- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Nem egészen ezt akartam kihozni belőle, de akkor pontosítsunk.
Esélyes, hogy a hangfalaidra valami RMS, vagy hasonló teljesítményadatot írtak, az a mérőszám pedig nagyon messze van az említett Harman Kardon-ok 40-60 W körüli "tényleges" teljesítményétől. Milyen hangfalakról (típus) van egyébként szó? Azt is jó lenne tudni milyen impedancia (ohm) mellett mondják ezt, illetve milyen az érzékenységük (by BBéci).
Nem kell milliós erősítőt venned, pl. úgy sejtem, hogy az előbb említett Denon 1910-es is már elég szépen meghajtaná őket (7x90W @8ohm a "Denon mértékegységében").
Ilyen aranyszabályokat én is hallottam korábban, de fordítva is.És ha már itt tartunk, akkor inkább az erősítő terheli a hangfalat és nem fordítva. Persze visszaérünk a túl gyenge erősítő kérdéséhez is, de az inkább azért baj, merk akkor nagyon a teljesítménye határán kell folymatosan dolgoztatnod a receiver-t, ami nem tesz neki jót. A szélsőségektől kell tartózkodni, akkor nagy baj már nem lehet.
A szobád kicsinek nem kicsi, csak nagynak kicsi18nm magyar viszonylatban szinte átlagos, viszont elég szerencsés alakja van. (Nem szeretek külföldi oldalakat nagyon olvasni, mert ott ilyen méret szinte nincs is. Ott 40-50 nm alatt kicsinek szokták mondani)
Szerk: bocs egy részét már kérdezték, csak én közben pötyögtem.
-
Vidala
senior tag
Sajnos az első két kérdésedre nincs egyértemlű válasz (mivel ahány gyártó, annyi szokás), de azért vannak jó iránymutatások.
Általában az ár emelkedésével nő a teljesítmény (is), de nem ez az egyetlen ármeghatározó szempont.
Csatornánként 75W elvileg és általánosságban azt szokta jelenteni, hogy mennyi a folyamatos teljesítmény amit le tud adni (de ezt odaírják a korrektebbek), de előfordul, hogy pillanatnyi maximumot írnak, mivel az jobban mutat. Amúgy vannak komoly szélsőségek: pl. Harman Kardon adja meg a legkisebb / legreálisabb értékeket (náluk pl. egy ilyen teljesítményű erősítő már kb. szabadtérbe való). Más gyártóknál egy ilyen teljesítmény meg akár "kevés" is lehet a jelenlegi hangfalaidhoz.
A hangfalakra azt szokták megadni, hogy mennyi a max. teljesítmény amivel ajánlják a használatát. Bizonyos tekintetben úgyis azon múlik, mennyire csavarod fel a hangerőt. Gyenge erősítőnél bátrabban, lehet ki sem tudod hajtani (ha ennek van egyáltalán így értelme), egy másiknál meg max. 1/3-ig csavarod és már torzít a hangfal, tehát odáig többet el sem mész.
A teljesítményt nem kell túlzásba vinni (hacsak nem valami méretesebb szobába / terembe kell) a hangminőség / torzításmentesség fontosabb, ami nincs ezzel feltétlen egyenes arányban, még ha egy összetevője is.
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest