- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45524 üzenetére
Na, csináltam olyan tesztet, hogy leszedtem szinuszhullám hangmintákat: 60 Hz-et, 80 Hz-et, 100 Hz-et, stb. Az a nagy helyzet, hogy állíthatok én be 80 Hz-et a frontoknak vágási frekinek, akkor is szól rajtuk a 60 Hz is, meg a 40 Hz is, szóval nincs értelme.
Leginkább azon vagyok most, hogy beállítottam a frontoknak, hogy "Large"-ok legyenek, így elvileg ugye még annyi frekivágás sincs, mintha 80 Hz-et vagy 60 Hz-et állítanék be nekik. A centernek, szatelliteknek viszont adtam 80 Hz-et (nem hiszem, hogy annál sokkal alacsonyabb frekvenciák kerülnének oda, hiszen a beszéd vagy a hátulról jövő suhogások, visszhangok mind inkább közép- vagy magasfrekvenciás hangok), plusz nem akarom fölöslegesen terhelni őket olyan frekikkel, amit nemigen tudnak lekezelni (bár nem hiszem, hogy gond lenne belőle), a mélynyomónak viszont így tudtam tiszta "LFE"-t adni. Arra jutottam ugyanis, hogy sztereó zenénél nagyon agyoncsapja a mélynyomó a hangképet, a frontjaim meg kiválóak zenére is, nagyon dögösen szólnak, van bennük mély bőven. Ugye 5.1-nél meg eleve van egy dedikált mélycsatorna, amire meg nem nagyon kéne mást ráküldeni, mint amit oda szánt a hangmérnök, ezért ott megintcsak indokolatlannak érzem a L/R + LFE, alias SUB opciót. Szóljon a mélynyomóból csak az, amit oda szántak.
Ennek függvényében viszont a mélynyomó frekvenciavágó potiját megcsutkáztam 180 Hz-re, hiszen így valóban csak azt a frekit kapja, ami a .1 csatornában van, az meg úgysem igen megy 100 Hz fölé, szóval nem sok vizet zavar, ha maxon van. A hangerő viszont feles értéknél nem kell magasabbra, néha azt is soknak érzem. De legalább nem áll fönn a veszélye, hogy elpukkan.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45522 üzenetére
Értem. De alapvetően miért kevernek vajon 80 Hz alatti hangot a sub-tól eltérő csatornákra? Nem pont az volna az értelme, hogy ezeket átvegye?
Ezek szerint akkor a frontokat célszerű lenne "Large"-ra állítani, hogy a teljes frekvenciatartományt megkapja? Már ha ez a teljes frekvenciatartományt takarja egyáltalán.
Viszont akkor emellé elméletileg elég lenne beállítani a sub-ot "LFE" módba? Vagy akkor célszerűbb lenne "L/R + LFE"-t beállítani és a mélynyomót potival korlátozni?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45520 üzenetére
Ja, értem. Csak akkor az nem világos, hogy ha beállítom a frontnak a 80 Hz-et (magyarul, hogy ez alá ne menjen), akkor a mélynyomó miért kap mégis "SUB" minősítést és ezáltal a frontok mélyét is, mikor beállítottam a frontot, hogy menjen 80 Hz-ig. Akkor nem pont az volna logikus, hogy a mélynyomó csak LFE-t kapjon? Mert pont ezt nem tudom megtenni, csak ha a frontoknak adom a teljes frekitartományt.
Lehet, hogy tényleg az volna a szerencsés, ha a frontnak benyomnék 80 Hz-et, a SUB-ot meg vágnám úgy 100 Hz körül a saját potijával?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45515 üzenetére
"Szóval nálad amilyen frekvenciát beállítasz a frontoknak, ott vágja a sub-ot. Large esetében a front a teljes frekvenciatartományt megkapja, a többit a használatiból kéne kihámozni."
Az a baj, hogy ebben nem vagyok biztos. Ugyanis ha adott frekvenciát állítok be a frontnak, akkor ugye csak "SUB" eshetőség van mélynyomónál. De fogadjuk el, hogy ha a frontnak beállítok 80 Hz-et, akkor csak az ez alattit kapja a sub, ok, bár szerintem ez egyáltalán nem egyértelmű.
Viszont ha "Large"-ot állítok be a frontnak frekvencia helyett, akkor pont, hogy nem feltétlenül a teljes frekvenciatartományt kapja a mélynyomó, hiszen ekkor van lehetőségem váltani "L/R + LFE" vagy a csak "LFE" között. Gondolom az "LFE" takarja, hogy csak a .1 csatornát kapja meg, tehát nem a teljes frekitartományt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45512 üzenetére
Érthetetlen számomra, hogy miért lesz rossz a hangképe a mérőmikrofonos balhénak, de lapos, az tény. Dinamic EQ nincs a H/K 255-nél.
"Én a helyedben kipróbálnám a frontok 60Hz, center 80Hz-et, elég nagy dobozok hozzá."
Most egyelőre frontnak 80 Hz-et, a centernek és szatelliteknek 100 Hz-et lőttem be, nem akarom túlterhelni őket, szépen szólnak így is.
"Ha az subon maximális vágást állítasz, de az erősítőn vágva van adott frekvencián a jel, akkor úgysem küld afeletti frekvenciákat a subra, ezzel csak a potméter bizonytalanságát kerüljük ki."
Érdekes, mert sub-nak nem lehet konkrét vágási frekvenciát megadni az erősítő menüjében, csak a membrán méretét colban. Ha a front-oknak megadok egy frekvenciaértéket (pl. 40 Hz, vagy 60 Hz, vagy 80 Hz, stb.), akkor az erősítő menüjének mélynyomó üzemmód beállításnál nem lehet semmit módosítani és automatikusan "SUB" üzemmódba vált. Ha viszont a front-oknak nem frekvenciaértéket állítok be, hanem azt, hogy "Large", akkor mélynyomó üzemmód beállításnál van lehetőségem 3 opcióra: "Off", "L/R + LFE", illetve "LFE". Nem tudom, hogy a "Large" beállításnál a frontok milyen Hz-értékű vágással dolgoznak, de ekkor van csak lehetőségem arra, hogy megadjam, hogy a frontcsatornákról is leszedje a jelet a .1 csatorna mellett, vagy pedig ténylegesen csak a .1 csatornát (LFE) használja. Nem tudom, hogy mi van abban az esetben, amikor beállítom a 80 Hz-et a frontoknak és ekkor ugye csak "SUB" üzemmódban működik a mélynyomó, így nem tudom, hogy ilyenkor tényleg csak a .1-et kapja meg, vagy a frontokról is vesz le mélyet.
Nem tudom, melyiket kéne használnom.
Update: átraktam az erősítőt stereo 2.0 módba és ráküldtem stereo zenét és ha a frontoknál 80 Hz van beállítva a mélynyomónál pedig az így egyedül elérhető "SUB" beállítás látszik, akkor bizony szól a mélynyomó is, tehát a frontokról is vesz jelet. Gyanítom ez nem jó így, tehát a "SUB" kb. egyenlő lesz a "L/R + LFE"-vel, viszont nem értem, hogy 80 Hz-es front vágásnál miért ne állíthatnék be csak LFE-t, de nem engedi, csak ha a front vágást visszaállítom "Large"-ra.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45510 üzenetére
Mikor anno meglett a rendszer, akkor bemértem mikrofonnal, de nagyon elcseszte a hangképet, így vissza is álltam a saját beállításokra. Azok sokkal szebben szólnak, pedig lényegében hasonlóak, mint amit a mérőmikrofon hozott, mégis sokkal-sokkal jobb, nem tudom az okát. Q-Acoustics 1050i frontok vannak, 1010i szatellitekkel és 1000 Ci fronttal. A frontoknál belőttem a 80 Hz-et, köszi. Centernél meddig merjek lemenni, ott megfelelő a 100 Hz?
A sub-nál föltekertem a maximális 180 Hz-re a crossover-t, nagyon brutális így, meg kell hagyni. Nem gondolnám, hogy a hangerőben szükség lesz a felesnél nagyobb értékre, most így maximális crossover-rel inkább feles alá tekertem a hangerőt, mert dolgozik rendesen. Amúgy el lehet egyáltalán lőni/túl lehet terhelni a sub-ot?
Az utolsó bekezdés arra vonatkozott, hogy ugyebár tudnak különbségek lenni az egyes kiadványok között. Az egy dolog, hogy mérőmikrofonnal egyszer beállítod a teszthanghoz a rendszert, de ugye van különbség keverésben egy koncertfilm és egy blockbuster mozifilm között - sajnos. Ezt gondolom kompenzálni kéne néha sub terén is, bár akkor ezek szerint igazából csak a sub-hangerő potival célszerű játszani, ízlés szerint.
-
axwel18
senior tag
válasz
Dorian #45470 üzenetére
Köszi faterom van oda az Onkyoért és én próbálom lebeszélni róla holnap megyünk megvenni a cuccot a mediamarktba ott megis tudja hallgatni mert van obsidian 600 és denon avr-1611-es erősítő is van meg harman avr-156-os is van majd hallgatózás után eldönti neki melyik jön be jobban de már ő is kezd a Denon felé hajlani.
-
Zsubi
őstag
válasz
Dorian #45375 üzenetére
Még a felkonvertálás nem is annyira fontos...de az igen hogy hdmi-ről letudja szedni a hangot is és természetesen tudja a HD hangsávokat is...mindenképpen 1.3-ban gondolkodok számomra felesleges a 3D még egy darabig
Most hirtelen ezt találtam: SR508 vagy ez SR578valami ilyesmiben gondolkodok és hasonló árban, mert most sajnos nincs rá több keret igaz mindkettő 1.4-es de az mind1
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #45443 üzenetére
Nem is vártam más választ, szinte biztosra tudtam, hogy te sem tudsz erre egzakt választ adni, ahogy a plazma topikban sem.
A pille és a membránszél puhul egy picit, de ezek annyira minimális változások hogy ugyan mérhető, de azt a pár Hz különbséget a mélyben alig hallani.
Ahogy írtad a végén, nincs értelme ennek a bejáratásnak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45337 üzenetére
más stilusa van,lágyabb a hangja a maxnak, de ami 30 rugós CDket hallottam,mindnél jobb volt. az alap nad sztereo erositőnél 3 kategóriával jobb erősitő környékéig tök jó "alap" láncot lehetne csinálni vele,ha valahonnan hozzájuk az emberünk egy maxhoz.
forrással az a baj,h sztem a legfontosabb láncszem, ezért aki hallott jobb forrást,annak kilóg a lóláb. Míg egy mélyhiányos monitort könnyebb megbocsájtani. sztem
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45358 üzenetére
hmm... az is eszembe jutott, hogy egyik szobába sztereó rendszer, másikba házimozi. Így elsőre venni akor egy használt sztereó erősítőt + hangfalakat, majd jövőre moziszettet. Addigra lennebb menne az ára a mostani HM erölködőknek + hangfalaknak, amiket újonnan kinéztem, ill. talán nagyobb lenne a kínálat használt HDMI-s HM erölködőkből...
-
L4D1K
őstag
válasz
Dorian #45357 üzenetére
Center-front 80Hz, hátterek 110. Minden sugárzó "small" ra állítva, bass settings nél LFE+Main helyett csak LFE. LPF on LFE 120Hz.
Kicsit feljebb vettem a hangerőt a mélynyomón. Így egész jó lett a mély hang. Nem hallom honnan jön, egyes jeleneteknél egész korrektül szólt. Viszont hallok egy olyan szintű kiemelést, amivel nem tudok mit kezdeni. Pl.: Super 8 vonat jelenet. Búg zúg erőlködik, hullámzik a hang, nem szép és emellett veszettül rezonál valami a szobában.
A szőnyeges megoldást nem tudtam kipróbálni, valamint a dynamic EQ-t nem lehet bekapcsolni manual audyssey beállítás mellett.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #45347 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy mennyivel rosszabb egy Alces1 és arra rákötött elosztó, mint amikor minden eszköz külön Alces dugaljba megy, pl Alces3 vagy 4? Elgondolkodtam valamilyen Alces beszerzésén, csak jóval olcsóbb egy Alces1 és egy mezei elosztó, mint egy Alces3 vagy 4. Ezeket dugnám be: TV, Popi, Squeezebox, AVR, esetleg sub. A subról nem olvastam még, hogy van e egyértelmű változás.
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45353 üzenetére
erölködő + frontokra szánnám az összeget (újonnan)
Használtakra kevesebbet költenék...gondolom...
A baj a használt hangfalakkal, hogy a környéken még nemnagyon találtam 5.0 szetteket inkább csak sztereó párokat, amiből esetleg egy 4.0 rendszert lehet kialakítani, centereket sem nagyon láttam... de nézelődök...
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45347 üzenetére
Uff... Hát én is ettől félek... ez borzasztó
mindig van feljebb...
Összeg...hát legyen 150 max 200 K de az már kezd szemöldökráncoló lenni...
Lassan szeretném építeni a rendszert. Előbb egy erölködő + frontok... (lehet megteszi egy használt sztereó erölködő + használt hangfalpár
) majd jöhet a többi hangszóró majd a sub, médialejátszó..stb...
Szétnézek a használt kínálat között is, hátha...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45333 üzenetére
a düne maxé egy 20-30e Ftos használt sztereo erősitővel kb egál.azért az átlag PC hangkarik fölött van,és egy 40rugós használt CDt analóg hangját azért sztem megugorja.
a 1912es denon DACa azért nem hiszem,h ilyen szintű.
azt viszont nem tudom,hogy az olcsó dünék mennyivel bengábbak,mint a nagy tesó.szolgáltatásban biztosan,de sztem a hangban is elmaradnak az ócsók.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #45116 üzenetére
hanem jobb minőségű hangszórók is vannak benne, azok, mint a C6-ban.
Na ez jo hirAz a kis Onkyo nagyon messze nem mutatja meg a Conceptek tudását.
Hat ez a perpetuum mobile. Vettem egy onkyo egybeszettet (5305 - ebben ugy tudom a 309-es erolkodo van). Szepen lassan idoval lecsereltem a hangdobozokat a Dalira. Akkor most johet az erosito?! Megigertem magamnak hogy meg akkor a concept 2 frontnak, es vege, nincs tobb penz erreAmugy nem ertek hozza, de ugy gondoltam eddig hogy a Dali Concept egy belepo szintu (az 1-2 meg kis meretu is) hangszoro csalad (igaz ezen belul kozep/felso kategorias), amihez a belepo erositok pont passzolnak
-
vaksi8
senior tag
válasz
Dorian #45072 üzenetére
Ami nálatok az alsó érték az 150-200 ezer,ami tény hogy az csak nem sokan engedhetjük meg magunknak pláne ebben a jó gazdasági helyzetben.
Azt meg onnan gondolom,hogy ujat vennének,mert figyelemmel kisérem a topikot és pl akik a sajátot ajánlják már uj dolgokról linkelnek képet,hogy jó választás e.
Lehet hogy elfogult vagyok,de használt műszakit sosem vennék. -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #44657 üzenetére
Dorian, Brandys, a Dune-k esetében az optikai vagy a coax kimeneten megjelenő jel nem a legjobb minőségét képezi (és egy hardver furcsaság: a Tajvanon gyártott Dune HD Smart/Max/Duo hangminősége rosszabb, mint a Kínában más kapcsolási rajz és elrendezéssel gyártott Dune Base/Prime 3.0).
A legjobb hangminőséget HDMI-n lehet levenni bitstream módban (bár a Dune firmware furcsasága, hogy az akkor is belenyúl a hangminőségbe, ha bitstream van beállítva, de a kimenet nem 7.1 van állítva, hanem sztereóra vagy 5.1-re...). -
-
sirfer
aktív tag
válasz
Dorian #44233 üzenetére
Hegyes tüskék vannak alattuk. JMLab Focal Chorus SW 800V (2 db)
A gránit felülete tökéletes, lehet hogy a tüskék nincsnek szinkronban. Bár nem pattognak, nem értem, hogy mitől másztak le. Talán túl sima a gránit felülete, arámylag könnyű rajta mozgatni a cuccot.BBéci
Nem ront a hangzáson , ha gumit rakok alájuk? Vannak még F.o.q. rezgéscsillapítóim, azokat is oda tudnám rakni.
-
Caldera1
tag
válasz
Dorian #44099 üzenetére
A surrondok és a back surroundok is Magnat IC-62-es mennyezetbe építhető hangszórók. (Hosszú heteket vártam az IC-82-re, ez lett volna eredetileg, de nem érkezett, így végül az IC-62-est kértem.)
A konyhába Jamo mennyezetit vettem, ott például sokat alakult a hangja (pozitív irányba persze) a járatás során.
Szóval úgy szereltem be a Magnatokat, hogy kb. 40 x 40 cm-es, duplán hajtott üveggyapotot tettem a nyílásba és így tolta be a hangszórókat. Ha így értetted az átellenes dolgot .
Igazándiból azt kellene tudnom, konyhanyelvre lefordítva, hogy mi a különbség például, ha ugyanannál a hangfalnál a frekit 40 Hz-en, vagy mondjuk 60 Hz-en vágja az erősítő?Nem akarok oldalakat írni, a lényeg még azért óvatosan járattam a hangszórókat, de most azért belöktem a Vasembert néhány jelenet erejéig, mit mutat a rendszer. Onkyo 609: 65-ös hangerőn. Ezt találtam megfelelőnek, hogy jól érthető a centerből (Diamond 8C) jövő párbeszéd, és jónak tűnik a térhang is, ugyanakkor hozzáteszem utálom, ha "kiabál" vagy harsány a hang. A film elején a támadásnál olyan lehengerlő a hang, hogy érezni lehetett, ahogy remeg alattam a kanapé és a hangnyomás mosolyra csalta az arcom.
(De jó, hogy ismét az Onkyo mellett döntöttem.) Ja és az általam, ha nem is szidott, de igazán nem is dícsért Polkaudio szubom is vastagon benne volt a fenti élmény kialakulásában. (Vagy ennyire jók a mélyei a Vödörfedél 8.4-eseimnek
) Mindenesetre ezek beállításait szerintem nagyon jól eltalálta a kalibrálás.
Ha bejáratás után a surroundokkal is megtalálom a megfelelő beállítást, azt hiszem bátran ültethetek le bárkit egy kis tesztvetítésre. (Na ennyit a rendszerem önfényezéséről.)
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #44117 üzenetére
Oh értem, akkor tényleg le leszel nullázva a hétvégén...
Még beszélünk, mert a nekem mostanában a hétvégék is izgalmasak, nem csak a hétköznapok, de kitalálunk majd valamit.
cekkk
Tuti, hogy a jelenlegi rendszerben a hangfal kezd a leggyengébb láncszem lenni, sőt már az, de akkor is váltanék, ha lenne fölös pénzem. Ha még több lenne hozzá, megvenném a kiszemelt Rotel 5 csatornás végfokot.
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #44099 üzenetére
Lehet félreértelek, de felfele módosítja az adott oldalt -5-ről -3-ra.
Biztosan közrejátszik nála a hangsugárzó mögötti tér és az alatta lévő sík felület, ezért egy próbát megér, amit írt. Az tény, hogy az ellenkező fallal kellene kezdenie valamit...A próbálgatásokhoz szerintem ideálisabb 80Hz-en vágni, majd próbálgatni tovább.
BBéci
Persze, érthető és mint írtam, Én is sokszor háborodtam fel még csak olvasás közben is.
Valamiért a jelenlegi esetben nem tartottam teljesen indokoltnak a dolgot, ezért elnézést is kérek. -
L4D1K
őstag
válasz
Dorian #43740 üzenetére
Kipróbáltam úgy, hogy kikapcsolom belőle az auto funkciót, hogy végig bekapcsolva maradjon. Ki/be kapcsoltam, de végig piros maradt, szerintem ez gyárilag ilyen lehet, bár nem tudom írja akkor a kézikönyv a piros - zöld színeket
Más. Beszéltük a dinamikus hangerő bekapcsolását, hogy milyen jótékony hatással van a filmekre. Nálam itt 3 féle is van, Day - Evening - Midnight . Gondolom itt az első a legdinamikusabb, és másik kettő meg visszább veszi a hangokat, vagyis lefele korrigál.
-
gabor23
csendes tag
válasz
Dorian #43714 üzenetére
Elnézés kedves Őstag, hogy újonc létemre be mertem "kóstolni"!
Észrevettem, hogy OFF-ba írtad, ha észrevetted volna, oda is írtam. Csak ez tényleg vicc szerintem, hogy itt beszélitek ki eme agysorvasztó, nyáltermelő, szenny műsor részleteit. Miért? Mert a hozzám hasonló "újoncok" pont NEM azért jönnek fel ide, hogy X Faktorrol olvasgassanak.
De részemről ennyi, lelketek rajta, ha egy színvonalas fórumot, ilyen lényegtelen diskuráásokkal húztok le, mégha OFF-ban is! Miért nem ugrotok fel a Fészbukra?
Na köszönet a többi újjonc nevében! -
gabor23
csendes tag
válasz
Dorian #43706 üzenetére
Ne haragudj meg, de szerinted ki a francot érdekel, hogy éppen milyen szutykot nézel a Retekklubon?! Valaki feljön ide, hogy a topic címével kapcsolatos dolgokról tájékozodjon, erre itt OFF-oltok össze-vissza, ráadásul TOTÁL NEM IDE TARTOZÓ TÉMÁKRÓL!
Javaslom, hogy keress rá egy olyan fórumra, ahol ez érdekel valakit és ott számolj be az "élményeidről"!
Köszi a többi fórumozó nevében is! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #43668 üzenetére
Xtremetuning barátunk is maximalista-technokrata-videofil, mégsem használ BD-játszót. Szerintem ahhoz, hogy az eredeti lemez kép és hangminősége érzékelhetően jobb legyen, mint ami egy A-210-ből kicsalogatható, ahhoz felső-középkategóriás hangrendszer és vetítő szükséges.
A második kérdésedet furcsállom, a 360-as egy kategóriával, ligával feljebb játszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #43668 üzenetére
gabor23, neked is szól a válasz!
Valóban szeretem a minőséget - nem mintha a Popcorn A-210 nem lenne minőségi - , csakhát a médialejátszóba elég nehéz BD-t/SACD/DVD-t beletuszkolni, külső USB-meghajtót meg nem fogok venni hozzá méregdrágán, mert nem a minőségükről híresek és elég kókány megoldás lenne. A Pioneer BD-lejátszója pedig kompakt, egyszerű, mégis tökéletes a számomra, ráadásul esztétikus is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43377 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
Lehet el kéne mennem pl a Streamerhez egy kis bemutatóra, hogy utána tudjam mihez hasonlítani a saját rendszeremet
Mert eddig csak a haver rendszeréhez van viszonyítási alapom, neki Thomson bögre szettes erősítője van, amit kb 4 éve vett a metróban akciósan 30ért -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43286 üzenetére
És ha átteszem a höri helyére, akkor ugye szintén úgy kéne, hogy felém fordítva, és nem egyenesen szembe?
Nálam szerintem szebbek a mély hangok, mint amit írtam havernál.
Szerintem nálam sem lehet hallani, hogy honnan jönnek.Csak azt , hogy ott vannak
(Az a baj, hogy nem nagyon tudjuk máshová tenni azt a dögöt
))
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #43282 üzenetére
Rendben.
Én is próbálom megtalálni, hogy hol lenne a legjobb. (Az általam korábban belinkelt képen láthatod, hogy jelenleg hol is helyezkedik el.) Mondjuk van most is mély hang filmeknél és zenénél is, csak azt vettem észre, hogy nem mindenhol a szobában. Vannak olyan "vakfoltok". Sajnos a pakolgatásban szűkösek a korlátaim, mert nem sok helyre tudom átpakolni. Max a másik front mellé, esetleg a jelenlegi fronttal megcserélni és felém fordítva. (igaz ha jól emlékszem erre írta BBéci, hogy ezzel nem lennék nagyon előrébb)
Sajna két mély kimenetem meg nincs az erősítőn, hogy legyen mégy egy sub.Havernál egy kis passzív sub van a kanapé mellett kb 20centire, és kb ennyire a faltól is, de az búg rendesen
. Mondjuk szerintem neki néha nagyon intenzív, nem pedig olyan lágyan.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #43249 üzenetére
Egyértelmű, hogy az a jó! Nem ez az egyetlen szakmaiatlan cikk a házi-mozi oldalon.
De erre is érvényes az általános javaslat, ki kell próbálni, hol szól jobban, hová helyezve teljesebb a surround hatás.
Nálam és az általam etalonnak tartott moziszobák mindegyikében legalább 30 fok amit 15-nek írnak.
Előző lakásomban 4 évig állványon, fülmagasságban voltak a háttérsugárzók, van összehasonlítási alapom. -
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #43249 üzenetére
Írtam a forrást, hogy honnan van. De abba 15 fok eltérésben szerintem benne van a + 60 centi.
"A két eltérő ajánlás, két eltérő filozófiából fakad. A hátsó sugárzók max. 15°-os magasság eltérésű elhelyezése (és a hallgatási pontra irányítása) abból indul ki, hogy manapság a műsorok hangját előállító hangprodukciós stúdiókban az ITU–R BS.775–1 számú szabvány ajánlásának megfelelően rendezik el a hangsugárzókat és egy házi-moziban is erre kell törekedni.A másik filozófia szerint (erre épül a THX ajánlása is) a házi-mozi hangsugárzóinak az igazi mozikat kell utánoznia, ezért kell a hallgató feje felett nem arra irányítva elhelyezni a surround hangsugárzókat."
Forrás: ua. mint feljebb.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Temu
- Milyen videókártyát?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Videós, mozgóképes topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest