-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dino_m
senior tag
-
Gabi 8906
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
#09634560 #163983 üzenetére
Mindennel működik, ami nem nettó bitstream, még HDMI 1.0-val is (az már bruttó bitstream, mint az optikai).
(#163984) fehér_ember: Persze, mehet. Ha a rendszerkimenetet újracsomagolja DD Live-ba vagy DTS Connect-be, akkor átmegy az 5.1 optikain is. A TV-ről már nem tudom, mit kezd a hanggal, de van erre is esély.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#09634560 #163983 üzenetére
Ez is jó kérdés? Szóval ha alapból pl. optikain etettem a hm vasat akkor ez mehet továbra is ugyanúgy, attól hogy a pc-n közben megmókolom a jelet? Gondolom igen.
És akkor talán még az is igen, hogy pc-->hdmi-->tv-->optikai-->hm vas.Modjuk a szubnélküliség az már lehet más téma, met ott a hm vas keveri rá a frontokra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
#09634560 #163971 üzenetére
A dekódolást a lejátszóval kell megcsinálni, ehhez az egyetlen lépés, hogy a bitstreamet kapcsold ki. Az EQ APO innentől bármit tud változtatni a hangon, mert a hangkimenetre közvetlenül telepszik rá, és a kalibrálók, pl. Cavern vagy REW, egy olyan formátumban exportálnak, ami ide egyszerűen importálható. Ebben benne van minden, frekimenet, késleltetés, crossover, és amit még extraként kérsz.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #163754 üzenetére
Aki számára a hangminőség a legfontosabb, az nem csak elviselné, hanem rajongana érte. De 207 kbps-es AAC-t hallgatni rajta súlyos bűn!
A lehető legjobb minőségű alapanyag illik hozzá!
Halkan jegyzem meg, az általam hallott és tesztelt AVC-k közül legkevésbé az X8500H hangja tetszett. A régiek lenyűgöztek. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #163752 üzenetére
Szinkronhoz tök felesleges egy Denon AVC, de alsó középkategóriásnál komolyabb hangrendszer is. Éppen pár perce néztem a The Mule adatait, a szinkron AAC 2.0 207 kbps. Az eredeti pedig DTS-HD Master Audio, bár viszonylag alacsony, 3356 kbps-es. Azt gondolom, ezt nem kell kommentálni.
-
r4z
nagyúr
válasz
#09634560 #163747 üzenetére
Kifutottam a szerkesztesbol, mire meglattam a tiedet.
Bi-amp nelkul is probaltam, de igy sokkal jobban tetszik a dobozok hangja, ezert ragaszkodok hozza. Bi-wire kabelezessel valoban konnyebben hajtotta oket, de a magasok igy elenkebbek. Es mivel nem hangszerhusegre hajtok, hanem agymasszirozasra, ezert ez pozitivum.
-
alphamooncam
őstag
válasz
#09634560 #162327 üzenetére
Alapvetés, hogy csak problémát okozhat a 100-120Hz alatti sok csatorna, amikor ebben a sávban már nincs is irányérzékelésünk.
Legegyszerűbb azt 100-120Hz alatt monósítani, nem pedig, minél több csatornára osztani hangokat, hátha majd jó ellendrukkere lesz a jobb front a bal hátsó sorroundnak. pl., a Te esetedben meg a két szub veszhet össze.
Minek bonyolítani?
-
alphamooncam
őstag
válasz
#09634560 #162238 üzenetére
Ne máááááááá !
Állóhullám egyfajta rezonancia. Villám, pontosabban a dörgés okoz mélyfrekvenciás hullámot, de önmagában ez nem okoz rezonanciát, ahhoz visszaverődések kellenek, és az pedig a természetben a legritkább.
Ha a dörgést, mondjuk házak között hallod, akkor kialakulhat állóhullám, de akkor az már nem természetes, hanem épített környezet, éppen ezért mondtam, hogy a természetben nemigazán lehet találkozni állóhullámmal.
Szélzúgás nemhogy nem állóhullám, hanem mégcsak szubtartományba se nagyon megy le szerintem.
Dorien:
Ne mérgesíccs !
Ki a túrótól olvastad, hogy nem léteznek szubfrekvenciák a természetben?!
Azt állítom, hogy speciális helyre kell menned a természetben, hogy állóhullámot hallhass !
-
fehér_ember
addikt
válasz
#09634560 #161930 üzenetére
Bizony ezért van még manapság is értelme a lemeznek vagy a tárolásnak.
Amúgy zenénél meg szeretem ha valami kézzelfoghatót is kapok a pénzemért, szóval én ritkán még vásárolok cd-t is. Már ha egyáltalán jelenik. Bár ha pl. egy EMI miatt a cd játszó is használhatatlan lesz, akkor azokat is cseszhetem -
-
arcitec
addikt
válasz
#09634560 #161731 üzenetére
Az nem lehet, hogy mókolt az Atmos hangsáv hozzá? Mert úgy lehetnek "anomáliák" benne...
Egyébként nem találtam Atmos hangsávval kiadott példányt még az Amzon-on sem :
[link] Egyébként nem kell feltétlen Atmos hangásvú film a jó "felső" hatás-hoz, sőt sok Atmos filmben nincs is igazán Atmos "hatás". Ezt nézzed meg ha lehetséges itt van egy jelenet ahol bent vannak egy szűk lépcső feljáró alatti ttárolóba és az őr pedig megy fel a lépcsőn.
Pedig "csak" 5.1 : [link] Itt lehet mondani, na ez igen. Egy az egyben mintha Atmos lenne ... -
Joshi
titán
válasz
#09634560 #161355 üzenetére
Én konkrétan nem kérdőjelezem meg BBéci tapasztalatát, soha nem is tettem. De ha emberünk olyan figyelmes a helyesírásra, akkor a fogalmazásban is lehetne legalább olyan precíz. Gondolok itt az esetleges sértésekre amik nekem szándékosnak tűnnek. Lehet fogalmazni nagyon diplomatikusan és körültekintően is, na BBéci ebben még fejlődhet az biztos.
Egyébként igazad van.
-
kezo0
addikt
válasz
#09634560 #161352 üzenetére
Szerintem nagyon is fontos e fórumtopik jövője szempontjából, hogy ne hagyjunk egyes önjelölt megmondóembereket, akik megpróbálják földbe döngölni a velük ellentétes véleményen lévőket, rátelepedni a topikra, hanem rámutassunk, hogy lehetne máshogy is kommunikálniuk a véleményüket. Mert láthatóan nem tudnak különbséget tenni a véleménnyilvánítás és a lesajnálás között. Így meg sokaknak nincs kedve/mersze ide írni.
De már be is kussoltam, mert láthatóan felesleges ezt tovább folytatni.
-
-
Grawens
senior tag
válasz
#09634560 #161238 üzenetére
Igen, ezek az ellenütemű végfokok eléggé érzékenyek a különféle tartományokból érkező zajokra, így elég jó többlépcsős ferrites LC szűrőkkel támogatják meg. Azon a kb. másfél méteren mennyi zaj juthat be? Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a tápkábel előttröl jut be zaj amit már a kábelnek sincsen esélye csillapítani. Régebben még a tápcsatlakozó aljzatba építették be az EMC szűrőket, mára már arra sincs szükség mert mind integrálva van az erősítőkben, sőt még a PE8000 -es EMI filterre sem. Jelzem, ezeket semmilyen kébel nem tudja helyettesíteni.
-
jozsi252
veterán
-
tranceplanet
addikt
válasz
#09634560 #161037 üzenetére
Köszönöm!
Akkor melyik legyen:
-ciklikus [link]
-AGM ipari [link]
-vagy sima UPS [link]Ezeket a gyári megoldásokat hanyagolom, egyrészt túlárazottak, meg tudom építeni én is, ha nem válik be eladom alkatrésznek, amit én építek kevesebbet veszít az értékéből.
---------------------------------------------------------------------
(#161038) alphamooncamNem lesz gond neki, a fenti három akku 18A áramot tud leadni folyamatosan egy órán keresztül, ez elég extrém használat lenne, ennyit nem fog kérni az erősítőm, írtam kis teljesítményű (még ha lesznek is áram felvételi csúcsok működés közben)! Amúgy nem hangnyomásmérő versenyre készülök, ott hirtelen sok áram felvétel van!
--------------------------------------------------------------------
(#161043) attigabi
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat!Úgy látom, akkor nem csak nekem fordult meg ez a fejemben! Milyen akku lehet a te UPS készülékedben?
--------------------------------------------------------------------
(#161044) BBéci
" Az a szünetmentes nem hifi célokra készült, ha fizetnének érte, akkor sem tenném be a rendszerembe."
Akkor megfordítom a kérdést, ezekbe az "accuphase vagy isotec ..." akkus tápokba milyen típusú akkukat tesznek? Nem kérdés, hogy a fenti három is tudja működtetni, de melyik fog degradálódni lassabban a használat során (feltöltés-lemerítés ciklusok), melyiknek lesz hosszabb az élettartama? Ezért jöttem ide hasznos tanácsért. -
Vincent-Vega
tag
válasz
#09634560 #160701 üzenetére
Köszönöm szépen!
Denon X2600H erősítővel szemezek már egy ideje.
Erről mi a véleményed? Az általad linkelt pioneernél jobb szerinted?
Lehet,hogy inkább picit drágábban megveszem az erősítőt,és maximum szépen lassan a hangfalakat,ha úgy jobban jövök ki és annyival jobb ez a denon. -
python1
veterán
válasz
#09634560 #160619 üzenetére
Kis méréssel játszadozva, van lehetőség a REW-ben, hogy folyamatos mikrofon mozgatással készítünk méréseket valós időben, igen érdekes, és tanulságos szokott lenni. Aztán mérek egyett, és már készítem is a korrekciót, aztán ismét mérés, akár 5-10 mérést is és a legjobb értékre állítom be a DSP-t.
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #160602 üzenetére
Úgy mindenkinek válaszolnék.
Quetz fórumtárs leírta, hogy a REW program angolul kommunikál,leírtuk érthetően a menetet, hogy készül egy EQ-zás igaz, hogy pongyolán fogalmazva, mert mint írtam is, kell hozzá a felszerelés, szoftveres környezet,hogy tovább léphessünk a magyarázat szintjéről a megvalósítás felé.Itt a fordítás az egész REW szoftverére értendő lenne, mivel ez egy folyamat, és beállításokat, kalibrálást igényel, de jó hír, hogy egyszer megvan és végtelen mennyiségű mérést, kalibrálást tudunk megvalósítani.Nálam fingom sem volt arról, hogy mit hallottam jónak, mit keressek hiba forrásként, kiemeléseknél domináltak a kiemelés körüli tartományok elnyomva a többi hangot, kicsit reszelgetve, egyenesítgetve a görbét kiemelések csökkentve a beszakadások ellenében, és láss csodát az elnyomott hangok kezdtek hallhatóvá válni, egyre több, egyre több információt közölve. A szoba akusztikus képességeit, gyengéit szépen lehet modellezni, és továbbiakban kezelni, és újra mérni, míg nem kapjuk azt a karaktert amire vágytunk, vagy éppen ki tudjuk hozni a rendszerünkből a lehető legtöbbet. Nem mindenki számára járható út ez tudom, de egy jó moziszoba a tervezéssel kezdődik, aminek az alapja a helyiség adottságainak felmérése, és a további tervezés menetét ehhez igazítani. Mi azt az utat választottuk, hogy magunk készítünk méréseket, analizáljuk, korrigáljuk, és megértjük mi zajlik valójaában, mások százezreket fizetnek szakambereknek, ami szintén járható út, és biztosabb mint vagtában költekezni arra alapozva, hogy talán majd jó lesz, ez viszont csak mese,és önámítás.Valamit nem értek, mindenki kéri a fordítást, de az AVR vagy processzor beállításánál nem ütitek az ajtaját némely gyártónak, de lehetne tovább boncolgatni.Drága Kábeleknél, még valamiféle magyarázatot sem adnak semmire, milyértekre vagy a hogyanokra, Mondom nem kell mindenkinek ez a járható, és előremutató út.
-
válasz
#09634560 #160327 üzenetére
Na, félig már megvagyunk.
Megkapta tőlem olcsón az NR616-ot, nálam úgy is csak porfogó volt.
Hangfal téma maradt már csak.
Sikerült rábeszélnem, hogy engedje el azt a marhaságát, hogy csak új a jó, pláne hangfal esetén.
Keret így most kb 120-150K lenne egy 5.0 vagy 5.1 szettre. Utóbbi nem biztos hogy belefér (sőt inkább nem szerintem mint igen) de még ha keveslené is a mély hangokat később majd még tud hozzá venni, addig meg simán elvan egy 5.0-val is.Új esetén ezeket néztem neki:
- Magnat Monitor Supreme 1002 5.0 (1002 + 202 + 252c) 133K
- Jamo S 809 HCS 5.0 (S 809 + S 801 + S 81 CEN ) 159KLenne még a Wilson márka (MoviX, Viper, Estrada, Cinematic), de próbáltam neki keresni erről valamit itt és a kezdő topicban is, de érdemi infót annyira nem leltem, hogy ajánlott lenne.
De kb az ár is ezt sejteti.Nézelődtem az avx.hu-n is de használtan sem igazán találtam 5.0/5.1 szettet ami jónak tűnik, és belefér az árba.
Esetleg újonnan, és használtan tudnál javasolni (konkrét találtat esetén akár linkelni is) a fentieknél jobb, vagy jobban megérő szetteket? -
válasz
#09634560 #160340 üzenetére
Azt írta az ember, hogy a Horn-nál lett regizve és még 2022-ig papíros garis, de már lényegtelen mivel elvitték neki egyben az 5.0-às szettet 300-ért 1 nap alatt...
Azért köszönöm szépen a felvilágosítást
Valahol örülök,hogy nem jött össze, mert eleve vaciláltam a vételén és az már régen rossz, de így megoldódott👍 -
válasz
#09634560 #160323 üzenetére
És ha B, opció lenne, akkor elég lehet neki "mezei" 5.1-re egy NR616?
Mert nekem van itthon egy, meghagytam tartaléknak amikor vettem az NR646-ot, és akkor azt neki adnám. Nem egy mai csirke, de a videó funkciói nem számottevőek, mivel ugye csak a hangért felelne.
Illetve hangfalakból melyik Jamo és Heco-k ajánlottak? -
Morris
veterán
válasz
#09634560 #159589 üzenetére
Ezt most mire írtad?
A százalékos dolgot nem én írtam. De nem is tartom jó ötletnek, mert nálam nem az össz cucc értékének százaléka határozza meg a kábelezés értékét. Sokkal inkább a terhelés és az anyag (ezüst vagy réz stb).
A tápkábelnél csak annyi a lényeg, hogy a felvett terhelést biztosítani tudja a készüléknek.
Nem szól(hat) bele a hangzásba, mivel akkor az otthoni hálózat, az utcában a karón lévő vezetékek és még a szolgáltató is kiveszik a részt ebből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest