyon ciki emiatt lerazni valakit aki eppen skype-on keres. Magyarorszagi baratom is most vett egy W520-at USA-bol. Elotelepitett gep Windows 7 Prof-al. Skype is rajta volt gyarilag. Tok jo, de amikor elsonek hivott mar nem is tudtunk beszelni... Ciki volt nagyon, en ajanlottam neki a gepet.
-
ielektros
senior tag
válasz
soldi3r #45595 üzenetére
Jah. Pontosabban en csinaltam egy osztot mert voltak itthon csatlakozoim. Mukodik hibatlanul. Az iPhone "szabvany" az olyan mint amit a lenovo hasznal. A NOKIA pl. mar nem ugyanaz.
A kiosztasok a csatlakozo csucsatol vannak "szamolva":
Lenovo fele: (Apple szinten ezt hasznalja, es meg sokan masok)
bal - jobb - gnd - micNOKIA fele: (tobbnyire ugyan ilyen a video kameraknak az adapterkabele is)
bal - jobb - mic - gnd -
ielektros
senior tag
válasz
Chaser #45347 üzenetére
Kinek van tapasztalata T520 W520 beepitett mikrofonnal? Nekem W520-am van. Hat ez egy hanyinger. Nem tudom, hogy A T es W ebben meegyezik e teljesen de erzesem szerint igen. Nem, hogy nem profi hanem egyenesen barmelyik acer fusi medion (nem jut eszembe rosszabb) lealazza. De meg egy htc wildfire is jobb kihangositva mint ez. 90%-ban kulso kamerat hasznalok igy ott a szuper mikrofon, csak az a baj, hogy utazaskor, mobilban stb. sokszor elofordul, hogy kellene a beepitett mic. Es hat ez most nagyon nagyon korlatozottan hasznalhato csak.
A forumok persze roskadasig vannak ezzel a dologgal, de itt meg nem nagyon hallottam rola. Hatha van valakinek valami jo tanacsa.Az elso problema azzal van, hogy a mikrofonon egy olyan jelenseget produkal, hogy minden szo elso hangtoredeket hallani, majd mintha hirtelen lezuhanna a jelszint es semmit nem hallanai. Nagyjabol annyit, hogy ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-... Ha a gyari beallitasokat mind atturkaltam (erositest +20db -rol -10-re csokkentettem, es vegigmentem az ajanlasokon. Akkor az eredmeny kb olyan, hogy tovabbra is kritikan aluli, de legalabb erteni mit mond a masik. Nagyjabol. De sokkal rosszabb mint barmelyik amit eddig eletemben hallottam. Ez azert elszomorito kicsit. Bar a gepet szeretem nagyon, de ez azert igy idegesito. Egyszeruen ciki ha neha muszaj hasznalnom.
-
ielektros
senior tag
válasz
G-lader #45281 üzenetére
igazabol azt tudod beallitani, hogy mennyi inaktivan toltott ido utan kapcsolja ki a windows a hdd-t. Nezd meg hogy van most beallitva. Control Panel - Nezd at az indexelest, nincs e veletlen bekapcsolva arra a disk-re is. Ha semmi nincs ra telepitve akkor alapvetoen kikell kapcsolodni a beallitott ido utan de pl en is vadaszok egy programot a gepemen (amit meg nem talaltam meg) ami allandoan felebreszti.
Control panel -> Power Options -> Change Plan Settings -> Change Advanced.....
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #45271 üzenetére
Ha laikus vagyok nem allok neki ugysem.
Nyilvan lehet ugy is ertelmezni, hogy szedesd ki. Nezesd meg.
A lenyeg azon van, hogy jobb ha nem hajtja amig nincs leellenorizve.
-
ielektros
senior tag
válasz
feketekkrcsn #45267 üzenetére
Azért azt érdemes minden képen megvizsgálni, hogy nem e folyt a drága nedű valahol az alaplapra is. Az biztos, hogy amíg nincs megvizsgálva, addig nem használnám, mert simán lehet, hogy száraznak tűnik, de az apróbb pontokba beszivárgott folyadék szépen elkezdi korrodálni az alaplapot és így tovább. Vagy szedd ki a lapot belőle és vizsgáld meg, vagy vizsgáltasd meg. Igazából egy kis portalanítás úgysem árt soha sem, ahol pedig gyanús ott isopropyl alkohollal lemosod. Jobb a békesség.
-
ielektros
senior tag
En azert kicsereltettem a billentyuzetet, mert kifenyesedtek a gombok egy ev utan a sok gepelestol. Volt tobbszor mar tema itt, hogy hova erdemes vinni Magyarorszagon a notit. Biztos lesz itt olyan aki tobbet tud segiteni, hogy merre erdemes indulni. De amugy mitol esett le az a gomb (porszivo, hammer, etc.)
? En meg ilyet nem lattam. Marmint csak ugy leugrani egy gombot
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #44329 üzenetére
Pff. Ok. Azert nem kell mergelodni...
Akkor majd en kerdezek.
Miert fontos, hogy melyik orszagokra vonatkozik a garancia? Nekem eddig mindegyik gepem mindenhol szervizelheto volt. Ezek kozott van tobbfele garis gep is. Itt nemetorszagban hazhoz jottek. Magyarorszagon meg bevitte baratom a gepet es javitottak. De mindegyik gep Czech local volt. Az enyem Global Model Plus garis (ez mondjuk ok) az overe meg siman csak annyit irt a site, hogy Pick-Up and Return vagy mi a franc. Mindegyik nemetben lett veve, de az enyem 3 ev garival az ove 2-vel, es neki nincs "hazhozjovos szerelos" garija. -
ielektros
senior tag
válasz
G-lader #44320 üzenetére
de uj gep eseteben ezt megtudod kerdezni, sot a szamlan is illik feltuntetni. Mivel a garancia az ugyan olyan velejaroja a termeknek mint barmelyik alkatresze. A garancia lehet olcsobb dragabb, osszetettebb szolgaltatas. Azert csak elmondja az elado, hogy mit arul. Ha meg nem akkor megette a fene.
-
ielektros
senior tag
válasz
Francia91 #44226 üzenetére
Nem neztem, hogy ez milyen memoriat hasznal. Ha csak a rendszermemoriat hasznalja VIDEO ram-nak akkor probald ki masikkal. Ha van neki dedikalt memoria akkor azt ellenorizd elobb. Ha az is ok akkor BGA GPU lesz a banata. Megmerem kockaztatni, hogy egy reball kellene neki vagy a ramoknak (ha dedikalt). De a memoria es a GPU korul nezelodnek az biztos..
-
ielektros
senior tag
válasz
soldi3r #44193 üzenetére
En mindig azzal rakom ujra. Sn63Pb37-el. Ami miatt meg plusszban szeretem azon kivul, hogy jobban birja a fizikai igenybevetelt az az, hogy visszarakaskor nem kell ujbol lesokkolni az IC-t. 185Celsius korul van az olvadaspontja es igy tobb az eselye a tulelesre. Persze a 185Celsius -os olvadaspont nem military szabvany, de nekem bevalt.
Hat konretan az SMT processhez nekem sincs sok kozom. Marmint ipari szinten, vagy akar csak napi szinten aktivan. Inkabb azt mondanam, hogy foglalkozgatok vele. Erdekel. Neha pedig muszaj vele foglalkoznom...
-
-
ielektros
senior tag
Egy regebben olvasott az elso hibas NVS140-es reklamalasok alkalmaval kapott NVIDIA "tajekoztatot" olvastam rola. Ezt orvosoltak valamelyest a Rev2 chipek eseteben. En a nyakamat tennem ra, hogy ez az NVS140-nel olvastam, de kesobb utananezek aztan reagalok, ha nagyon hulyeseget beszeltem volna. Amugy meg ez az RoHS ez szep es jo, de talalkoztam mar egy ket esetben 100%-ra biztosan veszem, hogy olmozott forraszanyaggal BGA gyari beultetesnel.
-
ielektros
senior tag
válasz
tototos #44183 üzenetére
tipikus nvidia chip. sok sok esetben kiprobaltam mar, hogy ha hozzam kerult egy halott NVS-es gep akkor csak a magot melegitettem 8-10 mp-ig paka csucsaval es. utana szinte mindegyik beindult. Ha kicsit lesokkolta valaki holegfuvoval, sutoben
, stb. akkor tobbynire beindulnak. De altalaban 0-3 honapon belul megis halnak. Orokre. Es akkor johet az uj chip. Ha kaphato persze meg ha van aki feltegye. Bar "lassan" mar nem eri meg NVS140 (meg nem mondom most fejbol a chip tipusszamot) BGA-t venni es cserelni a T61-ben.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #44174 üzenetére
Ha odafigyelnek ra, jo paszta, tiszta lamellak, jo venti, nincs szethajtva 3D-ben, akkor azert az NVS140M is birja egy darabig. En ugy vettem eszre, hogy notik amik eddig nalam jartak halott NVS140-el azok szinte kizarolag mind gyari kiszaradt pasztaval voltak es tobbnyire erosen poros holeado tartozott hozzajuk.
A szeria valoban hibas volt... Marmint az NVS140 chip. De a hiba tobbynire akkor jott elo ha az IC nagyobb hoterhelest kapott huzamosabban. Persze ettol nem kellett volna torvenyszeruen elvetelnie de ugye az NVIDIA gyartastechnologiaja bebiztositotta ezt a jelenseget. Tul magas olomtartalmu labdak a magon, kihagytak egy tehermentesito reteget a mag alol, etc.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #44167 üzenetére
Nekem elofordult mar olyan memoria problema, hogy szinten minden jonak tunt es megsem volt az. Egyszeruen "osszeferhetetlen" volt a geppel. Valamelyik alkatresz gyengelkedett, tureshataran volt etc. Jo volt, de abban a gepben amiben volt nem volt hajlando megbizhatoan mukodni. Telepiteskori fagyasok, nem olvashato telepito medium hibakodok, veletlen sikeres telepites utan allando fagyasok, migbizhatatlan mukodes etc.
Kivettem a 2db egyforma hynix ramot amikkel addig mukodott szepen de a fent leirtak szerint elkezdett vacakolni. Aztan kapott egyben 1x2GB szinten Hynix ramot. Es lass csodat, minden rendbejott. A ket regi 1GB-os pedig bekerult egy X61s-be. Hibatlanul dolgozik mindegyik gep es mindegyik ram. Van ilyen. Sok erzekeny alkatresz, sok esetben magas igenybevetel, silany gyartmany, vagy csak a napfolt tevekenyseg
okozza a hibat. Erzekeny dolgok ezek.
-
ielektros
senior tag
bocs az kimaradt a hozzaszolasombol, hogy Ultrabase X6-ra gondoltam. Az X200 valoban tobbet er ha nem is nagyon sokkal.
-
ielektros
senior tag
válasz
spyspyspy #44089 üzenetére
az ultrabase dokkoló olyan 15-25 euro kozott mozog ebay-en Nemetorszagban. En is annyiert vettem az enyemet. De en hardverezem sokat, es neha kell I2C programozas stb., igy nekem a dokolon levo hardveres soros port is jol jon parszor. A dokkoloban van az optikai meghajto is. Az is jol jon neha. Ritkan az igaz de akkor mindig nagyon kell.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43785 üzenetére
Hat A T61 eseteben ez valoban durva volt. Az NVS140M szeret halni. Bar az is igaz, hogy ami nekunk is van egy ket NVS140-el idoben ellett kapva, es ujra lett pasztazva. Plussz rendszeresen kiporolva. Igy nekunk eddig nulla az elhalalozasi arany. Az ujabb szeriak meg talan meg nem eleg idosek, hogy kideruljon. De teny, hogy kevesebbrol hallottam joval mint a T61 idokben.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43778 üzenetére
"Azt kell mondjam fáj az igazság "
Ne fajjon.Letezik olyan persze amiben nincs dedikalt VGA, hanem csak a procban levo HD3000 pl. T520 eseteben is. Ha meg van, kilehet kapcsolni. Ha nincs akkor meg nincs
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43747 üzenetére
Ertem mirol beszelsz. De ez nem jelenti azt, hogy azert mert hasznalom, szetbarmolom.. Maga a kifejezes kicsit eros szerintem. Nem erzem magam szetbarmolos tipusnak... Sot.
-
ielektros
senior tag
En akkor lepodtem meg amikor a paromnak karacsonyra vett kis Thinkpad Edge 335 (Brazos) masinan lattam futni a D3-at. Nem Beszeltunk rola, egyszer csak feltelepitette (Mac-en mar jatszotta elotte) es lattam, hogy tok jol fut. Az igaz, hogy az Brazos-os gep, valami Radeon 7340-el van, de en ezeket mar regotta nem kovettem, hogy mit tudnak.
A sajat gepemen a proc-ban levo HD3000 is okzott mar meglepetest amikor azzal jatszottam F1 2012-t mert nem vettem eszre, hogy kikapcsolva maradt a Quadro. Bar le is vette a felbontast meg altalaban mindent kozepesre allitott, de tokeletesen jatszhato volt 30fps felett.
Nekem a gepem egy valodi munkagep, nem jatek a celja, de termeszetesen mivel lehet, arra is hasznalom. Mondjuk eddig olyan tervezo programot meg nem talaltam ami ugy megizzasztja mint egy jatek. Inventor es tarsai soha nem csavartak a procit-vga-t 95 fokra.
Shatterstar: Szerintem a Sandy Bridge melegedese semmilyen szempontbol nem olyan veszes mint az elodjei, vagy pl utodja az ivy bridge. Nekem egy Core2-es gep sem tunt eddig huvosebbnek.
De azert mert jatszok neha, miert barmolom szet a gepemet?
-
ielektros
senior tag
válasz
soldi3r #43516 üzenetére
Nemetorszagban elso osztalyu a Lenovo garancia. Vagy legalabbis a TP-re vonatkozo "Global Model Plus" akarmi. Felhivtam oket, masnap visszahivtak idopontot egyeztetni, es harmadnap itt volt a szaki a cserealkatresszel. Semmit nem kellett alairni, nulla papirmozgas, serial numbert ellenorzott es javitott.
Raadasul a hiba nem is igazan hiba volt, csak bepanaszoltam a gyorsan elkopott touchpad allapotat. Azt mondtak, hogy Business Class-ban ez is garancialis. Kaptam uj palm rest-et es ennyi volt. En hulye nem kertem uj bill-t is. Pedig a kiscsaj meg kerdezte is. -
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #43465 üzenetére
nekem az X61s -en L7500-al a win8 sokkal pattogosabb mint win7 volt. Es minden mukodik a jelenlegi driverekkel. T61-en szerintem szinten nem lesz semmi gondod a driverekkel.
-
ielektros
senior tag
Wow. X61s-re tettem egy Middleton BIOS-t [link] a SATA II miatt. Kis Corsair Force 60GB-os ssd van csak benne, de megtaltosodott szepen. SSD + BIOS upgrade.
Nem hidtem volna, hogy ekkora lesz a kulonbseg SATA-I SATA-II kozott.
bar az elso kepen nem egeszen ertem az 1.3MB-os iras sebesseget 4K-nal, de lehet, hogy a rendszer kavart be mert ugye azt a disk-et mertem amin futott az oprendszer is.
-
ielektros
senior tag
válasz
BalazsKKa67j #43439 üzenetére
Nem veszes, de miert "butitod" a procidat? Szerintem a T9400 6MB cache-el tobbet er.
-
ielektros
senior tag
most akkor sotet es semmi vilagitas nincs, csak fenynel latod a kijelzot, vagy van valamennyi vilagitasod csak nem eleg eros?
Ha jol gondolom akkor egyszer csak elment a vilagitas. Ez inverter hibara utal. Az inverter 10-30€ kozott mozog altalaban. A munka meg nagyon valtozo ha te nem tudod kicsrerelni.
-
-
ielektros
senior tag
Valaki hasznalja W520 vagy T520-as masinaval a power manager-t Windows 8 alatt? En telepitettem mar orrba szajba de az istenert nem epul ugy be mint Win7 alatt. De magat a feltelpitett programot sem talalom.
-
ielektros
senior tag
Erdekes, hogy fenyero meg nem is rossz a korahoz kepest. De nagyon randa.
Igen a W510 W520 Kijelzoje nem rossz. En a W520 tn paneljere nem tudok rosszat mondani. Bar tullottem a celon az FHD kijelzovel. Estere mar igencsak megeszi a szemem Windows alatt.
A szinkalibrator viszont nem tudom more jo. Akar milyen konfiguracioval kalibralom, nagyon elhuzza a feheret.
-
ielektros
senior tag
Valaki tapasztalt mar olyat, hogy T61 (NV140)-es 1440x900-as panellel. Olyan sarga a kepe mint az allat? Marmint a feher nem feher. Csunya. randa.... nagyon. Ez jellemzo dolog? Ez az egyetlen T61-esunk NV140-el meg 1440-es display-el. Hat borzaszto.
-
ielektros
senior tag
válasz
rgeorge #43368 üzenetére
Most volt itt a Thinkpad szervizes fazon. Kaptam egy uj palmrest-et meg keyboard-ot. Vegre ismet olyan mintha uj lenne a W520. O is emlitette, hogy kicsit gyorsabban kopnak a palmrest-ek mint regen.
Teljesen IBM menetfelszerelesben volt a fazon
Oltony, nyakkendo IBM kék ing. Nyakbalogo fenykepes kartya
Ha nincs nala szervizes taska racsukom, az ajtoj, hogy Nein Danke. Nem kerek tobb biztositast.
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #43361 üzenetére
Ezen agyaltam mar az utobbi percekben, hogy az amit ez a ket allat termel belul homennyiseget azzal sokmindent nem lehet kezdeni. Es hat persze ugy jatszom, hogy minden fullon.
Engem viszont a dock-nak a kialakitasa nagyon zavar. A bal oldalon ugye beletakar felig az oldalso kifujo nyilasba. Es hiaba van ott "csatorna" kialakitva, azert az nem ugyan az. Csinaltam par tesztet. Es 6-8C a kulonbseg ha kiveszem, es hagyom, hogy elfujja rendesen a meleget. A dokknal szerintem valamelyest megreked. De legalabb a bazi nagy 170W tapegyseg telen jo talpmelegitonek. Imadom
Nezegetem a tpfanctrl-t de egyelore a Smart 1-2 beallitasai nem jok. Megvarja amig 80 fokos lesz aztan felporgeti ugy a ventit, hogy elszall a laptop asztalostol
A Manual beallitasa ugye megint nem az igazi mert arra nem bizhatom a gepem epseget, hogy veletlen elfelejtem feljebb kapcsolni. Tehat a progi fent van, csak visszakapcsoltam BIOS-ra. -
ielektros
senior tag
válasz
Borote #43359 üzenetére
Alapvetoen nagyon szepen lehuti mert 45 fok korul van idle-ben es 50 korul ha bongeszek + film + szokasos halom futo alkalmazas. Csak ha meghajtom egy jatekkal akkor van ez. pontosabban mas jatekom nincs. Csak az F1.
Ujra van pasztazva es csillog villog olyan tiszta. A levego az krva forro amit kifuj. Es Jo erosen persze. A hutes dolgozik rendesen, es igazabol alig alig porog fel ha nem jatszom.
szerk: a gyari pasztaval bongeszes kozben majd 70 fokos volt. Ezert is lett kipucolva + ujrapasztazva. Az a baj, hogy kulfoldi forumokon is hasonlo adatokat olvasok. pl.: [link]
-
ielektros
senior tag
Szerintetek mennyi terhelve az elfogadhato maximum homerseklet egy W520 2860QM + Q2000M parosnal? Egyetlen jatek van amit kb 2-3 havonta egyszer egyszer jatszom. Formula 1.
F1 2012 futtatva olyan 90C irt az AIDA GPU-ra es 97-et CPU-ra. Ugy, hogy termeszetesen a q2000-et hasznalom a jatekhoz. En azert ettol kicsit feszengek... Garis garis, de mar elmult a jo vilag, es ha alaplapot cserelnek, jo esellyel az is javitott nem uj
Ha esetleg van valakinek tapasztalata kernem, hogy ossza meg velem.
-
ielektros
senior tag
válasz
eutikhus #43341 üzenetére
szerintem ha kikoltekezed magad ddr2-re meg hdd-re akkor a proci nem lesz mar olyan fontos
Vagy akkor inkabb SSD. Bar ha jol tudom a T43 az meg IDE-s. akkor az sem jo otlet. haaaaaaat az upgarade arabol van minimum egy T60-ad. Es akkor mar ket geppel leszel felszerelve
ehhez mar mindent platina arban mernek
-
ielektros
senior tag
En ugy vagyok vele, hogy inkabb veszek 2 evente uj akkut 30€-ert mint 3 evente 120-ert. Tudom, hogy nem kornyezettudatos viselkedes de a 120 euros akkuban nincs annyival tobb.
Tudom, kompatibilitas meg veszely az mindig ott lesz. Ezert nem veszek kinabol (marmint direktben) noname ceges hatter nelkuli akkut.
En toluk mar vettem sokat. [link]
Eddig semmi gond nem volt. kop kop kop.
Meg miert ne biznek meg egy olyan cegben aminek a cime: Aluminiumstraße 1
-
ielektros
senior tag
válasz
buvartacsko #43304 üzenetére
Hu
latom utalod. Nekem a T61-hez sikerult egy marha jo szerias utangyartott akksit talalnom.
vagy kimondottan az X200-ra gondoltal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motoros topic
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest