- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
totron #124544 üzenetére
@totron
Köszi a gyors választ! De b@szki nemár, hogy egy hordozásra teremtett cuccot ne lehessen hordozni ? Oké, leejteni nem ér, de hogy rendes párnázott tokba, táskába nem lehet ide-oda vinni ?
S igen ezzel, hogy a mostanában a kijelző kábelt rágőzölik a kijelzőre , amit lehetetlen otthoni körülmények között javítani már találkoztam. S annyira, de annyira fel tud b@szni az ilyen szerelhetetlen, dobjuk el hozzáállás !!
@zsolti75
Köszi neked is ! A linkelt kolléga hivatalos Tp szervizes, így esetleg tud segíteni ? Fölöslegesen nem zargatnám!
A használtlaptopos bolt meg két év garit adott rá, szóval velük vissza lehet boltolni, de ez tényleg csak az utolsó lehetőség, mert nem tűnnek fel ilyen gépek naponta. -
Sziasztok!
Vettünk egy nagyon szép állapotú használt Thinkpad P14s g2 amd lapost egy ezzel foglalkozó cégtől. ( Semmi sérülés, de még egy karc se tényleg szinte új állapot)
A lapos képernyőjén elég hamar megjelentek vízszintes és függőleges csíkok. ( nem érintős, és a kijelzőn sincs semmi sérülés, de még egy karc sem) Mivel van rá még 7 hó premium gyári gari ( finnországból jött a gép) ezért gondoltam beviszem hivatalos lenovo szervizbe. Az Alohába szoktam vinni, csak az most új helyre költözött ahol nincs ügyfélszolgálat, így személyesen jönnek a gépért, csak meg kell írni nekik a gép szériaszámát meg a hibát. Ezt írték vissza:"A kollégák megvéleményeztették a hibát a gyártóval, melyet sajnos elutasítottak a CID, vagyis ügyfél által okozott sérülésre/meghibásodásra hivatkozva.
Mivel a tapasztalt hiba nem garanciális jellegű, az ügyet innentől fizetős keretek között folytatjuk tovább. Az eszköz javítására előzetes ajánlatot tudunk küldeni igény szerint.
Kérem, jelezzenek vissza felénk amennyiben szeretnének ajánlatot!"Mit lehet ilyenkor tenni ? Vagy van másik szerviz ahol normálisabban állnak a dologhoz ?
Mégegyszer írom hogy a gépen semmi fizikai sérülés sincs !!Előre is köszi mindenkinek a helpet, és a bocsi a regényért !
( A gépet csak végső esetben küldenénk vissza a használtlaptopos cégnek, mert szükségünk lenne rá, meg tényleg nagyon szép állapotban van. ) -
válasz
zsb912 #116318 üzenetére
Ezek mind használt gépek ! Az "A" kategóriás is, de azokon karc is alig van, a "B" kategóriás azon már látszanak a használati nyomom, karcok, ilyesmik lehetnek rajta. Az aksi nem vészes mivel ezek viszonylag új 2-3 éves gépek ezért az sincs olyan rossz állapotban. Ismerősöknek két "A" kategóriás T490-et vettem náluk és mindegyiknek 90% körül volt az aksija. De ott megmondják ezt is, és a gép azonosító cetlijén is rajta van hogy milyen állapotban van az aksi. A T490-ben 51Wh-as aksi van ( 11.55 voltos) szóval ha jól számolok akkor négyszer lehet feltölteni egy 20000mAh-ás powerbankkal. De rég volt már fizikaóra szóval majd kijavítanak ha valamit elnéztem !
-
válasz
zsb912 #116315 üzenetére
Ha nem érdekel hogy kicsit viseltes akkor egy ilyen "B" kategóriás szerintem jó lenne neked:
best battery módban azért ez már elég sokat tud, és tartalékban meg mehetne mellé egy ilyen
lenovo usb c powerbank. Persze más laptop power bank is megfelelő.
Ha meg karcmentes kell akkor ugyanennél a cégnél szokott lenni "A" kategóriás is persze 60-80K-val drágábban. Erre kérdezz rá hogy mikor várható ilyen.
Én már többször vásároltam tőlük, és eddig mindig tök korrektek voltak. Ha odamégy akkor kihozzák a gépet meg tudod nézni, és ha több is van akkor tudsz válogatni. Amúgy T490 alá nem mennék, mert ezt már támogatja a win 11, 4/8-as proci van benne, és meg tudod tömni 2x16gb rammal, szóval jó eséllyel jövőálló gép lesz. ( T480-al sokat szívtam és szívok, ezért azt nem ajánlom ) -
-
válasz
vicze #116305 üzenetére
Igen, tényleg durva hogy mobil fronton mit tudnak most az amd procik! Ezért is váltottam !
( Asztali szinten annyira nem feltűnő hogy az intel most eleresztett fogyasztás mellett
tartja az tempót az amd-vel de mobilban eléggé hallja, és érzi az ember!)
Ahogy az is érdekes hogy a gpu sem annyira gyenge!
Összehasonlításként a szomszéd T480-ja ( i7-8650u+mx150+2x16Gb dual channel mem) ilyet nyom perf. módban :
Cinebench R23 single : 943, multi : 3443
3dmark R11 (perf) : 4840 -
válasz
vicze #116301 üzenetére
Oké, akkor ezek szerint mégsem láttam még elég gépet !
@Tikakukac: Abban a kb. 30db thinkpadben amit eddig én telepítettem/üzemeltem be
családtagoknak/rokonoknak/munkatársaknak/szomszédoknak/haveroknak nem találkoztam ilyennel, szóval nekem ez mindenképp új volt!Közben már futtatom ezerrel a teszteket, mert a kezdeti 30%-os veszteség csak becslés volt, mivel akkor nem volt a környéken senkinek T14s amd gépe.
Szóval a rossz hőcsővel performance módban ilyen pontszámok születtek :
Cinebench R23 single : 1005, multi : 3943
3dmark R11 (perf) : 3445
Javítás után ma pedig jó hőcsővel :
Cinebench R23 single : 1169, multi : 6306
3dmark R11 (perf) : 4641tehát multiban majdnem 40% volt a veszteség !!
-
Sziasztok!
Másfél hónapja volt ez a problémám egy T14s amd géppel. Röviden annyi a sztori hogy a teljesítmény 70%-át tudta csak leadni single/multi/vga terhelésnél. Háromszor járt szervizben mire sikerült helyrekalapálni. Nem volt egyszerű kideríteni de a hőcső volt a hibás !Persze semmi külsérelmi nyom, de még egy karc sem volt a hűtőn, és mégis egyáltalán nem szállította a hőt ( infrás hőmérővel volt nézve ) Azért írom le hogy ha esetleg másnál is van ilyen akkor ne szívjon vele ennyit, hanem rögtön nézze meg leszedett alsó burkolattal a gépet oldalára állítva ( hogy a hőcső felfelé álljon és így maxon tudjon dolgozni, ) hogy a fullos terhelésen ( prime95) mennyi a hőfok a cpu felett, és a venti előtt a kanyarban. Ha csak max 1-3 fokos az eltérés akkor jól működik ( pl. 43/44 cpu felett, és 40/41 a kanyarban ) Ha viszont majdnem a fele ( pl. proci felett 56/57 kanyarban pedig 31/32) akkor az a hőcső döglött, és csak a réz visz át valamennyi hőt !
-
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hogy ilyen baromi gyorsan sikerült kideríteni hogy valami hardver hiba lesz ! ( Egész hétvégén ezzel szenvedtem !
)Az Aloha szervizt felhívtam, holnap reggel be is viszem, és amint lesz eredmény megírom ide, hátha más is belefut ebbe a problémába !
-
válasz
vicze #115887 üzenetére
Semmi gond, a táblázat viszont baromi hasznos ! Köszi mégegyszer !
Igen a táblázatod alapján 23watt kellene hogy legyen az average, ehelyett 10.
A system update és a lenovo vantage alapján fent van minden driver, és az eszközkezelőben sem látom semmi felkiáltójelet, és ott van a system device-ok között a Lenovo PM Device, Lenovo intelligent Thermal Solution, Lenovo Smart Standby, Lenovo Power and battery. -
válasz
vicze #115880 üzenetére
Köszi neked is! Kipróbáltam ezt a lehúzom visszadugom módszert, és a balanced-re állítást majd vissza best perf-ra, de semmi lényegi változás. ( 1829 cbr20/multi-ban) Restart is volt már számtalanszor. A ram pedig ezekben a T14s amd-kben mindig dual channeles, ebben 2x8gb 3200mhz-es van a lapra forrasztva szóval az nem lehet gond, hacsak nem hibás valami)
A táblázatot köszi ! Nagyon hasznos ! Most néztem a coretemp-ben a proci hőmérsékletét míg futott a cbr20/multi és két másodpercig volt csak 22.3watton a power, utána 5-6mp-ig 16-17 körül, és hamar beállt 10-11 köré. -
Na lefutott a cb r20, és 415/1757 lett az eredmény. A single most jobb lett, és ennyi teljesítmény esést be is nyelnék egy T14-hez képes ( abba mégis jobb a hűtés, és nagyobb a borda) viszont a multi továbbra is siralmas.
( innen tölthető a hwinfo log file amit generic logviewer 6.4-el nézegettem )
@donjohnson : Köszi hogy te is ránéztél a problémámra. Igen hőfokot néztem, ( linkelt log fileban ezzel a nézegetővel jól látszik,) és nem látok semmi különöset. Best performance módban feljebb tolja a küszöböt 95C környékére, a venti pörög, legalábbis hallom a hangját, és újrapasztázás is volt, ráadásul, kryonaut thermal grizzly-vel, szóval továbbra is rejtély hova tűnik 30%-nyi teljesítmény cpu multi-ban, és gpu-ban ( ott is pont 25-30% tűnt el ) -
Köszi a választ! A fura hogy Cinebench R23-ban a single pontszám jó, de a multi ott is csak 70%-a annak amit tudnia kellene ( 3943) !
És pont ilyen pontszámokat szeretnék mint amit linkeltél, mert néha be fog csúszni egy kis autocad 3d,+render szóval nem csak e-penis méregetés miatt vergődöm itt.
Azóta csináltam bios resetet, aksi+bios elem lehúzást, de semmi javulás. Most futtatok egy hwinfoval logolt CB R20-as single/multiban.
-
válasz
donjohnson #115860 üzenetére
Köszi a gyors választ! S mindkét kérdésre igen a válasz ! Csak nekem nem battery mellett van az ikon hanem magára a battery-ra kell kattintanom ( Sőt egy másik eredeti lenovo 65 wattos táppal is próbáltam, és egy utángyártottal is, de minden esetben ugyanolyan eredmények jöttek. ) Közben kiszámoltam hogy pont 75%-át adja le a proci annak amit tudnia kellene, szóval nem lehet hogy valami eco módban ragadt ? Cinebench R23 multi alatt meg a task manager is azt mutatja hogy mind a 12 szál 75% körül van csak terhelve. ( tegnap este még a hivatalos ryzen adrenalin drivert is feltettem a lenovo helyett, de úgy se változott semmi
)
-
Sziasztok!
Lenne egy problémám de lehet hogy csak én vagyok nagyon béna! Ha valakinek van hasonló gépe a közelben és rá tudna nézni, nagyon megköszönném. A megoldás meg simán megérne egy karton sört !
A gond a következő : Nemrég vettem egy használt Thinkpad T14s gen 1 amd-s lapost (4650u 16gb ram) Ami nagyon nem hozza azokat a pontokat amiket a netes tesztek szerint hoznia kellene. Nagyjából a régi lecserélt maxra kigyúrt T430-om ( 3720QM 4/8 ) szintjén van.Ez a review alapján cinebenchR20-ban 2381 multi/451 single pontszámokat tud ez a gép az enyém pedig 1743/177-et nyom best performance módban. Ami ennél is fájdalmasabb hogy a fent linkelt tesztben a 3dmark 13 fire strike-ban a graphic pontszám 2840 körül kéne hogy legyen ehelyett 2102 az enyémen. ( a többi 3d mark tesztben is ekkora a visszaesés) Újrapasztázás megvolt, vadi új win 10+updatek megvolt, összes driver és bios frissítés system update-el megvolt. Egész hétvégén ezen kattogtam a teszteket többször is lefuttattam, ( ezeken kívül volt még cb-R23. 3dmark11 )de nem jöttem rá hogy miért van ez. Van még 18 hó gyári gari a gépre, de nem akarok totál hülyének tűnni hogy beviszem, és csak valami beállítás gondja van. Ja és neten is gugliztam egy csomót, de nem találtam hasonló problémát amd-s géppel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 12 GB-os RTX 4070 SUPER - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest