- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Pityke78 #19464 üzenetére
Iszonyatos nagy butaság, amit kitaláltál, eszedbe ne jusson megvalósítani!
(#19468) mouse1
Fel nem foghatom, miért azonosítja mindenki a szubládát a hangerővel????????????????
Olyan mélyhangokat szólaltat meg, amikre a többi doboz nem képes, de a hangereje nem emelkedik ki a többi közül, szinte észre sem venni, hogy működik. -
zetecR
addikt
válasz
Pityke78 #17599 üzenetére
Faroudja DCDi képjavító áramkör
A progresszív pásztázási feltaláló Faroudja által készített DCDi (Directional Correlation Deinterlacíng - irányított korrelációs progresszív átalakítás) áramkör egy olyan erőteljes képjavító eljárást alkalmaz, amely mozgáselemzéses technológiát alkalmaz a konkrét torzítások felismerésére és kijavítására bármilyen videó, film vagy vegyes üzemmódú lemez esetén. A DCDi kiszámítja és nyomon követi az élek elmozdulásait, és arra használja ezt az információt, hogy optimalizálva töltse ki a hiányzó képpontokat. Ez drámaian javítja a mozgó képek minőségét, megszüntetve az élek szaggatottságát, amelyet általában az interpolálás hoz létre.
Tovább is van, mondjam még?
Hollywood Quality Video (HQV)
Egy kis marketing anyag:
A Silicon Optix (a Realta chip forgalmazója) és a Teranex (nagyfelbontású, professzionális műsorszóró platformok forgalmazója) a kiemelkedő minőségű, Hollywood Quality Video elnevezésű termékkel igencsak magasra helyezte a mércét. A Teranex műsorszóró platform integrálódott a Realta chipbe. A Teranex szoftver algoritmusai, amelyek több mint 100,000 órai tartalmi ellenőrzés során tökéletesedtek és a szakmában elismerten kiváló minőségi szintet értek el, beépültek a Realta program futtatására.
A HQV chiphez használatos Realta-architektúra tartalmazza a szakma legelső, teljesen szoftver-programozású videó-tömb processzorát, amely másodpercenként 1 trilliónál is több művelet elvégzésére képes, külön képjavító modullal és végpontok közötti valós 10 bites képfeldolgozási lehetőséggel rendelkezik. Az említett alaptechnológiák megfelelő kombinációja teszi lehetővé a duális, nagyfelbontású képi adatfolyamok egyidjű feldolgozását, így válik a HQV a házi szórakoztató elektronika és a professzionális videómegjelenítő termékek javára.
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #17594 üzenetére
Akkor figyelj:megpróbálom érthetően leírni.De minőségjavulást nem biztos hogy nyersz velük.
Azt ugye tudod hogy képkockákból áll egy film? És egy képkockának van x és y oldala. 1.:Ismered a képszerkesztő programokat? Csináltál már átméretezést velük? Na a skálázó is ezt csinálja majdnem:beirja hogy ami eddig pl 840x480 vagy akár 1024x576 az legyen 1920x1080.tanultál általános iskolában vektorszorzást? AxB = A'xB'. Ezt minden képpel megcsinálod háromszor így a szinek is megvannak.
2,:Vagy létrehozol egy fekete-fehér képet és annak a többi összetevőjét(luminancia és crominancia,kiegészitve -piros és-zöld információkkal.) és azt felszorzod.
3,: De elég ha a mátrixra gondolva a számfolyamot megszorzod úgy hogy a sorvégek és az oszlopvégek ennyivel megnőjenek és meléjük-mindkét irányban ugyanenyivel megnőjenek az azonos szinű pixelek és az élek ne mozduljanak(gondolj a vektorgraifkus szerkesztésre)..
Mindhárom elvet alkalmazzák.Ezek egyikét képzeld besüritve egy algoritmusba,és egy jobbb mikroszámitógép már helyből megcsinálja neked elegendő sebességgel másodpercenként akár 120x is, pl Pana 3D plazma1080-as motion resolutionnal. -
hétalvó
addikt
válasz
Pityke78 #8217 üzenetére
Az egy vadallat gep
Par otlet. klite ujrarak, reset setting, 5.1 speaker, A3filter mindenre.
AC3 filter spdif be, DTS be
realtek driver spdif engedelyezese, vita/win7 default audio SPDIF
ha az optika kabel pirosan vilagit akkor mar alakulerositod speaker setup es kapcsold be az osszes csatornat/hangfalat, erdemes leelenorizni egy test hanggal, esetleg mikrofonos kalibrilas(nem tudom van-e)
es jo lenne ha a film is 5.1-es hanggal lenne tomoritve AC3 nem egyenlo 5.1-el. azert prologic-ba kapcsolva az erositot akkor is kellene terhangnak lennie.
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #8217 üzenetére
kodekpakkok szoktak kavarni, pulsz vista és win7-nél külön át kell kapcsolni spdifre amit konfigolni is kell alaból csak a 48khz dd jel van bejelölve, ezért csak ilyen jel megy ki
(#8220) dhcodoki:nálam ki lehet választani a pure módot sőt akár all mono-t is dd 5.1-es filmnél is
lehet hogy hdmi csatinál, vagy a tiéden nem lehet -
Vidala
senior tag
válasz
Pityke78 #7854 üzenetére
Elvben működhet a dolog, egy kísérletet megérhet. Az erősítőbe bekötöd a digitális jelet, aztán az erősítő valamelyik analóg kimenetén továbbítod a TV-re.
Viszont túl sokat ne várj tőle. Régebben próbálkoztam számítógép régebbi CRT TV-re kötésével (egy az egyben analóg jelet továbbítottam), de csapnivaló képminőség volt az eredmény. A filmek még csak-csak közelítettek az átlagos TV adások szintjéhez, de a windows asztal az már fájt.
Ráadásul a dolog érzésem szerint túlmutatott azon az egyszerű tényen, hogy a CRT TV-k felbontása meglehetősen alacsony, mert a kontraszt, meg egyéb hasonló nyalánkságok valahogy még sokkal rosszabbat adtak ki, beállítani meg hiába is próbáltam.
Szóval nekem nem tűnt igazán használható megoldásnak. -
Dassler
őstag
válasz
Pityke78 #2725 üzenetére
Én mondjuk a saját szériájából venném hozzá, hangzásban biztos, hogy azzal lesz a legjobb. Tehát 902i (esetleg 903i - ez bipolar, ha olyan a helyiség, ahová kerülne) ill. 905i, bár új áron inkább egységenként 55 ill.40. Esetleg használtban is érdemes lehet ezeket megézni.
-
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #1961 üzenetére
hát, folyamatosan a te problémád a téma, csak eddig nem tudtad
olvass vissza a álltalában ha jól láttam a denon itt a favorit, vagy a yamaha, esetleg onkyo, nálam az uccsó, izlés kérdés
az 5.1vagy 7.1 szerintem annyira nem számít, meg is nem emlékszem, hogy láttam-e már 7.1-es filmet, a nagy többség DD 5.1 ritkán látni DTS 5.1-est nagyon ritkán DD-EX-et és DTS-ES 6.1-et
Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest