- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
#09634560 #14423 üzenetére
Köszi.
Ma is tanultam valamit.
Közben nézegetem az erősítőket és még a Yamaha RX-497 is szóba jön nálam, ráadásul itt meg adnak 4 Ohm-os teljesítményt is, ami 2x 105W. Ja és a legjobb, hogy ezen van sub kimenet, tehát filmhez, játékhoz is tökéletes lenne.És akkor ehhez jönne még vagy a CAV DP288, vagy a Jamo E80. Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? Nekem egyelőre a CAV a szimpatikusabb (főleg az ára miatt).
Üdv.
-
imibogyo
veterán
válasz
#09634560 #14413 üzenetére
Várj ez most egy picit zavaros nekem.
"sztereóban még nem igazán,de 5.1-ben már kiütközik a különbség: nagyon elnyomná a front a hátsókat nagyobbak lennének a különbségek-habár sztereónál nem vájfülű ember nem veszi úgy észre""De addig elmegy sztereóban 4-el.ráérsz gyűjteni,gondolkodni."
Az 5.1-es részt értem, de sztereóban mit keresne a két CAV mellett a két kis Jamo ?? Na közben leesett, hogy mit mondasz: dupla sztereó, négy hangfallal."Jó elgondolás a sztereó is, hogy külön erősitőre menne a jamo háttér,pláne ha meglesz a surround+center."
Ezt sem értem. A Jamo háttérhez, hogy menne még pluszba a Surround ?? Ráadásul a sztereó erősítő pont a frontokat hajtaná, köze sem lenne a Jamo hangfalakhoz. Én úgy gondoltam, hogy most adott keretből vennék egy sztereó erősítőt + a CAV hangfalakat. Később ehhez vennék egy 5.1-es erősítőt + centert + subot, a sztereó erősítő meg menne a házi-mozi erősítő pre-outjára.
Így a nagy front hangfalakat a sztereó erősítő hajtaná zenénél.
Filmél és zenénél meg a házimozi erősítő hajtaná meg a sztereó erősítőt a front hangfalakkal és még pluszba a centert + subot + a hátsó hangfalakat.Remélem tiszta és egyszerű mindenkinek!
Azért kösz, hogy ilyen kitartóan válaszolgatsz egy ilyen balféknek. Az a baj, hogy volt már házi-mozim de most (meg a múltkor is
) olyan tanácstalan vagyok, mintha legalább 100 ember élete múlna a döntésemen. Mondjuk ha így nézzük 100 darab Bethlen Gábor múlik rajta.
Köszi. Üdv.
-
imibogyo
veterán
válasz
#09634560 #14405 üzenetére
"AV-ra kellene azokat cserélni"
Gondolom CAV-ra gondoltál... Néztem ezeket a CAV DS25 + DC25 meg a CAV DS28 + DC28 szetteket, de nem látom ezek a hátsók mitől tudnának többet a Jamo-imnál, még méretre meg tudásra is nagyjából ott vannak, csak annyi, hogy ezek 6 helyett 4 Ohm-os hangfalak.
Egyébként csak azért gondoltam rájuk, mert ezek adottak, de ha más nincs lecserélem őket.
És decibel állítással nem lehet ezt a hangerő különbséget korrigálni? Mert előtte egy Kenwood erősítőm volt ugyanezekkel a hátsó hangfalakkal és Jamo PJ FC6000-es nagy álló hangfalpárral és azok nem nyomták el a kis hangszórókat. Egyszerűen adtam nekik +5 decibelt, az elsőktől meg elvontam asszem 2-t.
Vagy ez a CAV már annyival erősebb amit nem lehet csak úgy állítgatással kiegyenlíteni?
Igazából gondolkodtam azon is, hogy egy sima sztereó erősítőt veszek ugyanezekkel a CAV DP288 hangfalakkal és csak akkor térek át 5.1-re ha a játékok vagy a filmek miatt hiányozna a térhangzás. Bár sok olyan véleményt is olvastam akik sztereón filmeznek, meg játszanak, hogy nekik nem hiányzik. Maximum még a fentebbi két tevékenység miatt kiegészítem a rendszert egy mélynyomóval, bár szerintem az a 4x 20 centis hangszóró nyomja majd így is a mélyet.
Ja amúgy jelenleg is 2.1-ben szól az 5.1-es rendszerem lustaság miatt...
És nem hiányzik annyira a térhatás, bár azért az ötödik elemben frankó a térhangzás.
-
Vidala
senior tag
-
Zozzy
aktív tag
válasz
#09634560 #14359 üzenetére
Konkrétan a Denon 1911-et nem ajánlanám, múltkor megmutatta a Media Marktban az eladó a hátulját, mellette a 1910-est is. Mit ne mondjak, eléggé spórolósra sikerült. Fele annyi csatlakoztatási lehetőség sincs rajta, mint az elődjén, annyi újdonságot mutat, hogy van rajta egy USB port elől, meg 1.4-es HDMI-t is tud már.
Szvsz abszolút nem éri meg a többlet kiadást a 1910-hez képest. -
Levin01
őstag
válasz
#09634560 #14370 üzenetére
Nincs semmi bajom vele, de mivel nem tudok/akarok többszázezret rákölteni a dologra, ezért megnézem, hogy 60 és 100K között mi a felhozatal. Ha lehet 60-ért is jót venni akkor miért 90-ért vegyek?
Ettől függetlenül eddig a Mission a legesélyesebb mert nagyon arra buzdít a fórum -
semetka
őstag
válasz
#09634560 #14258 üzenetére
Nem erősítőm van, hanem egy asztali dvd-t kötöttem össze PC-vel. De nem sikerül a PC-t úgy beállítani hogy 5.1-be szóljon. PC-ről amúgy jó szól az 5.1 csak mikor a dvd be rakom a lemezt akkor a vmiért lekeveri. Erre kellene vmi megoldás. Tuti hogy csak beállítás kérdése.
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #14231 üzenetére
Köszi szépen. Ezeket amúgy már néztem a gond általában az, hogy +20e forintot leakarnak húzni az emberről a fekete színért. Ami szerintem sok. Nem értem egy csomó helyen miért kerül 90-95-be a cseresznye, ugyanitt 110-120 a fekete. Egy ilyen értékű hangfalnál szerintem túlzás ez az árkülönbözet. A választ még egyszer köszönöm, ha valakinek van más ötlete azt is szívesen fogadnám!
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #14172 üzenetére
Nekem is csinált ilyet a napokban, mint utóbb kiderült azért mert új helyrekerült az erősítő és a banándugót + az aljzatot feszítette a kábel mert kicsi volt neki a hely. Kicsivel több helyet kellett hogy hagyjak neki és ki-be dugdosni a banándugókat és most minden olyan jó mint előtte. Nagyon beparáztam hogy elszállt valami
De végül nem.
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14119 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam "felkonvertálás" alatt. Hiába na, te sokkal jobban el tudod magyarázni technikailag.
SACD: 2822,4 KHz (na jó megnéztem a wiki-n), de kicsit más az algoritmus is (nem PCM, hanem DSD). Maga az adatmennyiség pedig négyszerese a CD-nek, ami beleillik a képbe ha azt vesszük, hogy a lejátszó konvertálja PCM-re, és küldi tovább az erősítőnek, legalábbis én így tudnám interpretálni a wiki leírását, de ezt te bizonyára megint jobban el tudnád mondani!Valamint a teljes kuszaság lehetőségét is fenntartom!
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14117 üzenetére
Amit mondtok egyezik az elképzelésemmel, már csak az értelmét nem látom tisztán. Fogjam fel úgy, hogy "felkonvertálja" a CD minőségét, mert ugye a normál CD-n nincs több "információ" 44.1 kHz-nél. Esetleg a korábbi PS3-ak SACD lejátszási képességéhez lehet valami köze, de ugye ez már egy slim?
-
vikkendtelek
csendes tag
válasz
#09634560 #14106 üzenetére
Hát végignéztem mindenhogy....a surrount right/left sehogy se szól, úgy se ha csak az van bekötve, vagy a többi is, 1 ik módba se. A front right/ left mindíg szól, ha a center ninics bekötve. Ha a Center is be van kötve akkor Pro Logic ba és Dolby 3 stereo ba nem szól csak a Center, a többi módba igen (Hall 1, Hall 2, Theater) viszont akkor meg a Center nem szól
Na mind1 köszi a segítséget, kap 1 szervízt
-
vikkendtelek
csendes tag
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14080 üzenetére
Nemrég helpdeskeltünk egy hasonló esetben, csak kiegészítésül: az egybedobozos HM rendszerének valószínűleg nincs 5.1-es analóg bemenete sem (vagy rosszabb esetben semilyen sem), nem csak digitális. Tehát egyszerűen nem tud 5.1 hangzást külső lejátszóval rávarázsolni, esetleg sztereo-t (kivételek persze akadhatnak, de nem jellemző, mert azok már drágábbak, amiből komponens rendszert is lehet építeni).
Többek között ezért sem szoktuk ajánlani az ilyen szetteket. -
törölt tag
válasz
#09634560 #14078 üzenetére
Köszi, pont erre voltam kíváncsi, hogy technikailag mennyire kivitelezhető, nem a szubjektív véleményekre. Olyan ez, mintha a milyen gépet vegyek topicban arról oltanám a népet, hogy nekem csak a hatmagos core i7 jó, tehát minden más szar. Eltérőek az igények, na.
"És ha 1 kimenetet kiveszel a sorból vagy túlterhelsz"
Nem nagyon értek hozzá, ez akkor arra is vonatkozik, ha csak a két első van bekötve?
#14077: nem rakom állványra, mert számítógéppel használom, önmagában tv-ként ritkán.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #14044 üzenetére
De utána az említett százasba sehogy sem fogy beleférni a többi hangszóró és a sub.
csak akkor kezdje 2 hangfallal, ha később sokkal többet tud rászánni, + nem lesz egyszerű később ugyanabba a családba tartozó hangdobozokat összeszedni. + szettben, egyszerre olcsóbb. 90-ért best buy az itt sokat emlegetett Mission 5.0 szett. -
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #14007 üzenetére
Erre tippeltem, de Sirfer nem vette az adást. Szerintem.
Onkyón csak egy HDMI kimenet van, Panán kívül a Pioneer LX91-esen van még kettő. No meg amiről nem tudok.
A C7000 nekem nem adott semmi különösebb 3D élményt, még nagyon sokat kell csiszolni rajta, hogy megközelítse a VT20-ast. A C7700-as plazma sem tetszik. -
-
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #13992 üzenetére
Még 2 kérdés:
1. Vannak vhol tesztek, ahol a plazmát hasonlítják a LED-del? (3D)
2. Ez a két típus között gondolkodom:
http://digitalko.hu/index.php?plazma_televizio_televiziok=&lh=10&epo=10&rendez=min_ar&desc=desc&oldal=1&marka=6&markanev=SAMSUNG&o=0&samsung_ps63c7700_ys_plazma_televizio&id=1260&kat=3http://digitalko.hu/index.php?led_lcd_televizio_televiziok=&lh=10&epo=10&marka=6&markanev=SAMSUNG&o=0&rendez=min_ar&desc=desc&oldal=1&samsung_ue55c8700_xs_led_lcd_televizio&id=1133&kat=38
Nem tudom eldönteni....
A splitter-t megrendeltem.
Samsung 3D blu-ray lejátszóval lenne, az erősítőbe így sem tudom, hogy milyen csatin keresztül viszem a jelet, mert a HDMI 1.4 a TV-be megy rögtön.
Ezt még meg kell néznem, hogy mit támogat. -
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #13989 üzenetére
Köszi az infót.
Az erősítő kimenetén eleve 1080p jel megy ki, mivel elvileg képes lenne a felskálázásra.
A HTPC-ról 1080p megy ki, így elvileg nincs gond.
Az erősítőn nincs lehetőség más beállításra, így marad a splitter.
Azok jobbak, amelyeknél külső táp is van?
A hálószobánkban egy 40" Samsung LED van és gyönyörű a képe.
Azért gondoltam, hogy ilyet veszek a nappaliba is, van vevőm az 50"-es Panasonic plazmára.
A 3D is csak azért kellene, mert nem fogom tudni eladni a LED-et majd,
Van értelme egyáltalán a 3D-nek? -
sharm
tag
válasz
#09634560 #13941 üzenetére
Inputra volt állítva a csatlakozó végig amikor próbálgattam. Tv-n nem tudok semmit állítani, csak AV-re kapcsolni, mert nem az eredeti távirányítója van hozzá. dvd lejátszón hiába állítom yuv ra vagy svideora mindkettőn szürkeskálás a kép.
ezt a 8pines dolgot meg nemigazán értem
-
sharm
tag
válasz
#09634560 #13931 üzenetére
Na vettem egy ilyen csatlakozót amit mutattál,(3 RCA,S-video <-> scart) és a hang tökéletes. Viszont gondoltam, hogy ha már s-video van rajta, összeköthetem a géppel (laptop)a tv-t. Vettem egy svideo kábelt, és rákötöttem a tvre, viszont fekete-fehér kép fogadott, átállítottam palra, felbontást is próbáltam váltani, de ugyanez a helyzet. Sőt még a laptopon is szürkeskálás lett a kép.
Kipróbáltam hogy a DVD lejátszót kötöttem a tvre svideoval, akkor pedig egy ugráló maszlag látszódott csak. Állítgattam a beállításokat a dvd-n (átállítottm a színt rgb-re kompozitról, semmi, átállítottam nscre a képet semmi, visszaállítottam pal ra semmi, vissza a színt kompozitra)erre itt is megjelent a fekete-fehér kép. Nem tudom hogy lehetne színt varázsolni rá, és miért csinálja ezt...
-
gyuromoj
veterán
válasz
#09634560 #13921 üzenetére
Rendben. Majd ha ott tartok hogy megengedhetem magamnak hogy 300k-s hangcuccot vegyek mindenképp jövök vissza, addig meg tökéletes lesz ez is.
Köszönöm a fáradságot amit arra fordítottál hogy segíts nekem és persze BBéci-nek is aki másik topikban meg privátban volt a segítségemre.Üdv
-
gyuromoj
veterán
-
gyuromoj
veterán
válasz
#09634560 #13913 üzenetére
Én komplett cuccra gondoltam, mivel darabonként eléggé drága lenne.
Ez a HT-S3305 elég korrekt kis cucc. Szerintem az lesz belőle.
Esetleg a nagyobb tesó 5305 megéri a 20k felárat?
Ez milyen szintet képvisel?
Nem hallottam még erről a márkáról. Mennyire megbízható? Teljesítménye milyen? Gondolom 100k-ig ez a lehető legjobb a célra?! -
OP-ToTo
aktív tag
válasz
#09634560 #13867 üzenetére
Köszönöm szépen. Kicsit furcsa a gondolkodásotok, mit ne mondjak
Elég annyit írni, hogy nem játssza le. Nem azért töltök le egy hd filmet, hogy visszakonvertáljam sima képre. Akkor letöltöm a simát ami 700 megás és kész.
Azért kérdeztem, mert egy egy 4 gb-os hd film divxre konvertálva. DvDre írtam ki mint adat, fel is ismeri a filmet csak kiírja, hogy túl nagy a képe. Arra lettem volna kiváncsi, interneten tudom e frissíteni a szoftverét a lejátszónak, mivel mikor ezt kínában hegesztették, még nem volt hd.
Nem tudom hogy jön ide egyeseknek a bluray lemez. Én nem értek a filmek képi kódolásához, azért kérdeztelek titeket. Totál idióta azért nem vagyok, a többi hozzászólásból úgy láttam volt aki megértette mi a problémám.
Köszönöm, hogy kétszer is válaszoltál végül is megtudtam a válaszomat. Magyarul hiába van nekem 500 mb-os hd filmem, hiába fér rá egy dvd lemezre, akkor sem fogja lejátszani más, csak a blurayes dvd lejátszó. Jó a megállapításom?
Most totál összezavarós kérdésem lenne. Van egy sony hd tv-m. Van egy samsung házimozi rendszerem és van egy asus laptopom. Az megoldható, hogy a laptopról kiviszem a képet a tv-re, és közben a hangot laptopról a házimozirendszerre?
-
dz1
tag
válasz
#09634560 #13702 üzenetére
Lényeg:nyugodtan rákötheted a Onkyodra csak a kissebb(6 Ohm) beállitást válaszd.Választhatod a 8 Ohmot is,csak akkor halkabbb lesz,amit gondolom nem szeretnél.
Na ezt nem értem. A hangfalakon lehet azt beálitani, hogy hány OHm-os legyen?
Jelenleg nekem nincsenek magnat Quatum hangfalaim, a közeljövőben tervezem Magnat Quantum 503 hangsugárzók vásárlását.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #13630 üzenetére
A Polk TSi 500 elég tisztességes mélyeket képes kiadni magából, adatlapja szerint 38 hertzen 3 dB-t esik a frekvenciagörbéje, ezért megengedném nekik, hogy ezt bebizonyítsák.
176000 Ft egy pár, szóval akár egy 2311-et is el tudok képzelni mögéjük.
Viszont a 100-as surroundokat vészesen kicsinek találom hozzájuk, már a 400-as szettben is 200-asok a háttérsugárzók. -
törölt tag
válasz
#09634560 #13564 üzenetére
Én a 460-ast hallottam, JBL ES hangfalakkal. Csakhogy:
1.) Saturnban, ahol bepakolták 10 nm-re egy gipszkatron fallal leválasztott helyiségen belül,
2.) Transformers 2 ment rajta, ami engem még tökéletes körülmények között sem lenne képes meggyőzni (ehhez képest az Avatar egy Tarkovszkij klasszikus),
3.) nem tudom mihez viszonyítani.Mindez a Duna Plázában történt, tehát ha vétel a cél, akkor talán eredményesebben is végződhet a látogatás. Az eladó amúgy igazán jószándékú volt és rendes, egy kört szerintem megér a történet.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #13469 üzenetére
Értsdd,35-40 hertzet hiszek el hogy elő tud állitani és 22 hertzet a 40 mellett ugy képzeld el hogy 2 méterre felszálló vadászgép süvöltése mellettt kellene meghallanod a susogó faleveleket.Nincs ember ki hallaná.
Bocsi ha nem pontosak a számitásaim a decibellel! Rég foglalkoztam már vele,akkor is csak rövid ideig. -
Czimby
addikt
válasz
#09634560 #13462 üzenetére
Hello!
Ebben az árkategóriában csak 20cm vagy kisebb membránnal szerelt dobozokat találtam.
A gyár által megadott frekiátvitelekben szerintem sajnos nem minden esetben lehet hinni, pl;Magnat Beta SUB legkieseb(20cm) változata 22Hz-től indulna? Szerintem ez nem igazán hihető.Viszont lenne, egy olyan kérdésem, hogy a lefelé sugaárzó vagy az előre néző hangszórós SUB-oknak van szebb hangja?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest