- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
r3dsnake #90959 üzenetére
Üdv!
\TROLL ON
Először is: az E-sorozat nem Thinkpad, szóval nem jó helyen jársz.\TROLL OFF
Másodszor: szerintem a Grafikus tulajdonságoknál van olyan csúszka, hogy...
"Energiatakarékos - Kiegyensúlyozott - Teljesítménycentrikus"
Legutolsóra próbáld beállítani.Hasonlóképpen van olyan beállítás, hogy akkuról/hálózatról milyen hozzáállással teljesítsen a GPU...
"Hosszabb akkuidő - Nagyobb Teljesítmény"
Ezt is érdemes belőni. -
-
donjohnson
addikt
válasz
r3dsnake #88306 üzenetére
ezt is próbáltad, hogy flash the bios ignoring the actual version?
legfrissebb bios (ez van fent neked is)
1. elindítod az exe-t, kicsomagolja a fájlokat a lent említett mappába. a telepítő nem megy tovább, mert egyezik a bios verzió, de ez most nem érdekes.
2. elmész ebbe a mappába: C:\DRIVERS\FLASH\gmuj21us (és ez a hülye nevű mappa nem biztos, hogy pontosan ez nálad, de a lényeg, hogy winflash32/64.exe legyen benne)
3. lenyomod a shiftet és jobb klikk --> parancsablak nyitása itt
4. cmd-be pedig ezt írod: winflash.exe /sv /sd és enterígy elvileg felülírja a meglévő bios verziódat ugyanazzal a verzióval.
-
SNor
tag
-
-
HSM
félisten
válasz
r3dsnake #81476 üzenetére
35w-os proci van benne, ha jobban meghajtod hamar leszívja az akkut. De normálisan beállítva és használva elég sokat elmegy még a nagyobb kijelzős T420 is. Nekem könnyű felhasználás mellett simán elmegy 6-7 órát is. Ha viszont koppra hajtom a procit, akkor az is 2,5-3 óra alatt kinullázza a 9-es akksit.
Elég jól tesre lehet szabni, mennyire legyen gyors vagy éppen takarékos. 1,6-2ghz körül bőven fürge még, de a fogyasztás jóval kisebb. Szval szerintem jó gépek ezek.
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #81478 üzenetére
Alulfeszelni azt hiszem, nem lehet (mintha az Ivy Bridge-től lehetne újra, erről volt valakinek megjegyzése a topikban).
Úgy emlékszem, 800 MHz az az órajel, amire leveszi, mint minimum.
Amire kellene, szerintem bőven alkalmas, az X121e-t megeszi reggelire még energiatakarékosan is teljesítmény szempontjából.
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #81476 üzenetére
Az a 20W szerintem nagyon sok, kb. mintha maximum teljesítmény/full performance módban menne akkuról a noti a legmagasabb fényerőn.
85Wh az kb. 90%-a az eredeti kapacitásnak (93,24 Wh a saját 9 cellás akkum adatai szerint), szóval teljesen jónak mondható állapot.
Nekem szintén i5-2520M-es X220 (+ IPS panel, 2,5" SSD, 2*8 GB RAM) olyan 6 óra használattal ment le 30%-ra a töltöttség, kb. 50% körüli fényerővel, wifin, netezve, vattaúj gyári akkuval. Ebből bőven tudnék faragni, szerintem bő 7 óra-szűk 8 óra kijönne.
-
Tikakukac
titán
válasz
r3dsnake #65700 üzenetére
Akkor meg átok. Az olyan a világon nincs, hogy erősebb legyen. Ez ziher és ezer.
Az, hogy jóval erősebb az meg azzal jár, hogy terhelve hangosabb is, kell egy x200s ami pariban van azzal a Brazossal prociban is, bár még az is karcos és ott lehet passzívval szórakozni. Kenyeret kenyérrel, zsömlét zsömlével.
-
Tikakukac
titán
válasz
r3dsnake #65696 üzenetére
Ha annak érzed biztos, de egy P8400 is oda meg vissza aprítja azt a kis Brazost, ez tutifix.
Szerintem ott gond volt azzal az x200-al máshol is, hűtés főleg. Volt aki totál szétberregős gépet hozott, hogy kijelzőcsere és megjegyeztem neki, hogy hűtés kuka. Visszaválasz az volt, hogy semmi baja.
Na ezért él a relativitás, mint olyan minden téren. -
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #65005 üzenetére
Igen.
Hardware Maintenance Manual (direktlink a pdf-re, figyelmeztetés arra az esetre, ha mobilnetről akarod épp megnézni), a pdf oldalszámozása szerinti 59. oldaltól, a dokumentum saját belső oldalszámozása szerinti 52. oldaltól.
-
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #61968 üzenetére
A második kérdéseddel lehet, hogy jobban jársz itt.
Az E330 hardveresen biztosan előrelépés, összeszerelési minőségben-tartósságban meg szép nagy visszalépés lesz az X200-hoz képest, de azért egy igényesebb konzumer-szintet megüt az is. Nálam a minőségi visszalépés (+ a 16:9 képarány) miatt jelenleg nem jöhetne szóba, ha hasonló választási lehetőség előtt állnék.
-
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #61808 üzenetére
Beállítottál neki valamilyen értéket a PM-ben, hogy milyen töltöttség alatt töltsön? Csak azért, mert nekem még más OS alatt/kikapcsolva is csak aszerint tölt...
X301-en volt Win 7 alatt a "60% alá csökkenve töltsön 90%-ig" beállítás nálam. A gépen most Kubuntu 12.04 LTS van és az akku ugyanúgy csak 60% alatt kezd el töltődni, pedig ott nem piszkáltam még bele az energiamenedzsmentbe.
-
skiny83
aktív tag
válasz
r3dsnake #61651 üzenetére
Azért nem minden utángyártott akksi szar. Persze van alapja a félelmeknek de akad azért minőségi utángyártott termék is, nem kell homlokegyenest elrohanni ha meghalljuk az utángyártott szót.
Ezt a cikket érdemes elolvasni, az utángyártott akkuk sokszor ugyanazon a gyártósoron készülnek mint az eredeti társaik. A cikkben segédkező akku-elem Kft minőségi utángyártott akkukat árul, ismerem őket, bátran ajánlom bárkinek. Ha zavar, hogy nem Lenovo van az akkura írva hanem titan energy akkor persze ne vegyél ilyet, de a gyári ár feléért megkapod és 2 év garancia van rá... -
-
SpeedR
őstag
-
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
r3dsnake #59980 üzenetére
a W8-al idáig 3x volt dolgom. Nem ment föl rá 2x program, 3xorra meg kikészítettek a csempék és a tulaja is W7-után könnyezik. Nekem addíg amíg nincs meg a teljes támogatás a régebbi progikhoz addig nem kifejeztetten hoz lázba, ha ingyen adják sem. Mondjuk W7-et is megjelenés után 1,5 évvel tettem föl, Vistat meg ki is hagytam a francba
Nemszeretem a windowsos új "kiforratlan" dolgokat.
-
válasz
r3dsnake #59969 üzenetére
Bocs, de ez a Win8/8.1-et régi TP-re téma sosem évül el
-
-
Tim82
félisten
válasz
r3dsnake #59673 üzenetére
Nem, nem mini PCI-e-s, a kijelzőkeret alatt kellene lennie fizikailag (bal alsó részen), ha van.
Ha nincs benne gyárilag, akkor BT ikon sincs az állapotjelző LED-ek között. De egyébként ha jól rémlik, akár a BIOS-ban is le lehet tiltva (Security -> I/O Port Access alatt).
Ha van benne és nincsen letiltva, akkor az áll, amit xcds írt - emlékeim szerint driver is csak az Fn + F5-ös bekapcsolás után települ.
Amúgy kb. 3-4k-ból kijön eBay-ről a BT modul + egy olyan clearplate, amin rajta van a BT ikon. Én megléptem az enyémnél, mert nálam sem volt gyárilag BT és én használok hozzá BT-s egeret és néha headset-et. A szerelés talán 5 perc volt, a clearplate cseréjével együtt.
-
válasz
r3dsnake #59652 üzenetére
azzal nincs probléma, az n mód külön van, ott legyen engedélyezve.
próbáld ki más/minden csatornán a kapcsolatot, akár manuálisan lezongorázva külön mindegyiket, hátha valamelyiken jobb lesz.
a rendszer által kiírt kapcsolati sebességre én is kíváncsi leszek.
a routeren engedélyzve van az n mód, és 40 megahertz beállításon áll, vagy auto módban, hogy a 40 megahertz is elérhető? igaz, 150-es vagy attól lomhább kapcsolati sebességen is bőven több átfér, mint a jelenleg mért sebesség, szóval 20 megahertz alatt is kevés 16 megabit/sec, a háromszorosa is simán beleférne. -
-
xcds
őstag
válasz
r3dsnake #59437 üzenetére
Nagyobb lenne a fogyasztás a frekivel arányosan. Minél alacsonyabb a freki és a feszültség, annál kisebb a fogyasztás. Csak ugye a freki csökkentése a kraft rovására is megy. Ha spórolni akarsz, akkor a legkisebb frekin használd, ami még elég teljesítményt ad, a fesz meg ugye a lehető legkisebb legyen.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
r3dsnake #59409 üzenetére
itt pedig: orichalcos fórumtárs írása az alulfeszelésről rmclock-kal (magyarul).
rmclocknak hála 20 fokkal hűvösebb a cpu-m 1 órán keresztüli full terheléssel (prime95 teszt).
-
Francia91
veterán
válasz
r3dsnake #59409 üzenetére
Itt megtalálsz mindent. Az ábrák miatt angoltudás nélkül is gyerekjáték
RMClock-ot a 64 bites Win7-hez való 64 bites fájllal együtt itt megtalálod -
Colonel993
senior tag
válasz
r3dsnake #59150 üzenetére
Az ár teljesen jó...
Youtube-on keress rá vagy google-ben, a géped típusával és hogy Power on password reset/remove/remowalAz alaplapon kell egy fém csipesszel a bios kód tároló Chipp lábait zárni (rövidre zárni) ezzel teljesen biztonságosan resetelve a memóriáját (szaki is ezt csinálja nyugi
csak ő pénzt is kér érte)
Itt egy videó [link]
Aprólékosan és elég hülyeállóan magyarázza el a dolgot...
ha félsz hogy hozzáérsz az alaplapon olyan dologhoz amihez nem kellene; ragassz rá celluxot vagy szigszallagot, konkrétan bugyoláld körbe... aztán lekaphatod ha már végeztél... -
válasz
r3dsnake #59150 üzenetére
Tudtommal nem ilyen egyszerű, hogy elemet ki és elfelejti. Ismerősöm T510-el tört már fel. A jelszóért felelős IC-ből ki kell olvasni az adatokat, majd abból kinyerni a jelszót. Neten utána nézhetsz, viszont szerintem ha nem akarsz bios-ban matatni akkor nem számít annyira a jelszó. Hogy honnan bootoljon a rendszer az fontos, de ahhoz nem kell biosba lépni.
-
zdanee
őstag
válasz
r3dsnake #31178 üzenetére
3820tg-m (is) van. A hardver jó, de a burkolat botrányos, kopogós, nyekergős, repedős műanyag. A garanciaszerviz is csak azt csinál meg, amit jónak lát, csak futárral lehet küldeni, egy CPU-hűtő tisztítás is 3 hét. A legnagyobb vicc, hogy a csuklótámasz összeér a kijelzővel és persze jól bele is mart, vagy 6-7cm hosszan egy csíkot. Amikor jeleztem a szerviznek, visszadobták, először, hogy esztétikai hiba, másodszor, hogy miért nem használtam a mellékelt betétet. Használtam kérem, csak 3 hét alatt rongyosra foszlott, meg igazán nem is értem, miért kéne használjam, ez tervezési hiba. Mindegy, majd olvassátok a Homáron
-
buherka
addikt
válasz
r3dsnake #31129 üzenetére
Hagyjuk már ezeket a YouTube-os kamu videókat.
Ezek rendszerint jó nagy beetetések.
Crysis 1-et anno még a 8800GT-vel toltam végig asztali gépen, ami még most is megvan. 6X erősebb annál a Mobil VGA-nál ami a gépedben van. Na ez már élvezető futást biztosított. De még néha ezzel is beszaggatott.Ha mobil VGA-ról van szó. Akkor jó támpont ez az oldal. Gondolom te is ismered. Itt a száraz tényeket közlik. Ne a YouTube-os videókat nézd...ezekben ne bízz.
GTA4 meg köztudott hogy nem is VGA igényes játék (persze ez is kell neki) , hanem CPU igényes. 4 magos procikkal ment normálisan. Asztali gépen Q6600-os jól meghúzva, még ezt is bekajálta.
A te E-350-es CPU-d pics@füst egy négy magos Quad-hoz képest. Ezt most megmondom.Múltkor kaptam egy "kopasz" ASUS notit. Ha jól emlékszem AMD C-50-es volt benne. Komolyan azt hittem hogy visszarepültem az őskorba. Mintha egy PII-es géppel lett volna dolgom...katasztrófa.
-
-
buherka
addikt
válasz
r3dsnake #31066 üzenetére
ATI Radeon HD6320-as mobil VGA-val. Crysis 1-2 vagy GTA4 ???
Azért ez egy kicsit erős.
Mit vársz egy 80 számolóegységes 64 bites VGA-tól.
Ez a VGA arra jó hogy nézni tudjad a Full HD filmeket és csókolom.
Én T500-ban lévő HD3650-el nem játszok ilyen játékokat. Pedig még ez a régi ATI is megeszi reggelire a HD6320-at.Meg kéne érteni hogy egy ilyen low-end VGA egyáltalán nem játékra való.
Már most szólok, hogy neked nem szabad többet TP-ot venned, max. W-szériát.
Egy erős VGA-s gépet vegyél magadnak legközelebb, ha mindenképp játszani akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest