Hirdetés
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ami az ugrásokat illeti, igen, először jöttek a T500 után az elsőgenerációs i procik, ott volt egy nagy lépés sebességben, de nem javult a fogyasztás, volt mégegy nagy lépés a második generrációs i procikkal, ami a Tx20-akba került, ahol végre beépítették a memóriavezérlőt és a GPU-t is a processzorba. Ezzel hatalmas energiamegtakarítást értek el, és jelentős gyorsulást. Ami azóta megy, az ennek a pofozgatása, finomítása. A sebesség alig javul, inkább csak a fogyasztás és a grafikus teljesítmény. Ugyanakkor ahogy írtam, egy jó akksival már ezek a másodikgenerációs gépek is kimennek a világból.
Majd egyszer megmérem, mennyit eszik a T420 szövegszerkesztés közben, de a 8 óra feletti üresjárati értékből (9 cellás akkuval, ~87Wh, de nem volt már teljesen tele) ítélve nem lehetett valami sok.
Ennyit tud turbó nélkül, akkuról, 30W-ból, ami szerintem elég korrekt (nyilván nem 4-magos):
.
Bár ha van T530-ad is, akkor nagyjából képben vagy, mennyit esznek ezek a masinák, az is elég hasonló erejeű/fogyasztású.
Ami pedig a legszebb, némi sebességet beáldova, 2700Mhz helyett 2400MHz-en már elketyeg ~20W-ból Cinebench alatt, és úgy is kreál 200 pontot.Ami a sci-fi részt illeti, én ennél borúlátóbb vagyok.
Persze, egyre inkább az olcsó, egybeépített, szerelhetetlen, eldobható, rövid élettartamú gépek felé haladunk, aminek a legkevésbé sem örülök (csak gyártjuk a sok-sok, és egyre több szemetet) de nehezen tudom elképzelni, hogy bármi 10-12"-os eszközön jól érezzem magam mobil felhasználásban.
Tehát szép és jó, hogy beleférne, de nem lenne rá szükségem, sőt. A nagy felbontással se megyek sokra, ha kifolyik a szemem a kis mérettől. Ugyanakkor sokkal fontosabb lenne nekem a könnyű, természetes használhatóság, jó szerelhetőség és tartósság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P50
- Dell G15 5510 i7-10870H// RTX 3060// 16 GB// 512 GB// USA bill.
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest