- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Nem stimmel a manual, sem ez, sem amit én kaptam, ezért kérdezősködtem itt, nem azért mert totál satu vagyok. Már megvétel előtt is néztem neten a manualját és amikor megkaptam magát a mélyet totál más kép fogadott.
Este dobok egy képet a hátuljáról és akkor meglátod. (egyébként így is elég egyértelmű volt a bekötés, de mivel nincs tapasztalatom gondoltam megkérdezhetem...)
-
Brandys
tag
Köszönöm. Igen a próba lenne a legjobb, de hát nincs elérhető DAC, venni meg egy próba miatt bukó lehet. Azért is tettem itt fel a kérdést, hátha valakinek gyakorlati tapasztalata van egy ilyen kaliberű (ha nem is pont ilyen) rendszerrel. A Dune még nincs meg, csak előre gondolkoztam. Ezeknek az analóg kimenete felejtős? Gondolom igen.
-
Brandys
tag
Igen, ez jó kérdés: már csak olyan embert kéne keresni, aki használ külső DAC-ot ilyen kaliberű erősítőhöz. "Hol kezdődik a jobb? - ez költői kérdés volt." Egyébként MS Aviano 6-os frontjaim vannak, amit személy szerint (a saját két fülemhez mérten) jónak tartok, persze az árkategóriát figyelembe véve.
-
-
Tamoo
nagyúr
Tudom. Mint írtam csak line in van, nincs külön lfe, ezért kérdeztem inkább. Na mind1.
Annyit kellett, hogy az a low pass-t lecsavartam teljesen jobboldalra és akkor él a line in egyik oldala LFE-ként.Na megkapták a surroundok az inakustik premium kábeleket, hát a cérnákhoz képest óriási változás van, pedig ez is csak 1.5-ös.
Proson Sub kábel is tökéletes, semmi "zúgás".
-
krenkoka
tag
szerintem WG-Palik duó lenne a befutó. Palik mondja a hülyeségeket, WG meg az okosságokat. én az elmúlt pár évből csak Palik beszólásaira tudok emlékezni! szóval szerintem ketten együtt jók lennének. egyedül a Gyulai Balázst kellene elfelejteni, engem nagyon idegesít.
Hivatalos közlemény az volt az eltűnésével kapcsolatban, hogy Palik Lacika a kisfiúk nagyon beteg, és csak Ausztráliában lehet kezelni a betegségét. Hivatalosan.
-
cekkk
veterán
-
spiky03
veterán
Értem.
Hát sajnos jelenleg így marad, mert ha egy pöcökkel lentebb teszem a polcot, akkor meg nem fér el a két lejátszó egymáson. Sajnos kell a két lejátszó, amíg nem veszek DB
Ha lentebb kerül a polc akkor ha a lábait visszateszem, akkor a fölső léc pont a membrán fölé esik.Az úgy már rendben lesz? Igaz, ha a lábait nem teszem vissza, akkor sztem pont kifér rajta, és kitudom húzni a polc széléig.
De az akkor nem probléma, hogy nem lesznek rajta a kis gumi lábai?
Esetleg tegyek alá valami vékony kis gumidarabot? Vagy teljesen mindegy? -
L4D1K
őstag
Basszus hogy a Pioneer blu-rayek hogy néznek
. A legkisebb modell ha jól látom a 140es. Sajnos ez már 50e körül mozog...de akkor is rohadt jól néz ki
A pio akármennyire is jó, nem fog beleférni a keretbe. Szerintem marad akkor a pana. Majd hnap elmegyek egy-két márkaboltba megnézni pár típust. Kár hogy nem tudok olyan boltot, ahol szépséghibás piokat forgalmaznak.
-
cekkk
veterán
Ami miatt pl nem szimpatikusat, árlistájuk , és ott van hogy Dali Concept Center 90 000 59 000, mikor 90 ezer a center lista ára?
Horn árlista, és egy használt centert drágábban akarnak adni mint az új ára, menjenek a fenébe, de a többi ára is igen érdekesnek mondható
Én nem foglalkoznék velük ennyi. -
benvolio
őstag
Pro Logic II van is az erősítőn, de mivel 5.1 jelet kap az erősítő azt nem is lehet használni alatta. Azt csak Dolby Surround vagy sztereo jel esetén lehet és igencsak van különbség közte, szerintem ég és föld. Valamint te nem fogsz megszólaltatni pro logic II-vel 1db /pl. jobboldali/ háttérhangfalat, mert azt a frontból keveri csak oda tehát önállóan nem fog szólni.
/Valamiért eltűnt az a teszt hátha itt jó: [link]/
-
cekkk
veterán
Nálam is a H/K ha automatikusra van állítva, akkor mindig az ő szerinte legjobbat adja, ez addig jó is amíg 5.1et adok neki, de ha 2.0 kap, akkor azt is 5.1be rakja szét, amit én nem mindig szeretek, mert vannak ahol nem jól tudja ez megcsinálni, és inkább váltok át sztereóra, és gondolom nála is ez lehet, hogy automatikusan szétrakja a jelet.
De nem azét tud csak 2.0át vissza küldeni, mert két kábel hivatott az arc kiszolgálására, és így az nem képes többre, míg mondjuk, ha nem lenen benne a internet sávja akkor lehet tudná a sokpont.1-t?
Át kell néznem a hdmi specifikációját -
Joe bácsi
őstag
-
Tamoo
nagyúr
"Egyik topiktárs vett olyan szettet, azóta veri a fejét a falba, valahogy így:
"
Rám gondolsz, vagy más is vett ilyet?
Hát igen, sikerült vele szépen mellényúlni. Nem hibáztatom csak magamat, de valaki igazán lebeszélhetett volna
Viszont ha valakinek nincs lóvéja egy normális szettre az a bögrékkel is kihúzhatja egy darabig.
-
L4D1K
őstag
Félre értettük egymást.
Olyan BD lejátszó után érdeklődtem, ami
-a gyári korongokat, minden extrával menüvel profile al stb kezelni tudja (nem tudom mekkora elvárás ez 2011 q4ben)
-usb kapun keresztül,külső HDD -n lévő avi mkv divx xvid stb videókat képes legyen lejátszani, akár magas bitrátával és többcsatornás DD DTS hangsávval is, és ezt képes legyen érintetlenül átlökni az erősítőbe . bd / dvd iso nem kell
Bocsánat ha félre érthető voltam
-
Caldera1
tag
Éjszaka kalibráltam a rendszert, tehát még nem tudtam meghallgatni...
Mivel a nappaliba van a rendszerem, így sajnos kellett kompromisszumos megoldásokat kötnöm. Ilyenek például a mennyezeti hangszórók is. (Viszont így 7.1-re tudtam váltani, ez viszont jó dolog, lévén kb. 90 légköbmétert kell megtölteni mozihanggal.)
Az a baj, hogy a jobb sorround pont olyan részre esik, ahol közlekedünk, tehát üres az a rész. És a teszt hangoknál, amikor kalibrált a rendszer akkora visszhangos-kongás volt ennél a hangszórónál, mint a ház.Tudom, hogy a laminált padló nem kívánatos... dehát ez van. A többi mennyezetinél nem hallottam semmilyen problémát, mert vagy egy nagy virág, vagy valami apróság van a laminálton. A frontok és a center előtt pedig egy 3 x 2-es bárány szőnyeg van, így ott sem csupasz a laminált.
Nem értek hozzá, azért kérdem, hogy egységes vágási freki kéne mindegyik hangfalnál? És most nálam a nem tökéletes akusztikát küszöbölte ki a rendszer? -
Ez biztos hogy így van?
A hdmi.org szerint átmegy ugyanaz mint optikain:
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#14A VSX-826 manualjában is azt olvastam, hogy ha van ARC, akkor nem kell még optikai/analóg módon is összekötni a TV-t az erősítővel.
-
cekkk
veterán
Csináltam én is egyik ismerősömnek egyet, mert szinkron fanatikus, és az egyik film 7.1 magyar dts-hd hangot tartalmazott, és azt beleillesztettem neki az mkvba, mert úgy archiválta magának, de ez egy privát dolog volt, viszont rákerestem még a nyáron és találtam még pár ilyen filmet, nekem is furcsa volt
regger
Ha rosszul van megcsinálva akkor biztos nem játsza le, én is kínlódtam mire szépen kiszedtem a hangot a BD lemezből, akik meg 2 kattintásos progit használnak azoktól ne is várd, hogy jó működő dolgot adnak ki a kezükből!
Egyébként az mkv egy konténer amibe lehet hd-hangot rakni, és ha rendesen meg van csinálva, max azért nem jön ki hang, mert a lejátszónak nincs license a HD hangokra. -
vaksi8
senior tag
Egy onkyo ht-s3405 tipusu rendszer a kis szappantartó hangszóróival.Vezetéknek gyárilag a "cérna"tipusu volt.
Igazából semmi változást nem hallok,nem tudom megérte e a további kb 7 ezer forintos beruházást a vezetékekre.Ha netán lenne is változás,gondolom csak valami műszer érzékelné. -
robi0604
őstag
Elnézést akkor félreértettem és egy kis megnyugvást akartam adni a többieknek.
Tény és való, hogy hiba csak azt megemlíteni, de ha nincs módjában mást választani, vagy ragaszkodik valaki egy bizonyos "körbe" tartozó (nem rossz értelemben) kábelhez, akkor az ez irányú tapasztalatokkal is tudunk segíteni. Az átlag user számára teljesen felesleges belemenni a részletekbe, mivel, ha ez érdekelné, megkérdezné, vagy visszaolvasna.
Bocs, csak a magyarázatommal gondoltam alátámasztani a gondolatmenetemet.
spiky03
Ahogy BBéci is írta, nem akart senki rábeszélni másra, a jelenlegi rendszernél nincs is igazán értelme. Teljesen jó lesz amit választottál.
-
robi0604
őstag
Ez mind igaz és nem is vitatkozom vele, de alsóbb kategóriánál, ha adott (egyszerűbb) kábelt veszünk, van változás a keresztmetszet emelésével, főleg nagyobb távon nézve.
Maradva Pl. az In-akustiknál, egy 10m-es távon, egy alsóbb kategóriás erősítőnél jobb választás a 2,5-es, mert torzítás mentesebb lesz a hang, persze durván leegyszerűsítve.
Természetesen egy jobb minőségű kábel mind felépítésében, mind anyagában különbözik, ami nagyobb befolyással van a hangra, de valljuk be ott, sem cérnákat használnak.
-
törölt tag
Nem az a lényeg, hogy szar-e vagy sem. Tetszik a loudness hasonlat, te bekapcsoltál valaha bármilyen kiemelő funkciót az erősítőn? Gondolom nem, én sem. Elvileg azt kéne hallanunk, amit a hangmérnöktől kapunk. Ha ezt megkapjuk az LPCM, HD MA és TrueHD hanggal, akkor a DD "ne szóljon jobban" náluk.
-
törölt tag
Ez egy érdekes kérdés, minap felmerült az AVFórumon is. Nem értek a szinkron készítéshez, de nekem is feltűnt, hogy bizonyos BD-ken a magyar DD 448/640kbs hang nemhogy rosszabbul, hanem jobban szól a HD hangoknál. Úgy értem azonos hangerőn a szinkron hangosabb és dinamikusabb, mint a HD hang, tehát nem jobban szól, csak úgy tűnik mintha jobban szólna, nemtom érthető-e.
Tehát a HD hangot hangosítani kell, hogy azonos hangerőt érjen el a DD-hoz képest.
Szerintem spiky03 is egy ilyen hangú filmbe akadhatott bele. Bár nekem a John Rambo rendezői változata van meg (szigorúan a 7.1 dts-hd ma miatt
) amin nincs szinkron, így pont ezt ellenőrizni nem tudom.
Lehet, hogy hülyeség, de ilyen esetekben csúnyán belenyúlhatnak a szinkronba dinamika ügyben. Ha valaki tapasztal hasonlót, vagy tudja miért lehet, jó lenne ha megszólalna.
Ha már szóba került az off. SZVSZ hiányzik egy olyan házimozis topik, ahol dvd/bd képről, hangról, és minden "nem milyen cuccot vegyek" témáról lehetne társalogni.
-
cekkk
veterán
Áh nekem ennyi elég volt, inkább olvastam tovább
Ennyiből sajnálom, hogy a Dune most szervizbe van, hogy nem tudom nézni a sorozataimat, meg most a héten egész jó filmek jelentek meg, de a másik előnye, hogy többet olvasok a szokásosnál.
Egyébként én nekem annyi a véleményem erről az egész xfaktorról, meg Megasztárról, és Csillagszületikről, hogy teljesen felesleges ilyen sűrűn ilyen műsorokat készíteni, kis ország vagyunk, nem tud eltartani ennyi énekest, nem hogy még meg is vegyék az ő cdiket, ez a RTLnek meg a TV2nek jó mert mert nekik pénz a sok sms, de így is úgy is eltűnnek ezek az emberek fél-egy éven belül.
De ugye van akinek tetszik van akinek meg nem, mint nekem -
Balázs02
csendes tag
-
Balázs02
csendes tag
Igazad van, de azért valami irányt mégis kérnék, amennyiben lehet irányt adni ilyen ügyben. Ezidáig egy Sony STR DE875-ös erősítő + Sony SS MF500H hangfal kombinációval halgattam mindent. Szóval gondolom, ezután szinte bármilyen hangfal nagy előrelépés lenne. A kérdés inkább az, hogy mivel járnék legjobban?!
-
DM-Fan
nagyúr
Megköszönöm, ha rákérdezel! Elég nagyot néztem, hogy hogyan lehetséges, hogy egy szeptemberi gyártású gépen november közepi firmware van. Pedig garantáltan zsír új, én vágtam fel a dobozon a gyári ragasztót, én szedtem ki mindent a gyári nylon-ból, látszott, hogy nincs visszaragasztva.
-
Lacpac
őstag
Pl itt, de már máshol is találkoztam vele, sokszor a hangfalra írják így rá.
A linken hangfaltipusok vannak, és az adatlapjukra lehet eljutni.
-
spiky03
veterán
Köszi a választ.
Még nem aktuális, csak érdeklődtem, hogy sub téren, hogy tudnám bővíteni a rendszert.
Ha itt lesz az idő akkor ismét megfogom kérdezni, hogy milyen sub-ot és kábelt ajánlotok az update-hez.És így is lesz olyan hatása, mintha alapból két mélyet tudnék rákötni az erősítőre? Vagy azért van minőségbeli/dinamika különbség?
-
gazsibacsi
csendes tag
Persze ez rendben van...
Azt szerettem volna megtudakolni, hogy technikailag nincs-e azzal probléma, hogy ha pl. egy 4 ohm-os vagy 6 ohm-os hangfalszettel használnék egy yamaha rxv661-et. Vagy tökmindegy milyen hangfalakat csatlakoztatok nem fogják egymást károsítani/kinyírni...?
Csak mert valamelyik korábbi hozzászólásban volt valami ilyesmi, hogy volt aki hasonló miatt kényszerült eladni a hangfalait és újakat venni helyettük.
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mennyire fontos, hogy a frontok/center/hátsók egy fajtából származzanak? Vagy különböző márkájúakból is össze lehet rakni egy jól teljesítő szettet? Mert lehet, hogy akkor először inkább vennék 2 jobb frontot, a többi meg maradna, ami van (régi hifi hangfal, stb.) és ahogy lesz lóvé úgy venném meg a többi elemet is...
Nagyon nem értek hozzá, most készülök összerakni az első házimozimat ezért biztos néha kérdezek olyanokat is, ami másnak már teljesen egyértelmű...
Köszi a segítséget mindenkinek! -
dimice
csendes tag
"(#43464) dimice
Nem értem, a tévének mi köze a Popcornhoz? Mármint a hangjának."Az, hogy eddig a tv usb portján néztem filmet, de ennek a bemenetnek a hangját nem adja ki a tv scarton. Optikain se biztos, de olyan bemenete meg egyébként sincs a hifinek. Ezért kellett volna a DAC, de most ott tartok, hogy helyette a Popcorn, és RCA-n rákötöm a hifire.
-
gazsibacsi
csendes tag
De olvastam
"Hangszórók impedanciája: a mai erősítők nem kényesek rá, és nincs pl. 6 vagy 8 ohmos erősítő! Csak akkora impedanciára van megadva a kimenőteljesítmény és a torzítás. Természetesen egy határ alá nem érdemes menni (általában 4 ohm). A modern erősítők figyelik a kimenő portjaikat (is), így nagyon nagy baklövést nem tudunk elkövetni (rövidzárlatot és túlterhelést is túlélik)."
De akkor nincs is olyan, hogy az egyik jobb, mint a másik? Vagyis ilyen szempontból tökmindegy, hogy milyen hangfalat veszek? -
dimice
csendes tag
Oké, én elfogadom, hogy teljesen igazad van, és tisztelem is a hozzáértésedet.
De! A dolog nekem úgy kezdődött, hogy kellett volna egy DAC ahhoz, hogy ne a tv hangszórón halljam a hangot...ennyi, és nem több! Egyszerűen nincs szükségem komolyabb cuccra. Viszont egy DAC ami átkonvertál (pl. ZeroDAC) minden hangformátumot sztereoba, az 48.000,- forint. Ergo 7000,- FT-tal többért kapok egy megoldást a problémámra, és egy fasza kis lejátszót is.
Az meg, hogy nem használom ki a benne rejlő lehetőségek mindegyikét attól még úgy tűnik ez egy optimális, és szinte az egyetlen megoldás lehet a saját problémámra. Most vegyek valami vacakabbat alig kevesebbért? Még akár jól is jöhet a későbbiekben ez amiről szó van. -
dimice
csendes tag
Hát az én fülemnek elég ez, ráadásul szerintem nem egy gagyi HIFI. Hangra és tudásra valahol a Cambridge Audio Sonata környékén van, csak a CA-t többre tartják szerintem nem teljesen joggal, hangsúlyozom ebben a kategóriában! Nekem mindkettőt meghallgatva ez amit megvettem jobban tetszett (Philips MCD909)....hangszórók állványon, nincs ezzel semmi gond. A sokkal komolyabb rendszerek és e közt ami nekem van én nem hallok akkora különbséget, de abban igen, hogy valami tv-n szól vagy ezen a HIFIN. Hozzáteszem még egyszer az én fülemnek, és pénztárcámnak ez a rendszer bőven elég!
A válaszokat meg mindenkinek köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest