- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krix
őstag
válasz
CharlieDrop #43896 üzenetére
Vagy csak közel van a Z a T-hez.
(Persze a model alapján kiderül.)
-
brekiisti
tag
válasz
CharlieDrop #43896 üzenetére
ez ilyen t43 és a t60 körüli időszakból származik a komolyabb p -s és a W modellek ős elődje
-
brekiisti
tag
-
metal01
őstag
válasz
CharlieDrop #43893 üzenetére
+ ÁFA
Ha valaki ezt nem vállalja be nem is ThinkPad-fan
-
metal01
őstag
Baráti árajánlat alaplapcserére
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #43885 üzenetére
Mikor vettem a T60-at akkor 65-ös töltőt kértem hozzá és felcseréltem a gépek között a 90w-ossal. Már ez a 65-ös is jóval filigránabb és emészthetőbb, sokkal könnyebb nem nagyon lehetne.
Most az órarendem fog dönteni. Ha nem nagyon kell 3 óránál többet a gép/nap, akkor minden marad, ha igen, akkor meg borítom az agyambam felvázolt terveket. Közben meg valamiért vágyom egy cserére is, de ez már csak ilyen általános hülyeség nálam is
Azért köszi az infókat, meglátjuk mit sütök ki -
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #43884 üzenetére
Szerintem a legszállíthatóbb Think-töltő a kéteres betápkábeles 65W-os kiskocka. (Ilyenem nincs, de 90W-os beretvakábeles már van, és már az is látványosan kisebbre csomagolható a Mikiegeres hajókötélhez képest, amiről még akár termoakkumulációs kályhát is lehetne táplálni...)
Ez az UltraSlim is jópofa, az USB csumájának szerintem csak always-on USB port nélküli gép mellett van értelme, illetve, ha tényleg csak telefontöltésre kell, a másik bajom vele, hogy ha már van egy akkora táskája is (amire alig találtam meg, hogyan is lehet karabínert tenni - kiegészítőtáskáknál ez nálam kötelező alaptartozék: amint kiveszem a kistasakot a táskából, máris akasztom a táska fülére, tehát esélytelen elhagyni), akkor még legyen benne egy STP RJ45 madzag, egy hozzá való hosszabbítódugasz, meg akkor melléfér még egy DP-DVI-D átalakító, azon meg fixen rajta tarthatom a DVI-HDMI átalakítót, meg fér még mellé egy µUSB kábel, meg egy EC-SmartCard olvasó, ja és egy EU-UK tápátalakító, hátha egyszer hirtelen utazni kellene, így meg a laptop tápja nehezebb, mint a laptop, amihez hurcolom (de mégis ezt hurcolom, na).
-
balaaazs
senior tag
jaj illetve kérdés: van a gépben egy nvidida videókari, meg intel 3000 integrált, ha jól vettem ki. az hogy alakul, hogy melyiket használja?
-
brekiisti
tag
-
brekiisti
tag
válasz
balaaazs #43859 üzenetére
Szerintem túl van kicsit gondolva minden nap mint nap találkozok olyan emberekkel akik ha itt megnyomom recseg (Alapjáraton ott hozzá sem érsz pl ) ha így rakom le ferde (de ne rakd le úgy mert nem arra találták ki) stb ezek nem acélból esztergál szét cnc zet darabok ha a műanyagnak nem lenne minimális tűrés meg rugalmassága pici hőtágulás azt vagy nem rakod be az akksit vagy nem veszed ki (Ez tudom túlzás kicsit) persze hogy hagynak rá ha meg már picit ráhagytak akksi formája méretétől függően érzel holtjátékot . Nem tudom ez a jelenség hol zavaró mert amikor a táskában viszem a gépet nem zavar amikor meg az asztalon dolgozok vele szintén nem zavar. Ne tessék ennyire kukacoskodni
ui: tudom hogy elnagyoltam de remélem lehet érteni amire ki szerettem volna lyukadni
Tikakukac: A topik nem engedi de előre láthatóan lesz aprón hétvégére mert én az enyémet nem használom bontattan csak a tatyója nincs meg
-
Tikakukac
titán
Én jövök kérdéssel: autós töltő. Milyet érdemes, miért, tapasztalatok, árak és hasonló dolgok érintenének. Elég sokat ücsörögtem kocsiban mostanság és kéne valami megoldás arra az esetre, ha épp nem tankolnám fel az akksit rendesen, vagy hosszabb időre kéne kraft
audi100td: T60 tized mili dettó. Most megnéztem: kopás vagy bármi nemű anyaghiány nincs, szimplán a végén, a kis köröm, amibe az akksi körbe csúszik, az enged. A megoldás az lesz itt is, mint amit mindenhol alkalmaztam: üvegszálas anyagból kicsit befelé megvastagítom a dolgot, visszacsiszolom, 2 pötty matt fekete festék, és kész. De elkopva tényleg nincs, nem tudom akksi, vagy gépház lett-e elméricskélve.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
balaaazs #43861 üzenetére
Valami nagyon okos Lenovo-s embert kéne megkérdezni erről. Azt én el nem hiszem, hogy a beszállító mikor hozza az akksit/cellát/műanyag burkolatot akkor belefér 1-2 mm a tűrésbe. Így laptopot gyártani nem lehet, pláne fura, mivel az illesztések mindenhol tized mm pontosak. Érdekes, ez a jó szó, valóban
-
Tikakukac
titán
válasz
balaaazs #43859 üzenetére
Küld vissza, de nem tudnak neked plusz 1 milit ráhegeszteni műanyagból
Amúgy a mi tippünk az volt, hogy így azon oldalt, ahol forró a gép a procitól, van egy légüres sáv, ami ugye elég rossz vezető jelen esetben, így nem melegszik az akksid-->tovább bírja halál nélkül.
Hogy ez igaz-e vagy sem, passzolom. T60 nálam mondjuk stabil, x200s meg majdnem 2 milis holtjátékkal szuperál. És ezek a gépek 3-4 éve alsó hangon mennek, hibátlanul. Szóval ha ez kell a boldogsághoz, én elfogadom, hát legyen, remek gép mind -
balaaazs
senior tag
válasz
---Lasali--- #43856 üzenetére
Hát ez elég kiábrándító így. Ennyit adni egy gépért aminek lötyög az akksija? Ez nem biztos hogy így rendjén van. Na még nem teszek rá semmi személyeset, még lehet visszaküldöm...
-
Tikakukac
titán
válasz
balaaazs #43855 üzenetére
Oka: ismeretlen
Több Thinkpadon is van ilyen, egyiken kisebb másikon nagyobb. X szérián nagyjából mindenki tud ilyet mondani, sok-sok éven meg modellváltás után is maradt. Valami funkciója biztos van, én legalábbis nem hiszem el, hogy ezt a lötyögést véletlenül sikerült benne hagyni x éven át
-
-
balaaazs
senior tag
Az normális, ha van az akksinak egy kis holtjátéka? Szóval ha felemelem a masinát akkor lötyög benne kicsit. A 6 éves toshibámon meg sem mozdul, én várok sokat?
-
balaaazs
senior tag
válasz
FoxiestFox #43849 üzenetére
meg egyébként nem a boot az ami fontos, hanem, hogy feleslegesen ne fussanak ezek a programok
-
balaaazs
senior tag
válasz
FoxiestFox #43849 üzenetére
igazság szerint csak ez a simple tap ikon az ami zavar. nem kell, nem is fogom használni. azt nem lehet eltávolítani? amúgy egyelőre 4gb ram van, de hamarost veszek bele még 4et
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
karamblo #43822 üzenetére
Ezen a zsanér témán kár kattogni ezeknél a T400 as szériánál. Egy rakat sz@r az egész. Én kicseréltem ráadásul nem eredetire, hanem valami kínai hulladékra, amibe még menetet is kellett vágnom, leírtam régebben. Az is ugyan úgy elkezdett lötyögni, egyszerűen így van megcsinálva, majd megkereshetem a kiszedett gyárit, meg le macro videózhatom.. kilazul benne egy rész, és elkezd kottyanni előre hátra, míg a zsanért el nem kezdi hajtani. Ez a hozzá kell szokni kategória..
Nem éri meg kicserélni, a kínait úgy lehet bele reszelni faragni, menet vágni, a gyári meg drága, és mindkettő kb 2-3 hónapot bír, majd ugyan olyan állapotba kerül. Akkor cseréld csak ki ha kikopik és nem áll meg a gép teteje, lötyögés miatt ne.Én most a tápcsatlakozót akarom kicserélni, csak nem tudom még mennyire kell hozzá szétbontani a gépet. Párszor már szétszedtem, és nem nagy kedvvel teszem. Legutóbb azt fedeztem fel hogy a monitor kávája jobb alsó sarokba kiszakadt a csavar tartása alól. Bal oldalt meg van rajta egy repedés, aminek a létrejöttébe én is besegítettem. Ki kéne cserélni, de ezeket a tető alkatrészeket alig lehet kapni.
Igazából bele kell sz*rni az egészbe.. ezek ilyen kisebb hibák amik igazából nem okoznak semmit, ugyan úgy erős a gép ezektől függetlenül. Multkor az ultrabay-t tuningoltam fel, mert úgy zörgött benne a winyó hogy megőrültem, a gép aljába ragasztgattam kis műszer szivacs lábakat, feltöltve azokat a "térhálós" merevítéseket, most semmi hangja, éljen a sufni tuning. -
-
balaaazs
senior tag
már nem tudok szerkeszteni
szóval arra gondolok, hogy milyen programokat lőjek ki induláskor, melyek nem annyira fontosak?
-
balaaazs
senior tag
a lenovo programok közül miket érdemes megtartani?
-
balaaazs
senior tag
btudos kérdésére a notebook topikban:
boldog tulajdonosa lettem egy thinkpad t430i típusú notebooknak. N1T4YHV
tetszetős darab 231ezer forintért sikerült hozzájutnom. remélem nem lesz semmi hátulütő
egyből egy gyors kérdés is: ebben van backlight, vagy be kell érnem a thinklight-al?
köszönöm! -
Gabesz87
veterán
válasz
audi100td #43836 üzenetére
Mindjárt megnézem, most tettem fel, és indítom, de valami nagyon nem kóser. Ha elindítok vmt, vagy csak másolást akár, 5 percbe telik mire véghez is viszi. Most várom, hogy elinduljon a HD Sentinel. A Win7 amúgy egy A-Data SSD-re van téve, ami mSATA foglalatban van. Rem. nem azzal van baj.
-
Tudna valaki ajánlani olyan,EU-n belüli webshopot,aki tutira nem valamilyen "100% compatible" panelt küld,hanem ténylegesen rendelt modellt?Ebay-es link is megfelel,a lényeg a fenti kritérium teljesülése.
Jelen esetben egy T510-be való "B156HW01 V.4" számú FHD kijelzőre lennék kíváncsi.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #43830 üzenetére
Ultranav utility+ultranav driver. Ha fel van telepítve Fn+F8-cal jön elő.
-
Gabesz87
veterán
válasz
LaptopSystem #43834 üzenetére
Tököm tele van ezzel a cseszett lenovoval (legalább is ezzel az Edge E530-al). Most meg futtattam a hardware scan-t a solution centerben, és lassan már egy órája 89%-on áll. A HDD "Targeted read test" és "SMART drive self-test"-en nem tud túljutni, azok 0%-on állnak.
Alfa, bocs, nem neked szántam, véletlenül a válaszra kattintottam
-
-
Francia91
veterán
Arra jutottam, hogy meghagyom a T60p-ben az eredeti 1680x1050-es panelt, mégsem váltok WUXGA-ra, mert az a két játék, amit néha játszok, eléggé megizzasztja a FireGL V5250-est /85 fokon viszi/. Full HD monitorra DVI-vel szép képet ad ki a T60p? D-Subbal már kötöttem ki, de ott nem nagyon adta azt a minőséget, amit a gazdagéppel ugyan az a monitor...
-
Gabesz87
veterán
Valami nem kóser az E530-ammal. Elég új gép (decemberi), de Ilyet még nem nagyon tapasztaltam (egy gépemnél sem). Windows bootol, bejön az Üdvözöljük felirat, ott szokatlanul sokáig tölt, és aztán fekete képernyő, csak az egeret látom, mozog is, de nem akar bejönni az asztal:S Ilyenkor lecsukom, hogy készenlétibe menjen, aztán kinyitom, és akkor már bejön a bejelentkezési képernyő, és az asztal is, utána nincs gond. De indításnál mi a fene történik, mitől lehet?
Ami még feltűnt, hogy az Avast és a Comodo p...a lassan töltenek be.
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #43830 üzenetére
Ha feltetted a hozzá való driver-t, akkor az egérbeállítások között találod meg.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #43824 üzenetére
Szerintem is inkább típushiba, pontosabban egyszerűen alul méretezték, a 8 éves 15" T42-mnél szinte 0 volt a holtjáték, 1 hete vettem egy 14-es T43-at, szintén. Míg ilyen T60, T61, T400, T500, W500 még nem igen járt nálam.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #43824 üzenetére
Az se mindegy mennyit volt nyitogatva az a fedlap. Az én T60-am pl full feszes, de az első 14-esnek volt vagy 2cm holtjátéka.
-
karamblo
tag
Fel nem tudom fogni, miért lazul ki ilyen drámai módon sok THINKPAD zsanérja...Tesóm Acer masinája két év után is alig látható holtjátékkal rendelkezik, nekem mindkét gépem képernyője valósággal LEBEG!! A T400-as másfél centi, a Z61 kissé feszesebb...
Csak a csere segít, gondolom?
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #43819 üzenetére
Állítsd be ultranavban mit csináljon
Lehet zoom funkciója, tud görgetni is. Akár weboldalt meg excelt is nagyít pad nélkül. Ctrl+középső gomb+track.
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #43817 üzenetére
Ráadásul linux alatt sokkal okosabban működik ez az egész - a középső, scrollozó gomb egyszerre használható görgetésre és mint középső gomb, azaz új oldalak megnyitására.
Fel nem tudom fogni, hogy ez miért nem képes így működni Win alatt. Itt vagy csak görgetni lehet vele, vagy csak középső gombként működikHa valaki tud erre megoldást, akkor az vendégem egy sörre
-
ezsolti
tag
Köszönöm a segítséget amit pár hete kértem itt a fórumon. Az ajánlott smartservice-ben korrekt az ügyintézés. 4 nap után megérkezett az új alaplap a T430-ba, amit pénteken 1 óra alatt ki is cseréltek. Remélem most már renben lesz a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyspyspy #43805 üzenetére
Mivel nincs rajtuk touchpad így ha akarod, ha nem, meg fogod szokni.
Utángyártott akksikkal meg óvatosan. HP-hoz hozattam, frankón megy (2-szer ha benne volt a gépben), de majdnem 1 milit kellett reszelni az egyik oldalon, olyan frankón lekopizták az eredetit. Inkább eredetit, bár húzós ára lesz az fix.
-
spyspyspy
csendes tag
x200-at ne is keressek touchpad-del ugye? Egyébként mi a véleményetek a pöcökről? Meg lehet szeretni? Kiváltja a padot? Ki tudtam már próbálni anno, de az egy-két perces használat alatt nem jött be. Kicsit tartok tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest