- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
ielektros #54708 üzenetére
Megértem az érveidet és valahol igazat is tudok adni neki, mert szerintem is létezik ilyen. Ugyanakkor 2 éve használom így az egyik gépem, de a 2 hónaposon sem tapasztaltam ilyet. Igaz i5/i7-el és 8/16GB-al vannak megáldva.
Ezért érdekel ez a dolog, mert kíváncsi vagyok -
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #54325 üzenetére
Köszi az infót és Win8.1 alatt (én is ezt használok) nem volt gond az SSD-vel? Gondolok itt olyanra mint kékhalál, belassulás, stb. Sima SATA2-es Crucial M4-el voltak hasonló gondok nálam még W8 alatt, igaz kb. 1 évvel ezelőtt.
sutszi: Így már világos, köszi.
kraftxld: W8 alatt már tűrhető a TVSU, gondolom várni kell még míg 8.1-hez is megcsinálják.
W530?
-
brekiisti
tag
válasz
ielektros #51866 üzenetére
Azért ennyire nem reménytelen itthon a Lenovo szervizelés ahogy Tin mondja csak ő csalódott most.
Az is mutatja hogy nem gáz a hozzá állás hogy a 3-4 éves gépen csak mert szerinte sötét a kijelző próbáltak segíteni. Az meg nem garos indok hogy az újhoz képest a 3-4 éves gépnek nem ugyan olyan a fényereje. -
Tin
veterán
válasz
ielektros #51866 üzenetére
de, ha olyan a garancia, kijönnek itt is. bár sokra nem mentem volna, ha kijönnek, kicserélik selejtre, majd utána azt mondják, hogy az bizony jó.
nekem amúgy nem ezzel volt a bajom. hanem hogy külön-külön mindegyik fél, akivel beszéltem vagy leveleztem, alapból azt vélelmezte, hogy trükközni akarok vagy átverni őket, vagy nem tudom. szóval nem elég, hogy igazam volt, még jól meg is kaptam érte.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros #51864 üzenetére
oké.
a display-t kicserélték egy selejtre. a réginek sem volt különösebb baja, bár a fényereje már nem a régi volt, a szervizes srác viszont felajánlotta a cserét. nem kellett volna. a cseredarab nézhetetlen volt, kértem cserét, a válasz az volt, hogy "ez ilyen". panasz nincs, ezt küldte a lenovo. elismerték hogy tényleg nézhetetlen, de mivel ezt küldte a lenovo, ez elvileg jó, és ez van. még szerencse, hogy visszarakták a régit.
cserélték még a palmrestet, a zsanérokat, billentyűzetet.
a billentyűzet pár hét után elkezdett nyikorogni, szóltam, a válasz, hogy "ez ilyen", írjak a lenovo-nak. akkor még garis volt, amikor írtam. a szlovákokkal 2 hónapig leveleztem, összevissza válaszokat dobtak be, persze ígértek cserét, de azt akkor már nem fogadtam el, mert addigis az időmmel játszottak. utána jöttek a magyarok, ígérgetés ezerrel, hetekig-hónapokig nincs válasz, a lenovo és a szerviz egymásra mutogatás. amikor már majdnem megoldódott az ügy 9 hónap után, és kaptam ígéretet, további tökölődés következett, viszont már egyszerűen elegem lett belőle, és kellett a gép.
úgyhogy rájuk hagytam az egészet. több mint 9 hónap és több tíz levél és nem tudom hány elcseszett óra után vettem egy másik thinkpadet, és reménykedem, hogy még egyszer ilyen rohadt megalázó, ugráltató, számba nem vevő és kiszolgáltatott helyzetbe nem fogok kerülni.
ennyi. utálom az ilyen tékozló homáros sírásokat, szóval a "megérdemled" dumákat inkább priviben írjátok, mert tudom
-
Tin
veterán
válasz
ielektros #51860 üzenetére
hosszú és belefáradtam a lenovo-ba. remélem soha többet nem kell velük semmilyen kapcsolatba kerülnöm, és a gép esetleges szervizelése esetén minden klappolni fog, semmi probléma nem lesz. mert ha a probléma túlmutat a szerviz hatáskörén, olyat én még egyszer az életben nem akarok, és az ellenségeimnek sem kívánok.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51846 üzenetére
Én szerencsésnek mondhatom magam, mert jelenleg egy T61-et használok amit ha leváltok akkor is csak a T400/500-ban gondolkodok ami tuti kiszolgál engem még vagy öt évig
Erősebb konfiggal szerelt gép most úgy sem kell, mivel én átlagos felhasználó vagyok aki net+filmnézésre használja a gépet nem 3D-s szerkesztésre meg egyéb videó kártya zabáló programokra!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51840 üzenetére
Az a baj hogy már a többi gyártó is kezd elkurvulni. Számomra még ott lebegett alternatívaként a Dell,HP páros,de azokat is elnézve szintén nem sok jót sejtek
Mit fogunk majd csinálni amikor már egy T530 kevés lesz hétköznapi használatra? Áttérünk tapitelóra vagy megvesszük a 2-3 cm vastag ultrabook-ot? Sötét jövő elé nézünk az tuti!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51837 üzenetére
Ez mind szép és jó,de a nagy átlag nem így gondolkodik. Éppen ezért csinálja ezt az összes multi mert igény van az eldobható holmikra! A rollcage nélküli gépeiket meg tartsák meg maguknak mert azt mindennek lehet nevezni,de nem minőségi cuccnak. Egy műanyag bevonat pedig sosem helyettesítheti a magnézium vázat! Esetleg akkor ha olyan spéci kevlár anyagból készül mint amilyet a legutóbbi Batman viselt magán páncél gyanánt
Vagy szórakozzanak a nanotechnológiával és úgy. De amíg az átlagos műanyag burkolatot kapja meg addig hagyjanak békén...
-
Tin
veterán
válasz
ielektros #51834 üzenetére
a fogyasztói társadalomban nincs szükség minőségi termékre. a minőség maximum a külsőt és trendiséget jelenti, de nem a tartósságot vagy a megbízhatóságot. a szomorú, hogy még csak nem is a termékhez járó minőségi támogatást.
és igazad van, a mi igényeink (tartós megbízható termék) annyira kis százalékot képviselnek, hogy egyszerűen nincs értelme a gyártóknak fejleszteni rá.
én már biztosan nem fogok drága thinkpadet venni, ha ugyanazt a támogatást kapom rá, mint az olcsóbb modellre, maximum gyakrabban cserélem. de ez nem csak a lenovo-ra vonatkozik, hanem minden gyártóra, és nem csak a notebook-okra, hanem minden elektronikai eszközre. meg az autókra is. meg mindenre.
és csak egyre több szemetet termelünk.
-
Tin
veterán
válasz
ielektros #51832 üzenetére
hát, romlik, még fél éve láttam egy T530-at, az még úgy ahogy rendben volt.
szerintem amúgy az 1600x900 kijelző meg magnézium rollcage elhagyása voltak az első szögek a koporsóban, a szigetes billentyűzet meg csak folytatta ezt a sort, meg meg ez a numerikus billentyűzet.
dehát min kell csodálkozni. relatíve kevés embernek kell igazi munkára gép, a legtöbbeknek az ár számít, meg hogy csilivili legyen. a trendeket meg vagy diktálják, vagy követik.
most valószínű pár éven belül teljesen műanyag lesz a thinkpad vonal is, már nem a strapabírás fog számítani, hanem hogy kihúzza a gariidő végéig, aztán vegyél újat, trendit.
-
MrSealRD
veterán
válasz
ielektros #45601 üzenetére
Nekem is volt korábban furcsa mikrofon problémám. Nálam az oldotta meg a dolgot(Win7), hogy a
Control Panel->Hardware and Sound-> Sound -ot kiválasztva a Communications fül alatt a Do Nothing-ot jelöltem be majd oké.
Rég volt már a hiba, annyira nem emlékszem rá de mintha egyezne a te gondoddal... -
-
-
feketekkrcsn
csendes tag
válasz
ielektros #45270 üzenetére
Kösz a tippet, folyásnyomok nincsenek a billentyűzet környékén, de jövő héten szétkapom a gépet. Ilyen esetekre izopropil alkohol helyett sebbenzin vagy tiszta etil alkohol is használható? (ezekhez jutok hozzá könnyen)
Azzal kapcsolatban van tapasztalat, hogy az itthoni szervizek mennyire veszik komolyan azt, hogy a gép szétszedése (ha jól tudom, már a bill. csere is) garanciavesztéssel jár?
-
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #44323 üzenetére
Nem, csak hogy melyik országokban érvényes, nem is írtam mást és nem kérdeztek mást. A részletekhez kell az S/N, ahogy előbb is írtam.
Tim82: "jól emlékszem, hogy a 14" T60-hoz jó akku a 15,4" wide modellekhez is jó? Egészen pontosan a T500-zal való kompatibilitás érdekel most."
Igen, így van.
Shatterstar: "Engem is érdekelne,hogy az akkuk közül melyek azok amik nem csak egy típusba valók. Ugyanez vonatkozik-e a ventikre is?"
Rengeteg ilyen van, hadd ne kelljen felsorolni mindet. A ventik többnyire egyediek, de előfordul, hogy 1-2 generáción belül egyezik.
-
soldi3r
veterán
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #44184 üzenetére
Ha arról lenne szó még foglalkoznék is azzal,hogy mindig tisztán tartsam a gép belsejét,de sajna ezek a chipek előbb-utóbb úgyis bedöglenek szóval nálam a T61 kihúzva a listámról. Pedig mondom nekem simán megfelelne belőle egy 15"-os SSD-vel és ramokkal szerelt verzió. Ennek fényében a T400/T500-at tűztem ki célul
Ott meg foshatok amiatt nehogy az alaplap menjen tönkre a dGPU miatt
-
Tim82
félisten
válasz
ielektros #44184 üzenetére
Ha jól emlékszem, ekkor már teljesen ólommentes technológiával kellett készülnie a chip-eknek. Amúgy meg ha jól tudom, a leggyilkosabb dolog az NVS140M-ekkel szerelt alaplapoknak a nagyobb hőmérsékletváltozás (tehát felmelegedés-lehűlés változás).
Kicsit sajnálom ezt, mivel ha ragaszkodom a 4:3 képarányhoz, számomra egy 14", dedikált GPU-s T61 a logikus következő lépés, bőven elég volna az általa nyújtott teljesítmény egy SSD-vel + legalább 4 GB RAM-mal.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #44170 üzenetére
A linux topicban hardware problémára gyanakodtak,de hogy igazából most mivel is állok szemben passz
De amit Te mondasz abban van valami úgyhogy amint pénzhez jutok kipróbálom más gyártók ramjaival!
sutszi: Öö sorry ha utópisztikusnak tűnik a kijelentésem mert valójában rém egyszerű elvárásaim vannak egy ilyen géppel kapcsolatban
Viszont ez a modell még ezt sem tudja teljesíteni. Tényleg minden oké vele kivéve a fagyást meg a képernyő ugrálást (ami elvileg driver buzgálódás)
-
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #43745 üzenetére
De azert mert jatszok neha, miert barmolom szet a gepemet?
Mondjuk eddig olyan tervezo programot meg nem talaltam ami ugy megizzasztja mint egy jatek. Inventor es tarsai soha nem csavartak a procit-vga-t 95 fokra.
Szerintem ez nem szorul különösebb magyarázatra
De ha mégis akkor azzal indokolnám,hogy egy laptopház és asztali gép méretei közt hatalmas különbség van és a 14 ill. 15 colos burkolatban nem igazán olyan frankó a szellőzés mint a desktop pc-ben. Most lehet jönni a T400/500 kiváló hűtésével,de mikor játékról van szó azért rendesen ontják magukból a hőt azok is! Részemről ez semmiképp sem jó egy gépnek hosszútávon. Mellesleg nekem van egy T61-em és a család egyik gyermektagja néhanapján játszik rajta CS: Source-ot, Metin 2-t stb és szegény laptop ventije majd összeszarja magát úgy pörög
Pedig a fent említett két játék azért nem mondható egyáltalán processzorigényes cuccnak. Plusz nyáron a 40 fokokban ez az érték akár a duplájára is emelkedhet (főleg ha a venti nincs rendszeresen kipucolva) -
buvartacsko
addikt
válasz
ielektros #43470 üzenetére
nekem x200 tableten nem működik rendesen a wifi. nincsen wwan és gps támogatottság se windows 8 alatt.
wifi sleep után felébredve azt csinálja, hogy 5-6 mpig csatlakozva van, utána megszakad vagy 20 mpre, utána újra connectel. rendkívül idegesítő. wwan és gps.. tudok ezek nélkül élni..
viszont, intel miatt nincsen rendes opengl.. felraktam a moddolt drivert, de van ahol szarakodik.
de jó, hogy a régi gépeken működik.
-
btudos
nagyúr
válasz
ielektros #43396 üzenetére
Én mondjuk T430-on használom, de kompatibilitási módban felrakva simán felment a Win7-es verzió. Nem tudom miért nincs belőle Win8-as, de így is teljes értékű.
Más: Ma beszereztem egy backlit billentyűzetet a gépbe, meglepő módon sokkal közelebb van a gépelési élmény a korábbihoz, mint a sima billentyűzettel, amit eddig használtam. Puhábban, halkabban járnak a billentyűk, az egész sokkal kellemesebb
Ráadásul ugye világít is, de ez a tapasztalatok fényében igazából másodlagossá vált
-
MrSealRD
veterán
válasz
ielektros #43396 üzenetére
Hát ez érdekes.
Nekem felment( egy vhd-s Win8-ra.) Egyébként volt egy-két érdekes üzenet telepítéskor. Azt hiszem Access Connections és a PM is csinálta. Feldobott egy hibaüzenetet, aminek a szövegét most nem tudom, de volt egy olyasmi, hogy folytatás segítség kérés nélkül...(vagy valami hasonló) és akkor szépen felment. Van elem is meg PM program is. T61-en van ez amúgy.
-
rgeorge
addikt
válasz
ielektros #43369 üzenetére
Én korábban dolgoztam IBM-es mérnökökkel, akik szekrény méretű nyomtató javításához is öltönyben jöttek. Sőt, az egyik szalagos egységhez egy ember értett csak, legalábbis róla tudtam, hogy össze is tudja rakni, ha már szétszedte, és egyszer szabadságon volt bent, amikor kihívtam őket, tíz percig győzködtem őket, hogy nyugodtan jöhet farmerben is. Amikor megjelent, még akkor is kérte az elnézést az öltözéke miatt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #43360 üzenetére
Szerintem ez normális jelenség, a játék gondolom teljesen leterheli a cpu-t és a gpu-t is. A W520-ban elég erős vga van, 55W TDP-vel rendelkezik, ehhez még hozzájön a cpu 45W TDP-je, 100W azért nem kevés. Ennyi hőt nem egyszerű elvezetni egy notebookban, szerintem lehetne még rosszabb is.
-
Chaser
legenda
válasz
ielektros #43311 üzenetére
10-11-ért árultam/árulok most is gyári panasonic akkukat, 90%-ost. Szóval nem kell ott 3x k-ban gondolkodni. 14-es T61-hez is egyik tag 9-10k körül árult vagy jó fél évig vagy tovább új pana akkukat. Után gyártott akkut/töltőt én nem használnék.
szerk: salieri: Az meg már bestbuy
Nyilván nem tudta mit árul
-
btudos
nagyúr
válasz
ielektros #43198 üzenetére
Dellnél van az, hogy az összes E6xxx Latitude gépük NBD garanciás, de az én T430-am is sima garis. (mondjuk Smartservice nekem amúgy is jobb, mintha a futárral kéne egyezkednem, úgyis minden nap arra megyek
)
Egyelőre nem kellett igénybe vennem a szolgáltatásaikat, bár a töltőm sziszeg elég gyakran, ezzel ha beviszem akkor simán cserélik nekem, vagy szívóznak egy sort?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
ielektros #43121 üzenetére
Nekem aztán semmit nem kell megígérned és kevesebbnek sem foglak emiatt nézni vagy bármi ilyesmi. Csupán azt akartam jelezni a mondandómmal, hogy aki hirdet bármilyen formában az "vállalja a kockázatot", hogy elcsíphetik és jutalmazhatják is.
Modkerbe is legfeljebb akkor megyek ha saját hsz-t akarok módosítani vagy vki személyeskedik velem. A többi már nem számít. -
Tikakukac
titán
válasz
ielektros #43110 üzenetére
Bűnös szavak ezek, ameddig lehet szerkeszd ki. Ahogy nézem kőkeményen beindult a moderálási rendszer. Remélem a többi topikra is kiterjed majd, mert rájuk férne.
Más: T400 tulajok, mennyivel kényelmesebb-könnyebb használni, mint egy T60-at pölö? Lenne egy újabb beszerzésem, és erősen hajlok efelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EAFC 25
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP 635 laptop eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest