- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bytesizelife
tag
válasz
Atos23 #125330 üzenetére
Az lett volna a másik ötletem, használtam egy ideig (míg a cég tett egy HP-s, majd Dell-es kitérőt). Az oldalukon azt írják, hogy baszogassuk a Microsoftot a Feedback Hubon keresztül:
https://aka.ms/AAd4ckc
Én megtettem. -
magyarzoltan
tag
válasz
Atos23 #125169 üzenetére
szia, ugye a 11-ben van lehetőség a gépházban dedikálni a kártyát is, autómatikus, integrált vagy nvidia. Namost, az integrálttan szebben fut mint az Nvidia-n. amúgy szépen a quatro-n megy alapértelmezetten, feladat kezelőben láttszik is a 100% GPU terhelés, de rohadt gyanús hogy nem megy 70 fok fölé és nem indul a venti
-
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Atos23 #125122 üzenetére
E14 G6 van nekem Intel Core 155H-val.
Teljesen jó gép, nincs panaszom a minőségére, bár nyilván egy T széria más ligában játszik.
Nekem a nagyobb felbontású 100% sRGB panel van benne, azzal meg vagyok elégedve. A FHD 45% NTSC kb. az elmegy kategória. Olyan van a P14s-ben amit munkára használok, nincs gond vele. Csak akkor látom a különbséget, miután leültem a monitorhoz vagy egyéb jobb kijelző eléÉn a kijelző és iGPU miatt vettem az Intel-el, a megadott kettő közül én is az AMD-t választanám. Kivéve, ha nagyon kell USB4, mert akkor az Intel az egyetlen opciód.
Alapból 1 év gari van rá, én vettem hozzá bővítést 3-ra.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Atos23 #125121 üzenetére
Bocs, valóban.
Én az AMD-re szavaznék, szerintem nem ér 40k pluszt az Intel.
Nem tudom, az E14-ek milyenek, de az E480-asom teljesen rendben van, leszámítva, hogy én is mindenhová hurcolászom, és sokszor kap ütést a táska alján, ezért a gép bal oldalán mind az alsó, mind a felső borítást már megtörtem kicsit, sajnos a zsanérnál is el van repedve, de még tart. Meg a H betűm ugrott le úgy, hogy az egyik pöcök letörött róla.
5 évig kapott hideget-meleget, jól vizsgázott. Most váltok T-re, kíváncsi vagyok, hogy hosszú távon jobb lesz-e.
Apropó, kapok valahol csak H billentyűt valahol? Mert szerintem aliról vagy ebayről rendelek alsó-felső burkolatot, de eddig csak olyan boltot találtam, ahol többezret elkérnek egy billentyűért. -
Reggie0
félisten
válasz
Atos23 #125122 üzenetére
T480-at eleg sokfele kijelzovel arultak, szoval siman lehet, hogy csak rosszabbat fogtal ki.
De nem egy nagy dolog ezekben kijelzot cserelni, ha megsem tetszik. Foleg, ha rugalmas vagy. Enyeben is egy N140HCG-GQ2 van, ami T490/T495-be valo, nincsen rogzitofule. Siman odaragasztottam a hatlaphoz es kesz. -
Atos23
senior tag
válasz
Atos23 #125121 üzenetére
Apropó, valaki használ itt E14-et? A belépő változatok legnagyobb gyengeségének a kijelzőt írják, érdekelne, hogy valóban gázos-e a helyzet?
Saját tapasztalatom T480-al, és T14 G2-vel van, ilyen volt / van még itthon. A T14 G2 egészen kiváló, a T480 viszont nagyon gyenge fényerővel rendelkezett a a T14-hez képest. -
Yellow73_a
tag
válasz
Atos23 #125118 üzenetére
Mondjuk nem ártana tudni a konfiguráció részleteit, meg hogy mire szeretnéd használni A processzortól eltekintve minden másban azonosak a gépek? És hányadik generációs procik, valamint, hogy üzemidőre, vagy teljesítményre kihegyezett gépet szeretnél?
A helyedben körülnéznék pár alig használt notebookot áruló cégnél is. T14 G3-G4 gépeket is találhatsz annyiért, mint új E14-et
Itt össze tudod hasonlítani "az összes" processzort:
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html
Itt is van egy elég jó összehasonlítás:
https://www.digiprime.hu/laptop-processzor?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAr7C6BhDRARIsAOUKifhNg9iEhd-YqIa9V8qYazZoHLc0Q3z_ZTBFwhcSTAEg0fMsbT4z5Y0aApwvEALw_wcB -
válasz
Atos23 #124522 üzenetére
Szerinted a P16v-nél gagyibb a T14? Csak mert a P16v ténylegesen full műanyag (lásd kép), PSREF szerint PC+ABS, szóval se üvegszál, szénszál, alu vagy bármi. Mondjuk merevnek merev, de szvsz a T480s is jobb érzetű. A P16v ebből a szempontból nem Thinkpad.
Mondjuk legalább alig melegszik, még játék alatt se igazán. Az RTX 2000 Ada 5-10 perc GTA V után is 65 fok alatt maradt a GPU az NV HUD szerint, kb ilyen 35-45 watt között fogyaszt, 1545 MHz-en ment a GPU. Ez ugye egy RTX 4060, de kb harmadolt TDP-vel.
Néztem a 7940HS egy magos fogyasztását, az 5 GHz turbóval kb 20 watt körül fogyaszt maga a CPU. Az 12850HX-nek a 4.8 GHz-hez 40+ watt kellett...
A 13-as széria ebben hogy áll, jobb?
-
zsolti75
senior tag
válasz
Atos23 #124528 üzenetére
Ennyiért tuti.
Ilyen áron semmit nem tudok, még asus-t sem
Azért azt hozzá tenném, hogy nem biztos, hogy ok nélkül volt ennyi.
Feltételezem, lehet hogy külföldi gép, ott 1év alap garival vannak, és a +2év bővítés min.70-80e. De ismétlem ez csak találgatás!
A zárcimke nem piros, hanem a drapp refurb-os, vagyis újracsomagolt, ez egyébként abszolút nem probléma csak jó tudni. -
barnam_
nagyúr
válasz
Atos23 #124520 üzenetére
Félretéve, hogy mi van a gépen belül - azt már úgyis megírták mások, a gép alja és az LCD fedlap alumínium burkolat, szerintem jó a tapintása. Bár tény, hogy a T sorozat puha műanyag borítása jobb szerintem.
A billentyűzet körüli burkolat keményebb műanyag, az jobb a T szériában.
A lényeg, hogy sok gari legyen rá, ha esetleg megadná valami. -
teptep
senior tag
válasz
Atos23 #124522 üzenetére
A T14 Gen2 elég változatos összeállításokban készült, nem tudom konkrétan melyik típust ragasztgattad. Az E14 Gen5 és Gen6 laptopok a gyártói adatlap szerint:
Case Color: Black
Case Material: Aluminium (Top), Aluminium (Bottom)
Az E14 alumínium vázáról (palmrest, csuklótámasz) itt van egy kép.
A Laptopmedia.com bemutatója is azt írja:
"Az alumínium konstrukció az eloxált felületnek köszönhetően tapintásra kiváló."
Szerintem tedd félre az előitéleteidet, és nézd meg valahol.#124523 zsolti75: "A palmrest full műanyag"
Azt a fenti képet az E14 vázról tőled kaptam: #182388
Lehet valamit félre értettem? -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Atos23 #114653 üzenetére
> SSD .. hardverapróról venném
> próbagarral, így a megbízhatóság is fontosebben a témában én túl konzervatív és paranoiás
vagyok.
Kérdezd meg egy ezzel foglalkozó topikban.és nem akarok kockáztatni:
- fake / hamisitott SSD -kel
- SSD firmware -ben elbujt malware -el ..
- chia bányászat után le-resetelt SMART statisztikával.
- ...amúgy én munkára használom.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Atos23 #114649 üzenetére
> Igazából tartós SSD-t szeretnék, nem olcsót.
van M.2 SATA és M.2 NVME ( PCIe .. )
feltételezem, hogy a T480 -ba a "M.2 NVME " -kell
és oda egy Gen3 -as is elég.a jobb online shopokban feltüntetik a TBW élettartamot
TBW= terabyte(s) writtenpl. 1 TB NVMe ssd -nél én látok 200 TBW .. 2000 TBW -ig
javaslat: 600 TBW elméleti élettartam alatt ne vegyél
Ez egy 1TB-os diszknél azt jelenti, hogy 600x teljesen felülirhatod a diszket .. annyit bír ..pl. ha hihetünk a gyártónak ... a Gigabyte 1600 TBW -t igér
és 1TB ~ 45e Ft.
https://www.gigabyte.com/Solid-State-Drive/GIGABYTE-NVMe-SSD-1TB#kfszóval az én ökökszabály javaslatom:
- picivel nagyobbat mint tervezted.
( ha 90%-ig csurig van, visszaesik a teljesítmény )- és a TBW minnél nagyobb legyen. ( esetleg nézd a garanciát is ~ 5év )
-
vicze
félisten
válasz
Atos23 #114610 üzenetére
Ahogy látom az illető nem árul SATA kábelt ami kell a 2,5"-ös meghajtóhoz, tehát az kelleni fog, ha Nvme kábeles gépet veszel.
Mit te "külön kábeles caddyvel"-nek linkeltél az Nvme-hez van pont. Jó eséllyel ilyennel veszed a géped, de ez a specifikációjában benn kell legyen.
Tehát vagy Nvme van benne és egy külön caddy(helyett kell egy keret és egy kábel ha 2,5"-re cseréled), vagy 2,5" SSD van benne és azt simán cserélheted.
Ez igaz T470, ésT480-ra is. -
vicze
félisten
válasz
Atos23 #114602 üzenetére
T490-ig van mindegyik 14"-osban 2,5"-es HDD hely, van a T460-ban is. T490 már csak M.2.
T460s-től csak M.2 van a slim verziókban.@Gondwana: Az egy igen bonyolult kérdéskör, hogy WWAN-ba melyik modellnél éppen mi megy, főleg újabbak esetében. Ez sokszor különbözik, sima T és Ts modelleknél.
-
HSM
félisten
válasz
Atos23 #114595 üzenetére
A sima T4xx-ek/T14-ek ahogy előttem is írják, nem vízállóak. A billentyűzet a gép alján keresztül kivezeti a vizet, így a gépet megvédheti a véletlen beleöntött folyadéktól, de a billentyűzettel ettől még okozhat gondot, ha nedves. Az S változatok még ennyire sem "vízállóak", ott a kivezetés sem megoldott a vékonyított konstrukció miatt.
Én is a törülköző használatát javaslom, különösen elektromos berendezések használata előtt.
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest