- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #181920 üzenetére
Szia Uram!
Nehogy elmenjen már a józan eszed, olyan nincs, hogy film mentes.
Ok, kicsit szünetelsz ez természetes, más is próbálkozott már ilyen gyógymóddal. -
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #181927 üzenetére
Az lehet, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb jó mozifilm van, de annál több, ütős sorozat.
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #181923 üzenetére
"én már mozi mentes vagyok"
Hogy lehet ebből kigyógyulni?
Bár a mostani filmek miatt, már én is elgondolkodtam a leépítésen, de gyorsan elmúlt és megint beruháztam. -
törölt tag
válasz
Merre jártál?
-
BBéci
legenda
válasz
Isten hozott! Remélem legközelebb nem két év múlva jelentkezel!
-
válasz
Lacielvtárs #171351 üzenetére
Az egy csaló, kamu webáruház, mindenhonnan a netről összeollóznak fotókat az adott tárgykörben. Véletlenül a tiéd is bekerült.
-
smiti
veterán
válasz
Lacielvtárs #157435 üzenetére
Szia!
Ez elindul magától az erősítő bekapcsolásakor vagy külön be kell kapcsolni?
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #157452 üzenetére
Akkor most csupasz üvegfelületek verik vissza a hangot?
-
Thom!
veterán
válasz
Lacielvtárs #157445 üzenetére
Mennyire halk?
-
Thom!
veterán
válasz
Milyen hűtés ez?
USB-n megy? -
zsoika
addikt
válasz
Szava "veterán" !
Most vettem észre, hogy frissültek a PH rangok.
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #152635 üzenetére
Köszi! Kézi fűrésszel vágtam a falat, hogy minimális legyen a por. Eredmény: -1 ytong fűrész, vízhólyagok és por.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Lacielvtárs #151659 üzenetére
Eleg meggondolatlanul epited a hazimozit ha cserekor a megmaradt cuccok stereo elemekke alakulnak
-
mpo
veterán
válasz
Lacielvtárs #151699 üzenetére
Eltévedt a Mikulás, mert az van ráírva: lányok számára.
-
powerup2
addikt
válasz
Lacielvtárs #151699 üzenetére
Ez is jó
dolog bár neked már teljes a rendszered
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #151659 üzenetére
Amíg megtehetjük, nincs baj. Így nem vagy kényszerben, hogy mélyen ár alatt add el. Mindenre megjön a vevő. Épp a héten gondolkodtam a hangfalaidon ;-)
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #151407 üzenetére
Jó érzés! 😁
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #151377 üzenetére
ELACielvtárs igazad van. Több szempontból jó a hozzáállás, nem etikus direkte így rendelni.Ha valaki újat akar annak, - új áron, nem olcsón - az minden szempontból jogos elvárás. Nem beszélve a kereskedő káráról..(Persze ha Ő is etikusan áll hozzá).
-
Zigi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #151375 üzenetére
Miért baj ha újra van csomagolva? Az asszonyt se szűzen ' veszi ' mostanában az ember, hanem alaposan bejáratva
Arról nem is beszélve hányan küldték vissza
-
-KP-
addikt
válasz
Lacielvtárs #151375 üzenetére
Van baj, nem kicsi
Te mindig és minden esetben új és bontatlan terméket kapsz.
A visszaküldött termék mindig felkerül egy outlet, b grade stb. termékkategóriába, ahonnan szintén meg lehet venni őket. Arendalnál pl. a visszaküldött termék az outlet storeban köt ki, általában 100-150 euróval olcsóbban. Rythmik Audio B-Gradenek hívja, de hasonló az SVS is. Régebben még a Bladeliusnál is volt ilyen kategória, Sőt, lehetett venni zsír új terméket, amin minimális esztétikai hiba volt szintén valamennyivel kevesebbért. Szinte minden ID gyártó ehhez hasonló filozófiát követ. Jobb helyeken nem kapsz újracsomagoltat.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #151310 üzenetére
A lejátszóhoz kellene csatlakoztatni a fejhallgató erősítőt, nem a CXR-hez.
Azt is vedd figyelembe, hogy a vezeték nélküliség az esetek döntő többségében rontja a hangminőséget, ezért nálam olyan szóba sem jöhet.
Ezeket olvasgasd: [link]. -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #151271 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #151249 üzenetére
Linkeltem egyet.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Lacielvtárs #151111 üzenetére
O jo ertelemben hasznalta eppen.
Ha egyenlore (ugyanolyanra) csereled akkor minek?
-
mpo
veterán
válasz
Lacielvtárs #151111 üzenetére
Az ő mondata helyes.
Olvastam hangfalszett teszteket, a helység, helyiség még nekik sem megy.
-
WaterWave
veterán
válasz
Lacielvtárs #151109 üzenetére
egyenlőre vágjuk a húst....
egyelőre nem veszek subot....Ez még mindig nem megy
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #150975 üzenetére
650 (651? 551? vmi ilyesmi) CA-t hallottam, CRX-et nem.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #150975 üzenetére
Én sem, pedig sok hónapig használtam CXR-eket.
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #150867 üzenetére
Nem. Te állítottál valamit.
Szerinted mennyire értelmes és komolyan veendő egy olyan hsz, ahol állítasz valamit, de még azt sem tudod megmondani, hogy miért gondolod úgy ahogy? Hogyan lehetne így értelmes beszélgetést folytatni a témáról? -
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #150861 üzenetére
Ajjaj asszem drázsfészekbe nyúltál😂 egyébként én is így gondolom, de lehet csak azért mert még nem hallottam olyan rendszert ahol ez a dolog rendesen működött volna😊
-
Tonyka 2
tag
válasz
A jó sub nem brummog bele. Mitől más egy sub, mondjuk 20cm driver 40Hz, mint a front hangfal szintén 20-as 40Hz? Inkább azt mondanám rossz beállítás eredményeképp lesz brummogás. A filmekhez beállított túltolt sub, persze, h belebrummog a zenébe. Ahogy egy refi is hasonlóan viselkedik már alapból zenénél. Sok ismeretlenes egyenlet ez, nem hinném, h simán fekete, vagy fehér. Aztán ott vannak még a különböző zenei műfajok. Ahol meg kifejezetten jól jön. Rengeteg csúcs drága doboz kifeküdt, értsd élvezhetetlen zenei produktumot nyújtott egy Hipp - Hopp v tucc tucc esetén. A túl feszes, Jazz, és gitárhangokkal kiválóan teljesítő csúcs szuper hangfalak. Élvezhetetlen kopácsolást tudnak rendezni, egy - egy club hangulatú felvétellel.
-
Dorian
félisten
válasz
Szeretném, ha mindegyik kérdésre válaszolnál, talán akkor át is gondolod amiket írsz!
A hangsugárzó vagy az erősítő gyengesége szted, ha úgy tudjuk elhelyezni a rendszert, hogy a frontsugárzó a mély-tartományban kioltási távolságra kerül a falaktól, de a szubo(ka)t viszont függetlenül kezelve elhelyezhetjük megfelelő helyre?
A frontsugárzók gyengesége? Mi az a gyengeség?
Az a gyengeség, ha van egy nagyszerű hangú hangdoboz, de pl. a jobb fázismenet vagy frekvenciaválasz érdekében nem engedik le túlságosan és kell alá egy szub?
Vagy az a gyengeség, ha inkább szól rosszabbul a teljes frekvenciatartományban, de mélyebbre megy?Neked hol van a -3dB-es pontjuk 1: a specifikáció, 2: a valóság szerint?
A zene alsó oktáva nem számít, az szted kidobható?
Nem is gondoltam volna, hogy a te Elac szubod olyan szar, hogy brummog!
-
válasz
Lacielvtárs #150278 üzenetére
Ez mi?
-
válasz
Lacielvtárs #150239 üzenetére
"jah hogy lemaradtam a lényegről"
Nem maradtál le, nem volt semmi törlés, régi esetekről poénkodtam.
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #150245 üzenetére
"Azt ne mondd hogy nem értetted a viccet, poénnak szántam"
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #150242 üzenetére
Sosem értettem, hogy lehet pl. képet vaktesztelni
(#150243) Mizurichi
Elnézést, hogy megint beleszólok! (Majdnem egész nap kibírtam.) De a mai nap visszaolvasása után én ezt pont fordítva látom. -
válasz
Nem attól vakteszt a vakteszt, hogy be van kötve a szemed. Jézusom........
(#150240) ctrlaltdel13 "Ne mááár, ne tartsd magadba."
Nyugi, nem fogja. Privátban már rég megbeszélték, hogy legyen....
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Ne mááár, ne tartsd magadba.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #150227 üzenetére
No.... és lett valami eredménye az "otthoni dugdosásnak" ....?
Liszi lelki nyugalmáért remélem "vaktesztet" csináltál, különben ne is írd le, hogy mi volt .... mer' lesz-kapsz ....
-
válasz
Lacielvtárs #150168 üzenetére
"No, ma csinálok egy vaktesztet az itthoni tapkabelekkel. Jön sógor, és kiprobaljuk. Kérdés, bármi is lesz az eredmény, el fogod hinni?"
Tényleg nem érted, nem értitek? Nem nekem kell elhinni, NEM NEKEM csinálod a tesztet, hanem magadnak! Neked kell megismerni azokat a tényezőket, amikről eddig nem is tudtál. Pontosabban hallottál róla, de soha nem tapasztaltad meg, mi az a placebo. Engem nem kell meggyőzni, én csináltam már eleget ahhoz, hogy ne higgyek el mindent azonnal a fülemnek, szememnek. Mindenkinek saját érdeke, hogy ne fórumtapasztalatok, marketing meg placebo alapján vásároljon. Senki ne higgyen senkinek, se nekem, se neked, se netes teszteknek, hanem tapasztalja meg maga, de mindenképpen úgy teszteljen, hogy zárja ki a lehető legjobban a saját pszichéje befolyásolását, és szimplán az eszközről tudja leírni a fórumokba a véleményét.
Egyébként visszakérdezek. Ha megcsináljátok a vaktesztet, és netán nem ismered fel, hogy mikor melyik van benn, be fogod-e vallani itt nekünk?
Nem vagyok benne biztos.......
-
válasz
Lacielvtárs #150152 üzenetére
"Ha jó a füled, akkor nem kell tesztelgetni, azonnal hallható a különbség..."
Ez mekkora bullshit...... Még a jobb hangdoboz-gyártók is vaktesztelnek, külön metódust is kidolgoznak rá. De hát hol vannak az ottani hangmérnökök, szakértők, mérnökök a mi hifistáinkhoz, önjelölt házimozi szakértőinkhez, akiknek nem kell vakteszt ahhoz, hogy kétséget kizáróan megállapítsák azokat az "egyértelmű" különbségeket, amikről lelkesen beszámolnak. A tesztelés csak azoknak a süket amatőröknek kell, akik pl. a Revel hivatásos hangtesztelőiként rendszeresen vaktesztelnek, hogy kizárjanak minden pszichés tényezőt.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #150114 üzenetére
Most hozta a postás Nemír kábeleit az Airblue 5-öt😁 sikerült tőlle elkuncsorognom, kíváncsi leszek a 4-hez képpest mit mutat, ez vastagabb és monokristályos réz
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #150110 üzenetére
Vagy rám, de én be is fejeztem az itt megosztott tapasztalataimat, mert nekem az a lényeg az én rendszerem fasza legyen, nem hiányzik az ilyen sárdobalás, eztán csendbe örülök😁
-
Q
senior tag
válasz
Lacielvtárs #150067 üzenetére
Elfogadom, hogy van változás. Nekem a szakmaiság hiányzik. Oké, tekintsünk el a mérésektől, és csak két oldalt olvass vissza. Nekem nem kell bizonyítani semmit, de azt kijelenteni, hogy kicseréltem a kábelt és egy kategóriát ugrott a hang, azt mire lehet alapozni? Higgyem el, mert azt mondja? Legalább azt írná, hogy valaki cserélgette és úgy is hallotta. Úgysem tudja senki leellenőrizni, de legalább hitelesebbnek tűnik.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #150071 üzenetére
Botfülű
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Akkor hallod, ha ezt egy vakteszt alátámasztja. Miért olyan nehéz megcsinálni, ha már foggal-körömmel bizonyítani akarja valaki, hogy tényleg hallja? Elvégre csak egy rövidke teszt.
(#150069) bajnokpityu: Abban a topikban nincs értelmes találat a "probability" szóra, pedig minden ABX log alján szerepelnie kell.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
És fordítva?
Mi is kérdezhetnénk ugyanezt a másik álláspont felöl. -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #149983 üzenetére
Meg is van az akkori káosz gazdája.
"ez szerzői jogvedelem alatt áll " Áááá, a képen látható kábelek, elosztó (és a lejátszó, AVR) fele sincs már meg.
Ja kb az AIR BLUE van meg
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #149970 üzenetére
J akart lenni
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #149926 üzenetére
Intenzív, zsírégető mozgás nélkül a diéta nem sokat ér.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #149917 üzenetére
Motoros mozgatású mozifotelt vegyél! Nem olcsó, de számodra tutira hasznos lesz.
Valamint a hasadból le kellene adni pár kilót/centit, az is sokat lendítene a mozgékonyságodon, közérzeteden. Addig kezdj hozzá, amíg bírják az ízületeid és a szíved! -
bajnokpityu
félisten
válasz
Lacielvtárs #149586 üzenetére
nomeg a moziban nem a hang és képminőség az első, hanem, hogy működjön.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #149540 üzenetére
Az is biztos jó megoldás, csak azért oda kell már valamennyi szakértelem is. Nem mindenkinek van kedve és/vagy ideje beletanulni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Lacielvtárs #149537 üzenetére
aham.
-
powerup2
addikt
válasz
Lacielvtárs #149537 üzenetére
Nah várj oké tételezzük fel hogy htpc tök jó gyors ezt aláírom táp kérdés vannak jó pc-és tápok de szerintem egyik sem arra termet hogy audiophile legyen és ott van a hangkártya amit igen csak erőteljesen softveresen kell beállítani a másik hogy max 7.1-et támogató hangkártyák vannak szóval dolby atmos felejtős bár sokaknak nincs rá igénye. Aztán mérőmikrofon vásárlása esetleg ahhoz valami fizetős softver megint csak és sok mokkolás hogy jó legyen. és ha véletlen csak zenét akarok hallgatni kell hozzá egy kijelző egér meg billentyűzet ....
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #149446 üzenetére
Van, és még több másikon, amik bőven félmillió Ft fölötti áron kaphatóak.
Másrészt ugyanannyi pénzből inkább vennék két 2070-et, mint egy 2090-et, az is tuti. Az sem tetszik, hogy egyik XLR sem LFE megjelölésű, ellentétben a RCA-val.
A Sunfire XTEQ-n is van, ami nagyon tetszene, ha nem 630000 Ft lenne a listaára. -
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #149357 üzenetére
Ott jött ki hangzásban az "extrém" szubok hatása,hogy mélyebbre mentek mint amit a fülem megszokott,tapasztalt és az egész tartományban tartotta a minőségét,nem gyengült,nem keményedett fel a középbasszus. Nem arra kell gondolni,hogy valami búgó massza szállta meg a szobát,de dinamikában gyönyörűen odatette magát,szinte torzítás mentesen,azóta sem hallottam annál jobb szub hangot.De,egyszer még egy havernál 2db tölcséres szubot, de az már nem volt normális,2db 150cm széles doboz egy 30nm-es szobában.
Centerre visszatérve,jelenleg egy bazi erős végfokkal hajtom a centert,ami csak őt szolgálja ki,valami elképesztő tisztán,és torzítástól mentesen adja a dialógot.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #149359 üzenetére
Sajnos ez így van...
Ezért voltam kénytelen megbontani az egységet.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #149355 üzenetére
Most lehet, hogy abszurd lesz amit írok, de egy bizonyos szint alatt szerintem nem is nagyon érdemes centerekkel foglalkozni... Szerintem a belépőkategóriás szettekhez tartozó centerek borzasztó mértékben haza tudják vágni a hangzást, ha meg aztán ehhez, egy nem megfelelő elhelyezés is párosul, akkor meg aztán tényleg teljes a káosz..
Sajnos ez tapasztalat.. Kollégámnak egy belépő Yamaha szettje volt, de őt is zavarta.., aztán javasoltam neki a Laci féle módszert, és azóta is úgy használja... cirka 10000.-ért vett még egy a szettjéhez tartozó sourrond dobozokat, és az van bent center helyett.. -
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #149355 üzenetére
Na ugye,hogy ugye.
Most képzeld el,hogy még ezt is lehet fokozni,mindjárt más szemüvegben nézi az ember a műsort. -
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #149353 üzenetére
Volt szerencsém extrém szubládákkal mozizni,nem tudok úgy nyilatkozni,hogy éppen csak aláfestettek volna.
Pont olyan ez mint mikor áttértem az AVR szorításából proc/végfok világába,más dimenzió,de valóban léteznek kevésbé jó szubok a piacon, azt nem vitatom.De gondolom ismerős neked ez az érzés, új centered gondolom jobban domborít.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #149349 üzenetére
" Úgy kell beállítani a mélynyomót, hogy az ne domináljon, ne nyomjon el semmit, csupán kiegészítője legyen a többi hangdoboznak"
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #149347 üzenetére
Bizony így volt...
-
m3ss
veterán
válasz
Lacielvtárs #149080 üzenetére
hasznaltra gondoltam. de tudok ilyesmit "nettoban" vasarolni, ugyhogy uj is szoba johet ha jobban megeri vmelyik tipus.
-
m3ss
veterán
válasz
Lacielvtárs #149077 üzenetére
erotlennek tunik nekem a center a frontokhoz kepest, foleg sub nelkul. nagy hangeron is sokkal hamarabb elfogy mint a tobbi hangfalam. aztan lehet egy meromikrofonos kalibralas jot tenne neki..bar talan ezek uolyan hangnyomasuak mint a frontok, alapbol is jol kellene szolnia veluk.
nem tudom, idaig akarhol voltak a hangfalaim, akarmilyen erositovel vhogy sosem voltam a centertol elajulva.(#149078) dave118 en is vmi regebbire gondoltam, lenyeg h tudjon hdmi 1.4-et. az a baj, hogy onkyo marantz kinalatot pl egyaltalan nem ismerem. felmegyek avxre es ott van 3218321 szamomra ismeretlen erosito, eleg nehez igy kivalasztani a jo vetelt.
-
dave118
senior tag
válasz
Lacielvtárs #149075 üzenetére
De létezik kategóriáján belül zenehallgatásra is elfogadható AVR. Aki nem komolyan sztereózik annak tökéletesen elég lehet egy középkategóriás vas. Repülni fognak a kövek tudom, de akkor is így van, én így tapasztaltam.
(#149076) m3ss: Sony 1040/50 -el vannak jó tapasztalataim, Pioneer Sc 1223 van most, korrekt gépnek mondható zenehallgatásra is. De régebbi felső kategóriás vasak is beleférnek a 100k-s keretbe, pl Denon 3808 ha jól emlékszem sokáig kellette magát a fórumon, nem tudom megvan-e még.
-
m3ss
veterán
válasz
Lacielvtárs #149075 üzenetére
nem vagyok annyira vajt fulu. azert ezek a hangfalak sem valtjak meg a vilagot, gondolom overkill lenne hozzajuk 200ezres erolkodo. vagy ekkora kulonbseget okozna ilyen dobozoknal is egy jo erosito?
foleg a centerrel vagyok elegedetlen..kicsit gyengenek erzem. de eloszor kell 1 rendes sub meg erolkodo ahhoz csak utana nyulnek.. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #148762 üzenetére
Köszi, majd megnézem...
Ahogy látom USB--ről kapja az áramot...
Nem tudom hova tudnám bedugni, majd kitalálom.. -
-KP-
addikt
válasz
Lacielvtárs #148728 üzenetére
Az úr egy nem túl drága szubot szeretett volna. Abban az ársávba max a Debut 10SQ férne bele, más nem.
-
-KP-
addikt
válasz
Lacielvtárs #148725 üzenetére
fanboy alert
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #148707 üzenetére
Erre reagáltam.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Lacielvtárs #148704 üzenetére
Tudod ahogyan a sorozatgyilkos darabol
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #148704 üzenetére
Többen írják úgy, mint helyesen. Az sem segít sokat, ha páran felhívjuk a figyelmet az efféle tévedésekre.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #148515 üzenetére
Tényleg? Ezt valaha bárki igazolta?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #148503 üzenetére
Egy PC-nek meg minimum 3, amin akár külön filmek mehetnek más és más rendszerre szabott beállításokkal.
-
atirag
őstag
válasz
Lacielvtárs #148480 üzenetére
sony xe8577. Úgy olvastam,hogy csak hdmi-n jön ki pcm hang. Optikain már nem.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #148427 üzenetére
"bár nem is tudom miben merül ki ez a mozgásmegjelenites probléma"
Addig örülj!
Sajnos mozgásmegjelenítésben és mozgóképfelbontásban nagyon LCD-szerűek az OLED-ek, ezekben minimális az előrelépés, ha egyáltalán van.(#148423) WaterWave
Az OLED egyik legnagyobb előnye a sötét területek részletessége. Ha nem ezt tapasztaltad, akkor ott valami durva hiba volt.(#148425) Dorian
Félreértetted. Arra célzott, hogy OLED ingyen sem kellene neki az említett - állítólagos, vagy képzelt - hiányosság miatt. -
válasz
Lacielvtárs #148395 üzenetére
Manuális megoldás most is van, ezt lenne jó automatizálni.
-
válasz
Lacielvtárs #148391 üzenetére
Néztem 800-as Noctuákat amik 200mm-esek, ezeknek a légszállítása 300m3/h.
Letekerem 600-ra, még mindig ~200m3/h azaz percenként 3+ köbméter levegő meg át rajta.
Az ellenállás miatt legyen csak kettő. Percenként.Szerintem nem fog megsülni.
Szóval, hogyan lehetséges jelet küldeni az erősítőből amikor bekapcsolom?
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #148390 üzenetére
Neee, Laci, ez fájdalmas emlék...
Szóval amikor a kedves párom lebaszta a lakkozást a hangfalam éléről,nos akkor szalajtottam el venni fekete körömlakkot a javításhoz.
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #148224 üzenetére
Csak loptam ezt a hifimát
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs #148128 üzenetére
+1
-
viera
őstag
válasz
Lacielvtárs #148128 üzenetére
Köszi szépen.
Esetleg nem tudod,hogy futárral küldik ha rendelek? -
Snoop-y
veterán
válasz
Lacielvtárs #148061 üzenetére
Nekem sincs ne aggodj. Orulok hogy vegre a stereo lanc kezd osszeallni nemhogy ugyanezt jatszam 3 vagy 4 X ennyi hangfallal
-
Callisto
őstag
válasz
Lacielvtárs #148040 üzenetére
Elsődleges a zene. Szóval engem a dinamikus, pontos szubok érdekelnek. Nem a hangereje.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #147879 üzenetére
Mennyire volt kiépítve az Atmos rendszered? Azért kellene tudni, mi, és hogyan, a fekvés már egy érdekes eset.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #147883 üzenetére
Már említettem, hogy XLR kimenet is kell, ezért a CXU kiesik, pedig remek a képe, hangja, jól ismerem.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #147879 üzenetére
Erről az jut eszembe, amikor autóhifiben ragaszkodnak a hátsó ajtók hangszóróihoz. Ha nem ér el a rendszer minősége, teljesítménye egy bizonyos szintet, kevés az elülső ajtók hangszóróinak produkciója, többet, valami pluszt kíván az ember. Ott az a két hangszórószett, nehogy már parlagon heverjen. Hangosabbnak, teltebbnek fog tűnni a hangzás, de káros mellékhatásokkal. Eleinte a loudness is élvezetesebbnek mutatja a hangot, kikapcsolása után laposnak tűnik, aztán helyreáll a világ rendje.
Természetesen senkit nem akarok erzekről kéretlenül lebeszélni, mondenki úgy élvez, ahogy tud. -
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #147743 üzenetére
Egyébként ez a verzió a király, ha teheted
ezt nézzed meg, valóban feljavították a képet és Atmos a hangsáv.
[link] -
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #147746 üzenetére
Ha nem csal a megérzésem Oppo alapon futnak a CA játékosai. Így nem komálják az srt utf 8-at, ilyenkor ákombákom van, vagy semmi az Ő, Ű, betű helyén. Viszont a BD anyagon lévő SUP -ot ismeri. Én így csinálok minden film feliratával, és hibátlan, Az átalakítás 2 másodperc.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #147715 üzenetére
Alakítsd át srt-ről sup-ra és jó lesz.
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #147741 üzenetére
Az a film DVD-n jelent (720P)
meg a felvétele sem jobb.Lehet fel van konvertálva HD-ra de képileg nem lett jobb, csak kicsit .. Szóval próbáld meg a popival, kvázi u.a azt a képet kapod ...szvsz
U.I: Nem a készüléked van leszólva, hanem a film felbontása nem ér fel oda -
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #147739 üzenetére
Egyébiránt,
azt a DVD formátumú(kép) filmet hiába erőlteted azon a lejátszón ám... szvsz
U.I : Fentebbről : Ha fontkészletről van szó, a gondos munkák még a Távol-keleti fontokat is tartalmazzák mint pl a popi(k).fontokat=(karakter kódokat)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #147736 üzenetére
Nem mondom, hogy az a jaj de jó megoldás, de itt alant felvetődött az ékezetes karakterek lecserélése, akkor a hiányzó karakterek legyenek sima angélus ABC-ben is fellelhetők.
Windows alatt e cserére kiváló a notepad++ ingyenes progi. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #147733 üzenetére
Ha fontkészletről van szó, a gondos munkák még a Távol-keleti fontokat is tartalmazzák, bár a régi 8 bites kódolásba persze nem férnek bele. De az már alap, hogy az összes európai igen, legfeljebb kódkészletet kell váltani, cserébe nem jövünk zavarba egy európai nyelv esetében sem.
Igazán nem akarok sprőd lenni, de ha ezt egy lejátszón nem lehet beállítani, akkor szerintem az nem prémium kategória. Vagy csak angol nyelvterületen az
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #147730 üzenetére
Hát ez nem jó hír, a fontkészlet típusát kéne átállítani, de itt nem látszik, hogy volna ilyen lehetőség.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #147725 üzenetére
Két lehetőség van szerintem:
- felirat karakter kódlap váltás
- felirat fontkészlet váltásAz első szerintem kétséges, mert ha létezne bármilyen ékezetes karakter a fontkészletben, akkor az jelenítené meg a magyar helyett, de ha kihagyja, akkor egyszerűen nincs, nem kezeli.
Úgyhogy marad a második opció, vagyis fontkészlet váltás, hátha van olyan fontkészlet benne, ami a kontinentális Európa írásmódját is támogatja.
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #147725 üzenetére
Ilyen drága készüléknél "belefér" ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Táp ventilátor csere
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged