- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Q
senior tag
válasz
lemmy9 #189676 üzenetére
Nem, mert mi nem mozizunk hangosan. Az jön le, hogy egy komoly atmoszférában ülnek, minden neszt hallani lehet, és mindenhonnan szól valami. És ugyanúgy élvezték a könnyű vígjátékot is, mint a zúzós akció filmeket. Minnél többször hallanak hasonlót, annál nagyobb lesz az igényük a minőségre. Még nem kell érdekelje őket, hogy ezt hogyan lehet elérni. Ahhoz még kicsik. A cél, hogy élvezzék. Talán nem fognak megállni az agyba dugós fülhallgatóknál és kihangosított telefonoknál. Majd meglátjuk...
-
Q
senior tag
válasz
lemmy9 #189669 üzenetére
Nálam pont ellenpélda volt. Gyerekeim és barátok, barátnők jöttek, hogy megnéznének valamit. Ők most már "nagyok", keressünk valami horrort. Voltak a hangadók, hogy ők már láttak horrort, nincs benne semmi új. Szóltam nekik, hogy itt nem ugyanaz az élmény a filmezés, mint a telefonon, tableten, tévén, ezért nem hagyom magukra őket, nézzünk meg egy demót. Ha utána is horrort akarnak, hát legyen. A Hang nélkül 2. megérkeznek a lények jelenetét kapcsoltam be. Utána a Beugró a paradicsomba című filmet nézték meg.
Egyébként 11 fős a kis gyerekcsapat és egyre többször kérik, hogy hadd nézzenek meg nálunk valamit. -
-KP-
addikt
válasz
lemmy9 #189665 üzenetére
Keresztlányommal egy ideig minden hétvégén filmeztünk. De lassan 7-8 hónapja nem jött már. Keresztfiam viszont nem jött egyszer se még, inkább nézi a filmeket telefonon. Zenét viszont soha egyszer hallgatott senki az én rendszeremen. Ahhoz megmaradt a telefon füles kombó. Igazából csak azért linkeltem ezt a cikket be ide, mert pont tegnap beszélgettem egy mozis cimborámmal és azt kezdtem el fejtegetni neki, hogy ez az iparág saját magát nyírja ki az elborult árazásáival és a fullba tolt túlzásaikkal.
-
acodeom
csendes tag
válasz
lemmy9 #186770 üzenetére
Pontosan a fenti problémák miatt fogok 166 ezeré suprát venni...
Áááá nem, már megvettem a fenti linkelt kábelt pontosan 13113,25 forintért.
HDMI 2.1, 5m, GeoHN.G, jó kis kínai, ez kell nekem...
Ha nem lesz jó, legfeljebb falhoz b@xom.
Nézegettem sokfajtát minden felé, de hiába, nem látok beléjük milyen minőségűek.
Youtube-on van videó ahol pl. a fibbr márkára panaszkodnak, hogy sok elromlott garancia időn belül.
Van egy ruipro nevű, amit sztárolnak (de sokaknál az is problémás)
Lanberg-et (lengyel) találtam jó áron aminél említik legalább, hogy silicon-line chippel van szerelve. De biztos vagyok benne, hogy azt is kínában gyárt(at)ják.
Akyga, Premiumcord, Roline, Unitek, Goobay kábelek vannak tűrhető áron (20-30e), de azokat is kínába gyártják, ki tudja milyen béllel, milyen minőségben.
A Club3d kábelét néztem még meg, abban lenne bizodalmam, de az is 72 ezer a legolcsóbb helyen, azt meg sokallom egy HDMI kábelért.Az előzmény: A 2016-os Sony tv-men (55xd9305) a hdmi enhanced mode-ba állítása után fekete lett a kép, vagy villogott, vagy artifactolt az 5 méteres(hdmi 2.0) kábeleken.
Goobay, aztán certifikációs matricás Alza kábel (ami még gyengébben muzsikált mint a goobay) A 3 méteres kábelekkel mikor próbálkoztam nem volt gond. Nvidia Shield pro 2019, és PS4 pro volt a madzagok másik végén. -
attiss66
senior tag
válasz
lemmy9 #186662 üzenetére
Azt hogy illeszteném be a házimozirendszerbe?!
Viszont, ha tudnék szerezni egy jól működő Denon DVD A1-UD BluRay lejátszót, annak brutálmód tudnék örülni, lehet szereznék pár bluray lemezt is, a kedvenc filmjeim közül, hogy megnézzem jobban hangzik e/és ha igen, mennyire/, mint a Denon 3910-el a dvd lemezek. -
Aurig@
őstag
válasz
lemmy9 #185208 üzenetére
De a Blu-ray is.
Ezt azért nem jelenteném egyértelműen ki.
Ha valamit nem adnának ki Blu-ray-en vagy UHD Blu-ray-en, akkor édes kevés filmet tudnánk jó minőségben nézni.
Ezek az agyon tömörített, streamelt anyagok /15-20 gigába bele van nyomva 2-2.5, ne adj' Isten 3 órás film/ meg sem közelítik egy UHD Blu-ray-en megjelent filmek minőségét.
Egyáltalán nem írnám még le az UHD lemezeket.
Szerinted, akkor mi most a trend?
Stream?
Ez sajnos normális minőséghez - még egyelőre - kevés!
Inkább nézhetőnek mondanám, mint Blu-ray/UHD Blu-ray-en felüli minőségnek. -
python1
veterán
válasz
lemmy9 #183860 üzenetére
Nálam ez bármikor bekövetkezhet.
Jelenleg 2 variáció van, az egyik a jelenlegi ami nekem szimpatikus, már csak a hangzás miatt is, a másik a vászon keretének a két szélére a falra, így szinte pontosan azt a hatást kelti, mint a vászon mögötti elhelyezés.
powerup2
Igen, nálam csak egysoros a mozi, így marad az egy méretes centersugárzó. -
python1
veterán
válasz
lemmy9 #183645 üzenetére
Sokat filmeztem mostanában fülessel a likra áteresztő vásznam nem a legtökéletesebb volt, láttam a szövés struktúráját, de nem csak nálam sajnos, Csenelesnél tevődött fel az i-re a pont, mikor megláttam, hogy lehet sokkal jobb képet is csinálni.
A másik a helytakarékosság és a hangzás, az új rendszert kb 1-hét alatt dobom össze, még 2 nap és élvezem az új helyzetet, tehát sokat nem veszítettem időben. Baszakodtam már el ennél értelmetlenebb dolgokra is időt, azt azt sem sajnáltam, miért sajnálnám, kitől, magamtól, mástól?
Zorántól meg fázom. -
python1
veterán
válasz
lemmy9 #181942 üzenetére
Mègha nem is mozizok, szeretk beülni a fèlig nappali fèlig mozi helyisègbe, direkt lett úgy kièpítve, hogy relaxálni is lehessen, extra hangszigetelès, bútor ès semmi sallang nem bontja meg a teret. Mostanában youtube videókat is egyre többet nèzek a vetítőn, ès a sorozatok.
Szóval nálam a mozi helyisèg, egy nagyon energizáló terület is egyben, általában valaki mindíg van bent. -
python1
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #178992 üzenetére
Mert jött egy ilyen lehetőség és mivel hallottam LCR mozit és tetszett.
Meg ugye mozira ezek a legideálisabbak.
EzértDe eltudom majd őket helyezni azért.
Igaz nem a vászon mögött, de azért a vásznon túl is van élet.
Tudom úgy lenne az igazi, de addig azzal főzök ami van. -
-
python1
veterán
válasz
lemmy9 #178507 üzenetére
Valahogy úgy, lassan már az abszolut egyenest fogom megcélozni, befogom Amerikát, és dimenziókon keresztül rajzolom fel az egyenest.
Viccet félretéve a következtetés volt a lényeg, miszerint, egy tökéletlen frekvenciamenetű sugárzóból, bizony lehet összehozni csaknem tökéletes frekvenciamenetet, jó fázisfutással, igen alacsony torzítással. -
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #177757 üzenetére
Köszönöm szépen az infót
Igen ezt Phyton is írta, hogy az AT az menő és az adja a legjobb mozis élményt.
Én is erősen gondolkozom, hogy nálam, hogy lehetne okosba megoldani
Kaptam ajánlatot szőtt, oldalfeszitett motorosra, meg ugye ott a fürdőruha is.
A legköltséghatékonyabb az lenne csak ahhoz meg fix keret kell, amit nem tudok hova tenni. Max vmi levehető összecsukható kivitelt. -
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #177753 üzenetére
Igen?
Én 500asokat hallottam egyenesen a falon mind, de nem vettem észre ilyet.
600sokat is hallottam de azok picit be voltak forgatva ha jól emlékszem, meg azok nem fslon voltak. Mert csak a meghallgatás idejére lettek bekötve és egy tvs szekrényen voltak.Neked is D6os szett van?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
lemmy9 #175825 üzenetére
Ahogy a nyelvtannácizmus is. Nem értem, milyen morális fölénye van bárkinek abból, ha valaki ilyen stílusban mutat rá egy olyan hibára, aminek nem az illető az oka, hanem a jó magyar oktatás. Különösen akkor vicces ezt nézni, amikor az arcoskodónak az egyetlen kompetenciája, hogy többnyire tud helyesen írni. Szerencsére te ebben nem vagy érintett, de amikor ilyet látok, már nekem kínos.
-
-
achilleuss
tag
válasz
lemmy9 #174708 üzenetére
Jókat olvastam róla, hogy a Pioneer legjobb dvd lejátszója volt. Ismered konkrétan a belinkelt cuccot, vagy általánosságban mondod ezekről a nem mai cuccokról, hogy lomis? Ha működne, érdekelne.
A Sony - DVP-NS900V-vel szerencsém volt, kifogástalanul működik és tetszik a hangja, pedig van médialejátszóm is, de lehet nem nagy szám, Popcorn A-210. Venni fogok amúgy Zidoo Pro 10-et is, de baromira kíváncsi vagyok, hogy amiket valamikor csak a házimozi újságban lapozgattam, a fél-egyéves fizetésnek megfelelő cuccokat/nem volt betervezve, hogy bármelyik mélyen zsebbenyúlóst megveszem/ , most olcsón megvehető. És szerintem ezek olyan jól össze voltak pakolva/ha csúcskategóriások voltak/ és olyan minőségi alkatrészekből, hogy ha valaki kíméletesen használta, hozzák majdnem az újszerű formájukat.
-
-
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #171064 üzenetére
Erről még nem hallottam.
Packben nem olyan rossz az ára, igaz nekem a szub nem kellene meg én a hatásoknak is olyat gondoltam, mint amik elől leszek.Köszönöm a többieknek is!
Benézek abba a másik 2 fórumra is.Az építéssel meg még csak kacérkodtam, ha olcsóbban kijönne egy szett mint a gyári. Mint pl az Ultimaxnál.
Dobozokat lehet a szomszéddal le tudnám gyártani, ha lenne hozzá rendes rajz. Úgyhogy valami jó hangfalszett kellene csak max 16 centis hangszórókkal.De nézegettem a használt piacot is. Hátha felbukkan valami jó vétel.
Még ráérek amúgy vele, nem sürgős.
Hétfőn jönnek a klímát beszerelni, az meg elvisz egy kis pénz magot. -
mpo
veterán
válasz
lemmy9 #168397 üzenetére
Szólt a topikgazda, hogy fejezzük be.
És kevesebb mentális probléma, mivel a cigizés erre vezethető vissza.
Ebből kiderül az ok, okozat?
Az egész vezérkar káslerestül, cecíliástul nemdohányzó, pedig van ott bőven mentális probléma.BBéci:
Én is hiába írom le, hogy egy mondatodból indultam ki és nem az azóta tartó részletes magyarázatból. Ha így kezded vagy bővebben írod először, nem is reagálok.
Jó éjszakát mindenkinek! -
VoidXs
nagyúr
válasz
lemmy9 #168345 üzenetére
Fiatalon már kicsit nehezebb. Egy normális budapesti albérlet, ami nem omlik rád, kb. 200k (valahol lakni kell a lakásig, ha nem gazdag apuci), természetesen zsebbe kérik, ha nem főzöl, akkor a kaja 90k, 10k a BKK, és akkor még az is elvisz egy százast, hogy élj, ne csak otthon ülj. Oda jutottunk, hogy a létminimumhoz 400k nettót kell keresned, ezt friss diplomával kizárólag informatikus teheti meg, vagy aki nagyon szerencsés. A mást végzett ismerőseim sokszor hárman-négyen élnek egy albérletben. Emellett kellene egy olcsó lakáshoz a 30, de jogi költségek után inkább 40%-os önrész, ami 10+ millió. Sok sikert, ezért mennek sokan inkább újra egyetemre, mert ott 10k körül van a kollégiumi költség, és addig a diákmunka árát félre tudják tenni lakásra, ezen felül jár szociális támogatás a rászorulóknak (tehát mindenkinek), és elég szép ösztöndíjakat is össze lehet szedni, minimális tanulással. Egy átlagos mester alatt félre lehet tenni 7 millió körül, egy doktori alatt további 28-at. Ebből már kijön (dobpergés) kemény 25 négyzetméter.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
lemmy9 #168076 üzenetére
Miért is jó héliummal tölteni bármit? Konkrétan jobban átmegy rajt az interferencia, mint a sima levegőn, például ez a kutatás igazolja.
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #166520 üzenetére
Szerintem is, ezért írtam azt, amit.
Ha már gyártatok valamit és nem készen veszem, akkor az olyan legyen, ami minden szempontból az ízlésemnek legmegfelelőbb.
Előfordulhat, hogy valakinek eszébe sem jut, hogy lehetne szebb, esztétikusabb az a tárgy, amit készíttet. A feleségem tervei alapján legyártott konyhabútor annyira jól mutat, hogy az asztalos, miután felszerelte, lefényképezte és fő helyre tette a referencia munkáit bemutató albumában.
Tévedhetek, de biztos vagyok abban, hogy az egymás mellé tett éles oldalú, sarkos és a legömbölyített, formatervezett szubládák közül a többség az utóbbit választaná. Pláne akkor, ha a feleségére is gondol. -
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #163106 üzenetére
Sztem nekik nem is szòrakozás. Ha a dugásra is lenne vmi központi referencia, sztem tolòmèrővel ellenőriznèk a mèlysèget, meg stopperrel mèrnèk közben a lökès/perc-et. Ha pedig a partner azt mernè mondani, h szerinte ez ìgy hülyesèg, neki inkább máshogy lenne jò, megmondják, h Kuss, ez a referencia, le van ìrva, h márpedig ìgy a legnagyobb az èlvezet.
-
Dorian
félisten
válasz
lemmy9 #162609 üzenetére
Először a 2809-cel szívtam egy kicsit, a surroundoknál volt hasonló, nagyobb áramra megszűnő hangkimaradás, de aztán egy idő után nem jelentkezett. Pár hónappal később eladtam, mert vettem a 3808-at, a vevő úgy fél év múlva jelezte, hogy neki is ugyanez a probléma áll fenn. Ha jól tudom ott csak relé gond volt.
Aztán a 3808 kezdett pont ugyanúgy sz@rakodni. Reméltem, ha annál is csak ez lesz, de ott meg a chip-hiba volt az oka.
ginola:
Szintben kb. a mostani 4000-es szériának felel meg, de hangkarakterben, meg a bemérőrendszerben, mélykezelésében mostaniak sztem kicsit jobbak. -
-
SigismundRex
friss újonc
válasz
lemmy9 #124901 üzenetére
A kiporzásra megvan a megoldás egy nagy sűrűségű anyag, mint amivel megtöltjük a panelokat! A kőzetgyapot akkor jó hangelnyelő, ha legalább 90 kg/m3 a sűrűsége ilyen a Rockwool airrock XD és kiporzás ellen pedig míg rá nem kerül az akusztikai szövet a fa keretre raszagsszunk nagy sűrűségű üvegfátyolt a visszatartja a kiporzást és mehet szövet. Viszont ha egészségesebb módja is van, ha Halltex fa gyapotot használtok 25 mm vastagságút 200 és 2000 Hz között nyel el 22db csillapítással! Nem olyan jó mint a kőzetgyapot ami 120- 1500 Hz között 40 db csillapítással bír!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MotoGP & WSBK
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged