- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok, egy gyors segítségre lenne szükségem.
A gépem és az erősítőm szeretném összekötni úgy, hogy 5.1-es jel menjen át. Ez viszonylag nagy távolság (10-12m) így az optikai kábel kilőve.
Milyen megoldást javasoltok?
Alaplapomon ilyen csatlakozók vannak:gigabyte ga770t usb3
Az erősítőn pedig ilyenek: yamaha rx-v361köszönöm előre is!
-
-conrad-
addikt
Egy kérdésem lenne:
a szórakoztató elektronikai eszközökben milyen típusú optikai kábelkimenet/bemenet van?
Olyasmire gondolok, hogy DVD és erősítő összekötésére alkalmas-e az LC illetve az SC kábel, vagy ez a csatlakozótípus csak a számítástechnika sajátja? -
-conrad-
addikt
dupla lett
-
-conrad-
addikt
Béna kérdés lesz:
Ha van egy erősítő (yamaha rx-v361) amire eddig nem volt kötve subwoofer, így ki volt kapcsolva benne. (subwoofer - none a menüben) Most van egy rákötve (wharfedale powercube 10+) de nem szeretném mindig használni.
Ha csak simán lekapcsolom a mélyládát és az erősítőn beállítva hagyom (subwoofer - yes a menüben) azzal nem okozok semmit ugye?
Tudom hülye kérdés, de nem akarom, hogy ne kapjon terhelést aztán elszisszenjen a végfok vagy ilyesmi. -
-conrad-
addikt
Sziasztok!
nem szorosan ide kapcsolódik, de mivel itt remek segítséget kaptam a házimozi vásárlásomkor legutóbb, gondoltam hogy egy kis segítséget kérek Tőletek is:
A feladat az lenne, hogy a pc-től valahogyan elvigyem a jelet wireless a hifi-ig. Ez elsősorban audio jel lenne, de ha van megoldás akár a video jelet sem lenne rossz átvinni. Költséghatékony megoldás kellene, mert bár wireless net van a lakásban egy htpc-t azért mégsem szeretnék beszerezni jelenleg.
Három ötletet kaptam eddig, nem tudom életképes-e valamelyik egyáltalán.
Nincs valami ötletetek? -
-conrad-
addikt
-
-conrad-
addikt
válasz
canniball #1662 üzenetére
Ugyanezt a szettet vettem meg én is a MM-ban, nekem a 2 hangfal dobozából az egyikben volt benne a garipapír, ami egy párra vonatkozott a center+2 hátsó papírja is a doboz teteje alá volt beszuszakolva.
Nekem is azt javasolták, hogy ne erőltessem meg, csak normál hangerőn hallgassam egy ideig, én olyan -30 dB-ig tekertem fel attól függően, hogy melyik bemeneten milyen hangos volt.
-
-conrad-
addikt
válasz
#67688960 #1561 üzenetére
Bocsi mindenkitől, én azt hittem, hogy elég az, ha 2ch. stereo van belőve az erősítőben, de a basic menüben be volt kapcsolva a subwoofer és a center meg a hátsók. Bár akkor azt nem értem, hogy a dárióval/cd-vel miért volt jó. Mindegy most a filmeknél max az a kis eltérés van mint itt előttem lévő kollégának.
Hiába még ismerkednem kell vele, előtte egy thomson 5.1 volt, az nem ez a kategória..Még egy kérdés:
Ha még egy "szett-darabra" lenne pénz, Ti mit vennétek meg, a centert a két hátsó hangfallal, hogy legyen 5.0, vagy a subwoofer-t és 2.1 lenne? -
-conrad-
addikt
válasz
bajnokpityu #1557 üzenetére
Na akkor megpróbálom mégegyszer:
a dvd-t a következőképpen kötöttem be : hang - coaxial out dvd-ből bele a coaxial in-be az erősítőn. Leírás szerint ez az ajánlott bekötés, az "alternatív"pedig az rca kábel, de a dvd-nek csak 5.1es rca kimenete van, így az kilőve. Emellett egy video kábelen megy a kép.
Míg a zenecd-k szépen szólnak - ugyanakkora hangerőn, mint a rádió - addig a dvd filmeket a következőképpen tudom leírni: a rádión beállítok egy normál hangerőt, ahol élvezető a zene stb. átkapcsolok a dvd-re, és nem értem a szöveget.. szóval elég nagy a különbség, nem csak az ami a film miatt kellene, hogy legyen. A filmeket cseréltem, nem is csak az a film halk. Az erősitő alapbeállításokon van, 2ch stereo-ra állítottam csak.Arra gondoltam először, hogy valami miatt a dvd-vel van a gond, ezért átdugtam a digitv-s szatelitvevőre. Ott 2 rca-n jött a hang, +1 a video jel. Ott még halkabb volt, pedig a tv adások nem 5.1-ben jönnek.
A 0 decibellel kb. tisztában vagyok (tanultam anno
) azért írtam be, mert a hangerő -60-tól kb. +20 dB-ig szabályozható, és mivel írtam a típust, gondoltam akinek van ilyen az tudja miről beszélek.
Még megpróbálom a hangot scart-on kihozni a DVD-ből és úgy megnézni mit csinál, de lehet, hogy az erősítőnél nincs valami beálítva...
ui.: a rendszer csak 2.0 jelenleg és minden (mind a kettő
) hangfal be van kapcsolva.
-
-conrad-
addikt
válasz
#67688960 #1554 üzenetére
Már csak olyan alap gondjaim vannak, mint a rendszer bekötése
Az erősítőt összekötöttem a hangfalakkal, meg belekötöttem az otthoni dvd-lejátszót. 1 Koax kábelt és 1 video kábelt használtam az összekötéshez, mikor zene cd-t hallgattunk rajta akkor nagyon szépen, és kb. olyan hangosan is szólt, mint a tuner része az erősítőnek. Viszont mikor beraktam egy filmet, akkor az nagyon halknak tűnt, nagyságrendekkel halkabbnak mint a cd vagy tuner. Utána mégmegpróbáltam a digtv-s vevőegységet belekötni, de az volt az igazán rossz, mert olyan halkan szólt mint a fene.kb. nulla decibelen hozta tv hangerejét..
) - 2 rca kimenet + video kimenetet használtam a bekötéskor, nem kötöttem mellé.
Szóval nem tudom mi lehet, a dvd film esetében azt hittem, hogy én vagyok a béna, és az erősítőt nem tudom belőni, mert a film 5.1-es a cucc nálunk meg csak 2.0, de a tv adás az ugye 2.0 és az is így szólt. -
-conrad-
addikt
Az erősítő 47 volt (44 a legolcsóbb helyen depo-n) a hangfalak meg 39.990-be kerültek (a pár).
De tényleg az a típus ami 40esként van fenn a weben, viszont 40est meg valami 70ért találtam a neten máshol..
Na és, hogy hol... a Mediamarkt-ban.
Tudom, lehúzós, hely, de nem vagyok budapesti, így a száll. költség kb. ennyi lett volna (az a 3k különbség) és nem 100000%, hogy lett volna raktáron. -
-conrad-
addikt
Én nem is azt akartam venni, én ezt vettem meg:
Mondjuk azt nem értem, hogy ez van a dobozán:
CR2-30 - az így néz ki: cr-30
De az enyém nem ilyen, mármint ami benne van! Ilyen van benne (meg a doboz rajzán is) cr-40
Ez meg úgy néz ki, mint a cr-40... szóval nem értem, de végülis nagyon jól szól.(csak nem merem felhangosítani mert a szomszédok kinyírnak
)
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
itt a karácsony, és szeretnénk magunkat egy házimozi rendszerrel meglepni. Dvd lejátszónk van, és szinte alig találtunk erősítő+hangfal szetteket, pedig nekünk ilyenre lenne szükségünk. Eddig az olyan 5.1es rendszerekhez voltunk szokva, amiket ugye dvd-lejátszó+5 hangszóró(cska) árulnak, szóval nekünk egy komolyabb rendszer ég és föld különbséget jelentené.
Erősen határt szab a lehetőségeknek a pénztártánk, így a tanácsadásnál pls. ne ajánljatok nekem 100K+os rendszereket.
Szóval nem húzom tovább, kinéztünk egy Yamaha RX-V361-et, igazából az igényeinket tökéletesen kielégíti. Néztük a 461-et is, de igazán nem használnánk ki azt a többletet amit nyújt.
Mivel az erősítő a készleteink jó felét fel is éli, ezért a hangszóróknál egy olyan kompromisszumon gondolkodunk, hogy első körben 2.0-ra ruháznánk be, majd később 5.0 és egyszer egy subwoofert is vennénk a rendszerhez.
A 2.0 esetén két típust néztünk meg, a Yamaha ns-50-et, és a Wharfedale Crystal CR-40-et. Igazából nekünk a második tetszett nagyon hangzásra, egy jazz lemezen próbáltuk ki már a yamaha erősítővel. Sokkal szebb, nem tudom hogyan fogalmazzak, olyan elkülönültebbek voltak a hangszínek, míg a yamahán olyan egybemosódott volt minden. Plusz én hangszórógyártó cégnél dolgozom, és ami miatt jobban tetszett a Wharfedale pl. hogy nem papírmembrán+ szivacsszél, hanem gumiszél stb a jellemző, ez az élettartama miatt sem mindegy. (legalábbis nekem ami tapasztalatom volt vele,hogy a szivacsszél pl. rosszabb sokkal)
Körülbelül ez a maximum amit szánnánk rá, szóval lehet, hogy vannak "csak" tízezerrel tőbbért komolyabb szettek, de igazán nekünk 70% filmnézésre és 30% zenehallgatásra kell, és ilyen "otthoni lazítós" hallgatásra.
Mi a véleményetek ezekről a típusokról? Vagy tudtok esetleg valami ebben az árban jobbat?
Esetleg ami ilyen minőség, de olcsóbb? nem lenne rossz az 5.0-val indítani, de ha ezek maradnak akkor max. jövőre valamikor. -
-conrad-
addikt
válasz
-conrad- #321 üzenetére
Ehh, ami lemaradt:
Jó a linkelt cucc is, csak jobb lenne ha:
- rádiós erősítő lenne amibe én dugok dvd-t nem ilyen egybeépített cucc
- lehetne aktív a mélyláda.
..és most olvasom, hogy valami easy fit színkódolt csatlakozói vannak a linkelt phillips cuccank így sztem nem is rádiós..
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
azután szeretnék érdeklődni, hogy ismertek-e olyan típusú 5.1-es házimozi erősítőt, ami nem vezetéken, hanem rádiós vagy optikai úton kommunikál a hangszórókkal. Valahol már láttam egyet de nem tudom merre. NEm akarom körbevezetékezni a szobát, elég nehézkes lenne elvinni a kábeleket. Valami pénztárcabarát márka érdekelne, szóval a többszázezres nagyságrendű hi-tech cuccok nem..
Közben találtam egyet, ilyesmire gondolok: [link]
Esetleg ezzel/más márkával tapasztalat?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Akciókamerák
- LEGO klub
- Túra és kirándulás topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Crypto Trade
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest