- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
hattorihanzo
aktív tag
De hát könyörgöm, a nevük is mutatja, ezek házi-mozi erősítők, arra vannak kihegyezve, nem muzsikára. Mondjuk tudom, hogy te valamiért reflexből elutasítod az Onkyokat, de ha annyira vackokat készítenének, már nem is emlékeznénk rá. Az a THX szerintem sem ér többet, mint az EISA ( tudom, hogy nem ugyan az kettő ), de a belépő modelleik sem rosszabbak, mint a Yamahának vagy a Denonnak vagy a Pionak. Az egész attól függ , kinek mi az igénye, ki hova helyezi a mércét.
Én pl. mindent elértem már az életben, egy titka van, alacsonyra kellett tenni a mércémet.
Aki legalább annyit zenél, mint mozizik, és zavarja az mp3, vegyen egy sztereót is.
-
-
eviktor
tag
A franc se gondolta, hogy ilyen alap dolog ebből hiányozni fog. Nem is figyeltem a leírásokban ennek tényét/hiányát. Ilyen kis bosszantó apróságok a használat közben derülnek csak ki, pl. a rádióban az épp halható számok címe és előadójának kijelzése csak a frontpanelen kapcsolható be, a távirányítóval nem. És nem jegyzi meg ezt a beállítást.
Külön vicces, hogy bizonyos esetben a dolby és dts jelzés egyszerre látható a kijelzőn, mint forrásformátum. -
eviktor
tag
Az a baj, hogy "körkörös hivatkozás" van az Audyssey hangzás és a dinamikus hangerő hangzás ki/be kapcsolásánál.
1. Ha bekapcsolom az EQ (hangszín) beállításnál az AY-t, akkor nem érzem kirívóan jobbnak a hangzást.
2. Ha bekapcsolom az EQ (hangszín) beállításnál az AY-t ÉS bekapcsolom az audio opcióknál a "dinamikus hangerő (DYN VOL)" hangzást, elképesztően jó házimozi hangzást kapok, főleg alacsonyabb hangerő esetén. Kifejezetten halkan hallgatva is jelen vannak a mély hangok, tökéletes a beszéd/effekt arány, nincs az, hogy reped a fal a robbanásoknál, de alig hallom a párbeszédeket.
DE!
3. Ha kikapcsolom az AY-t, akkor a program törli a DYN VOL beállítást és akkor érzem csak igazán a különbséget: mintha eltűnne a mély hangok fele (ugyanazon hangerőn, persze).Azaz nem tudom a DYN VOL-t alkalmazni anélkül, hogy az AY beállításai ne érvényesüljenek. Márpedig ha jól sejtem, az AY nem egy fix kavarása a potmétereknek, hanem a mérőmikrofonos kalibrálás eredménye. Jól sejtem? Baromira izgat, hogy a hangszínek variálás nélkül a "dyn vol" hatás mit tud önmagában.
Egyébként jó kis erősítő ez, bár finoman szólva is sóherség a gyártótól, hogy nincs bekapcsolási hangerő beállítási lehetőség. Ha kikapcsolás előtt nem tekerem le a hangerőt az szomszédűző fokoztatról, és mondjuk egy rádióval kapcsolom be másnap, az ütő megáll bennem, meg a hangfalaknak se tesz ez jót...
köszi, v.
-
eviktor
tag
Konkrétan arra, hogy a mérőmikrofonos automata kalibrálás után szerkeszthetem-e a megváltoztatott hangszíneket. Nagyon tetszik a dinamikus hangerő opció, de ha bekapcsolom, akkor automatikusan az Audyssey hangszínbeállításai lépnek érvénybe. Érdekelne, hogy a normál eq (kalibrálás nélküli) beállítások + a dinamikus hangerő bekapcsolható-e együtt.
köszi, V.
-
Dév16
csendes tag
-
benvolio
őstag
Most már jobban érdekel, hogy tisztában legyek vele.. Itt van ez /történetesen a Sony STR-DH 500 erősítő adata, valaki azt írta az előbb, hogy 0.1%/ De e szerint is van 0.09%-1%-10%.
A lefikázott JVC 10%-át is a maximum torzításra írták. /Gondolom ennél is szerepelnie kell kevesebb érték is, csak azt nem írták rá/
Akkor most, hogy van ez, mert már tényleg nem értem ezt a THD-t. -
törölt tag
Tehát azt irod nem hozzza az árának megfelelő minőséget, Mondjuk enyhén sejtettem,bár jobbat vártam. Én inkább a közép és a felső-kőzép kategóriát favorizálom náluk.(608-1008 sorozat) Igaz,itt mindenki a 308-ra utazik.
Abban a kategóriában Rotelt vennék,vagy Pioneer susano-t,"esetleg " a Denon párost.
-
Vidala
senior tag
Abban igazad van, hogy a kép is szerves része a házimozinak, ezért ne zárjuk ki. Sőt eddig is ejtettünk szót róla, mivel nem is lenne kikerülhető.
Aggodalmam mindössze, az alkalamsint TV-s topikokban felgyúló "vallásháború" miatt akad, de neked legyen igazad, és bízzunk az topik eddigi sikerében.Egyelőre itt hiába buzdítanék bárkit az első hozzászólás olvasására, mivel annak információtartalma nem releváns. Ezért kardoskodnék a fejlesztése mellett.
-
benvolio
őstag
Már vártam.
Lehet, hogy az én fülemmel van a baj, de másnak se tűnt fel, hogy ezzel az erősítővel bármi gond lenne, igaz nem hifi tesztelők járnak hozzánk.
Még annyit elmondok, hogy számomra a Yamaha egy csalódás, mert a fentebbi tipus amit írtam az már a második Yamaha erősítőm és ez se produkált lényegesen jobb hangzást mint az elődje pedig biztam benne. Mégegyszer Yamahával biztos nem kísérletezek mondjon bárki bármit, a fülemnek hiszek. Ha erősítő vételén fogok gondolkozni a jövőben biztos Onkyo, Denon vagy Marantz lesz, bár hangzásvilágukat nem ismerem, de majd meglátjuk. -
Dorian
félisten
Ok, köszi. Ennyire gondoltam én is, de jobb, ha egy hozzáértőbb mondja, nem akarom kísérletezésképp szétfurkálni a falat...
Otthon megnézem szélességben mennyire tudok változtatni, szerintem 10-10 centi max. mert ha már be védőcsöveztettem, nem szeretnék össze-vissza kanyargó kábeleket a falon. -
daniel2121
őstag
-
vtechun
veterán
digitális jel vagy jó, vagy nem jó, ha nem jó, akkor nem halkabb, zajosabb a hang, hanem konkrétan hibás, vagy szól, vagy nem szól, biztos találkoztál már olyan mp3-al amiben volt hiba, na, valami hasonló jöhet szóba digitális jelátvitelnél. pl. a digitális kép, ha hiba van az átvitelben akkor kockázódik - nem zajosodik/homályosodik. hang meg pattog pl.
Röviden, ha átmegy a digitális jel sértetlenül az egyik és a másik kábelen is, akkor ki merem jelenteni, mindenféle hallgatózás nélkül, hogy nincs különbség az eredményben sem.
De, ha egy "audiofil" meghallja a hiba nélkül átment jel közti különbséget, akkor azt a Heroes című sorozat egyik szereplőjéhez tudom hasonlítani.
-
dabadab
titán
"Nem hinném, hogy hibát követ el az a felhasználó, aki átalakítás nélkül szeretné azt hallgatni, ami a lemezen van."
Aki a tomoritett streamet ugy, nyersen akarja hallgatni, az hatarozottan hibat kovet el.
Elobb-utobb ki kell tomoriteni, a kerdes csak az, hogy ezt az erosito vagy a lejatszo teszi-e, teljesen mindegy.
"Ha neked lenne egy kábelboltod, miket árulnál?"
Az attol fugg. Ha arra hajtanek, hogy idiota "audiofileket" huzzak le, akkor mindenkeppen tartanek aranyozott optikai kabelt, kulonben semmikeppen sem.
-
hattorihanzo
aktív tag
dabadab védelmében, valóban rendkívül hülyén hangzik az aranyozott optikai kábel, tekintve, hogy nem elektromos, hanem, mint neve is mutatja optikai jel, tehát fény formájában továbbítja az adatfolyamot. ergo mi a francért aranyoznák a csatlakozóit? szóval egy laikusnak ez jut eszébe, kérlek javíts ki, ha tévedek
-
Neurotic16
csendes tag
Köszönöm a választ megnéztem a linkeket bár nekem sokat nem mondanak. Egy kb 20-25nm-es nappaliba kellene.
Árakkal nem nagyon vagyok tisztába szóval igazából nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy a linkeken lévő cuccok nem épp az olcsó kategóriába esnek, igaz nem néztem utána, csak így ránézésre -
hakos1987
őstag
most m.helyemen vagyok, nem tudok pontosan adatokat mondani, mindenesetre amúgy is problémás a szoba alakja, ágy/tv elhelyezkedése, de ha hazamegyek, készítek egy részletes képet.... 75 vagy alatta lehet jobb hangfalat kapni akár használtan, mint az a sony? esetleg linkelni tudtok akkor?
-
mutyi
senior tag
Ahogy írtam is egyenlőre sztereoban gondolkodnék, 100-nál nem igazán szeretnék egyenlőre többet kiadni hangfalra.
Ennyiből kellene gazdálkodni.
A baj az, hogy a szobám elrendezése olyan, hogy az ágyam a falnál van közvetlen és szembe van az lcd. A két hangfal jelenleg is a "megfelelő" helyen van szemben két szélen, viszont háttérsugárzókat nem tudnék megfelelően elhelyezni még ha kábelezek sem,mert pont a fejemmel lenne egy vonalban, a fejemmel támasztom azt a falat. -
defiant9
tag
Véleménye szerint aminek van egy bemenete és egy kimeete ahol ráadásul ugyanolyan a villamos jel mérhető, az egzakt módon össze is hasonlítható. Valami hasonló méréssorozatot várnék el a kábelekre is:
stereophile
Itt egyértelműen látszik hogy nem ugynaz a jel van a bemeneten mint a kimeneten.
Ez egyénként kimérhető kábeleken is mivel nem tisztán ohmos összetevőjuk van hanem kapacitív illetve induktív is, azonban pár méteren elhanyagolható ez a hatás ilyen frekvenciákon.
Ha láthatóan erősítőn 1000x jobban torzul a jel akkor minek foglalkoznék a kábel ezreléknyi hozzáadott hibájával? Hogy a hangfalról ne is beszéljek, ott egyébként elfogadom a "vájtfülű" hozzáállást mivel a hangszóró nem négypólus életszerű alkalmazásban, laborban 1-2 dolog kimérhető, de az látszik hogy egy bemenő jel és sok-sog rezgő levegő molekula közt nehéz számszerűsíthető korrelációt képezni.
Az meg hogy a jelforrás a legfontosabb mert anélkül nem tudok zenét hallgatni filozófikus megközelítés, ugyanúgy nem tudsz zenét hallgatni ha 1cm-el rövidebb a hangfalkábeled a kelleténél, vagy épp lenyomta valaki a biztosítékot. -
mutyi
senior tag
Köszi a korrekt választ!
De ezek szerint ha vennék a felsorolt erősítők közül valamit és egy jobb hagfal szettet, akkor ég és föld lenne a jelenlegi cuccomhoz?
A 1911 miben jobb a többihez képest?Milyen típusú hangfalakat ajánlanál, ha egyenlőre sztereo-ban gondolkodom,de később bővíteném?
A helyzet az, hogy új a szobám, viszont nincs kedvem mindefele kábeleket vinni a hátsó sugárzók miatt. -
Vidala
senior tag
Te sokkal több kábelt teszteltél, de pl. csokival toldottál már kábelt? Én kényszerből csináltam már, és egy ilyen szintű rendszeren semmi különbséget nem hallottam a végeredményben (azt leszámítva, hogy az új helye miatt, jobb lett az akusztika).
Szvsz kicsit túl van pörgetve ez a kábeltéma. Még mindig azt gondolom, egy tisztességes kábelre (értsd: megfelelő átmérőjű, sodort v. fonott rézkábel) ugyan szükség van, de amíg a többi komponens nem közelíti, vagy éri el az audiofil kategóriát, addig azokra kell költeni a pénzt, nem a kábelre.
Egyszer szeretném azt meghallani a saját fülemmel, hogy egy hasonló - belépő szintű rendszer - hangja "kategóriákkal jobb lesz" egy komolyabb kábeltől. Akkor mindenkit megkövetek. -
hétalvó
addikt
Azert ezt egyszeruen megoldottad
Mert ugyen mitol passziv egy kimenet?
ha nincs sub csatorna kimenet az erositon akkor az aktiv melynyomokat altalaban be lehet kotni a hangszoro kimenetekre is, ami valljuk be nem a legoptimalisabb megoldas, de letezhet olyan sub amin nincs magasszintu bemenet es akkor nem lehet bekotni csak egy kulon atalakitoval.
FLAC-ra soha nem fog senki meggyozni, hogy letezik olyan tomorites ami nem ront a minosgen, tudom erre pelda a ZIP es tarsaik, de akkor is hihetetlen szamomra zeneben. Ugy hogy nem keves flac-om van...
-
dabadab
titán
"Az 1.3-as HDMI-vel nem tudsz átvinni 3D képet, az 1.4-gyel igen"
Ez a csatlakozora vonatkozik, nem a kabelre, mert abban nem tortent valtozas*, csak uj adatcsomagokat definialtak, amit ismerni kell a kuldo meg a fogado keszuleknek is - a kabelnek viszont nem, igy 1.3-as HDMI kabelen is vigan megy a 3D (lasd a hivatalos HDMI FAQ-t)
*: oke, bevezettek a mini-HDMI csatlakozot, az autos HDMI csatlakozot, meg a kabelben az opcionalis ethernetet, de ezek kozul a hazimozis alkalmazast egyik sem erinti.
#10909: ez a cikk ugy hulyeseg, ahogy van. A HDMI 1.4 meg az 1.3 max savszelessege pontosan ugyanannyi, a HDMI 1.3 tovabbra sem fogja tamogatni a 3D-t - ezzel szemben az van, hogy a HDMI 1.3-as keszulekbol firmware upgrade-del lehet HDMI 1.4-et varazsolni, PS3-nal is ez lesz. Az aztan elofordulhat, hogy a keszulek egyeb reszei (pl. a videofeldogozo processzora) tul lassu az 1080p-s 3D-hez, de ennek semmi koze a csatlakozohoz.
-
L4D1K
őstag
Megnyugodtam
A két erősítő (Denon 1610, Onkyo TX-SR507) nagyjából egy árban van, a kettő közt van érdemi különbség hangzásban? Külföldi fórumokban gyakran említik hogy az Onkyo dinamikája csak nagyobb hangerőn válik teljessé, a Denon-t meg néhol istenítik a remek hangja miatt, máshol meg pont hogy a hangját szidják, mert túl mesterségesnek hallatszik
.
Akinek van valamelyik típussal tapasztalata, egy pár sort tudna róla írni? Illetve hogy milyen hangfalakkal használjátok.
Köszi előre is.
-
-
ricsik
őstag
Nincs lehetőség állítani külön vágást 10 éves sony av van sajnos még...
Ezt sosem értettem: mi van, ha marad vágás nélkül (gondolom a large az)? Pl concept 1 esetén frontként használva large üzemben nagy mélyeknél és nagy hangerőn elszáll? Kap egy 40-50 Hz -et és vége? És kis hangerőn?
Nem úgy működik, hogy egyszerűen nem tudja kiadni azt a hangot és semmi sem történik? Nincs ezekben a falakban gyárilag valami vágó, ami nem engedi, hogy szét mennyen? -
balu333
tag
Szia! Persze természetesen, ha meglesz az RTI A5 akkor fordítva lesz, csak most mivel nem csak házimozizásra, hanem zenehallgatásra is használom (azt pedig csak sztereóban, azért van elöl a polk és hátul a sony). Cs10-es pedig azért lett, mert nem volt másra akkor még pénzem
. Erősítőben akkor még várok, hallgatok rád és akkor marad a Panasonic! Köszi szépen a segítséget!
És akkor még 1 kérdés, jobban járok ha előbb megveszem a Polk RTI A5-ös hangfalat, mint az erősítőt nem? -
Ez is lehetséges. Én a szememnek hittem inkább és 2-3 hónap alapos körbejárás után LCD TV mellett döntöttem. Valahogy az összes plazma TV feketéje nem volt jó, volt olyan is ami homályos volt és egyenetlen a képe. A mostanit ugyan el fogom adni mert 60 colosra váltanék, de az is LCD lesz több mint valószínű.
Üdv,
Vik -
Dorian
félisten
Igen, jogos, a közép dominál. Én úgy értettem, hogy a mélyek kevésbé fontosak, mint a magasak, legalábbis nekem. Halálom, ha "brummog" vagy fátyolos a beszéd, viszont szeretem a szépen csilingelő magasakat, pl női énekeseknél (nem jazzénekesnőknél
) jön ez szépen elő. Úgy emlékszem, hogy vásárlás előtt kifejezetten a center miatt vittem Nightwish koncert dvd-t hallgatózni.
A Rotelt ma már megtartanám zenehallgatásra, de akkor mások voltak az anyagi lehetőségeim, és jobban számított az a 35 pénz, amit kaptam érte...
-
ToxLee
őstag
Ok, akkor majd a szetthez igazítom a centert. Bár a Mission M34i-hez tartozó m3C2i center a 10centis hangszóróival... Nem valami bizalom gerjesztő.
M34i Cinema Pack
A Yamaha 640-es erősítőn nem láttam, hogy tudnám állítani a vágási pontot.
vtechun: Más kategóriában gondolkozok. Körülbelül 200.000-et szánok a szettre.
-
osi111
csendes tag
Szia,vb előtt szeretnék Full-HD plazmát venni kizárólag tv adásokra és mozira használnám,ár:kb 250e ft egy-két tízezer még belefér ha a minőség lényegesen emelkedik..Az én elképzelésem a Samsung két tipusa :2010-es PS-50C530C1W vagy a 2009-es PS-50B550T4W.Nem vagyok márkafüggő de Panák kicsivel drágábbak,LG-k kb ugyanannyi,de ettől a márkától egy kicsit tartok! Légyszi segíts a döntésben! Ha más tipust javasolsz azt is írd meg! Válaszodat előre is köszönöm Üdv.
-
balu333
tag
Sziasztok! Ismét egy kérdés, jelenleg frontnak egy Polk RTI A3 használok, centernek cs10-est, surroundnak pedig Sony ssmf-450h (ezt később cserélem, ha minden összejön egy Polk RTI A5-re, majd jövőre). Erősítőm most egy Panasonic SA-XR25 és ezt akarom lecserélni egy Denon avr-1611-re, sajnos 1911-re nincs keret! Érdemes váltanom vagy jó az az erősítő ami most van? Választ előre is köszi!
-
Rederik
tag
Még akkor abban kérnék tanácsot, hogy milyen hangszórókábelt ajánlanál mondjuk egy NadT747 és a KEF IQ90-ek közé.
Most elég sok dolognak elkezdtem utánanézni, mert azért az anyagiak sem lesznek utolsó szempontok, s azt néztem, hogy IQ70-es szettet kapok annyiért, amennyiből az IQ90-ek jönnek ki, ez eléggé elgondolkodtató, főleg ha sikerülne melléjük még egy mélyládát is beszerezni.
Jól sejtem, hogy a nagyobb típusok főként teljesítmény növekedést, és nem annyira hangminőség javulást szoktak takarni?
Hangerőben és teljesítményben sosem voltam maximalista, néha-néha hangos zenehallgatás de sokkal inkább normál szomszédok által is elfogadható hangerő a jellemző.
Nézegettem az MJ acoustic szettet, amit a barátod vett, s egyre jobban azon a véleményen vagyok, hogy menni kell hallgatózni, de sajnos nagyon nehéz elszakadnom a fizikai méretbeli előítéletektől:-)
-
ToxLee
őstag
Rendben, egyenlőre csupaszon hagyom a kábel végeket, később nézek rá megfelelő banán dugót.
Más: Hétvégén megyek hallgatózni. Mission M34i, Dali Concept 6, JBL E80 és Polkaudio TSI 400 közül szerinted melyik a jobb? 70%-ban film és játék, maradék zene.(Yamaha RX-V640 erősítő)
-
Rederik
tag
Kösz a válaszodat, kicsit meglepett, hogy az erősítőt kevésnek gondolod.
Hangminőség javulás vagy erősítő teljesítmény végett említettél NAD erősítőt?Bevallom én úgy gondoltam az elején, hogy árarányokban az alábbiak szerint gondolkodnék:
2 egység pénz mélyládára
3-4 egység pénz erősítőre
5-6 egység front hangfalra (egy pár)
0.5 egység kábelekre -
ToxLee
őstag
"Az enyémek darabja 1990 Ft volt, a kábel métere 16000, tehát nagyjából arányban vannak."
Ugye azt tudod, hogy nekem egy 1000Ft-os kábelhez ajánlsz egy 1500Ft-os dugót.
Egy hangfalhoz kell 2-2 dugó, ami 1500Ft-os dugó esetén csak a dugeszok 6000Ft-ba kerülnek, ami azért elég húzós számomra.
Ennek fényében kérdezem, hogy a 3-szor annyiba kerülő dugó 3-szor jobb?
-
amino
csendes tag
Köszi. Már csak azt kell tudnom hogy melyik rajta az az S/P-DIF. És az erősítőn hova kell majd bedugnom? Ilyen kábelt gondolom csináltatnom kell majd. És akkor majd olyat kell kérnem hogy az egyik vége S/P-DIF a másik pedig opticai vagy coax? Sorry de tényleg nem nagyon értek hozzá. Mélyem van hozzá egy jamoE6sub a többi meg még egyenlőre marad a jelenlegi creativ hangszórók. Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest