- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
BoGyo[ME] #1801 üzenetére
Sziasztok!
Hosszú utánajárást követően sikeresen beszereztem egy Denon 1908-aserősítőt és egy Dali 5.0-s szettet (Concept 6 front, Concept 2 surround/front2, és egy Concept Center)
Kérdésem elsősorban a Denon-tulajokhoz szól, hátha már ők is találkoztak ilyesmivel:
A hangfalakat két külön szobában használom (2.0+3.0), és pont ebből fakad a problémám: ha a távirányítóval váltok át a források között, pl. QuickSelect-el akkor bármilyen zónabeállításban is hallgattam előtte, mindig átállítja a zónát Speakers A-raNem tudja valaki, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy ne piszkálja magától a zónákat?
-
törölt tag
válasz
BoGyo[ME] #1841 üzenetére
Na, belenéztem most már a 361-es yamahána a paríjába
és szerintem tudja ami neked kell.
Egész máshogy van mint az átlag(szerintem eleve így kellett volna csinálni ezeket) az "A" maradt a fő teljes értékű sztereó, és a "B"-re költöztették az 5.1 hangszóró szettet.
Tehát tudnia kell használni mindkettőnél a digitális forrást, de hogy egész biztos legyen próbáld ki valahol. -
törölt tag
válasz
BoGyo[ME] #1841 üzenetére
Azért mondtam a multi zónát, mert akkor biztos hogy megy a digitális jel is a "B"-n.
Azt ami neked kell, hogy A+B pár szóljon azt mindenerölködőnek tudnia kellene, hiszen már a sztereók is tudták talán a kezdetektől.
Akkor olyat keress ami a digitális jelet is küldi a "B"-re, de ennek nem feltétele hogy zónás legyen, Yamaha, vagy Denonban lehet van ilyen.
(Yamahákból szerintem 505 onkyo árában már több zónásat is kapsz) -
Zsót112
tag
válasz
BoGyo[ME] #1842 üzenetére
Ja bocsi.
Akkor tulajdonképpen egy digitális bemenetre és két egyszerre hajtható front kimenetre van szükséged, ha jól értem.
Ha jól látom a 1508-ason is van koax és optikai digitális bejárat, ami ok.
Ha minden igaz (mivel az A és a B csatorna ledje is világít, a leírásában pedig ez van: Front-Lautsprecher A/B: A, B, A+B) egyszerre az A+B front terminál is hajtható szimultán [link] (van nagyobb kép is meg leírás), ami szintén ok.
Most már csak az a kérdés, hogy a két szett terminál mögött dolgozó 1 db végfok mit szól a dologhoz. A 1508-as hátulján ez van: front A + B: 12~16 ohm, front A or B: 6~16 ohm. Tehát elméletileg 12-től 16 ohmig terhelve rámehet két hangsugárzó, de hogy meg bírja-e őket rendesen hajtani az már más káposzta, meg ott az ellenállás is, de ehhez nem értek, hátha más igen.
Van még egy ötletem: van egy olyan funkció, hogy 5/6/7 csatornás sztereó, bekötöd a két frontot rendesen és a surrond back helyére a második "zónát", így lesz egy 5.1-ed meg egy 2.0-d. De !!! ez egy DSP mód, nem tudom hogy kiemelve a +2 hátsó csatornát milyen lesz a hang (valszeg nem túl jó). Ha hallgatni akarod a cuccot mindenhol, akkor azt csak sokcsatornás sztereóban teheted, tehát az összes hangfal szólni fog, nem lehet csak azt az egy párt használni és amikor csak mozizni akarsz ki kell kapcsolni a +2 hátsó csatornát mert mozinál a szomszádban is szólna az effekt.Hát nem tudom segítettem-e vagy csak összezavartalak
-
Zsót112
tag
válasz
BoGyo[ME] #1835 üzenetére
Szia!
gog-nak igaza van az Onkyo 605-os tud két zónát egymsától függetlenül is. A Denonok sajnos nem. A mostani szériából a 2308-astól (205K) fölfelé van ilyen funkció akkor meg jobban kijösz, ha veszel egy sztereó erősítőt is, vagy egyszerre csak egy forrást hallgatsz és váltasz az "A" és "B" hangszórók meghajtása között, esetleg mehet egyszerre a kettő, ahogy gog is írta.
(Érdekes, hogy a bi-ampot csak a 1708-astól ajánlja a denon a honlapon, egy másik helyen meg azt írják, és ennek van értelme, hogy van A+B független hangsugárzó meghajtás már a 13xx-es szérián is.)
-
törölt tag
válasz
BoGyo[ME] #1835 üzenetére
605-ös asszem mindenhogy meg tudja hajtani az "A"-t meg a "B"-t is, úgy is hogy két helységben akár két különböző forrásból is mehet
de ha az egyik szobába csak analóg forrásból akarsz hallgatni 2.0-t ez lesz a "B" és a másikba digitálisból is ez lesz az "A" akár 7.1-et, akkor az 505-ös ezt tudja, úgy hogy analóg forrásból(a sima rádió is az) egyszerre hallgathatsz mind a két helységben -
-conrad-
addikt
-
törölt tag
válasz
BoGyo[ME] #1801 üzenetére
Ez egyszerű, a 5.1-et felejtsd el!
Kétszer egy pár normál szélessávű hagfalat vegyél. Egyik az "A" másik a "B" pár.
Az hogy egyszerre szóljon az nem gond ezt szerintem mind tudja(azért kérdezz meg egy v361-es tulajt vagy olvassd át a manualt), komolyabb erősítővel már két félét is tudsz majd hallgatni egyszerre a két helységben, azt hívját "multi zona"-nak.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Bittorrent topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest