- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #21616 üzenetére
Egyetértek, sokkal kedvezőbb úgy az ára. Engem pl. nem zavar a "kikapcsolhatatlan" Faroudja csip, mivel próbáltam közvetlenül kötve is az eszközeimet a TV-mre, de nem volt jobb a kép, tehát akkor annyira nem erős a Samu A656 csipje ezek szerint. Nyilván, ha valakinek jobb van, már más tészta.
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17519 üzenetére
Az a gond, hogy nem 10, hanem közel 50E a különbség... és amit biztos, hogy nem fog kapni az erősítő, az a HD audio formátumok. Amihez viszonyítva lesz, az egy Yamaha nem mostani (RX-450) sztereó rádióerősítő, ami legalább 10-15 éves, tehát semmi komoly.
Az olyan felhasználókat meg magasról le* a gyártók, akiknek elég lenne az 5.1 viszont szeretnék a DCDi- vel - megúsznám 1 kábellel a TV csatlakozást videó, DVD téren, mivel még olyan DVD-m van, amin nincs HDMI kimenet - a HDMI-t használni, valamint jó lenne ha a HDMI nem csak switching módban működne és jól jönne az automatikus hangfalbeállítás is... ha esetleg tud valaki ilyen erősítőről, ami árban is korrekt, ne fogja vissza magát
... illetve vajon milyen lehet EZ a Marantz...? mert bár ronda, de úgy tűnik tudja azokat, amit leírtam, és anno jó emlékeim voltak ezzel a márkával kapcsolatban...
Hogy miért nem fog HD audiót kapni? Az ok egyszerű: nincs és nem is lesz BD (a következő kb. 5 évben legalább), illetve nem is tervezem még archivált formában sem gyűjteni (a max az a 720p + DTS-ES, de leginkább DVD-im vannak, többségében DD5.1 hangsávval). A plazmám is 50" HD-Ready, azt se tervezem mostanában cserélni, hogy rohanni kelljen az 1080-as anyagokért.
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17506 üzenetére
Azt hiszem kezd körvonalazódni a dolog... az erősítőből engednem kell, úgy látom. Valószínű az Onkyo 508E lesz a végleges választás. Persze így a DCDi-től elesek sajnos.
Ha már Mission 5.0 szettben gondolkodom, akkor az MS8 mély nem illeszkedne jobban a rendszerbe...? Csak ötletként...
-
-
KTTech
veterán
válasz
robi0604 #17490 üzenetére
Valószínű nem lesz tökéletes az együttfutás, sajnos gyártani már nem tudok újabb hangfalakat, mert a szükséges eszközök (pl. amivel lapítottuk az ezüst/aluhuzalokat a magas és mély/közép hangszórókhoz, illetve tekercseltük őket, problémás lett a ferrofluid beszerzése is, mert megszűnt a cég, ahonnan be tudtuk szerezni, a másik meg nem akar eladni...) és hely már nem áll rendelkezésre... Az egyetlen ami még elérhető a donorhangszórók beszerzése, de az magában kevés. Az eredeti tervem nekem is ez lett volna, csak nem kivitelezhető, sajnos.
Az új 5.1 vásárlással csak egyetlen, apró, pici gond van: nem fér bele komolyabb keretbe, ezért gondolkodok egy ilyen hibrid megoldásban. Az Audyssey EQ-val valamennyire ki lehet egyensúlyozni a rendszert, bár tisztában vagyok vele, hogy nem lesz tökéletes... de ez nem egy végleges rendszer, hanem egy átmeneti (bizonytalan időre). Sokkal komolyabb rendszerbe mondjuk nem sok értelme van befektetni, tekintve, hogy a lakás adottságai olyanok, amilyenek (egy 30 éves panel minden "előnye" meg van, ebből kell kiindulni), de ilyen lakásra telt...
-
-
Dictator^
veterán
válasz
robi0604 #14847 üzenetére
Elírtam bazzeg, sztem logikus, hogy az megy a TV-be különben nem lenne megjelenítőm...
A LÉNYEG, HOGY AZ RCA-s PLAYSTATION NEM VISZI ÁT HDMI OUTON.
/Kép frissítve, így már minden jó.. csak az nem, hogy hdmi outon nem viszi át a PS-t pl./
Szerk: Tökmind1 hova van dugva, kép sosincs.. ergó lehet ezt már nem viszi át hdmi outon?
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #8008 üzenetére
Mélyhangokra a feszes jelző (a tesztekben és az én szótáramban is) az egyik legnagyobb dicséret.
(#8010) lepence
Akusztikus jazzt, 100000 forintos házimozi erősítővel hallgatni elég nagy kompromisszum.(#8021) Andrej29
Ha nem kapcsolod be az erősítőt, miként szólal meg a BD hangja? A tévé hangszóróin? Viccnek is rossz. -
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #8026 üzenetére
Ez aztán a kábelkeresztrejtvény.
Lehet még egy megfejtés: a HDMI marad a BR játékos és az erőlködő között, és keresel egy másik kábelt a TV-hez ami még közös kettőben, csak ez utóbbi lehet necces, de így látatlanban jó megoldásnak hangzik (esetleg lehet még átalakítókkal kombinálni) -
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #7740 üzenetére
Igen csak úgy próbáltam.
HDMI-re nem kötöttem eddig semmit. A PC-ről egyből a TV-re megyek a HDMI-vel. Ezt így is hagyom, hogy ne kelljen bekapcsolni az erősítőt ha a kicsi fiam NFS-ezni akar.
Viszont a DVD játékosok kompozittal és komponensen vannak az erősítőre kötve, ezért gondoltam, hogy az erősítőről is kiviszem a videó jelet a TV-re a "3 színű" kimenettel.
-
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #7727 üzenetére
Köszi a korrekciót, mert eddig úgy tudtam, hogy nem. Itt a PH!-n okosodtam ki, miután nem mentem el teljesen a DVI-HDMI specifikáció leírásán (abban ugyanis szó van korlátozott kompatibilitásról az audio tekintetében). Pedig még tapasztalatokra hivatkozás is volt. Úgy látszik sikerült egy legalább akkora lámától tanulnom, mint én vagyok.
Egy kis pontosításban tudsz még segíteni? Mindegyik típusú DVI csati képes erre átalakítóval, vagy csak egy részük?
Nálam végül is minden HDMI-vel lett megoldva, ezért nem is gyanakodtam. -
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #7499 üzenetére
Én is pontosan azt írtam az árakról, amit Te.
Miután csúcs házimozikról riportot készítek, napokig nem kapcsolom be a saját rendszeremet, pedig nem alapmodellekből áll.
Az enyémnél vannak százszor, ezerszer jobbak, amikről álmodni sem érdemes.
Igyekszem mindenkit a lehető legjobb megoldás irányába terelni. Néha sikerül. -
törölt tag
válasz
robi0604 #7478 üzenetére
A konnektorral/elosztóval eddig nem volt baj, a Z-5500-am és a Genius 3600 is szépen szólt benne. Ebbe dugtam a számítógépet, TV-t, nyomtatót, mélyládát és az erősítőt is, szóval jól tele van. De reggel kipróbáltam a szoba másik végéből hozott árammal, s úgy sincs változás.
Az erősítőre csak az 5 hangfalat és a mélyládát kötöttem, ill. a számítógépet optikai kábelen. Reggel kipróbáltam az analógot (sztereó jack - 2x RCA), ott is van alapzaj, de sokkal kisebb. Viszont mégsem szól olyan jól, mert alaplapi hangkártyáról hajtom.
A hanfalkábelek szutykok, vékonyak, bóvlik, s össze-vissza tekeregnek a sarokban, mert máshová nem tudtam besuvasztani a felesleget. Ezeket szeretném is cserélni.
S akkor már meg is kérdezem - ilyet érdemes venni? 2,5 mm, nem túl vékony, réz, s jó áron van. Kell belőle vagy 60 méter, tehát nagyon nem mindegy, hogy 300, vagy 800 forintot fizetek érte méterenként. Nomeg a Dali Concept szintjén egy kicsit woodoonak is érzem ezt a kérdéskört.
-
emre33
addikt
válasz
robi0604 #7241 üzenetére
Baj ottvan, hogy a H/K nincs optikai kimenet, csak koaxiális.
PC és a H/K közt van 3 méter. Ígyegy legalább 3 méteres koax kábelt kellene venne, amit a neten nemnagyon láttam, de ha látnék is méreg drágal enne.
Igazán az lenne a lényeg, hogy rádió adást fel tudjak venni a PC-n.
Ötlet? Gondoltam rendes rca kábellel összekötném, megnézném hogy milyen.
Baja ugye nem lehet egyik eszköznek se? -
Jauzsiv
csendes tag
válasz
robi0604 #7195 üzenetére
Igen ez igy igaz hogy milyen gyártó nevével fémjelzik attól még nem fog jobban szólni :-)
Sőt.
Az a baj hogy a gyártó a kereskedő és a bolt és keresni akar vele rajtad ezért ilyen elszáltak és aránytalanok az árak hogy ha 5.1 hangfalredszert akarsz vásárolni is a gyártó ennyire lent tudja tartani az árat gyenge minőségű hangszórókat tesz bele ezért lehet akkora különbség hangzásban és vagy egy ilyen szett ha utánaolvasol a kompromisszumok összesége.
-
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7128 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget , hiba nélkül működik a sub !!!
)
Valóban az volt a gond , hogy túl sok minden volt bedugaszolva az elosztóba . Így , hogy csak az erősítő és a sub van benne , úgy néz ki , teljesen OK , legalábbis ma egész nap hiba nélkül működik !
Egyébként szuper kis kütyü
/ONKYO TXSR 307 házimozi rendszer/ , nagyon meg vagyok elégedve vele , ebben az árkategóriában (100e Ft) szerintem OK.
Köszi mindenkinek mégegyszer - robi0604, Neked külön is !
-
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7126 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítő hozzászólást.
Tegnap este tv nézés közben (hang az erősítőn keresztül) megint 5 percenként kikapcsolt a sub , ma viszont már kb. 3 órája hallgatok zenét, semmi gond eddig... Mindjárt átváltok tv-re, megnézem , ma működik-e.
Megfogadom a tanácsotokat és kihúzok mindent , ami nem szükséges. Majd megírom , így OK-e , hátha rajtam kívül más is hasznos tapasztalatokkal lesz gazdagabb.
-
Integra
titán
válasz
robi0604 #7114 üzenetére
gondolod hogy nem bírja el a villamos vezetéke?
furcsa minden esetre. persze ha valami ősrégi kábel fut a falban, nincsen földelt konnektor..
én kihúznék mindent és csak aza alap programot járatnám, receiver, sub meg ami nélkülözhetetlen. de a subot betudja dugni a receiver hátuljában található aljazatba is -
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7108 üzenetére
Teljesen mindegy , milyen hangosan hallgatnám , fellép a probléma. Illetve, teljesen mindegy , milyen forrást használok , már mindegyiknél jelentkezett.
Ilyenkor (barbár módon , tudom...) az erősítő hátoldalán lévő pre out subw. csatlakozó oldalához érintem az RCA vezeték végét , erre a sub ad egy tompa hangot , majd bedugom és műkszik...
Ja , csak úgy mellékesen , az erősítő távirányítójával sem tudom mindíg kikapcsolni az erősítőt , egyszer működik , máskor oda kell sétálnom és csak úgy tudom kikapcsolni...
Amúgy nagyon szépen szól (nekem legalábbis OK) , csak bosszantanak ezek a dolgok...
-
törölt tag
válasz
robi0604 #6854 üzenetére
Főleg a már linkelt statisztikai oldalra támaszkodom, ott külön kiemelik a 7.1-et. A neten sehol sem írták, hogy 7.1-es a hang. Jó lenne, ha meg tudnád majd nézni (esetleg több filmnél is, mert a Transformers nekem pl. nagyon nem tetszett
), az a biztos.
Abban tévedtem, hogy a Paramount nem adott ki 7.1-ben filmet, mert a Star Trek és a CSI kivétel. Régi infó volt, csak most kerestem rá újra.
-
janos666
nagyúr
válasz
robi0604 #6846 üzenetére
Hát,ő, ettől már találtam olcsóbbat, de még az is több egy kicsit, mint amit rászánnék.
Lehet még 1 évvel el kell tolni a fejlesztést, pedig nagyon rég tologatom már.Most egy öreg Genius Home Theater SW 5.1-em van. Az egyik legelső kiadás, még valamikor 6-7 éve vettem, már kezd (nagyon halkan, de) hallhatóan búgni üresjáratban, és egyre búgósabb a mély is, nem olyan telt, mint új korában, szóval öregszik, miközben a HD korszak már jócskán beköszöntött, így lenne értelme jobb hangrendszert tartani.
Ezzel kapcsolatban egy bugyuta kérdés: Ennek a hangcuccnak a hangszóróit tudnám használni egy ilyen új AV erősítővel, vagy más az ilyen aktív hangfalrendszerek hangszórója? Persze csak átmenetileg, hogy darabonként építsem ki a rendszert, mert mostanság nem szokott összegyűlni annyi pénzem egybe, hogy megejtsem ez a beruházást... -
törölt tag
válasz
robi0604 #6820 üzenetére
"Már most is 7.1 master hang van rajtuk."
Sajnos alig néhány filmen. (Az Audio... ablakban rá kell szűrni.)
Nálunk még talán nem is láttam olyan Blu-ray lemezt, amelyiken 7.1-es a hang, s épp ezt kifogásolom: úgy látszik, hogy a lehetőség sem igazán adott, hogy valaki kihasználja a 7.1-es rendszerét. (Még a PC-s játékok sem kínálják fel ezt a beállítást, pedig az lett volna a másik érvem mellette. Konzolon állítólag kedvezőbb a helyzet.)A felkevert 5.1 nem tudom, hogyan szól, ilyet még nem hallottam.
dhcodoki:
Így kifejtve már oké.
-
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #6824 üzenetére
Köszönöm! Utánanéztem. Jókat írnak róla mindenfelé, csak jelenleg nem kapható, vagy nem találtam. De van még idő, mire összeáll a keret, akkorra biztos újra kapható lesz.
Használtban nem nagyon bíznék. Aki ért hozzá, biztos el tudja dönteni meghallgatás után, hogy jó vagy nem, de én.... -
herrká
senior tag
-
törölt tag
válasz
robi0604 #6804 üzenetére
Rendben, de fognak-e 7.1-es hangot keverni a lemezekre? DVD-n is elérhető volt a 6.1 (nem diszkrét Dolby EX, ill. DTS-ES), de máig is alig akad olyan kiadás, amelyiken éltek a lehetőséggel.
Emellett a hallgató oldaláról kell egy jó nagy filmnézős helyiség, megfelelő kialakítással és berendezéssel, különben amit nyer a réven, azt elveszti a vámon. Nem azt mondom, megvan potenciál HD hangban és a 7.1-ben, de viszonylag kevesen tudják ezt kihasználni.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
robi0604 #6785 üzenetére
Hali!
Köszönöm a helpet! Én is a 710-es en agyalok főleg h még kapok ajándék fülest is elvileg hozzá
Nomeg az tűnik a legjobb minőségűnek. Én igazából nem értek hozzá apum ilyet nézett ki. Múltkor mutatta, h ez tetszik neki szóval más márkát nem akarok
Csak nem emlékeztem pontosan melyik tipus volt az, ezért kérdezek
Sajnos meghallgatni nem tudom itt nincsenek ilyen üzletek ahol lakom :S De igazából én nem sokra mennék a meghalgatással
Nem biztos, hogy észrevenném a különbséget
-
Khelben
nagyúr
válasz
robi0604 #6695 üzenetére
a 2 front Fischer SME 193, 3utas nagy böhöm doboz, 80/130W, 8ohm.
A center Technics SB-PC10, 80/160W, 8ohm,a surroundok Technics SB-PS10, 25/50W, 4 ohm. Együtt ha minden igaz, SB-PT10-nek hívják őket.
Így néznek ki. -
Dany007
veterán
válasz
robi0604 #6653 üzenetére
Amúgy ezt a részét végülis nemértem...
Ha már van egy erősítőn 5x100 watt, vagy 7x 100 watt, akkor mért lett volna olyan nagy dolog + 1-et betenni a Subb-nak is?
Mert akinek mondjuk épített hangfalai vannak, annak nem elég megvenni a házimozi erősítőt, venni kell még egy - voltaképp - erősítővel ellátott (aktív) mélyládát is, hogy tudja használni...
Ez azért így egy csöppet dühítő... Igaz van itthon aktív mély, de van egy 150-es ládám is....Ami messze szebb és erősebb, mint amit ahhoz a 15 évvel ezelőtti házimozi rendszerhez adtak... Ugye az csak egy aktív mélyből áll, amibe be van építve az elektronika, a dolby, meg 5 hangfal mellé és ennyi.
-
Móci
addikt
válasz
robi0604 #6641 üzenetére
Közben megoldódott a helyzet: találtam 35-ért egy szép állapotú V363-at!
Kíváncsi leszek rá majd, ha megjön. Havernál azon nyomban le is tesztelem...
Szettnek egy Yamaha NS-P110-et néztem hozzá. Alapot szeretnék elsőre mindenképpen, majd később bővítgetem. Meg ugye 40 ezer jó magyar forintnál többet nem szánnék rá. Ha van jobb tapasztalat, szívesen veszem! -
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #6607 üzenetére
Köszönöm Neked is a segítséget! Igazából ez az erősítő vásárlás egy hirtelen ötlet, és még nem néztem utána alaposabban, ezért kérdezek hozzáértőket.
Valójában a Tv-m is csak HD ready, ezért is érdeklődtem, hogy egyáltalán ez a felskálázás hasznos dolog vagy nem? Korábban olvasgattam már, hogy ugye kinek a paplan, kinek a papné, van akinek tetszik, van aki fikázza a végeredményt. Ez a HDMI csatis dolog pedig eddig nem volt tiszta nekem.A realtek driver sem segített, a hd audio driver sem, egyszerűen nincs hang a tv-n. Ja, a kártyához kaptam a DVI-HDMI átalakítót igen! Elvileg pedig a TV HDMI 1.3-as, és a kábel is hozzá való.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Medence topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest