- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Vidala #16144 üzenetére
"Ezért mondom, hogy misztikus ez a digitális technológia olykor."
Ebben semmi misztikus nincs, az altalad tapasztalt jelenseg meglehetosen kozismert. Rossz volt a kabel, serultek az adatok, a kepeid eseteben meg azt lattad, hogy hogyan nez ki a tipikus serult jpeg. Letezik ugyanez HDMI-nel is, ott "sparking" a rossz kabel altal okozott jelenseg neve, es nem arrol van szo, hogy kicsit rosszabb lesz a minoseg, hanem durva hibakent jelenik meg (ahogy a te rossz sata kabeles esetedben is).
(Egyebkent a memorianal nincs hibajavitas, a SATA-nal van checksum, de az mar nagyon implementaciofuggo, hogy mi tortenik (ill. hogy tortenik-e barmi is) hiba eseten.)
-
Badb0y
addikt
válasz
Vidala #15896 üzenetére
Na elolvastam az 1hsz-t.
"Kis szobába állványos dobozokat, nagyobb méretűbe állókat részesítsük előnyben."
Ahol nekem lesz ez egy kisebb szoba, 4x4
Illetve írták ezt a mikrofonos :
"...Ezt az olcsóbb erősítőkben manuálisan, a távolság megadásával tehetjük meg, komolyabb készülékek automatikusan, mérőmikrofon segítségével végzik el a beállítást. Utóbbi jóval jobb eredményt hoz, mert a processzor korrigálja a hallgatási környezet hatásait a hangképre, megfelelő fázis és hangszínszabályzás segítségével..."
Az onkyo nem tud ilyet amit ajánlottatok igaz ? A pio amit meg én küldtem az tudja. Ezt maga az erősítő is be tudja hangolni automatán, vagy ez csak segít a behangolási munkában, de nem automatice
Az az érdekes, hogy az Onkyo TX-SR307 többet tud mint az utódja papírforma szerint. Abban van bemérő mikrofon meg sokkal többminden mint az Onkyo TX-SR308 -ban
Vagy nem tüntették fel. -
O_L_I
őstag
válasz
Vidala #15834 üzenetére
Arra lennék kíváncsi h 2008 decemberében honnan szerzett ilyet Mo-n
Nem szoktam vaterázni de most megnézegettem a hangfal felhozatalt...
Mosolyt csalt a szemembe a különbség ahhoz képest hogy egy Ebayen usában olyan dolgoktól szabadulnak meg ár alatt az emberek amiért itt mi (ebben a fórumba legalább is) a fél karunkat odaadnánk itt meg javarészt szemétre való kacatokat próbálnak elsózni -
Festina86
tag
válasz
Vidala #15777 üzenetére
Gondoltam az es30 megéri azt a +15e, biztos, hogy nem ebben a szobában fogom kihasználni, de nem is azt tervezem hogy itt húzom le az egész életem. A rendszerem sem fogom két év múlva lecserélni. Próbálom a szobát teljes mértékben a hangfalakhoz igazítani amennyire lehet, persze a méretein és adottságain nem tudok változtatni. A centerhez felrakok valami szélesebb polcot és akkor már nem lesz akkora különbség a frontokkal. A háttérsugárzók elhelyezésére továbbra is az állványt látom legjobb megoldásnak. Állványok terén viszont továbbra is elvagyok veszve, netdepon nézegettem őket, a mission stancette és stance tetszene is, csak ezeket elvileg ügye mission hangfalakhoz csinálják és nem tudom jó lenne-e az es30-hoz is. Néztem még az atacama nexus 6i-t is ennek tölthető lábazata van, viszont ennek nem tudom az esetemben ezekkel a hangfalakkal lenne-e valami értelme, illetve szintén rárakhatnám-e. Ja és az összes csak 60cm magas, lehet 10-20 centivel magasabb is. Valakinek ha van valami használható ötlete, az tényleg nagyon jól jönne.
-
-
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #15708 üzenetére
Illetve tulajdonképpen nem is tudom pontosan miből adódó különbséget hallottál, mert közben törtem a fejem, de nem tiszta a kép.
Igazából nem kizárólag a saját kíváncsiságom miatt érdekelene a dolog, hanem azért is, hogy ténylegesen van-e értelme ennyire bonyolítanod a rendszered?
-
Slax
senior tag
válasz
Vidala #15608 üzenetére
Nem minden jobb, ez nagyon igaz. De én úgy vélem, nagyobb az esély. Bár bögre sok pont egy helyett inkább valami jó használt sztereó. Bár BR-nél... nem tudom, megmondom őszintén.
Gabor970, hm, utánaolvasva igazat adok neked.
Ám egy 70k bögreszett még ennyire se áll arányában. Szerencsére van pár jó adok-veszek fórum, ahol tényleg jó szettek néha sírás szintűen olcsók. Mondjuk sasolni kell, mert percek, órák alatt el is kelnek Már ha valaki nem garancia fanatikus.
-
johnjohn
addikt
válasz
Vidala #15487 üzenetére
Speciel a Marantz erősítőm precíz és alapos gyári gépkönyve a hangfalak méretével hozza összefüggésbe a beállítások megnevezését, bár lehet, hogy Ők tévednek.
Lehet, hogy a mostani kiesebb integrált rendszerek erősítőit már másképpen kell konfigurálni az igénytelenebb jellegű dobozok miatt, nem tudom. -
sanyi0629
csendes tag
válasz
Vidala #14981 üzenetére
Dehogy vezerttél félre, én nem voltam elég figyelmes. Na most meghallgattam egy jbl e80 és eS90 frontpárt, bár előbbbit H/K, másikat Denon erősítővel, Metallicával. Nem volt rossz, bár az eladó szerint a pioneerem lightosabban szól a JBL-ekkel. Hár remélem azért még élvezhető marad.
BBéci: attól, hogy nem igényli az erősítőm az ES hangfalakat, még gondolom érezni vele esetleges különbséget, vagy már ténylegesen kevésnek is bizonyulhat ehhez a szériához?
Egyébként most lehet még feljebb tudom tornászni a keretet, legalábbis 5.0 rendszerre költhetőt, akkor viszont márciusban nem tuti nem lesz hozzá subom, csak jóval később. A JBL e80 és es80 5.0 szettek között árban és minőségben alternatíva lehet a Kef iq50 5.0 szettje? Metál zenére ajánlottátok sokat a JBL-t és a KEF c7-et is, de az iq50re nem emlékszem.
Sajnos az e80 szettet tényleg nem találni feketében, jó áron. -
törölt tag
válasz
Vidala #15095 üzenetére
Nos ha átvált fizetőssé akkor vitáim lesznek a szolgáltatóval mert egy ingyenes RTL-ért én nem fogok többet fizetni,(1 vagy 200 elmegy de több nem,főleg 4,amit az rtl kér) viszont engem hüségszerződés köt a szolgáltatóhoz,és mivel kisvárosi kábel,nincs alternativa. Bár vissza kell vennie az RTL.-nek is mert akkor lecsökken a nézőrétege ami nekik veszteség.Hisz akkor pl nem jön annyi SMS az x-faktor,barátok közt és hasonló baromságaikra. Ha külön teszi az rtl-t vagy magasab csomagra,nem fogom vissszasiratni.
Eleve ott az RTLmost,onnan is megnézhetem azt a havi 2 filmet amiért azt mondom hogy legyen. Kivéve azt az esetet,ha valódi HD-vá válik akkor esetleg oké a többletforint. Bár AC3 lenne,de sztem inkább a németet eröltetik. Habár egy barátok közt németül éppen kellene mint Maunika-show-t visszahozni,vagy mint árvíz mellé jégeső......
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #15075 üzenetére
2.0 filmek és sztereo tévéhangokat én is Dolby Pro Logic "movie" módban szeretem hallgatni. Zenét pure audio -ban, ha tuctuc bulit csapunk akkor sztereo+sub, 5.1 filmeket 5.1-ben, vagy virtual 6.1-ben, amit az 5.1-ből elég jól megcsinál. De múltkor az M1-en egy DD 2.0 operánál a CSII music jött be legjobban.
-
ikov4
csendes tag
válasz
Vidala #14969 üzenetére
Köszönöm Vidala a kimerítő válaszodat. Annyival egészíteném még ki a kérdésemet, hogy minden csatornán észlelem ezt a sziszegős "sz" hangot, de csak amikor valamilyen 6 csatornás térhangzást állítok be, és csak a női szereplők hangjánál, gondolom a magas hangok miatt. A műsorokat kábelen keresztül nézem és a tv-ét RCA kábellel kötöm össze az erősítővel. Egyébként a JBL balboa sorozatot mennyire ismered, mennyire volt jó választás. Nekem mint laikusnak egyébként tetszik a hangja. Köszönöm a segítségedet.És másokét is.
-
sanyi0629
csendes tag
válasz
Vidala #14968 üzenetére
Vidala, neked nem sima E80-as szetted van, hanem ES80-as? Korábban meggyőzően írtál nekem a JBL hangfalaidról, az melyikre vonatkozott (végülis ott nem írtál típus számot, de én az e80 felől érdeklődtem)? Hetek óta kifejezetten a JBL E80 5.0 szettjéről álmodozok, úgy néz ki netdepoban 180 kiló, ha kicsit olcsóbb lenne, már meg is lenne rá a keret. A lényeg, hogy most olvastam Festina beszámolóját, ami alapján megint el kell gondolkodnom, mert igen megható volt.
Szóval ha minőséget/ értékállóságot, ár-érték arányt, meg ésszerűséget és kihasználhatóságot nézzük, a 20nm-es panel szobámba Pioneer VSX-819 mellé, sok, főleg kemény, kevesebb lightos zenére, esetleg párom klasszikus cd sorozatára, majdan alkalmanként mozira is, blu-rayre mi lehet a jobb választás:
160-180 ezerért az E80 5.0 szettben, majd még jövőre kb 100ért lesz hozzá egy subom is, és kész a rendszer, vagy
ugyanezen áron 160-180 ezerért csupán egy pár front ES80, illetve a plusz 100ból kibővít 5.0ra, és a távoli jövőben, még egy év múlva ahhoz még egy szub.Mi lehet a jobb taktika? Élvezzem az életet egy teljes rendszeren mihamarabb, vagy gyűjtögessek szép lassan, türelmesen? Azt is figyelembe véve, hogy még lejátszó is kellene, meg majd egy jó Tv, stb, és valójában elég megterhelők is ezek az összegek (már-már pofátlannak érzem magam ennyit költeni
A másik kérdés, hogy mire hosszú távon összeáll a rendszer, akkor úgyis le akarom majd cserélni a piot, de ahhoz már kellenek majd új hangfalak is megint.
-
kimi02
őstag
válasz
Vidala #14961 üzenetére
Szinte biztos , hogy a Polk RTI A7-es szett lesz.
Nézegettem egy pár szettet ,de ebben az árkategóriába (310k annyiért oda adják a Netdeponál) jobbat nem találtam.
Sem megépitésre, sem formára, és a súlya sem elhanyagolható. Szerintem ettől jobb nem nagyon van ilyen árba.
Sokan dicsérik az RTI A-s szériát.
De még késöbb veszem mert most az erősitőt cseréltem (H/K 445) ,és egyszerre túl sok lenne a kiadás. -
Dictator^
veterán
válasz
Vidala #14879 üzenetére
Igen , arra már rájöttem, hogy csak azonos bemenetű jelet továbbit az azonos kimeneten.
Sajna erre nem figyeltem amikor vettem, persze nem emiatt válaszottam, de jó lett volna ha minden átment volna az 1 db HDMI Outon.
A plusz monitor kilőve, fogyasztás szempontjából még meg is érné, de, hogy a 17"-es moncsit visszadugom az ki van zárva.
Igazából a probléma megoldva, akár úgy, ahogy Vikthor írja, akár HDMI Thru.
-
törölt tag
válasz
Vidala #14614 üzenetére
Hirtelen el is felejtettem, hogy ilyened van, pedig még olvastam is a beszámolót róla.
Hát, a HDMI ilyen belenyúlós módon megy, én is csodálkoztam rajta. Nekem jól jönne a standby passthrough is, mert a számítógép köré építek mindent. Lehet úgy lesz, hogy a TV-t és az AVR-t is a VGA ra kötöm, így akkor is lesz kép, ha az erősítőt kikapcsolom. Csak nem tudom, hogy ez működőképes elgondolás-e.
-
törölt tag
válasz
Vidala #14594 üzenetére
Ha az x55-ös Harman erősítőkre gondolsz, akkor igen. Annak idején sok fórumot átolvastam, mert ilyet akartam venni. Konyhanyelven úgy magyarázták, hogy ezekben nincs olyan áramkör, ami kikerüli a Faroudja processzort. A mostani szériában van, viszont ez egyúttal az OSD-t is lekapcsolja. De szerintem a beállítások elvégzése után arra úgysincs szükség. Régebben linkeltem pár képet, hogy a menüben mindez hogy néz ki.
Az újaknak már csak a standby passthrough a hiányossága, legalábbis a 460-asig biztos nem tudják. Én is mindig találok valamit, amiért aztán csak nem veszek H/K erősítőt. Pedig külsőre etalon, hangra pedig cimborám 630-asa nagyon meggyőzött.
-
Levin01
őstag
válasz
Vidala #14589 üzenetére
Eddig egy 4éves Genius Home Theatert használtam integrált Realtec-re kötve.
Ebből szeretnék egy értelmesebb 5.1-es erősítőre és valami Home Theaternél jobb hangfalrendszerre váltani SoundBlaster X-Fi-ra kötve.
Azt ne mondjátok, hogy nem lenne érezhető a minőségbeli javulás mert falnak megyek -
Levin01
őstag
válasz
Vidala #14569 üzenetére
Szolgáltatásban mi az amire nekem feltétlenül szükségem van?
HK ezeket tudja: Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS 5.1, DTS 96 24, DTS NEO6, DTS-ES
Onyo meg ezeket: TS, DTS 96/24, DTS-ES Discrete/Matrix, DTS Neo:6, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIxmkv anyagról való lejátszáshoz mi a legfontosabb?
-
törölt tag
válasz
Vidala #14378 üzenetére
Egyelőre fülhallgatót.
( De ott lesz véve a erősitő és a hangfalak is,ha összejön a rávaló.Még azt sem tudom mennyiért menne el a Yamaha 1300 RDS..
Élmények:
Pio nem annyira, de a többi tetszett,különösen a NAd,de az drága volt és kevesebb szolgáltatásokkal bir.Kissebb.olcsóbb Misssionokra és dalikra nem való a nad,csak minőségibbre,(ezért is nem az lett választva a vásárló által) de ott kihozza az igazti,audiofil hangzása lesz,állitom,jobb mint a Rotelnek pl a mission 794-el.Onkyo 608 jobban szolt mint az 508..(sorry,tapasztalatot kértél).Tehát nem csak szolgáltatásbeli különbség van közöttük.JBL E80 és az ES80 között jól kihallható volt Onkyó 608-on a ES80 erősebb magasabban és mélyebben is tisztább hangja.Az ES80 és a M35,,M6 MX és a 794 missionok cslilngeltek érezni lehetettt hogy a magasabb hangok is jelen vannak a hangképben. nem lettek fojtottak.Utána a vásárló kérdezte a kifutók közül van-e jobb erősitő igy lett 200 ért a 707 megvásárolva + meghallgatva vele a M35i pár.
-
sanyi0629
csendes tag
válasz
Vidala #14188 üzenetére
Köszönöm Neked is a részletes beszámolót, sokat segít a gondolkodásban. Amit tovább folytatok, illetve keresem az alkalmat, hogy valahol meghalgassam a JBL e80 és KEF c7-et. Bár kicsit lelombozott a fórumtárs írása, hogy fekete JBL-t nem igazán kapni. Pedig én is arra hajtok. Minden esetre várom még az építő jellegű hozzászólásokat jó frontokat illetően 100 ezerig.
-
BaLee
addikt
válasz
Vidala #14238 üzenetére
Most vettünk automata kávéfőzőt, ott is 20 ezer volt a különbség a vanília színű javára a feketével szemben. Nem is tagadta senki, hogy a színe miatt annyi, semmi más különbség nincs köztük. Mindez az ár 20%-át jelentette, ahogy kb itt is. Ez maradt készleten ezt kell kinyomni nyomott áron.
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #14148 üzenetére
Az AV erősítő előfok (line out) kimeneteiből a frontokat ráköti a sztereó erősítő valamelyik bemenetére és kész. Ha nincs ilyen kimenet, akkor felejtős a projekt.
(#14149) Panamoto
NEEEEE!!!!!
Tönkretennéd az egész motyót!Ráadásul az A és B nem alkalmas kettős erősítésre.
-
Panamoto
csendes tag
válasz
Vidala #14148 üzenetére
A frontokon dupla csatlakozóaljzat van, jelenleg a nem használtakat egy hangszórókábellel kötöm össze. Nem láttam arra utalást, hogy ez azért lenne, mert alkalmas erősítővel külön-külön lehet vezetékezni a mély és magas sugárzókat, ergo elképzelhető, hogy egyszerre két erősítővel is össze lehet kötni. (Amatőr vagyok, bocs ha szakszerűtlenül fogalmazok) A denon erősítőnek is dupla front kimenete van (A és B), ezért már gondolkoztam, hogy egyszer megpróbálom duplán bedrótozni a hangfalakat, de mivel hülyeséget sem akarok csinálni, előbb megpróbálok kiokosodni, mi mire is való.
-
Panamoto
csendes tag
válasz
Vidala #14134 üzenetére
"talán "csak" az igényeid haladják meg a készülékeid képességeit.
"
Ezzel a kör bezárult.
Mivel házimozi tekintetében elégedett vagyok a rendszerrel, azon gondolkodtam, hogy külön sztereo erősítővel fejlesztem tovább. De mivel a fennálló problémának nem tudtam behatárolni a forrását, bizonytalan lettem, hogy egy új eszköz beállítása valóban minőségi ugrást jelent-e. Mindemellett meg kell jegyeznem, hogy a korábbi (Sony erősítő - kisebb Jamo hangfalak) rendszeremhez képest azért zenehallgatásban is érezhető minőségi váltás volt, amikor üzembe helyeztem a jelenlegit.
Még egy kérdés: tudna valaki javasolni Pécs környékén olyan helyet, ahol meg lehet hallgatni többféle erősítő/hangfal összeállítást?
-
Panamoto
csendes tag
válasz
Vidala #14113 üzenetére
Vidala, köszönöm a véleményed. Valóban az első részben írtakon túl vagyok. A bútoron én is gondolkodtam. Ha lesz időm, megpróbálom kivenni a két hangszóró közötti tv tartó könyvespolcot (csak meg kell várni, hogy a feleségem ne legyen otthon
)
A nappali egyébként asszimetrikus, jellemzően nincs sok párhuzamos és merőleges falfelület, a hangszórókkal szembeni és a baloldali fal pl. egy 4.5 m sugarú kör. Én eddig mint hozzá nem értő, azt vettem ki az elolvasott cikkekből, leírásokból, hogy inkább az a probléma, ha nagyon szabályos a szoba (négyzet vagy téglalap.) -
törölt tag
válasz
Vidala #14118 üzenetére
Nem konvertál,hanem megnégyszerezi az eredeti vivőfrekvenciát,így redundánsan küldi el, nagyobb esélyt adva az ottani elektronikának a hibajavitásra,a helyinek pedig az olvasási hibák pontosabb korrigálására. Szerintem.
Az SACD-hez annnyi köze van hogy s leolvasási sebessége sokszorosa,ha jól emlékszem 2822 Khz ami 640 Khzes jelként jelent meg a kimeneteken.Számok nem biztosak,utána kellene néznem!! -
törölt tag
válasz
Vidala #14114 üzenetére
A PS3 képes megnövelni az eredeti 44.1Khz frekvenciát 88.2 -dupla- vagy 176.4 -négyszerese- értékre.Így jön létre a PCM176.4 kHz. 2.0 az adatfolyamban levő csatornák számát jelöli.Ha nem jó akkor vissza is lehet állitani 44.1-re,de azt nem hiszem,hisz 192Khzig simán veszik optikain,HDMI-n még többet.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #14088 üzenetére
Ehh, én hiába beszéltem. A múltkor is átmentem ahhoz a lány ismerősömhöz, aki képes volt 3m-ről való tv nézésre fullhd 32"lcd-t venni, átjött a barátnője tévét akar venni. Nem hitte el, hogy ekkor a távolságra ez baromi kicsi (nem beszélve arról, h feleslegesen fullhd-s), pedig ott volt előtte. Amikor említettem egy nagyobb plazmát, mint lehetőség, akkor ő márpedig úgy hallotta, hogy az rengeteget fogyaszt, meg hamar tönkremegy, stb. Ááá nem is tudom m it győzködöm itt az ismerőseimet, vegyen mindenki olyan sztykot amit akar, aztán az önelégült boldog tudatban, hogy milyen fasza cuccot vett, legyen csak boldog.
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #14083 üzenetére
Én tudom jó, nem nekem kell mondani. De neki nincs is nagyon igénye másra.
A meglévő cuccban lévő dvd player-rel majd lejátsza a dvd-ket 5.1-ben, a tízezerért vásárolandó dvd játékossal meg a divixeket, meg a többi szarrátömörített szutyok formátumot. Legtöbbször ezek nem is 5.1-esek, úgyh majd hallgatja sztereóben, oszt jónapot. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #13994 üzenetére
Szerintem arról nem volt szó, hogy a Samsungot hozzákötötte volna az erősítőhöz, csak a tévécsere miatt említette, hogy annak jó a képe.
(#13995) sirfer
Nem lehet kérdéses, hogy Panasonic VT20 plazmát kell venni, ha igazán jó 3D képre vágysz. A Samsung C9000 típusú LCD is szuper 3D-ben, de iszonyú drága. A többi csak lepkefing ezekhez képest. -
sirfer
aktív tag
válasz
Vidala #13994 üzenetére
Nekem is X-box, DVD felvevő megy rá HDMI-n keresztül, semmi gond.
Itt azzal a képpel van gond, ami a HTPC-ből jön és csak akkor, ha az erősítőn keresztül megy a jel. Direkt kötésnél a Pana és Samsung is jó. Így biztos,hogy az erősítőben történik vmi gubanc.
Az erősítőn a kimeneti jelet tudom csak állítani,. a bemeneti adott.
A splitter reményeim szerint meg fogja oldani... -
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #13614 üzenetére
Azért nem adják el a mélyládákat, mert rendszerfejlesztés esetén is tovább szolgálhatnak.
Tavaly nyáron volt egy orbitálisan jó vétel, Triangle 5.1 szett, 4 egyforma állódobozzal. Haverom kipróbálásra hazavitte, kipróbáltuk, csodaszépen szólt, de a hangereje kevés volt 50 négyzetméterben felállítva.
1 millió helyett 300000-ért kínálták, végül 270 körül ment el.
Ilyen vételeket kell kifogni! -
Festina86
tag
válasz
Vidala #13537 üzenetére
Az E szériát már hallottam, ES-t még nem. Nekem teccet, bár nem vagyok túl vájt fülű. Nem zenére szeretném használni inkább a blu-ray lemezek dts sávja érdekel és xbox-ot kötnék rá. Az ES széria eléggé megdobná a költségeket és a tervezett összeget már így is jócskán átléptem. Erősítő terén azért a szűk a keresztmetszett mert mindenképp 1.4 hdmi-s kéne a 3d véget, hátha pár éven belül elérhető áron lesznek ezek a tv-k. De ha van más ötlete vkinek milyen cuccot lehetne össze állítani hasonló összegből(max. 300e a hangfalakra(5.1), 140e erősítőre) azt szívesen venném.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12673 üzenetére
Mindenkinek nagyon ajánlom a 2L Records felvételeit, melyeket DXD-ben vesznek fel (352.8 kHz/32bit).
Blu-Ray Audio-n kiadva (DTS-HD MA 5.1/7.1 akár 192kHz/24bit, vagy LPCM) lassan havonta rendelek egyet, amazonról).
De nem csak a minőség a lényeg, leültet mindenkit az új fajta felvételi technikával (templomban körbeüli a zenekar a mikrofonállványt).
Nálam innen indult, hogy váltani kéne az erőlködőt... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12670 üzenetére
Mivel ekkora beruházást nem tervezek (és nagyon jól el van helyezve minden), egyre nagyobb a valószínűsége, hogy marad minden
Szerintem még a hangfal/mélynyomó kábelezésen javítok valamicskét.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12648 üzenetére
Az erősítőn kívüli cuccom:
Front: Celestion 5
Hátsó: Celestion 3
Center: Celestion Centre 2
Acoustic Research Sub 30 A
Forrás: Philips BDP2500, vagy HTPC/LaptopKábelezésben semmi különos, előre valami 2,5-es olcsó hangfalkábel (de iszonyatvékony szálakból), hátra asszem 1,5-es megy.
A kis Celestion-ok pedig nagyon a szívemhez nőttek, a center a leggyengébb közülük, azt szívesen lecserélném olyanra ami nem nagyobb mint ez...
-
katalin_anna
csendes tag
válasz
Vidala #12638 üzenetére
Igen, laptop van. Talán teljesen béna kérdés, ez esetben légyszi nézzétek el, de: ha a laptopról játszom le a dolgokat, a hangfeldolgozás hol zajlik? Tehát képbe jön-e a laptop hangkártyája?
Most jobban körülnéztem, és az előző félmillát módosítanám másfélre:-), viszont mondjuk egy ilyen adott esetben bele is férhetne. Ez például milyen lehet? Nem a müpa hangversenytermének hangzását kívánom elérni a nappalimban, csak egy kiváló hangminőségű (értsd: remek, amelyet értékelni és élvezni tud egy hétköznapi komolyzene-hallgató) rendszert szeretnék, amit nem feltétlenül muszáj állandóan oda-vissza dugdosnom a laptopra estébé.. Egyesek talán még igénytelennek is titulálnának. :-)
-
modflow
veterán
válasz
Vidala #12571 üzenetére
Igen, össze vannak kötve.
Most az a bajom, hogy az erősítő magasabb, mint gondoltam, így nem fér be a tv alatti polcra.Pedig még a jó rövid optikai, dig. koax kábeleket is megvettem.
A furi az az, hogy a mikrofontesztet nem tudja még elkezdeni se, mert nem érzékeli a frontot, mondjuk ne mis szól.
Csak akkor, ha a speaker-en átnyomom SP B-re, de a tesztnék akkor is átvált SP A-ra. Csak nem tudom, ez mit jelent.
Pedig jól van összekötve. -
Warter
addikt
válasz
Vidala #12376 üzenetére
vtechhun: Igen, láttam a "történetedet", de nekem speciel a mission mv-8 képek alapján nem tetszik, akkor már inkább a polkaudio tsi300, bár lehet, hogy élőben jobban mutat. Erősítőben meg a másik lehetőség a 508-as volt nekem is, de kiváncsi voltam az AVR155-tel kapcsolatos véleményre amit meg is kaptam.
stefan00101: Még körbe járom a témát, de köszi az infókat, az erősítő egyelőre nagyjából eldölt, bár még gyüjtenem kell hozzá, de gyanítom sokat már nem fog változni, a hangfalakat még kitalálom, asszem ideje meghallgatnom a polkaudiot meg a htks11-et is élőben.
BBéci: köszi a segitséget, asszem ideje meghallgatni őket, aztán kitalálom. :-)
Vidala: Erősítőből pont ezt a kettőt néztem, de akkor ezzel az eldölt. Hangfalon még dilemmázok, mert abból is pont azt néztem még amit ajánlottál, bár még filózom a méretek miatt. Köszi a tanácsokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest