- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
nubreed #148269 üzenetére
Nem ismerem az almas idoszakat. Annyi viszont biztos, h fankent, interneten keresztul teljesen mas egy beszelgetes, mint szemelyesen. Vegyunk egy BMW fant, de lehetne mas is. 10/9 semmifele hibarol nem tudsz meggyozni. Barmit mondasz mindig lesz ra kibuvo, a vita egy ido utan elmergesedik, majd atcsap szemelyeskedesbe. Megesik ez sokszor ezen az oldalon is. Szemelyesen mar teljesen mas lenne ugyanaz a beszelgetes. Az elektromos auto videokat igazan jol csinalja, a minosegevel sincs gond. Nem olvastam meg tole verig serto eroszakos kommenteket valaszkent egy ket posztra. Elkepzelheto, h valtozik, ahogy mindenki. Annyira azert nem tunik bolondnak, h ne tanuljon az esetleges hibaibol.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
nubreed #148258 üzenetére
Amit az Apple ma művel, az már tényleg nem érdemli meg, hogy bárki szeresse, akármilyen elfogult. Az új "Pro" laptopjukat csak hűtőben lehet tesztelni, különben felgyullad... Már kényelmi felárnak se megy el az Apple-ökoszisztéma, pedig arra valóban hiánypótló cég volt, nem kis piacformáló szereppel, de ennek vége.
-
robi-k
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
nubreed #144788 üzenetére
Hagyományos értelemben vett visszhangosságra valóban hatékony lesz. Azonban ha nem vagyunk szűk-látókörűek, akkor bele kell gondolnunk, hogy az a célravezető, ha a lehetőség szerinti teljes frekvenciasávban csillapítunk, hiszen ha a fenti módszerrel csillapítjuk a magas frekvenciákat, de a többit érintetlenül hagyjuk (hiszen erre a bemutatott módszer alkalmatlan), akkor csupán a hangzás balanszt tologatjuk el, jelen esetben létre hozzuk a tipikusan döglött-nevű hangzást.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
nubreed #144396 üzenetére
Én már többször rendeltem Tőlük, a menete a következő: eldöntöm, hogy melyik kábel, kábelek érdekelnek. A fórumon sokszor elhangzott javaslat, azonkívül a gyártó honlapján is vannak infók.
Aztán írsz egy emailt Krisztiánnak (igen, a központi cím jó), a válaszban jön az árajánlat, szállítási költséggel együtt. Megrendeled, utalsz, jön. Egyszerű! -
HoryThePooh
aktív tag
válasz
nubreed #144329 üzenetére
" A régi erősítőmön (RX-V663) volt egy olyan beállítás, hogy "Bass Out: Both" "
Itt nincs ilyen. Ha LARGE-ra állítod a Frontokat akkor a Bass Management küldi a teljes tartományt a Frontokra
és kapja SUB is amit tud kezelni.Nem tudom neked van-e PATTERN állítási lehetőség.
Ott tudsz Pattern1 -ben mondjuk LARGA falakat állítani PATTERN2-be meg Small Frontokat mondjuk 80Hz Cross-al és így ha zenét hallgatsz akkor PAttern1 Mozi meg PAttern2 -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
nubreed #144305 üzenetére
Csak a passthrough-kompatibilis jeleket, ami kizárólag a régi DD és a régi DTS, semmi más. Ezeken kívül mindent újratömörít, sőt, ami nem exkluzív módban szól, de menne pt-n, azt is. SPDIF-en a passthrough inkább legyen kikapcsolva, mindenképpen jobb nélküle, a kártya tömörítője kevésbé rossz, így egy kicsit több hang juthat át surroundban.
-
Dorian
félisten
válasz
nubreed #144266 üzenetére
Azzal magyarázható, hogy az egy tévhit, miszerint a digitális jelátvitel tökéletes, csak egyesek és nullák. A kábeleken a digitális jelek is csak analóg módon közlekednek ennek minden hátulütőjével, a hibajavítás nem mindig tökéletes, az akár bitre megérkező adatok időzítésében is mindig van eltérés.
A spdif szabvány amúgy is régi, rossz, korlátolt sávszélességű, zavarérzékeny, jitteres. -
mettek
addikt
válasz
nubreed #144116 üzenetére
A yamaha app sztem a legjobb amit eddig használtam. Logikus, megbízható, könnyen kezelhető. Elindítható rajta keresztül a spotify, sőt a belső hálózaton lévő zenéket is le lehet vele játszani. Appból ki/be kapcsolható az erősítő. Jól választottál ezzel a yamival. A bemérő rendszere pwdig sokkal jobb mint az audissey.
-
-
Karel666
tag
válasz
nubreed #143877 üzenetére
Én is úgy olvastam, hogy az A860 nem tud többet, hallani nem hallottam.
Itt van egy kis összehasonlítás a 771-ről--[link]
A mért 5x38w 8 Ohm-on 0,7% thd--- nem túl fényes. 20 nm alatti helyen biztosan megállja a helyét mozin.
Helyedben én várnék, ha nem égetően sürgős a vétel.Mikor bekötöttem a 1073-at, s elkezdtem hallgatni kedvenc zenéim, gondoltam magamban, hogy milyen szépen beilleszti a mélynyomót.... közben pure direct-en volt, s nem is szolt, de teljesen azt éreztem.
Ilyet az onkyo 3007-nél és a pio lx55-nél sem hallottam, pedig egyik sem alap szintű! -
Quetz
őstag
válasz
nubreed #143877 üzenetére
RX-A860 Compared to the RX-V781:
1. Detachable power cable.
2. RS-232c Programing interface
3. RX-A860 has 7 rear HDMI inputs. RX-V781 has 5.
4. Extra 5th foot with Anti-Resonance Technology (A.R.T. Wedge) to reduce VibrationThe RX-A1060 had the following advantages/differences over the RX-A860
1. Symmetrical power amplifier layout
2. Heat sink with anti-vibration and anti-thermal properties
3. Rigid chassis with additional bottom frames
4. H-shaped cross frame for additional chassis rigidity
5. ESS SABRE 9006A 8-channel DAC.(RX-A860 has Burr-Brown Direct Path.)
6. 7 HDCP 2.2 inputs. RX-A860 has 3 HDCP inputs.
7. 7 Analog Audio inputs.(RX-A860 has 4.)
8. 3 Optical & Coaxial inputs.(RX-A860 has 2 each.)
9. 2 12v -0.1A Max Trigger Outputs.(RX-A860 has 1.)
10. Independent pure power supply.
11. Ultra-low jitter PLL circuitry helps optimize sound imaging.(RX-A860 has Low Jitter PLL circuitry.)
12. Zone 2 Volume EQ.
13. Zone 2 Extra Bass function.
14. Zone 2 Audio Processing
15. Zone 2 HDMI out.Scenes
RX-A1060 has 12 programmable scenes.
RX-A860 has 4 programmable scenes.Output Power
RX-A1060
110W 8 ohms, 20 Hz to 20 kHz, 0.06% THD, 2 Channels Driven.
RX-A860
100W 8 ohms, 20 Hz tp 20 kHz, 0.06% THD, 2 Channels Driven. -
Karel666
tag
válasz
nubreed #143868 üzenetére
Nem, a 1073 az 2013-15. Nekem sem tiszta ez a számozás, de a hangjával meg vagyok elégedve, pedig mostanában volt pár erősítőm és nem belépő szintűek!
Megjegyezném még, lehet a belépőben volt róla szó, hogy van nekem is Nakamichi banándugó szettem. Be volt kötve az erősítő és a hangfal oldalon is. Most az a szerepe, hogy a gyerek kukásautójában az a szemét.... Teljesen hazavágja a hangot szerény véleményem szerint!
-
Karel666
tag
válasz
nubreed #143826 üzenetére
Szia!
Nekem volt yamaha rx-v379, szép hangú, de lepkefing. Majd rx-v711, ami már úgymond 7-es sorozat, de nem az igazi, van kis mozija, de sztereóban el kell engedni. Most van egy Yamaha rx-v1073(azt olvastam, hogy a a1020-al van pariba,a listaáruk is azonos volt, de majd mások kijavítanak), szóval ez már mozin király és sztereóban is szépen szól. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
Tehát a 7-es sorozat és a 1020 között nagy ugrás van! -
BBéci
legenda
válasz
nubreed #143709 üzenetére
Semmi gondot nem okoz az eltérő impedanciájú hangdobozok használata.
Nem ajánlom az erősítőn 8 ohmnál kisebbre venni, mert csökkenti a hangszóró kimenetekre jutó feszültséget, ami hangerő és dinamika csökkenést okoz. Ez saját tapasztalatom, de ugyanezt külföldi fórumokon is írták.Netán Szujó Zoltán rokona vagy? Ő szokta minden mondatba beleszőni az egyelőre szót.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed #143694 üzenetére
Azt általában a bolt dönti el, hogy szállít e kelet-európába vagy nem (de ha írsz nekik, szerintem meg is válaszolják
).... az EU-n kívüli +sarcokról meg itt [link] is olvashatsz pár dolgot, ill. magasabb postaköltséggel is számolj mert az USA nem a szomszédban van ....
-
arcitec
addikt
válasz
nubreed #143636 üzenetére
Az Amazon biztonságos. Az az SVS akcióban újonnan volt 160eft, használtban mennyi legyen a 160-hoz képest? Rendeltem már Amazonról, Uk és DE oldalról is, rendben megjött, szerintem precízebben , mint akárhonnan....
Szerintem az EU területéről nincs különösebb gond, sokan meg Kínából rendelnek, és az is megérkezik. Ott is inkább arra kell vigyázni, hogy ne legyen esetleg hamis a cucc... Nyugaton meg a hasznát cuccnak nincs annyi értéke, mint nálunk, hiszen német oldalakon is vannak jó áron vadi új cuccok is, amik nálunk azon nem igazán elérhetőek ..
-
BBéci
legenda
válasz
nubreed #141102 üzenetére
A legprofibb üzletek jelentős része családi házban mutatja be termékeit, például: Házimozi Stúdió, Stream Audio, Home Movie. Utóbbi korábban a Home Centerben volt, a HMS pedig a Budagyöngyében, onnan költöztek családi házba.
Szerintem éppen az a lehető legjobb hely, hiszen a vásárlók sem egy plázában fogják elhelyezni a rendszerüket. -
drdr
senior tag
válasz
nubreed #140946 üzenetére
Hangdobozt nem tudom, PayPal megy náluk, de költsége van, amelyet neked kell fizetni ez pár százalék azt hiszem 3%...(vagy másfél???, nem emlékszem) viszont így elvileg a paypal miatt van ingyenes visszaszállítás ha lenne valami gondod....
Amit látsz a webshopban, jellemzően nincs minden nekik és nem azon az áron. Érdemes rákérdezni, hogy mennyi lenne paypallal fizetve postával..., jelentősen kevesebb lehet az, mint a webshopjukban fel van tüntetve. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
nubreed #140647 üzenetére
hát kérlek alássan, javítani nem fog az "élményen" sem a dugó sem a kábel, anno engem is helyre tettek ez ügyben
a kábelek és csatlakozók, a jó minőségen tudnak rontani, "elvenni", hozzá tenni biztos nem, az a nem mindegy hogy mekkora mértékű a romlás egy adott kábel vagy csatlakozó minőségének köszönhetően. mert ez majdnem olyan lenne ahogy anno Fábry mondta. hogy egy adott sampon évről évre mindig jobb és jobb 20-30%-al az elődjénél.
ha ezt most összeadom, akkor már vagy 290 %-nál járunk -
arcitec
addikt
-
BBéci
legenda
-
MasterMark
titán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed #140464 üzenetére
1-2m-re még egy "gatyamadzag" is jó szokott lenni (mellesleg tök jó, hogy az "összehasonlító tesztek" általában max. ilyen hosszban történnek
), de 8-10m-re már érdemes jó/jobb minőséget venni (ami nem 100+e -os árat jelent, de az 3e-ért 10m azért ne legyen már "referencia")....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Tesla topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged