- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz
jaszy76 #186863 üzenetére
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkinek szóljak, hogy autentikus aufiofil szent celluxot csak nálam lehet kapni. Ezeket egy elhagyott texasi raktárban találták meg, a 60-as évek óta lezárt dobozban voltak. Mindössze 1799 EUR darabja, de akár egy 3mm-es csík is kategóriákat emel még egy Sokol rádió hangján is, szóval nagyon megéri ám!
-
ada19
senior tag
válasz
jaszy76 #186863 üzenetére
Amikor azt hiszed a cikket nem lehet überelni, csak a kommenteket kell elolvasni.
"2db fogvájóból, cérna segítségével készítsünk egy keresztet, a középpontjához rögzített cérnánál fogva lógassuk fel vízszintesen a zenehallgató szobában úgy, hogy törekedjünk rá, hogy ez minél inkább a szoba mértani közepén legyen."
-
Rp526
aktív tag
válasz
jaszy76 #185951 üzenetére
Kommentek gold. Én azt hittem ezeket csak szívatásból írják.. de nem.
"Ami még nagy titok, hogy ha az UTP kábel barna vezetékeire ráforrasztunk 330ohm-os ellenállást a magas hangok sokkal szebbek lesznek!" Én ezt már nem tudom elhinni, hogy komoly..Főleg a nicknév után (Szalacsi..
)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
jaszy76 #177814 üzenetére
Nyilván létezik ettől fogyasztó barátabb megoldás / cég. Lásd nekem a Monolith-okat ingyen vitték vissza. Hozzáteszem más opcióval meg sem rendeltem volna.
#177815 -KP-: Az tuti, hogy csinál egyéni terv alapján. Az hogy tervez-e így ahogy írod, azt nem tudom. Nem ismerem, én csak a munkáikat láttam a csoportban (Deli Zsolt - az első link).
-
spiky03
veterán
válasz
jaszy76 #174022 üzenetére
Igen tudom, abból szedtem ki nektek a képet megtekintésre.
Meg a szöveget is abbólmásoltam ki, mert pdf-et nem tudtam ide feltölteni.
@#174023-KP-
Semmi csak, hogy esetleg van-e valami egyéb javaslat?
A hátsókat levettem 80Hz-re.
Mondjuk, ami kicsit érdekes volt, hogy a távolságokat nem tölti fel a program, hanme azt kézzel kell beállítani.
Úgyhogy mérés után még mérőszalagoztam egyet.Mondjuk eddig még nem tudom, hogy megért-e a cserét, mert még csak tegnap egy filmet néztünk meg -50-es hangerőn.
De talán az tünt fel, hogy még jobb lett a térérzet. A center az halk volt, úgyhogy arra lehet adok még pár decibelt.Kérdés: ugyan a Professional Mode-al több mindnet kilehetne hozni a hangfalakból? Mert én Auto Mode-ban mértem. Vagy ez csak a finomhangolásra lenne, ha bele szeretnék nyúlni az általa megadott értékekbe?
-
Dorian
félisten
válasz
jaszy76 #161208 üzenetére
Nem igazán értem, miért olyan kiemelt sokaknál ez a "+ sok m2 egy légtér". És? Ha azonos a hangfalak-hallgató bázistávolsága, akkor attól nem kell nagyobb teljesítmény, hogy a szobához csatlakozik még légtér. (Igaz, hogy kisebb szobában így is némileg alacsonyabb hangerőt érzünk elégnek, de ez csupán a közelebbi falakról nagyobb arányban visszajutó, csillapítatlanabb visszaverődések miatt van, ami valójában nem kívánatos torzítás)
-
-KP-
addikt
válasz
jaszy76 #152376 üzenetére
Az biztos hogy kelleni fog a végfok. Quetznél mikor voltam, a 1723 Monitor preoutról fullra benyelte a Crown XLS1502-t. Bár hallottam pletykákat, hogy a denonnál a preout full hangerőn -3db, de nem tudom ez igaz-e. Szal lehet hogy csak 300W körül kajált be. De szinte röhögve. Mikor Jan írta, hogy a 1723 Monitorral klippelésre tudtak bírni egy 400W ATI végfokot azért hitetlenkedtem, de már nem
Persze nem kötelező ilyen hangosan hallgatni, de akinek erre igénye van, hát bizony ezek bírni fogják. Más kérdés, hogy a jó végfokkal még normál szobahangerőn is jobban fog szólni a rendszer. A "kisebb" S-es modellek nem tudom bírják-e ugyanazt, mint a nagyobbak, de szerintem sokkal azok se maradnak le. Főleg mivel THX Ultra2 az is, a követelmények pedig ugyanazok. Ha otthon torzítást fogsz hallani, azt a receiver fogja akkor csinálni, nem a hangfalak.
-
tomyka74
senior tag
válasz
jaszy76 #152376 üzenetére
Ahha köszi ,értem!
Egy ilyen Arendal szettre nekem is folyna a nyálam rendesen! Sztem tuti megmarad azért a név és a minőség valahol garancia kell legyen erre! (legalább is én elvárnám)De nagyon várom a beszámolódat róla mert akkor lehet még komolyabban veszem a lottózást,vagy visszább fogom a hétvégi szórakozásokat!
Jaaa és fotók fotók fotók !!!!!!!
-
tomyka74
senior tag
-
törölt tag
válasz
jaszy76 #150758 üzenetére
És mi a helyzet mondjuk a Jamo Sub 210 Hi-Fi mélysugárzóval, ami egy belépő szintű láda, az sem lenne ajánlott?
Mert a belépőládák többsége, de még a középkategóriások többsége is házimozizásra van.
Mi a helyzet a fent említett Jamo-val? Azt egyáltalán mire találták ki akkor? koncertfilmekhez? -
-
Tonyka 2
tag
válasz
jaszy76 #150609 üzenetére
Azért tegyük hozzá, h sok esetben, sőt többségében jó ez a fülmagasság fölé, 60-90-el. Magassági hangokhoz kifejezetten kiváló. Viszont a velünk egy síkban, vagy kifejezetten lefelé irányuló effekteknek rossz. Elég kellemetlen, és agybajt kapok tőle, h minden effekt felfelé irányul. Az is ami nem oda való. Jobban favorizálom a fülmagasságot, vagy picivel fölét. Mert a lefelé, síkban, és felfelé is tud dolgozni szvsz. Pont a minap néztünk egy ilyen elrendezésű rendszerben koncertet. Elég érdekes volt, h a hátam mögött a plafon magasságban ült a dobos.
-
alphamooncam
őstag
válasz
jaszy76 #148155 üzenetére
Jó a füled!
Csak mást hallottál, ami természetes!
Szükség van egy egészséges mennyiségű visszhangra, hogy természetesnek érezd a hangzást.
Diffúzor pl. segít egységesebbé tenni!
Megfordítva érthetőbb, ha nincs meg a kellő mennyiségű visszhang természetellenesnek érezheted a zenét.
Viszont, ha túl sok, kusza lehet az egész.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
jaszy76 #148153 üzenetére
Én eddig bárhol hallgattam és mértem, vagy vászon nélkül jobban tetszett, vagy elhanyagolható volt a különbség, de jó hatását még nem tapasztaltam. Persze ez nem zárja ki, hogy nem lehet, no meg hiányom is van e téren tapasztalatból, mivel ritkán érdekli az embereket mindkét eredmény.
-
Paoloo
tag
-
nubreed
veterán
válasz
jaszy76 #144399 üzenetére
Köszi!
Ezt a két sorozatot néztem ki, pl többek között az itteni ajánlások miatt is:
[UP-LCOFC Hi-Fi Interconnect & speaker series]
[Blue Series Studio Grade speaker cable] -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
jaszy76 #143493 üzenetére
no akkor ez érdekes jelenség.
tegnap több fóromtárs is jelezte nekem hogy nála is van ilyen gond.
megnyugtató hogy nem vagyok ezzel egyedül
ui: amúgy a szub tényleg korrektül dolgozik így app elérés nélkül is.
tegnap teszteltem filmekkel (pl: Geostrom) és olyan hang tartományok szólaltak meg - melyek rezegtették az ajtó ablakot -, amit eddig nem hallottam, de mindig tiszta volt a mély hang, nem zuhogott, csak berezonáltak a tárgyak
jó kis szub ez -
Nemir Ombe
addikt
válasz
jaszy76 #139169 üzenetére
De lehetséges, hogy az AVR menüjében/beállításaiban (mert van amelyiken lehet) van megfordítva a sub fázisa és igy, ha a sub-on (is) megfordítod, akkor lesz 0 .... de lehet még, hogy a gyárban felcserélték a sub hsz +/- kábelét, stb .... a lényeg, hogy úgy hallgasd, ahogy szerinted jobb, ezért "ajánlások" az ajánlások és nem "kötelező" szabályok ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
jaszy76 #137514 üzenetére
Milyen dobozok?
Nekem hiányérzetem volt amikor oldalra rakott dobozokkal dipól módban próbálkoztam. Tudott térben nagyokat varázsolni, de az ide-oda "áthúzó effektek" jóval gyengébbek voltak direktsugárzóhoz képest.Az enyém (GSFX) persze nagyon' dipól!
Teljesen oldalt vannak a hangszórói, nem az átlagos szögben döntve. Szóval ez is közrejátszik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest