Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz HSM #72279 üzenetére

    elbírná, de a kínai kreatív akar lenni. nem kellene neki. nem értik a nyugati piacot, sosem értették. lemásolják amit kell, és legyártják amit mondasz nekik, de ennyi. teljesen gallyravágták a thinkpadet, a Tx40 sorozat tapipadját nem tudom hogy sikerült kitalálni, majd elfogadtatni, majd hogy ment át a kontrollcsoporton. a szigetes billentyűzet szokható, a T530-on sokat használtam. a layout meg tökmindegy, a T500-é jobb volt, de annyi laptopot használtam már az elmúlt 25 évben hogy nem akadok fent azon, ha mást kell megszokni. nekem pl. jobban bejön az elitebook jobb oldali Home, PgUp, PgDn, End sora, de leginkább a hagyományos billentyűzeté. csak mondom, hogy otthon compaq ps2 billentyűzeteket használok, amit 12 éve vettem használtan, de kompletten a betörőt agyonverhetem vele és tovább használom.

    a lenovo tényleg majmol, nem csoda, kínaiak. a telefonban is, a laptopban is, ebben tényleg a macbookot majmolják, és szerintem a barmai nem is értik, hogy anno az ibm-nél mit miért hova tettek. a 16:9-et sem értettem, dehát költséghatékonyság. azt sem, hogy miért gondolják, hogy ez üzleti gépnek vékonynak kell lennie, miért nem kell lezárni a kijelzőt, és sorolhatnám.

    szóval igen, szarok az új thinkpadek. de mivel a kínai nem érti, nem lesz a következő szériában sem T500 kinézet, pedig tényleg beleférne a bika vas. nem lesz normális IPS kijelző az alapkonfigban sem, sőt tartozék trackpoint gumi sem, mint régen. de én megszokom mert ez van, ezt kell szeretni. ezért sem fizettem, és - hacsak nem térnek észhez - a következőért sem fogok.

    viszont, a jelenlegi felhozatalból sem tudom mit választanék: a delltől félek mert volt nagyon rossz tapasztalatom vele (driverek), de az e6500 amúgy jó gép lett volna. a hp meg... hp. asus még talán, de vagy 10 éve nem használtam. és a T540 azért nem annyira szar. a kijelzője elég vacak, de irodai munkára elmegy, a billentyűzete a layoutot leszámítva jó (igen, lehet kipróbálni!), a tapipadja használhatatlan. a többi rendben van vele.

    Sensei: 1 évig használtam T530-at. semmivel nem rosszabb a T540p, csak a trackpadja szar. igaz, én trackpointot nem használok.

    dying_star: meg lehet szokni, sőt. nekem több kollégám használ ilyet, sokat, és nincs vele bajuk, leszámítva persze a trackpad-ed, de az ember irodában úgyis rádug egy egeret.

    szóval, egy T520-al összehasonlítva tényleg szarabb a T540, de az aktuális lineup-al összenézve már nem annyira. egyékbént mivel a gépek teljesítménye már elég jó, én inkább vennék olcsón gépet és dobálnám ki 1-2 évente, mint drágát és bosszankodok miatta. de mindezt úgy mondom, hogy nekem ezek munkaeszközök és ezzel keresem a kenyerem, tehát a gépre nem mint árra hanem mint ár-érték arányú munkaeszközre tekintek.

Új hozzászólás Aktív témák