Keresés

Aktív témák

• gellei

aktív tag

válasz czegee #18078 üzenetére

Szia!

Milyen az onkyo szett? Hogy szól? Megvagy vele elégedve. Én is szemezgetek hasonló cuccal.

Üdv

törölt tag

válasz czegee #18085 üzenetére

Igen,ha nincs ARC-s HDMI 1.4-es csatlakozó -legtöbbször a 2. szokott az lenni- akkor Toslink tipusú (tehát sima és nem jack dugós) optikai kábelt kell venned.megfelelő hosszút hogy ne nagyon törjön.

törölt tag

válasz czegee #18075 üzenetére

A tévé hátuljába is oda kell dugni a HDMI-t ahol oda van irva hogy ARC és az erősitő távirányitójának tv/cd gombjának megnyomásával szólal meg.Ha nem ilyen a tévéd akkor nem müködik. Nyugodtan hagyhatod a keresztváltási frekvenciát(crossovert) 120 Hz-en. 1.4 vagy High speed feliratú HDMI kábeleket használj. Nem tudom milyen kábelek voltak előzőleg így ebben csak annyit tudok tanácsolni,hogy ha vékonyabbak akkor nem árt vastagabbra cserélned azokat,mivel a legtöbb egybeszetthez <1.5 kábeleket adtak.

• Festina86

tag

válasz czegee #18077 üzenetére

Igen, létezik külön 1.4 hdmi kábel. Szerintem ez lehet a gond nálad, én úgy tudom mindennek 1.4-esnek kell lennie ahhoz hogy kihasználd. Nekem nem ilyen a tv-m, úgyhogy csak tippelek, de majd szerintem lesz aki biztosan tudja. Én az onkyo saját kábeleit használnám ha volt hozzá. Hangfal kábelek közt nagyon sok a különbség hangzásban, bár lehet nagyobb árkategóriájú termékeknél számít igazán.

• Festina86

tag

válasz czegee #18075 üzenetére

Szerintem a helyes bekötési sorrend a következő: ps3 hdmi-vel az erősítőbe, erősítő hdmi-vel a tv-be, és a tv optikai kimenete összekötve az erősítő optikai bemenetével. Ezt a hdmi-s bekötésed nem értettem csak az 1.4-es hdmi képes egyszerre küldeni a jelet az erősítőből és levenni a tv hangját ha jól tudom. Nem vagyok szaki, csak megpróbáltam gyors segíteni, de majd az okosabbak megmondják.

• Gabor970

addikt

válasz czegee #17743 üzenetére

azt gondolom, hogy 150e Ft-ból lehet kapni erősítőt és 5,1-es hangfalrendszert is jobb minőségben, mint az a 3305-ös szett. OK, én használtban gondolkodom, ha ez is lehet opció nálad. Ha rossz a szobád elrendezése, miért nem változtatsz rajt? Legtöbbször nem pénz kérdése.

[link]

[link]

plusz egy szub, azt már keress Te :-)

törölt tag

válasz czegee #15609 üzenetére

Vidala válaszához még csak annyit,hogy a 307 nem szed le HDMI-ről hangot csak a 308. És naygon sok belépő(pl Yamaha367,Pioneer420,Denon1311) is igy viselkednek.

• v.attis

őstag

Bocsánat, hogy beleszólok, holott szinte semmit sem tudok a többiekhez képest.
    Szerintem először döntsd el, hogy mit akarsz. Én is ezen rágom magam. A legfontosabb, hogy vedd számításba az anyagi helyzeted és azt, hogy mennyire fontos neked a hangminőség. Nem létezik tökéletes szett, mindíg van jobb, olcsóbb, vagy éppen drágább, szebb, újabb. Valahol meg kell húzni a határt és azért "küzdeni".
    Itt sokan vannak akik éveken keresztül építgetik a rendszerüket, ha ezt vállalod, akkor biztos vagyok benne, hogy meghálálja majd.
    Nekem a jelenlegi elképzelésem egy max 75e-es Denon erősítő és a korábban említett Mission szett. Aztán ha kell valami jobb mélynyomó. Erre adtam magamnak 2, maximum 3 évet. Mondjuk annyival vagyok jobb helyzetben, hogy jelenleg vannak hangfalaim, így januárban megveszem az erősítőt és azzal el leszek max 1 évíg. Akkor jöhet a hangfalszett. Valamiért kizárólag új termékekben gondolkodom én is, de nem tudom miért? Lehet, hogy annyí hiúság szorult belém, hogy az én cuccaimba én szeretném beletenni az első "kilómétereket", én akarom megkarcolni, az én lakásom szagát akarom "beletenni".
    Szóval első az elhatározás. Ha [ilyesmire vágysz], akkor azt döntsd el és vidd végíg. Gondolj bele, hogy ez élőben hogy szólhat.

Ja és még egy dolog: Néhány nap alatt elképesztően sokat tanulhatsz a témáról itt, a fórumon.

• Vidala

senior tag

Bocsi, hogy 2-be megy, csak közben dolgom volt.

A hátrányai erősítő oldalon (csak egy két dolgot villantok fel): természetesen általában minnél drágább, annál jobb a hangja is (nem csak hangosabb!). Számos funkciót nem tudnak, pl. kevesebb számú, és típusú csatlakozó, nem tud felkonvertálni, nem ismeri esetleg a HD hangformátumokat, 3D-t, a HDMI csak passthrough-ként működik ilyesmi.

A hangdobozok: miután a hang egy fizikai "jelenség", hullám ezért az előállításában csak mérsékelten lehet "átverni" a fizika törvényszerűségeit. Tehát pl. a mélyebb hangok nagyobb hullámok, ezért nagyobb hangsugárzó, és dobozméret kell hozzá. Tovább nem részletezem, utánolvashatsz, ha jobban érdekel, de részben már csak ennek a tényéből fakadóan sem igazán képesek versenyben maradni. A dobozok kialakítása, anyaga is legalább ennyire fontos, meg persze még jónéhány dolog, amiről már nekem is csak kezdetelges elképzeléseim vannak, mert ha nem így lenne, akkor már gyártanám is őket. :) Nem elég csak egy ládába berámolni néhány membránt és tekercset, aztán már én vagyok a király (sanyi) az uccában!

A gyakorlatban: nem lesz olyan kiegyensúlyozott a hangkép a teljes tartományban (mély-közép-magas), egyes hangok kisebb, míg mások nagyobb intenzitással szólalnak meg, valamint a torzítás hamarabb lép fel, és teszi tönkre a reprodukciót stb. Tehát nem fog olyan szépen szólni, de ezt ha elmész akár egy nagyáruházba, de méginkább egy szküzletbe könnyen megtapasztalhatod.

(Bocsánat a konyhanyelvért itt-ott, de próbáltam alkalmazkodni)

• Vidala

senior tag

A végéről kezdem, az rövidebb:
    Sokan veszik és ajánlják a Mission MV-8 Cinema Pack-ját ~90K-ért + mondjuk egy Onkyo TX-SR 307-el ~60K-ért, tehát 150K-től lehet indulni, de ebben még nincs mélynyomó, ami +50K (viszont az állódobozok miatt átmenetileg v. igény szerint nélkülözhető, de azzal az igazi). Tehát kb. a duplája új cuccokból. Mivel a használtpiacon néhány éves dolgokat már simán lehet fél áron is találni, ezért javasoljuk gyakran.

törölt tag

válasz czegee #15599 üzenetére

Használtakat keress vagyujonnan ennyiből esetleg az Onkyo 3305-5305 modelljeit.kettő közt a különbség teljesitmény és mélynyomó az 5305 javára.. Bögreszettek,egyberendszerek hála az égnek és a felhasználási körödnek kilőve,hisz 99%-uk nem ismeri fel a HD formátumokat,amire pedg BD mellé égetően szükséged lesz.. Kivéve az emlitett Onkyó szettek,amiket merek ajánlani,Vidalával egyetemben.Esetleg gyüjtsél még,mert minél nagyobb összeg,annál naygobb az élmény 3-400 ból már ténylegesen HD képes rendszered lehet,amin már kihallod a normál és a nagyfelbontású kodekek közötti különbséget.

• Vidala

senior tag

válasz czegee #15599 üzenetére

Sajnos ez az összeg igen sovány még egy olyan alap HM rendszer (erősítő+5.1 hangfalszett) összerakására is, amit itt igazán jó szívvel tudnánk ajánlani.
    Kompakt egyberendszerekről viszont mindenképp lebeszélnénk már így előzetesen is, több okból kifolyólag!

Egy-két ajánaltom van azért mégis:
    Az egyik az, hogy használtan nézelődsz. Nem kell tőle félni, csak alaposan meg kell nézni az eladót meg a terméket. Azért ezek nem a könnyen és hamar elromló termékek szoktak lenni. 100K-ból azért már van esélyed összerakni egy elfogadható rendszert.
    A másik egy esetleges megoldás: pl. az Onkyo árul szettben erősítőt + bögreszettet. Ebből különösen az utóbbi a kevéssé erős láncszem (nem rossz, de messze nem az igazi). Viszont később, ha tovább szeretnél lépni (pl. komolyabb hangdobozokat beállítani, más eszközöket csatlakoztatni stb.), akkor a lehetőséged meglenne, szemben a tiltólistán lévő kompakt rendszerekkel stb.
    pl. Onkyo HT-S3305 vagy HT-S5305.

Aktív témák

Hirdetés