Keresés

Aktív témák

• BoGyo[ME]

tag

válasz BoGyo[ME] #1801 üzenetére

Sziasztok!

Hosszú utánajárást követően sikeresen beszereztem egy Denon 1908-aserősítőt és egy Dali 5.0-s szettet (Concept 6 front, Concept 2 surround/front2, és egy Concept Center)

Kérdésem elsősorban a Denon-tulajokhoz szól, hátha már ők is találkoztak ilyesmivel:
    A hangfalakat két külön szobában használom (2.0+3.0), és pont ebből fakad a problémám: ha a távirányítóval váltok át a források között, pl. QuickSelect-el akkor bármilyen zónabeállításban is hallgattam előtte, mindig átállítja a zónát Speakers A-ra

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy ne piszkálja magától a zónákat?

• BoGyo[ME]

tag

válasz Zsót112 #1844 üzenetére

Természetesen összezavartál :) , de igyekszem felnőni a feladathoz, és értelmezni amit leírtál (félig már sikerült...)

Szóval köszi az info-t (meg monstre-nek, gog-nak és nyunyu-nak is), most már kezdem érteni a dolgot, úgyhogy lassan nyakamba veszem a várost és a gyakorlatban is belevetem magam a utánajárásba..., ha sikerül valami jót összehoznom, majd eldicsekszem... ;)

• BoGyo[ME]

tag

válasz Zsót112 #1840 üzenetére

Bocs, biztos félreérthető voltam:

Nekem csak annyi kellene, hogy az erősítő mindkét zónát egyszerre és külön-külön is meg tudja hajtani ugyanabból a digitális forrásból származó jellel..., nem tudod véletlenül, hogy a Denonok tudják-e ezt?

• BoGyo[ME]

tag

válasz #67688960 #1838 üzenetére

Köszi, de a multi-zónát nem használnám ki (gyakorlatilag egylégterű a két szoba, zavaró lenne...), a kétzónás dolog pont azért tetszett meg, mert így azonos zene zenghetne a fél (igazából kb. 2/3 :) ) lakásban...

A gondom az, hogy "életvitelszerűen" :) pont a 2.0-át hajtanám meg a digitális jellel (kb. 7 méteres kábel kell a számítógép és az erősítő közé, az meg analógból szerintem már kicsit sok...), a többi hangfalat a másik szobában szerintem csak hétvégente használnám...

Ezt leszámítva nekem tökéletes lenne az 505-ös...

• BoGyo[ME]

tag

válasz #67688960 #1827 üzenetére

Hoppá :Y ! Köszi az infot!

Ez némileg változtat a leányzó fekvésén... :(( - de azért talán még így is "lesz szex" ;] , mivel a HK AVR-132 kiesett a játékból, a másik szóba jöhető márka pedig a Denon lenne, csak még nem sikerült kideríteni, hogy az AVR-1306-os, az AVR-1507-es, vagy azAVR-1508-as meg tudja-e hajtani mindkét zónát a digitális forrásaból származó jellel...?!? :F
    (Pont a "B" (analóg) zónát használnám leginkább (2.0-ban JBL Balboa 30-as hangfalakkal a számítógépről és a TV-ről jövő digitális jellel...)

Valaki nem tudja a választ?!?

Még egy kérdés - bár kissé barbár -: szerintetek mi lenne akkor, ha az Onkyo 505-ös "A" zónájára kötném az összes hangfalat, de két szobába helyezném el őket..., be lehet azt vajon állítani, hogy a surroundokra is a frontnak megfelelő jelet küldjön és ne szórakozzon térhangzással???

(Bakker, eredetileg kevesebbet szándékoztam mindenestől rákölteni a hang-rendszerre, mint a 1508-as magában... :B ; lehet, hogy így márciusra fog csúszni a vásárlás... :O )

• BoGyo[ME]

tag

válasz stavross #1828 üzenetére

Kösz az infot! (időközben én is elolvastam a manualt, csak nem hittem a szememnek :) )

Akkor ez ugrott... :O

• BoGyo[ME]

tag

válasz #67688960 #1821 üzenetére

De nekem tetszik az 5.1 megoldás! (a szett kb. annyiba kerül, mintha a center nélkül összevásárolnám a hangfalakat); lehet kicsit félreérthető voltam: a subot is használnám, csak még nem tudom, hogy hol és melyik hangfalakkal (majd kitapasztalom). Lehet, hogy luxusnak tűnik beszerezni egy használni nem tervezett centert is, de ebben az esetben, később bármikor összerakhatnék egy 5.1-et, ha "olyanom lenne"... :)

Kérdés, hogy a JBL 10-esek hogy fognak muzsikálni magukban frontként :F (esetleg a subbal megtámogatva)

Viszont a manual átböngészése után olybá tűnik, hogy a RX-V361-es sajna nem tudja egyszerre megszólaltatni a két zónát... :( (bár örömmel venném, ha egy 361-es tulaj megcáfolna, vagy - igaz jóval kisebb örömmel - megerősítene); szóval most az Onkyo TX-SR505E-nél járok..., vagy pedig - mivel a hangfalak kaphatók a HK AVR132-essel is szettben - egy HK-nál... (csak még azt nem sikerült kiderítenem, hogy ez utóbbi meg tud-e szólaltani egyszerre két zónát...)

Szerintetek? Esetleg más javaslat hasonló árban? (Tudom, tudom: hallgassam meg őket; de melyikeket is?)

Más: optikai hangkábelt ugye lehet "hosszabbítani", 7 méteresre lenne szükségem a számítógép és az erősítő közé, ez ugye összerakható egy 5 és egy 2 méteresből...?!?

• BoGyo[ME]

tag

Sziasztok!

Az utóbbi néhány napban átnyálaztam a legutolsó 1000 hsz-t - de egyre butábbnak érzem magam (pedig házimozi-ismeretek terén nem igazán volt honnan romlanom... :B ). Az eredeti tervek szerint az új TV-mből szerettem volna tűrhető hangokat kicsiholni, kb. "belépő szinten":

Az 1. ötlet egy 2.1-es számítógépes hangfalszett (pl. Logitech z3e) volt, de a TV-men optikai hangkimenet van... (és egyébként is Cifu meg a többi szaki az LCD-TV topicban meggyőzött az erősítő+hangfalak létjogosultságáról :D , úgyhogy most itt vagyok...)

A 2. ötlet egy egyszerűbb sztereó rendszer lett volna: Yamaha RX-V361 + 2db JBL Balboa 30 hangfal, amit a TV-mre kötve használnék a hálószobámban...

Most ott tartok (és erről érdekelne a véleményetek), hogy a 361-es erősítő mellé venni kellene egy JBL Balboa 5.1 szettet viszont a hangszórókat külön használnám két szobában (mindkét szoba kb. 25 nm-es, középen gyakorlatilag folyamatosan összenyitva egy böszme nagy (130x265-ös) ajtóval):

Az erősítőre a számítógépem (optikain), egy LCD TV (optikai) és egy CRT TV (scart out-rca-n) lenne rákötve + esetenként egy-egy noteszgép (jack-rca-n); míg a hangfalak közül a frontokat az LCD TV-hez (hálószoba), a surroundokat a nappaliba (ott van a CRT) raknám, a subwoofer helye még kérdéses, a center meg felesleges (talán eladom... ;) )

Szóval a lényeg az, hogy az 5.1-es szettet szétszedném egy 2.1-re meg egy 2.0-ra. A kérdésem: szerintetek nagy hülyeség az elképzelésem, vagy sem; és esetleg megoldható-e az, hogy mindkét szobában szóljon ugyanaz a számítógépről lejátszott zene? (félek, hogy ezzel az erősítővel csak felváltva menne a dolog... :( ). Esetleg milyen építő jellegű kritikátok, tanácsotok lenne?!? :U

U.i.1.: 5.1 nem kell; ki sem használnám, meg a szobáim sem igazán alkalmasak hozzá...
    U.i.2.: Bocsi a "túlrészletezettség" miatt... :B

Aktív témák

Hirdetés