- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15388 üzenetére
Igen, ez most esett le amikor az erősítők teljesítményeit és a leadott hangminőséget a hangerő arányában jellegű beírásokat olvastam. Mert ugye az szép gondolat volt részemről, hogy nem veszem hangosra az erősítőt nehogy szétnyomja a hangfalakat, csakhát akkor nem aknázom ki a benne rejlő lehetőségeket.
Egyre jobban arra hajazok, hogy új cuccok és néhány éves nadrágszíj meghúzás a minőség érdekében. -
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #15381 üzenetére
Jó 1-2 hónap múlva szobaátrendezés miatt szét lesz szedve a rendszer. Kérdésem annyi, hogy ilyen alap kis csatlakozóvillával, mint ez vagy ez esetleg pár 100ft-os banándugóval ártanék vagy használnék a rendszernek?
Jelenleg csatlakozó nélkül vannak kötve mind az erősítőhöz, mind a hangfalakhoz.
Inakustik 2mm2-es kábel.
-
ricsik
őstag
-
dhcodoki
senior tag
válasz
#09634560 #15305 üzenetére
"Ha van leirásod Videotonról és árad küldd el légyszi.Nnem minősitem mert nem hallottam,nem ismerem,de adatlapját megnézhetem és azt megmondhatom hogy jársz jobban"
A világért sem akarok kötekedni, de ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy az adatlapról megmondod, hogy hogy szól az a doboz????"Missionaz azért elérhető alternativa és lehet együtt tud dolgozni a vidivel is."
Sztem ezt azért jól át kéne rágni. Még ha a felépítésük egyforma is lenne, akkor sem merném vakon párosítani. És azért ismerjük be, kicsi rá az esély, hogy passzolnak. -
Termi16
őstag
válasz
#09634560 #15305 üzenetére
Én azt szűrtem le a hozzászólásából, hogy most 30000ft-ot tudna költeni hangfalra, és utána 70 körül venne boltból, hitelre egy erősítőt.
Viszont szerintem fordítva sokkal logikusabb lenne
Venni egy 30-40e körüli használt erősítőt(ami a 70 körüli újnak kb meg is felel minőségben), aztán boltból nézni hozzá 70e körül egy 5.0-t. Ebből azért már kijöhet pár jobb móka, és a vidinél minőségibb is.
-
jones965
Modder
válasz
#09634560 #15112 üzenetére
Elnézést, de a Dolby D 5.1 EX-nél a plusz csatorna hátsó centert jelent, ha nem tévedek. Legalábbis nekem, míg a Yamaha rx-v440RDS volt használva, így volt bekötve és az erősítőn is így szerepel: rear center.
-
válasz
#09634560 #15109 üzenetére
jaja, nem tud DPL II-t. legalább is a kijelző biztos nem tudja megjeleníteni, így gondolom a hangból sem
nem kételkedem abban, hogy a Digital az Digital, csak abban hogy abban belekódolva hány különböző hang csatorna van
most esett le a 1505-ös hsz-ed... mostmár értem miért szóltak olyan bambán a hátsók, mert kb telefon sávszélességnyi hangot vittek át...pff... de gáz
-
Dorian
félisten
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #15094 üzenetére
Úgy látom ebben a kérdéskörben eltérőek az ízlések.
Nekem nincs bajom a sztereóval, többségében ugyanúgy középen "jön" a beszédhang, nincs jobb-bal hangszóró. Erről szólna egy jól beállított rendszer. Persze ha nem középen áll az énekes, akkor nem középről jön, ahogy ezt már leírtátok.
Ezért nem is hiányzik, hogy a centerből jöjjön a hang (ami jó esetben szintén nehezen megállapítható kéne legyen), mint 5.1 esetében.Az utóbbi időben legalábbis erre jutottam magammal, mert egy darabig próbálgattam mire melyik a jobb.
Arra viszont kíváncsi leszek, ha az RTL véghezviszi a jelenlegi terveit (és fizetős lesz), akkor a több hangsáv mit fog jelenteni? Magyar-angol, vagy esetenként sorrund is lesz?
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #15086 üzenetére
DPL2 Music-ot én is használtam egy darabig és örültem magamnak, hogy "hátulról is jön hang" De pure direct módban egyszerűen jobban szól. Annyira, hogy értetlenkedek is. Ok, módosítások, meg mindenféle extra áramör nélkül megy a hang a két frontra, azt még értem hogy tisztább, dinamikusabb a hangzás, de két dolgot nem fogok fel, már korábban is akartam kérdezni:
Miért érzem, hogy így nagyobb a tér, mint DPL2 Music-nál? ez némi ellentmondás...
Ami pedig a legszembetűnőbb: sokkal nagyobb és tisztább mélyhangok vannak pure módban. valahogy a DPL2 Music nem igazán használja a subot... -
válasz
#09634560 #15061 üzenetére
Sanci38, BBéci Bocs skacok, ha túl láma vagyok
Egy Pana TX-42X10Y plazma
Hát hogy mit ír ki.. .jó kérdés. Haza megyek megnézemA Dolby-val kezdődik az tuti
Én csak azért gondoltam, hogy 5.1 mert múltkor úgy tűnt, hogy a hátsó két hangfalon mintha más szolt volna.
Bár, most hogy gondolkodom, van az erősítőn egy olyan input mód, hogy 6chanell. És most nem oda állítom. Most már totál elbizonytalanodtam ám mindenben(#15063) BBéci Bocs, igazad van, én olvastam félre a mondatát. Kicsit fáradt vagyok. A pro logic amikor stereó a két hátsó ugye? Lehet igazatok lesz
(#15064) Sanci38 Nem hiszem, sőt, örülök, hogy próbáltok segíteni a lámaságom ellenére
csak közben dolgoznom is kell(ene
)
Szóval akkor hogy csináljam. Kell egy jack - RCA kábel amivel össze kötöm a hangkártya kimenetet az erősítővel (gondolom akkor fogom tudni választani a 6Chanel inputot) amikor meg a TV-t nézem, és valamiért így akarom hallgatni, arra ott lesz az optika?
-
O_L_I
őstag
válasz
#09634560 #14991 üzenetére
Erre had referáljak ugyanis bizony bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni.
Wiki bejegyzés a TOSLINK-ről. -
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #14997 üzenetére
Nem a hangfalat gondoltam mindkettőre. Olyasmit, hogy a hangfal megy pl a sztereóra, a sztereó meg össze van kötve valahogy a hm erősítővel úgy hogy az érzékelje a frontokat úgy hogy közben fizikailag nem is rá hanem a sztereó erősítőre van kötve.
Amit írtál az valami ilyesmi? A pre outot hova kötöm a sztereó erősítőn?
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
#09634560 #14938 üzenetére
Igen megoldódott, a videokártyánál kellett állítani, mert a tv volt az elsődleges képernyő így ha az nem volt bekapcsolva akkor nem volt hang. ( ne kérdezzétek miért).
Átállítottam a monitorra és láss csodát működik tv bekapcsolás nélkül.
Amúgy Computer-erősítő-tvígy van bekötve.
-
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #14870 üzenetére
nem nekem kell, hanem leányzónak, így az én véleményem nem mérvadó ebben, elégedett vagyok a sajátommal. amúgy igen, az onkyo nem tudna nálam labdábarúgni a h/k design mellett
szóval 25m2-es szobába kellene a csajszinak, és 3 gombnál többet is letudna nyomni, úgyhogy talán valamit lehetne szerválni a minőség/egyszerű kezelhetőség középmezőnyből -
bozont
veterán
válasz
#09634560 #14856 üzenetére
Huh, pont a napokban merült fel a dolog, hogy majd lehet egy PS2 is rá lesz kötve az erősítőre és így majd a monitorra, de ha jól látom ez a Yamaha 467-es sem tudja HDMI-n kiküldeni a komponens vagy analóg videó jelet.
Na mindegy, majd találok valami más megoldást rá.
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14845 üzenetére
Nos igen, amint látom, a rádugott hdmi-ket továbbiviszi hdmi outon, de az rca-s részt, csak azzal a videó outtal képes kivinni.. most jött össze..
608 picit drága, meg lecserélni is az lenne..
az 578 tuti mindent kivisz hdmin?
bár az 578nál is ott egy videó out, lehet az se viszi tovább? -
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14830 üzenetére
TV-n?
Annyi, hogy a HDMi2-re vagyok kötve mást a TV-n szvsz nem kell beállítani.. vagy igen ?
Az erősitőn a HDMI setupba, a gamehez van egy HDMI4 rendelve, onnan jelenik meg a PC-m.
A DVD lejátszót már átdugtam AUXba BD-DVD részre, és semmi, hang megy kép nem.
Sajna nem , mert az papir formájában van meg, kb 60 oldal.
Valami beállitás lesz, de nem jövök rá...
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14828 üzenetére
Nem tudom, se DVD se Playstation nem akar képet kiadni, csak hangot.. Már faszom 2 órája ezzel szenvedek és semmi kép nem akar kijönni..
Samsungon néztem az ANYNET-et, megtalálja, hogy TX-SR 508.. majd RECIVER On, de kép még mindig nincs..
van egy SVideo a DVD lejátszón amit ugye nem tudok az erősitőbe dugni, RCA-val..
hang megy, erősitő vált a bementi eszközre majd kép még mindig nincs... pedig kéne lennie.(#14826) vtechun: köszi! várom a tapasztalatokat illetve a végeredményt.
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14605 üzenetére
Ilyet tényleg nem mondtam, sőt sugallni sem állt szándékomban. A mostani rendszeredhez képest "más dimenzióba" fogsz csöppenni, ahhoz nincs szükség HD hangsávokra, csak tisztességes erősítőre és hangdobozokra.
Az összes "aggodalmunk" abból fakad, hogy segíteni szeretnénk a rászánt összegből kihozható végeredményt maximailzálni. -
sb
veterán
válasz
#09634560 #14505 üzenetére
Sanci83, BaLee, köszi a tanácsokat.
Sokat semmiképp nem szeretnék (ill. szeretnének) rá költeni. Azért is írtam, hogy a cél kb. ugyanez a minőségi szint lenne (mint a Geniussal), csak digit bemenettel, hogy rá lehessen bármilyen lejátszót, stb kötni...Bonyolultabb megoldásba már csak azért sem mennék bele, mert más célra tényleg nem kell. Nem lesz belőle központi erősítő más forrásokkal, szimplán a csak filmek miatt kell.
Dune, stb szvsz sokba kerül és többszörösét tudja feleslegesen.
Nem tudom, néztem már átalakítót is, de 20-30k, csak egy 30-40(-50)k közötti egybeépített erősítő+5.1 hangfalszett jöhetne szóba... ezekből viszont nem nagyon látok semmit.
Ha ezek buknak akkor lehet, hogy inkább egy kis HTPC lesz belőle analóg 5.1 kimenettel. Az sem drágább, mint egy drágább lejátszó, stb... és garantáltan mindent vinni fog később is.szerk: Szóval erre várnék esetleg 1-2 konkrét ajánlatot még, hátha...: "habár vannak jó megoldások,pl. digitális bemenetes szettek amik csak erősitőt és hangfalakat tartalmaznak (itt nem a Logitechre gondolok)"
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Futás, futópályák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest