Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tin #72320 üzenetére

Ami az ugrásokat illeti, igen, először jöttek a T500 után az elsőgenerációs i procik, ott volt egy nagy lépés sebességben, de nem javult a fogyasztás, volt mégegy nagy lépés a második generrációs i procikkal, ami a Tx20-akba került, ahol végre beépítették a memóriavezérlőt és a GPU-t is a processzorba. Ezzel hatalmas energiamegtakarítást értek el, és jelentős gyorsulást. Ami azóta megy, az ennek a pofozgatása, finomítása. A sebesség alig javul, inkább csak a fogyasztás és a grafikus teljesítmény. Ugyanakkor ahogy írtam, egy jó akksival már ezek a másodikgenerációs gépek is kimennek a világból.
    Majd egyszer megmérem, mennyit eszik a T420 szövegszerkesztés közben, de a 8 óra feletti üresjárati értékből (9 cellás akkuval, ~87Wh, de nem volt már teljesen tele) ítélve nem lehetett valami sok. ;]
    Ennyit tud turbó nélkül, akkuról, 30W-ból, ami szerintem elég korrekt (nyilván nem 4-magos :) ):
    .
    Bár ha van T530-ad is, akkor nagyjából képben vagy, mennyit esznek ezek a masinák, az is elég hasonló erejeű/fogyasztású. ;)
    Ami pedig a legszebb, némi sebességet beáldova, 2700Mhz helyett 2400MHz-en már elketyeg ~20W-ból Cinebench alatt, és úgy is kreál 200 pontot.

Ami a sci-fi részt illeti, én ennél borúlátóbb vagyok. :) Persze, egyre inkább az olcsó, egybeépített, szerelhetetlen, eldobható, rövid élettartamú gépek felé haladunk, aminek a legkevésbé sem örülök (csak gyártjuk a sok-sok, és egyre több szemetet) de nehezen tudom elképzelni, hogy bármi 10-12"-os eszközön jól érezzem magam mobil felhasználásban. :N Tehát szép és jó, hogy beleférne, de nem lenne rá szükségem, sőt. A nagy felbontással se megyek sokra, ha kifolyik a szemem a kis mérettől. Ugyanakkor sokkal fontosabb lenne nekem a könnyű, természetes használhatóság, jó szerelhetőség és tartósság. :)

Új hozzászólás Aktív témák