- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Felkészült a Redmi 15C
Aktív témák
-
Alpee
aktív tag
Meggyőztetek a 806-al kapcsolatban... szétnézek még a használtak között is, de kétlem, h találnék, nemnagyon rózsás a kínálat...
Erőlködőnek használt sztereóban gondolkodok, egyelőre. amíg nincsen meg a többi hangfal. Olcsóbb is, szebben is szól. Mit ajánlotok hozzá?
Állványok...hmm...róluk még annyit sem tudok mint a hangfalakról...
Milyen igényeknek kell megfeleniük? DIY cucc nem jöhet szóba? -
Alpee
aktív tag
Túl nagyok lennének? 714 esetleg (kb. 65K /darab) vagy 706 (55K, de kell még hozzá állvány...)?
806V-t láttam 716V-vel egy árban... (ehhez is kell még állvány...valahogy soknak tűnik)Ha később bővíteni akarom, akkor milyen háttereket lehet hozzájuk passzolni (értem úgy, h polcsugárzókat veszek frontnak)? Még egy ugyanolyan párt vagy egy gyengébbet, pl 705?
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45749 üzenetére
Még csak most ismerkedek a témával... nézzétek el nekem légyszi... Egy héttel ezelőtt még azt sem tudtam h léteznek Focal hangfalak...
Inkább azt szeretném feltérképezni, h mi számít jó vételnek egy adott összegért, legyen az 100K vagy 200K. Van hová tenni a pénzt ezenkívül is, de ha találok valami igazán jó minőség/ár arányú cuccot max 200K-ig el, lehet rászánom az összeget.
És nem arra vagyok kíváncsi, hogy annyiért nem lehet jó hangfalat venni meg hasonlók, hanem hogy az adott összegért mit érdemes venni. Azt is leírtam, h kb miket hallgatok (rock, jazz, rnb, klasszikus, alternatív) és azt is h kb. 16nm-en, és azt is h később szeretném bővíteni 5.0 v 5.1-re. Egy jó alap kellene, amit majd később fejlesztenék (használt vagy új mind1, csak a használtakat macerásabb megszerezni).
Mivel szinte 0 tapasztalatom van e téren, gondoltam megkérdek pár hozzáértő emberkét, de ha unjátok a kérdéseim v kötözködni akartok, akko szóljatok, mert keresek más fórumot... -
Alpee
aktív tag
Dorian, BBéci szerintetek megéri újan (leszállítva) 85K/drb -ért Focal Chorus 716V? Vagy inkább használtan ugyanannyiért egy Canton Ergo 702 DC?
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45601 üzenetére
Akkor ebből a pénzből használtan mit ajánlasz?
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45599 üzenetére
170K -ért újan tudsz ajánlani jobbat, párra értve?
-
Alpee
aktív tag
válasz
priusz #45543 üzenetére
Hát a Focalrol rosszat nem irtak itt a fórumon. A tuctuc zenéről rég leszoktam, rock, jazz, blues, alternatív, klasszikus zene ami inkább szóba jön, meg a karakteres hangú énekeseket-énekesnőket szeretem hallgatni.
A mostani rendszermhez képest sztem bármelyik mérföldekkel jobban fog szólni, nagy csalódás remélem nem ér...Használt sztereó erősítőben gondolkodok...mit ajánlotok a focal chorus 716V-hez
-
Alpee
aktív tag
Hali, már megint a kérdésekkel jövök...
Bújtam a netet és találtam újan, leárazva Focal Chorus 716V-t 85K körül darabját. Ez mennyire baráti ár?
Ha jó ár akkor lehet megkockáztatom egy használt sztereó erősítővel... a többi része majd ráér.Mit szóltok hozzá?
-
Alpee
aktív tag
Ebbe bele lehet bolondulni. Már azt sem tudom hol áll a fejem. Használt, új, 11, 12, ES, HD, BX, 90, 200, sztereó, nem sztereó, 5.1, erősítő nem erős. Kész katyvasz lett a fejemben.
Azt hiszem kezdem előlről az egészet.
-
Alpee
aktív tag
Mennyire javult (vagy nem) hangminőségileg pl egy denon 1612 egy 1611-hez képest vagy 1912 egy 1911-hez képest? Vagy csak a szolgáltatások bővültek?
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45400 üzenetére
mondjuk ha megerőltetem magam, akkor meg tudnám nézni / hallgatni, csak az a baj, h fogalmam sincs, h mire kell figyelni, mondjuk ha recseg ropog azt azért meghallom, de pl az olyan jeleket, ami csak utal egy lehetséges hibára vagy jövőbeli hibára vagy észrevegyem h egy hangszóró nem látható része javítva volt, hát azokhoz én kevés vagyok...
Asszem ez felejtős lesz...
De megtetszett náluk a Yamaha AX-596 erősítő. Valakinek tapasztalata van vele?
Mondjuk hangzásilag sok különbség lenne pl egy új Yamaha A-S500-hoz viszonyítva? Ha igen, ki javára?Használt hangfalból milyen idős az ami nagy valószínűséggel "jó fogás" lenne? Olyan értelemben h kevés valószínűséggel fogsz rosszat ki belőle... 5, max 10 éves?
-
Alpee
aktív tag
20 éves használt hangfalakat mennyire érdemes venni? Nagyon el vannak már használódva?
Ha jól sejtem németországból hozzák a cuccost, Quadral, Elac, Canton, JBL, Marantz, Quart, Heco, ATL, Infinity -ket láttam kb. 1985-1995 ös gyártási időkkel. Érdemes ezekkel foglalkozni vagy inkább felejtős(árban kb. 20 - 50 ezres kategória)
Mondjuk van egy Canton CT 2000 ami kb. 130K...
, igaz újan 3300 dajcsmark volt...
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45381 üzenetére
Yamaha AX-596 elég szimpatikus.
Marantz, Denon nem annyira jók sztereóban (pl Denon PMA 560)?
-
Alpee
aktív tag
Találtam pár használt erölködőt árban csökkenő sorrendben (kb. 45K - 28K ársávban):
Marantz PM 68
Akai AM 55 (van optikai bemenetenem kell DAC)
Onkyo Integra A 8650
Yamaha AX-596
Yamaha A-700
Sony TA-FE900R
Denon PMA 700AE
Kenwood KA-5040R
Marantz PM-54
Technics SU- VX600
Denon PMA 560
Pioneer A-66X
Rotel RA-820BX4Ismertek ezek közül valamit
Melyik lenne ajánlott vétel? vagy mit kell figyelni ezeknél az erölködőknél?
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45358 üzenetére
hmm... az is eszembe jutott, hogy egyik szobába sztereó rendszer, másikba házimozi. Így elsőre venni akor egy használt sztereó erősítőt + hangfalakat, majd jövőre moziszettet. Addigra lennebb menne az ára a mostani HM erölködőknek + hangfalaknak, amiket újonnan kinéztem, ill. talán nagyobb lenne a kínálat használt HDMI-s HM erölködőkből...
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45353 üzenetére
erölködő + frontokra szánnám az összeget (újonnan)
Használtakra kevesebbet költenék...gondolom...
A baj a használt hangfalakkal, hogy a környéken még nemnagyon találtam 5.0 szetteket inkább csak sztereó párokat, amiből esetleg egy 4.0 rendszert lehet kialakítani, centereket sem nagyon láttam... de nézelődök...
-
Alpee
aktív tag
válasz
Dorian #45347 üzenetére
Uff... Hát én is ettől félek... ez borzasztó
mindig van feljebb...
Összeg...hát legyen 150 max 200 K de az már kezd szemöldökráncoló lenni...
Lassan szeretném építeni a rendszert. Előbb egy erölködő + frontok... (lehet megteszi egy használt sztereó erölködő + használt hangfalpár
) majd jöhet a többi hangszóró majd a sub, médialejátszó..stb...
Szétnézek a használt kínálat között is, hátha...
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45336 üzenetére
ugyérted h jobb a 1912-es DAC-ja vagy gyengébb?
-
Alpee
aktív tag
Jelenleg semmilyen
(illetve Genius 5005 vagy micsoda, de ezt meg sem említettem)
Csak agyalok a megoldásokon.... Kecske is káposzta is dolog...
Az a gond, hogy mindkét irányt szeretem, zenét is meg térhangzást is a filmekben.
Esetleg belépőszintű HM (első hozzászólásból) + tűrhető sztereó erősítő (pl Yamaha A-S500)?
Vagy komolyabb HM erősítő (pl Denon 1912 vagy Yamaha rx-v671)?
Médiajátékos valszeg ígyis úgyis kelleni fog, nem akarom a PC zúgását hallani.
-
Alpee
aktív tag
hmmm, akkor a tuti megoldás abban az esetben, ha az ember nem ruház be egy külön DAC-ra vagy egy minőségi CD-játszóra, az lenne, ha a médiajátékos (pl DUNE) analóg kimenetét egy sztereó erősítővel kötjük össze...DAC-ként használva a lejátszót.
Van e akkora különbség egy dedikált DAC vagy minőségi CD lejétszó valamint egy tűrhető minőségű médiajátékos kimenete között mint egy HM erősítő ill sztereó erősítő sztereó lejátszási minősége között?
Másként:
érdemes-e valakinek DAC-ra beruházni, ha már van egy médiajátékosa (tegyük fel h van HM és sztereó erősítője is)?Javul-e annyit a hangzás dedikált DAC-al a médialejátszó helyett, mint amennyit javul sztereó erősítő használatával HM helyett? -
Alpee
aktív tag
Akusztikai teljesítményre gondoltam...(elektronikai meg van a hangszoronak meg az erositonek...), de mint fenntebb írtam nem tulajdonítok olyan nagy jelentőséget a specifikált adatoknak, hanem inkább az árnak...
Ha lenne rá keretem, nem sokat gondolkodnék egy Lektor 2-n...Ami az én elérhetőségi körömben kb egy árkategóriában van, az a
MA BX2, Dali Zensor 1, esetleg nagy sóhajjal a Lektor 1, ill a Boston Acoustics A26 (sóhaj nélkül)Hangzásügyileg nemigazán tudok ezekhez hozzászólni
, meghallgatni meg nincs lehetőségem
, ezért kértem/kérném a véleményeteket...
-
Alpee
aktív tag
válasz
#09634560 #45294 üzenetére
Nekem a legnagyobb bajom nem az érzékenységgel van, hanem az árral. Még a Lektor 1 is drágább a MA-nál. Sajna nem fér be a keretbe (3dB akusztikailag nem 2x-es teljesítményesést jelent
). Nyilván hangzásilag nem sokat nyom a latba az érzékenység, inkább energiaügyileg (meg hatásfokügyileg) érdekel az ilyesmi...
Ha jól tudom, akkor ugyanazon hangerő eléréséhez 3dB különbségnél 2x annyi energiára van szükség, ami azért nem elhanyagolható, de javítsatok ki ha tévednék...Concepteket nemigazán vettem számításba, inkább a Zensor 1-el szemeztem...
-
Alpee
aktív tag
válasz
#09634560 #45165 üzenetére
Uff, kicsit lemaradtam...
A Denon ráadásul egy picit olcsóbb is...hmmm lehet h mégiscsak Denon lesz...?
A Lektor 2-vel az a helyzet, h külsőre nagyon bejönne, ráadásul ennek is elől van a reflexcsöve ellenben nem abban az árkategóriában játszik mint a MA, ami mar túllő a kereten, viszont gondolom hangzásilag sem egy kategória...
Ezenkívül Lektor 2 85db, MA 90db (ez már elég tetemes különbség) - nem kell annyi elektron neki, jól gondolom? -
Alpee
aktív tag
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni egy új rendszer vásárlása kapcsán.
Amiben gondolkodom:
Yamaha rx-v671
Denon 1912illetve hangszórók (egyelőre csak frontok, apránként bovíteném 5.1 re):
Monitor Audio Bronze BX2
Dali Zensor 1
Boston Acoustics A26Melyiket ajánljátok ezek közül, illetve ha van egyéb ebben az árkategóriában ami esetleg jobb vétel (ár/hangminőség arány szempontjából).
Kb 16 nm-es szobába kellene, ezért gondolkodom polcsugárzókban, kb. 60-40% zene-mozi.
Receiverek közül mintha a Yamahat preferálnám, talán mert felkonvertálja a videójeleket 1080p-re, igazándiból nemtom mennyire lesz rá szükség...illetve jobb e mint pl egy TV saját konvertálója... illetve láttam még rajta két audio kimenetet, amiben nem vagyok biztos h pre out-ok, ami nyilván előny lenne, bár nem biztos h hsználnám, de sosem lehet tudni...
Mi a véleményetek?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest