- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
Joe123 #188524 üzenetére
Van egy ilyen vélemény is.
"...amit el tudok képzelni hogy a régi tápegység már kicsit meg van gyengülve és nem tudja leadni a ráírt értéket, ezért az új táp ami ki tudja szolgálni maradéktalanul azzal visszajött az eredeti hangja. "
Akár lehetne ez is.
Végülis a végeredmény számít. A tuningtáppal jobban szól, bármi is a magyarázat.
-
attiss66
senior tag
válasz
Joe123 #188451 üzenetére
Végülis ezt rendeltem Oehlbach OB 17040 fekete, 1.5m [link] 12.8e+posta 2.8e, Németországból .
Volt az EMAG-nál is régebben, de már nincs Oehlbach OB 17043 1.5m fehér. 5e Ft.
Vehettem volna Oehlbach OB 17044 fehér 3m-t 2.5e-ért.
Van itt pár kérdés. A fehér-ben a 1.5m-es miért drágább/duplája/, mint a 3m-es. A rövidebb 364gr, a hosszabb 260gr.
A német jóval drágább mindkettőnél. Akkor a fehér nem eredeti/M.o.-on csak ilyen színben kapható/? A német-et gondolom Németországban gyártják/remélhetőleg/. És az olcsóbb fehéret, Kínában netán?!
-
Khaosz55
addikt
válasz
Joe123 #187580 üzenetére
Nekem a burkoló 9K/négyzetméter áron dolgozott 120x60 lapok esetén. Fürdő , terasz stb. Tökéletes pontossággal, mindent úgy ahogy megbeszéltük. Időre jött, becsületesen, eltakarított maga után. Egyáltalán nem sajnálom tőle a pénzt. Azt kaptam amit elvártam.
Az a drága ha elcseszik és lehet visszabontani... Van is vagy 3-4 hónap várakozási idő nála mire sorra kerülsz. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Joe123 #186941 üzenetére
Nem feltétlenül.
Itt a fórumon azért van egy elég hangos hifiző technokrata csoport is. Alapvetően szintén nem olcsó rendszerekkel, csak ugye ahhoz teljesítmény is társul.
Ld én éppen egy 5.2.4es setupon igazítgatom az Audysseyt felül REWvel és egy rendes mérőmikrofonnal, egyelőre közepes sikerrel.
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joe123 #186051 üzenetére
Nekem ennek a nagytesói vannak, házimozis darabokból nagyjából millió körül láttam olyat, ami megközelíti alulról. Annyira erős, hogy konkrétan sub szerepben is volt már, amikor nem volt jobb. Van viszont szebb, olcsóbb, aktív, és csak minimálisan rosszabb képességű alternatíva márkán belül, az LSR305.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joe123 #186004 üzenetére
Nagyon sokszor igen. Voltam hifisnél, aki nagyon büszke volt rá, hogy mennyire jó tere van, felfelé is terjed, stb. Természetesen az volt a trükk, hogy az egész első fala csupasz volt, és a korrekció azonnal megoldotta a problémát. Egyszerűen vannak, akik ezt szeretik, ez ízlés dolga (én a cél érdekében inkább 7.1-be keverem a zenéim, persze nem Pro Logic vonalon, hanem értelmesen, az se másabb), diffúzorokkal még rá is lehet játszani, csak ne ezt hívjuk pontosnak, mert pont az ellentéte.
-
mettek
addikt
válasz
Joe123 #186004 üzenetére
Majd Void megmondja de szerintem egyáltalán nem errol van szo. Ha van színpadkép, kellően jó az elektronika és a hangfal is illetve nincs akisztikai anomálias akkor egy jol kevert vagy felvett zenénél hallod hogy a gitár kissé balról és mondjuk mélységében a hangfal mogul szól, a vokál kb középről, kicsit előrébbről mint a hangfal, a hegedű szintén máshonnan. Ez nem hiba hanem a jo komponensek együtthatója. Ilyet átlag mozis cuccokkal nem hallasz.
A stream audionál amikor demózták az Audio Solutions Overture hangfalat akkor nem csak a 2 hangfal között de azokon kivul oldalról is érkezett hang egy egy számnál. Nagyon durva volt. Nekem otthon sajnos nem volt hozzá elég terem hogy igy szoljon. -
Smiley
addikt
válasz
Joe123 #185935 üzenetére
Ott meg az AHCI miatt meg hibajavitas is van.
Lassan amugy csak kikopik ez a baromsag, ha kioregszik az a generacio ami meg az analog korszakban szocializalodott. Pszichologiai oldalrol, gondolom elegge bantja az egodat, ha valamiben evekig hittel es kiderul, hogy atbasztak. Az pedig felettebb kerdeses, hogy ezek a termekek, hogyan kaphattak europai forgalombakerulesi engedelyt, ugyanis ez netto atbaszas. Remelhetoleg ezzel egyutt ki fog kopni az a hulyeseg is, hogy ami nehez az jo mert van benne anyag. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Joe123 #185908 üzenetére
Volt ilyen, sokan el is végezték, csak hát beütött a valóság. Szerinted miért fél annyira minden kábeles ettől a teszttől, miért nem szánják rá sosem azt az 5 percet, amivel egyértelmű bizonyítékot adnának a csodafülükre?
-
ada19
senior tag
válasz
Joe123 #185863 üzenetére
Lerágott csont már, de időről időre mégis feljön: amikor teljesen ugyanolyan körülmények között is másnak másként hallod a saját rendszered attól függően hogy fogyasztottál-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosítót, milyen napod volt, milyen hangulatod van, mégis hogy hiheti el bárki hogy képes ilyen különbségeket észrevenni, még ha léteznek is? Szerintem saját magukat csapják be.
De persze mindenki azt csinál amit akar, a gond ott van amikor a "szerintem" helyett ezek tényként vannak beállítva.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Joe123 #185832 üzenetére
Akkor hangfal kábel OFF.
Felesleges, és gondolom a banádugó is.
Eléggé fix lesz a hely, és nem fogom ki-be húzgálni a hangfalakból a kábelt.+ 1 kérdés:
Ezt olvasta valaki? Vagy használja is az ott leírtakat?
Van értelme bele ásnom magamat, főleg hogy csak 12$?Két görbét használok 3 slotból - Harman 4db. és a Dirac gyári görbéjét.
Most nem érzem hogy több teret, vagy dinamikát tudnék hozzá tenni.
Full range + DLBC + MiniDSP jól össze dolgozik.
Remélhetőleg hamarosan megérkezik a bútor asztalos, és jöhet a végleges összeállítás, aztán egy asszony, csörgés mentes mérés.Általában a 13 pontos készítem el.
A fókuszáltnál érzékeltem hogy nem volt annyira levegős, viszont a 17 pontos-ról nincs tapasztaltom.
Szinte mindig egy 1m2 -en belül van a hallgatási poziciónk.
Lehet hogy nagyon eltolálná az egészet ha teljes kanapé szélességében mérnék.
Tapasztalat? -
attiss66
senior tag
válasz
Joe123 #185336 üzenetére
Akkor a médialejátszó célra készített pc-n a lényeg a hangkártyán van és hogy 5.1-es analóg kimenet legyen rajta minimum? És persze az EQ-zott hangon. Na és úgy összeállítani az alkatrészeket, hogy ne zajongjanak.
Ja, és a bemérő mikrofon.
Quetz: hogy teccett mondani?
12 000 eu? 4.5 milla? láttam óccsóbban is pc-ket a net-en.
-
Dorian
félisten
válasz
Joe123 #185255 üzenetére
Én pl. kifejezetten utáltam a vele való foglalkozást, amíg beállítottam a dolgokat. Csak azért csináltam, mert brutálisan olcsóbb, mint a vele azonos minőséget nyújtó gyári megoldások. Szerencsére Windows frissítésekkor sem állítódik el, így nem kell állandóan molyolnom,csak a be-kikapcsolási sorrendre figyelni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joe123 #184593 üzenetére
Ez ASIO, azt nem lehet EQ-zni.
Gaben360: Lehet mérni, hogy tényleg hiányzik-e, vagy esetleg pont a másik opcióval volt kiemelés. Mivel a crossover durva fázistolással jár, lehetséges, hogy bizonyos pontokon szerencsétlenül jön ki a végeredmény. Egy lehetséges megoldás a synthetic biquad crossover a Cavern-ben, az ugyanazt csinálja, mint minden crossover, csak nem piszkálja a fázist, így lehetetlenné teszi ezt a problémát.
Ha van EQ-d, és amúgy jól ki lett lapítva a görbe, tegyél egy filtert a crossover pontra, de valami nagyon pici módosítással, például +0.01 dB. Az szerencsés esetben úgy továbbrontja a fázist, hogy a kioltás megszűnik. A Q egyezzen meg a crossoverrel (pl. a Butterworth két darab 0.707-es).
-
jézusom
addikt
válasz
Joe123 #184562 üzenetére
A mélyet pont beállítottam a sub saját szoftverével. Meg azaudyse is rajta van.
Viszont ami ésszerű megoldás, nem elszállt árú azt szerintem érdemes mindenképp megcsinálni.
Pl vettem hexa paneleket, ha nem is használ rohadtul jól néz ki
a másik meg hogy vissza raktam függönyt duplán, pedig már levettem amikor megcsonáltattam a redőnyt
így az ablak legalább nem lesz rezonátor. Sarokba beállítottam nagy párnát, ez csak volt.
-
jézusom
addikt
válasz
Joe123 #184538 üzenetére
Na köszi, ez korrekt kezdésnek!
Ez nekem is feltűnt, meg azért ennyi rám ragadt, hogy nem kell "puffogni" a mélynek. De ezek szerint a mély EQ az fontosabb, mint az egész freki tartomány. Nekem a sub alapból EQ-zható, de ez is olyan, hogy azt se tudtam mit csinálok a görbékkel, csak próbacseresznye. Viszont határozottan jó az összkép
Na de most az erősÍtőmnél még mindig az van, hogy a beépÍtett EQ-val méregetek, de egy ilyen cavern meg nem tudom 3rd party izékkel nem tudok foglalkozni, mert azt se tudom hogy álljak neki, de szerintem senki nem költ pénzt ilyenekre, amikor nem is tud mérlegelni, hogy milyen lehetőségek vannak. Csak hallom hogy vannak ilyen mérések, de konkrétan mi mire való... MIndegy nem én vagyok a célcsoport
Inkább a szoba akusztikát rendbe rakom, az egyszerűbb
-
m3ss
veterán
válasz
Joe123 #183491 üzenetére
en nem vitatom a hatranyait, sok a szivas vele egy medialejatszohoz kepest. sot en tobb evtizedes pc-s medialejatszas utan vettem medialejatszot 2 eve kb, es vidaman hasznaltam. nem kell foglalkozni vele, nem bugos, elessegben amennyivel rosszabb mint egy htpc be lehet vallalni sztem...egeszen addig jo is volt ez, amig el nem kezdtem 4k hdr forrasokat lejatszani, es rajottem hogy ez sose lesz olyan mint ahogy a rendezo megalmodta a vetito hdr kezelese miatt..vagy nezek sdr-t vagy madvr. de ha mar lefed a vetitod nagyobb szinteret, mint a rec709, esetleg nagyobb felbontast is tud mind a fullhd, akkor nincs sok kerdes.
de kompromisszumos..mostanaban jartam ugy, hogy valszeg hetekig eq nelkul hasznaltam a rendszert, mert a hangkartyam neve megvaltozott.ha nem rakok be egy demot, amit mar sokszor hallgattam fel se tunt volna lehet meg egy darabiggondoltam szar a masteringje nemelyik filmnek, na meg gondolom megszoktam
aztan tegnap leulok filmet nezni, nem indul a madvr, kijott egy hdrmeasures uj beta verzio. azzal is futni kellett par kort, beallitasokat megint atnezni...egesz audio, video lanc osszelovese bonyolultabb, mint egy media lajetszonal, ez is teny.
de vetitoknel ha 4k hdr forrast akarsz nezni...nincs eleg fenyero ahhoz, hogy erdemben megjelenitsek a hdrt, a gyari tonemapping megoldasok meg felejtosek. igy marad a madvr, ami kepkockankent csinalja.
de pc-s eq-nal is eleg egyertelmu sztem, legalabbis audysseyhez kepest...diracot nem probaltam.
pedig tervben volt egy arcam 550, de sztem elengedem. ps5-hoz, 3d filmekhez elvagyok audysseyvel. egyeb filmekre meg ott a pc. -
-
Skyner
tag
válasz
Joe123 #177145 üzenetére
1/12 simítás van rajta. Ismétlem, csak szemléltetésképpen töltöttem fel az unokatesómnál készített mérést, nem pedig elemzés céljából. Azt szerettem volna szemléltetni az előzőleg feltöltött grafikonnal, hogy jobban közelít a lapos válaszhoz az EQ-val mért görbe.
Rokonomnak nincsenek akusztikai paneljei, Lexicon procijához nincs mikrofonja, nincs PC-je.
Csak és kizárólag egy bemutató volt a célom, hogy PC-vel jobbá tehető a rendszerének hangzása. Ami elsőre feltűnt neki még mielőtt megmutattam a mért grafikont, hogy javult az összkép, az énekhang és beszéd természetesebbé vált.Ha érdekel, itt egy jobban értelmezhető grafikon ugyanarról a mérésről, változatlan 1/12 simítással, 1dB osztással:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged