- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
tomyka74 #180169 üzenetére
Ha sztereóban gondolkodsz, akkor tényleg ízlés kérdése, de mivel mozitopikban vagyunk, együtt kell dolgozniuk a többi hangszóróval, ami az ellenfázis miatt nyilván nem fog menni. Próbáltam olyan Focal-t, amit a gyártó így javall, talán a 926 volt, de pont az a borzalom lett, amire számítottam, nulla térrel.
-
I'am Dony
őstag
válasz
tomyka74 #179474 üzenetére
A legolcsóbb amivel meg tudod tanulni az alapokat és megérteni a miérteket, az miniDSP Umik-1 mikrofon egy mini DSP 2x4 alap dobozzal. Ezzel a subodat is kiválóan rendbe tudod tenni és nagyon jó tanulási alap. Innen tudod megrendelni: [link] és [link]
Ha a Diracban szeretnél elmerülni itt minden fontos infót megtalálsz: [link] ehhez egy Arcam AVR390 vagy AVR550 a legolcsóbb megoldás.
Ezek használatához a REW szoftver szükséges: [link] amit ingyenes regisztráció után tudsz letölteni.Sok sikert -
skippper
senior tag
válasz
tomyka74 #177298 üzenetére
Ha a rezonancia csökkentése a cél, akkor mindenképpen puha/rugalmas anyagot válassz, ne merevet. Abból pedig aztán rengeteg opció van, DIY vonalon is.
"In some recent issues of the audio magazine, ‘Hi Fi News’ [ref 1], Keith Howard used an accelerometer to measure the levels of vibration in various objects. When he tried measuring the vibrations produced in a loudspeaker stand by playing the speaker he found a result that surprised him. With the speaker unit sitting on cones the level of vibration of the stand was over one hundred times greater than if the cones were replaced with small rubbery feet. This indicates that cones are of doubtful use if the intention is to stop vibrations passing from the speaker to the stand, or to any other solid objects against which the speaker may sit.
In fact, this result is also consistent with the predictions you can get by looking into the theory of vibrations in solid structures and objects. [ref 2] (Although such predictions sometimes need to be treated with care as the results depend upon the assumptions made when doing an analysis!) The theory and actual measurements seem to agree that hard cones and spikes are not necessarily a sensible choice if vibration isolation is what you require. An air gap or soft rubbery feet would probably be much better." -
BBéci
legenda
válasz
tomyka74 #172287 üzenetére
Szerintem sem érdemes, de egy próbát megér.
A Husky az, ami nagyot dobott a hangzáson, aztán a Wolf még rátett pár lapáttal. Sajnos mindegyik brutálisan drága, ezért bármennyire fájó, ha pénzt kell adni értük, egyik sem lesz a tulajdonomban.
Egyik fórumtársunk próbára hazavitt Wolfot, utána mindhárom szubládájához vett egyet-egyet. -
-KP-
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
tomyka74 #167387 üzenetére
Nem kell ilyen böszme VGA, nekem is csak azért van mert 3440X1440-es monitorom van 100Hz-es és el kell érni a 100FPS-t game alatt.
Mivel nekem adott a hardver az egyik hobbihoz ezért is nem vettem médialejátszót. A borítós megjelenítés és egyéb vizuális lenyűgözés nem érdekel. Számomra csak a totalcommander és a társai teszik átláthatóvá mi van a gépen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
tomyka74 #167363 üzenetére
Erősen sarkítva a dolgot, rohadtul mindegy a hardver, kivéve egy dologhoz az pedig a madVR.
A többi azon múlik hogy mit használsz rajta és hogy van konfigurálva. Többségnek lövése nincs hozzá ezért csak a kínlódás van vele. Én csak a hangi részével foglalkozgattam mostanában, de még ott is csak a felszínt kapargatom. Lehet mondani hogy a PC a legjobb, de azt ki is kell tudni hozni belőle és az átlag user itt el is vérzik. -
-KP-
addikt
válasz
tomyka74 #167363 üzenetére
Az az fx 8 mag az valójában nem 8 valós mag, hanem 4 modul. Modulonként 2 egészpontos és 1 lebegőpontos egységgel. Ezért van, hogy gyakran kritikán alul teljesít, néha meg meglepően jól. Még a 2012-ben megjelenő sandy bridge intel esetén is 1 intel mag megette kb. reggelire az amd "modult". Ahogy a 4 magos ryzen 1200 jobb tőle, amit aprón 10-12 ezerért megkapsz. Na de nem lényeg. Madvr alá grafikus kártya kell elsősorban, nem cpu. Bőven ki lehet maxolni akár egy 2080-as vga-t is alatta.
-
-KP-
addikt
válasz
tomyka74 #167359 üzenetére
Na ebből meg az "fx8320 8 mag nem elég?" kérdésből szépen látszik, hogy a dolgok hátterével nem vagy tisztába és lenne minek utánaolvasni...
De azért jönnek a hangzatos kifejezések, hpgy a pc szar és a media player a király. Mivel ez egy igen olvasott fórum, ki tudja hányan olvassák el, majd fogadják meg a "jó tanácsot".
-
VoidXs
nagyúr
válasz
tomyka74 #167355 üzenetére
80k: Ryzen 3200G + lap + 8 GB RAM + 120 GB SSD + olcsó, de normális táp.
150k: Ugyanehhez hozzácsapsz egy GTX 1660-at olcsóbb proci mellett.#167356 devil-k: Természetesen van. Egy dolgot kell tudni róla: nem létezik olyan, hogy Dolby Vision, ugyanúgy sima HDR. Egyetlen bittől függ, hogy annak van-e jelölve a tartalom, de semmi extrát nem ad. Csak annyit jelent, hogy moziban is volt belőle HDR, amit a Dolby közvetített, és ezért elvárja, hogy otthon is az ő hülyeségüket kelljen brandelni. Viszont olyan eszköz, ami nem fizette ki a jogdíjat, nem játszhatja le. Egyetlen kivétel van, a PC, ami ezt a bitet figyelmen kívül hagyja, és működik tovább sima HDR-ként. Nem fogod látni a Dolby Vision címkét sehol, de ettől még az lesz. Ugyanaz, mint amikor a DTS-HD-t PCM-be dekódolva küldöd át. Ugyanaz, sőt, jobb is. Még több, amit a PC tud: SDR konverzióval olyan eszközön is kijön a legtöbb a DV-ből, ami még a HDR létezése előtt jelent meg.
#167357 tomyka74: A magok száma önmagában semmit nem jelent, az új Ryzen-ek egy magon is megeszik a 8320-at. Ettől még bőven alkalmas akár 4K-ra is belépő (de nyilván media player feletti) szinten.
#167358 devil-k: A processzor jobban számít. Lehet teljesen hardveres dekódolásra építeni, az Intel legolcsóbb CPU-i most tartanak 8K 120 Hz-en. A videokártya teljesen kihagyható, az csak a MadVR extráihoz kell, de pusztán CPU-ból is nagyon magas minőség érhető el.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
tomyka74 #167342 üzenetére
Én nem a PC-ről, hanem a vitathatóságról beszéltem.
Minden mérőszámban a legjobb képminőség és legpontosabb hang kizárólag PC-n érhető el. Házimozis eszköztől még nem láttam se értékelhető önbemérést, se Qp-helyes képet, se bithelyes TrueHD-t, se értelmes frissítéseket, se teljes RGB-támogatást, se minőségi kódolások támogatását, se jó HDR-SDR-t, se látványosan javító felskálázást, sem stabil interpolációt.
-
mandju
senior tag
válasz
tomyka74 #167342 üzenetére
Én hasonló utat jártam be csak fordítva... nagyon sokáig audio pc-t használtam antimode dual core 2.0 szobaakusztikai rendszerrel....
Pont a kényelem miatt váltottam oppo 105-re, majd oppo udp203-ra. Mivel hiányzott a pc által megszokott jukebox felület és testreszabhatóság feliratok terén (szerintem ez a mai viszonylatban alap kellene legyen) ezért váltottam... de nem akartam alább adni... egreat a11 volt rövid ideig, majd zidoo uhd2000-et használtam, majd váltotta a zappiti zászlóshajója. Zappiti pro 4k hdr. Ez már elég jó lett volna, megelelt az igényeimnek, de lassúcska volt.
Így ismét visszaváltottam pc-re, de immár egy erős kártyával és elég jó madvr algókkal. A kapott képminőség és hdr-sdr konverzió szerintem nem összehasonlítható a zidoo, vagy éppen a zappiti képminőségével...
mindezt mondom egy 3 chipes barco dlp mellett 315 cm széles vászonra vetítve. Lehet, hogy kisebb képátlón, tv-n kevésbé jönnek ki ezek a különbségek
-
törölt tag
-
-KP-
addikt
válasz
tomyka74 #157214 üzenetére
"az elég ha az állvánnyal magasabbra teszem őket és olyan 20-20 cm.-vel távolabbra is?"
Távolabbra és messzebre, de mihez képest?
"most kb. ugyan olyan távol vannak egymástól mint a frontok. egy + 20-30 cm"
Ok, de milyen messze vannak a frontok?
Nagy általánosságban jobb ha távolabb van, meg kellő magasan. De erre így nem lehet válaszolni, nincs meg a viszonyítási alap. Nem gond elvileg, ha nem forgatod be, de itt se mindegy, mennyire lesznek a fejed síkjától hátrébb és hogy van a szobád kialakítva.
-
mettek
addikt
válasz
tomyka74 #155166 üzenetére
Akkor egy primare spa23-at vettem használtan ami azért komolyabban szólt mindenféle bemérős technika nélkül is de megszívtam vele mert elszállt benne egy hdmi kimenet valamiért aztán eladtam. Most ismét marantz van. Nehéz megmondani melyik a jobb. A marantz pontosabb, részletesebb magasban, a yamaha pedig talán mozisabb illetve sokkal jobb a ypao bemérője.
-
zsoika
addikt
-
-
jaszy76
aktív tag
válasz
tomyka74 #152377 üzenetére
Arendal 1723 S 5.0
Pénteken feladták, hétfő kora délután megérkezett. Szerdára vártam. (UPS express)
Neki is estem a kicsomagolásnak.
Szivacsokkal, sarok és élvédőkkel teljesen védve van a hangfal, ami egy zsákba is be van csomagolva.
Mindegyik mellé egy pár kesztyűt is adnak, valamint a tartozékokat. Frontok mellé tüske és gumiláb szett, centerhez gumi alátétek, surroundokhoz felfogató konzol, csavarokkal. Ezek mindegyike is minőségi, de a center alá azért soundcare-t tettem.
Habár mind a méreteit, mind a hangfalak tömegét tudtam, mégis meglepett, hogy mekkorák, és milyen nehezek. Pedig ez a "small" sorozat.
Az építési minőségről csak szuperlatívuszban lehet beszélni. Olyan az egész, mintha egy tömbből faragták volna. Megkopogtatod az oldalát, és nem hiszed el, hogy nem tömör hasáb az egész. Illesztési hézagok nincsenek. Meg műanyag sem. A terminálok és azok környezete is elsőrangú, a festés makulátlan. Az egész hangfal (és ezt mindegyik elemére értem) masszív, robosztus és szvsz gyönyörű. Matt fekete.
Pár órámba telt, mire minden a helyére került. 50 óra járatást javasol a gyártó, szóval most ez van soron. Isotek lemez párszor lefutott, és jópár óra zene is szólt rajta, de még járatni kell. Már most vigyorgok.
Annyit tudok, hogy ezt vissza nem adom.
A bejáratás és a bemérés után jövök majd a részletekkel és képekkel. -
jaszy76
aktív tag
válasz
tomyka74 #152375 üzenetére
A Quadral szettet 2 éve használom. Olyannyira meg vagyok/voltam vele elégedve, hogy tejesen biztos voltam abban, hogy a fejlesztéseknél ezen gyártónál maradok. Nagyon zenei a megszólalása és mozin is jól teljesít. Szerintem nagyon kiváló szett. Viszont feljebb szerettem volna lépni.
Nézegettem a Quadral Platinum és Chromium vonalat is, de aztán úgy döntöttem, hogy megpróbálom az Arendalt. Ha nagyon mellé lövök vele (amit azért titkon erősen kétlek), akkor megy vissza. Bukok rajta kb. 100 EUR körül. És akkor még mindig vehetem a Quadral-tól az említettek közül bármelyiket, és pénz is marad.
Szóval nem aggódom túl. Az lesz az érdekes, ha marad az Arendal, akkor aztán elkezdhetek proci + végfok párost nézni. -
törölt tag
válasz
tomyka74 #151756 üzenetére
Tény, hogy nagyon élvezezes hangot lehet vele összehozni, pláne a laikusok számára okoz orgiát...
Azonban ahogy egyszer BBéci megfogalmazta: "rendkívűl felborítja az arányokat".
Személy szerint azért nem használtam a 2100-on, mert a mélyet, illetve a sourrondokat aránytalanul felhúzta..
Viszont 4000-en már engem is behúzott..
Megfigyelhető, hogy az XT32-es szobakorrekció sokkal jobb mint a sima, ezért a Dyn EQ-,is teljesen más.Mivel a szomszédok miatt nem nagyon szoktam túl hangosan mozizi, így néha én is bekapcsolom...
Egyébként külfödi fórumokon sem ajánlják a használatát.
-
dave118
senior tag
válasz
tomyka74 #151720 üzenetére
Semmi baj nincs még a karcos, hiányos dolgokkal sem. A lényeg, hogy ára az állapotának megfelelő legyen és a hirdetésben közöld a bajait. Én speciel amikor elkezdtem ezt a "szakmát" nem a külalakkal foglalkoztam, mert egy karcosabb, hiányosabb AVR-t jobb áron meg tudtam szerezni és lássuk be, ezek a berendezések a hangjukért kerülnek hozzánk. Azóta persze már egy majdnem makulátlan AVR csücsül a szobában, mert megérkezett az igény a szépséges kinézetre is nem csak a tartalomra (szerencsére utóbbi is emelkedett). Szóval csak add fel a hirdetést és valaki örülni fog neki hidd el!
-
VoidXs
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz
tomyka74 #150625 üzenetére
Gondoltam megnézem a hivatalos forrást, pont az nem írták le, amire kíváncsi voltam (félkövér).
A fülmagasság 1,2 m, van amit fülmagasságba kell helyezni, van amit magasabbra, 2 láb (60 cm) egyes hangszóróknál.
---------HOW DO I SET UP 5.1 SURROUND SOUND SPEAKERS?
A 5.1 surround system has five discrete audio channels: Left, Right, Center, Left Surround, Right Surround and the Subwoofer.
Front Left & Right Speakers (L & R): Place the Front Left and Right speakers at ear height, producing a 45° angle as viewed from the main seating position. This delivers a wide soundstage and precise localization of individual sounds.
Center Channel Speaker (C): Place the Center channel speaker either above or below the TV. Then, aim the speaker either up or down to point directly at the listener. If you have a perforated projection screen, center this speaker both horizontally and vertically behind the screen.
Left Surround and Right Surround Speakers (Ls & Rs): Place the Ls & Rs speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener. The Ls & Rs speakers recreate the enveloping sound and intense special effects that you experience in the cinema.
Subwoofer (Sub): If you have two Subs, put them in the middle of opposing walls. If you have one, place it in the middle of the front wall.
----------
HOW DO I SET UP 7.1 SURROUND SOUND SPEAKERS?A 7.1 surround system has seven discrete audio channels, Left, Right, Center, Left Surround, Right Surround, Left and Right Back, and of course, the Subwoofer.
Front Left & Right Speakers (L & R): Place the Front Left and Right speakers at ear height, producing a 45° angle as viewed from the main seat. This delivers a wide soundstage and precise localization of individual sounds.
Center Channel Speaker (C): Place the Center channel speaker either above or below the display. Then, aim the speaker either up or down to point directly at the listener. If you have a perforated projection screen, center this speaker both horizontally and vertically behind the screen.
Left Surround and Right Surround Speakers (Ls & Rs): Place the Ls & Rs speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener. The Ls & Rs speakers recreate the enveloping sound and intense special effects that you experience in the cinema.
Rear Surround Left & Rear Surround Right Speakers (Rrs & Rls):
Subwoofer (Sub): There are a few variations for subwoofer placement, depending on how many subwoofers you have in your room. If you have four subs, place one in the middle of each wall. If you have two, put them in the middle of opposing walls. If you have one, place it in the middle of the front wall.
-
BBéci
legenda
válasz
tomyka74 #150623 üzenetére
Kipróbáltam több magasságot, a mostani, 150 centi magasra helyezés bizonyult a legjobbnak, direkt ahhoz igazítva terveztem a berendezést, a könyvespolcot. Volt nálam 6-7 különféle hangdoboz, amikkel kísérleteztem, egyikkel, egy pillanatig sem éreztem túl magasan lévőnek az effekteket, a háttérhangokat. Azokban a high end moziszobákban sem, amikben volt szerencsém megfordulni. Kivétel nélkül, mindegyikben a THX ajánlás szerinti magasságban voltak a háttérsugárzók.
Egy példa: az egyik filmben, Bruce Willis is játszik benne, az Ő garázsának ajtaja csukódik be, ereszkedik le, pontosan, centiről centire lehet követni a mozgását a plafontól a padlóig. Sokszor meghallgattam, mert hátborzongatóan, hihetetlenül valósághű. -
VoidXs
nagyúr
válasz
tomyka74 #150534 üzenetére
Ez egy teljesen jó indok, hogy te miért veszed. Nekem anno a tört oprendszer és a kamera minősége volt, ami miatt az 5S-t választottam, még asztali szintű ablakkezelés is volt a JB miatt. Ezek ma is hiányoznak, de JB ugye sose lesz már, egy jó kamera meg nem ér meg ötszörös felárat a mostani telefonomhoz képest. De egy kábel-összehasonlítás körül ilyenek nem kerülnek elő, azokkal kapcsolatban nem lehet szakmai vitát folytatni, mert nincs miről.
-
Dzsano89
tag
válasz
tomyka74 #150481 üzenetére
Hallo Emberek! Nagyjából össze rázom az elmúlt 1-2 napot!
Először (naívan) azt hittem, hogy a s/pdif megváltja a világot, de tévedtem, így maradt a videokártyából kötött AVR, HDMI 2.0 kábellel. Mivel itt nálunk az MM elektronikai áruházban nem volt 3 méteres Inakustik kábel, így kénytelen voltam a HAMA [link] kábelt megvennem 3 méteresbe.Ezzel már kimegy a jel. A minőségbeli különbségről nem tudok beszámolni, mert az előző 1.4 HDMI volt, azzal a jel se ment ki.
Továbbá kolléga segítségével be tudtam állítani, hogy 5.1 hangzást küldjön ki, az alapértelmezett formátum: 24bit 192.000hz. (gondolom ennyit tud maximum az AVR).
Ha esetleg tudja valaki arra a megoldást, hogy a videókártya - hdmi miatt megjelenít plusz egy monitort a számítógép, és képet is küld, nem csak hangot. (Tehát monitor kiterjesztéssel küld a hdmin jelet: hangot és képet is)
Hangbeállításokat kell majd végezzek gondolom én, mert a hátsó hangszórók elég halkak, de ezt már az AVR be kell állítani, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest