-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #190219 üzenetére
Nálam a melléképület előtti teraszon van két nagyobbacska hangfal.
Főleg rádió hallgatása megy róla de a jelenlegi mini hifi / Múzik Center nem a legjobb állapotban van ezért gondoltam rá , hogy egy [ilyesmi kis rádiós erősítőt] veszek a helyére.
Bár ha neked nem kell a rádió, akkor a linkelt kis erősítő is tökéletes. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #190219 üzenetére
Nem ismerek NUC 11/12 nevű modelleket, de legyen normális hw decode rajta, a többire meg úgyis van szufla.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #190217 üzenetére
Okostévé + mobilapp, ha nem fontos, hogy jó kép/hang legyen. Én mondjuk egy NUC + Kodi kombóval oldanám meg.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189524 üzenetére
Akkor ezt túl is tárgyaltuk.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189521 üzenetére
Ok.
Akkor csak a dőlt részt olvassátok, fáradt vagyok már, nagyon sűrű volt a hetem, nekem be is fejeződött. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #189301 üzenetére
Köszi! Nekem 500 Hz alatt van csak gond, 0.4-0.5 a lecsengés, afölött már 0.2 a vége.
De ez az 500 Hz alatti ez pont elég, hogyha épp úgy tartja kedvem, hogy nem éneklős hangszerest hallgatok, hanem mondjuk egy kis dubtechnot, ahol ugyebár jócskán 500 Hz alatt van az izgalom, akkor gyönyörűen elrontja az élményt, ha mondjuk ref hangerő felett akarom hallgatni.És hát ugye tudjuk, hogy a mélyfrekvenciákhoz hangerő is kell, mert az alatt nem szólalnak úgy, ahogy kell.
Mint a Minden6ó filmben, amikor egy sportautót "imádkozik" magának, és a dugóban ül:
"Ennyi lóerő és semmi vágta?" -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #189294 üzenetére
Betontalcas födém gerendás.
Jelenleg függesztő pálcás fém profilokkal... Kapott még egy dísz álmennyezetet alá, de nem lett jobb.
Csak így az egészet bontani kell. De, ha nagyon nem tudok dűlőre jutni, muszáj lesz. -
alphamooncam
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #189293 üzenetére
"Ettől még ugyanúgy membránként viselkedik 100hz környékén.
Hiányzik a tömeg, és csillapítás,szvsz."
Sűrűbb párnafázással ellensúlyozni lehet a hiányzó "tömeget".Szerintem.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189278 üzenetére
Lesz majd, de jelenleg teljes átalakítás alatt az egész helyiség A-Z-ig.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189275 üzenetére
30Hz-tól indulok, erőlködés torzításoktól mentesen, megfelelő amplitűdóval, sokan csapják be magukat egy jókora kiemlésen ülve, hozzászokva, de az nem egyenlő a jó szub hanggal, és nálam valószínűleg jobb a szub hangja is, tapasztalatból mondom.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #189275 üzenetére
Azok az alsóbb frekik alapból se voltak igazán ott. Valódi 20 Hz otthon kvázi csak Monolith-tól van.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189163 üzenetére
Ok, persze belefektetett melót nehéz kispórolni, de ma már minden a neten fellelhető pillanatok alatt, régen csak újságokból jutottunk némi morzsához, az is milyen volt már.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189161 üzenetére
Akár használtan vagy éppen DIY újban, remek rendszereket lehet összedobni, kimagasló minőségben.
Természetesen utána kell járni, tanulni, fejlődni a témában sokat , néhány éve még ez lehetetlen küldetésnek tűnt, de szerencsére mára már sokat fejlődött a technika és az internet is hozzájárul ehhez.
Példa, PC processzor hozzá DIY D végfok, hangsugárzó akár használtan, ingyenes programok, projektorok vagy már TV- k is töredék áron stb. -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #189089 üzenetére
Az t.amp E-1200 kb azt tudja, ha jól láttam a 4002 adatait.
Lehet megpróbálkozom egy venti cserével az lesz a legköltséghatékonyabban megoldás.@Rp526
Semmilyen értékelhető tesztet nem találtam róla sajnos. Ezért kérdeztem itt, hogy valaki esetleges találkozott e már vele. -
Q
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #188873 üzenetére
Nem találkoztam még olyan filmmel, amit nem tudtam eléggé felhangosítani. A szóban forgót is beleértve. Sőt, a maximum közelében sem volt a rendszer.
-
a347
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #188823 üzenetére
Lehet hogy valamikor még tudtak normális trafót csinálni, a AVR11 illetve utána a 21 is ugyanazt a zúgást produkálta. Akkor is ha csak a tápkábel volt bedugva semmi más.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #188694 üzenetére
Szerintem semennyi.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #188644 üzenetére
Ki lehet venni, mert mindegyik szuper volt.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #188621 üzenetére
Igen. Végig olyan érzésem volt, hogy lapos és dinamikátlan, főleg a fegyverhangokkal nem voltam megelégedve és nem hangerő függő a dolog. Megnéztünk több jelenetet, megvannak a részletek, van atmoszféra, de a dög egyszerűen nem akar kijönni belőle 1-2 jelenetet leszámítva. Pedig adott volt minden. 12inch+1inch 97dB-s mélyközepek, 10inch koax surroundok, dupla 46centis zárt mélynyomó, lcr-ek végfokolva, mélynyomó minidsp-vel korrigálva. Hogy ez most a minidsp,vagy az audyssey miatt van, vagy maga a Denon hangkaraktere ilyen, az jó kérdés. Ettől független nem írnám le teljesen a Denont, lehet a 3800 a Dirac-al jobb lenne, de szkeptikus vagyok. Voltam Cutlertől nem messze egy helyen, ahol Arcam AVR30-as avr dolgozott Magnat Cinema Ultra szettel, és számomra sokkal tetszetősebb volt a végeredmény, pedig csak az atmosok voltak végfokolva, az alsó 7 csatorna az avr-ről ment. Illetve bárhol hallottam Anthem AVM60-ast mindenhol derekasan helyt állt. Hallottam nappalis környezetben full Paradigm Studio szettel, Cutlernél a Martin Logan sztatikusokkal, és a KCS S1500 majd S2000-es pro szettel is, Avglasnál a JBL 3677 alapú rendszerével, és dhcodokinál is megfordultam egy tucatszor akinél full Martin Logan Motion XT szett van. Ezért mondom, hogy én ezt az olcsó avr-t processzornak dolgot annyira nem erőltetném, hanem simán vennék egy Anthem AVM60-ast, vagy akár egy Lexikon MC10-et, de az többe kerül.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188517 üzenetére
Érdekes ez a táp téma, főleg nekem most, mivel térek át DIY D-osztályú erősítők legyártására a mozihoz.
Itt nagyon lényeges a "minőségi" táp, rengeteg zajt tud bevinni egy roszzúl megtervezett, gyenge minőségű kapcsitáp, rengeteg videót néztem meg, hogy mit tud okozni.
Mellékesen jegyzem meg, megjöttek a komolyabb D-osztályú boardok, tesztelés már meg is volt, és bizony új szintre emelte nálam a hangot. -
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #188513 üzenetére
Én csak azt mondom, amit hallok. És bizony hallom a hangjavulást. Ezt a tápot az Underworld nevű film egyik jelenetével teszteltem, ahol repedezik a jég. A gyári táppal is jól szólt, bár a tuningtáposhoz képest tompábbnak, fátyolosnak, kevésbé részletezőnek tűnt. A gyári táposnál hallottam , hogy repedezik a jég, prímán visszaadta a hangzást, távolról. A tuningtáposnál sokkal közelebbről, tapinthatóan történt mindaz. A gyárinál összefolytak a hangok, a tuningosnál meg részletezőbb volt sokkal. De nem a gyári tápos hangzás volt rossz, hanem a tuningos nagyon jó.
"Nekem eddig csak az jött le, hogy valaki azt mondta jobb lesz, akkor az úgy is van, és jobb is lett."
Na ez a tévedés. Itt szinte mindenki azt mondta, hogy semmi se fog történni hangzásban, felesleges pénzkidobás volt megvenni azt a tápot. Én meg azt mondom, hogy minden fillérét megéri. -
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188354 üzenetére
Jah akkor neki jó lesz az.
Azt hittem neked kell. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188352 üzenetére
Egyelőre csak egy próbát nyomtam az Alin, most van itthon néhány olcsóbb kis D kártya, azokat tesztelgetem, de én biztosan 3255 chippel szerelt kártyákat fogok venni (ami ezekben is van), hozzá belső tápot, és DIY-ban vagy 5db-ot teszek egy dobozba, így dakabja kb 10e forint + táp meg az aprólék, mondjuk 100e forintból megvan 10 csatorna.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188334 üzenetére
Én ezt venném egy ZA3al együtt
link
Persze drágább, mint ami linkeltel.Vagy ha nem sos a vásárlás akkor várnék mert ha jól emlékszem most év végén vagy jövő év elején jön ki náluk egy új BTs cucc.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188348 üzenetére
44e ft, táppal együtt, most tettem be a kosárba, vámot nem tudom, hogy kell-e.
Szerintem nem kopi, kínában kopi? -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188346 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
Ennél azért van jóval olcsóbban is.
szly01
Igen, másik nagy előnyük, hogy nem melegszenek, és kis helyet foglalnak, nagy hatásfokkal, és jel/zaj arányban verhetetlenek.
Nehezen hajtható dobozokat is lazán kihajtanak, gond nélkül.
Pl van itthon elég érzéketlen dobozom (center) AB osztállyal alig tudom kihajtani, D-vel lazán. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188337 üzenetére
Ezek 8Ohm-on kihajtanak kb 2x100W-ot, a tápegység erősségével tudsz játszadozni, ehhez kell, ideális 19-48V és amennyit szeretnél kivenni belőle W/A-es tápegységgel párosítani, tehát ha szeretnél belőle kivenni 2x100W-ot akkor minimum 200W-os 8A-es táp kell hozzá.
Tápra ajánlás, legjobb megoldás a Mean Well márka. -
Khaosz55
addikt
válasz
Nem vagyok műszerész, de 32V 5A tápellátásból hogy lesz 2x300W teljesítmény? Fluxuskondenzátor?
-
Rp526
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #188219 üzenetére
Hát nyilván a régi nagyobb volumenű sorozatok érhetőek el csak BD-n, ez igaz. Sajnos a tendencia nem nekünk házimozisoknak kedvez, hanem a consumer casual kategóriának, akik jahm, sokszor telefonon nézik fülessel a tartalmat.
Hozzátegyem én van olyan kedvenc film amit 20+ alkalommal láttam és alig várom, hogy újra megnézhessem ha elkészül a szoba. Amíg nem volt meg a gyerek volt, hogy egy évben többször is volt Gyűrűk Ura maraton a feleségemmel(term. bővített) . Több száz filmet tudnék szívesen újranézni. Mindig találni benne valami újat, amikor már nem csak a képernyő közepét nézem és nem kell csak a fő cselekményre figyelni.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188165 üzenetére
Nálam a ref hangerőt sem èrik el mondjuk 90dB- es èrzèkenysègű dobozok ahol ülök az, hogy libabőrös leszel egy dolog, de hogy le is fosd a bokád, oda más kell
A múltkor linkeltem egy kalkulátort.
Nálam a Triangle dobozok a cèg hazugsága szerint 92dB, de a mostani rendszehez nem tudtam integrálni, annyira gyengèk, vagy a PA- s dobozaimat kell felére visszavenni. -
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #188096 üzenetére
A mért eredményt nem érinti, mert mérés során az akusztika nem játszik szerepet. A leadott feszültség szintet nézik meg a torzítást és a felhasznált mérőellenállsból számolják ki a leadott teljesítményt.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188064 üzenetére
Mindenhol lehet mérni a különbséget, de első hallásra is azonnal, teljesen más a balansz, tónus.
Nálam csak a 10"-os hangszóró és a 12"-os között is volt rendesen különbség, de most zongorázni lehetne az OB falaimnál 2db 12"-os van bennük, de egyszerre volt, hogy az egyikbe csak az 1db12"-os volt bekötve, CAVERN-nel kaptak dsp-t és egyesével mégis másként szólt a kettő.
Vagy csak gondold végig, ha csak 2db 6,5"-os mélyközépet hasonlítasz 1db-hoz, hiába hozod öket látszólag 1 szintre, mégis más a kettő karaktere.
De ide lehetne venni a szubok példáját is. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #187913 üzenetére
A passzív membrános megoldás tènyleg egy szuper dolog.
-
Cseneles
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #187906 üzenetére
Ultimaxból nem szokás passzív membrános ládát építeni. Zárt vagy reflexes. Én refiset építettem de ismerek jópár egyént aki zártat használ nagy megelégedéssel. A passzív memrános a zárthoz képest ha 2 membránnal megtámogatod -0dB amit tud 20hz-n. A sulyozással lehet hangolni a paszzív membránokat és kitolni az alsó frekvenciát ha szükséges.
Dayton Audio Reference soroaztból érdemes passzív membránost építeni vagy a CSS SDX12-ből. Utóbbinak 67L doboz ürtartalom kell.
Hangszóró membrán felulet
21” 53cm: 2206,2 cm2
18” 46cm : 1661,9 cm2
15” 38cm : 1134 cm2
12” 30cm : 706,9 cm21Aktiv 1passziv membrán
15” 38cm: 2268 cm2
12” 30cm: 1413,8 cm21Aktiv 2passziv membrán
15” 38cm: 3402 cm2
12” 30cm: 2120,7 cm2Egy 12" hangsugárzó 2db passzív memránnal megtámogatva annyi levegőt mozgat meg majdnem mint 1db 21" mélysugárzó.
-
Squirrel
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #187598 üzenetére
Mindenhova 😀
Közben lefutott az Arc Genesis. Kibeb@szott jól szól
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #187575 üzenetére
Pedig így volt. Kijöttek 8-an, több munkagéppel.
Szívesen megmutatom bárkinek a végeredményt. Elégedett vagyok vele. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #187550 üzenetére
Nézd az első klipsch-em 20 év után hullot el. Én nem a plate erősítő miatt választottam a Diy-t. Mos van végfok meg plate is.
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #187550 üzenetére
Én nem odszkodtam tőle csak mivel olcsóbban jobb minőséget kaptam, így ezért választottam a DIY vonalat.
Mégha nem is olyan profik a dobozok, mint a tiéd, vagy a python munkái -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #186783 üzenetére
3khz-től minimum 3dB-vel hangosabb a magas, mint kellene. De inkább többel.
-
ada19
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #186779 üzenetére
Szerintem releváns, mert az első széria hibáiból sokat javítani lehet EQ-val, nálam Cavern csodátt tett. Azzal egyetértek, hogy direktbe tisztán hamar zavaró lesz.
Mondom ezt ex RP szett (RP-150M, RP-450C, RP-250S) tulajként. A használt árait szerintem bőven megéri (4-500e az 5.0), jó szett mozira.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #186777 üzenetére
Az RP össze volt lőve előtte? Illetve melyik RP széria volt az? A régi vagy a mostani RP II ?
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #186659 üzenetére
Ez engem is érdekelne lehet.
-
Rp526
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #186659 üzenetére
És ha lenne ilyen az gondolom Budapest, igaz?
-
gabo01
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #186663 üzenetére
Szóval amiket írtam kicsik lesznek?
Ja még kapcsolódik egy 10nm-es konyha is a nappalihoz a folyosón kívül. Szóval összeseb kb. 50nm.
Eddig egész jól elvoltam 1db Dynavice T-12-vel is. Persze lehet azért mert nem hallottam jobbat?! -
Joe123
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #186629 üzenetére
Hát az mondjuk úgy tényleg durva, fura hogy tudnak így piacon maradni, ekkora selejt rátával.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Igen, volt, aki harmadszorra is hibásat kapott. Valószínűleg nem bírták a hibás darabok árának lenyelését.
-
gabo01
őstag
válasz
Ennyire gyenge minőségűek?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #186608 üzenetére
Legalább nincs aki benyomja a magassugárzót ..
A macska hamarabb megtanulja, hogy "nem szabad" -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #186550 üzenetére
Tegnap vettem észre hogy az új Klipsch RP széria ára lecsökkent. Nem tudom mekkora a méretbeli korlát, de konkrétan 220 ezret esett az ára a legnagyobb modellnek.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #186550 üzenetére
Ha az ár nem számít, akkor érdemes megnézni a Perlisten mélynyomókat, a THX Dominus mégiscsak valami
-
válasz
ctrlaltdel13 #186537 üzenetére
XTZ-vel mi a baj?
Khaosz55-nél is 2 ulti mellé ott az XTZ 1x12, nagyon meg van vele elégedve (és a 12.17 edge-et is szerette).
I'am Dony sorrendje jutott nekem is eszembe, teljesen helytálló.-KP- féle Ascendo SV-12 -ről csak olvastam meg youtube, de kellemetlenül drágább mint az XTZ 12.17 edge és paraméterek alapján nem is jobb... és még hasonlítanak is egymásra
-
I'am Dony
őstag
válasz
A 112 és 120 alul nem túl acélos és az újabb is ugyan úgy döglődik mint a régi. A 1961 12.2"-os.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #186541 üzenetére
Be akarok menni egy random boltba meghallgatni, ezt jelenti.
Vhiktor: Ez reális, de sajnos nem tudom igazolni. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Nagyon jó darabok, az SPL-nél már elvileg javították a meghaló erősítőket. Az újról ilyen téren még nincs infó, csak hogy rohadt drága lett, de cserébe jelentős ugrás SPL-ben. Azt ki szeretném próbálni a közeljövőben.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #186531 üzenetére
Magnat Cinema Ultra Sub 300-Thx
Ascendo SV-12 -
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #186531 üzenetére
1. Arendal 1961 1V
2. XTZ 1X12 Edge
3. XTZ 12.17 Edge -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #186166 üzenetére
Surround ill Front wide sugárzók, a koncepció az volt, hogy passzoljanak az LCR sugárzókhoz hangszóró készletben ill dinamikában is.
Amit még érdemes tudni róluk, hogy 10"-os mélyközéppel vannak szerelve és nyomókamrás magassugárzókkal, a terveket németben készítették Zoli elvárásainak megfelelően az LCR-ek hez igazítva.
Itt jegyzem meg, a frontokat már koppintom is lefele magamnak, mivel kikerültek a vászon mögül, de nem szeretném állványon nézegetni őket, így lapos kivitelben, mégis beforgatva tudom használni őket a vászon mellett, (ez mekkora ötlet) így nem kell lemondanom a kiemelkedően jó képminőségről sem. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #186158 üzenetére
Ja, hogy a dobozok készítéséről?
Képek azok vannak dögivel. -
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #186158 üzenetére
Nem is rossz ötlet, elnézném, ahogy egy hangfal elkészül
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #185860 üzenetére
Nem mondom hogy minden zenénél megmondanám melyik szól de amúgy igen.
Nagyon szám függő hogy kiadja e azt a kis különbséget. Egy hangszeres vokálos jo minőségű felvétel kiadja. A tuc tuc nem. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #185849 üzenetére
Megcsinálom majd. Leng az is rendesen.
Ulti végfoka elég rendben van, próbáltam egy számmal már lekoppant de végfok még be sem klippelt.
Igazából az akciókamera képességeire voltam kíváncsi lassításkor. -
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #185601 üzenetére
aha, értem, kössz
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185601 üzenetére
Igen, a telefonom azt hiszi jobban tudja nálam, h mit akarok írni
-
horvathimi2
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #185522 üzenetére
Szia!
Én a Sugár moziban néztem idén a legtöbb filmet. Sőt eddig minden film, amit eddig abban a moziban láttam nagy élményt adott. Szerintem hangban veri az Etelét, annak ellenére, hogy nincs atmos. Képben szerintem nagyjából ugyanaz. Talán egy picivel jobb az Etele, de nem látványos a különbség. Remélem tudtam segíteni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Hangra átlag a Cirko Gejzír, nem rossz, de nem is kiemelkedô, nagy mélydübörgés pedig abszolút nincs. De nekem moziban hifista létem ellenére a kép fontosabb, ha már kompromisszumot kell kötni a kettô egyikében és képben ez a kis mozi tök jó élmény mindig. Tûéles, jó kontraszttal, így szubjektíven.
De a LEGFONTOSABB moziban a kényelem, legalábbis a 197 centimmel sokkal baj van.
Cirkóban elsô sor a legjobb, nekem a nyakam nem állt ki tôle, cserébe lehuppan az ember az utánfutójával a kétszemélyes fotelbe, össze lehet bújni + a sarokba 2 lábtartó puff betolva, oda lehet húzni, cipô le, láb feltesz, pazar kényelem, nem az van, hogy egy Avatar 2 félidôben már elzsibbadt a fenekem és térdem. (Meg az agyam is, annyira iparihulladék, de ez már más téma).
A Cinema Mom se rossz, kép-hang olyan amilyen, átlag, azaz mély döng, magasak tetejét ne keresd, de kényelemben szintén über, szintén lábfeltevôs puffos.
Itt mondjuk egyszer végigpofázta a filmet mögöttem 2 10-éves kisgyerek, belekalapáltam volna a fejét a falba egy samuval, de azért lecsuknak, úgyhogy nope
, a kis Cirkó ezért is jó, oda a slepp nem szabadul be a poronttyal meg a chips-el zörögni, ami azért audio-ban a jel-zaj arányra jó hatással van
-
-KP-
addikt
válasz
Semelyiket. Nem a mozik, hanem a film miatt
-
Quetz
őstag
válasz
Ha jobb kell, akkor IMAX.
-
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #185482 üzenetére
passz, vannak nalam itt a temaban jartasabbak. 2x mert kontraszt kulonbseget mar egyertelmuen lat szemre egy laikus is sztem. 10-20% kulonbseget sztem nem igazan latsz, az elhanyagolhato.
en amugy szemre siman lattam mar az 50% kontraszt novekedest is, amikor meregettem es levettem a kepmeretet 3m szelesrol kb 2m-re, akkor erzekelheto volt 1% adlnel 3300 koruli kontrasztrol 4800 kontrasztra ugras. ansinal is hasonlo valtozas volt.
a tobbszoroset meg latod ha bekapcsolsz egy oledet. amikor en eloszor lattam ezeket a vilagos tech demokat lg c1-en, kb le kellett ulnom
vilagos, mondjuk 36% adl jelenetnel atlag nappaliban lesz vetitve 100-200 kontrasztod. tv-n lesz 10e+? persze nem fogod 50-100x kontrasztosabbnak latni, de kategoria kulonbsegek lesznek kozottuk.#185483-KP- azt irta viktor miniled volt, tobb tiz e mert kontraszttal. mondjuk 1.2 m-at irt, nem 1m alatti arat.
-
attiss66
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #185374 üzenetére
Persze ez köztudomású, hogy az orosz gyerekeket is kínában gyártják.
Én visszanyúlok a régi, minőségi cuccokhoz. Én nem mondom, hogy ne vegyenek az emberek kínai cuccokat/ a dvd lejátszóm nekem is kínai/, viszont egy Pioneer kétkazettás deck-em, Hitachi analóg rádiódeck-em, két projektorom, két házimozi erősítőm és egy Teac dvd lejátszóm, mind japán.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #185310 üzenetére
Szerintem az alaplap számít, nem a táp. Egy PC upgrade után a Xonar hangkártyám elkezdte erősíteni a PCI buszon fut adatok hangját, konkrétan hallani lehetett a fülesben, hogy mozgatom az egeret vagy használom a HDD-t. Átraktam a fülest a beépített és elvileg szarabb alaplapi hangkártyára és néma csend fogadott, zéró zajjal.
Ezért a legjobb tipp amit olvastam idáig az USB-s külső hangkártya, ami lehet akár pro audio cucc is mint pl. a Motu Ultralite mk5. Ugyanaz a ES9026PRO DAC van benne, mint ami a csúcs Arcam procikban.
-
Smiley
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #185310 üzenetére
Nekem kb 10 éve van seasonic tapom mindenben. Van egy kurvajo maya44e belső kártyám, ami a olyan zajos mind a két asztali gépemben, hogy az engem már zavar. Amúgy 0 zaj volt rajta a 3rd gen i7-ben, meg az előtte lévő 775 quad-ban is. Most egy 4th gen lapban van és ugyanúgy zajos mint a 7th gen gépemben. Először azt hittem a kártya adta meg magát, de ha visszarakom a 775 vagy a régi powermac-be, akkor hirtelen semmi hangja nem lesz. Ez szerintem mindig is lutri lesz, de ezért is van a HDMI.
atiss66: Amit már írtam korábban is, hogy elengedni ezeket az régi vackokat ha normális hangot akarsz. 150e kapsz már aventage Yamaha-t, amit csak össze kell kötni a pc-vel és használni. De te tudod mire szeretnéd fordítani az idődet. Ha neked megéri kísérletezni 25 éves cuccokkal csak azért mert van benne anyag akkor hajrá. Én kb 1 éve egy 100ért vettem egy 3800-as Yamaha-t. Egyszer összekötöttem meg 25 perc alatt beállítottam a PC-vel és azóta csak használom kell. Az atmos-on kívül mindent tud, a pc-s korrekcióval pedig ott lesz az élvonalban. A saját korrekciós cuccai is van annyira jó, hogy lusta voltam rendes mérőmikrofont venni és megcsinálni cavern-el.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185191 üzenetére
Inkább szabadidő- hiányában szenvedek, illetve van más hobbim is, amivel szívesebben foglalkozom. Illetve az ízlésem is egyre inkább a drámák felé visz.
Ez van eq-val és nélküle.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185187 üzenetére
Én inkább elfogadtam a beállítás után megmaradt kisbb beesést 50 Hz körül, minthogy szórakozzak a 2. szub összehangolásával.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185180 üzenetére
Úgy látom itt van hely bőven.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #184983 üzenetére
Megoldva, töltheted a javított verziót.
-
válasz
ctrlaltdel13 #185106 üzenetére
Egyrészt azért mert bár még nem mértem össze a teljes rendszerrel, így első ránézésre nem vagyok teljesen elégedett a vízesés diagrammal. Másfelől "őrlődök" az itt a fórumon olvasott infók között, EQ előbb vagy utóbb, pro és kontra pl I'am Dony ajánlása vagy pl amit neked írtak
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184975 üzenetére
A szubtartományban sok értelme nincs az RT60 alapján vizsgálni, inkább a vízesés és spektrogramm hasznos itt, a torzítás mellett.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #184936 üzenetére
Együtt méred akkor hogy deríted ki, hogy melyik delay-el lesz a legkisebb beszakadásod ?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #184917 üzenetére
Igen, van új tegnapi verzió. Kipróbálom, és javítom, ha találok valamit.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #184919 üzenetére
Nálam is.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #184917 üzenetére
Az érdekes az, hogy viszont az otthoni kalibrációja az működik rendesen.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #184883 üzenetére
Ha az tényleg Cavern akkor tényleg érdekes.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184883 üzenetére
Azért ilyen a kép, mert nem a beépített screenshot opciót használtad.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #184753 üzenetére
Van ebbe marketing is, hogy jobban eladható legyen, illetve nagyon sok esetben a méret sok helyen számít. Mondom, minidsp-vel jóra be lehet lőni, de kb ez igaz minden sub-ra. Mivel van egy partiba az SVS PB-2000 Pro-val ami 530K ? Ok a Pro-ban van bemérés, de sima minidsp is olcsóbb illetve arra mehet 4 sub.
Aki meg egy sub-ot használ annak minek a mélyládában lévő DSP ha pl dirac vagy más korrekció van az AVR-ben. Én biztos, nem adnék ki plusz pénzt a sub-ba épített bemérő rendszerrel. Számomra agyhalál ez az okostelefon mikrofonjával mérjük be és korrekciózzuk, de a sub kábelen a fingon is meghalljuk dolog. -
válasz
ctrlaltdel13 #184753 üzenetére
Biztos hogy van ennél jobb megoldás, biztos van ennél jobb zárt és reflex sub, de ezen az áron és ilyen kiváló kivitelezésben, nálam szuperül muzsikál és bőven bőven marad benne tartalék is. De nyilván ez az "érzelmi" indok.
Műszaki oldalról megmondják a hozzáértőbb kollégák. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #184645 üzenetére
Ehhez találták fel a 32 csatornás procikat valójában.
-
válasz
ez jó..
-
BBéci
legenda
válasz
Jót nevettem, köszi! -
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184606 üzenetére
Én semmibe, de egy barátom nagyon rákattant a dologra, ezért kellett az infó. Ha nem vagy nagyon messze Gödöllőtől még lehet át is venné tőled.
-
-KP-
addikt
válasz
Miért nem rakod fel avx apróra? Valamennyiért elvinnék.
-
python1
veterán
válasz
Mièrt dobtad ki őket?
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184601 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #184582 üzenetére
Sub jelhez nem kellenek igazán jó jellemzők. Meg merem kockáztatni, hogy talán, hangsúlyozom, próbáld ki, mert csak talán, de az integrált is jó lehet rá. Ha tényleg gyenge lenne (pl. Realtek, borzalmas lefutással és fázissal alacsony frekiken), akkor egy Xonar (pl. DX).
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184567 üzenetére
A Cavernre majd Void válaszol, én távol tartom magam a pc-től, de az egy szabad csatorna miatt nem igen tudod elkerülni a külső DSP-t szerintem. Másrészt, ha azzal egyengeted ki őket ugyanúgy maradhat egy csatornán a négy nálad is. Megcsinálod az EQ-t abban, aztán a Cavern.
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #184556 üzenetére
A miniDSP HD-val készült az alábbi. Egy bemenő jelre van szükség, amit a dsp-n belül tükrözöl a többi kimenetre, így lesz négy kimenő jel. A szubokat külön-külön késleltetve, majd a legjobb elérhető görbét kapva, a végén a négyet egyként kezelve így néz ki:
A sima 2x4-et én nem annyira szeretem, mert jóval gyengébb a kimenete, kevesebb az EQ száma és a max. 7ms késleltetési érték is kevés lehet helyenként. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #184556 üzenetére
Csinálok, ahogyan az időm engedi.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #184554 üzenetére
PC a forrás- LFE csatornáról minidsp-be onnan 4 kimeneten a végfokokhoz, minidsp-be ugye apból mind a 4 csatorna külön-külön DSP-hető, azt REW auto EQ-val végeztettem aztán az egészet egybe.
Megtehetem, hogy kikapcsolom a cavern korrekcióját, de jól dolgozik nálam. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #184552 üzenetére
Sima minidsp 2x4, az elsők talán nincsenek, hátsók vannak valamennyire, de meg kell néznem hozzá a minidsp beállításait, a CAVERN meg elvégezte a többit, teszem hozzá döbbenetesen.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #184422 üzenetére
Mert amit eddig láttam, annak a képminősége elmarad a DVB-C-től. Óriási öröm és megkönnyebbülés volt, amikor 2014 januárjában megszabadultam a set top boxtól, soha tőbbé nem akarok olyat látni a lakásomban.
#184423Dorian
Csak a tv Vodafone, a net és a vezetékes telefon Telekomtól jön.
Nem éri meg? Hány forint a különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest