- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#67688960 #3113 üzenetére
Na igen, csak hogy ez nem egy komolyabb hangkártya...
Ez egy Alaplapra integrált HD audio ALC8613-es. Azaz van rajta egy line out/SPDIF out és egy MIC/Line In (1-1 jack ajzaton osztozva)Mellesleg ez a JVC HT-L1-es tetszik... de mért ilyen olcsó?
Bár mondjuk a hangszóró adatokhoz nem értek... csak nem ott van a turpisság? :p -
kcst
tag
válasz
#67688960 #3103 üzenetére
Aha, szóval all stereo-t kell nézni, gondolom, ezt más erősítőknél is így hívják.
A THX-ről mi a véleményetek? Érdemes erre pénzt kiadni? Vagy úgysem használnám ki.
Ja, és nekem az sem tiszta, hogy pl. a DVD-lejátszónak kell tudnia külön a THX-et, vagy a HDMI kábelen át ez automatikusan átmegy az erősítőre... Egy Samu BD-lejátszóm van, de nem ír sehol a THX-ről, csak a DTS HD-ről és a Dolby True HD-ről.
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3095 üzenetére
Jah, az enyim is (Pana 37PV70), de 720p59-ről felállítottam 60-ra, gondoltam az 59 nem egész szám... Különbséget nem látok közte... Persze, videokari mindent felkonvertál
Nade asztali...
DVDre szerintem felesleges a felkonvertálgatás, majd ha veszek Blu-Rayt az úgyis annyi lesz alapból...
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3090 üzenetére
25k körül kapsz már felkonvertálós lejátszót, ez azért messze nem méregdrága...
[link] [link]A csatlakozó színe lila volt, mint a digitRCA-nak, szóval azzal húztam össze tegnap... A géppel még nem kötöttem össze, mert sajna 1. már nem volt elég kábelem, 2. időm se nagyon volt, mert este 10 után már pofáztak a szomszédok...
A komolyabb beállítás is holnapra maradt, mert csak azt állitottam be h hangszórók szatelitek, oszt néztem egy fél DVD-t, meg próbáltam zenélni... Az még egy jó kör lesz, hogyan szóljon az összes hangfalon a zene torzítás nélkül (a beépített surroundtol olyan furi lesz)
Szal a beállítás nem öt perc...
-
kcst
tag
válasz
#67688960 #3081 üzenetére
Tyű, tényleg, köszi, ez a T-Shopos weboldal, ugye?
Ezt egyébként hogy kell érteni? 2 db front, 2 db háttér és 1 db center, vagyis 5 darab hangfal kerül 130-ba?
Kösz a fentieket is. Az se jutott eszembe, hogy center nélkül is van élet, de így még jobb... első körben akkor egy erősítő és két jó kis front. Legközelebb majd egy center, majd a hátterek...
Az erősítő... Hát, összedobtam egy Excel táblázatot a paraméterekről... ezen kívül nekem az is számít, hogy hogy néz ki, namost a HK valami ocsmány...
A legszebb talán a Denon, de ott a legkisebb, ami tud Dolby True HD-t és DTS-t, az a 2808-as, ez viszont 240e, ennek az árán kettőt kapok az Onkyioból
Amin még agyalok, az a Pioneer VSX-1017. Ez a legolcsóbb THX-es, van benne 1080p upscaling, DTS és Dolby True HD, viszont csak 2 HDMI bemenete van. Mindezt csak 20e plusz az Onkyo 606-hoz képest...
Egyébként gondolkodom azon, hogy a 2 db HDMI bemenet nem kevés-e... Ezt Ti, gyakorlók biztos jobban tudjátok. Van egy BD lejátszóm, egy HD beltérim és a számítógép, ami szintén HDMI-vel megy - egyelőre - a TV-be közvetlenül... Szerintetek? Gondolom, a PC ezután is közvetlenül mehet a TV-be, nincs értelme erősíteni... A BD és a HD beltéri mindenképpen erősítőbe kívánkozik, de akkor már be is telt a kettő...
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3083 üzenetére
Hallgattam azokat is, Whafadale, Magnat meg még 2-3 másik fajtát is... Mondjuk mindegyik más erősítőn is volt, de mondj egy helyet ahol mindent úgy cserélgetnek órákig, ahogy akarod...
Szettben ennyiért ez szólt a legjobban, életre kelt a zene (Koncert DVD)
Különben már félig ki is van fizetve, ne akarjatok már ennyire lelombozni
-
FefeeX
veterán
-
kcst
tag
válasz
#67688960 #3012 üzenetére
Ó, köszi, hát hiába, a FAQ...
És ott van alatta, aminek épp az ellenkezőjét olvastam valahol, miszerint az ugyanahhoz a típusú, de ellenoldali hangfalakhoz futó vezetékeknek ugyanolyan hosszúnak kell lenniük. 10 méterig ezek szerint egy jobb kábelnél nem kell erre figyelni.
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3006 üzenetére
Azt mondta egy jófej srác az MM-ben, hogy a H/K megismeri a hangfalat és vált 4 és 8 Ohm között... Ez igaz lehet?
Ha AC3 codecet leszedem, akkor csak a hangszórók dolgait kell majd beállítani és küldi mindig a jelet? Na de hogy történik? Ha nem tudja dekódolni, küldi ki az eredeti jelet, egyébként meg feldolgozza?
-
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #3004 üzenetére
DVD - erősítő kb 20 centi lesz, gép - erősítő kb 80cm, ha elköltözik akkor is sztem max 2m, de az már radikális lene, TV - erősítő a tévén a csatlakozók helye miatt kb 60cm...
Nade hangkariból mivel lehet olyan jelet küldeni amihez nem nyúl ha az AC3? Ezekhez még nem értek, 5.1-em géphez kötve sosem volt, csak otthon, notiból kötöttem át a házimozira a sztereót
-
Ninoka
tag
válasz
#67688960 #2863 üzenetére
Teljesen igazad van. Bár nem találtam róla leírást sehol, de gondolom te jobban értesz hozzá mint én. Csak azért írtam 5 V-ot, mert általában ez a legelterjedtebb feszültség digitális jelhez. Vagy inkább régebben ez volt
Persze változik a világ, és mindig tanul az ember valami újat. A kábel azért marad addig, amíg nem lesz baj vele
Aztán egyszer ha nem működik akkor veszek gyári 75 Ohmosat, csak nem tudom, hogy árulnak e ilyen hosszú kábelt készen, vagy méterre kell azt is megvennem. Persze akkor már valami minőségi rca dugókat kellene venni hozzá.
-
Ijk
nagyúr
válasz
#67688960 #2854 üzenetére
Azt okozhatja gyengébb kábel, amikor 5m-es koaxot használtam nálam is néha kimaradt. De gyengébb kábel digiten semmiképp nem okozhat analóg zajt, dinamikaveszteséget stb. Ha rossz a kábel, akkor akad, vagy nincs hang.
A hangfalakhoz való kábel az már egész más történet. De ott sem kellenek tízezres kategóriájú kábelek, a lényeg, hogy elég vastag legyen, nem jó a nagy ellenállás. Rézkábel teljesen megfelelő, a hangfalhoz is csak elektromos jel megy, aranykábeltől nem lesz jobb hangzás.
-
Ijk
nagyúr
válasz
#67688960 #2837 üzenetére
Az audiofilek még ezt is túl tudják misztifikálni. Egyszer egy házimozis boltban a kedves vásárlóra vmi 30k-s digit koax kábelt akartak rásózni optikai helyett, hogy azon jobban átmegy a zene dinamikája. No comment, kb mintha vennél egy drága sata kábelt, mert akkor szebben jelennek meg a hdd-n lévő képek a monitoron.
-
Termi16
őstag
válasz
#67688960 #2817 üzenetére
A zenei teljesítménye tökéletesen megfelel nekem
Nem vagyok egy nagy muzsikus, csak annyi kell, hogy legyen meg egy bizonyos hangerő meg szép tiszta legyen a hang és kész
Viszont ezekhez a hangfalakhoz gondolom akkor nem is érdemes ilyen komoly erősítőt venni, vagy igen?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2107 üzenetére
pff,hát méteres adatokat nem tudok,hogy melyiknél jobb/rosszabb az átvitel.
de 3-4 méterig azt mondják a 10rugós kábelek a határai az optikai/digitnek.10rugó alatt koax felett optikait szoktak ajánlani.
ezeket több helyen hallottam,független forrásokból.nekem koaxom van, kácsánál rakattam össze kácsa drótból, elmegy.a HM erősitő digit analóg átalakitójának valahol itt a határa.
lenne lehetőségem összehasonlitani, a DVDmnek van mindenféle kimenete,de annyira nem érdekelt.sztereomat meg kizárólag korrekt analóg rövid kábeleken kötöm össze. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2104 üzenetére
a jobb boltok amugy ügyesen legyártják a digit koax kábelt,hogy ne kelljen átalakitóval szenvedni. és a hibajavitás miatt nem mindegy a digitális jel milyen kábelen megy át.
pl olcsóbb kategóriában mindig jobban szól egy koax,mint optikai.
kivéve,hogy ha sik gagyi,mert akkor meg földhurok miatt búg -
Icewind
aktív tag
-
Pityke78
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1919 üzenetére
én 1x visszavittem egy 7070et,annyira fos volt a hangja.mindenből mp3at csinál,megöli a zenét.oké,minden HM erősitő lecsökkenti a zenei élményt,ennyi pénzért meg pláne,de a denon még mindig elviselhetőbb sztem...
yamaha meg visit,az meg nem csak a zenét öli meg,hanem a filmet is. -
-
-
nyunyu
félisten
válasz
#67688960 #1858 üzenetére
Jamo es Jamo kozott is van kulonbseg.
Haver valami 20k-ert vett anno egy par bazinagy Studio 180-at, en meg 70k-ert a feleakkora, polcra valo E630-at.
Studio 180 hangosan szol, E630 meg szepen, tisztan.Meg ugye az se mindegy, bejaratodott-e mar a lanc, vagy sem.
(Errol par oldallal ezelott irtam, aztan jol lehurrogtak.) -
Ninoka
tag
válasz
#67688960 #1858 üzenetére
Elírtam, nekem 459-es yamaha van, de szerintem ez nem sokat számít.
A hangfalak nem éppen csúcskategóriások, de én abból indulok ki, hogy eddig egy kb 20 éves Grundig erősítővel hallgattam őket, és gyönyörűen szólt a mély. Csak ha már vettem dvd lejátszót, akkor gondoltam veszek hozzá egy többcsatornás erősítőt. De ez most úgy néz ki, hogy ha az EQ-n nem nyomom fel a mélyet a maximumra, akkor kb úgy szól, mint az 55cm-es múanyagdobozos tv-m, csak éppen nagyobb a teljesítménye. Az EQ pedig csak a front csatornákon állítja a mélyet és a magasat, a hátsókon nem. De talán még ez sem zavarna annyira, mint az, hogy ha mindent alapra állítok, akkor is sokkal "butábban" szólnak a hátsó hangfalak, és nem azért mert kisebbek. Ugyanis felcseréltem a front és a hátsó hangfalakat, és akkor is a hátsó csatorna volt gyenge.
A hangfalak elhelyezésén nem változtattam ez erősítő csere óta, tehát az nem lehet gond. A zsinórt pedig jóval vastagabbra cseréltem, tehát ez sem okozhat problémát. -
Ninoka
tag
válasz
#67688960 #1856 üzenetére
Hát igen, ezt mondom én is, hogy dinamikus terhelésnél ott a kondi, de folyamatosnál nem tudja ellátni az erősítőt plussz energiával.
Ezek szerint az a 250-270W nem egy műszerrel mérhető színuszis teljesítmény. Mert én is úgy gondolom, hogy a semmiből nem lehet előállítani azt a plussz 170-190W-ot.Nem beszélve az erősítő hatásfokáról és veszteségi teljesítményéről. Szerintem ezek a digitális erősítők azért 80%-nál nagyobb hatásfokkal működnek, de végülis ez lényegtelen. Ha a hálózatból felvett teljesítmény 80W, akkor a folyamatosan leadott sem lehet több kb 65-70nél.
Csak igazából most nagy dilemmában vagyok, ugyanis én nagyon keveslem azt a mélyet amit az erősítőm szól, és nem tudom, hogy vegyek e hozzá egy szubot, vagy adjam el az erősítőt, és tegyem hozzá a szubra szánt pénzt, és abból vegyek egy jobb erősítőt. Most egy Yamaha RX-V459 van, és kinéztem hozzá egy Yamaha YST-SW515 mélyládát. Én személy szerint jobban kedvelem az 5.0-t, mint az 5.1-et, mert igazából a régi 5.1-es kompakt rendszeremet is azért adtam el, mert nem tetszett, hogy a szub dübörög, a többi hangfalnak meg "doboz" hangja van. De fogalmam sincs, hogy az RX-V569-et mennyiért lehetne eladni. A szub amúgy 60e körül van, úgyhogy annyival lenne több pénzem új erősítőre. De azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen erősítőt lenne érdemes venni, ami jól is szól. -
nyunyu
félisten
válasz
#67688960 #1847 üzenetére
Onkyo 474-emen lehet valasztani A es B kozott, de egyszerre nem szolhat a ketto.
Mondjuk ezen meg nincs tobbzonas funkcio.Sot, 5.1 analog bemenetet csak A-ra hajlando kirakni, B-t nem lehet olyankor valasztani.
Ha egyeb forrasnal B-t valasztok, akkor azonnal kikapcsol a Pro Logic, es levalt stereoba. -
BoGyo[ME]
tag
válasz
#67688960 #1838 üzenetére
Köszi, de a multi-zónát nem használnám ki (gyakorlatilag egylégterű a két szoba, zavaró lenne...), a kétzónás dolog pont azért tetszett meg, mert így azonos zene zenghetne a fél (igazából kb. 2/3
) lakásban...
A gondom az, hogy "életvitelszerűen"
pont a 2.0-át hajtanám meg a digitális jellel (kb. 7 méteres kábel kell a számítógép és az erősítő közé, az meg analógból szerintem már kicsit sok...), a többi hangfalat a másik szobában szerintem csak hétvégente használnám...
Ezt leszámítva nekem tökéletes lenne az 505-ös...
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
#67688960 #1827 üzenetére
Hoppá
! Köszi az infot!
Ez némileg változtat a leányzó fekvésén...
- de azért talán még így is "lesz szex"
, mivel a HK AVR-132 kiesett a játékból, a másik szóba jöhető márka pedig a Denon lenne, csak még nem sikerült kideríteni, hogy az AVR-1306-os, az AVR-1507-es, vagy azAVR-1508-as meg tudja-e hajtani mindkét zónát a digitális forrásaból származó jellel...?!?
(Pont a "B" (analóg) zónát használnám leginkább (2.0-ban JBL Balboa 30-as hangfalakkal a számítógépről és a TV-ről jövő digitális jellel...)Valaki nem tudja a választ?!?
Még egy kérdés - bár kissé barbár -: szerintetek mi lenne akkor, ha az Onkyo 505-ös "A" zónájára kötném az összes hangfalat, de két szobába helyezném el őket..., be lehet azt vajon állítani, hogy a surroundokra is a frontnak megfelelő jelet küldjön és ne szórakozzon térhangzással???
(Bakker, eredetileg kevesebbet szándékoztam mindenestől rákölteni a hang-rendszerre, mint a 1508-as magában...
; lehet, hogy így márciusra fog csúszni a vásárlás...
)
-
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
#67688960 #1821 üzenetére
De nekem tetszik az 5.1 megoldás! (a szett kb. annyiba kerül, mintha a center nélkül összevásárolnám a hangfalakat); lehet kicsit félreérthető voltam: a subot is használnám, csak még nem tudom, hogy hol és melyik hangfalakkal (majd kitapasztalom). Lehet, hogy luxusnak tűnik beszerezni egy használni nem tervezett centert is, de ebben az esetben, később bármikor összerakhatnék egy 5.1-et, ha "olyanom lenne"...
Kérdés, hogy a JBL 10-esek hogy fognak muzsikálni magukban frontként
(esetleg a subbal megtámogatva)
Viszont a manual átböngészése után olybá tűnik, hogy a RX-V361-es sajna nem tudja egyszerre megszólaltatni a két zónát...
(bár örömmel venném, ha egy 361-es tulaj megcáfolna, vagy - igaz jóval kisebb örömmel - megerősítene); szóval most az Onkyo TX-SR505E-nél járok..., vagy pedig - mivel a hangfalak kaphatók a HK AVR132-essel is szettben - egy HK-nál... (csak még azt nem sikerült kiderítenem, hogy ez utóbbi meg tud-e szólaltani egyszerre két zónát...)
Szerintetek? Esetleg más javaslat hasonló árban? (Tudom, tudom: hallgassam meg őket; de melyikeket is?)
Más: optikai hangkábelt ugye lehet "hosszabbítani", 7 méteresre lenne szükségem a számítógép és az erősítő közé, ez ugye összerakható egy 5 és egy 2 méteresből...?!?
-
kremix
csendes tag
válasz
#67688960 #1817 üzenetére
gog!
Mûszaki adatok:
Mélyhangok 125mm B/M
Magassugárzó 25mm tex
Teljesítmény 20-100W
Névleges impedancia 6ohm
Érzékenység 86dB
Frekvencia 50-24k @ -6dB
Keresztváltó 2.3k
Frequency Fb 50Hz
Méretei Méretei 194x296x278OK, tehát ezt lessem...
No, de mi mennyi legyen egy centernél, frontnál, stb.??? -
kremix
csendes tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1752 üzenetére
sztem ne csináld.hallgasd meg az 505öst,ha elég jónak tűnik házimozin,akkor vedd meg
kivéve,h a 605ösnek van előerősitett kimenete (asszem nincs).ha nincs,akkor inkább 505ös+egy jó sztereo erősitő használtan azonos pénzért.HM erősitővel nem nagy élmény zenét hallgatni.mondom ezt denon 2106 tulajaként,ami meg jobb mind az 505nél, mind a 605nél zenében.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1738 üzenetére
felszitottál,h próbáljam ki én is a füleimet.
most csak a fülesen tudtam tesztelni, egy AKG K55össel a freki generátort egy soundstormon keresztül..az alapján 17500Hznél tünt el.fülzsir nélkül, pár év hangositás után ez nekem csoda kategória.ugyanakkor érdekes módon valamit éreztem akkor is amikor már nem hallottam.18K körül
azért anno 18évesen megvolt a 20kHz...
node sztem itt a füles is lehet gyenge keresztmetszet.papiron 20Kig tud fölfele elmenni,de még AKGtől is kitelik némi kozmetika. -
törölt tag
válasz
#67688960 #1737 üzenetére
na megnéztem nem hallok különbséget, de ezért leteszteltem a fülem is és az a szar most vagy a sok füles miatt (asszem hanyagolni fogom) vagy tele van zsírral
most a jobb fülem kb 15000-ig hall a bal meg picivel többet, amikor utoljára néztem egy ezres különbség volt a kettő között a jobb javára ami kb. 19000-ig hallott, esetleg azért is, mert elkaptam valami torokfájós nyavaját
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1729 üzenetére
télleg nem teszi?
létezik ég egyáltalán 48kHz-s hangkari?
egy TB, egy au2ZS meg egy alaplapi soundstormom van/volt,mint kiteszi ahogy emlékszem. TB már nincs meg,de emlékeim szerint kitette a DVDaudiót,ami meg kb DTS.de ahogy olvaso ma magadnak adott választ,azért 100%osan Te sem vagy biztos a dolgodban _D
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1721 üzenetére
persze,hiszen a hangkari ebből semmit sem dolgoz fel!átengedi magán,oszt csókolom!
de az AC3 is ilyen.nekem a ZS semmit nem vesz részt ezeknek kódolásában.nem is képes amugy DTSt feldolgozni, sem ez,sem az Xfi,és a többi emu 10K1 chipes cucc.a zsnek nagyon jó a hangminősége,hangjának természetessége audió részben,de inkább a HMerősitőre bizom a DTS dekódolását,mint valami szoftveres dologra. sőt ujabban inkább a DVD lejátszót is igy állítottam be. -
Fleed
aktív tag
válasz
#67688960 #1704 üzenetére
Most összezavarodtam. Szóval nekem csakis arra kell, h optikain vagy esetleg koaxon kiküldjem a jelet, h majd az erősítő keverje le. De ha így is rosszabb a minősége a TRUSt al akkor másikat veszek inkább. Ha a Sound Blaster Audigy SE 7.1 OEM et választanám,akkor ahoz milyen kábel kell?
-
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1688 üzenetére
Így már tiszta a pre/nem pre probléma.
"Biztos a sütik miatt nem jó a link..."
Próbáltam két böngészőben is, egyikben sem működött. Töröltem a sütiket, így sem jó."...itt a kép, most már csak azért is."
Mod.: a rókámmal lesz valami bibi. IExplorerrel eddig nem próbálkoztam, azzal most bejött. Mondjuk eszembe nem jutott volna, hogy a Kompakt mozinál kell keresni, nem pedig a Mélynyomók között...
-
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1681 üzenetére
"Az az rca-s "subwoofer output jack" a 10.old. 9-es."
A sub csatit megtaláltam, csak azt nem tudom, hogy milyen a pre és milyen a nem pre out.A szavaidból azt veszem ki, hogy az enyém pre out, így bármilyen aktív mélynyomót ráköthetek.
"Tényleg nem jó a link.
, bocs itt az egész család ez megy..."
Nekem ez sem jó: itt is csak a "The distributor for this territory does not carry this product line." mondatot találom. -
canniball
nagyúr
válasz
#67688960 #1679 üzenetére
"Ha "pre out" kimenetet használsz...
Ez megint olyan dolog, amiről csak sejtem, hogy mi lehet.Az erősítőm (Yamaha RX-V361) könyvében csak annyi van, hogy RCA bemenettel rendelkező aktív mélynyomót vegyek és mono kábelt.
Az általad megadott linken (http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=105) csak ezt olvashatom: "The distributor for this territory does not carry this product line." Nálad megjelenik aminek kell?
"Kimáncsi lennék honnan szedték a 4ohm-ot?"
Azt én szedtem innen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #1646 üzenetére
a lényeg azért ott van a sorok között.160W maximális felvett teljesitmény. ebben benne van a kiváló hatásfokú 7 csatornás erősitő,és sz összes vezérlőelektronika.ha csatornánként 20Wot tud,akkor lenne 100% a hatásfoka kb.3 ohmon,10%os torzitás mellett
otthoni hifiben nem sok értelmét látom a digitális erősitőknek.kit érdekel,h éppen házimozizik,közben hány száz wattot vesz fel?javithatatlan, bonyolult, ráadásul csak az irdatlan drágáknak van olyan hangminősége,mint a hagyományosnak(azt mondják,én elkerültem őket)
kocsiban inkább látok benne fantáziát.ott a felvett áram mennyisége komoly tényező,ráadásul az autóhifi mélynyomók kicsi impedanciájúak,amiket meg a digitális végfok jobban szeret,mint a rossz hatásfokú analógok.
-
pentium4
senior tag
válasz
#67688960 #1637 üzenetére
ez a TH-D5 tényleg pazar cucc, bár az ára kicsit húzós
de jobb mint az első linket mert kicsit a hangfalak nem oylan batárok!
lejátszónak ezt választottam: [link]
és akkor a rendszerhez még jönne egy iylen kütyüt [link], remélem ennyi mindent össze lehet dugni
vagy ez már sok, ennyi dugó van az erősitőn? -
-conrad-
addikt
válasz
#67688960 #1561 üzenetére
Bocsi mindenkitől, én azt hittem, hogy elég az, ha 2ch. stereo van belőve az erősítőben, de a basic menüben be volt kapcsolva a subwoofer és a center meg a hátsók. Bár akkor azt nem értem, hogy a dárióval/cd-vel miért volt jó. Mindegy most a filmeknél max az a kis eltérés van mint itt előttem lévő kollégának.
Hiába még ismerkednem kell vele, előtte egy thomson 5.1 volt, az nem ez a kategória..Még egy kérdés:
Ha még egy "szett-darabra" lenne pénz, Ti mit vennétek meg, a centert a két hátsó hangfallal, hogy legyen 5.0, vagy a subwoofer-t és 2.1 lenne? -
-conrad-
addikt
válasz
#67688960 #1554 üzenetére
Már csak olyan alap gondjaim vannak, mint a rendszer bekötése
Az erősítőt összekötöttem a hangfalakkal, meg belekötöttem az otthoni dvd-lejátszót. 1 Koax kábelt és 1 video kábelt használtam az összekötéshez, mikor zene cd-t hallgattunk rajta akkor nagyon szépen, és kb. olyan hangosan is szólt, mint a tuner része az erősítőnek. Viszont mikor beraktam egy filmet, akkor az nagyon halknak tűnt, nagyságrendekkel halkabbnak mint a cd vagy tuner. Utána mégmegpróbáltam a digtv-s vevőegységet belekötni, de az volt az igazán rossz, mert olyan halkan szólt mint a fene.kb. nulla decibelen hozta tv hangerejét..
) - 2 rca kimenet + video kimenetet használtam a bekötéskor, nem kötöttem mellé.
Szóval nem tudom mi lehet, a dvd film esetében azt hittem, hogy én vagyok a béna, és az erősítőt nem tudom belőni, mert a film 5.1-es a cucc nálunk meg csak 2.0, de a tv adás az ugye 2.0 és az is így szólt. -
imibogyo
veterán
válasz
#67688960 #1502 üzenetére
Nem tuom.......
Csak érdekel, gondolom, több, vagy erőteljesebb lenne a mély, nem hangosabb (mármint ne nyomja el a frontokat vagy ilyesmi) csak alacsony hangerőn is jobb lenne. De a kiszemelt Wharfi S15 (38 cm-es tányér), vagy a Yamahanak a 900SW Soavo, sztem egyedül is bőven elég lesz egy családi házba, azon belül vagy 12, vagy 20 m2-be (még nem tudom, melyik szoba lesz az enyém)
-
Tuya
tag
válasz
#67688960 #1488 üzenetére
hat nem tudom,hogy mi tortent vele,de kapora jott,mert nem voltam megelegedve a teljesitmenyevel...igy legalabb jogosan viszem visssza....ez nem normalis erolkodo amugy hanem sima 5,1hez egy subwoofer+erosito egyben,es sajna valoszinu en csesztem el,mert mikor az elejen bekotottem a hangfalakat akkkor szoltak,aztan egyszer mar csak nem....azert remelem rendben visszaveszik,a gond csak az ,hogy penz lenne a legjobb,vagy max levasarlom masra,masik nem kellene belole,mert nem "robbantotta" szet a szobat
-
válasz
#67688960 #1432 üzenetére
Én még mindig nem értem, hogy most mit akarsz mondani.
Ezek az adatok stimmelnek. Tud valójában 2x75W minimumot sztereoban.
Tud 130W-ot 6Ohm-on (IEC mérési módszer), 160W-ot (JEITA mérési módszer), egy csatornán meghajtva. Hiába van odairva, hogy 7x130 és 7x160, az csak azt jelenti, hogy van 7 darab csatornája, amik egyenként tudnak 130 / 160 wattot. Együttesen nem.
-
válasz
#67688960 #1430 üzenetére
Tudom mi van a kézikönyvben, de az erősítőn lévő matricán meg ez szerepel. Magyarul ez is csak egy vevőátverés. Jajj de jó, van egy 7.1-es erősítőm, ami csatornánként 130W-ot tud. Igaz, hogy ez fizikai képetelenség, mivel az erősítő tápja nem is vesz fel akkora teljesítményt, mint ami 7 csatorna 130W-al való meghajtásához kellene.
Amit te idéztél amúgy az a sztereo-ra vonatkozik, a teljes idézet:
"75 watts minimum continuous power per channel, 8 ohm loads, 2 channels driven from 20 Hz to 20 kHz, with a maximum total harmonic distortion of 0.08%" -
-
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nyaralás topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Home server / házi szerver építése
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest