- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mustang28
tag
A T61-en miért nem jelzi ki az AIDA64 a venti sebességét? Próbáltam a Extreme Edition-t is meg a Business Edition-t is!
-
Dr. Akula
félisten
Ez ilyen. Az Intel és ATI / Nvidia drivernek együtt kell működnie egymással az átkapcsolásért, ha az egyik frissül, nem biztos hogy a másik továbbra is képes együttműködni azzal. Ahhoz is kell egy frissítés, ami jó esetben majd jön valamikor. Ez asztali gépek esetén is így van, ezért nincs sok értelme az Ivy Bridgeben reklámozott hasonló technológiának, ott is ugyanez a szopás. Full AMD platformon a gyártó nyilván kiteszteli házon belül, hiszen mind az iGPU és a dGPU a saját terméke, de konkurrens gyártóval nem fogja. Intel procihoz meg nincs Intel dGPU, ott csak a szopás marad. Ezen max a Lenovo tud segíteni, ha a TVSU addig nem rakja fel az új frissítést amíg a másik GPU-hoz is nincs meg a problémamentes (vagy csak akkor ha továbbra is jó hozzá), más nem. A Win8 a T400-hoz valszeg nem hivatalosan támogatott, nem tartom valószínűnek hogy a Lenovo ezzel foglalkozna. Én is ezért mondtam le az ilyen mókáról (bár ha a TVSU ezt lekezeli akkor nincs gond, de ki tudja).
-
r4z
nagyúr
Win8 Pro x64, T400:
A switchable graphics nem hajlandó visszaállni az integrált GMA 4500-ra a HD3470-ről, a következő hibaüzenetet kapom:
System cannot enable Energy-Saving Graphics
Close any 3D or video applications and disconnect external displays. Then switch Graphics processors.Ezzel nem is lenne probléma, ha újraindítás után működne. De nem teszi. Van ötletetek, hogyan lehetne újra működésre bírni? A dedikált GPU felzabálja az akkumat.
-
Shatterstar
aktív tag
BUÉK minden thinkpad mániás kollégának!
Barátnőm t43-as gépén mostanság a Skype buzgálkodik mármint olyan téren hogy hívásnál az ő hangját nem hallják és csak írni tud. Mielőtt feltettem volna neki a system update-et, saját kezűleg vadászta le a drivereket ami eddig működött is. Most valamiért még a system update sem oldja meg a gondokat
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Thinkpad-ekben gazdag, békés, boldog új évet!
-
ielektros
senior tag
BUÉK minden ThinkPadder-nek
-
jss
aktív tag
válasz
brekiisti #42661 üzenetére
Nem olyan sürgős, tudok várni és köszönöm, hogy segítesz ebben.
Esetleg nem tudnád megnézni, lehet talán emelni az órajelét ennek a kártyának valamennyire?
Persze nem azt kérem, hogy tönkre vágd, lehet azt finoman is próbálni és még kiderülhetnek meglepő dolgok erről a kariról, pl.: hogy van benne esetleg egy 30%-nyi tuning potenciál.... És ha nem melegszik közben nagyon, akkor ezt tudni még jól jöhet... -
Poo
senior tag
válasz
CharlieDrop #42667 üzenetére
Én egy fusi márkát használok ami displayt alakít hdmi-re teljesen jól működik kivéve h az audi részét mert azt nem alakítja de mintha olvastam is volna valahol a display porton nem jön audio jel de lehet hülyeség utána kell olvasni.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop #42667 üzenetére
igen. Visszafelé nehézkesebb csak. Tehát ha pl hdmi lenne a laptopon és displayport a monitoron. ezért is szeretem jobban a DisplayPort-ot.
-
ielektros
senior tag
válasz
CharlieDrop #42664 üzenetére
displayport
-
Poo
senior tag
válasz
CharlieDrop #42664 üzenetére
Display, a tp-n nem nagyon van hdmi tán még nem is láttam olyat amin volt. csak display meg mini display
-
CharlieDrop
veterán
sziasztok!
egy amatőr kérdés.
a T410-en HDMI, vagy Display port kimenet van?döszi
-
brekiisti
tag
Hatalmas különbséget nem véltem felfedezni low-med beállításoknál az alja olyan 20-23 fps a teteje olyan 35-40 fps néha megröccen. Intellel kb kicsit alacsonyabb volt de a köztes FPS ek stabilabbak voltak.
Nehéz dió ... Amit linkeltek Benchmarkot az alapján jó 1/4 el jobb valós életben ebben a játékban nincs ekkora különbség.
B verzió win8 am van nem tudom mennyire jók a driverek elvileg beállítottam hogy csak nv és csak intelt használjon de mivel nem tudtam ki íratni így semmiben nem vagyok biztos.
Ha nem sürgős lehet megpróbálok keríteni egy i5 s lapot ismerőstől de az csak melókezdésnél lehetséges ha tudsz várni addig
-
Fifi
őstag
Köszi, erre nem is gondoltam, hogy megnézzem más disztrib alatt!
Feldobtam egy sdcardra az ubuntu 12.04 LTS és jól szólt. Minden beállítás (modul, alsamixer, alsa verzió) egyezett a feltelepített debianom-mal. Viszont amire találtam egy terminált azon a csilli-villi felületen eltelt legalább 3 perc
Most újrabootolva a debianban is hangos.
Lehet, hogy eddig is az volt csak rossz zenét választottamAdok még neki egy shutdown-t, hátha ubi inicializált valamit, ami a rebootnál megmaradt.
Szerk: Most is jól szól.
Szóval vagy benéztem valamit vagy kipihenten élesebb a hallásom vagy tényleg szar zenét választottam. Nem tudom mi volt. Ja és tuti józan voltam nem volt előszilveszter.
Köszi lapa a rám szánt időt, megyek pörgetni ... -
Poo
senior tag
Whitelist tp biosokra van külön oldal vagy honnan lehet őket letöltögetni?
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #42633 üzenetére
Ez sok topicra jellemző mostanában, téli szünet van.
Egyébként ennyit kellett volna tenned: az aktív partícióról átmásolod a boot könyvtárat, ill. a bootmgr, ntldr, ntdetect.com, boot.ini fileokat (utóbbi 3-at csak akkor, ha az XP is kell, de ilyenkor a boot.ini-t is át kell írni, hogy elinduljon, amikor az SSD-ről bootolsz) az SSD W7-es partíciójára és azt aktívvá is teszed.
-
jss
aktív tag
válasz
brekiisti #42652 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi, hogy hogy a Diablo3 mennyivel fut jobban az NVS 4000 karin, mint a HD 3000 karival.
Erről kéne valami korrekt véleményt mondani.
Az oka: beújítanék egy T420s-t, de a Diablo3-at is ki kell pörgetni valamin, lehetőleg minél jobb beállításokkal.
A dilemma: jobb -e annyival az NVS 4000 vga kari, hogy beáldozzam érte az i5 procit az i3 javára.
Tudom, hogy egyik kártya sem eget verő, meg hogy ez nem játékgép de csak ez az egy játék érdekel. -
brekiisti
tag
-
jss
aktív tag
Az volna még a kérdésem, hogy mekkora gond az, hogy ha a proci csak 2nd.gen i3. és nem mondjuk i5.
Nagyjából hány %-al erősebb az i5? -
Chaser
legenda
Sokáig használtam, seperc alatt mindig megvolt a bootpendrive. Pár hónapja gondolt egyet és minden gyári iso-t hibásnak vél, hiába töltök le másik verziót nincs változás. Előtte én is cmd-s módszert használtam. De rájöttem tele a pend, és nincs kedvem visszamásolni újra az egészet, így kénytelen voltam dvdrw-t használni mint az őskorban, de bevált
Köszi mindenkinek a segítséget -
lapa
veterán
bocs, most látom csak. usb live ubuntuval is ugyanolyan halk? (azaz linux-függő, vagy debian-függő?).
biztosan alsa a kimenet? nem lehet, hogy azért nincs változás, mert pulseaudio van vagy mittoménmi? valahol a hangok tulajdonságainál kéne legyen.
az tuti, hogy a mixerben minden fel van húzva? nálam ubuntun a fizikai gombok csak a mastert állítják, a pcm-et nem. azt fel kell húzni egyszer.
jobb ötletem nincs, de filmhez-zenéhez smplayer tud szoftveresen hangosítani 200%-ig. vlc is tud tán 130%-ot de minek ha van normális lejátszó.
-
lapa
veterán
oké, pontosítok. szóval nem emlékeztem már pontosan, de én rendes (azaz nem live) linuxon csináltam, ezt vakartam össze anno róla.
nem tudom megmondani, hogy a live usb boot menüjét ugyanígy tudod-e módosítani, de szerintem igen. nekem multisystem nevű appal van most csinálva egy multiboot környezet többek közt ubuntuval, most bedugtam és ott a /boot könyvtár a kártyán.
ha már írok egy linuxos pendriveot (nálam microsd kétkörömnyi adapterrel), akkor ezt a multisystemet tolnám rá, az letölt meg telepít amit akarsz vagy megmutatsz. persistent (azaz a változásokat megjegyző) rendszer csak egy lehet rajta, és 4gb (vagy 1gb?) a max persistent tárhely. én a 10.04-et tolnám arra, még akkor is, ha már múzeumi. az tuti műx.
-
jss
aktív tag
Hali!
1.Ha veszek egy TP 420s-t de abban csak i3 proci van, akkor azt a procit később tudom nagyobbra cserélni, vagy ez nem lehetséges?
2. A TP 420s-ben lévő Quadro NVS 4200 M videókari húzható -e följebb, nem tudja véletlenül valaki?Tudom, hogy a TP nem gamer gép, de csak TP-et vagyok hajlandó venni abból is 420s-t szeretnék, és a Diablo3 akkor is Diablo3...
-
lapa
veterán
válasz
Kalandor #42631 üzenetére
soha, senkinek nem volt még gondja a whitelist-mentes biossal, pedig egyes típusoknál mondhatni alapfelszereltség része... de x200/s-en se, nekem 3 megy így mióta világ a világ. más kérdés, hogy kicsit macerálni kell vele, pölö linuxos usb-ről bootolva nem kell cd hozzá (ami nem hátrány, ha nincs ultabase-ed).
ha mégis érdekel a bios upgrade akkor leírom hogy megy linuxxal.
ahogy én tudom a kártya fw upgrade nemigen műx, azért is vadásznak konkrét fw-re az emberek, mert read-only. de lehet, hogy tévedek. más kérdés, hogy én linux alatt 0 különbséget vettem észre a régi meg az új fw-es kártyák közt, működött a régi is meg az új is.
lehet, hogy a wines driver máshogy gondolja... ha veszel helyette lenovosat azért guvaszd a szemed, nemigen árulnak új fw-eset sehol, csak kamu képek meg "compatible" termékleírások. egy eladó volt, ahol tényleg az volt, ha kell kikeresem.
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #42634 üzenetére
Nem is szenvedek, most hogy meglett a pendrive. Most persze nem akar menni a win iso tool, érdekes eddig nem volt gondja. Szerinte nem eredeti a gyári win lemez..hát aranyos
De kis mákkal úgyis működni fog ha csak felmásolom a penre fileokat, mindjárt kiderül. Legfőképp a hang miatt vettem ssd-t, elegem volt a hdd motor zajából, Nem hangos kimondottan, de elég volt. Amúgy jó lenne a mostani felállás, de hdd már csak mentésre lesz a gépben.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #42630 üzenetére
Nem szórakozok vele, azért köszönöm. Úgy látszik a W7 topikban arra terjed ki a tudás ha valaki ssd-t akar finomhangolni lehülyézzék, ahogy láttam problémás kérdésekre nem igazán megy válasz...meglett a pendrive
Kalandor: Eladod, veszel FRU-sat. Whitelist mod ahogy audi100td mondta de akkor BIOS piszkálás lesz értelemszerűen. 3. lehetőség izgalmasabb, egyes kártyák fw-jét át lehet írni, de hogy hogy azt ne tőlem kérdezd és a folyamat nem visszafordítható.
-
soldi3r
veterán
esetleg az easybcd helyre tudja hozni
-
Chaser
legenda
Samu840 dübörög a T60-ban végre. De kicsit elbactam a W7 telepítést. Mivel a pendriveomat nem találtam, ultrabaybe vágtam a hdd-t és az ott levő xp alól telepítettem a 7-est ssd-re. Működik is, csak ha kiveszem a hdd-t nem tud elindulni rendszer az ssd-ről. Gondolom boot file-on kéne hackelni valamit. Ötlete vkinek?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Elkelne némi észosztás számomra, mert tanácstalan vagyok.
Adott egy T410s rajta debian linux, amit már jó ideje használok nagy megelégedéssel, de eddig a hangra valahogy nem volt szükség. Most viszont aktívabban használnám és elég erőtlen. A gyárilag kapott windows-zal sokkal hangosabban szólt. Sem a hangszóróin, sem fülesen át nem egy dobhártyaszaggató a kicsike
Google barátunkat kérdeztem, amit találtam kipróbáltam, de nálam nem működik.
Hardware:
ThinkPad T410s (2924-22G)
i5-520M(2,4GHz), 8GB RAM, 160GB Solid State Drive, 14.1in 1440x900, Intel HD Graphics00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Device 3b57 (rev 06)
Subsystem: Lenovo Device 215e
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
Interrupt: pin B routed to IRQ 43
Region 0: Memory at f2520000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [60] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Address: 00000000fee0f00c Data: 4181
Capabilities: [70] Express (v1) Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <64ns, L1 <1us
ExtTag- RBE- FLReset+
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr+ TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; Disabled- Retrain- CommClk-
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed unknown, Width x0, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
Capabilities: [100 v1] Virtual Channel
Caps: LPEVC=0 RefClk=100ns PATEntryBits=1
Arb: Fixed- WRR32- WRR64- WRR128-
Ctrl: ArbSelect=Fixed
Status: InProgress-
VC0: Caps: PATOffset=00 MaxTimeSlots=1 RejSnoopTrans-
Arb: Fixed- WRR32- WRR64- WRR128- TWRR128- WRR256-
Ctrl: Enable+ ID=0 ArbSelect=Fixed TC/VC=01
Status: NegoPending- InProgress-
VC1: Caps: PATOffset=00 MaxTimeSlots=1 RejSnoopTrans-
Arb: Fixed- WRR32- WRR64- WRR128- TWRR128- WRR256-
Ctrl: Enable+ ID=1 ArbSelect=Fixed TC/VC=02
Status: NegoPending- InProgress-
Capabilities: [130 v1] Root Complex Link
Desc: PortNumber=0f ComponentID=00 EltType=Config
Link0: Desc: TargetPort=00 TargetComponent=00 AssocRCRB- LinkType=MemMapped LinkValid+
Addr: 00000000fed1c000
Kernel driver in use: snd_hda_intelSoftware:
fifi@blackbook:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 6.0.6 (squeeze)
Release: 6.0.6
Codename: squeeze
fifi@blackbook:~$ uname -a
Linux blackbook 3.2.0-0.bpo.4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.32-1~bpo60+1 x86_64 GNU/Linux
fifi@blackbook:~$ cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7
# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 && { /sbin/modprobe --quiet snd-emu10k1-synth ; : ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
# Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2
# Keep snd-usb-audio from beeing loaded as first soundcard
options snd-usb-audio index=-2
# Increase The Maximum Audio level
#
# After setting up the volume controls, I noticed that the maximum audio
# loudness level in Linux was substantially lower when compared to Windows 7.
# To correct this problem I opened the file /etc/modprobe.d/alsa-base.conf and
# added the following line at the end of the file, then rebooted the system:
options snd-hda-intel model=thinkpadÖtlet? A windows-ra váltás és egyéb linux disztribúció nem opció!
-
Borote
addikt
válasz
brekiisti #42622 üzenetére
Szerintem ilyen szemszögből nem számít sokat, hogy IdeaPad vagy sem (egy T430-nál pl sokkal jobb a hűtése.....), sőt, nagyon jó hűtéssel rendelkezik a consumer gépek között, viszont ha a gyári pasztázást olyan szerencsétlenül oldják meg, ahogy szokták, akkor elég magas hőfokokat tud produkálni.
Természetesen más is sokat tud segíteni (szerintem már az is, ha meg van igazítva a rézlap a CPU lapkán), de az ellen hiábavaló vitatkozni, hogy a beszáradt, vastag, gány pasztázás sokat tud rontani a hűtésen (igen, 10-15+ fokokat, amivel bőven throttlingba csúszik a CPU).
(#42620) soldi3r: ha újrapasztáznád, meg is fagyna
-
brekiisti
tag
válasz
Borote #42619 üzenetére
én értem mit mondtál de én meg leírtam hogy számos más is lehet a gond.
Ideapad ne feledjük hiába drága az Y570 akkor is Idepad, és valóban lehet szar pasztázással rossz hőfokot produkálni de ez nekem akkor is olyan mint az UFO amíg nem látom megértem hogy más látta de addig fenntartásokkal kezelem
-
Borote
addikt
válasz
brekiisti #42618 üzenetére
Te pedig pont azt nem értetted meg, hogy az említett gépnél pont nem a takarítás segített, mert kitakarítás után is meleg volt mint a veszedelem, hanem az újrapasztázást volt a gyógyír. Volt, hogy még az alaplapra is jutott bőséggel a takonyból. Lehet, hogy az alulmotivált kínai gyári munkás a marék rizsért nem dolgozik akkora odaadással, mint aki a saját gépét csinálja
Ha megnézed a topicot, ahol ezzel foglalkoznak, nem 1-3 fokot számított, hanem 10-15-t is átlagban (úgy, hogy előtte már agyon volt takarítva), ami azért messze nem elhanyagolható.
Attól, hogy Te még nem találkoztál vele, másnál még igen könnyen előfordulhat, hogy így történt. -
brekiisti
tag
válasz
Borote #42613 üzenetére
Ideapad ot nem nagyon bűvöltem még , de már láttam pont Y570 et ha paszta meg porcicátlanítás sem segít
Akkor még hőcsöves is lehet elment a trutyi belőle vagy csak kevés van benne vagy gyárilag kaki az a borda/cső.Az a gondom biztos én fogalmazok rosszul. Azt nem akarj megérteni a nép hogy a legtöbbet a takarítás segített nem a pasztázás. Ahogy azt is leírtam 1-3 fokot lehet javít de az meg pont kit érdekel kategóriás ha azon az 1-3 fokon múlik bármi úgy is mindegy
(de biztos ezért is kapok a fejemre)
-
Borote
addikt
válasz
brekiisti #42607 üzenetére
És mi van akkor, ha egy tiszta ventis/bordás gépen cserélsz pasztát? Mert a ventit már takarítottad, és a gép még mindig izzik. (IdeaPad Y570-nél ez egy igen gyakori eset, ott is rettentő gány a gyári pasztázás
)
Lapa kérdésére viszont szerintem választ ad, amit mondasz - a nagy mennyiségű összegyűlt retek ha blokkolja a levegő útját, akkor kisebb lesz a légáramlás, adott idő alatt kevesebb levegő tudja elszállítani az azonos mennyiségű hőt a bordáról, ezért melegebb lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
brekiisti #42607 üzenetére
Egy időben az intel is gyakorlatilag fehér pillanatragasztót adott a procikhoz, na az durva volt, meglehet, hogy egy időben TP gépeket is valami mással ragacsoltak meg, nem lennék meglepve.
Ez ilyen elég lápos talaj, nem nagyon mernék belemerülni, mert tényleg ezer meg egy oka lehet a hőfokoknak. Mondom ezt úgy, hogy asztali prociknál tényleg mindent csináltam már: kupaktalanítás, polír, sok fajta paszta, kenési módszer, meghúzás stb. Én már mindent elhiszek, sajnos vagy sem -
cellpeti
nagyúr
másik kérdés, hogy T500ba szeretnék 3G Modemet tenni, milyen ajánlanátok? SIM előkészítés van, hol tudom megnézni, hogy 3G modemet is tud-e fogadni?
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #42606 üzenetére
Nekem ne lenne?
még ultrabay tartó gyári lenovo szütyőm is van de azt sose nem fogom eladni
Napokban jutott eszembe hogy még egy lenovo desktop billzetem is van.
szerk: FRU-t kapásból nem tudom. Első körben nézd meg a kijelzősort, ha van rajta 3G jel akkor kezdetnek jó - antenna szerű led - , utána nézd meg az üres slot mellett vannak-e antennák is. Ha mindkét dolog stimmel akkor 3G ready a géped, ha nem, akkor sajnos bele kell hackelni legalább a kábeleket.
-
brekiisti
tag
Nem tudom srácok én nem egy gyári Lenovo ventit láttam már és beszáradt paszta hmm talán ha 2 n volt
gőzöm nincs, hogy szárad be nektek. Abban igazad van a sok paszta már negatívhatást produkál.(Ha a fotót meglesed azon csak ott sok a paszta ahol felhúzódott a bordával a többi részen jó. Az hogy a mag mellet is vanaz senkinek és semminek nem fáj.)Amiben egy tábla csokiban merek fogadni hogy nem a paszta miatt lett jobb a hőfok hanem amiatt, hogy kilet pucolva a 3 KG por a ventiből meg a porcica. De ha valakinek ilyen placebó kell persze csinálja én csak a saját véleményem és a tapasztalatom mondtam el akit érdekel meghallgatja akit nem érdekel az tovább lép
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #42603 üzenetére
Csati alapján jó, meg még másik 20-25 TP-hez. De valszeg ugy, én olyat nem vennék. Van gyári 90W-os kombi töltő vagy akár ultraslim multi is, igaz drágábbak, de ez pont olyan alkatrész amin nem érdemes spórolni.
szerk: Ilyen az ultraslim multi verzió. A másik meg mint a standard 90W-os csak annál nagyobb és led-es.
-
cellpeti
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
ielektros #42599 üzenetére
szerintem meg az van, hogy ha rossz a hőátadás hidegebb lesz a borda. mivel a kimenő levegő hőmérséklete csak a borda hőmérséklet és a levegőmennyiség függvénye, a kép nekem nem áll össze. nem beszélve arról, hogy magasabb cpu hőfoknál a venti is gyorsabban kéne tekerjen, szóval még hűvösebbnek kellene lennie.
de ha azt mondjuk, hogy a venti fordulat és a cpu leadott hője fix (merthogy az), akkor tök mindegy milyen jó a hővezetés, a borda nem "tud" különböző hőmérsékletű lenni (hiszen egyforma hőt szállít el). a burkolaton keresztül nem ad le lényeges hőt, mondjuk 1-2w-ot a 10-15w üresjáratnál. de ha a melegebb cpu igen, az megint a hűvösebb borda felé mutat, nem pedig a forróbb felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓSAK - 20.000 HUF/SZETT - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest