-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
migabi24 #157255 üzenetére
A mosógép is a hifi is egy körön van?
Vagy elosztóba?
Nálam minden helyiség külön körön van, semmi ilyesmit nem tapasztaltam ezidáig.
Viszont a boltíves nyitott bejáratot minap kipakoltam (bezártam) ideiglenesen panelekkel, nem kicsit lett más a hangkép.
Olyan mély lett szub nélkül, magam is meglepődtem.😊 -
-
Ijk
nagyúr
válasz
migabi24 #156928 üzenetére
Nem próbálgatok semmit ami nincs alátámasztva tudományosan. Nyugodtan lehet bedobni fizikai mérésekkel alátámasztott szakcikket ami bebizonyítja a nagy keresztmetszetű váltakozó áramú vezető szükségességét az erősítő előtt. Az hogy ki mit hallot azt mindenki a hajára kenheti.
Én nem fogom teljes melszélességgel kétségbe vonni, nem vagyok elektrotechnika guru, de akkor legyen már több alátámasztása a dolognak annál hogy próbáld ki majd megtudod. -
Dorian
félisten
válasz
migabi24 #156910 üzenetére
Nem a teljesítmény miatt ajánlottam, hanem mert jó kábel és a nagy márkák töredékébe kerül. (ha éppen lehet kapni)
Azt csak azért írtam, h mindenki előtt tiszta legyen, h műszakilag 2,5 mm2 vtg is bőven megfelel.
Hogy "általában 8mm2 javasolt" az pont teljesen alátámaszthatatlan h hülyeség. -
windlord
őstag
válasz
migabi24 #153997 üzenetére
Nem egy nagy muveszet az egesz.
Kapcsolasi rajzok vannak a neten, amugy a valtora is fel van rajzolva ertekekkel.
Kell egy kapacitas es ellenallasmero, hogy mit is epitettek be gyarilag, mert csak kozeletinek vele.. vagy meg azt se.
Azt utana tetszik vagy nem, hallod vagy nem az mar mas kerdes...
Bbéci: miert, mi indokolja a masfelest?
Tavolsag fuggvenye a keresztmetszet. Amugy rengeteg helyen olvastam, hogy magasnal a nagy(obb) keresztmetszet inkabb ront.
Itt a valto es a hangszororol beszelunk.
Allitom, ha megbontanal sok hangfalat, jobb esetben 0.5mm fogadna.
Meg a melyekhez is. -
windlord
őstag
válasz
migabi24 #153995 üzenetére
Errol mar itt irtam.
A kabelek csereje nem egy nagy huha, de pozitiv.
Kondik csereje jot tett, foleg mert a gyari kondik erteke koszono viszonyban sincsenek a kapcsolason levokkel.
Jantzen kondikat hasznlatam.
Melyekhez a cross cap - eket, tobbihez a kek standardokat.
Cserelve lettek az ellenallasok is, de azok jo erteken alltak.Hasznalni nagyon nem tudom kis gyermek miatt.
De valamennyire mindenkepp pozitiv.
Foleg a gyari fos utan, mert az kritikan aluli volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
migabi24 #153966 üzenetére
Na meg húzz már be csőbe 40m xxl air blue 5-öt hátra.
Most attól tekintsünk el, hogy ki is kell fizetni...
(#153960) dhcodoki: A kötelező szerintem a front+centerhez szólt, hátra pedig ajánlott. Így árnyaltabb a kép. Egyébként egyetértek veled, azért nem kell átesni a ló túloldalára, kötelezőnek meg semmi sem kötelező.
Meg amit írtál is, azért egy center meg egy surround eleve máshogy szólal meg, egyrészt a kialakítás, másrészt az elhelyezés-akusztika miatt is (hiába egy család). Ahhoz nagyon mellé kell nyúlni kábellel, hogy ez vágja haza az összhatást. Vakon nálam sem mondaná meg senki, hogy a centerhez a van damme-ot kötöttem be vagy az oelbach-ot és az eltér a frontokétól. Komoly pénzekben mernék fogadni. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
migabi24 #153966 üzenetére
Nem néha, sokat zenélek.
Ezért kerestem ahhoz megfelelő kábelt, majd vettem belőle vékonyabbat hátra.(ugyanolyan csatikkal szereltetve mind)
Mi ezzel a gond továbbra sem értem.
Csak hogy a botránkozásnak további táptalajt adjak 82k volt a 2x3, az 1x1 és 2x9 méter, dugóztatva mindenestül. -
válasz
migabi24 #152546 üzenetére
Lehet, hogy csak el van öregedve már, réz tud oxidálódni.
Majd egy páran megköveznek, de ha rég volt használva, akkor egy kis bejáratás is jót tehet neki.A végeit, újra blankoltad?
Én is használok Kácsa hangszórókábelt, szerintem nem olyan rosszak azok, csak lehet a te rendszeredbe nem illik vagy más hangot szoktál meg az előzővel.
-
windlord
őstag
válasz
migabi24 #152427 üzenetére
Ird mar le kerlek, hogy egy ilyen faek egyszeru kapcsolast mivel lehet elhangolni?
Ehhez van meretezve a tortenet, jobb minosegu cuccoktol valoszinuleg kart okoznek...
En szakmailag leirtam az allaspontom, varom a Tiedet is.
Nem eloszor szaladsz bele az ilyen leszologatasokba, utana pedig sunnyogsz a valaszadassal, vagy elbujsz a vudu moge.
Kicserelem, sokkal jobb minosegre, de attol lehet elhangolodik.
Akkor a kabelt se cserelem le, mert lehet rosszat teszek.
Kiteszem az esore, hogy szetrohadjon es veszek egy favoritot 3 millaert, mert az jo.
Miert? "Mert"
BBeci: koszonom a gyartok ajanlasat!
Illetve Jantzen cuccokrol hallottal? Ajanlottak szinten oket. -
windlord
őstag
válasz
migabi24 #152425 üzenetére
Ertem en a voodoo - t, de egy aramkor nem igy mukodik.
Elhangolodik? Persze.
Ez egy egyszeru keresztvalto fix alkatreszekkel, nem fluxuskondenzator.Meg a vegen, ha kicserelek 7db kondit es 3db ellenallast egy ket tekercsek, akkor a vegen csak hegeduhangot szolaltat meg.
Ezek nem konkretumok.
-
windlord
őstag
válasz
migabi24 #152421 üzenetére
Ez most komolyan erdekel.
Ha van egy aramkori kapcsolasod, melyet kicserelsz mas gyarto, de ugyanazon erteku elemeire, akkor mitol ne mukodne?
Illetve ezek nem feluletszerelt (smd) alkatreszek, tehat nem kell kulonosebb kezugyesseg a cserejukhoz.De tenyleg, komolyan erdekelne a Te szkeptikussagod (de szep magyar szo) a temaval kapcsolatban.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
migabi24 #151335 üzenetére
Ja, nem érzem kevésnek, nem azért cserélném, csak a kíváncsiság hajt, hogy hallanék-e valami különbséget.
És a rendszer most nem házimozi, csak egy egyszerű kis sztereó, Raspberry Pi + Allo Boss + Marantz PM6005 + Braun LS70(#151338) Bodó2015
Van Damme Loudspeaker 2x 4.0mm Hi-fi (268-504-000), és oldalanként két és fél méter. -
Tufa_
aktív tag
válasz
migabi24 #151289 üzenetére
Felve kerdezek ismet..Tegnap voltam hallgatozni, szett megrendelve, mar csak a kabelek vannak hatra.
A kovetkezo lesz: Radius 270, 225, 90, 390, C265 Atmosnak es egy Denon X3500H.
Richer soundnal ezeket javasoltak:
Az atmoshoz es a hatso hangszorokhoz (mivel falban vezetem) Cambridge Audio ULTRA MICRO INSTALL
Front es center hangszorokhoz: QED SILVER ANNIVERSARYxtA cambridge audio helyett ezt gondoltam, lenyegesebben olcsobb, CL2, bar jelenleg meg varok az epites vezetore hogy jelezzen milyen szabalyoknak kell (vagy kell-e egyaltalan) megfelelni a falon beluli kabel vezetesre. Egy tavaly tortent Londoni tuzeset miatt jelentos szigoritas tortent az uj epitkezeseken
Mit gondoltok a frontokhoz javasolt kabelrol? Arban ez vagy ez lenyegesebben olcsobbra jon ki de nem tudom hogy amikor van damme vagy oehlbach kabelekrol beszeltek akkor errol a szintrol van szo vagy lenyegesebben komolyabbrol? Nordost is megneztem, az mar egy masik kategoria ahogy latom
Az atmos hangszorokig egyebkent kb 5 meternyi kabel fog kelleni oldalakent, a hatsokhoz olyan 10 meter korul per oldal. Jol gondolom hogy ekkora tavra es teljesitmenyre elegendo a 2x2.5mm is? -
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #151289 üzenetére
Valamiért mégis magasztalják. Azt elhiszem, hogy a 3000 Ft/m árú VD ad olyan hangot, mint némelyik 5-6000 forintos, de haladó szinten ott nem áll meg az élet. 8-900000 forintos házimozi erősítő és ugyanannyiba kerülő frontsugárzó pár közé erősen ajánlott a 150-200000 forintos szereltek, vagy a méterenként 20-30000 forintos kábelek kipróbálása.
-
Lipton
őstag
válasz
migabi24 #150790 üzenetére
A Jamo emlegeteserol. Ott a video, hogy milyen gagyi de ne felejtsuk el, hogy a 2 hangfal nem kerul annyiba mint egy atlag aldi bevasarlas. Tenyleg nagyon gagyi de ennyiert szinte nem tudod levagatni egy lapszabaszatba a lapokat meg venni hozza 1-2 olcso hangszorot.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
migabi24 #150365 üzenetére
Próbáltam, van is egy 1,5 m-es otthon, de már nem használom. A kérdező szeretett volna kis pénzből tápkábeleket gyártani, és akár többet is kipróbálni. 1000 Ft/m ár körüli kategóriában az Ölflex és ez a Van Damme, amivel érdemes szvsz. próbát tenni.
Az, hogy nálad nem vált be az egy dolog, én pl. olvastam/hallottam róla pozitív véleményeket is. A kábelezésnél még mindig sokan elfelejtik a rendszerben gondolkodást, és a szinergiát, ami miatt könnyen lehet, hogy egy kábel két különböző rendszerben teljesen más képet mutat (+ ott van még a hallgató "füle", egyéni preferenciája a "jó" hangra, aminek ismerete szintén elég lényeges szerintem a vélemények értékelésénél).
windlord:
A GEM Kft. megkeresését javasoltam volna én is
-
Zigi
senior tag
válasz
migabi24 #150147 üzenetére
Már olvastam.
Csak tisztán szerettem volna látni, hogy mennyi az annyi. Így már azt mondom ok. Egy 6kilós rendszerben egy 10-20-ezres kábel beleférhet és még világít isViccen kívül.
zsoika
Nincs értelme kérni. Ha még javítana is bármin akkor se vennék. Kicsit hozzáteszek és lecserélem a subot....azt biztos hallom majd
Vagy veszek még 1-2 könyvespolcot, mert ha kibontom a dobozos sört a nappaliban durván hallom az akusztikai problémákat. Egészen a 3. bontásig....utána concert hall lesz a nappali
Ezért kérdeztem honnan számít kb árban a dolog, mert úgy érzem más ligában focizók kardoskodnak egymás ellen. Sokszor leírták már alap-belépősöknek nincs értelme, mert bármilyen más fejlesztés nagyobb ugrás, mint a táp madzag. Viszont a feljebb ha pl. van egy 3-4 kilós hangfalszetted azt ha fejleszteni akarod, akkor az 6-8 kilósokat kell nézegetned vagy veszel 20-30ért egy madzagot ami akár hozhat is valamit (akár placebót is az is lehet elég).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #150111 üzenetére
Osztom a véleményed,. Mindenki arra kolt amire akar.
De hát ettől szép az élet hogy különböznek a vélemények.
Persze ettől még én magam örülök az előre lepeseidnekQ: mindent termeszetesen szabad...
Nem az a baj hogy megkerdojelezi valaki az általunk vélt vagy valós eredményt, hanem mindjárt jön az hogy nem létezik, mivel nem mérhető, és ami nem mérhető az tuti placebo.
Ez nem neked szól, mert te mindig korrekt módon reagáltál az itteni esetleges 'vitakra'.
Téged az első pillanattol tisztellek, de ezt úgy is tudod
Nem vitatom hogy én is sokszor tulreagaltam az eredményeim, de mint irtam, többé nem írok róluk -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
migabi24 #150108 üzenetére
Ha beszélsz olyannal aki horgászújságból tanul pecázni,azzal vannak ott is.
Némi biológiai ismeretekkel és sok tapasztalattal a háttérben.
De a biológiát ott se tudod meghazudtolni,
mint itt a fzikát.
A pénzbe ne menjünk bele,nem volt szép.
3. Hobbim a film és zene,melybe a legkevesebbet ölöm 1év 1.3M -
Quetz
őstag
válasz
migabi24 #150051 üzenetére
Egy ilyen mérés alapján miként állapítod meg a százalékos javulást? A Kimber kb 10x drágább, mint a Canare:
A topik amúgy attól lenne szakmai, ha pl. elkezdenék az emberek gyűjteni a méréseket, mellé, hogy szubjektíve mit tapasztalnak, és ahogy nő a minta, következtetéseket lehetne levonni, hogy ha ezt látom a grafikonon, akkor ezt várhatom hangzásban...
-
Snoop-y
veterán
válasz
migabi24 #150042 üzenetére
Na milyen kabelt veszel?
En egyelore lealltam a kabelezessel (ha kolcson kapom a Nordost-ot es tetszik akkor lehet megint belendulok)
Hangfalon gondolkozom eppen (Imadom az oldschool dobozokat) de felek ,hogy az asszony kivag veluk. Utana meg nehez lenne toluk megszabadulni. Bar hajt a kivancsisag mivel eleg ritka darab. (Oracle Helicon)
-
törölt tag
válasz
migabi24 #150040 üzenetére
Szerintem nyugodtan továbbra is írd le a tapasztalataidat....
Hidd el mások is "befogadják", többek között én is., és szívesen is olvasom.
Valahogy építőbbek számomra a tapasztalatból táplálkozó hozzászólások, mint sem a (fikázok valamit, amivel éltemben nem találkoztam jellegű kritikák)
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #150036 üzenetére
Nehogy már azért ne oszd meg a tapasztalataidat, mert egyesek annyira szerencsések hogy "jó áramot" kapnak (esetleg a "végen" is normálisabb vezetékekkel) vagy mert pl. nem képesek kivárni a bejáratódáshoz szükséges időt, ...stb. illetve passz.
Hidd el, hogy nagyon sokan örülünk ha tippeket kapunk az előrelépegetést illetően. Úgyhogy én tőled is szívesen veszem a hasonló jó javaslatokat a jövőben is.
Meg különben is; mindig szoktunk olcsó(bb) alternatívát is mondani.
(#150032) m3ss
Úgy-úgy, érdemesebb volna először a filléres rca kábelt cserélni.
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #149981 üzenetére
Hogy tuningoltál meg egy gyári szerelt tápkábelt?
És mi a másik? Vagy kettévágtad és így lett 2db. 1 méteresed? -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #149953 üzenetére
Akkor végülis pontosan mely Isotek tápkábelek vannak betéve a rendszeredbe ( EVO3-as sequel vagy valami EVO3 előtti) és milyen hosszban? Használtpiacról vetted szerelten vagy szereletlenül újonnan?
A premier tényleg látványos javulást hoz, de úgy éreztem a hosszan hallgathatóság terén azért még lehetne kicsit javítani. Mindenesetre nem vetettem el, csak félretettem és most a furukawát járatom/hallgatom. Ez is jó, még ha nem is annyira "feltűnő", viszont méghosszabban hallgatható. Nemsokára visszateszem a premiert és utána cserélgetéssel felmérem melyik is jobb összességében számomra.
(#149952) zsoika
Amiket próbáltam, azok mindegyike hozott a mélyeken a "sima" hálózati kábelhez képest bejáratódás után; mind mennyiségben, mind minőségben. "Frissen" betéve viszont még simán el is maradhatnak. -
zsoika
addikt
válasz
migabi24 #149941 üzenetére
Visszaraktam a gyári kábelt tesztelésre a KEF q400b mélyládára és elsőre a Dire Straits BIA albumnál tényleg jobbnak, harsányabbnak, dinamikusabbnak tűnt, de amikor betettem Jamiroquai Automation számát egy rakás mély maszlagot kaptam.....dübörgött össze-vissza. Gyorsan ment vissza oda a Lapp ölflex classic 110 cy v.mi klón aliexpress-es ródiumozott dugó+aljzat iec (Nemir ajánlotta).
Szóval a gyáritól egészen biztosan jobb....legalábbis a mélyládához. -
zsoika
addikt
válasz
migabi24 #149946 üzenetére
Jó csak így olyan semmilyennek érzem zenén.
"De az érzelmek kissé hiányoznak, kevésbé karakteresek és színesek, és ami a legfontosabb, a dinamika kevésbé élénknek tűnik"
Forrás: [link]
Úgy néz ki megtaláltam a miértjét .....lehet a ródiumozott dugó a "baj". Aranyozottal kéne egy próba. -
-
Gabesz26
senior tag
-
törölt tag
válasz
migabi24 #149509 üzenetére
Ne gondold..
a poti negyednél is lejjebb, és a mérés még így is -4et állít be.
Sőt még a "Channel level"-nél is állítanom kellett -3.5öt..
Szóval nem kicsit van alulvezérelve a mélynyomóm..
Éljen a szobaakusztika..A rendszer többi eleméhez képest a mélynyomó sehol nincs, de mégsem látom értelmét jobbra cserélni addig, amíg valahogy nem tudom orvosolni ezt a jelenséget.
-
windlord
őstag
válasz
migabi24 #149018 üzenetére
Indokold meg kerlek, hogy egy villamos fogyasto gyari tyukbelet ha kicserelem jobb minosegure, tisztabbra akkor az miert felesleges?
Miben masabb egy uj aron levo 250khufos vagy 600khuf - ose?
A dragabbnal masabb a fizika?
Kulonben egy arva szoval sem irtam, hogy mast szeretnek kihallani, hanem, hogy van e ajanlott madzag erre a celra?
Azota nyomod ezt az ugysem hallod ki, megszeretnelek kimelni a csalodastol illetve nem is cserelheto.Koszonom a hozzaszolasaid, de szerintem engedd el kerlek ezt a temat mest ebben nem egy nyelvet beszelunk.
-
windlord
őstag
válasz
migabi24 #148971 üzenetére
Szerintem meg nem. Miert lenne? Tan nem tesz minden keszuleknek jot a tiszta(bb) aram? Vagy csak az 500+k - s keszulekeknek?
Ne mondjunk mar ilyet a haladoban.
Foleg, hogy a gyari 0.75mm kabelt cserelnem minimum 2.5mm - re.
Tuti felesleges...
Nem is engednek ilyen madzagokkal arusitani...
Regebben volt ajanlas is, de nem talalom. -
ctrlaltdel13
őstag
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #148810 üzenetére
Ez nagyon király
Elképzeltem ahogy a hifistánál ott figyel a bojleren, a fűnyírón és a szivattyún a furutech iec aljzat is, és néha lessloss vagy acoustic zen tápkábelek viszik a kraftot. Meg ahogy jössz-mész a fünyíróval, kezedben az a isotek tápkábellel
.
Persze gondolom, hogy csak valami iec aljzatos elosztóról van szó. De akkor is tetszett. És leleményes. -
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #148798 üzenetére
Általában ezek nem napok alatt járatódnak be, főleg ha újak. Kivéve ha napi 24 órában járatod.
Amúgy nálam is egyből feltűnt hogy kicsit jobban "elkülönülnek, kivehetők" a hangszerek az említett isotekkel; de mélyekben még a sima egyszerű kábelhez képest is visszaesés mutatkozott. Persze ez nem meglepő, sokszor így van az elején; nem kell aggódni; hagyni kell járatódni. Majd úgy min. 60-70 üzemóra elteltével talán már szabad kritikusabban "szemlélni". Visszatenni a régit, azt is járatni valamennyit; aztán megint csere. Szóval el lehet vele "szórakozni". Ezek után még a furukawával is össze akarom mérni. Ráadást abból szereltem egy rhodiumos csatisat meg egy aranyozottat is. -
zsoika
addikt
válasz
migabi24 #148803 üzenetére
Egyszer kíváncsi lennék Én is hogy a fülem bot, vagy nem változik semmi , vagy a rendszerem kevés ahhoz hogy kiadja. Az biztos hogy sokszor volt felszúrva a fülem gyulladás miatt és stúdióban is csak 16kHz-ig hallok. (Míg mások húgatnak hogy visít a magas Én nem hallok semmit) Persze attól még hallhatnám a különbségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged