- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
NE vedd sertesnek, de amit eddig itt osszevissza muvletel az a mostni fenyeben egyszerun a kzreohesj kategoris:- (
Menm azal kezded hogy penkeresit munkara kell, es akkor: egy vagy kulomozo hejejeknm /pl: mozgatas: rekkelheto cuccokkal/ mekkora a hejjszin/ek/ mennyi teheles egyben kell-e video resz cseszegetese, vagy egy dvdo-val inkabb megoldhato stb. meg mittom en
Es a hejedben nem itt erdeklodnek hanewm felkersne egy ezzel fogllakoz ceget kernek ajanlatot es abbol lehetne elindulni. /es max arra kerni vlemenyt/udv
neduddki
-
törölt tag
Csak kiványcsi vok. Meg aztán tovább nézegettem ezt, és nem lehet rosz a 11.2 egy kellően nagy teremben. Meg a honlapot is, hamár ott jártam.
Ezért mondok mást, vagy három A-S2000-es kijön az árából ami szebben és erősebben szólhat zenére. És jobban ki tudod használni az xfi-t.
De valami effektes mozgóképes nemtommire a 11.2 durva lehet az biztos. -
neduddki
nagyúr
HI!
MIt nem ertesz ezen?
Amugy meg visszaterve a Te cuccdra, ha neki allsz mar aktivat /es ami a lenyeg: beletenni es ennyi pizt/ akkor epics meg aktivakblo az egeszet es "csak" /:- )/ egy megfelelo minosegu pream kelludv
neduddki
mod: TeJoEgiek!!! mi ment itt preout korul!!!:- )))
-
WN31RD
addikt
Számomra szimpatikus mind az SCM40 mind a lényegesen drágább aktív SCM50ASL(T), illetve, ha nagyobb a szoba és van kicsit több hely, akkor az SCM100ASL(T) is jó választás lehet. Pénztárca kérdése végülis... Én azt mondom, hogy akinek nem különösebben nagy megterhelés anyagilag az aktív SCM50 vagy az SCM100, vagy annyira szörnyen jó a füle, hogy nem csupán hallható, hanem nagyon feltűnő is, a különbség számára, annak érdemes valamelyik nagyobbat választania, de az SCM40 is bőven van annyira jó, hogy én nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki relatíve olcsóbban szeretné megúszni a dolgot. Ez független attól, hogy sztereoban vagy házimozi rendszerben gondolkodunk-e.
Ha drágállod az SCM100 alapú rendszert, hallgass meg egy hasonlót SCM40 alapon összerakva. Lényegesen olcsóbb lesz, viszont nemigen lesz csalódás az sem.(A 18000 USD egyébként az aktív vagy a passzív SCM100-ra vonatkozik?)
-
dabadab
titán
Az unbalanced az a sima jelatvitel, amikor csak egy droton meg a jel, a balancednel meg ket droton megy, mert ez jelentos vedelmet ad a kornyezeti zajok ellen (az ethernetes UTP kabelek remek peldakent szolgalhatnak, bar ott nemileg mas az implementacio).
A ketto kozott meg kell egy konverter, amit balun neven is emlegetnek. -
WN31RD
addikt
Nem tudok róla, hogy lenne a weboldalukon árlista (nem mondom, hogy nincs). Itt találsz egy amerikai árlistát, nagyságrendileg jó ez is, de azt javaslom, írj nekik, és kérj listát a számodra érdekes hangfalak árairól. Valószínűleg arról is pontosan fognak tudni tájékoztatni, hogy a Magyarországra szállítás mennyibe kerül.
Szerk.: Igazán szívesen. Az ATC-vel nagyon meg vagyok elégedve, szívesen ajánlgatom.
-
WN31RD
addikt
"ja és ajánlod itt a 100-st..az mivel jobb az 50-nél , nem tudom eldönteni.."
Hallgasd meg mindkettőt, és tudni fogod.
(Egyébként a különbség annyi, hogy mélyebbre megy, és hangosabban tud szólni, bár ez utóbbinak aligha van jelentősége otthoni környezetben, mert az SCM50 is hangosabb, mint szükséges.)
-
WN31RD
addikt
Ezeket ilyen összeállításban még nem hallottam együtt, de amit külön-külön tudok a hangzásukról, az alapján működnie kell a dolognak. Továbbra is azt mondom, hogy hallgasd meg, és ha tetszik (valószínűleg fog), akkor hajrá.
Egyébként ha ennyire jól el vagy eresztve anyagilag, akkor megnézném a helyedben a "C6 Collection"-t is, illetve - hacsak nem az a helyzet, hogy nem fér el - elgondolkodnék az SCM100-on front hangfalnak, mert nem túl sokkal drágább, mint az SCM50.
Ami az erősítőt illeti, rá lehet kötni az aktív 50-eseket, de mivel nincs balanced kimenete, a kábelek érzékenyebbek lesznek az elektromágneses zavarokra (kb. annyira, mint az átlagos unbalanced bemenetű otthoni cuccok). Ha hosszabban szeretnéd vezetni a kábeleket a fronthoz (illetve a centerhez, mert az is aktív), vagy egyszerűen csak biztosra szeretnél menni, akkor érdemes egy unbalanced->balanced konvertert tenni az erősítő mellé.
Az említett Pioneer erősítőt egyébként nem ismerem, nem tudom, jó-e, erről majd talán ír más.
-
WN31RD
addikt
Mivel Nagy-Britanniában gyártják ezeket a hangfalakat, a vám, stb. nyilván nem probléma. Ha gondolod, megrendelheted akár közvetlenül a gyártól, küldenek hangfalat Magyarországra is.
Azt javaslom viszont, hogy mielőtt ennyit kiadnál hangfalra, hallgasd azért meg. Ezek a hangfalak sokak szerint és szerintem is egészen kivételesen jók, de azért ízlés dolga is, hogy bejön-e valakinek ez a fajta neutrális hangzás. Ha megnézed az általam korábban linkelt oldalt, találsz listát európai disztribútorokról, javaslom, nézz ki egy számodra viszonylag könnyen megközelíthetőt, és zarándokolj el oda hallgatózni picit. (Ez mondjuk teljesen szubjektív, de számomra pl. a Dark Side of the Moon nagyon feltűnően kihozza az ATC-k előnyeit, szóval ajánlom tesztlemeznek.)
Ha aktívat veszel, akkor előerősítőre van szükséged, tulajdonképpen csak a hangerőszabályzás és a forrásválasztás miatt. Valami komolyabb AV processzor (pl. Lexicon) balanced preamp kimenetekkel tökéletes párosítás egy aktív ATC-kből álló sokcsatornás rendszerhez, de szerintem akár kevésbé extra elektronika is megteszi.
Egyébként az 50-es egy különösen szerencsésen eltalált darab, még nem vészesen nagy méretű, de remek hangja van. Nemrég egy kiállításon beszélgettem Bob Polleyval (ATC, Operations Director), és azt mondta, ezekből adnak el a legtöbbet. Rákérdeztem a sokcsatornás rendszerekkel kapcsolatban arra, hogy pl. egy 50-es front mellé megfelelő lehet-e hátsó csatornának valamelyik entry level hangszóró, és szerinte hangzás szempontjából abszolút megfelelőek, feltéve, hogy nem akarja az ember nagyon üvöltetni őket. Az 50-es mellé a legkisebbet, az SCM7-est azért nem ajánlja. Persze ha van hozzá elég helyed és pénzed, akkor legjobb, ha minden csatorna aktív, viszont a kis passzívak amellett, hogy olcsóbbak, sokkal kisebbek és könnyebbek is, tehát egyszerűbb őket elhelyezni.
A passzívakhoz nyilván kell külön végerősítő. Ezek a hangfalak minden ellenkező hiedelem ellenére igazából viszonylag könnyen hajthatóak, az impedanciagörbéjük nagyon lineáris, névlegesen 8 Ohm körül vannak, de nemigen mennek 6.5 Ohm alá. Viszont nem túl érzékenyek, tehát teljesítmény azért kell nekik.
-
WN31RD
addikt
Az A azt jelöli, hogy aktív-e az adott hangfal. Konkrétan az ATC-k esetében az a véleményem, hogy amelyik típusból létezik aktív, abból csakis azt érdemes venni, mert olyan sokkal nem drágább, és kiváló, pont a hangszórókhoz igazított végerősítőket (hangszórónként egy-egy erősítőt, nem hangfalanként) plusz aktív keresztváltót kapsz vele. Viszont azok a típusok, amelyeket aktív változatban is kínálnak, meglehetősen drágák (nem csupán azért, mert aktívak, minden egyéb szempontból is jobbak). A legkisebb aktív, az SCM10-2 kb. annyiba kerül, mint az SCM40 (kb. 5000 USD), és bár nagyon szépen, precízen szól, a mélytartománya sehol nincs az utóbbihoz képest. Ez persze ízlés dolga, de az aktívak közül az SCM50 (kb. 18000 USD) a legkisebb, amelyet fronthangfalnak használnék, a többit csak hátsó csatornákhoz, bár talán mozihoz egy mélynyomóval megtámogatva kisebbek is megfelelőek lehetnek előre.
A SL azt jelzi, hogy a mélyhangszóró az ún. "Super Linear" technológiával készült, itt találsz róla bővebb infót.
A T az álló változatot jelöli, amelyhez nem kell állvány. Hangzásban lényegében ugyanaz, mint az állványra helyezendő, kicsit drágább, viszont nappaliba optikailag talán jobban illő változat.
-
-
bajnokpityu
félisten
olvasd már el,és értsd meg mit irtam.vagy akartam irni?
pio komolyabb házimozierősitői (300től) már élvezhetően szólnak,sőt ott már meg lehet érteni,milyen hangképet akart a pio elérni.azok már nagyon jók.de az olcsó pioknak nagyon sok számomra bosszantó hibája van.ráadásul a pio/sony/pana,stb cégek nem lehetnek mindenben jók. -
WN31RD
addikt
"ezek az atc-k nagyon ott vannak..."
Abszolút egyetértek.
Viszont igazából fogalmad sem lehet róla, mennyire nagyon vannak ott, amíg nem hallottad a saját füleddel..."csak hát az áruk nem fincsi..."
Szerintem a hasonló árú hangfalakkal összehasonlítva kifejezetten megérik az árukat, és az általad kinézett hangfalaknál nem nagyságrendileg drágábbak. Egyébként ebayen elég jó áron lehet találni időnként használt ATC-t."akkor most az 5.1 szerinted jobb mint a 7.1?"
Szerintem alapvetően egy sokcsatornás rendszer hosszabb távon elég kevés pluszt nyújt egy jó (!) sztereohoz képest. Nem rossz dolog önmagában, de sokkal inkább apró kiegészítés, mint komoly előrelépés. Zenén főleg. De ebben a véleményben benne lehet az, hogy számomra a zenehallgatás összességében messze élvezetesebb, tartalmasabb szórakozás, mint a filmezés.
Mire mész a 7 hangszóróval 5 helyett? (Igazából csak 6 csatorna lesz, mert a hátsó kettőből ugyanaz szól.) Zenei anyag nem lesz rá. Valamivel pontosabban hallod, milyen irányban húz el mögötted az autó egy akciófilmben? Először biztos érdekes, de számottevően élvezetesebbé tesz egy filmet? Erősen kétlem.
Egyébként nem vitatom a 7.1 hasznosságát nagy alapterületű teremben, de otthoni környezetben jellemzően sokkal kevésbé indokolt. A normális minőségű hangszórók amellett, hogy drágák, és ezzel a többi komponenstől vonnak el forrást, nagyok és nehezek, nem könnyű őket jól elhelyezni egy nappaliban.Szóval nem arról van szó, hogy az 5.1 jobb lenne, mint a 7.1, de utóbbinak ritkán van értelme. Általában csak azért veszik az emberek, mert divat, holott ha kicsit megállnának és gondolkodnának, legtöbbjüknek bőven elég lenne az 5.1, sőt, sokaknak az egyszerű sztereo.
Ha valakinek az akciófilmek a fő szempont, egy szavam nincs az 5.1 ellen. De akinek inkább a zene érdekes, annak a legjobb szándékkal ajánlom, hogy vegye a fáradságot, és hallgasson meg egyszer valami tényleg komoly sztereo rendszert nyugodt körülmények (!) között. Aztán gondolkodjon el rajta, hogy egy sokcsatornás rendszer árából mennyivel magasabb kategóriájú sztereót kap, és melyik mekkora élvezetet nyújt számára...
-
WN31RD
addikt
Pl. az ATC-re. Az otthonra szánt, belépő szintű hangfalaik már emberi áron (nem olcsón) kaphatók, és nagyon közel vannak hangminőségben a profi sorozathoz. Az újonnan 5000 USD körüli árú SCM40 pl. mind abszolút értelemben, mind ár/érték arányban egészen kiváló véleményem szerint (a "legkisebb" hangfal, amelyen az én fülemnek a Pink Floyd már tényleg jól, hiba nélkül, szól). Ha valakinek esetleg a mélytartomány nem szempont, akkor bármelyik kisebb testvére is remek vétel.
De ajánlom figyelmedbe a PMC, Genelec, Adam hangfalakat is, és mások bizonyára tudnak még említeni egy-két gyártót.
____Szerintem azok után, hogy az 5.1 nem igazán tetszett, elég buta dolog látatlanban beleugrani a 7.1-be, és kiszórni rá egy rakás pénzt. Hallgasd meg inkább...
____neduddki-ra ne hallgass, csak irigykedik...
Egyébként ő is klubtag a Genelecjével, szóval nem értem, miért ilyen nagy a szája. -
neduddki
nagyúr
HI!
aaaa, ne foglalkoz vel vmi 3 botus sziberia dzsunka szarnak a kepviseloje oszt azt reklmazoot ittam, ehhhh
udv
neduddki
p.s.:- )))
mod: bocs, de ez annyir a magas vot:- )
szoval fog egyket kedvenc lemezt es csamborogj ki ide es hallgatoz: bof vagy dob ucca: bof vagy /hun vanak ezek? erd torokbalint?/ bof
-
WN31RD
addikt
Hacsak nem az a helyzet, hogy a Pioneert irreálisan olcsón meg tudod szerezni, mást viszont nem, én a helyedben mindenképp körülnéznék jó alaposan más gyártók termékei között is. Ebben az árkategóriában már van választék egész jó hangfalakból.
Egyébként meghallgattad a kinézett rendszert? Ha igen, és meghallgattál néhány másikat is, hogy legyen viszonyítási alapod, akkor nagyjából tudnod kell, hogy neked mennyire megfelelő. Ha nem hallgattad meg, akkor viszont a legjobb tanács, amit adhatunk, az, hogy sürgősen pótold a mulasztást. Látatlanban hangfalat venni eléggé lutri, mert az ember egyéni ízlésétől, hallásától függ, hogy mi tetszik neki. (Én pl. ennyi pénzért már a professzionális piacot megcélzó gyártók termékeit nézegetném, egy komolyabb stúdiómonitor vagy ahhoz hasonló hangfal rendkívül jól tud szólni, de nem mindenkinek jön be az a fajta hangzás.)
Ami az 5.1 vs. 7.1-et illeti: Meghallgattad a 7.1-et...?
-
bajnokpityu
félisten
pio támogat,v mi a szöszi?vagy ismerettség?mert azért ennyire nem nagy szám a pio
előző srác pont houset akar hallgatni,neki való márka..másik.120ból hifit venni nem lehetetlen,de uj bolti cuccból már biztosan.vegyél egy denon,marantz,nad használt sztereot,meg valami hozzápasszoló hangfalat,kábeleket(ez utóbbi is nagyon fontos,és nem olcsó)
az,h a denon zeneibb,kevéssé mozis,az általánosságban igaz,de azért nagy csodát ne várj ettől a kategóriától.azaz nekem ebben a kategóriában még mindig a denon volt a legkevéssé elviselhetetlen, de részleteket,finomságokat itt még ne várj.csak nem fog mondjuk visitani,vagy brummogni.mint hasonló pénzért teszi ezt valamelyik yamaha,kenwood,stb...
magas kategóriában már lehet izlésről beszélni,h melyik márka kinek tetszik jobban,de ócsó pénzért csak a hibákat lehet palástolni.
az uj wharfik olcsók,és árukhoz képest cristal v mifene a tipus, kifejezetten versenyképesek.az én izlésemnek.hecokra hasonlót lehet mondani.árukhoz képest szerintem nagyon jók. keresztváltóikat mondjuk cserélném,talán valami terük is lenne.
house "zenére" amugy inkább ne olyat vegyél,ami nekem tetszik,nekem a hajtós,headbengelős hangfalak már nem tetszenek.neked inkább való a régi wharfi sorozat, a valdus,és közvetlen utódai.keményet tolnak a mélyben, a zenék hibáit elfedik,és az sem fog zavarni, hogy 120Hznél kiemelnek.
vigyázz,h általában a hátsó reflex igényli a rettentő preciz elhelyezést.
az álló cuccok nem annyira pontosak, teresek, és hajlamosabbak döngésre, a monitorok meg általában jó térrel rendelkeznek,de kevéssé teltek. persze magasabb árkategóriában mosódnak ezek a határok,de 200ig kb ez igy igaz. -
dabadab
titán
A hangfalaknak igazan nincs teljesitmenye (leszamitva persze az aktiv darabokat, de nalad talan csak a melynyomo lehet az), azok az ertekek csak tajekoztato adatok arrol, hogy kb mekkora terhelest visel el a hangfal.
Ha az erositot teljesitmenyet a szokasos csusztatasokkal adtak meg, akkor minden bizonnyal egyreszt siman elviszi oket, masreszt nagyon messze lesz attol, hogy barmelyikben is kart tegyen a tulzott hangero.A kulonbozo csalad lehet problemas, ugyanis ekkor elofordulhat, hogy feltunoen es zavaroan maskepp szolnak az egyes hangfalak.
Egyebkent mi inditott arra, hogy 7.1-es rendszert epitsel?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS RT-AC68U
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest