- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
vtechun #11757 üzenetére
Először HK hkts-t akartam venni, ami ezekből az egybe cuccokból nem az alja, de végül Dali C6 lett. Ugyan jóval többe volt a vége, de nem bántam meg. Leírni nem lehet a minőségbeli különbséget, pedig még mélynyomó nélkül vagyok.
El is baxtam a hangfalak kábelezését (első falam), igen én el tudtam :.-)
Már akkor kva jó szólt, de mióta korrigáltam egyenesen felháborító milyen jól szól :-) -
modflow
veterán
válasz
vtechun #11751 üzenetére
Oké, elhiszem. De nekem még sose volt ilyen rendszerem, szóval nekem a linkeltek is jónak tűntek volna szerintem.
Gondolom autóban sincs mindenkinek Lexus-a, vagy BMW -je pedig az jobb, mint egy Opel.
Ez a linkelt Yamaha-s cucc viszont tetszik. Csak az is baj, hogy az állványomban már csak zárt, üveges részen van hely. Ez ott megfőne nem, még ha használatkor elől ki is nyitnám, nem?
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #11720 üzenetére
Jol erzed, nekem is ezt csinalta, erre mondtam, hogy szepen belagyul. kb 1 honapos lehet azert most mar be fog allni es valoszinuleg a fuled se arra a hatalmas hatbaveros melyre vagyik, hanem ertekeli a preciz pontos hangokat es hallja ha valamibol sok van.
A lada es te is valtozol, szepen osszeszoktok, hozzatennem nem mindegyik hangszoroval ez a helyzeta 309-es egy jo lada szerintem, boven eleg egy atlag lakasba.
Akkor most mar tetszik ?
Annal az infinity-nel joval jobb vetel.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11613 üzenetére
"ah, csak se az erősítő, se a hangszóró nem lineárisan adja át a hangot, hanem van tartomány amit hangosabban, van amit halkabban.."
Ez így erős túlzás. A hifinek nevezhető készülékek a teljes frekvenciatartományban + - 3 dB-en belül maradnak. A legjobbak fél decibelen belül. Az átlagember a hármat sem hallja meg.(#11617) hétalvó
UFF!
-
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #11613 üzenetére
igen, de te ezt egy hangszínszabályozóval nem fogod kikorrigálni, csak tovább rontasz rajt.
Mondjuk tényleg nem érdemes ezen okoskodni. Nekem pl egy b300-as csővel épített triódás erősítő az álmom, pedig abból kb 7W-osat lehet építeni, ha meg megméri valaki, akkor elég érdekes eredmények születnek torzítás terén pl. Na mindegy, jogom van hülyének lenni.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11519 üzenetére
Talán nem is olyan filozófikus: kb. 58K az ára. Nézzük az ennél olcsóbbakat (1-2K nem ér, legyen mondjuk legalább egy 10-es): azokat még belépő szintnek sem nevezném (bár ezen már lehetne filozofálni, csak nem érdemes).
A középkategóriáról nekem más a véleményem, de lehet pl. BBécié mérvadóbb lenne. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11378 üzenetére
Elméletileg igazad kéne legyen, csak a gyakorlat mindig mást mutat.
Kicsit más példa, hogy ne feltétlen csak a kábelen pörögjünk: mi van tipikusan pl. a memóriamodul hibák esetén? Megy a gép, csak időként fura dolgokat csinál / nem csinál? Saját tapasztalat is van, de itt a PH!-n sem ügy ilyen problémát találni... -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11316 üzenetére
Szvsz ez megint egy szélsőség. Nem hinném, hogy nincs különbség, miért ne lehetne? Néhány egyes vagy nulla miért ne tévedhetne el, vagy változhatna meg? (Ellenőrző bitekről is hallottál már gondolom, nem véletlenül).
Én továbbra is csak azt szeretném mondani ezzel, hogy arányosan kell összeválogatni a rendszert (ecceribben: gagyi kábelnek, gagyi a vége, de a csodakábel sem javít fel egy 10% THD-s receivert) -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11316 üzenetére
"Röviden, ha átmegy a digitális jel sértetlenül az egyik és a másik kábelen is, akkor ki merem jelenteni, mindenféle hallgatózás nélkül, hogy nincs különbség az eredményben sem."
Ezt nyilván többtucatnyi kábel alapos tesztelése után jelented ki.
Hallani valóban nehezebb a különbségeket, látni viszont nem kunszt, gyakorlatlan szemmel is egyértelmű eltéréseket lehet felfedezni. Nem drámaiak és nem egetrengetőek, de szignifikánsak.
-
Dorian
félisten
válasz
vtechun #11344 üzenetére
Amikor a lakásomban csináltattam a kábeleknek a védőcsövezést olyasmit olvastam, hogy a hallgatási poz-tól 60cm-rel feljebb kell őket elhelyezni. Hülye módon az aljukat tettem ilyen magasra (érzésem szerint inkább a közepüket kellett volna) + nem vettem figyelembe, hogy a kanapén az ember nem szögegyenesen ül, hanem lejjebb csúszik -elterpeszkedik. És biztos vagyok benne, hogy attól is függ, milyen messze ülök a hátsó faltól.
-
Villanyász
tag
válasz
vtechun #11316 üzenetére
Szia!
Egy érdekes esetet írok neked. Volt idő mikor audio cd-ről csináltam biztonsági másolatot
és érdekes módon ha TDK lemezre tettem akkor a magas hangok sokkal erőteljesebbek lettek mint az eredeti anyag. De nem kicsit lehetett hallani a különbséget hanem nagyon. Verbatimon nem volt difi. Ezt rajtam kívül mások is megállapították, hiába digitális ide vagy oda, volt módosulás. A miértre nem volt válasz, nem is kerestem. Betudtam hordozó hibának.
Ez mitől lehetett? A másolás komputer nélkül, célhardverrel történt ami elvileg nem módosít. -
BBéci
legenda
válasz
vtechun #11255 üzenetére
"én már a digitális kábelek közti különbségben sem hiszek.."
Ember, ez nem hit kérdése!
Baromi érdekes, még senki nem érvelt azzal, hogy összehasonlított néhány különböző kategóriájú (digitális) kábelt, és nem hallotta, látta a különbséget. Folyton ellenérvekkel és hittel jöttök, gyakorlati tapasztalat nulla. Aki viszont elmeséli, hogy mit látott, hallott, azt lehurrogjátok. -
ToxLee
őstag
válasz
vtechun #11081 üzenetére
Most is így van, hogy HDMI a TV-be, DVI a monitorba. De most optikaival van összekötve az erősítő és a gép. Gondolom, hogy ha HDMI-n megy ki a hang és a gépen játszom valamivel DVI-n, attól még 5.1 megmarad, nem?
Mellesleg milyen erősítőt érdemes venni Yamaha 640-es helyére ami HDMI-s és támogatja a HD hangokat is? Onkyo 508, 608,607 vagy Yamaha RX-V665, RX-V667, RX-V567?
-
Integra
titán
válasz
vtechun #11066 üzenetére
persze, jó ennek is a kijelzője, de az osd-t szeretem, a hk-nál nagyon frankó és egyszerű
ettől függetlenül most sikerült megérteni a menübeállítást is a receiveren. külön menüben választom ki azt, hogy milyen módot használjak video, music és game-re, aztán már csak ezeket választom ki a főmenüben a már korábban megadott paraméterrel.
most megy spdif-en is a dts neo6 music és movie is, zsírmost már csak fps-hez kell belőnöm jól a történetet....
ugyanis source-ban teljesen hülyét játszik a dolog.
beállítom az audio-nál 5.1-re. nyomok egy test-et neki és a front bal és jobbon adja ki a bal és jobb hátsómat..
és az xfi mb menüjében amikor tesztet nyomok az 5.1-re, síri csönd van, miközben a hangfalakat mutatja, hogy épp melyiket szólaltatja meg. nem értem. -
Integra
titán
válasz
vtechun #11057 üzenetére
szét kell vágnom hozzá az alaplap mögött levő lapocskát hozzá..
és szerintem akkor se lesz jobb. ugyanis jel van így is. ennél a kábelnél vagy van jel, vagy nincsen, nem? olyan nincsen hogy recseg, vagy egy jelet tud, de egy másikat nem.
ráadásul a dts neo az a receiver dolga, az meg kurvára nem akarja ennél felajánlani ezt a lehetőséget. -
Integra
titán
válasz
vtechun #11055 üzenetére
igen, arról.
lehet, hogy spdif toslink kábel esetén egyszerűen nem tudja..ráadásul ami még fura, hogy counter strike source-ban is tesztelem a hangfalakat és nem osztja le rendesen, noha driver és egyéb rendesen fent van a gépen.
soundblaster xfi-ben meg nyomok egy tesztet az 5.1-re és semmi. de közben meg szól.
nem értem.okozhat gondod ha a toslink kábel nincsen bepattanva a helyére rendesen? mert ugyanakkor világít a másik vége is és hang van..
-
Ribi
nagyúr
válasz
vtechun #10970 üzenetére
Hát ilyen szerintem sosem lesz, amíg ki nem találnak valami teljesen más rendszert.
Az erősítő nem nagyon nézi, hogy milyen jelet kell erősíteni, az teszi a dolgát és kész.
Tesóm sok erősítő rajzot nézett mostanság, amiból én nemsokat értek, de a minőségi erősítő (A) mindig sokat zabál, mondjuk 40-80W-ot. Akár van rajta hang akár nincs. Majd amikor ennél a 40W-nál többet kell kiadnia, akkor átvált valami másik módba (B) ahol már attól függ mennyit eszik, hogy mennyire van feltekerve. Az igazán durva erősítőknek nincs is (B) része és amint bekapcsoltad beccuppant 3-400W-ot. Ez az erősítés módjával van kapcsolatban, de ez az a rész ami totál sötét számomra. Ilyenkot valami alap jelet 1 részból állít elő, vagy a B nél 2 részből és azért rosszabb, mert azt a 2 részt nehéz pontosan összeilleszteni, emiatt nem szól annyira szépen. Legalábbi valami ilyesni ragadt meg, de majd az okosok elmondják. -
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #10934 üzenetére
Az előző kommentemben írt konfig fogyasztását most együtt mértem.
54 watt bekapcsolva.
30-as (80 a max) hangerőn (ez bőven elegendő filmnézéshez) 57-58 watt a fogyasztás. Elvileg a két eszköz névleges fogyasztása összeadva 650 watt. El sem tudom képzelni, hogy tudnék belőle ekkora teljesítményt kihozni, de nem is lesz rá szükség
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10914 üzenetére
a fel hangero az a 0db-s erosites mi a gondod vele? akkor kb pont jo, ha ott eppen hallhato. Az a jo ha nem tudod hol a melylada csak vannak melyhangok. A mission sub se tud semmivel se tobbet amit a szett-hez terveztek.
A melyladad majd akkor lesz keves, ha lekapcsol a vefokja, mert tul sok neki, addig kuldheted nyugodtan, de az mar hazibuli lesz egy 20m2-es szobaban.
BBeci: A Velodyne-al pedig nem er jonni, az egesz rendszerem nem er annyit...
Ezt a fel hagerot illene mar vegre elfelejteni... Nagyon amator hozzaallas.
Egyebkent mar keves neked a sub? Lehet 30-asat kellene venned, de egy akkora szobaba vicc...
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10914 üzenetére
Ránézésre kicsinek, gyengének tűnik.
Amióta a Velodyne SPL1200 Ultrát használom, elképesztő mértékben javult az összhangzás.
80-ig lehet tekerni (digitális kijelzője van) 30 és 40 között bőven elég hangnyomást ad.
Saját Yamahámat sem szoktam fél állásnál feljebb tekerni. -
O_L_I
őstag
-
válasz
vtechun #10805 üzenetére
Sziasztok!
Többek kérésére leírom, hogy mi kell ahhoz, hogy 2 HDMI kábel segítségével, hogy lehet az ATI VGA-t összekötni az erősítővel és a TV-vel, úgy hogy legyen DTS-DD5.1 és a kép meg menjen a TVbe.
Ami kell ehhez az a következő:
- Radeon HD 4xxx vagy 5xxx, ha kell DTSHD/TrueHD
- HDMI kábel 2x
- HDMI képes A / V erősítő
- Windows Vista / 7
- Driverek a VGAhoz és az azon lévő Realtek hangchipek
- XBMC vagy ehhez hasonló normális lejátszó
- türelemMivel nekem ez a felállás elég új volt, ezért azt, hogy a kis dts logo megjelenjen az erősítőn, kb. 2 hetembe tellett, de megérte a szenvedés persze. XP-t felejtsd el, mert sosem lesz DTS vagy DD5.1 (AC3) hangod. Az erősítőben, meg kell jegyezned, hogy hova dugtad be a kábelt a VGAról, hogy tudjad melyik source. A PC-n meg létre kell hozni egy profilt az ATI CCC-jén belül. 1 profil a sima TFT monitorra és 1 másik az LCD-Plazma TV és erősítőre.
Még egy fontos dolog az erősítő legyen Pure Direct módban, hogy ne nyúljon bele a hangjelbe. A VGA-Erősítő közt 1 HDMI legyen és a TV-Erősítő közt is 1. Ha jól tudom a 1610-nek is van egy HDMI kimenete, azt kell a TVvel összekötni. Az optikai kábelt felejtsd el, mert az plussz egy felesleges kábel, és ha teheted, akkor rakd disabled-be a másik hangchipet, ami nem a VGA-n van.
Ha ez megvan, akkor meg kell jelennie az erősítő bal felső sarkában a dts logonak. Javaslom az XBMC-t mert az nem nyúl bele alapból se a képbe se a hangba mint más playerek...
Üdv,
Vik -
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10786 üzenetére
Nem figyeltem ennyire h milyen hang honnan jön, én csak leülök és élvezem a hangszórókból áradó zenét
Az okosok akik megtervezték biztos tudják minek honnan és mennyire kell szólnia
Megnéztem de én nem találtam ott egyiknél sem deformációt... de ha lefotóznád jobban tudnám miről beszélsz -
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10698 üzenetére
túl hisztis vagy és elveszel a problémák tengerében, inkább azt mondjad milyen a láda? Jól szól? Tetszik a hangja?
De jelentem nálam ON-on van amióta megvettem és nem brummog.
A hangerő állítással nem biztos, hogy át tudod verni a ládát, pl ha a hangerő poti után van a szintérzékelő. Master/Slave konnektor lehet még a megoldás, ha ennyire háklis vagy rá.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10658 üzenetére
Ízlés dolga, engem baromira idegesít az automatikus bekapcsolás. Zenéhez károsnak, tévénézéshez feleslegesnek tartom, mozizás elején és végén nem okoz fáradságot 1-1 gombnyomás, úgyis oda kell mennem a lejátszóhoz lemezt betenni, kivenni.
A magasra emelt kimenő jelszint okozhat zajosodást. -
imibogyo
veterán
válasz
vtechun #10650 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek (vtechhun, Villanyász).
Nem haragból írtam, amit írtam BBéci-nek, csak mivel sokat olvasom ezt a fórumot és látom, hogy ő nagyon ért hozzá, ezért gondolom nem nagy erőforrás a választ sem leírni. De nem haragszom rá, biztos van jobb dolga is ennél.
A Pioneer-os válasz különösen hasznos, szóval akkor elvileg (legalábbis ennél az erősítőnél, ha nem védelemmel ellátott a forrásról van szó) akkor működik a dolog. Nekem ennyi elég lenne, mivel sok a "biztonsági másolatom" ez nem jelentene problémát.
De ígérem, (különösen BBécinek
), hogy megnézem az Onkyo kézikönyvét is, amint lesz rá időm.
Közben Vidala is befutott. Neked is köszönöm. Igen, mivel ez a kiszemelt áldozat és egy másik fórumtárs említette a 608-at. Ezért kérdeztem rá mégis a konkrét típusra. De maga a kérdés úgy általánosságban érdekel.
Ázért mindenképpen utánanézek ha már konkrét típus áll megvétel előtt.
Köszönöm. Üdv.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10618 üzenetére
Visszaolvasással biztosan megtalálnám a részleteket, de most nincs hozzzá türelmem, ezért bocs!
Bár kifejezetten nem erre voltam kihegyezve, de még soha, semmilyen általad említett zajt nem hallottam az erősítőkön, pedig megfordult a kezeim özött pár tucatnyi.
Ezek után keresni fogom.Legjobban akkor jársz, ha olyanra cseréled a 308-ast, ami letesztelve, max hangerőn is totál kussban marad.
-
szabjan
tag
válasz
vtechun #10613 üzenetére
Tudod az a baj, hogy mihez képest zaj. Ugyanis nincs olyan , hogy 65 ös hengerő....
Ez így nagyon relatív, mert csak úgy érne valamit ha a zaj vizsgálgatása után megnéznénk az akkor megszólaló hangerőt is. Én is utánajárkáltam kicsit anno. És pont emiatt döntöttem én is egy Yamaha mellett. 6230-as. Nem egy csúcs gép. De zaja nincs az biztos. Pedig egy Proson szetten nyomom, ami rendkívül érzékeny magas sugárzókkal bír. -
Thuglife
senior tag
-
leviii69
csendes tag
válasz
vtechun #10584 üzenetére
Értem
thx...mondjuk én nyár végére tervezek hangfalszett és erősítő vásárlást
de nem árt előtte tisztában lenni a dolgokkal
de sztem még a héten elnézek egy media markt-ba hallgatózni,merthát kiváncsi vagyok milyen a felhozatal...és persze h hogyan szólnak
Amugy jó már a sub-od, vagy mizu vele? -
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10506 üzenetére
3-4 hét biztos kell aktívan, de igazán szép hangja nekem úgy 4-5 hónap után lett! Mivel nincs sub rákötve a rendszeredre ezért minden mélyet a frontokra ad ki az erősítő, itt semmi értelme a crossover állítgatásának.. lényeg h a frontok large-on legyenek, a többi small-on! Nekem 80hz-en vágva, fél hangerőre állítva a KEF subot gyönyörű hangja van a szettnek, nincs hiányom mély és középmélyekből!
-
törölt tag
válasz
vtechun #10476 üzenetére
Nálam az YPAO (Yamaha-féle, Audyssey-nek megfelelő) a Pionner 110 wattos subwofert - -10töl +10ig terjedő skálán -1.5-re állitotta fél hangerőn volt a sub 20 nm. szobában,centertól és a fronttol is kb másfél méterre van. Így normális választás az M/S is. Normálisan nem szabad kihallani a subot hogy honnan szól.
-
imibogyo
veterán
válasz
vtechun #10437 üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor HT-S6303 lesz belőle.
Bár még kinéztem és meg is hallgattam egy Onkyo TX-8555 sztereó erősítőt + egy pár Wharfedale Diamond 10.4 + egy Infinity Classia PSW8-as rendszert 2.1-ben. Hát azóta is keresem az államat, sztereótól ilyen teret még nem hallottam. Jobb, volt mint az otthoni 5.1-em (na jó az csak egy 20k-s vacak). Iron Man 2 trailer-e ment rajta, meg még egy pár másik mozié, és hát valami hihetetlen jó volt. Zenére meg egészen elképesztő volt, Smooth Jazz ment rajta, hát nekem mondhat akárki akármit, vannak bizonyos zenék, amikhez igen is kell a mélynomó, mert amikor kikapcsoltuk a rendszerből a mélynyomót, bizony hiányzott a Portishead zenéből. És itt nem az ablakrezegtető mélyekre gondolok, mert azt a Wharfi is tudja magától (vagy csak az ablakok sz@rok havernál), egyszerűen "más" mélyet adott ki a sub magából. De az is igaz, hogy soft rockhoz inkább kikapcsoltuk, mert az úgy tetszett jobban mind a kettőnknek.
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyaralás topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- PlayStation 5
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest