-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
bytesizelife #125329 üzenetére
Ugyanezzel küzdök én is, W10 és alatta a Batterybar-t használtam évek óta, most a W11 nem engedi.
-
Atos23
senior tag
válasz
totron #125226 üzenetére
Igen, sajnos előfordulhat, hogy a következő ugyanilyen gépnél is ennyire alacsony minőségű lesz a kijelző. A cseredarab be van foglalva, délután megyek érte.
Ha belemennek, akkor a boltban mindenképpen bekapcsoltatom a POST képernyőig a gépet, ott szerencsére fekete a háttér, így látszódni fog a probléma (ha fennáll).A gépnek nagyon vékony anyagből van a kerete és a hátlapja. Lehet, hogy a hiba nem bevilágítás, hanem a fedlap mechanikai gyengesége miatti deformációból adódik.
-
Atos23
senior tag
Egy hete használom az "olcsó" (300k) Thinkpad E14 G6-ot. Alapvetően még mindig tetszik a gép, csak egy dolog árnyékolja be a használatot. Észrevettem, hogy a kijelző jobb oldalán (balon nem) van 3db zöldesen bevilágított rész, ami csak fekete háttérnél látható. Nem tudom, hogy ezekben még LED szalag van-e, talán a LED szalag kezdő pontjai világítanak ki ennyire.
Mellékelek pár képet. Ti visszavinnétek a boltba emiatt? Weben rendeltem, még egy hétig el tudok állni a 14 napos elállás keretein belül.
-
Atos23
senior tag
válasz
magyarzoltan #125168 üzenetére
Talán buta kérdés, de minden Utility felkerült, ami a két videókártya közti automatikus váltást elintézi? Véletlenül nem integrált kártyán nyűglődik a gép, átváltás nélkül?
Küldj rá egy Passmark-ot Te is, és mutasd a képetMindemellett a Passmark futtatás közben fogod látni, hogy melyik kártyát használja éppen a gépben.
-
Atos23
senior tag
válasz
Yellow73_a #125153 üzenetére
Szépen muzsikál
Lehet rosszul látom az Intel dokumentáltságát, de kicsit még nekem ködös, sőt, kérdéses, hogy az Intel hogyan informálja a usereket a használt grafikus magról. Az persze meg van, hogy melyik CPU generációhoz mi tartozik (UDH, XE, ARC), de pl. az ARC mag típusainál már elvesztem.
Engem kifejezetten zavart, hogy amikor gépeket keresgéltem, akkor az Intel weboldalán csak ennyit olvashatunk: "Intel® Graphics". Eleve az sincs kiírva, hogy "Arc", pedig elméletileg az van benne. Na persze ott van mellette az órajel, amiből lehet következtetni valamire, pl. Ultra 125U esetében 1.85GHz, 155U-nál 1.95GHz, de azt már nem látod, hogy ez most A370, A770, B850, B870 magos.
-
Atos23
senior tag
válasz
FoxiestFox #125142 üzenetére
Három év garit kaptam rá, ez alatt remélem kijön az ilyen jellegű hiba.
Mindenesetre netezés közben a ventilátor szinte be sem indul.
-
Atos23
senior tag
válasz
barnam_ #125139 üzenetére
Köszi a Passmark riportot, jó kis összehasonlítási alap!
Ha jól sejtem, a tiéd 550-600k-s kategória, és Intel Arc.
A napokban volt nálam egy Zbook Fury 15 G7, ezzel a speccel: i7-10850H, Quadro RTX3000, 32GB DDR4, 1TB Samsung PM981. Sajnos képernyőkép nem készült, de felírtam magamnak a Passmarkot:
Passmark: 7024
CPU: 13842
2D: 376
3D: 12279
Memory: 3516
Disk: 20973Néhány dolgot kifelejtettem az E14 tapasztalatokból:
- Hangszórók sokkal jobbak, mint a T14, vagy T480 esetében, a Youtube nem csak nézhető, hanem hallgatható is vele
- Főleg a fedlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat
- Nálam pro érv, hogy a saját E14 változatomban a ventilátor hátra fúj, nem a kezemre (pontosabban a kijelzőre fúj felfelé, így a jégtelenítés garantált)
-
Atos23
senior tag
Hazahoztam ma az E14 G6-ot, ezzel a konfiggal, egy ki tapasztalatmegosztás:
- Billentyűzeten a gépelési élmény ugyanolyan jó, mint a T14 G2 és a T480 esetében
- Ha a gépet kézbe fogom, semmivel sem rosszabb a minősége, mint a T14-nek, nem nyeklik-nyaklik, nem csavarodik, masszív érzetet ad
- Ebben az "olcsó kijelző" van, a fényere nekem elég, így is a maxról egy fokozattal visszavéve használom. A fehér nem igazán fehér, kicsit olyan mint amikor a telefonon szemkímélő éjszakai módot kapcsolunk be, de engem ez sem zavar, sőt, én mindenen mániákusan bekapcsolom az éjszakai módot. Összességében sokkal jobb a kijelző, mint a tesztektől vártam, csak akkor veszem észre a különbséget, ha mellé teszem a T14-et
- Szétszedni nehéz, úgy van egymásba csúsztatva a palmrest és az alsó burkolat, mint a Kinder tojás két fele, mindenképpen kell hozzá bontó szerszám (kapott még RAM-ot és plusz egy SSD-t). Nálam az is eleve egy pro érv, hogy két M2 foglalat van benne, és két RAM slot (gyárilag nem soldered a RAM)
- Az eloxált alu palmresttől félek kicsit, az órámat egyelőre levettem, mert a fém csatt hozzáért a palmresthezÖsszességében 299.9k-t nekem megért, sajátomnak érzem, ez tuti nem megy vissza a boltba. Viszont ha pár tízezressel drágább lett volna, akkor már valószínűleg nem emellett döntök.
Végül egy Passmark riport:
-
Atos23
senior tag
válasz
Reggie0 #125123 üzenetére
Ez is igaz, nem félek a kijelzőcserétől
Valószínűleg az lesz, hogy holnap beugrok a Rádiumos srácokhoz, hátha van nekik bemutatóban kirakva E14 polcra, és ott meg tudom nézni a kijelzőt. Nem akarom őket azzal szívatni, hogy elhozom a gépet, aztán 14 napos elállással visszaviszek nekik egy felbontott, már nem szűz laptopot.
-
Atos23
senior tag
válasz
Atos23 #125121 üzenetére
Apropó, valaki használ itt E14-et? A belépő változatok legnagyobb gyengeségének a kijelzőt írják, érdekelne, hogy valóban gázos-e a helyzet?
Saját tapasztalatom T480-al, és T14 G2-vel van, ilyen volt / van még itthon. A T14 G2 egészen kiváló, a T480 viszont nagyon gyenge fényerővel rendelkezett a a T14-hez képest. -
Atos23
senior tag
válasz
Yellow73_a #125119 üzenetére
Ahogy donjohnson kolléga írta, a linken megtalálható minden részlet. A procin kívül csak a DDR5 memória órajelében van különbség, ott az Intel nyer.
Az általad linkelt oldaltól sokkal korszerűbb dolog Googlebe beírni az összehasonlítást, ott az AMD nyer az Intellel szemben. Magad is kipróbálhatod, írd be, hogy 7535HS vs 125U, tök jó oldalak vannak már összehasonlításra.
Nálam elsődleges szempont a hordozhatóság, rendszeresen utazik a gépem velem hátizsákban, de ennek a kritériumnak mindkét gép megfelel.
300k-ból valóban lehet venni aprón pl. T14 G3-mat, de nem ez volt az eredeti kérdés.
Az érdekel, hogy E14 esetében megéri-e a 40k felárat az Intel procis változat, amely ráadásul összehasonlításokban egy hangyányival gyengébb az AMD-től.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Lenovo T480 lecserélése miatt egy Thinkpad E14-et vennék újonnan boltból, szerintem elég jó áron van 299k-ért az AMD, illetve 340-ért az Intel.
Egyelőre az AMD-t tettem kosárba, bár sohasem volt még AMD gépem. Úgy tűnik, Hardveraprón sokkal hamarabb elkelnek az AMD procis E14-ek, mint az Intelesek
.
Részetekről volna valami kontra érv esetleg, hogy +40k-ért miért az Intelt vegyem?Amit ki tudok emelni a reviewk olvasása után, hogy Gen6 esetén az AMD combosabb, emiatt az akkut jobban eszi a tesztek szerint.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Thinkpad T14 G2
Az érdekelne, hogy valaki próbált-e már a WWAN slotba SSD-t tenni közületek?
Redditen azt írják, hogy nem lehet, mert ha a WWAN kártyán kívül más kerül bele, letiltja a gép a bootolást. Más fórumon azt olvastam, hogy megy benne az SSD.Annak idején a T480 esetében is azt olvastam, hogy nem megy WWAN slotban az SSD, mégis négy éve már, hogy boldogan működik benne, két SSD-vel használom a gépet.
Tényleges saját tapasztalat valakitől T14 G2-t (esetleg G3-mat) illetően?
-
Atos23
senior tag
-
Atos23
senior tag
válasz
zsolti75 #124523 üzenetére
Ezt néztem, szerintem ennyiért instant get, csak erről a példányról lemaradtam.
-
Atos23
senior tag
válasz
teptep #124521 üzenetére
Szerintem a vázanyag tapintás szempontjából majdnem mindegy, mert úgyis ráhúznak valami műanyag gyantát. A céges gépem pl. T14 G2, előtte T490 volt, a privát gépem T480. A T14-nek olyan szinten gagyi műanyag borítása van az elődeihez képest, hogy rossz megérinteni, a palmrest csuklótámasz részére ragasztanom kellett matricát, hogy a csuklómat ne birizgálja. Ha az E14 is olyan gagyi bevonatot kapott, mint a T14, akkor köszi Lenovo, nem kérek belőle.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Privát használatú T480-ról váltanék E14 Gen5-re. Olvastam pár tesztet, így az alapvető különbségek tiszták, mégis érdekelne némi gyakorlati tapasztalat azoktól, akiknek volt már T után E sorozat a kezükben.
Elsősorban az érdekelne, hogy a gép burkolatának tapintása mennyire gáz, mennyire gagyi a műanyag?
Más valami, amire készüljek, hogy sokkal rosszabb lesz?Esetleg tudtok olyan új notikat árusító üzletről Budapesten, ahol van kiállítva új E14?
Köszi!
-
Atos23
senior tag
válasz
Saskakas18 #114691 üzenetére
Én most vettem egy FHD Touch kijelzős T480-at 512GB SSD-vel, LTE Modemmel, 16GB RAM-al (egy modulban) 140k-ért.
Ennek fényében az általad felsorolt gépek filléres áron kellene, hogy legyenek.Én a legolcsóbbat venném bármelyik közül a helyedben, és kétévente lecserélném.
-
Atos23
senior tag
válasz
S_x96x_S #114650 üzenetére
Igen, ez jó gondolat, hogy a TBW legyen minél nagyobb.
A Samsung 960 EVO 2,5" SSD-m 2,5 év alatt 10,5TB írt adatot gyűjtött be, és 97%-os állapotban van.Most éppen két-három SSD között vacillálok:
- Samsung PM981a 1TB M.2 PCI-E NVME
- Samsung PM9A1 1TB M.2 PCI-E NVME
- Samsung MZ-V7S1T0BW 970 EVO Plus 1TBMindegyiket hardverapróról venném, próbagarral, így a megbízhatóság is fontos
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
1-2 napja kértem tanácsot a T480 vásárlással és SSD-vel kapcsolatban, ma meg is vettem itt aprón az egyiket.
Úgy döntöttem, hogy nem teszek SSD-t a WWAN Slotba, hanem 1db 1TB
2280 méretű SSD-t teszek a normál caddybe.
Van valami javaslatotok az SSD típusára, vagy bármelyik 2280 SSD mehet bele, amit találok egy átlag boltban? (Emag, Edigital, Aqua, stb.)Köszi!
-
Atos23
senior tag
Okés, akkor törölközőt is veszek, nem csak gépet.
És azt meg tudnátok mondani esetleg, hogy melyek azok az elérhető Thinkpad gépek, amiben van a bármilyen kártyaformátumú SSD mellett 2,5" lehetőség is?
Ahogy néztem a szétszedő videókat, van a T450-470-480 gépekben, de a T460-ban nincsen. Jól láttam?Van egy Samsung 860 EVO 1TB 2,5" SSD-m, azt mindenképp szeretném adattárolónak a gépbe, és külön SSD-n a rendszer, utilityket.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
A céges gépem egy jó ideje Thinkpad, T530-540-460-470 is megfordult nálam, most éppen T480-at fogyasztok.
Ugyan nem néztem utána, hogy mennyire cseppálló a billetyűzete (talán semennyire), de azt tapasztalom, hogy a billentyűzet és a touchpad sem tolerálja a nedves kézzel érintést.Pl. ha mosogatás után nem törlöm teljesen csont szárazra a kezem, a Touchpad egészen apró, pára mértékű nedvességtől meghülyül, és használhatatlan lesz akár órákig, rosszabb esetben le kell tiltani a touchpadot, mert magától kattintgat mindenfelé.
A másik amit észrevettem, hogy a billentyűzet még egy belépőszintű Acer laptoptól is kevésbé tolerálja a nedvességet. Pár hete tényleg csak maximum két csepp tiszta víz került az Enter gomb közelébe, és meghalt a billentyűzet, több hét után sem jött helyre, cserélni kellett.
Most keresek magamnak privát laptopot, gondolkodom a Thinkpadben is, de ez a nedvesség intolerancia kicsit elriaszt.
Ti mit tapasztaltok? Melyik szériától lett ilyen érzékeny, főleg a Touchpad?
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Most szeretnék vásárolni egyet a Lenovo T420, T520, T430, T530 közül, Nvidia VGA-val. (Esetleg ha van valakinek, írhat privátot)
A kérdésem az lenne, hogy jól láttam neten, hogy a fentiek mindegyikébe betehető gond nélkül a WWAN kártya helyére az mSATA SSD? (És működik is...?
)
Ha nem, melyikben megy biztosan, illetve mire érdemes figyelni?
Van itthon kb. 3 évvel ezelőttről származó Kingmax 4GB 1333MHz DDR3 Ramom, ezek mennek benne, vagy érzékeny a RAM típusára?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest