Aktív témák
-
czegee
csendes tag
válasz
#09634560 #18084 üzenetére
Kösz a helpet, meló után meg nézem akkor hogy mi a helyzet. A HDMI kábelem az High speed-es mindegyik akkor azzal nem lesz gond elvileg. Valamint akkor ha jól értem, ha nincs ARC-s HDMI csatlakozó a TVn akkor optikai kábellel kell összekötnöm. Azt hogy abból milyet veszek az mind1?
-
czegee
csendes tag
Ja és még egy kezdő kérdés, eddig ilyen dvd lejátszós egybe szettem volt, a szekrény mögötti kábelezgetés elkerülése miatt most az ahhoz adott hangfal kábeleket használtam az Onkyo hangfalakhoz, tehát csak lehúztam a régi hangfalat és rákötöttem az újat. Ezzel minőségromlás járhat? Vagy azok a kábelek nem csak nekem laikusnak tűntek teljesen ugyanolyannak, és tényleg mind1 melyiket használom.
-
czegee
csendes tag
Hali.
Segítségeteket szeretném kérni.Tegnap vettem egy Onkyo 5305-ös szettet, amit mostanra sikerült is összeraknom úgy hogy működjön is, viszont van 1 kis problémém.
Az erősítő HDMI-n keresztül csatlakozik a Sony 40EX6000-es Led TV-hez, de sehogy sem tudom elérni hogy a TV műsor hangja az erősítő hangfalain szóljanak.
HDMI outra van kötve TV, és elvileg támogatja az audio return chanel featuret, mégsincs hang.
Beállításokban mind2 eszközön beállítva a HDMI control engedélyezése, a TV látja is az erősítőt, ha bekapcsolom a TV-t bekapcsolja az erősítőt is, ha lekapcsolom lekapcsolja. Tv távirányítóval állítja az erősítő hangerejét, de hang semmi.Egy PS3 is van kötve (3as HDMI in-re) ott simán működik a dolog és tudom váltogatni hogy csak az erősítő, csak a TV hangfalak, vagy esetleg mind2 szóljon.
A kérdés tehát hogy mi lehet a probléma? Az hogy milyen HDMI kábellel van összekötve az erősítő a TV-vel számít valamit?
És még egy bonusz kérdés: a beállításokban van egy ilyen menüpont hogy crossover és alapjáraton 120 Hz. Ezzel kell babrálni valamit, vagy jó úgy ahogy van.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
czegee
csendes tag
Hali.
Egyszer már jártam itt nálatok és érdeklődtem házi mozi rendszer felől, kaptam is sok segítséget, de közben úgy alakultak a dolgok hogy inkább egy led TV-t vettünk ezáltal a rendszerre költhető keret is megcsappant.Tudom hogy már korábban is írtatok tippeket de hátha az elmúlt 1 hónapban változott valami ezért kicsit pontosítva a dolgokat, felvázolnám az igényeimet.
- PS3-ra szeretnék 5.1-es házi mozi rendszert kötni.
- Főként film nézésre, zene hallgatásra használnám.
- 20 nm2-es szobába lenne ahol a rossz elrendezés miatt elég kevés a helyem.
- maximum 150e Ft-om lenne az egészre, de jó lenne minél kevesebből kijönni
- Az Onkyo 3305 mennyire számít rossznak? Gondolok itt főleg a hangszóróira.Mit ajánlanátok?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
czegee
csendes tag
válasz
#09634560 #15604 üzenetére
Sanci38, Vidala köszönöm a gyors választ.
A hivtalos odalon nézegettem az adatlapját az 5305-ösnek, nem tűnik rossznak a számomra.
Esetleg ha a negatív oldalról közelítenétek meg nekem , hogy mi a hátránya a drágább cuccokhoz képest azt megköszönném.
Meg látom van rajta vmi ilyesmi hogy Compatible with RI (Remote Interactive) Dock for iPod.
Van Iphonom esetleg rá tudom dockolni mindenféle kiegészítő nélkül? Mert akkor további + pont a részemről.A szoba ahova lenne viszonylag kis méretű, 20 m2 körüli. Hangzása jó lenne akkor szerintetek?
Bocs tényleg hogy ilyen egyszerűen fogalmazok de mint említettem annyira nem értek hozzá.Ja és még annyi hogy mi az a hangfal + erősítő páros ami szerintetek a "legolcsóbb" és mindent tud amire én használnám (magyarán 100k felett az első elérhető).
-
czegee
csendes tag
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
PS3hoz akarok erősítőt+hangfal szettet vásárolni, csak totálisan hülye vagyok ezen a téren.
A gépet inkább multimédiás célokra vettem mint játékra, szóval leggyakrabban Pcről nézek divxeket, mp3akat hallgatok, viszont nemrég szereztem be Blu-ray írót és Blu-ray filmeket is nézek rajta, a TV hangszórói viszont nem adják vissza azt az élményt amit kellene
Szóval ha akad itt esetleg olyan aki jártas ezen a téren, segíségét megköszönném előre is.
kb 100e Ft-om lenne erre a célra maximum, de nem kell ennyinek lennie ha van olcsóbb megoldás is.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- VR topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest