- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Azt hiszem a válaszom két részre kell bontanom:
1) Úgy érzem, hogy te is - mint Onkyo tulajdonos - támadásnak, leszólásnak vetted a véleményem, pedig ha még egyszer átfutnád, kiderülne, hogy szó sincs erről. Meg arról sem, hogy nem szólna jól! Ráadásul jó párosításnak látoma a Mission szettel, mivel arányosan passzolnak.
A kérdés, hogy mihez képest. Ez már nem egy mini-hifi, vagy bögreszett házimozi, még jó hogy ahhoz képest normálisan (idézlek: "qva jól") szól. Természetesen máshoz képest meg kevésbé. Persze itt jellemzően már árban is feljebb kéne menni, illetve a hangfalakat kéne először cserélni, hogy komolyabb javulás legyen hallható.2) Itt már pontosítottam is, de úgy látom nem volt elég érthető. Olyannyira, hogy amit leírtál, sztem pont azt támasztja alá, amit gondolok. Egyre több feature az újabb készülékben (1.4-es HDMI, HD audio), viszont nincs mérőmikrofon, kisebb a táp és továbbra is csak a két frontnak van normális csatija. 90W csatornánkánt 6 ohm-on. Mi a kérdés?
Konkurencia ebben az árban alig ad ennyi "tudást", viszont pl. egy "vacak" Denon AVR 390-nek sem csiptetős egyik hangfalcsatija sem, teljesítményre 110W-ot írnak (a 1610-es már HD és még egy picit erősebb, persze 1.4 HDMI nincs egy éves modellen)
Egyelőre még nem vagyok meggyőzve a gondolatom antitéziséről. Persze kicsi különbségekről beszélünk egy hasonló árkategóriánál, de mégis más gyártók másban adnak picit többet.
-
vtechun
veterán
Elvileg Manual_TX-SR308_En.pdf ez a leírása. Ebben én nem látok sehol sem mérőmikrofonos részt. a 307-es leírásában még volt
-
vtechun
veterán
jah, csak más nem nagyon játszik, ennyire szélen nem gáz a surround? bár lehet benne valami, mert most pont majdnem a fejem fölött van és nagyon kihallatszik amikor szól, hiába szól mindkettő, csak egyikből hallom és idegesítő...
5.1 lesz, hdmi kábellel az erősítőbe, majd onnan a tv-be, remélhetőleg megcsapolva a hangot
-
skoos
őstag
Akkor már csak az a kérdés, hogy 50%-50% TVzés (HDMIn videók a sz.gépről+sima TV adások) és zenehallgatás (CD, Rádió illetve a sz.gépről HDMIn bármi egyéb)-hoz inkább sztereó erősítőt vegyek ami HDMI képes, vagy én is a 308-ra nevezzek be inkább.
A HDMI a sz.gép miatt fontos lenne. A HM még erős kérdőjel, inkább a sztereó oldalán állok egyelőre.
-
skoos
őstag
Najó. Ez pontosan mit jelent? A HDMI audiójelét nem is érzékeli a 307? Hát nem az lenne a lényeg, hogy a bejövő HDMI anyagból a hangot kiküldje a hangszóróra,a videót meg a képernyőre?
És a 308-nál sem problémamentes?! A TVmbe dugott HDMI kábel minden gond és késleltetés nélkül nagyon jól megy...kicsit nehéz elképzelni, hogy pont egy ilyen célra fejlesztett eszköz ne kezelje az ilyeneket tökéletesen.... -
O_L_I
őstag
Sajnos sokan járnak így, hogy eszükbe sem jut hogy ezt ne tudná az erősítő, és bár tavalyi modelleknél már csak a legkisebbek nem tudták, két éve még a 100k-körüli kategóriában is csak HDMI passthough vollt. Na akkoriban olvastam egykét igen felbőszült fórumozót...
Nekem is pl egy Denon 1708-am volt akkoriban amit 100k-ért vettem és az sem tudta még levenni az audiót a HDMI-ről de akkor még nem is volt rá nagy szükségem. -
lean
aktív tag
1. az erősítő beállításainál meg kell nézni h hdmi audio tv out mire van állítva, alapesetben off-ra kellene, hogy legyen, ilyenkor kellene az erősítőre csatlakoztatott hangszóróknak szólnia.
2. ha nincs ilyen beállítási lehetőség:
valószínüleg az erőlködő nem választja le a hangot a hdmi-ről ezért továbbítja a tv felé változatlanul.sajnos az olcsóbb erősítőknél előfordul.
ebben az esetben optikai/koax kábelen szükséges átvinni a hangot az erősítőbeja és gondolom videokariról küldöd ki hdmi-n keresztül, a videokártya hdmi (pl ati hdmi output) kimenetét kell alapértelmezetté tenni a windows -ban, az erősítő nem fog megjelenni.
-
vtechun
veterán
nekem egyelore csak tv-m meg monitorom van hdmi-s ,de miert kellene megjelenni a gepen az erositonek mint valaszthato audieszkoz? nalam siman HDMI -t kivalasztva van hang a monitoron, gondolom erositonel is hasonloan kell mukodni, csak erositon kell kivalasztani a megfelelo bemenetet... de hetfon veszem at a 308-ast, 3 eszkozt fogok rakotni kapasbol HDMI-vel
-
vtechun
veterán
nekem egyelore csak tv-m meg monitorom van hdmi-s ,de miert kellene megjelenni a gepen az erositonek mint valaszthato audieszkoz? nalam siman HDMI -t kivalasztva van hang a monitoron, gondolom erositonel is hasonloan kell mukodni, csak erositon kell kivalasztani a megfelelo bemenetet... de hetfon veszem at a 308-ast, 3 eszkozt fogok rakotni kapasbol HDMI-vel
-
BBéci
legenda
Érdekes probléma, az okára én is kíváncsi vagyok. Laptopom eddig még minden eszközt, tévét, erősítőt típus szerint fel tudott ismerni.
A 15 méteres kábel túl hosszú. Nekem van egy akkora Profigold, nem nagy szám, a kínálat legegyszerűbb darabja, 49500 Ft a listaára. Éppen azon gondolkozom, hogy kényelmi, esztétikai szempontok miatt, inkább a falban vezetett komponenst fogom használni a ma beüzemelt vetítőhöz, mint keresztül a szobán a HDMI-t, mert ekkora távolságon, szinte semmivel nem rosszabb a képe. -
Thuglife
senior tag
A hátsó hangfalakon (ahogy általában a legtöbb surround hangszórón) van egy kis nyílás melyre ha csavar van a falban, felakaszthatod vagy éppen ráteheted a konzolra... Nem kell megfúrni a hangszórót, azért erre gondolnak a gyártók
Én viszont a szép új tapétás falamat nem akartam megfúrniezért saját tervezésű DVD állványt csináltattam a kanapé mindkét oldalára, így megfelelő magasságban vannak kicsit befelé fordítva a hangszórók a tetején!
-
BBéci
legenda
Valahogy meg kellene oldanod, hogy nagyjából hasonló távolságban legyenek tőled a háttérsugárzók. Kis eltérést lehet korrigálni (elméletileg nagyot is) de a nagy kanapé mostani helyzetében a jobboldali túl közel, a bal pedig irtó távol lenne. Tehetnéd az ajtó mellé, de akkor mindkettő beleordít a füledbe. Ráadásul amennyiben nem dipólok, legalább fél méterrel mögötted kellene elhelyezni őket, minimum 1,5 méter magasra.
A rajz szerinti baloldalra helyezném a kanapét, illetve a fő tévénéző pontot, de nem a falra tolva, hanem 1 méterre tőle, viszont még úgy is messze lenne a tévé. 4 méterről az 50 colos is viszonylag kicsi a moziélményhez. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nem lehet kijelenteni, hogy az állódobozok szebben szólnak. Mélyebb a baszusuk és általában jobban terhelhetők, mint azonos hangszórókészletből álló kisebb testvéreik. A csatlakozók az aljától számított10-20 centi között helyezkednek el.
Már írtam, hogy ideális esetben a magassugárzónak a hallgató füleivel egy magasságban kell lenniük.
Vezeték nélküli hangszórókat nem tartalmaz egyik szett sem, amiket eddig ajánlottak a többiek. Nem olcsó megoldás, ha egyúttal jó hangzást is vársz tőlük. -
törölt tag
Beépitettnél se szokták 3 méter magasra rakni,így nem házimozi,még sztereó se.max térhangositásra jó.Ha nem birod kihuzni,akkor uj vezeték,fal mellett,esetleg szőnyeg alattt elvezetve.Talán a frontot fel tudod használni de azt viszont ajánlom is. a DPL II z-hez venni 2 kishangfalat és az lenne a felső 2,ha Onkyot vennél,ajánlom az Onkyo 607-töl felfelé vagy inkább X08as sorozat 308-608.
-
törölt tag
A hangkártyádban nézd meg,mi van és mi lehet engedélyezve.(Bocsi,ezt BBéci is megválaszolta.)Második kérdésedre:hanyagold a fali vezetékezést (mondjuk:mért ne lehetne kihúzni?ha nem raktál bele összekötő elemeket,toldást ,kijönnek azok a végüknél,sztem próbáld meg,ha elindul menni fog,ha nem megy csak 5-10 centit akkor ne eröltesd!)és vegyél másikat. Toldásssal csak rontanál rajta.sínbe talán le lehetne hozni akár mutatósan is,de az meg drágább,és legalább annyi plusz vezetéket igényel,mint amennyit venned kellene amugy is+összekötő elemeket is..
-
BBéci
legenda
Ki kell próbálnod, hogy milyen formátumú hangot ad ki a számítógéped! Ezt mi nem tudjuk megmondani. Az 5.1 szinte biztos, de az a kérdés, hogy a veszteségmentes tömörítésűeket is kiadja-e, ami a HD filmek sava-borsa és az erősítőd is fel van készítve a fogadásukra.
Még mindig nem értem, milyen megfontolásból kerültek 3 m magasra a kiállások. Nálam 270 a belmagasság, ez átlagos. A padlótól 20 centire jönnek ki a falból a vezetékek, kivéve a vetítőét, ami 2 méteren van. -
Vidala
senior tag
Sajnos a konkrét Magnat cuccot nem hallottam, a JBL-t igen. Engem meggyőzött, de mindenképpen meghallgatnám a helyedben mindkettőt.
A TX-SR 308-ast is megfontolás tárgyává tenném a helyedben, ha még ki tudod annyival tolni a keretet. Feltéve, hogy izgat a Blu-ray, különben csak kétes előnyre tennél szert.
Mondjuk szvsz a Blu-ray mostmár eljutott az áttörés küszöbére, mivel egyre olcsóbban lehet korrekt (pl. nálam a Pioneer BDP-120-a) lejátszókat venni, és talán a formátum terjedésével a lemezekből is egyre több lesz, egyre olcsóbban. Kb. így volt ez a CD-vel és a DVD-vel is.
Másik, hogy szerintem egy erősítő talán nem "amortizálódik" olyan gyorsan, mint egy PC, tehát kicsit hosszabb távon lehet vele tervezni. A 3D azért még igencsak gyerekcipőben jár, még a moziban is, nemhogy otthoni felhasználásban. -
BBéci
legenda
Az a 3 méteres magassógot hogy sikerült kitalálni? A kisméretű, angolul bookshelf, magyarul állványos dobozok magassugárzójának ugyanúgy fülmagasságban kell lennie, mint az állókénak. Na, persze teniszbíró széken ülve pont jó lehet.
Te valahol olvastad én viszont összehasonlítottam különböző hosszúságú HDMI kábeleket. 15 méteresnél már jelentős a minőségromlás. Van itthon ilyenem, csak végszükségben használom. -
Vidala
senior tag
Egyszer-kétszer már nekifutottunk, de 100K körül nemigen jön össze a dolog, inkább 150K körül van az alsó határ, amiből ki lehetne indulni.
Esetleg használt cuccokat kell nézegetni. Akkor olcsóbban megúszható egy erősítő, mondjuk 25-30K körül kb. a min. duplája helyett, és akkor még beleférhet a sokat ajánlgatott JBL SCS 178-as szettje (~70K). A Genius és Logitech csodáit biztosan veri. Még mindig nem teljesen kompromisszummentes, de már egész korrekt, főleg ár/érték arányban. Esetleg Teng mesélhetne róla, ha erre teng-leng véletlenül. -
BBéci
legenda
Ez 100-ból elég nehezen megvalósítható, csaknem lehetetlen. Ötletem sincs.
12 méternél hosszabb HDMI kábelt nem ajánlok, romlik a jelminőség!
Logitech szett számítógép köré használható, Genius még arra sem. SZVSZ.
A falban vezetett kábelek miért határolják be a hangdobozok méretét? Kíváncsiságból kérdezem.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ASUS notebook topic
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- További aktív témák...
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest