- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Aktív témák
-
BWizard77
csendes tag
Azt szeretném, hogy a számítógép HDMI kábelen küldje a képet és a hangot az erősítőre, az erősítő tovább a tvre szintén HDMI kábelen , a monitoromon (dvi kábelen) viszont lehessen dolgozni (net, word, stb), míg a tv-n mondjuk megy egy mkv film (true-hd hanggal).
Ez most nem megoldható, mert ha az erősítőt bekapcsolom, a monitorról eltűnik minden, csak a windows háttér marad ott (elsődleges monitorról átvált másodlagos kiterjesztett asztal módba)! -
imibogyo
veterán
10653-ban én is ezt mondtam, hogy biztos volt jobb dolgod is. Amúgy meg ott vannak a smiley-k is.
És nem kioktatás volt, csak mivel hozzáértő vagy egy gyors válasz vártam, nem azt, hogy nézzem meg máshol. De ha ez kioktatás volt a szemedben, akkor természetesen bocsánatot kérek. Nem annak szántam, csak rosszul veszi ki magát, ha hülyének néznek, hogy nem nézem meg a manualt például. Ha lett volna időm én is el tudok bánni egy google kereséssel, csak éppen pont időm (és technikai hátterem) nem volt, ezért vártam itt egy gyors választ.
De a többiek már segítettek.
Még egyszer bocs, nem leszólásnak szántam.
-
imibogyo
veterán
Rendben. DE
A csatlakozók közötti átvitelt nem említi egyértelműen a kolléga, és nekem mint laikusnak kell a megerősítés, ezért akartam pontosítani. Na mindegy.
Ez nem első sorban típus specifikus kérdés a részemről, hanem hogy úgy általában tudják-e az erősítők, ezért is nem néztem ennek utána egy-egy gyártó, egy-egy adott típusánál. Az 508-at csak azért kérdeztem mert ő említi a 608-at, így gondoltam van némi tapasztalata vele.
Meg aztán amennyi idő alatt le írtad a mondatodat, addig le lehetett volna azt is írni, hogy van-e ilyen funkció általában a modernebb erősítőkben, vagy sem. Elvileg ettől lenne egy fórum szakmai fórum, de minimum a segítségnyújtásról szólna a dolog. Nem a Google a barátod tanácsokért jön fórumozni az ember. Azt az ember megoldja magának, de itt elvileg egy közösség működik, akik segítségért fordulnak egymáshoz, vagy csak simán vitatkozni egy egészségeset.
Nem kívánok vitát indítani erről, nem kell véleményezni sem, csak kifejtettem a saját gondolataimat. Nem írok ide többet, ha ekkora gondot jelent a hozzáértő kollégáknak, két sor leírása.
Azért köszönöm szépen..
További szép napot. -
vtechun
veterán
Onyko-k esetében 0-80 -ig lehet tekerni a hangerőt, csendes szobában (de még a Media Marktban is) lehet hallani fehér zajt az Onkyo-k esetében 60-70 köztt jön be és lineárisan erősödik 80-ig. Sustorgást hallok konkrétan. Ha szinte mindegyiknél hallom, csak nem én vagyok a hülye
Túl érzékenynek sem hiszem a fülemet.... (bár jól tudok fülelni, ha valami pletykát kell kihallani melóban
)
-
-
jayjay
tag
A Cantonokat hallva nem is kellene továbbmennem talán, mert mindkettőt jónak éreztem.A Quadral Chromium elég új modell és emiatt is kicsit drága.Ebből a márkából a Platinum széria még az amiről jókat írnak.Ez árban megfelelőbb lenne.Talán Hamburgban több lehetőségem lesz kipróbálni őket.
Ha esetleg itt nem találnék helyet ahol le tudnám tesztelni a hangfalakat, akkor Pesten hol lehetne?
Ezek maradtak:
Kef IQ50, 70
Monitor Audio Bronze, Silver, RX
Polk Audio TSI, RTI
Mission M35
Jamo 606, 608
Gondolom az utolsó 2 sorban lévőket nem ajánlod.A Teufel szettek itt is népszerűek, de zenére ha jól tudom annyira nem.M-on sokkal több zenét hallgatok , mint filmet nézek, mert akkor nyaralok.
-
imibogyo
veterán
Azt hittem, csak a csíptetősre írta, hogy suxx, mert úgy indította a mondatot, hogy jó lesz az (mármint az 508-al szerelt rendszerre gondoltam, hogy írja, hogy jó lesz az). A kisebb rendszerről amúgy is lebeszéltem magam, az a csiptetős dolog nagyon nem tetszik.
A fingilingi hangszórók nem zavarnának, mert írtam, fentebb, hogy csak maximum egy évig kellenének, mert utána vennék két komoly frontot, az erősítő az meg ugye adott hogy jó, az 508-asról eddig csak jókat olvastam. És így rögtön 5.1-el tudnék indítani.
Nem tudom, hol volt vágva a mély-tartomány alapból a mélyládával, de miután kikapcsolta a mélynyomót nagyon hiányérzetem támadt. Lehet beállítási probléma, két napja van nála a rendszer, szóval simán lehet ez is.
Mondjuk én javarészt (idő 90%-a) a számítógépre kötve fogom használni, azon belül is játékra, ezért nem egyértelmű még, hogy milyen rendszert szeretnék (5.1 vs 2.1). Érdekes, hogy játékokban sem feltétlenül hiányzott a sok pont egy, kipróbáltam a fentebbi sztereó rendszert Crysis-al, meg Splinter Cell-el és nagyon nagy élmény volt, de azért a filmek és természetesen a játékok miatt is az 5.1 felé húz a szívem.
Egyelőre csak annyi a biztos, hogy az erősítőt Onkyo lesz, eddig azoknak a hangja tetszett a legjobban, esetleg Denon.
Közben kezd kikristályosodni a fejemben a végeredmény: lészen egy Onkyo 508-as véve, és otthon van egy pár Jamo E500 hátsó hangfalpárom, egyelőre kihúzom azokkal. Aztán amikor lesz megint pénz, akkor veszek két komolyabb front hangfalat, majd később egy jobb fajta mélynyomót.
Na lehet engem terelgetni, csak kicsit bizonytalan vagyok.
Köszi az eddigi tanácsokat. -
jayjay
tag
A KEF IQ50-es és IQ70-es széria.Heco-ból a Celan 700-as széria(701,710).
Itt nálunk általában a német márkák vannak döntő többségben.(Nubert, Canton stb)Úgy olvastam, hogy pl a Polk már nem képviselteti magát nálunk.KEF hangfalakat sem nagyon találok.A Canton Karat tipust nem is említettem.
Olvasgatok mindenfele és pl néhány márke jóval olcsóbb Magyarországon, mint itt.Ezt eddig egyáltalán nem tapasztaltam.Gondoltam innét viszek haza pár dolgot, aztán kiderül otthon kell megvennem. -
vtechun
veterán
nem tudom, de erotlennek ereztem a hangzast amikor 80 hzen volt. es itt alacsony hangerorol beszelek, nem megy harmad hangeronel hangosabban. nemtom, nekem nem tunik tokeletesnek 80 hzen, akkor urt erzek a nagyon mely es a kozep kozott, bantsam a setupon beluli hangszin meg egyeb ilyen beallitasokat? Thuglife : tudsz mondani nehany parametert a menubol amit a meromikrofon hasznalata modositott? mert nagyon nem akarom elallitgatni.
-
nebulo5
senior tag
Hasonló megoldásra kényszerült egyik kollégám. A rézkúpok helyett, danamit kúpokat rakott alájuk. Rideg, sőt törékeny is a danamit, viszont nagyon jól forgácsolható! És ami esztétikai szempontból is fontos: több színben kapható.
A napokban kellene megkapnom a rendelést, amelyben 20 mm. átmérőjű danamit (fekete) rudat is rendeltem. Pont, ilyes kúpokat szeretnék esztergálni belőle. Ha esetleg tudsz addig várni, akkor 8 db.-al többet, nem esik nehezemre "legyártani". Szivessen adok belőle, akár csak teszt szempontjából is. -
BaLee
addikt
Igen, közben ezt is olvastam.
Teszem azt akkor, hogy ez az erősítő megfelelőnek tűnik?
Gyanítom nem csak az ár számít egy 5.1-es setnél mert pl. erről a Magnat Supreme szetről ahogy olvastam többen próbálták lebeszélni a delikvenst pedig árban több mint duplája az erősítőnek.Milyen típusok közt érdemes nézelődni hangfalfronton? Nem szeretnék mindenáron venni 60 körül egy setet, ha az sz*rra való, inkább gyűjtök rá és veszek a duplájáért ha az megéri.
-
BaLee
addikt
Igazad volt, ezt tettem.
Vélemény erről a párosról?
Infinity Primus 5.1
vs.
JBL SCS 178ezzel az erősítővel:
Onkyo TX-SR307120ból ki is jönne ennél jóval többre számítottam, vagy ez "ennyit is ér"?
-
Dorian
félisten
Honnét lehet letölteni ilyen tesztlemezt? Itt a különböző trackek különböző frekvenciájú hangok, amit vagy hall az ember vagy nem és így derül ki a hangfal képessége?
Én mély tesztelésre egy Bass Gangsters CD-t (Criminal Bass Album) használok, természetesen csak érzésre kap az ember eredményt -
lean
aktív tag
értem, akkor dolgozok majd az ügyön.
vtechun:
QLN 604 mk2 5.0. szettDorian:
Azért így is van elég hangnyomás, és mély is, rezgeti az ablakot, 20nm a szoba, de pl. a THX referencia 0 dB hangerőben nekem már sok, aztán 100ig bírná az erősítő.
Olyan 50es hangerő között kezd el élni a cucc... -
-
-
lean
aktív tag
subkábelnek ezüstözöttet
amint mondottam volt egyenlőre ezzel a kábellel próbálkozom, aztán veszek jobbat ha szükséges (összehasonlítási alap)...a streamaudiós fiúk nem ajánlottak semmit, mivel egyenesen Svédországból szereztem be a cuccot...csak azért linkeltem őket mert ők az itthoni importőrök.
-
bmeszaros
csendes tag
No, ez jól hangzik
Főleg hogy amúgy is Denon párti vagyok.
Van valahol olyan oldal, ahol normális specifikációk vannak régebbi típusokról is? Mert ugye a gyári honlapon csak a legújabb 2010-es speckók vannak, én meg megelégednék régebbivel is. 2007/2008/2009-es modellel.Denon AVR-3808 tudhatja?
-
Thuglife
senior tag
Bocs, nem a frontoknak, az egész rendszerre értettem a 100hz-es vágást! Ezt állította be magának az Audyssey is de hallgattam kb egy hónapot 80Hzel is de úgy éreztem h ott már a frontok részéről lejebb hagy a lendület! Utána meg bekapcsolódik a sub és hirtelen sok lesz a mély! Pedig speckó szerint 42 Hz-ig simán kéne bírnia... Mondjuk ezt zenénél, és azon belül is sok méllyel rendelkező hiphop, Rnb-nél hallottam! Az már a saját hülyeségem, hogy zenénél is be van kapcsolva a sub de nagyon visszafogottan (-6, -7dB) Látszik 15 cm-es hangszóróktól nem kell csodákat várni, meg ugye nem egy "hájend" cuccról van szó!
-
KTTech
veterán
Hangfal alá állványnak EZ vajon megteszi?:
Épített hangfalaim vannak, és költözés miatt kell néznem alájuk valami tartót, kb. 50cm magasat (és 25cm széleset, 37cm mélyet, elvileg)... ahogy nézem egyelőre maradni is fognak, legfeljebb kapnak még maguk mellé illeszkedő surroundot, centert és sub-ot.
Ilyen hangfaltüskékkel raknám rá.
(közben most látom, ezt nem ide kellett volna, de már nem rakom át a hsz-t...)
-
-
Dorian
félisten
Megvettem
A boltban ezzel voltak felszerelve a bemutatóteremben a hátsó dobozok - nagyobbak, mint az enyémek - nekem stabilnak tűntek... Most újabb kérdés merült fel a fejemben: Annó kicsit alulméreteztem a kábelek hosszát, a falra ráakasztott dobozoknak még megfelelt, de így kíváncsi leszek... otthon kiderül... Gondolom toldani nem ajánlott... (Neotech 2x1,5 mm2 OFC fonott kábel) -
Dorian
félisten
-
afiaf
csendes tag
Igazából ez egy viszonylag hosszútávú beruházás lenne, tudom, hogy jelenleg nem sok film használja ki a 7.1-et, de idővel biztosan alakul majd ez is. Mivel nincs túl nagy árdifferencia az erősítők között ebből a szempontból, így olyat vennék már, ami képes rá.
Őszintén szólva a 300e Ft hangfalakért nálam már bőven a lélektani határ felett van, így igazából vagy ez a Magnat Supreme 800-as set, vagy a Mission MV-8 pakk. Pro és kontra véleményeket szívesen fogadnék!
Azért köszi szépen a tanácsokat!
-
afiaf
csendes tag
Igen, ezt nagyjából sejtettem is, elég, ha az árakat megnézem. A hangfal nekem egyelőre tökéletes, jelenleg nincs rá több pénzem, esetleg, ha faragok az erősítő árából.
Szóval visszafordítva a kérdést, tudnátok olyan erősítőt ajánlani, ami 7.1-es, DTS-HD-s és a feltüntetett Yahama-nál olcsóbb? Mert akkor a fennmaradó lóvéból tudnék nézni komolyabb hangfalakat.
-
Vidala
senior tag
Inkább poénnak szántam a korábbi hsz-omra (remélem megvan mindenkinek ez a darab), de egyben találó is.
Nekem ebben a témában teljesen jó érv bármi, ami nem abból fakad, hogy "csak" vagy mert "nekem olyan van, ezért rosszat nem lehet róla mondani". Sok kipróbálás, összehasonlítás teljesen jó, sőt: nem vitatom (főleg a mostani után) a műszerek hasznosságát, elvégre azért vannak kitalálva, de végső soron mi (emberek) látjuk-hallgatjuk ezeket a ketyeréket, r-go az a végső mérce tetszik-e.
A Velodyne-okról már tövvször meséltél, nálam az összképen erősített ez a külön beállítási funkciója.
Én még mindig hezitálok, hogy mi legyen nálam mélynyomó ügyben, de erről az oldalról (is) közelítve egyre inkább úgy tűnik, jó lenne a rendszerhez egy barátságos darab.KTTech: bizony, az már nem egy súlycsoport. Bár épp az említettek nagyrészét tudja a 255-ös (sztem jó vétel 140K-ért).
-
Vidala
senior tag
"- A vita logikus észérvek sorozatos ütköztetése, melyet konklúzió követ.
- Nem
- De
- Nem
- Deee"
Holló Színház: VitatkozószóbaAzt hiszem ebben az esetben (is) sikerült.
KTTech: a Yamahák nem nyerték el a tetszésed műszakilag? Nem akarlak lebeszélni a H/K-ról, csak ha már formatervben inkább a Yami lenne a nyerő.
BBéci: Az sem egy low-budget doboz, de legalább tudjuk miért.
-
Vidala
senior tag
Nem vagyok az a sértődős típus, viszont az értelmes vitát szeretem!
Sokunknak nincs hangnyomásmérője, valahogy mégis be kell állítani a cuccot, amiben hasznos segítség lehet egy ilyen mérőrendszer. Biztos igazad van, de úgy, hogy kérdéses lehet az elért eredmény (megintcsak az olcsóbbaknál jellemzően) már nem vagyok benne biztos, hogy a fülünk nem felelhet meg. Ugye anno a T+A csúcs sztereó rendszeréhez 8 mérőmikrofon volt az automata beállításhoz (kb. ugyanennyi millióért). Már beszéltünk róla. A Városház utcai zsebkendő méretű bemutató"terem"ben is hibátlanul szólt a 2*600W.
Én nem kizárólag mozira pl. a koncertekre is gondoltam. Ott még koncert közben is sokszor belenyúl technikus, a jobb eredmény érdekében (aki igen, arról most nem beszélnék).
Otthon meg csak 1-3 hallgatói pozíció van a kanapén, én arra lövöm be.Persze lehet/biztos, hogy a mérőmikrofonos beállítás jóval finomabb hangolást tesz/tenne lehetővé, mivel a H/K-nak manuálisan a távolságot, a hangerőt és crossovert lehet megadni, további ekvalézer beállítást nem (de azt sem tudom, hogy ezen a szinten a mérőmikrofon állít-e bármivel is többet, de nem hiszem).
-
Vidala
senior tag
Szerinted miért írtam hátránynak?
Egyébként meg miért ne lehetne korrektül beállítani (egy hangtechnikus/mérnök sem /csak/ mérőmikrofonnal kalibrál)? Sőt, sajnos nem egy hozzászólás született már arról, hogy tök jó, de azért egy kis kézi utánállítás is szükséges volt (nem emlékszem a típusokra, de nem H/K volt, saját tapasztalat híján arról meg nem írhatok).
Szvsz akinek van egy kis türelme és füle hozzá, meg tudja oldani, nem kell túlmisztifikálni. Persze kényelmi funkciónak (és fülpótlónak) tökéletes. -
bebeb
csendes tag
Üdv Kedves Drusza!
1, A hangoskodához valóban nem értek. A dilitális átvitelhez talán van lövésem.. H a átmegy az összes bit akkor müxik, ha nem akkor nem. Az utóbbi esetet hívják úgy, hogy nem elegendő az adott sávszélesség....
2. TE mondtad éppen valamikor pénteken: "Nem szerencsés arra hivatkozni, hogy mit olvastál valahol. Saját tapasztalataidról mesélj!" Ezt csak a reagálásként mondom a kábeltesztekre. és mégegyszerIGITÁLIS átvitelről beszélünk!!
3. Mivel Te hozzáértőnek tartod magad - bár a hozzáértésnek és egy adott foglalkozásban szerzett tapasztalatnak (értsd:újságíró) nem mindíg látom szoros összefüggését -
és hosszas tapasztalatra hivatkozol HiFi téren ezért nem értem miért nem válaszoltál, egy egyszerű, házimozi erősítők terén, főleg HiFi témában évtizedeket megtapasztaltaknak már-már trivi kérdésre, hogy nekem elég-e egy phono előerölködő, vagy inkább egy RIAA kell öreg Denonomhoz hanglemezeimhez. (A hasonló problémával szembesülő zenebarátoknak szívesen adok pár "filléres" tippel.)
Ahogy a Fórumon többször tapasztaltam, a többi, konkrét válaszokat kívánó kérdéseket is gyakran ignorálod. (Igen, 1-től végig olvastam ezt a topikot.)Köszönöm figyelmedet, a többiektől elnézést a kicsit bő offolásért, valamint
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDEN FÓRUMOZÓ SEGÍTSÉGÉT!!
Ez a szösszenet nem jött volna létre, ha nem leszólással és saját ényezéseddel indítasz.
Részemről ennyi és nem több erről a témáról!B
. -
KTTech
veterán
Ha lehetőség van rá, akkor az erősítő lenne a fő műsorforrás-választó (nem igazán nézek TV adást, bár, ahova költözök ott lesz Digi, DVB-C-n, de nem biztos, hogy előfizetek rá).
Kerülne rá a Panasonic NV-S121-es S-VHS-en kívül egy PC (HDMI+Koax digitális hang), egy Panasonic S42 DVD (nincs HDMI rajta, de komponens kimenete van) + optikai hang, a WD-TV Live, egy LP (előerősítővel, épp most építem), egy Technics RS-AZ6 deck.
DVD-re semmit nem írok már, elegem van a tönkremenő lemezekből (pedig Grade A, általában Taiyo Yuden lemezeket használok, Verbatim által címkézve). A DVD-nél tapasztalatom szerint jóval időtállóbb a szalag... (még, ha rosszabb minőségű is). Ráadásul egy normális digitalizáló többe kerül, mint az S-VHS videó, mert ugyan van benne TBC, az egyszerűbb digitalizálók bizony nem jól viselik a szinkronjelhibákat (a digitalizáláshoz, átkonvertáláshoz szükséges időt nem is számolva)...
-
KTTech
veterán
Nálam az S-VHS még használatban van, ha ritkán is
Nem szívesen dobnám ki a közel 100E-es videót (főleg, hogy a barátnőm bele van őrülve a régi felvételeibe), és ha lehet nem kompoziton kötném össze...
Az LP-t így is kénytelen leszek külső előerősítőre kötni, amit nem nagyon szerettem volna.
Ha a KEF nem jó, mit ajánlasz (nagyon) max. 150E-ig egy 15m2-es szobába? 5.1-ben, természetesen, nem a high-end-et figyelembe véve, 9. emeleten lenne a dolog, tehát az őrült hangerő is kiesik (arra egyébként is van egy kis sztereó rendszerem, alig 2x15000W RMS teljesítménnyel, szabadtéri rendezvényhangosításra), ráadásul most vettem a lakást, nem kéne a szomszédok idegeivel azonnal játszani, de gyakorlatilag mindenféle zenei stílust hallgatva (beleértve a jazz-t és a house-t és a punk-rock-ot is)
-
KTTech
veterán
Nekem Yamaha őskori erősítőm van, még sztereó, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos az elérhető árú Yamaha-k pont nem tudják, amit szeretnék... Eddig a H/K AVR-255 áll legközelebb a boldogságomhoz (pl. az Onkyo-kban is csak a jóval magasabb árkategória tudja, a több S-Video be/kimenetet...)
-
daniel2121
őstag
Te Bbéci miért van az hogy jóformán szinte mindenki ugyanaz a márkák felől érdeklődnek mind a hangfal mind erősítő kérdésben. Erősítő nagyjából Onkyo,Denon,HK na jó nagy ritkán NAD, a hangfalaknál meg JBL,Jamo,KEF nagy ritkán DALI.
Persze tudom hogy a ráfordítható összeg miatt gondolkozik sok mindenki ebben a kategóriában, mert ezek még elérhetőek,de szerintem olyan mint a B&W,MJ Acoustic stb. nem is nagyon ismerik. A Swansokról mi a véleményed? -
ricsik
őstag
Finom kis rendszer, a NAD milyen falat fog hajtani?
Én is így gondolom, hogy 10e környéki kábel bőven megteszi, csak nálam 10m-nél már ez a kategória megintcsak 20-30e ft, amiből kijön egy WD live meg egy rövidebb, de jobb kábel, így nem kell a 10m elég a másfél.
Más téma, de kíváncsi leszek a Sony új BD lejátszóira, nyáron jön olyan firmware, ami már viszi az mkv-kat is és nem kell médiaplayer sem. Vagy kipörköli az ember a bd lemezeket és akkor jó minőség. Kíváncsi leszek. 2 az egyben
Tudom nem lehet összehasonlítani a nagyobb BD lejátszókkal.
-
ricsik
őstag
Ezt a jelentős különbséget észreveszi egy átlag ember is? Ezek kijönnek egy átlag otthoni rendszeren is?
Arra gondolok, hogy nyilván a többségnek átlagos 32-40 colos tv-je van kb közép kategória max egy 200-250 ft-os hifivel, amiben már benne van az erősítő, hangfalak, lejátszók, kábelek.
Hogy maradjunk a példánál, egy ilyen rendszerbe pl érdemes 30-60 ft-ot költeni egy pár méteres hdmi kábelre?
Biztos van nyilván egy ésszerű határ, hogy mihez mit érdemes venni. Nyilván egy JBL 178 szetthet nem kell 5000ft / méteres hangfalkábel.A lényeg, hogy ha van is különbség digi kábel és digi kábel között, akkor mellé kell egy olyan rendszer, amin kijön.
-
bebeb
csendes tag
Üdv!
Nem vagyok white-fülű, sem HiFi/AudiOfil.
DE....
Az analógnál beszélhetsz kábel minőségről, digitálisnál csak olyan határokon belül, hogy az adott eszköz -Koax/CAT5/üveg-madzag, stb - alkalmas-e az adott SÁVSZÉLESSÉG átvitelére. Ha igen, akkor onnantól nincs miről beszélni. Az plö, , hogy "átviszi-e a méllyeket, de nem lesz tolakodó" kérdés értelmetlen, affekta és sznob. Ennyi erővel kérdezhetnénk: "És az e-mailomban átviszi-e a nagy "W" betűt....."
A minőség csak a lejátszón ill az erölködő D/A átalakítóján múlik.Köszönöm figyelmedet.
B
. -
theboobaq
aktív tag
Sajnos nem tudtam, hogy nagy kérés egy Szakértői fórumban tanácsot kérni. Annyit kértem ajánlatok valamit erősítővel + hangfal szettel, ami kijön úgy 100 ezerből. De úgy látom annyira öntelt mindenki a szakértelmével, hogy hatalmas tejlesiethetetlen kérés ez. SAJNÁLOM nem így akartam.
-
Vidala
senior tag
Igen, ezen a megállapításán én is gondolkoztam. Gyanítom, hogy az ingerküszöb környékén érthette, de ugye ott is hallható kell legyen (nyiván csendes szobában), mivel már az ingerküszöb felett volnánk. Tehát teljesen így sem kerek.
"Feljebb" már nem is lehet kérdés (pl. beszélgetés ~ 65dB, nagyforgalmú útvonal ~ 68dB). -
Vidala
senior tag
Még barátkoztam kicsit az Onkyo kézikönyvével, ott ezt írja:
"80 watts minimum continuous power per channel, 8 ohm loads, 2 channels driven from 20Hz to 20kHz, with a maximum total harmonic distortion of 0.08% (FTC)"
illetve:
"100 watts minimum continuous power per channel, 6 ohm loads, 2 channels driven at 1kHz, with a maximum total harmonic distortion of 0.1% (FTC)"
A kettőből én inkább az elsőt venném alapul, mert az vonatkozik a teljes hallható tartományban leadott teljesítményre, de a második esetben sem 130W két hangfal esetén, bár már közelebb járunk.Úgy érzem - sajnos - belépő szintű erősítőtől továbbra sem várhatunk csodákat, mert akkor miért vennénk drágább cuccokat.
-
Kobe
veterán
-
törölt tag
"Hiú remény, hogy digitálisan a hangszintek egyformák lesznek."
Nálam a két DVD játszó tévén különböző hangon szól scarton.Pana halkan,Orion(másodlagos lejátszónak használom) hangosan. És a Yamahán teljesen egyformán szólnak most is,egy hangerőn a kettő.+volt nemrég egy Antenna digital beltéri azzal is egy szinten szólt a DVD. Yamahába digitálisan vannak bekötve.Ezért irtam Skoosnak hogy digitálisan megszünik a hangzásbeli volume különbség. De hogy ez csak a Yamaha tulajdonsága- vagy más erősitőké is ezt nem tudhatom.Onkyo idején csak 1 lejátszóm volt. -
skoos
őstag
Mindig könnyen megkavarod az 'álló levegőt' errefele!
-No. Utánanéztem S/PDIF vagy HDMI képes sztereó erősítőknek. Egyet sem találtam. Árban ott kezdődik, ahol a belépő 5.1
-Jó lenne leválasztani a HDMIt külön Digitális hangra és videóra, de nem tudom ez lehetséges-e. Ugyanis a videókártya intézi bele a képanyagot és hanganyagot is. A kábelt nem hiszem, hogy szét lehetne bontani.-Máshogy kérdezem. Szarabb lesz a hang majd az 507esen, mint jelenleg a 15éves Technics HIFIn? Sajnos nem tudok típust mondani, de találtam szintén a ph-ról egy ilyen képet, pontosan ugyan ilyenem van.
2 db háromutas, 60-70W kölüli gyári hangfal van hozzá. Tegyük fel, hogy a falak maradnak, jobb, vagy rosszabb lenne a végeredmény?-Szokatlan, hogy pont a 'hülye európaiak' ellen csinálnak védelmet. Amcsiban gyakoribb az ilyesmi. Garivesztéssel, bármi negatívummal jár a banándugó használata?
Nagyon köszönöm, ismét.
-
skoos
őstag
Pillanatnyilag a sz.gép egy kábellel van összekötve a TVvel, HDMIn keresztül. Ez jó, mert a kép és hang egy kábelen, problémamentesen jut el a megjelenítőre. A TV sima audio-outjára kötöttem a régi Technics hifit. Így már a hang is relatíve szép, bár problémás (a HIFI, a sz.gép és a TVadás más-más hangerővel szól és van, hogy nem lehet eléggé hangosítani). Ez mindenképpen csak digitális hanggal kerülhető ki. Nem is baj, a TV adás is digitálisban jön, csak az erősítőnek kéne tudnia.
Viszont, ha a gépről mondjuk mp3at játszok le, akkor is be kell kapcsolnom a TV-t, mert az is a HDMIn keresztül kerül lejátszásra. Ha mindez nem a TVbe, hanem egy erősítőbe menne be, megoldódna problémám.
Az 507 tán élhető kompromisszum lenne a sztereó és az 5.1 erősítők között. És megmarad az 5.1 opciója....
Én úgy képezelm el, hogy egy ideális 10es skálán a megfelelő sztereó erősítő lenne a 10es. Az 507 olyan 7 körülire, és a 308 pedig olyan 6ra tenném.
Amennyiben ez nagyjából helyes a Tisztelt Publikum szerint is akkor jó döntés lesz az 507.
Köszönöm.
-
skoos
őstag
Mert a számítógép natív HDMI outján FULLHD, vagy bármilyen videó anyag így tökéletesen lejátszható. Ráadásul csak a számítógépben van BluRay. Ha meg nem videózunk, hanem csak lejátszunk valami zenét pl mp3at, azt is szólaltassa meg.
Ha van mód rá, szeretném a HDMI fícsöröket kihasználni. Szeretem az egykábeles megoldások, pláne, ha mindez digitális.Digitális outos, ne adj' istem hdmi képes sztereó erősítőt rohadt nehéz felhajtani, akkor meg talán jobban járok egy 507-el...remélem a hangja legalább távolról hasonló lesz egy sztereó erősítőhöz.
Köszi!
-
Vidala
senior tag
Azt gondoltam valami másik lejátszó, esetleg HM cucc. Csak ezért kíváncsiskodtam.Nálam is szerepel a kívánatos termékek listáján, ezért izgatna a minősége, mert az ára alapján már egy rendesebb darabnak illene lennie. Sajnos túl sok cikket nem találtam róla, egyikben viszont azt írják, hogy bizonyos írott (arhivált
) DVD-ket nem szeret felismerni.
-
Vidala
senior tag
Épp most vettem egy ilyet a UPC mediabox és az erősítő hangösszeköttetéséhez. 1,5m HAMA Home-Theater gold széria ~ 3eFt a MM-ban. Elég biztató a kinézete (a boltban amivel össze tudtam hasonlítani: Inakusztik kb. ugyanennyiért vicc kinézetű cérnakábel, Monster 4-6 x annyiért kb. hasonló kinézet, de ennyit erre a célra nem kívántam szánni).
Eredmény: "feléledt" a Mezzo zenecsatornaés a UPC digitális rádióadásáért is respect (a tartalom majd idővel válik el, de a hangminőség korrekt)
BBéci: sajnos az "ingyenes" HBO azóta megszűnt, más adónál meg nem láttam még Dolby kódolást, úgyhogy bizonytalan ideig elmarad az 5.1 TV hang lehetőség tesztelése. Esetleg a videótárral még megpróbálkozom, csak ott meg "nem a legfrissebb" filmek vannak. Majd a kedvezményes hónap letelte után döntök a továbbiakról.
-
vtechun
veterán
nem is adom fel, de masik geprol, hd 4550-el sem volt hd hang, power dvd 9-el meg totalmedia theatre-vel is probaltam...
majd lehet kolcson kerek vkitol egy hw-es medialejatszot, hatha abbol elojon
viszont ez a dts neo:6 egész szép eredményt tud egy sztereo forrasbol kihozni
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest