Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
#09634560 #19005 üzenetére
Természetesen arra gondoltam, hogy két összeköttetés lenne a pc és az erősítő között, hdmin menne a filmezés, viszont a zenét analógon hallgatnám.
A mostani rendszeremmel is elég durva különbség van analóg vs digitális összeköttetés között, mégpedig az analóg javára.Ennek tükrében esetleg változás a véleményedben?
-
zsman89
csendes tag
válasz
#09634560 #18944 üzenetére
Azért írtam a mélynyomót. Mert az s606-ban alapból mindkét frontban van.
Ha mellé veszek egy jamo 210-et. (Ami ugyanúgy 200-as mint a frontokban lévő).Kell hozzá egyáltalán a sub? Vagy azért jó, ha van mellette olyan, ami csak a mély hangokra lett kitalálva? (Bár ez a 210 jamo sem valami nagy was ist das.)
Lehet lesz a boltban még nagyobb sub is meg több erősítő.
Csak gondoltam ezeket megkérdezem, ha már ezekről küldtek ajánlatot és elég jót. -
defiant9
tag
válasz
#09634560 #18870 üzenetére
"Ekkor a sodrott kábel esetében ugye a mellette elhelyezkedő ér ''felszedi azt'' és azon halad tovább."
Szvsz. nem ez a logikája. A lényeg hogy a nagyfrekvencia által indukált mágneses tér szorítja ki a töltéshordozókat a vezető közepéből. 100 kHz például csak 0,2mm-re hatol be a vezetőbe, tehát ha pl. ilyen szélessávú jelet 0,4mm-nél vastagabb kábelen vezetünk akkor az alacsony frekvenciákon kevesebbet csillapít a kábel (értsd hangosabb lesz) mint a magasakon. Ezt kompenzálná ugye valamelyest vissza az ezüsttel futtatás. Az elemi szálas módszer csak akkor küszöböli ki részlegesen a hatást ha a szálak el vannak egymástól szigetelve(vékony lakkréteg). Viszont ilyen konfigban elég jelentős kapacitások vannak a szálak között ami nagyfrekvencia felé haladva erodálja a szigetelést.
-
zsman89
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #18807 üzenetére
Egyelőre a NAD áll nyerőre, de még keressük az egyéb lehetőségeket.
(#18810) krilinn
Az adataiból láthatod, hogy 18 colos létére 40 hertzet adnak meg alsó értéknek, amit a jobbfajta, házimozira szánt mélynyomók közül, már a 25 centisek is bőven túlteljesítenek.
Egy 46 centisnek illik 25-hertzig lemenni! -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
#09634560 #18746 üzenetére
Nem értem miért akarsz mindenképpen rábeszélni a 8ohmos hangsugárzókra amikor az erősítőm alapból 6ohmos.
A jamo s708-as egyébként a 92db-vel szerintem nem a legrosszabb érzékenységű mégis azt mondja mindenki,hogy nem jó a minőség.
Annyit én is tudok,hogy nem az ellenálláson múllik a minőség de nem értem miért fogjak le egy amúgy sem nagy teljesítményű erősítőt.
Ismered az Onkyo TX SR-308-as paramétereit egyáltalán vagy csak álltalánosságokban fogalmazol?
Egy kis segítség:[link] -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18626 üzenetére
Ha van egy pl.70ezres erősitő hozzá egy 150ezres hangfal szett. Ez jó. Viszont ha ehhez egy pl.250ezres hangfal szettet adunk hozzá,akkor jobban kijön a hang? Vagy egy 70ezres erősítő teljes ereje kijön egy 150ezres hangfal szetten?
Sorry,ha kissé aprólékos vagyok,de szeretnék minél tisztábban látni... -
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18604 üzenetére
Lehet inkább valami kisebb zárt ládát nézegetnék. 500W-ot tuti nem bírnának ki a szomszédok
Sajnos a családi ház még nagyon nagyon távlati terv
Az első szettem gránit lapokon áll, állítólag ez jó neki... én meg azt vettem észre, hogy a szomszédoknak tuti jobb
Mintha így kevesebb rezgést adna át a padlónak. Persze lehet ezt is csak bemesélem magamnak
De egy 500W-os ládát nem tudom mire kellene állítanom hogy ne remegjen a födém
Lehet a legjobb lenne víz alá nyomni
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18603 üzenetére
Ma jártam a MM Megaparkban...
Meglestem a H/K szettet(HK-TS 16 BQ)... hááát... elég gyenge volt,bár lehet azért,mert nem a studióban volt kirakva a szett,hanem elötte a nagy térben...Láttam egy JBL BALBOA szettet(Balboa 10 BK, Balboa 30BK, Balboa CEN BK) 115ezerért. Erről valami vélemény?
Mi a különbség az Onkyo 308-as és az Onkyo 507-es erősítő között?Még egy kérdés...
Az Onkyo 507-es tudja a HD hangot,ugye?! Ebben az esetben akkor hangfal függvénye,hogy mennyire jön ki a Blu-Ray HD hangja? Csakis 5.1-ben gondolkodom.Extra kérdés...
Az gáz,ha erősítőt veszek meg Blu-Ray lejátszót és a 10 éves hi-fim két hangfalát kötöm rá az erősítőre(azért,mert esetleg januárban vennék hangfal szettet). -
Az-X
őstag
válasz
#09634560 #18600 üzenetére
Köszönöm! Akkor kell keresnem (vagy építenem) a rendszerbe illő subot
Amúgy ezeknek a hangfalaknak 20-as a mélyközepe. De igazad lehet, mert van egy ilyen rendszer tesztem ahol szépen ereszti le a frekit és egy idő után hopp némaság
Persze kérdés, hogy egy filmben van e olyan mély hang
Igazából igyekszem kizárólag HD anyagokat beszerezni (projektoron filmezek). 1,5m sajnos nincs kb olyan 1m van a fotelek és az ablak között.
A Pioneer DAC-ján amúgy nagyon meglepődtem. Az én rendszeremnél komolyabban is ki lett már próbálva és igencsak megállta a helyét. Picit műanyag kinézetű, nem is egy kifejezetten drága darab, de nagyon szeretem. Mondjuk az erősítő miatt lehet fogok picit kacsintgatni egy NAD lejátszó felé, de egyelőre mindenképp marad.
-
Daert
őstag
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
Illusion1010
senior tag
válasz
#09634560 #18436 üzenetére
Igen, nekem is szimpatikusabbak az álló dobozok. Elfér.
Vidala, köszönöm neked is.
Hol lehet ezeket a cuccokat normális körülmények között meghallgatni?
Gondolom MM, Saturn meg ilyen helyeken nem fogják nekem össze kötni a megfelelő kiválasztott dolgokat. Főleg ha nem is ott fogom venni. -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18376 üzenetére
Így teszek!
A POLK TSI300 akkor tuti!
Az erősítő meg...
Valószinüleg a netdepo-ról fogom megrendelni a cuccokat.
Valakinek van valamilyen tapasztalata róluk? Megbízhatóak? Gondolom kábeleket is llehet venni.
Jut eszembe! Kábelek!
Milyen kábeleket vegyek ezekhez?
Hangfalakhoz?
Mélynyomót és Blu-Ray lejátszót(Dune) valszeg csak januárban veszek. Addig van nekem DVD lejátszó,aminek ilyen a hátulja...Milyen csatlakozási lehetőségeim vannak?
(#18370) Thuglife
Ámen -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18347 üzenetére
Nekem már az is hatalmas minőségi ugrás lesz,hiszen eddig csak egy 10éves Sony hifi-n keresztül hallgattam a filmet...
Még mindig vacilálok az Onkyo és Pioneer között...
A POLK TSI 300 szett mindenképpen jobb,mint a Wharfedale 10.4 szett?
Egy-két kollegám érdekesen néz rám,hogy nem a Wharfedale szett mellett döntök,bár azt is mondták,hogy nem hallottak a POLK-ról... -
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18335 üzenetére
Mégegy gyors kérdés.
A 17m2-es szobában kijön úgyahogy a HD hang a fent emlitett onkyo vagy pioneer és POLK szett együttes esetében? Decemberben valószinüleg csak erősítő-hangfal szett fog összejönni. Majd januárban jön a mélynyomó és a Blu-Ray lejátszó(esetleg Dune lejátszó). -
Jampec8686
csendes tag
válasz
#09634560 #18332 üzenetére
ja szóval akkor nincs esélyem hgy vegyek 30 körül egy olyan erősítőt ami dts tud vagy ilyen hd dolgokat ? na akkor mit vegyek ilyen 30 körül h minél többet kihozzak a hangból? a viedókarim nvidia 8600gt hdmi-s csak úgy megjegyzem hátha ez is számít a dolgokba amugy külön hd hangkártya is kell? ja a lényeg hogy panelben lakok és 54 nm az össz lakás szóval csak a nagyobbik szobába kell kb sacc 35 nm.
-
-
Palapo
aktív tag
válasz
#09634560 #18296 üzenetére
Neked és BBécinek előre is köszönöm a rengeteg segítségeteket.
Akkor az Onkyo 507-es jelenleg a befutó. Viszont néztem egy HarmanKardon-t. Ez milyen az Onkyo-hoz képest? Jobb? Rosszabb? Egyforma?
Próbálok keresni a neten POLK szettet feketében... -
szaszlaci
addikt
válasz
#09634560 #18307 üzenetére
Sajnos nincs szünetmentes, sem laptop, sem semmi ilyen.
Próbáltam (lehet nem jól) telefon elosztót, abban is van leválasztó trafó, de nem szólalt meg.
Próbáltam még egy szerintem koax audio kábellel is, a hiba marad.Bár nincs rá konkrét okom, de a tápra gyanakszom. Valami olcsó laptop táp (ami igaz, nem esik össze, ha kap hirtelen egy nagyobb terhelést -> 35 Wattos halogén izzó hidegen megtépi azért). Meg egy pico, mindez egy elég alacsony fogyasztású PC-ben (<40 Watt).
És továbbra is csak koax-on, optikai minden rendben van. -
szaszlaci
addikt
válasz
#09634560 #18300 üzenetére
És Vidala:
Nincs új cucc, a jitter miatt váltottam, ez egyértelműen jobban szól.
Azért tűnt logikusnak ez a kábel, mert ha jól tudom, 600 MHz-ig jó, ez max kb 100 kHz.Az asztali DVD hangja valami semmilyen audio kábellel van a koax-ra kötve, ott sosem volt ilyen gond.
Valami megzavarhatja a PC-t, azért is írtam ide, hátha ismert a probléma ezeknél a rendszereknél.Érintkezés jó, egyértelműen a termosztát szikrája (vagy a bekapcsolás keltette zavar), ami 100-ból 100 alkalommal egy pillanatnyi hibát okoz az átvitelben.
Igen, földhurok sajnos ésszerű magyarázat lenne. Kérdés, mivel lehetne csökkenteni? Analóg rendszernél javasolt ugye a galvanikus leválasztás egy kis trafóval, de ez digit..
Azért a modemhez való kis elosztóval teszek egy próbát, elvileg abban is van valami, nagyobb frekikre kitalálva.Esetleg tudtok javasolni módszert, 75 Ohmos kábellé alakításra? Olvastam Whitefül lapján IC kábelhez, de annyira nem foglalkoztatott.
A tanácsok mindig hasznosak, köszönöm őket
Valami fél-egy éve nem stimmel a PH!-val szerintem. -
egitomi
csendes tag
válasz
#09634560 #18194 üzenetére
Igen, énis így gondolom, hogy az a biztos hogy meghallgatom, csak sajnos elég messze vagyok bármely olyan helytől ahol meg is lehetne hallgatni, ezért meg nem szívesen utazom. Netdepósokat most hívtam fel, hogy mégis milyen, de ők sem tudtak véleményt nyilvánítani, viszont azt mondták hogy a mediamarktban ki van rakva egy (fogalmam sincs melyikben). Szóval vki nem járt media marktban?
-
nyurga82
tag
válasz
#09634560 #18154 üzenetére
Azt mondjátok, hogy nem kell a 3D miatt annak erősítőt cserélni akinek pl: denon 1910-ese van mert van rajta 5.1 analog bemenet. Így a 3D-s Blu-Ray lejátszót közvetlen HDMI-vel a TV-be kell kötni a hangot meg a lejátszóból az erősítőbe kell vezetni az analog 5.1re? De az analog 5.1 nem viszi át a DTS-HD-t de még lehet hogy a DTS-t sem, vagy rosszul gondolom? Tényleg mit is tud átvinni pontosan
-
szmegma
aktív tag
válasz
#09634560 #18135 üzenetére
LOL!
Mashol meg a pirosat irtak, hogy majd azt kell hasznalnom. Idezem:
"...a piros RCA a teljessávú bejárat, a fekete pedig a szub bejárat ami kikerüli a szub aktív váltóját mivel a házimozi erősítőd LFE kijáratát kell ilyenkor ide bekötni."
Viszont, ha ez igaz, akkor nem a piros kene, ui. az erositon levo sub jelkimenet nincs erositve. (pre out)
-
Jozi
tag
válasz
#09634560 #18089 üzenetére
120 wattot csak a netdepo-n írnak, bárhol máshol néztem 250-et, most akkor melyik az igaz?
Sőt a Netdepo-n listázva is 250-et ír , ha belépek a részletekbe akkor ott már 120 wattot.
Szerintem összekeverhették a 215-ös értékével , arra tényleg 120 van több helyen megadva.Egyébkén még mindig érdekelne, hogy a lefelésugárzó csak kinézeti külömbség vagy van valami hangzásbeli hátránya is az előre sugárzóktól.
Üdv
-
gellei
aktív tag
válasz
#09634560 #17903 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy ilyen későn írok csak, köszönöm az instruciókat. Egyenlőre még csak nézegetem a cuccokat, próbálok informálódni, tanulni.
Az önbemérő annyira tuti dolog? Valamit olvastam róla, de nem vágom igazán, hogy mennyie fontos. Egyébként az 507-es onkyo is ju cucc? Most láttam 70k alatt. Annyiért már jó választás lenne? Úgy gondolom max 150-et költenék a cuccra, akkor megérné inkább az 507-es valami hangfalszettel?
Üdv
-
czegee
csendes tag
válasz
#09634560 #18084 üzenetére
Kösz a helpet, meló után meg nézem akkor hogy mi a helyzet. A HDMI kábelem az High speed-es mindegyik akkor azzal nem lesz gond elvileg. Valamint akkor ha jól értem, ha nincs ARC-s HDMI csatlakozó a TVn akkor optikai kábellel kell összekötnöm. Azt hogy abból milyet veszek az mind1?
-
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
#09634560 #18028 üzenetére
Remek, így most már nem nézek mást és végre megrendelem
Köszönöm, teljesen megnyugtattálA MAX és a PRO miben tud többet ,amiért megéri az árkülönbözetet?
Gondolkodtam a Base_ben is, de 20.000ft-ot egy blu-ray olvasó egység szerintem megér annyit.
Főleg, hogy sok anyagom van lemezen. Nem akarok mindent HDD-n tartani. a Gyári anyagokat pedig úgyis csak ezen tudom lejátszani.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest