- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Rp526 #189951 üzenetére
DBA-t gyakorlatilag akkor tudsz normálisan építeni, ha hozzá tervezed a szobát. Akkor lesz helyed és játszhatsz azzal, hogy az LR hangfalakat a vásznon kívül/belül helyezed el. A tippem az, hogy simán négy mélynyomóval a sarkokbban is jobb eredményt érsz el, mint az otthon mozizók 99%-a.
-
powerup2
addikt
válasz
Rp526 #189351 üzenetére
A madvr standon ami közös volt a storm audioval ott demozták két tv-n hogy miket tud a madvr. Személy szerint az mondom még tv-nél is van értelme ha valaki nagyon kiakarja maxolni a lehetőségeit illetve tudását egy megjelenítőnek. Projektorok esetében hdr-nél létjogosultsága van. Sok német eladó akik barcot forgalmaznak már úgy számolnak ha valaki megkeresi őket hogy a projektor mellé már dobja is a csomagba a madvr-t.
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526 #189165 üzenetére
Annyi pénzem lenne ahányszor anyáztam rajta, hogy "de ez a videón nem így működött..."
Legutóbb pont autószerelésnél futottam bele két különböző esetbe is, amikor videó alapján teljesen triviálisnak tűnt a dolog, de a valóság nagyon máshogy alakult és a felénél fel kellett adnom (belegyógyult, kifúrandó csavarok, szerelő által azóta megváltoztatott alkatrészek, stb) -
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #189129 üzenetére
Az se fog drasztikusan változni, a lényegi torzítás 30, 45, 60, és 90 foknál jelenik meg, ugye ezeket a fő szögeket okkal tanítják általános iskolában is. Különbséget azért nem látsz, mert pont erre az esetre van belőve a 90 fok, süketszobában koppra ugyanazt mérik. A trükk ott van, hogy a 90 fok a hátsó visszaverődések közel egészét, és a felsők egészét is számolja, ami a Dirac-féle kalibrálóknak extra infót ad, hogy melyik visszhangot mivel lehet negálni, míg ez az infó 0 foknál nincs ott. Más kalibráló egyszerűen nem dolgozik vele. A minimális spektrális változás az, amit ezek a visszhangok a gyakorlatban jelentenek, ezért mondtam, hogy akkor is a 90-et éri meg használni. Atmosnál okoz érdekes problémákat, ezért kéri a Cavern egyedülállóan mindkét fájlt. Alaphelyzetben az is 90 fokost használ kizárólag.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Rp526 #188926 üzenetére
Jaja, összeakadtunk az eladóval itt egy másik topikban és lezavartuk gyorsan. Nagyon bejött amúgy. Lehet, hogy a dac-nak nincs hangja mégis jobb az összhatás, mint az eddigi hangkártyáim, AVReim. Nincs maszatolás, összemosás csak rendkívül részletgazdag megjelenítés természetes módon, pontosabb térképzéssel. Zenére is ezt a rendszert használom főként, ezért nyúltam bele.
Quetz
Hangfalból jön igen. A rotel is pattint egy halványat kikapcsoláskor, de ez komolyabbat. Mindegy, így marad egyenlőre, csak elkerülöm a kikapcsolását, ha még megy vmelyik erősítő. -
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #188890 üzenetére
Az elsőt eltaláltad, a második egyszerűen annyit mond meg, hogy egy adott RMS értékű szinuszjel (adott teljesítményhez átlagosan ennyi a feszültsége, de ugye mozog fel-le) mekkora feszültséget üthet meg maximum. Ezzel neked nem kell foglalkoznod, hacsak nem peakben vagy peak to peakben tudod állítani a forrást.
-
python1
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Rp526 #188216 üzenetére
Nekem a Stranger Things volt a legmegdöbbentőbb hang és kép alapján is. Főleg a 2. évadtól, 3. évadtól meg megint váltottak jobb kamerákra.
De pl. a Better Call Saul is 2. évadtól kapott új kamerákat és még jobb volt.Nem is tudom, hogy melyik színész mondta(vagy lényegében hasonlót), hogy "Régen sorozatban szerepelni a karriered végét jelentette, ma sorozatban szerepelni pedig a karriered kezdetét"
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Rp526 #187970 üzenetére
Pont azért vártam én is egy kicsit jobb térérzetet, dinamikát stb, de valamiért olyan “nyers”-nek hallom az egészet. A mèly -30db. szépen kisér, de utáná már sokszor túlzásba esik. A bemérést -20db futattam, mert ha tényleg filmezünk akkor ez az a hangerő ami még-már kellemes és nem csak suttog. A 13 illetve a 17 pontos között nem hallok különbséget ugyanazon célgörbével, stb. Van egy olyan érzésem hogy valami nem kerek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #187508 üzenetére
Ha földhurkod van, az azt jelenti, hogy kétfelé is mehet az erősítőből a földelendő áram. Ha ilyenkor a védőföldet lekapcsolod, a statikusan felgyülemlő áram az interkonnekt felé távozik, nem fog megcsípni. Viszont ezért kell kizárólag földhuroknál elvágni, semmikor máskor.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #187059 üzenetére
Lejárt a szerk. Közben látom, h kevés az EQ.
"The powerful floating-point SHARC processor enables a full range of digital
audio processing functions, including minimum-phase crossover filters up to
48 dB/octave, ten bands of parametric EQ on every input and output channel,
a compressor/limiter on every output channel, and per-channel delays up to a
full 3 seconds."
Ez így akkor egy nagyon jó minőségű külső hangkártya 8 kimenettel, mondjuk még így is használható, csak picit drága. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #186982 üzenetére
Igen, a Cavern évekkel előbb tudta, mint a Dirac, CUCC-nak hívják az ilyen irányú megoldását. Annyival rosszabb, hogy csak PC-re lehet exportálni, mert a Dirac-kal ellentétben nincs nyers hardveres hozzáférés, és nem adnak elég tág beállítási lehetőségeket hozzá. Már a második verzió is fejlesztés alatt van (annyival tud többet, hogy a teljesítményigényt nem növeli, hanem konkrétan csökkenti), viszont az már nem az ingyenes szoftver része lesz, hanem más cégeknek adom el, így nem lesz fórum tárgya.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rp526 #186829 üzenetére
koszi
nekem a filmjeim jellemzoen kizarolag streamingen es blu-rayen (vagy dvdn) vannak.
anno 15 eve par evig volt PC DAC -> multichannel vegfokom (XFI Fatal1ty + Onkyo HTR340), az ugyan nagyon jo volt, de iszonyatosan maceras volt meg (eredeti) DVDkkel is. blu-raynel meg gyakorlatilag nincs PCs lejatszas mar, tetejeben 5.x.4es a setup, szoval het csatorna eleve nem eleg*. igy is epp eleg bonyolult a TV + projektor setup, az erositot meg akarom tartani egyetlen, kozponti multiplexernek
*elvileg van itthon ket erosito amivel meglenne a 7+2 csatorna vegfokkent hasznalva plusz technikailag van ket parhuzamos DACom amivel meg is lehetne hajtani, de ez meg brutalisan bonyolitana a setupot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rp526 #186821 üzenetére
Köszi, kilőttem. Gondolom az összes full-range hangfalon ajánlott deaktiválni.
Illetve szerintem, ha komolyabban bele akarsz menni, akk REW + Umik elengedhetetlen. Visszamérni így semmit nem tudsz.
Technikailag Audysseyből vissza tudom mérni, de nem tudom mennyire pontos és ez a módszer nagyon macerás. Köszi, többek között emiatt jöttem ide át.REWet össze lehet lőni az Audyssey vezérlésével, vagy utána mindenképpen kell még kézzel állítani?
-
Gino20
őstag
válasz
Rp526 #186670 üzenetére
Jogos, nem jól fogalmaztam meg
.
#186671-KP-: HTP-1 35e Ft kirepül, de a 42kg-os Monoprice 9 már ~95e Ft [link] lenne. Visszaúton nem tudok elképzelni komoly problémát. Megkeresnek, aztán ha kell csatolom a levelezést és a kiszállításról kapott pl fedex számlát, meg akár a korábbi vámkezelési papírt, hogy erről van szó csak jelenleg gariban volt a gyártónál.
-
-KP-
addikt
válasz
Rp526 #186461 üzenetére
Ha már egyszer veszel egy komoly kártyát, akkor ne spúloskodj már a procin meg a ramon. Nem nagy tétel. Ryzenből minimum 5600x, Intelből minimum 12400-at vennék. A kérdés hogy a cavernezést milyen formába tervezed. Hdmi kábelt a prociba/avr-be, vagy hangkártyásan? Mert ha hangkártyásan, akkor azt tudnod kell, hogy amd lapokkal az asus xonar nem kompatibilis.
-
-KP-
addikt
válasz
Rp526 #186454 üzenetére
Ryzen 5700x, 32gb ram, RTX 4070. Eléggé maximumon van minden beállítás.
Avatar Way of Water 4k HDR konverzió fhd sdr-re: (Azért választottam ezt, mert 16:9-es úgyhogy több pixellel kell számolni mint 21:9 film esetén)
GPU 75%, cpu 15%, ram használat 7.2 GB (nem fut más a windowsban vírusírtókón kívül).Benghazi immáron 21:9-ben. Szintén 4k hdr fhd sdr-be, gpu 66-67% körül, ram 6.8gb
-
exception
aktív tag
válasz
Rp526 #186250 üzenetére
Én jelenleg egy 30-as Dayton-t hajtok vele zárt konstrukcióban, Cavern EQ-val sem fogy ki, nem clippel. Hidalva, hangerő kicsivel fél fölött, 91 DBA érzékenységű hangszóróval, cserélt Noctua ventivel. Teszteltük már 15-ös zárt Ultival, ott állandóan clippelt, az már sok volt neki.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #186236 üzenetére
A BLU a Crown és társai teljesen digitális átvitele. Optikán a világ végéig is elmegy. 10" tényleg semmi, azt a front is tudja. Jobb híján adj neki kakaót az AVR-nél, és húzd vissza a subon, valamennyi zajt az lenyel.
Gino20: A Klipsch csodája is olyan árban megy, annyit nem ér. Ezen túl az annyit késik, hogy csak PC oldja meg.
-
Gino20
őstag
válasz
Rp526 #186236 üzenetére
Én SVS wireless adaptert használok. Pár éve még ~40e Ft körül vettem, de eléggé elszállt az ára. 2/3 áron lehet akár venni ilyet [link].
Amúgy az SVS teljesen tökéletesen teszi a dolgát, főleg mióta kicseréltem a gyári ócska, gagyi rca kábelét, amitől pattogó hangot adott a sub. -
python1
veterán
válasz
Rp526 #186184 üzenetére
Kiegészítve, az egyik hang hamarabb ér a füledhez vagy a mikrofonhoz, szoktak aktív váltásnál idő korrekciót alkalmazni, vagy van még más megoldás is a hangszórók süllyesztése egymáshoz képest, vagy eltolása akár több dobozzal megoldva.
PA-ban általában a mélyközepet a tölcséres magas kialakítás miatt, hifiben a magassugárzót szokták többnyire. -
mandju
senior tag
válasz
Rp526 #186163 üzenetére
Na akkor néhány szabadtéri mérés, egyelőre a front wide-ok.
umik mikro
laptop
jack rca átalakító
és egy tartalék img stageline végfok.90 dB plusz mérőjel
nyers jel EQ nélkül
mikrofon a doboztól kb 50 cm-re
a wide-ok frekvenciamenete, nyersen EQ nélkül, simítás nélküla 900 Hz beszakadás 1 peq-val linearizálható. A vágás 1700 Hz-en történik. Azt lehet mondani, hogy az hibátlan.
torzítás THD, illetve 3. felharmónikus. A Group Delay is tökéletes.
Mérve nagyon jónak tűnik a végeredmény. Megérte vele dolgozni és várni rá. Sok helyen akár még frontoknak is megállnák a helyüket.Összevetve a korábbi KCS SR10-zel egy grafikonon:
(a mérési körülmény és metódus ugyanaz)
és a torzítások:
-
python1
veterán
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526 #185895 üzenetére
Hangszerkábel ≠ Hangszórókábel. Az említett cutoff frequency, ami a felvételen hallható különbséget okozza egy elektromos gitárnál a magas impedanciájú forrás miatt a hallható sávba esik, míg egy AVR kimenetén az alacsony impedancia miatt mega (esetleg giga) herzekről beszélünk, hacsak nem többszáz méteres hosszról és fél mm-es kábelekről van szó. Valóban jó kis videó, de nagyon fontos, hogy a megfelelő következtetést vond le belőle.
Hozzáteszem, hogy a vidóban hallható különbség tökéletesen és gyönyörűen mérhető és számolható is a fizika törvényszerűségei mentén (ellentétben a hangszórókábeleknél említett vakításokkal, amiket a legérzékenyebb műszer sem mutat ki, csak állítólag a kiválasztott nép füle
)
A fizika törvényei alapján a házimozi rendszerben (<15 méteres kábelek) nem lesz különbség a kábelek között ami mérhetően olyan mértékű, ami hallható változást okoz, maximum a hangnyomásban, tized decibelek környékén.
Ezek mellett pedig természetesen lehet hallani különbséget a lejátszásban, ha cserélsz kábelt - csak az a helyzet, hogy valószínűleg akkor is, ha nem cserélsz, az emberi fül pontatlansága és az élmények/érzékek memóriában tárolt sajátosságai miatt.
-
Gino20
őstag
válasz
Rp526 #185732 üzenetére
Köszönöm az infót.
Hát besza, behu. Ezek szerint nem jó a kácsás mono kábel. Közel van, be fogom vinni, hogy tekerjék mondjuk a nyakukra, mert ez okozott nem kis fejfájást, fél nap programot, földhurok keresést, amiről semmi infóm nem volt szóval először neten, aztán a házban.....
Mielőbb cserélem a kábelt. -
m3ss
veterán
válasz
Rp526 #185666 üzenetére
az a bajom legtobb ilyen videoval, hogy felet azert csinaljak mert tartalomkeszitok, megeri, visszatermeli a nezettsegbol. nem latom ertelmet. jatszani nem akarok ugy, hogy keret legyen a kepernyok kozott. filmet nezni se. erre van jobb megoldas.
lakberendezesnek meg, hat ez szubjektiv. nem nez a mai ember eleg kijelzot enelkul is? telefon, monitor, tv, vetito..meg a falon is ezt kell nezni? mellette az egesz rendszer lehet elvisz tobb kilowattot..
ezeknek a multi monitor setupoknak iroasztalon van ertelmuk sztem, meg iracingnel..
de persze ahany haz annyi szokas.. -
m3ss
veterán
válasz
Rp526 #185339 üzenetére
egy 30ezres kartya (pl gtx 1060, de 1050ti is) siman jo mar pl. 4k + dinamikus tonemappinghoz, es ez alatt mar nem a nagyon durvan visszafogott skalazo algoritmusokat kell erteni. persze ha legalapabbra vissza lenne fogva, akkor is jobb kepet csinalna, mint egy atlagos medialejatszo.
persze ha ugy allitod be meg lehet fektetni a sokszor ilyen draga kartyakat is, de itt mar nuanszokrol beszelunk ami a kepminosegbeli kulonbseget illeti. -
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #184997 üzenetére
Miközben ezt a problémát boncolgattuk felmerült bennem egy másik. Nem tudom user error e, vagy másnál is így működik.
PC-HDMI-AVR
REW-ben nem ASIO-val ti tudtok szimpla csatornát mérni sub nélkül?
APO-ban hiába nullázom ki az LFE csatornát, nekem minden alatt szól. Tehát pl meg akarom mérni a centerem SUB nélkül, kinullozom APO-ban LFE-t, elindul a sweep full rangen és a SUB dörmög majd jön a center. -
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rp526 #184982 üzenetére
SL -> C, SR -> LFE, illetve a némítást kösd SL/SR-re.
#184983 ctrlaltdel13: Az lenne a cél, hogy ehhez egyáltalán ne kelljen nyúlni. A te eseted erősen bugnak néz ki, a haladását majd itt tudod követni.
-
skippper
senior tag
válasz
Rp526 #184566 üzenetére
Hát ez tényleg nem szép így ebben a formában. Nekem ilyet hozott ki az Audyssey mérés, amikor beállítgattam Ratbuddysseyvel és hát nem tökéletes az biztos, de elégedett voltam a végeredménnyel, ahhoz képest, hogy ez egy gyerekszobának berendezett nappali, abszolút nem mozira hangolva (egyik oldalán nyitott, nagyon visszhangos hatalmas nappali)
Lehet nekem ezért nem volt olyan "Vááááá" érzés, amikor a Cavernes verziót próbáltam, mert valamilyen oknál fogva, nálam az Audyssey is egészen megbízható eredményeket készített.
Ez pl talán az egyik frontom, ha jól emlékszem Cavern se tudott sokkal szebb végeredményt kihozni belőle. Arra emlékszem, hogy néztem lecsengést meg torzítást és azok sem változtak szignifikánsan, ezért kérdeztem, hogy esetleg rossz helyen keresgélek-e, mást kellene-e mérnem. Cserébe az Audysseyvel megmaradt az összes kényelmi funkcióm, a THD Atmos, DV, könnyű lejátszás, stb.
-
python1
veterán
válasz
Rp526 #184547 üzenetére
Nálam négyzet alakú a szoba tehát mindenhol rossz, ha csak 1 vagy 2db van, próbáltam azt a felállást is, 1 kattintás csak, hogy a szubokat aktiváljam vagy némítsam.
Ha 1 akkor a kanapé mögött működött a legjobban, ha csak 1 szub van aktiválva, ha 2 akkor jobb első vagy jobb-bal hátsó működött, de amint 4db van bekapcsolva egy szép nagy szub tömeg indul meg precízen a térben pozícionálva, ahová éppen kell.
A fő erénye a 4-nek, hogy nincs brummogás, morgás túltengés csak tiszta feszes szub, zenéknél is gyönyörűen belesímúl, azóta csak így hallgatok zenét na meg 5.1-ben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged