- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
No problem Főnök.....
Csak aki akar, a nickemről hamar beazonosíthat (tudom, akkor minek választom ezt, de felvállalom magam mindenhol, ilyen vagyok sajnos).
Még él bennem a 2008 karácsony előtti betörés, ezért sem szerettem volna ezt erőltetni....de ne idegesítsd magad tele vagyok kamerákkal azóta...
-
sirfer
aktív tag
Akkor úgy ,hogy a hangfalak mögött 2 db egymáson (50 cm X 1 m), az oldalfalakon 1-1 db?
Arra is gondoltam, hogy csináltatok nekik vmi egyszerű állványt, hogy ne a falra kelljen felfúrni, így tudnék kísérletezgetni vele. Most csak 2 db van, érdemes ezt próbálgatni ,vagy várjam meg a többit? Ha igen, akkor milyen magasra tegyem?(#19068) xtremetuning Neked milyen gyakorlati tapasztalatid vannak? Egyáltalán ,hogyan érdemes "teszteln" a hatást?
-
zozy84
senior tag
Meg hallgatom persze!!! Csak ma találtam ezt a boltot és gondoltam meg kérdezlek titeket. Meg nem hiszem hogy az angol pali úgy tudna elmagyarázni a dolgokat hogy azt meg is értsem, pláne a szakszavakat.
Pl.: H/K 255-t nézegettem de az itt pont nincsen. A másik kettő amit néztem (Denon 1911 meg Onkyo 608) az van. Denon 320 font Onkyo 450 font. Vélemények? Meg fogom hallgatni őket persze de 130 fonttal "jobb" (többet tud) az Onkyo a Denonnál?
Monitor Audiokról meg álltalánosságban kérdeztem mert itt nem nagyon irtok róluk, inkább Polk , "Wederfedél", Mission és társaikról irtok, Monitorokról annyira nem.
És mivel sokkal-sokkal többet tudtok erről a "világról" mint én, ezért kédezlek titeket. (Néha hülyeségeket is) -
-
Nem hiszem, hogy normális ez a csúszás. Legegyszerűbben pl. Az Alkonyattól Pirkadatig (From Dusk Till Dawn) amikokor a film elején a 11. percnél a csengőt nyomja Clooney, akkor csilingel, amikor még a levegőben van a keze. TV-re kötve meg tökéletes a hang.
Semmilyen ismerősömnek nincs különböző AVR-ekkel ilyen csúszása, és googlen sem találtam hasonló problémát. Se a WD Live-ba, se az AC Ryan-ban nem lehet semmilyen Audio delayt állítani.
-
muzsikpeti
aktív tag
Béci ezek aztán álomhangfalak.Mi még csak az electrákra vágyakozunk
Ha elmehetsz meghallgatni ismét irigykedni fogok.
Ha utopia tulaj lennék, én mark levinson proc/végerősítő párost vennék hozzá, vagy krell-t.
De ha maximáljuk az összeget 2 millbe, már nem is olyan könnyű ajánlani valamit.
Mivel nekem rotel processzorom van és tudom mennyire jól passzol a focal-jaimhoz, így szerintem a mostani 15-ös széria is számításba jöhetett volna.
De látom írtad,, hogy már lexicon lett a vége, nem fogja megbánni az tuti.
Milyen lesz a rendszer többi eleme, mert ha jól értettem csak a frontok scala utopiák?
Ha majd összeáll és meghallgattad akkor várom a beszámolót. -
egitomi
csendes tag
Jó énis vennék nagyobb tv-t ha tehetném, de jelenleg elment minden pénzem
lemértem 2,5 méterről nézem, így teljesen élvezhető, szntem nem egér mozi feeling, bár ha nagyobbhoz lennék szokva biztos hogy hunyorognék, hogy mi ez itt, de mindenki addig nyújtozkodjon ameddig a takarója ér
De abban igazatok van hogy lejjebb kéne tenni.... -
ricsik
őstag
Én 2.5 méterről nézem a 32-est, de őrült kicsi. Én is elviselnék nagyobbat, ami még kifizethető nekem az a 46", ami tervbe is van véve. Amikor először írtál pár hónapja erről és az egérmoziról (ezekkel a szavakkal) nagyon berágtam, mert nagyon kevesen tehetik meg a 46+ méretet, pláne a vetítőt, és sértőnek találtam, de belegondoltam és tapasztaltam, hogy sajnos igazad van, már nem haragszom
-
sirfer
aktív tag
Örülök, hogy leírtad, mert valamennyire már nyílt kapukat döngetsz.
1. A szekrény-hangfal csere meglesz, ok.
2. Szőnyegvásárlás már folyamatban van.
3. A rendszer mögött fal tavasszal lesz megcsinálva ,térkő-egyéb díszekkel, világítással.
4. Az erősítő feletti polcot megemelem. -
O_L_I
őstag
Köszi!
A vastagság végülis mennyire releváns? (a hangfalkábelnél)
A minőségi kábelből elég 2,5-3 mm2-is?
Most azt tervezem, hogy a biampban kötött 2X4mm2-es kommersz somogyi kábelt cserélném le például arra a 3mm2-es Inakustik Atmos Air 297-re de azt nem duplán.
Nem vesztek többet a kisebb keresztmetszet miatt mint ami nyerek a jobb minőségen? -
Palapo
aktív tag
Megmondom miről van szó...
Azon filózom most,hogy megvegyem az Onkyo 507 és POLK TSI 300 és ennyi vagy pedig most egy Onkyo 608 vegyek plusz egy Blu-Ray lejátszót és majd januárban egy hozzá psszoló hangfal szettet...
Kérdés,hogy a 17m2-es szobába érdemes-e nagyobb házimozi rendszer venni,mint a fent említett együttes? -
Az-X
őstag
Szerettem volna elkerülni a próbálgatást
Nem túl olcsók a jóféle kábelek, ratyi kábellel meg semmi értelme a tesztelésnek. De akkor marad a próba. Rákérdek Kácsában hátha ilyenből is van demó darab
Sajna az Oplay az filmnézésre még csak csak jó, de zenére...
Szeretnék kipróbálni majd egy WD TV Live Hub-ot, hátha az jobbCsak még idehaza nem nagyon láttam.
-
egitomi
csendes tag
Hát próba lesz belőle, mert útmutatóban nem találtam meg, pedig biztos benne van. Az usb hangkarikről van esetleg tapasztalatod? vagy talán erről az asus xonar u1-esről, gondolom azért jobb mintha a jack-rca kábellel kötöm rá az erösítőre a laptopot, flac-eket szeretnék hallgatni, és közel jó minőségben szeretném kivinni a gépről.
-
-
törölt tag
Csak hogy tudd,mi az az ITU: "1932-ben a CCIR és több más szervezet (beleértve az eredeti ITU, amely már megalapozott, mivel a Nemzetközi Távíró Unió 1865-ben) létrejött mi 1934-ben vált ismertté, mint a Nemzetközi Távközlési Unió. 1992-ben, a CCIR lett az ITU-R."
Mondjuk én is elismerem a THX-et. -
törölt tag
Elfogadom de én se a levegőből vettem: idézet a házimozi.hu-ról:
" Az ajánlás szerint a hallgatási pont körüli 2 és 4 méter közötti (ezt az ajánlást az ITU-R BS.1116–1 tartalmazza) sugarú kör mentén kell elhelyezni a hangsugárzókat. Ami a hallgatási pozícióból, mint csúcspontból kiinduló elhelyezési szögeket illeti, a vízszintes síkban 60 fokos szöget kell bezárniuk a front bal és jobb hangsugárzóknak. " -
bozont
veterán
Ezt jó hallani, lassan kelleni fog nekem is két HDMI kábel, de nem akarok túl sokat áldozni rá (max 8-10e/kábel), viszont abból a pénzből a legjobbat szeretném megvenni. Most a PC lenne a monitorra kötve, de később PS3 és talán egy média lejátszó (valószínűleg valamelyik AC'Ryan) is. Egy Eizo monitorom van, amihez azért valami komolyabb kábelre gondoltam, nem Hama minőségre.
Nekem is 1m és 2m hosszúságú high speed kábelek kellenek majd, de ezeken átfutottam olcsóságuk miatt (2e és 3e Ft). Ami nem feltétlenül jelenti persze azt hogy rosszak lennének (sőt biztos nem), de úgy voltam a drágább biztos jobb valamennyivel. Ezért felmerült a kérdés hogy a kiszemelt Audioquest Forest kábel megéri-e a négyszeres árat? Vagy van még köztes áron esetleg ez.
Szóval a három közül melyikbe érdemes beruházni? -
zozy84
senior tag
ps3on jelenleg, meg laptopon. De majd otthon talán lesz más is. Dune-n gondolkodtam de ps3 meg Play!on HD mini médialejátszó mellé megérné másikat is venni?
Már annak is örülnék ha normális erősítüm lenne normális 5.1el.
(többet játszok ps3on mint hallgatok zenét, meg sok filmet is nézek)300eft körül meg kellen állnia az erősítő , hangfal szettnek.
Streamaudionál vannak jó akciók. Ott szoktam nézni tájékozódásból. -
ricsik
őstag
Ez igaz, elírtam.
A fontosabb adatoknál ezt is csinálom. Megvan egy backup vinyón is. Nem Raidezve ugyan, csak pár havonta átmásolva, de elég úgy.
A film nálam nem ez a kategória, ha bukok pl 50-100 mkv-t nem fakadok sírva. Ha nagyon kell letöltöm. Amúgy az ember hajlamos minden szart eltárolni, szal az előbbi 50-100 elvesztett mkv-ből jó ha kell 10. -
törölt tag
-
szmegma
aktív tag
Az addig rendben, hogy laptorol majd csak USB-n keresztul fogok tudni masolni a HDD-re, de mint ahogy irtak ez belso vinyo, nem external. Belso vinyokon nem szokott USB csatlakozas lenni. SATA vagy IDE (regen) + tapkabel csatlakozo van rajtuk.
Azert is rosszul irtad, mivel nem kulso, hanem belso HDD-t kell vennem abba a dokkoloba. Nem?
A media lejatszon van SATA bemenet. A laptopon csak USB kimenet van. Azt szeretnem, ha veszek SATA-s HDD-t akkor a mar emlitett dokkoloba (amin van SATA es USB) helyezve a HDD-t ossze tudom kotni mindkettovel, laptop es media player?
-
M@trixfan
addikt
Bevallom őszintén én akkor már inkább az erősítőt cserélném mintsem 150-200 000 Ft-os BR lejátszót vegyek.
A hangminőség nagyjából milyen arányban függ ilyenkor a BR lejátszó kimenetétől és a végfoktól?
Azért gondolkodom ezen mert pl. az Onkyo viszonylag olcsóbban nyújt rengeteg Audyssey üzemmódot, kimenetet, stb, ellenben azt olvasom nem túl erős zenében pl. egy hasonló árú Marantz-hoz képest. Mennyire életképes megoldás egy Onkyo előfokát használni valamilyen végfokkal sztereó zenére?
-
Dictator^
veterán
Hát szívem szerint ha lenne miből, már megvenném. Még elmegyek párszor azért meghallgatni, de nagyon bejövös. Sztereóra is nagyon tetszett.
Használtpiac áll, meg az is valószinűtlen, hogy valaki el akarja adni majd, a most megvett új MK2-es szériájátÚjonnan 340 viszont volt akció most netdepoban 289ért. Ennyi erővel használtan lehetne jobbat is venni..
-
cekkk
veterán
Szia Béci!
Én pont tegnap voltam hallgatózni itt debrecenben az alfaav-ban. És ott is voltok ezek a lapok 4-5 hangfalt hallgattam meg, Én igazi javulást csak egy misson szettnél halottam ki, iagz nem olyan jártas a fülem
a többinél én nem vettem észre javulást. Szóval működik ez, csak vagy nem minden hangfalnál tud olyan mértékben javulást hozni mint annál a missionnál vagy mondom az én fülem nem érzékelte
De én is hitetlenkedtem amikor először láttam
-
lacima
tag
-
Sea Edge
tag
Talan nem csak azt a fel mondatot kellene nezni a szovegkornyezetbol kiemelve.
"The CTS Version 1.4. is the latest version of the Compliance Test Specification which contains technical criteria and tests that all HDMI-enabled products must satisfy.
The CTS covers compliance testing for the latest HDMI Specification Version 1.4 features, such as HDMI Ethernet Channel, Audio Return Channel, 3D, 4K and Content Type."na meg:
"Adopters will no longer be allowed to use HDMI specification version numbers in the labeling, packaging or promotion of their HDMI-compliant products. In the case of cable products, these restrictions are effective immediately."
HDMI Version Numbers Banned By Licensing Body: No More HDMI 1.4
"For HDMI cables, a grace period of one year was given to HDMI cable manufacturers and distributors to remove the offending descriptions, which means that as of 18th of November 2010, any HDMI cables that bear HDMI version numbers will actually infringe the trademark."
l2r
-
ricsik
őstag
Én pl azt fogadom el nehezen, amit az egyik kollega írt, hogy egy gyári BD lejátszó nem ad olyan képet, mint egy DUNE a PC-ből ismert gagyi BD-ROM meghajtójával.
Biztos hogy az elektronika sokat számít, ami nem hiszem hogy rossz lenne egy 60-80e Ft-s BD playerben. De biztos sokat számít a beépített olvasó egység is. Ebből kiindulva nem tudom elhinne, hogy egy 15e forintos PC-s BD-ROM tud annyit, mint egy Player olvasója.
Meg lehet győzni.
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Xbox Series X|S
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest